Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Orbán az unióból kilépésről népszavaztat

2016. február 24. - Európa Kávézó

Ha lesz népszavazás a kvótarendszer ellen és az sikeres lesz, akkor Magyarország kilépett az Európai Unióból. Ez az igazság, minden más maszlag.

bojkott.png

Az az ország, amelyik nem vállal semmilyen kockázatközösséget azokkal, akikkel egy családba tartozik, pláne, ha az ő pénzükből él, az vagy megy magától, vagy kirúgják. Erre tesz most elvileg jogállami kísérletet a diktátor. Kvótaügyben már csak a magyargyűlölő Fico Szlovákiája tart vele, de neki elege van az uniós vegzálásból, talán Putyinnál is van róla néhány régi dosszié. Ha ránk csaphatja a vasajtót, utána már azt tesz velünk, amit akar.

Orbán népszavazása ellen csak a bojkott segít, de így sem kizárt, hogy a Fidesz és a Jobbik közös kisérletet tesz a négymilliós részvételi küszöb elérésére. Orbánt nem érdeklik a következmények. A hatalom bármi áron.

Az is nyilvánvaló, hogy ha elindul a kvótaellenes kampány, lesz itt olyan migránsozás, hazaárulózás, hogy ihaj. Fuldokolni fogunk a gyűlöletben, az óriásplakátok hánytató üzeneteiben. Mindegy lesz, hogy ki van kockás ingben, hány gyógyítható beteg pusztul el a kórházakban. 

Orbán logikája egyszerű. Vagy mindent visz a migránsozással, vagy a nép előbb-utóbb fellázad és elkergeti.

A DK jó felé keresgél a bojkottal - a parlamentivel is -, de ott meglepne minket, ha az MSZP, az LMP velük tartana. Gyurcsány a népszavazás ügyében is bojkottra hív fel, ez talán az első lépés a nemzeti ellenállás felé a pártok részéről, amely találkozhat az esernyős tüntetőkkel.

De jöhet a pedagógussztrájk, az orvosok lázadása, a közlekedés bénulása is. A krumpli forrósodik. Orbántól ma már megkérdezték, lemond-e, ha elbukja a népszavazást.

Eddig ilyenre még nem volt példa. Orbán és a lemondás? Most már ezen is érdemes gondolkodni.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr1008416474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.24. 18:28:50

Nem, ez nem igazság. Ne próbálj csúsztatni.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.24. 18:29:28

"Az az ország, amelyik nem vállal semmilyen kockázatközösséget azokkal, akikkel egy családba tartozik"

Ezzel indokolta Horthy is a világháborúba való belépést.

Veronika Laska 2016.02.24. 18:34:19

Ha nem lesz sikeres a népszavazás Orbán hajlandó lesz lemondani?

Józsi01 2016.02.24. 18:50:50

Na csak a szokásos cionista szarkavarás. Csak egy kérdésem van mennyi sékel járt ezért a böffenetért???

sutyerák 2016.02.24. 20:15:23

Pontosan ez jutott eszembe:az unióból kilépést szavaztatja meg a birka néppel.
2018-ig lerabolnak mindent,-aztán jöhet bárki,bármi,csak kínlódás lesz a sorsuk.

HA netán mégis maradnának akkor nekik ne pofázzon már senki életük végéig!
így kattog-kerreg orbán agya szerintem.

sutyerák 2016.02.24. 20:16:06

egy megoldás van:orbánnak el kell takarodnia mielőbb

draft22 2016.02.24. 20:17:09

@Józsi01: Te ugye zsidó vagy? Netán meleg vagy mindkettő egyszerre? HA kompenzálsz az nem megoldás a szaros életedre, benned rejlő félelemről beszélni kéne valakivel. Zsidóságod/ melegséged nem bűn. Szóval vállald fel! sok sikert hozzá, Szegedi Csanád már vár.

czjanos 2016.02.24. 20:38:51

Sok víz fog még lefolyni a Dunán, mire ebből népszavazás lesz! Addig eladják a földeket, tovább betonozzák az alkotmánybíróságot, kirúgnak a közszférából pár ezer embert, ellehetetlenítik a kockásinges kezdeményezést , mert a közbeszédet a migránsozás fogja kitölteni. Ma hallgattam Végh Zsuzsannát, nagyjából arra számíthatunk, hogy ha be is fogadnánk a kvóta szerinti migráns-közösséget, azok nem fognak itt maradni, mert a jobb feltételek és a rokonok nyugatra csábítják őket. Vagyis, mire elutasítaná a nép (mert a permanens migránsozás hatásos lesz és a Jobbik hívei egy emberként fognak Orbán mögé állni, már szinte okafogyott lehet az egész.

FikkFakk 2016.02.24. 20:49:48

"amelyik nem vállal semmilyen kockázatközösséget"

Na itt az ordas csusztatas az egeszben. Az ongyilkossaggal jaro hatranyok fel nem vallalasa nem kockazatkozosseg. Fogadja be a honfoglalo tomegeket az a nyugati orszag, aki akarja.

Igenis ki kene zavarni az osszeset fegyverrel a p...ba. Barhova. Nem a polkorrekt toketlenkedest kene uzni.

Szegyen europara, hogy meg mindig nem ebredt fel. Szegyen, hogy viktor az egyik legertelmesebb vezeto az euban.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.02.24. 20:52:00

Sok millió fideszparasztja eddig is felállt fasszal szurkolt Lopbán diktátornak, hogy sikeres legyen a szabadságharca az EU ellen.

Fideszgecik, most mehettek és megszavazhatjátok, hogy nem kell nektek EU. Ne dumáljon nektek Brüsszel! Amilyen segghülye agyatok van, még élvezni is fogjátok, hogy gyöztetek!
Az osztrákok meg az olaszok eddig is megmondták, hogy aki nem vállal közösségi kötelezettséget, az takarodhat ki az EU-ból. Éljen meg a saját erejéböl, ne pedig az EU támogatásokból.

Most végre a magyar fideszparasztja saját kezüleg is fogja aláírni a VISSZACSATÖLAKOZÁST A RUSZKI NYOMOR DIKTATÚRÁBA.

FikkFakk 2016.02.24. 20:52:01

Persze a napi "orban bukik" megint ott van a posztban. Ettol igazan hiteles.
Nagyon kene mar egy ertelmes ellenzek.

Sexual Harassment Panda 2016.02.24. 21:18:47

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!: "osztrákok meg az olaszok eddig is megmondták, hogy aki nem vállal közösségi kötelezettséget, az takarodhat ki az EU-ból"
DDD...

csak egy néző 2016.02.24. 21:25:11

Beszarás, hogy egyre több senkiházi, képviselő, szóvivő macskajancsi űzi ezt a sportot. DDD

coub.com/view/5ens8

csak egy néző 2016.02.24. 21:28:01

"Akarja-e, hogy az Európai Unió az országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Akik az Istennek sem akarnak idejönni, vagy itt maradni.
Vagy a betelepítés után meglógnának innen.

player.hu/wp-content/uploads/2015/03/rohoges.gif

Larry Silverstein 2016.02.24. 21:38:34

'Ha lesz népszavazás a kvótarendszer ellen és az sikeres lesz, akkor Magyarország kilépett az Európai Unióból. Ez az igazság, minden más maszlag.'

Durva! Akkor az osztrákok már kiléptek, a csehek, szlovákok, lengyelek meg ki fognak. Népszavazási lavina lesz, mindenki megmutathatja mennyire szereti az agysebészeit!

Krisz11 2016.02.24. 21:40:18

A ballibekből megint előtört a demokrata. Csak ezzel magyarázható, hogy minden erővel meg akarják akadályozni a népszavazást.

Krisz11 2016.02.24. 21:43:51

"Gyurcsány a népszavazás ügyében is bojkottra hív fel, ez talán az első lépés a nemzeti ellenállás felé"
Talán nemzetellenes ellenállásra gondoltál..

Advanced Flight 2016.02.24. 21:44:30

Aki itt a kilépésről szavaztat, az speciel Cameron és nem Orbán.

Bambano 2016.02.24. 21:50:36

"Ha lesz népszavazás a kvótarendszer ellen és az sikeres lesz, akkor Magyarország kilépett az Európai Unióból. ": az egész migránsozás úgy indult, hogy orbán egyedül szembepisilt az egész eu-val. azóta, hogy a migránsok maguk alá temették az összes liberót, az eu józanabbik fele már orbán oldalán van.

tehát ha sikeres lesz a népszavazás, akkor annyi fog történni, hogy más országok is majd rádöbbennek, hogy lehet szembe menni pár szemellenzős eu bürokratával és jól elhajtják az egész bagázst a francba.

az unió marad, pár öltönyöst meg lecserélnek, ennyi.

vagy az lesz a vége, hogy lesz egy európai unió, aminek van 8-10 tagja (nem 8-10 országról beszélek, hanem 8-10 emberről, Merkelmama és társai), meg lesz egy unión kívüli közösség, 400-500 millió emberből. akkor majd mi is lesz pontosan az eu?

Brix 2016.02.24. 21:54:27

Ugyan miféle kockázatközösségről beszél a poszt írója? Kockáztassanak azok, akik évek óta tétlenül ,nézik az Európát elárasztó népvándorlási hullámot... Sőt , Merkel még bíztatta őket, akkor kezdett igazán elszabadulni a pokol...Ugyan mi akadályozta meg őket abban, hogy időben lezárják a határokat, és jogi eszközök alkalmazásával ellehetetlenítsék a kontinenseken átívelő , és euró tízmilliárdokat hozó maffia bizniszt, az embercsempészést!
Lehetett volna a menekülttáborokból , kizárólag önkéntes alapon ,legális keretek között egy adott időpediódusra valódi menekülteket behozni, de ez a hajó mára elment! Korlátlanul és ellenőrizetlenül beengedték Európába a Közel-Kelet és Észak-Afrika bűnözőit, terroristáit és mindenféle vesztenivaló nélküli szedett-vedett tömege, főként fiatal férfiakat , akik a legnagyobb ellenségei Európának
Ez a bűn megbocsájthatatlan , így teljesen jogos, hogy a magyar kormány , ilyen körülmények között elutasít mindenféle elosztási mechanizmust!
A magyar referendum üdvözlendő, hiszen ha ragadós lesz a példa , akkor egész Európában sárba fogják döngölni a humanizmus nevében fellépő, de valójában liberális , kultúrmarxista , álkeresztény politikát!!
Az orbáni politika győzelemre áll Európában, hiszen Orbán azt szeretné- és most tegyük félre belpolitikai hibáit, mert az is van- amit minden európai ember: a szabad európai emberek együttműködő Európáját, a nemzetek Európáját! Nem kívánunk együtt élni az iszlám világ destruktív embertömegivel és nem akarjuk a túlszaporodott , éhség elől menkülő afrikaiakat sem befogadni! Meg akarjuk tartani azt , amit eddig elértünk és nem akarunk kockáztatni a liberális utópia miatt!

Netuddki. 2016.02.24. 22:01:02

A putyinál tartozása van. Mit gondolsz miből éltek "ezek" a zelmúlt8évben? Ízlelgesd csak! Mindjárt megvilágosodsz. Nemcsak a lobbikot pénzelték a ruszkik.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.24. 22:03:57

@________________:
És azt hallottad, hogy a kölni ficki-fickit is Putyin szervezte?

dadddd 2016.02.24. 22:17:06

Nem fog lemondani, mert ez egy tuti nyerő ügy. Ki szavazna józan ésszel arra, hogy a jóváhagyásunk nélkül telepítsenek be bárkit is?

xporolyke 2016.02.24. 22:18:50

a regiment migranst, aki nem mellesleg nem akartak itt maradni be nem fogadni egy dolog, ezt mar a nemetek sem akarjak. Naluk is van egy orbani ertelemben vett demokratikus vezetes, akik ha kell ezt-azt elhallgatnak, mast kidomboritanak, lenyeg, hogy a median nem a kozbeszed jon at, viszont mara rajottek, hogy szopo lesz ennyi migranssal egyedul maradni. Amugy a franciak se akarnak migransokat, szoval eleg ebbol a mutogatasbol, viszont szavazasra vinni egy ilyen sztorit kesz fassag. Milyen uzenete lehet ennek a kulvilag fele? Be kene fogni a pofankat es csak elutasitani az otletet, mert egy esetleges nem utan a szar orbani politikat az egesz orszaggal fogjak azonositani...

Netuddki. 2016.02.24. 22:19:54

@Afrika steht an der Elbe: Ne tereld a figyelmet a németekre amikor a gazdád a putyinhoz jár raportra bazmeg!

Netuddki. 2016.02.24. 22:21:35

@dadddd: A nagy helyzet az, hogy ha erre szavaznak és e miatt magyarországot hátrányok érik (pénzmegvonás, egyebek), akkor moshatja a kis köcsög a kezeit, "de hát a zemberek akarták".

Larry Silverstein 2016.02.24. 22:27:53

@________________: ja, és hát az elmúlt éveket nézve az uniónak beugatni sokkal jobb üzlet, mint benyalni!

elmúttnyócév

Krisz11 2016.02.24. 22:54:41

@________________:
"Mit gondolsz miből éltek "ezek" a zelmúlt8évben?"
Azthittem a tőlünk ellopott pénzből, most mégse?!"

von Putri 2016.02.24. 23:10:28

Ép ésszel szinte felfoghatatlan, miként mehet gajra az EU több évtizede dédelgetett álma holmi afgán, néger, arab meg hasonszőrű senkiházi illegális bevándorlók miatt. Vagyis olyanok miatt, akik, legfeljebb ideiglenesen és kivételként fordulhatnának ezen a kontinensen elő

Nem is őket hibáztatom, hanem akik őrült rögeszméikkel, alkoholtól és hamis ideológiától elboorult eggyal mindent egy lapra tesznek fel. Hogy ők bukni fognak az nem kétséges, de sajnos ezzel együtt az egységes Európa eszméje is. Nyugodjon békében

von Putri 2016.02.24. 23:12:54

@xporolyke:
"Be kene fogni a pofankat "

És téged mi gátol ebben?

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.02.24. 23:16:26

@Sexual Harassment Panda:

le vagy maradva öcsi, Renzi már az EU-n kívülre kívánja ezeket a mindenben szarkeverö magyarokat:

Renzi: Magyarország az igazi rizikófaktor
Matteo Renzi olasz miniszterelnök problémának nevezte Európa számára az "újabb falat építő" Magyarországot egy New Yorkban mondott beszédében - számolt be hétfőn a La Repubblica olasz napilap online kiadása.

Meg az újabb:
Renzi az EU-pénzek megvonásával fenyegeti a visegrádi négyeket

Ennek része volna a már Európába érkezett menekültek szétosztása a tagállamok között, amit Orbán Viktor és a visegrádi négyek nagyon hevesen elleneznek. Ebből pedig kezd nagyon elegük lenni az Unió nagyobb tagállamainak. A Politico felelős szerkesztője, Florian Eder például diplomata forrásaitól úgy értesült, hogy az uniós vezetők munkavacsoráján az olasz miniszterelnök, Matteo Renzi kerek perec közölte a V4-es vezetőkkel, hogy fogadjanak be menekülteket, vagy a nettó befizetők minden uniós támogatást megvonnak tőlük.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.02.24. 23:19:30

@Brix:

ma van fidesz droid, te nem éppenséggel szabadságharcolsz az EU ellen már 2010 óta?

Akkor most meg mire ez a hatalmas aggódás az EU-ért, hogy tönkre teszik a migránsok? Te a Kárpát medencei börtönödböl még csak EU-t se látsz, nem hogy migránst.

Te valami hibrid fideszes kopasz birka vagy, aki egyszerre akarja legyözni és megvédeni az EU-t? Hogy kell ezt csinálni?

von Putri 2016.02.24. 23:20:00

@Brix:
Kíváncsi lennék, mit reagálna a biztosító a poszt írójának, ha elmondaná hogy tárva-nyitva hagyta az ajtót, aztán bement valaki és beköltözött a lakásába. Miféle kockázatközösségre lehet egy ilyen esetben hivatkozni?

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.02.24. 23:22:46

@Bambano: "az eu józanabbik fele már orbán oldalán van."

Ezeket Európában midnehol neonáciknak hívják okoska, azok ünneplik a törpe felcsútit.Tudod Hitler is törpe volt, ezért még inkább látják a felcsútiban gyerekkoruk megvalósult álmát.

2016.02.24. 23:23:09

Csehország miniszterelnöke Bohuslav Sobotka, ma kijelentette, hogy amennyiben Nagy-Britannia kilép az Unoióból, akkor Csehországban is népszavazást írnának ki az Unióból való kilépésről.
Legutóbb Hollandia állt elő azzal, hogy népszavazást írnának ki, hogy az ország maradjon e továbbra is az Európai Unió tagja. A közvélemény kutatások arról számoltak be, hogy a hollandok 43 százaléka támogatná a kilépést.
A volt keleti blokk országai közül azonban Csehország az első, ahol komolyan fontolóra veszik az Unióból való esetleges kilépést.
Sobotka szerint az országban gazdasági visszaesés következne be és Csehország minden bizonnyal visszatérne az oroszbarát politikához.

www.express.co.uk/news/politics/646796/Dutch-voters-in-out-EU-referendum-Brexit-contagion-fears-Brussels-Jean-Claude-Juncker

Scagnetti 2016.02.24. 23:23:15

"A DK jó felé keresgél a bojkottal - a parlamentivel is -, de ott meglepne minket, ha az MSZP, az LMP velük tartana."

Megvolt a kötelező benyalás Fletónak. A bojkottot mellesleg már évekkel ezelőtt ajánlották mások is. Elsőnek a DK és tábora hülyézte le őket. Persze Feri ma már gyorsabban vált irányt, mint egy profi autóversenyző.

"Gyurcsány a népszavazás ügyében is bojkottra hív fel, ez talán az első lépés a nemzeti ellenállás felé a pártok részéről, amely találkozhat az esernyős tüntetőkkel. "

Na még az hiányzik, hogy a tüntetőkre is rászálljatok.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.02.24. 23:25:07

@von Putri:

a biztosító magánjog alapján rendezi a dolgait, az EU meg a közösségi jog alapján. Majd wikizd ki, hogy mi a különbség a kettő közt.

von Putri 2016.02.24. 23:26:42

@Bambano:
Akik az EU-ba való belépésért kampányoltak a népszavazás előtt, talán megmondhatták volna, hogy kötelezve leszünk xx tízezer vagy százezer afrikai és afgán migráns befogadására. Ja hogy erről nem volt szó, hanem a bécsi cukrászda nyitásáról? Micsoda malőr!

von Putri 2016.02.24. 23:27:28

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!:
A kockázatközösség fogalma a biztosítási jogból származik, csak hogy tudjad

$pi$ 2016.02.24. 23:40:49

"Az az ország, amelyik nem vállal semmilyen kockázatközösséget azokkal, akikkel egy családba tartozik, pláne, ha az ő pénzükből él, az vagy megy magától, vagy kirúgják."

Ezt beszéltük meg amikor beléptünk? Erről volt szó? Megbeszéltük, hogy németország idetoloncolhat X feketét, aradot, afrikait? Ugye nem?

Mi kitoloncolhatunk afrikaiakat németországba? Vagy mondjuk cigányokat, azokat odaküldhetjük? Nem? Csak ők akarják ezt a jogot maguknak?

Mégis milyen jogon nevezed "kockázatvállalásnak" azt, amikor a német hatóság kötelezné a magyar államot, hogy befogadja a szír állampolgárt?

Brix 2016.02.24. 23:53:36

@icipicicsipa: Ha valóra válik az EU szétesése, azt éppen a liberális utópia fogja előidézni. Én abban bízom, hogy sikerül megoldani a migrénsválságot és valahogy mégis egyben maradunk.

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!: Az EU-t úgy lehet egyben tartani , ha megmarad szabad emberek alkotta szuverén nemzetállamoknak
Ami az ellenségünk: a marxizmus mindenféle formája és a liberalizmus , ami sírba viszi Európát

Bambano 2016.02.25. 00:16:31

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!: figyi, lehet itt erőlködni meg liberáliskodni, de a matematika az matematika marad akkor is, ha egyesek meg akarják erőszakolni.

a tény pedig az, hogy bármekkora kvótát határozol meg bármelyik országnak, mindig lesz legalább 10x annyi menekült, hogy betöltse. akik azt hiszik, hogy ilyen alapvető tényeket űberelni lehet liberális eszmékkel, azok nem liberálisok, hanem egyszerűen hülyék.

pattoghat merkel, hogy befogadnak x darab menekültet, mikor a németek összesen vannak vagy 80 millióan és erre kapásból fél nap alatt összeszednek 200 millió menekültet, ha kell. és akkor majd merkell pisloghat a papucs alól, mikor a müezzin a szájára ül.

azt, hogy a törpe felcsútinak egyszer véletlenül igaza volt, szarva közt a tőgyit alapon, ne keverjük össze azzal, hogy ünnepeljük-e úgy általában vagy sem. meg azzal sem, hogy a saját lakóhelyemről mit gondolok: meg akarom-e osztani európai normák szerint civilizálatlan menekültekkel vagy sem. ez három nagyon különböző dolog.

én vittem ki a gyerekemet a pályaudvarra, mikor utazott vissza az egyetemére, és a pályaudvar tele volt menekültekkel. láttam, milyenek. menjenek haza. ettől még nem lettem orbán fan, és ezt vésse mindenki jól az eszébe, mint ahogy gyurcsány fan se vagyok attól, ha más témájú topicokban beszólok orbánnak.

Bambano 2016.02.25. 00:23:41

@von Putri: megint tévedésben vagy(tok). Az, hogy milliószám fogadjunk be menekülteket, az nem az eu politikája, hanem egy-két politikus tévedése. éppen ma fordult egy pált az lmp főnöke is ezügyben... ha feloszlik az eu, az nem attól lesz, mert a többség ellenezte a menekülteket, hanem attól, hogy egy erőszakos, antidemokratikus kisebbség felülírta a többség akaratát, és a muzulmánok feloszlatják.

érdekes módon egy csomó politikus tépte a száját, hogy mi a keresztényi kötelességünk (ami önmagában nevetséges, hogy olyan elvekre hivatkozva akarják befogadni a muzulmánokat, amely elvek pont nem a testvéri szeretet írják elő velük szemben), azután amikor kiderült, hogy nem három családról van szó, máris nem lettek annyira keresztények. ráadásul európa zömében nem keresztény, milyen alapon várják el az ateista többségtől egy egyház hülyeségeit?

mi fogadjuk be merkel sleppjét, az angolok meg nem fogadnak be több magyart? a kanadaiak több romát? a többi eu-s ország több muzulmánt?

az meg, hogy egy kerge olasz azzal fenyeget, hogy nem fogunk támogatást kapni az eu-tól, a legnagyobb rotfl, miután az eu-ban a költségvetést egyhangúlag kell meghozni. Arra kíváncsi leszek, ahogy Orbán meg a lengyel főnök megszavazza, hogy mostantól nekünk nem jár semmi... addig álljon féllábon.

ha választani kell a liberalizmus és a józan ész között, mert a kettő kibékíthetetlen ellentétbe került egymással, akkor a józan észt választom. de szerintem a liberalizmus nincs a józan ész ellen, csak akik liberálisnak vallják magukat, azok valójában nem is azok, hanem egy másfajta antidemokratikus diktatúrát tolnak.

Bambano 2016.02.25. 00:26:23

ehhez az "ő pénzükből él"-hez még annyit: oké, akkor ne kapjunk többet eu támogatást, rendben van. viszont másnap a dajcse telekom meg a német enerigaszolgáltatók meg az aldi, a lidl, az omv és társai már pakolhatnak is, adják szépen vissza azokat a piaci jogosítványokat, amiket az eu tagsággal ők szereztek meg. ja, és az osztrák parasztok se járjanak ide a zsebszerződéseikkel ellejmolt magyar földet művelni, maradjanak csak otthon. a siemens meg felejtse el, hogy paksból egy csavart is szállíthat.

konkrétan kivel is tolnának ki egy ilyen húzással? magukkal, az tutti.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.25. 00:33:44

@Afrika steht an der Elbe: simán lehet, tekintve, hogy már a saját országa ellen is rendelt terrorcselekményeket, hogy a csecsenekre foghassa :) egy komcsi kgb ügynök mindenre képes.
@Brix: na igen, ezért kell eltűntetni a fideszt, és a maszopot, és a leszármazottjaikat.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.25. 00:40:28

@Bambano: haha az ordító egér szindróma. Röhögve kihevernék a nyugatiak, mi nálunk viszont jönne a teljes összeomlás. EU pénz nélkül nem működik a lopás alapú mutyi"gazdaság".

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.02.25. 00:41:45

"A DK jó felé keresgél a bojkottal - a parlamentivel is -, de ott meglepne minket, ha az MSZP, az LMP velük tartana. "

Pontosítsunk: Gyurcsány a parlament bojkottját a minapi szoci népszavazási botrány után, annak okán vetette föl. Gyurcsány amúgy szokása szerint jó taktikai érzékkel - és a mi kárunkra - megint rátelepszik valamire, aminek amúgy lenne értelme. Sőt, a hatalom elvetemültségére válaszul az egyetlen értelmes ellenzéki reakció az egyre inkább radikális eszközökhöz való fordulás lehet. Hogy lenne-e bármilyen eredményre, arról most ne nyissunk vitát.

Az mszp immár 6 éve némi kis látszat enyjebenyje-ingyombingyomozással vígan elvan az orbáni rendszerben, az LMP meg egy Orbán által favorizált díszellenzéki képződmény a másik kiskedvenc Jobbikkal szívesen parolázó zavaros schifferrel az élén.

A Fidesz sok mindent megcsinált eddig, amire korábban a politizáló értelmiség azt mondta, ezt nem lehet, ezt úgyse csinálják meg, ezt még ők sem merészelik.
Merészelték, megcsinálták, törvénybe foglalták. HaOrbán valóban akarja, lesz népszavazás a kvótáról, mert a basi egész egyszerűen el nem tudja képzelni, hogy valami ne úgy történjen az országban, ahogy ő szeretné.
Apropó, még lehet népszavazás a parlamenti ellenzék által nemrég elutasított szükségállapotról is, ha Orbánék továbbra sem tudnak zöld ágra vergődni az ellenzékkel ez ügyben.

Pár millió szerencsétlen agymosott és a saját és családját a menekültektől féltő megvezethető barom pedig bármikor elmegy, és szépen leszavaz a megfelelő módon,

Üdv. a pokolban, posztoló.

monddazigazatmar 2016.02.25. 01:13:27

Mutasd már meg, hogy hol van az alapszerződésben vagy csatlakozási szerződésben az, hogy ha egy bolond vén kurva idehívja a fél harmadik világot, akkor azt nekünk be kell fogadnunk.

Mellesleg, még mindig a vénasszony jár jól a "náci szemét keleteurópával", mert igy legalább mutogathat ide, hogy ő jót akart, de ez a négy kis ország a geci, aki nem hagyta.

monddazigazatmar 2016.02.25. 01:15:27

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya:
"Pár millió szerencsétlen agymosott és a saját és családját a menekültektől féltő megvezethető barom"
Túl jó vagy te ebbe az országba!

Bambano 2016.02.25. 02:01:47

@fidesz maszop dk egykutya: azért én arra befizetnék, ha mindenhonnan kiraknák őket, ahol most nem akarják befogadni a menekülteket.

tralalala 2016.02.25. 04:35:12

Hát ez kész ez a blog, ilyen címekkel, hogy "tettél már ma valamit a fidesz ellen?" meg "orbán, a fasiszta" :D

Jééézusom.

igazi Ténytár 2016.02.25. 04:50:45

@ csak NYUGI !

Pontosan ARRA JÁTSZIK RA Orbán, hogy ő kiíratja a NVB-ba épített emberei meg majd nagyon sajnálkozva elutasítják.

Ekkor Orbán pedig elő fogja adni, hogy:

1, Lassatok feleim en akartam értetek
2, Na ugye, hogy a VB független, hiszen nem csak a Mszp-s kérdéseket utasítják el, hanem magát őszentsége Orbánét is.

viragildi 2016.02.25. 05:23:25

Marhaság. Az angolok szavaznak majd az unióból kilépésre vagy a maradásra. Mi csak arról szavazunk, hogy akarjuk-e, hogy Brüsszel, német és skandináv nyomásra a nyakunkba varrja azokat a migránsait, akiket már nem képes befogadni, de arcvesztés nélkül nem mondhatja, hogy nem is akarja befogadni őket.

Fábián András 2016.02.25. 05:33:16

De ha a szerzőnek is pozitív a bojkotthoz való hozzáállása, és egyetért, hisz egy demokrata nem is tehet mást, akkor ez az anti-boycott tábla miért került ide. A nótórius beszariakat egyébként tiszteltetem, van egy olyan orvos, amelyik kezeli a fóbiákat. Orbán Grazban találta meg a magáét.

$pi$ 2016.02.25. 06:36:25

"Ha lesz népszavazás a kvótarendszer ellen és az sikeres lesz, akkor Magyarország kilépett az Európai Unióból. Ez az igazság, minden más maszlag."

Milyen igazság már ez?! Miért van már megint az, hogy "az A nem A, az A az B" képlet alapján kell érvelni?

A bevándorló nem bevándorló, hanem menekült, a határvédelem nem védelem, hanem bezártak minket, az osztrák kerítés nem kerítés, hanem kapu oldalsó elemekkel... Mindig az van, hogy a baloldali és liberális politikai erők be akarják mesélni, hogy a dolgok mások mint amik a valóságban?

Az elmúlt évtizedben volt olyan, hogy a németek idetoloncolhattak afrikaiakat kvóta alapján? Nem volt? Akkor ki voltunk lépve az euból? Nem? Az van a nemzetközi szerződésekben, hogy aki eu tag akar lenni, annak muszlimokat kell befogadni? Nem? A jelenlegi eu alapszerződés a "minden más maszlag" kategória?

Hogy lehet már ekkorát kamuzni?

Tényleges Migráns 2016.02.25. 07:30:43

Hát srácok, lehet itt migránsozni, meg sikoltozni arról, hogy Európa öngyilkosságot követ el, mert a 40 millió, amúgy is itt élő muszlim mellett beenged még 1,5 millió menekültet (akikből nem is mind muszlim) csak a helyzet az, hogy Európa ezt egyszer már megtette, a '90-es években, amikor több, mint 2 millió bosnyák muszlimot engedtek be, és szállásoltak el. Még Magyarországon is voltak muszlim menekültek, ha jól emlékszem Kaposváron.

Érdekes, akkor nem sikerült így berettegni.

A helyzet az srácok, hogy miközben itt egyesek hörögnek, az EU alapító már a kétsebességes uniót tárgyalják, ahol már nem biztos, hogy lesz helye Kelet-Európának a pénzcsapnál (talán a Baltikum kivételével).

Ezek rájöttek, hogy Magyarország, meg a többi V4 ország csak a lóvé miatt van benne a játékban. Csak a segély kell, meg a jogok (szabad utazás és munkavállalás) a kötelességek már nem.

Pár ezer menekültet kibír Magyarország, csak nem kéne őket WC nélkül tranzit zónába nyomni, aztán meg hörögni, hogy mi az, hogy nem tudják 4 napig visszatartani. Mondjuk esetleg bánhatnánk úgy velük, mint a '90-es években, amikor Milosevics hóhérai elől menekültek ugyanilyen vallású emberek.

És akkor talán nem is néznénk ki úgy, mint a white trash egy lakókocsiban, aki zsebre vágja a segélyt, de nehogy kelljen érte cserébe valamit is csinálni.

Erő e-meló 2016.02.25. 07:38:18

"A DK jó felé keresgél a bojkottal - a parlamentivel is -, "

Gyurcsány mindig és mindenben Orbánt utánozza, ebben is. De aztán Papp Jancsi lesz belőle, aki mindig elvéti a poént. Egy jelentéktelen parlamenti frakció távolmaradása nem bojkott, hanem csak magánbuli

Erő e-meló 2016.02.25. 07:44:08

@Tényleges Migráns:
Ismertem boszniai migránst (történetesen nem menekült volt hanem vendégmunkás) teljesen ugyanolyan európai volt mint bármelyikünk, a mentalitása se nagyon különbözött, csak őt Szelejmánovicsnak hívták

Egy eritreai fekete meg nem is muszlim, aztán mégis elég problémás volna beilleszkedést várni tőle. Szóval ez egy kicsit bonyolultabb kérdés, nem lehet pár libsi dogma odavetésével megválaszolni

midnight coder 2016.02.25. 07:52:52

Erről a cikkről alapjában két dolog jutott az eszembe:
1. A visegrádi országoknak, benne kis hazánknak is, az egyetlen értelmes lépése az lenne, ha azonnal kilépne az EU-ból. És nem a migránsok miatt - azok amúgy is mennek vissza a németekhez hiába kvótázgatnak a nácik, mert hogy itt a büdös életben nem kap olyan segílykét és ellátást az biztos. Ami miatt ki kellene lépni az az, hogy a munkaerő szabad áramlása miatt minden értelmes fiatal előbb-utóbb elhagyja az országot. És nem a Patás Orbán miatt, hanem mert kinn 4x annyi a lóvé kevesebb melóért - ők ugyanis sikerrel kihagyták a 40 év szocializmust, majd a közvagyont szétlopó privaztizációt, és az egymást váltó impotensebbnél impotensebb kormányokat, akik közül Orbánék még mindig az értelmesebbek közül valók. Ez hosszú távon oda vezet, hogy az országban egyre kevesebb lesz az adófizető, és egyre több a nyugdíjas, közszolga, segílyből élő, és csak a leggyengébb összeszerelő üzemek maradnak itt.

2. A kockázatközösség nem azt jelenti, hogy pár agyatlan lilaködös nyugat-európai politikus káoszba taszítja a kontinenst, a gyarmatok pedig elviszik helyettük majd a balhét. Merkel nyanya egye meg amit főzött, esetleg kérdezze meg kedves Obama barátját hogy nem akarnak-e befogadni pár tízmillió bevándorlót ha már olyan sikeresen helyzetbe hozták az iszlám szélsőségeseket Irakban majd Szíriában.

$pi$ 2016.02.25. 08:11:46

@midnight coder: Egyetértek. A gazdag rokonnal nem jó közösködni, mert a vége sírás lesz. A visegrádi országoknak egymásal kellene előbb közösséget alkotni, aztán ha egy szintre jutnak akkor majd lehet a gazdagokkal egy tálból cseresznyézni.

Csak már lehet késő.

kettős mérce 2016.02.25. 08:14:43

Amíg ilyen ellenzék van a trágyablogok meg ennyit tudnak fröcsögni nem aggódom:)

Parajpuding 2016.02.25. 08:22:25

Ha véletlenül - kotványellenesen, mert ugyebár ez a fideszmaffiát zavarja a legkevésbé - eljut a kérdés a népszavazásig, akkor sem lesz meg a 4 millió. Természetesen ez nem is erről szól. Hogy miről? A terelésről, a birkaetetésről és a politikai érdekekről. Legutolsó sorban sem a magyar nemzetről.
Az Orbán kormány sz*rul teljesít.

Parajpuding 2016.02.25. 08:23:36

@kettős mérce: Azért a trágyaszag úgy látom idevonz téged :DDD
Döglégy-e vagy? :DDD

ladislaus 2016.02.25. 08:35:14

hol lehet ilyen zugfirkász zsindexeseket pofán baszni nyilvánosan? megérdemelnék egytő egyig...

pucros 2016.02.25. 08:41:35

A valódi kérdés nem az, hogy letelepítenek-e migránsokat Magyarországon, hanem hogy ha esetleg a nemzetközi szerződéses kötelezettségeink ellen szavazunk, akkor ezt majd hogyan érvényesítjük?

Hátha Vlagyimirnak van ötlete :(

figyelő jehu 2. 2016.02.25. 08:44:43

A Keresztapa kvótaügyi népszavazást kezdeményez: ez azt jelenti, hogy a maffia beláthatatlan időre igyekszik a maga önkényuralmát meghosszabbítani. Erre akkor van esélye, ha sikerül a magyar társadalmat 1944 óta nem tapasztalt fokig lezüllesztenie.

gepnarancs.hu/2016/02/kiserlet-a-magyar-tarsadalom-totalis-elaljasitasara/

Netuddki. 2016.02.25. 09:31:33

@midnight coder: "akik közül Orbánék még mindig az értelmesebbek közül valók."

No comment.

Netuddki. 2016.02.25. 09:34:15

@Tényleges Migráns: Ez pontosan így van. Az orbán viszont ki akar lépni az EU-ból, és szükség esetén behívni a ruszkikat, mint '56-ban is már tapasztalhattuk. A putyin biztosan nem fog nemet mondani az ölebének...

Brix 2016.02.25. 09:42:53

@Tényleges Migráns: A 90-es ével délszláv háborús menekültjeit azért ne hasonlítsuk a mostani népvándorláshoz. Úgy tűnik, a mostani egy egészen más dimenziójú "végtelenített" lefolyású folyamat lesz. Valami megtört Európában: a rend , a törvényesség , a jog uralma. Amit Lagostól Daccáig 100 milliók érzékelnek: a "most vagy soha alkalom " Európa gyenge , hiszen nem állítják meg a jogi és rendészeti eszközökkel , a valójában kezelhető illegális migrációt. A gyenge Európát egyszerűen lerohanják az elmúlt évtizedek népességrobbanásának munka- és jövő nélküli fiatal férfitömegei. Van persze menekült is, de az a kevesebb. Brutális , kontinens-romboló népvándorlás zajlik, aminek senki sem látja a végét még...
Pakisztán, Bangladesk, Nigéria közel 200 milliós országok , és szaporodnak mint a nyulak.... Ez a valódi veszély, mert a kapitalizmus nekik nem sok jót fog hozni az elmaradott, destruktív muszlim környezetben....

Brix 2016.02.25. 09:47:32

@midnight coder: "A visegrádi országoknak, benne kis hazánknak is, az egyetlen értelmes lépése az lenne, ha azonnal kilépne az EU-ból... "
Én még várnék ezzel....Merkel és a politikája megbukhat hamarosan , viszont nekünk még sem elég tőkénk, sem elég fejlesztési pénzünk , se munkahelyünk nincs, hogy kiszálljunk az EU-ból, amivel mondjuk a szabad munkavállalás jogát elveszthetnénk.. Az ország keleti felén ez megélhetési katasztrófát hozna....

inebhedj - szerintem 2016.02.25. 09:56:40

Teljesen más téma, csak a posztról jut eszembe: van egy számomra nagyon kedves hölgyismerősöm, aki nem akar vállalni velem semmilyen kockázatközösséget, pedig én szeretném, ha egy családba tartoznánk.

Csaba Szikora 2016.02.25. 09:57:57

Azért az elég durva kijelentés hogy az EU-ból élünk.Szerintem az igazság az hogy ők élnek belőlünk.
Nagyon sok példát mondhatnék a bérektől a III.osztályú kidobásra szánt termékek Kelet Európába szállítása eladásra,stb.
Felteszem a kérdést,mit fog kezdeni a nyugat a Keleti rabszolgák nélkül?
A túlgyártott termékeket hol fogja értékesíteni?A bankjaik miből fognak megélni ha a keleti blokk kilép?Egy kézpénzfelvétel tegnap 1600 ft-ba került.Ezt egy német nem fizeti ki.Kit fognak kizsákmányolni?Fenyegetőzhet a nyugat,de majd ha a népszavazás a kilépést favorizálja,kíváncsi leszek a reakciókra.

high up! 2016.02.25. 10:01:19

Orbaneszku kurva jól ért hozzá, hogy az Átlaghülyemagyarok országát ugyanúgy tropálra hülyítse, mint az elődjei.

Az első kvóta javaslat szerint az akkori 200 ezer menkültből Birkanisztánnak kőkemény 1.200-at (húha bammeg hogy bírjuk ki???!!!) kellett volna felvenie az ELBÍRÁLÁS idejére.
Tudvalevő, hogy menedékjpgpt csak 1%-uk kap, tehát az Átlaghüylemagyar genetikájának a "felvizezésére" (valóságban: feljavítására) mintegy 12 (!!!!) idegen leselkedett volna!!!.

Még szép, hogy erre a veszélyre "Meg kell védeni az Átlaghülyemagyararszágunkat!" mozgalmat és népszavazást kell indítani. A világ már éppen felejtette volna el László Petrát, meg a brutális magyar rendőreket, errefel Orbaneszku megint tesz azért, hogy a világrekorder magyar faj- és idegengyülölet újra vezető téma legyen szerte a világon.
Hát nóóómális?????

FOLYTASSUK!

Tényleges Migráns 2016.02.25. 10:01:47

@Erő e-meló: Én meg anno 2005-ben egy török vendégmunkással, egy iraki doktornővel és egy iráni mérnökkel együtt tanultam angolt (és rengeteg, rengeteg brazillal meg koreaival, és még afrikaiakkal is) és egyik csoporttal sem kerültem élhetetlen szituációba.
Mind bevándorlók voltunk, akik igen sok segítséget kaptunk az iskolától, illetve volt aki az ausztrál államtól is, mert a harmadik világból menekült csórón, és a nyelviskolát állami támogatásból csinálta.

Persze, ez is csak egy anekdota, személyes élmény, nem releváns az összkép tükrében, hogy mi ketten kikkel futottunk össze az életünkben..

Ajánlom inkább figyelmedbe azt a tényt, hogy valamiért ezekkel az akárhonnan (akár muszlim országból, akár Afrikából) jött menekültekkel teli országok Nyugat-Európában valahogy mégis megoldják, hogy kevesebb ember legyen gyilkosság áldozata, mint a harmadik világból érkező bevándorlót azért annyira sokat nem látó Magyarország, vagy Lengyelország, vagy Észtország.

homicide.igarape.org.br/

Érdekes, hogy valamiért pont a bevándorlókkal teli fejlett világban esik a bűnözés:

www.economist.com/blogs/economist-explains/2013/07/economist-explains-16

Lehet, hogy a migránsok és az erőszak közt nincs is olyan mély összefüggés, mint ahogy egyesek azt láttatni szeretnék? Lehet, hogy talán csak a média és egyes politikai csoportok foglalkoznak többet bűnökkel, ha bevándorló követi el, mert nagyobb figyelmet kap, és a törvény is szigorúbban kezeli?

www.migrationobservatory.ox.ac.uk/briefings/immigration-and-crime-evidence-uk-and-other-countries

Szóval ez egy kicsit bonyolultabb kérdés, nem lehet pár dogma odavetésével megválaszolni.

A libsizés nem tudom miért volt itt szükséges, feltételezem kényszeres. :D

konrada 2016.02.25. 10:07:20

@inebhedj - szerintem:
...próbáltad már Allah nevében is? (Hátha egyébként liberális PC a hölgy, és akkor nem próbálkozna a rasszista-nácikra jellemző elutasítással...

high up! 2016.02.25. 10:09:16

Persze a viagcsúcs az, ahogy Orbaneszku naponta tud másszínüt hányni. A segghülye hívei meg minden hányását felzabálják. Nemrégen még milliónyi bevándorlót akart a Felcsúti Hordószónoka, ma meg már 12-től faji, szociális és kútúra összeomást vizionál a hibbantja:

Orbán Viktor több millió bevándorlót vár

Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő. A társadalom elöregedésétől egész Európában tartanak.
Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak.

FOLYTASSUK!

dzsaszper 2016.02.25. 10:15:56

Nem vagyok fidesz-szavazó, de nem igaz, hogy nem vállalnak kockázatközösséget.
Egyszerűen nem értenek egyet a kockázatkezelés módjával, ami egy közösségen belül szerintem rendben van.

A legsunyibbnak a németek tűnnek, akik -- legalábbis nekem úgy tűnik -- ki akarják mazsolázni az iparuknak az olcsó munkaerőt, a többieket meg szétosztani.

Netán van egy titkos német-görög-török paktum arról, hogy jöhet a tömeg?
És persze nem véletlen a kiakadás a kerítéseken, pl. a macedón-bulgár kerítés ötletén?

Scagnetti 2016.02.25. 10:16:40

@Csaba Szikora: A nyugat akkor is vígan élt, mikor mi még a keleti blokkhoz tartoztunk, szóval nehezen hihető, hogy mi tartjuk el őket. Pláne úgy, hogy több pénz jön onnan ide, mint megy innen oda.

Hogy mit fognak reagálni? Vállat vonnak, és végignézik, ahogy jó magyar szokás szerint ismét magunkkal baszunk ki. Ők meg élnek tovább vígan és jólétben, ahogy korábban is.

Ha nem itt élnék, azt mondanám, a pár demagóg faszkalapnak felülő fideszjobbikos bagázs léptesse ki az országot az Únióból, és viselje a következményeit. Csak sajnos velük szívnának azok is, akik ezt nem akarják.

konrada 2016.02.25. 10:17:19

@high up!:
...hát tudod az átlag hülye az azért sejt olyasmit, hogy ha egy folyamatnak nem látszik a vége, és úgy megy bele annak egy részébe, akkor precedenst teremt arra, hogy az alapján arányosan jusson rá továbbiakban az.

....s csak az igazán hülye hiszi el azt, hogy ha már egyszer elfogadták 160 ezer x%-át akkor az azt erőltetők megelégednek ezzel, és a többi milliónál már nem akarják ugyanazon %-okat lenyomni...
...de ehhez már kevés átlagosan hülyének lenni, ebben igazad van.

konrada 2016.02.25. 10:25:45

@Scagnetti:
...ebbe azért nem lehetsz olyan biztos, ti. hogy több pénz jön onnan, mint megy innen. Lásd ami a héten derült ki: a francia caffetéria cégek évente közel 10 mrd Ft-nyi nyereséget pumpáltak ki a gazdaságban egy igen apró kis szeletkét képviselő ágból is....
...s hol van hozzá a többi??? (S itt nem a termelőkre gondolok, hanem azon ágakra, melyben a befektetés minimális, hiszen az épületek lizingeltek, az árusított termékek többsége bizományi, a munkaerő magyar...)
...mert azokhoz képest ez a caffeteria buli igen apró pénz....

Brix 2016.02.25. 10:33:00

@Tényleges Migráns:

A tények azt mutatják, hogy van összefüggés a migráció és a bűnözés emelkedése között

Bild: Tavaly 208 ezer olyan bűncselekményt követtek el Németországban, ahol a migránsok részt vettek az elkövetésben, ez 92 ezerrel több, mint egy évvel korábban, ami 79 százalékos emelkedés.

Én inkább úgy tenném fel a kérést, a helyedben, hogy mennyi lenne a gyilkosságok száma mondjuk Svédországban, a szomáliai, eritreiai, és egyéb elmaradott területekről érkező ősemberek nélkül....

Akárhogy nézzük, a probléma az, hogy az afrikai , afgán , paki bevándorlók olyan szinten vannak elmaradva az átlag európai emberhez képest amely szinte lehetetlenné teszi beilleszkedéseüket. Kivételek persze vannak, de nem az a jellemző!

Scagnetti 2016.02.25. 10:38:48

@konrada: Eleve problémás, mikor a multicégeket keveritek az úniós pénzekkel, támogatásokkal. Kurvára nem ugyanaz a kettő. Továbbá a multik esetén is mindig csak a profit miatt megy a sírás, arról egy büdös szó nincs, hogy munkabért is fizetnek. Jellemzően magasabbat, mint a magyar munkaadó, és az adózási morál is jobb náluk, mint az átlagos magyar vállalkozás esetén, ahol szinte már csoda, ha nem zsebbe jön a fizetés fele (vagy az egész).

De persze el lehet őket zavarni. Gondolom, a Fidesznek és a Jobbiknak megvan a kész, működőképes terve arra, mit csinálna, ha megszűnnének az úniós támogatások, és ha kivonulnának a multik. A hirtelen megszűnő több százezer munkahelyet is biztos tudnák pótolni, ahogy a külföldre termelő ill. a külföldi piactól függő magyar vállalkozások is gond nélkül alkalmazkodnának az új helyzethez..
Ja, hogy erről szó sincs, csak a melldöngetésig jutunk? Na látod, ezért nem sietek én annyira kifelé az Únióból, főleg nem, ha ilyenek siettetik, mint a fent említett két (vagy egy) banda. Nem feltétlenül csak az Únióban van élet, de amíg jobbat kínálni nem tudnak, addig inkább kussolhatnának, és nem kellene tovább hülyíteni a népet a megélhetési szarkeverőknek.

Jolka40 2016.02.25. 10:44:09

@xporolyke: Úgy van. Ez a legnagyobb baj. Már így is elég cikik vagyunk.

csak egy néző 2016.02.25. 10:46:09

Érdekes volt hallgatni ma reggel Gulyás Gergely dadogását, kínlódását, aki szerint teljesen életszerű volt, hogy az Orbán féle beadvány előtt Csabai József magánszemély február 17-én, vagyis nem másodpercekkel, hanem egy teljes héttel megelőzve a miniszterelnököt benyújtotta népszavazási kezdeményezését, február 24-én, szerdán, délelőtt 11 óra 27 perc 22 másodperckor, 111 perccel a miniszterelnök bejelentése előtt vissza is vonta kezdeményezését.
"A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter Rogán Antal délelőtt találkozott azzal a magánszeméllyel, aki a kvótával kapcsolatos kérdést korábban beadta – közölte a Magyar Idők érdeklődésére a Miniszterelnöki Kabinetiroda, ami szerint a találkozót a miniszter kezdeményezte.
Rogán Antal tájékoztatta Csabai Józsefet arról, hogy a kormány is szeretne népszavazást a kötelező betelepítési kvótáról, és szerinte a kormány által megfogalmazott kérdés tárgyszerűbb (?), megfelel az alkotmányosság követelményeinek (???), ezért kérte Csabai Józsefet, hogy a kezdeményezését vonja vissza.
Ezt ő „megértéssel fogadta”, és eleget tett a miniszter kérésének, így megnyílt a jogi lehetőség arra, hogy a kormány benyújtsa a népszavazási kezdeményezését a Nemzeti Választási Bizottsághoz"

Á, itt nem a lóláb lóg ki, hanem egy nemesebb testrésze.
Már a látszatra sem adnak, de hát ezért szeretjük őket.

high up! 2016.02.25. 10:48:09

@konrada:

szegénykém, a te gazdasági ismereteid teljesen kimerülnek abban, hogy most ócsóbb-e a paradicsom a Teszkóban vagy nem. Oszt a Teszkó téged úgyis lerabol, mert múti cég, oszt kiviszi a nyereséget. Az ember meg se próbálja neked elmagyarázni, hogy a kádári "MInden a népé!" vilagnak vége, teccik tudni aki befektet, az má nem ossza ki a teljes hasznot a proletár osztálynak, hanem magának is megtart valamit.

Hábammeg, hogy ne legyél egy nyugati (fideszes sutyrákok kedvéért: a fejlettebb technológiájú, termékü) múti cég rabszolgája, háakkor vívd meg a szabaccsáharcodat:

- mától egy múti cégnek a termékeit se vedd! Csak fajtiszta magyar VOR öltönyt, Trapper farmert, Csepel biciklit, Videoton TV-t, Varia bútort meg hortobágyi pitypangot vegyél. Abcúg a Mercire, VW,re IBM-re, Epl-re, Vindószra, Kombínóra, Danónéra, kerti szerszámra, konyhai mosogatóra, Filipsz TV-re, meg mindenre!

- mától nehogymá múti cégnél dógozzál, ahol jöbban keresel, a nyugdíjadat nem rakja a saját zsebébe a munkaadód, stb, hanem mától csak a fajtiszta magyar vállalkozónak dógozzál.

Oszt ezt mondd el mindenkinek a faludban, hogy te megértetted az idők szavát, kövessenek téged ők is. Oszt ne csodálkozz, ha kineveznek téged a Falu bolondjának.

FOLYTASSUK!

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.25. 10:55:56

@midnight coder: "elvtárs" orbán és a hozzád hasonlók miatt hagyják el az országot. Köztük mozgok, sőt 29 évesen még én is annak számítok. Nem vágynak nyugati fizetésre, csak tisztessêgesre, fejlődő, jövőképpel rendelkező országgal. Ezek nincsenek meg, csak lopás, mutyi, és lecsúszás, meg olyan kommerek mint ti. Én is a jövőtlen országot hagynám el, pénzem az van Eu tagság nélkül is ugyanígy lelépnének, esetleg begurulnának, és lőnék a kedvenceidet, ha mondjuk szögesdrótot építenének a határon, mint az első hatalomátvételükkor a 40-es évek végén.

konrada 2016.02.25. 10:57:13

@Scagnetti:
A hozzám szólásod elve azon apró olvasási nehézségen alapul mely miatt ezt a rész kiesett:
"...s hol van hozzá a többi??? (S itt nem a termelőkre gondolok, hanem azon ágakra, melyben a befektetés minimális, hiszen az épületek lizingeltek, az árusított termékek többsége bizományi, a munkaerő magyar...)"
Így, mivel csak a lényegre nem reflektáltál, csak a saját magadra, nem tudok mit válaszolni.

...ja, egyébként meg: mielött azt hiszed, hogy a jótékony Róbert bácsik esete ez a szegényekkel (ti. nyugati támogatás), akkor nem árt ha tudod, az EU a szabad áru és tőkemozgásról szól, melyben nem azért volt fontos a kelet-európaiak beléptetése, hogy ne kelljen a segélyszállítmányoknakaz országhatárokon megállni, vámügyintézni, hanem azért, hogy piacot, munkaerőt kerítsenek a további növekedésüknek.
Azaz pont az olyan bulikért, mint a caffetéria (meg a bankok, meg az üzetláncok...).
....de ha te komolyan azt hiszed, hogy ők a modern kor Róbert bácsijai, úgy nézz utána, hogy Róbert bácsi miért is volt olyan "jótékony".;))

2016.02.25. 10:59:45

@Bambano: papucs alól, mikor a müezzin a szájára ül."
Nocsak, a müezzin a seggén hordja a papucsot? Mesélj!
Mellesleg a müezzin már rég ott van. Török vendégmunkások....nem vagy te bamba.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.25. 11:00:40

@Csaba Szikora: miből fog élni a nyugat? A saját gazdaságából, ahogy 89 előtt. Elég jól ment nekik. Bizony mi belőlük élunk, ők vígan meglennének nélkülünk. A készpénzfelvétel árát pedig orbánéknak köszönd, akik adóztatják... (tranzakciós adó)

2016.02.25. 11:01:21

@konrada: Azért az jól látszik, hogy az EU nélkül Albánia szintjén állnánk.

Erő e-meló 2016.02.25. 11:11:02

@Tényleges Migráns:
Nem tudom mennyire tűnt fel, hogy ez a mostani migrációs hullám nem az orvosok és mérnökök áradatával söpri végig Európát. Még csak azt se tudjuk, hogy kicsodák jönnek, mert eddig a szintig se akarnak együttműködni a hatóságokkal. Persze ha a magad oldaláról nézed, akkor még az is belefér, hogy tudósok valamennyien, hiszen ha nem tudjuk valakiről hogy kicsoda akkor még az is lehet

A legfrissebb német statisztika szerint a beérkezett migránsok 70%-át még nem tudták ellátni németországi okmányokkal a fenti okból. Minden olyan következtetés, ami a régebbi migránsokra vonatkozik rájuk nem alkalmazható automatikusan. A tömeges, válogatás nélküli beengedés viszont már eleve a gettósodást, párhuzamos társadalom kiépülését vetíti elő

A bűnügyi statisztikában meg mintha elfeledkeznél egy apróságról: nálunk és a hasonló országokban egy korábbi migráns csoport, a cigányok tornázzák fel a bűnözési statisztikát. Értelme tehát csak annak volna, ha összehasonlítod pl az arab vagy török migráns bűnözést a cigány bűnözéssel. Majd ha vannak ilyen adataid akkor lehet következtetést levonni

énisfélek 2016.02.25. 11:11:20

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Azért az jól látszik, hogy az EU nélkül Albánia szintjén állnánk."

Az összes magyar kormány évente 25-40%-ot elpazarol Magyarország költségvetéséből (leginkább korrupciós célokra),
az EU meg évente 3-5%-ot hozzácsap Magyarország költségvetéséhez.
Szóval az ország állapota nem igazán az EU-n múlik...

énisfélek 2016.02.25. 11:19:58

Egy olyan Európa, amelyik központilag megszabja, hogy egy ország kiket köteles befogadni,
az nem az az Európa, amelynek én tagja szeretnék lenni.
Európa nem egy játszótér, ahol mindig mindenütt az történik, amit az erőszakos nagyfiúk akarnak, Európa egy társasház, ahol a kevésbé nagypofájú lakóknak is vannak jogaik és lehet magánszférájuk.

Scagnetti 2016.02.25. 11:21:03

@konrada: Munkabért még ezeken a területeken is fizetnek, adóznak is. Ti erről szívesen megfeledkeztek, mert nem illik az elméletetekbe, szóval mellébeszélsz. Válaszoltam a kérdésedre, legfeljebb neked nem tetszik a válasz.

Szó sincs Róbert bácsiról, ilyet nem is mondtam, hiába próbálod a számba adni. Nyilván a befektetéseikből hasznot is szeretnének látni. A haszon viszont lehet kölcsönös is, nem csak egyoldalú, ahogy azt a fideszjobbikos demagógia mondja. Egyelőre az a helyzet, hogy a magyar átlagnál jobb fizetéseket kínálnak, és az adót is befizetik. Náluk sokkal jobb esély van a munkavállaló szakmai fejlődésére, mint az alacsonyabb technikai szintű kisvállalkozásoknál. (Természetesen tisztelet a kivételnek, mert szerencsére ilyen is akad, csak sajnos kevés.)
Ezzel szemben pl. valamelyik jobbikos idióta mondta múltkor, hogy a mezőgazdaság majd felszívja a multik kivonulásakor felszabaduló munkaerőt. Hát tényleg biztos jobb kapálni, mint mérnökként dolgozni, és nyilván a hazai munkaerő is sokkal értékesebb lesz, ha nem fárasztja az agyát olyan fölösleges dolgokkal, mint a tanulás. (Persze ha jobbágyokat akarunk nevelni, akkor igaza van.)
Aztán csodálkoznak, mikor hülyének nézik őket.

radnaughty 2016.02.25. 11:22:31

és olyan kombináció lehetséges, hogy valaki azt gondolja, hogy a kvótarendszer egy gigantikus baromság, de attól még nem kellene kilépni az európai unióból?

high up! 2016.02.25. 11:23:11

@Erő e-meló:

mivel a faji alapú bünözés kimutatása alkotmányilag is tilos, így kár hablatyolni arról, hogy Magyaro-on csak cigányok bünöznek. Valójában a cigányok többet bünöznek a mindennapi megélhetési kérdésekben (lopás), a magyarok meg miden egyébben.
Emberölésben, nemi erőszakban a magyarok magasan verik a cigányokat.

Az Átlaghülyemagyar azt megérti, hogy Romna Viki lopott egy rozsdás kerékpárt és errefel a plafonon van a hisztitől, de amikor azt hallja, hogy Orbaneszku Viki a gázszerelőjén keresztül szétlopta magának fél Fejér megyét, meg a költségvetési pénzek milliárdjait, ezt az Átlaghülyemaygar nem bírja felfogni. Lövése sincs, hogy ez milyen súlyos büncselekmény.

A németországi Ausländer bünözésről meg annyit tudni kell, hogy arányaiban magasabb mint a helyeiké. Kissé csúfítja a helyztetet, hogy az éllovasok azok európaiak és nem az Európán kívüli bevándorlók. Még jobban csúfítja a fidióta demagógiát az, hogy a migráns bünözés aránya alacsonyabb a németekénél. Az meg már a primitív fidióta suttyókra vegcsapás, hogy pont a nemi erőszak terén a helyeik által elkövetett esetek aránya mintegy 20-szorosa a migránsokénak.

FOLYTASSUK!

Scagnetti 2016.02.25. 11:24:15

@fidesz maszop dk egykutya: Szánalmas, de valóban ott tartunk, hogy a birkák már a tranzakciós adót is a bankok számlájára írják, és elfelejtik, hogy imádott, mélyen hazafi kormányunk vezette be ezt is, számtalan más sarccal együtt.

high up! 2016.02.25. 11:35:54

@radnaughty:

Az EU egy közösség, ahol a fos keleti országok élvezik a befizetéseik 4-5-szoros visszafizetését, de még minimális áldozatokat se akarnak hozni semmiért. Évi 1000-2000 migráns lesosztás miatt csúcsra járatják a magyar, szlovák, lengyel idiótákban szunnyadó mérhetetlen fajgyülöletet. Ezek a népek meg vannak olyan hülyék, hogy engedik is, hogy néhány hibbant vezérük megint elbassza 1-2 generáció életét (miközben a Führer eftársak milliárdos lopott vagyonok tetején ülnek)

Orbaneszku, Putyin leghüségesebb csatlósa, végső célja úgyis Magyaro kivezetése az EU-ból., 2020-ban, Trinanon 100-ik évfordulóján ezt véghez is viszi. Addigra csúcsra járatja az Átlaghülyemagyar hergelését, nem múlik el nap migráncsozás meg éuzás nélkül, oszt 2020-ra a tropálra elhülyített magyar önmaga fogja kérni, hogy hadd húzza má be aszt a zikszet a kilépésre, mer ő mán nem bírja tovább ezt a küfődi kizsákmányolást.
Oszt lesz nagy nömözti örömkönnyezés, hogy visszatértünk az ősi főddre, most végre eljön ránk Mária Nagybódog országa, végre nem mongya meg nekünk senki, hanem előttünk a csillagos ég.

FOLYTASSUK!

konrada 2016.02.25. 11:40:08

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Én nem vitatkozni akartam ezzel, csak felvilágosítani azokat, akik még hisznek a mesében, és úgy gondolják, hogy pusztán keresztényi szeretetből vették fel a Közép-Európai országokat, kifejezetten azért, hogy ne kelljen a határon megállni a segélyszállítmányoknak...
Nekik írtam meg, hogy ez kölcsönös.
...az más kérdés, hogy én mit gondolok arról, hogy ki jár jobban, ki diktálhat egy olyan kölcsönös kapcsolatban, ahol az egyik erősebb, fejlettebb. (Én azt hogy el kell fogadni, próbálkozni azon, hogy minél inkább partnerek legyünk, de azt semmiképpen, hogy minden maszlagot el kell fogadnünk, szó nélkül mindent eltűrnünk...)

konrada 2016.02.25. 11:48:58

@Scagnetti:
...ha belebééégethetek: A nyugati bankok keleti fiókjai nagyságrendekkel nagyobb nyereséggel dolgoztak, mint az otthoniak.
...viszont az adófizetési hajlandóságuk is nagyságrendekkel kisebb volt, mint a hazájukban.
...persze kockázatosabbak is, az tény, de ennek még nem kellett volna azzal járni, hogy a haszonból az adózást úgy optimalizálják, hogy annak csak minimális része jelenjen meg abban.
...így, ha abból az ágazatból is bevételt akar egy kormány, úgy - ha az adott ágazatnak nagy a tőkekimentési képessége - viszonylag kis mozgástere van: azt adóztatni, amit nem lehet letagadni, a pénzmozgást.
...ezt persze mi szívjuk meg, de hát ennyit arról, mennyire is tőke és befektetés ellenes a kormány...

Scagnetti 2016.02.25. 11:49:20

@konrada: "Én nem vitatkozni akartam ezzel, csak felvilágosítani azokat, akik még hisznek a mesében, és úgy gondolják, hogy pusztán keresztényi szeretetből vették fel a Közép-Európai országokat, kifejezetten azért, hogy ne kelljen a határon megállni a segélyszállítmányoknak..."

Ezzel csak az a baj, hogy én ezt egy szóval sem mondtam. Te próbáltad bemagyarázni a mondandómba, hogy aztán majd felvilágosíthass a "tévedésemről"

Sokkal hasznosabb lett volna terelés helyett a lényegről beszélni, vagyis arról, hogy amíg nincs jobb lehetőség (de még csak megközelítően jó sem), addig talán nem a kilépésünkkel kellene hülyíteni a demagóg ökörségekre amúgy igen fogékony magyar népet. Mert aztán addig hülyítik őket, hogy tényleg megszavazzák, és onnan már nincs visszaút, akkor sem, ha később megbánják.
Az a baj, hogy politikusaink a tűzzel játszanak, és szarnak a következményekre, hisz ők maguk már biztosítva vannak, annyit loptak, hogy a megélhetésük több generációra előre biztosított. A pórnép meg majd szop, még nagyobbat, mint ma, de az kit érdekel.

xporolyke 2016.02.25. 11:50:41

@von Putri: a putriban ennyire nem jon at semmi?

guma 2016.02.25. 12:06:56

milyen kockázat közösségről hadoválnak itt egyes elvakult emberek?

már a magyar 120 évest is felrúgta kormányunk a hűséges talpnyalók segítségével!

gyűjtsd a pénzed és tartsd el szüleid is Európa legkisebb béreivel és legnagyobb, legtöbb elvonásával:

offforever.blog.hu/2016/02/25/milliardokat_fizetunk_evente_az_ukran_nyugdijasnak_akinek_itt_van_lakcime_vagy_csak_folyoszamlaja

és akkor kövesd végig azt is amit azért kicsit okosabb emberek is elmondanak (nem csak külföldön!) a fenti témában.

párat összegyűjtöttem:

offforever.blog.hu/2016/02/25/orban_nepszavazasa_a_2018_utani_uniobol_valo_kilepest_kesziti_elo

konrada 2016.02.25. 12:09:10

@Scagnetti:
Mielőtt még teljesen elszállnál attól, hogy a munkabér fizetése minden, mert egyébként a kereskedelemben dolgozók munkanélküliek lennének, feltennék egy kérdést: szerinted az emberek nem ennének, innának ruházkodnának, ha nem volna munkabért kifizető multi??,

Mert arról meg mások feledkeznek meg, hogy a belpiacon az élet nem attól kezdődik, hogy pl. a Tesco-polós Úr megérinti a teremtvénye ujját, az anélkül is volt már.

...nem azzal van gond, ha pénzt fektet be, vagy knowhow-t ad, a gond akkor van, ha a befektetésének a lényege a saját elfekvő készleteinek az értékesítése, illetve ha a piac lefölözése a cél.
Úgyanis ez esetben nem csak a haszon egy része megy ki, de a hazai ipar, mezőgazdaság piaca is sérül, mert a máshol megtermelt áru után a munkabért nem itt, hanem Angliában, Franciaországban, Németországban... fizetik ki, és a jövedelmet (haszont) is ott költik el, nem itt.

...de tudom, ez túl bonyolult. (Azt meg nem is kell felfogni, észrevenni, hogy ebből a termelő beruházásokat én kihagytam azért, mert ott - még ha hozzáadott érték szinten is, de profitál az ország, mert ez már nem fér be a ti elméletetekbe...;)

szvsz 2016.02.25. 12:14:03

"Az az ország, amelyik nem vállal semmilyen kockázatközösséget azokkal, akikkel egy családba tartozik, pláne, ha az ő pénzükből él, az vagy megy magától, vagy kirúgják."

Ha Mo. egy család Németo.-gal mert mindkét ország az EU tagja, akkor te egy család vagy velem, mert mindketten magyar állampolgárok vagyunk? Ez esetben kényszeríthetlek, hogy bárkit is a házadba fogadj mert én idehívtam?
Hülye-e vagy?

b) szerinted ki akar majd idejönni kényszerből?
c) lehetnek ők a szomszédaid? Vagy annyira azért nem fontos a dolog, csak amíg más f@5zával kell Orbánt verni?

konrada 2016.02.25. 12:15:19

@Scagnetti:
Ha utána olvasol, nem én írtam azokat, én csak reflektáltam a félreértésekre.

...mert számomra vannak a menthetetlen hülyék (mint másoknak én is), meg azok is, akikkel lehet vitázni, ütköztetni az álláspontokat, hátha a menthetetlen hülyék mégis megértik.
...tán még azon EU ellenesek is, akik pont úgy hisznek a szabad szittyaföldben, mint a másik oldalon a jótékony Róbert bácsikban...;))

$pi$ 2016.02.25. 12:17:58

@Brix: "amely szinte lehetetlenné teszi beilleszkedéseüket"

Azért ebben van egy nagy tévedés: minden bizonyíték nélkül nem lenne szerencsés feltételezni, hogy a beilleszkedés a céljuk. Miért "illeszkedne" be a szír németországba? Miért lenne neki jobb németként, német értékrend szerint, német szabályok alapján élni?

Szerinted úgy indulnak neki, hogy "ezentúl majd mindent másképp csinálok, megváltoztatom az életem, más szabályokat követek, más értékrendet alakítok ki"? Miért feltételezzük, hogy nehézségei vannak a beilleszkedéssel? Ezen az alapon azt is feltételezhetjük, hogy nekem nehézségem van azzal, hogy operába járjak vagy mittudomén, focimeccset nézzek. :)

$pi$ 2016.02.25. 12:28:28

@high up!: "Valójában a cigányok többet bünöznek a mindennapi megélhetési kérdésekben (lopás), a magyarok meg miden egyébben. "

Tényleg? Mikor hallottál utoljára arról, hogy magyarok bicskáztak volna, uzsoráztak volna, öregeztek volna? Mikor verték meg magyarok a mentőst, a tanárt? Védelmi pénzeket szerint hol szednek a magyarok?

Ne etessél már!

Scagnetti 2016.02.25. 12:43:57

@konrada: "Mielőtt még teljesen elszállnál attól, hogy a munkabér fizetése minden, mert egyébként a kereskedelemben dolgozók munkanélküliek lennének, feltennék egy kérdést: szerinted az emberek nem ennének, innának ruházkodnának, ha nem volna munkabért kifizető multi??,"

Érdekelne, hogy ha hirtelen megszűnne a munkahelyük, hol találnának hasonlót. Mert azt csak pár szittyajobbikos hiheti, hogy Magyarország képes lenne pótolni a munkahelyeket, pláne hasonló fizetésekkel. Nekem leginkább ez hiányzik a "kiazúnióból" propagandából.

"...nem azzal van gond, ha pénzt fektet be, vagy knowhow-t ad, a gond akkor van, ha a befektetésének a lényege a saját elfekvő készleteinek az értékesítése, illetve ha a piac lefölözése a cél."

Kik azok, akik csak "lefölözik a piacot"?

"Úgyanis ez esetben nem csak a haszon egy része megy ki, de a hazai ipar, mezőgazdaság piaca is sérül, mert a máshol megtermelt áru után a munkabért nem itt, hanem Angliában, Franciaországban, Németországban... fizetik ki, és a jövedelmet (haszont) is ott költik el, nem itt."

Jellemzően olyat hoznak be ide, amit nem tudunk mi előállítani (pl. műszaki cikkek), vagy gazdaságtalanul, mint pl. a mezőgazdasági termékeink. El kellene gondolkozni azon pl, hogy a Magyarországon divatos családi gazdaságok sosem lesznek versenyképesek a nagyüzemi termeléssel. Ehhez még csak külföldi nagyüzem sem kell, a magyar is simán lenyomná őket. Nem azért olcsóbb a spanyol paradicsom, mert a gonosz EU kivérezteti a gazdáinkat, hanem mert még szállítással együtt is olcsóbban tudják adni, mint a túlárazott (és sokszor semmivel sem jobb) magyart. Járok én is piacra, látom, hogy sokszor ott sincs jobb áru, pedig az termelői, nem import. Viszont kétszer annyiba kerül.
És ami a lényeg, nem kötelező egyiket sem megvenni. Ha viszont mi nem tudjuk versenyképesen előállítani, az a mi sarunk, nem az övék.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2016.02.25. 12:46:59

Ez nem közös európai megoldás, a betelepítés egyetlen felelőse Angela Merkel, akit nem azonosítanék az egész Európai Unióval. A közel-kelet problémáit nem Európában kell megoldani. Azzal nem nyernek semmit a Szíriában, vagy Irakban élők, ha Európába importálják az ottani problémákat. Ha az EU akar az új közel-kelet lenni, akkor bármilyen szép álmokat is kell feladnunk az Európai integrációval kapcsolatban, sajnálkozva, de meg kell köszönni az eddigieket és távozni kell. Persze erre nem lenne szükség Angela Merkel bukását követően, amire a közeli tartományi választások miatt jó esély látszik. Nem véletlen, hogy a kvótakérdés tárgyalását a választások elé hozatta.

lifecracker 2016.02.25. 12:54:29

@$pi$: Ne foglalkozzal vele, High Up egy zsido provokator, csusztat es hazudik. Csak a gyulolet omlik a szajabol.

lifecracker 2016.02.25. 12:58:47

@Scagnetti:

"gazdaságtalanul, mint pl. a mezőgazdasági termékeink"

Igen, te rohadek, gazdasagtalanok vagyunk? Es ennek persze semmi koze ahhoz, hogy a nyugati europai agrarvallakozasok a sokszorosat kapjak annak a mezogazdasagi szubvencionak, amelyet a magyarok kapnak ugye?

Eleg volt mar a csusztatasaitokbol es hazugsagaitokbol

$pi$ 2016.02.25. 13:02:40

@lifecracker: Bölcsebb lennék... :)

Scagnetti 2016.02.25. 13:03:42

Ki engedte ki a majmot?

lifecracker 2016.02.25. 13:07:56

@Scagnetti:

"El kellene gondolkozni azon pl, hogy a Magyarországon divatos családi gazdaságok sosem lesznek versenyképesek a nagyüzemi termeléssel. "

Ja, lasd Argentina, ugye? Tudod mi tortent ott libsikem?

Miert nem nezzuk meg a del-afrikai koztarsasagot elenpeldakent, ahol csaladi vallalkozasok allitjak elo a mezogazdasagi termekek nagy reszet, es megis versenykepesek vilagszinten?

NE-HAZUDJ-LIBSI

Scagnetti 2016.02.25. 13:12:10

@lifecracker: Jól van majmocska, szépet büfiztél. Mehetsz vissza a ketrecbe.

lifecracker 2016.02.25. 13:13:11

@Scagnetti:

Majd ha befejezed a hazugsagot es a csusztatast, zsido, majd akkor visszamegyek.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.25. 13:22:24

@fidesz maszop dk egykutya:
A német Lügenpresse is hasonló véleményen van. Nem viccelek. Már azok is ilyen komplett hülyék.

konrada 2016.02.25. 13:22:42

@Scagnetti:
Te hol élsz??

A kereskedelemben munkarő hiány van. Az embereknek meg szükségleteik.
Komolyan azt hiszed, ha bezárna a soroksári tesco, úgy az emberek éhen halnának, mert inkább nem vásárolnak???
Itt láncok tucatjai: Jéé-k, Profi-k, Plus-ok vonultak ki, aztán mégis eszik-iszik a magyar. Ennek a kiszolgálásához meg munkaerő kell, akármilyen fura lehet onnan nézve, ahol te élsz.

...aztán nézz körbe pl. egy lidiben: s mikor megnézted milyen szalámik, joghurtok, kecsapok, stb..-ket árulnak, akkor írd le azt, hogy ezek jellemzően olyanok, amit mi nem tudunk előállítani, illetve a németeknél a jobb éghajlati viszonyok, olcsóbb munkabér miatt lehet megtermelni olcsóbban. ...s nem azért, mert túltermelnek, így a már régebben megvett, és felszámolt magyar konkurens cégek hiányában teríteni tudnak gazdasági fölényükkel visszaélve.

S hogy mi a lefölözés, lefordítom: ezen termékek előállításakor nincs magyar közreműködés, így az abból jött haszon nem a magyar termelőnél, gyártónál jelentkezik, ergo azok nem tudnak fejleszteni, nem tudnak méretgazdasságosságot lépni, embereket dolgoztatni...
Miközben a vásárlók a piaci hasznot az itt keresett pénzükből fizetik ki.
Ezt a pénzt nem itt fektetik be, nem itt szereznek be, kiviszik: ezt hívják lefölözésnek.

...persze mint írod, nem kötelező megvenni: ezért nem tudnak a nagy és fejlett gazdaságok kereskedelmi cégei a fent említett módszerekkel a másik hasonló országban komolyan expandálni. Mert a vásárlók öntudatosak, s mert elég erős a hazai gazdaságuk ahhoz, hogy versenyképes termékeket tudjanak előállítani: (Ti. nem szerelték le például növényolajipari-, cukor-, édesipari-, tejgyáraikat azért, mert azokat a konkurens, túltermelő cégek vásárolták fel, amelyeknek pnot elég gond volt a hazai túltermelésüket eladni, nem volt szükségük rá.)

...de ez persze csak innen látható, ezért kérdeztem: hol élsz?

lifecracker 2016.02.25. 13:30:09

@konrada:

Ne fektess bele tul sok energiat, mert a libsi takony csak provokal.

Azert nem akar alap dolgokat megerteni, mert o egyenben gondolkozik, nem kozossegben. Neki csak az szamit, hogy a paradicsom 50Ft (kemenyen szubvencionalt) legyen 55 helyett, amikor idelatogat Izraelbol. Mert az ugy gadasagosabb(neki). Azt o mar nem veszi bele az egyenletbe, hogy az 50 forint utana spanyolorszagban realizalodik, ellenben az 55 forinttal ami magyarorszagon realizalodna, tehat visszaforogna a lokalitasba. O ezt leszarja mert nem erdekli, hogy mi tortenik itt a lokalitassal, o ugyanis vilagplgar.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.25. 13:30:20

@Tényleges Migráns:
Valószínűleg akaratlanul, de sikerült pontosan a fején találnod a szeget.

A '90-es években Európába menekült jugók menekültek voltak. A mostaniak nem menekültek. Akkor sem, ha a Spiegel minden nap tízszer címlapra teszi a Flüchtling szót két nagy kerek gyerekszem kíséretében.

high up! 2016.02.25. 13:38:48

@$pi$: "Védelmi pénzeket szerint hol szednek a magyarok?"

jaj de jól tudsz te röhögtetni! Mutassál már akárcsak egy romát is az olajszőkítéstől kezdve a Vizoviczky félékig, a drog leosztók meg a társaik köreiben. Színtiszta magyar bünözési terep. A nemi erőszak meg emberölés is túlnyomoó arányaiban a magyarok számláira megy, a romák itt teljes kisebbségben vannak. Nem is csoda, hiszen az ehhez vezető deviáns tényezők is a magyaroknál vannak erőteljesen jelen, nem a romáknál.
A romák megcsinálják az apró büneiket (lopnak ezt-azt, elcsattan egy pofon), ezek gyakoriságukban több, fajsúlyuknál fogva viszont sokkal kevesebb bünök mint amit a magyarok összebünöznek. Csak hát az Átlaghgülyemaygar nem azon akad fenn és jegyzi meg egy életre, hogy a fényevő kiéheztette a csecsemőjét, vagy hogy a szomszédfaluban a Kovács évekig erőszakolta a lányát, hanem azt, hogy a cigány ellopta a tyúkot. Ezt fel bírja fogni az agya, még betárolni is képes, ennél magasabb rendü bünözést nem, meg azzal nem is tud a kocsmai társaságában sok hívet szerezni, hogy pl "Rohatt magyar Kovácsok, akik megerőszakojják a saját magyar lyányaikat!", ehelyett milyen egyszerübb azt ordibálni, hogy "Rohatt cigányok, akik lopják a tyúkjainkat!".´Ezt szereti a magyar, nem az önkritikát.

FOLYTASSUK!

Scagnetti 2016.02.25. 13:40:15

@konrada: Nyilván egy mérnöknek nagy karrier lesz beállni a pult mögé, töredék bérért. Biztos élvezni fogja, talán még meg is köszöni, hogy segítettek neki megtalálni álmai hivatását és a megélhetést. Vagy szerinted a multi az csak a Tesco és társai? Arról nem beszélve, hogy annyi pult nincs, ami az összes multinál dolgozó embernek elég lenne. Hova menjen a többi, ha ti sikeresen elzavarjátok a munkaadóját?

Mint mondtam, nem kötelező megvenni. Ha nem vesszük meg, majd nem hozzák. Ja, hogy nem tudunk hasonlót, olyan áron produkálni? A szemét multi a hibás ezért is.

Magyar cégek is vannak külföldön, azok miatt miért nem sírtok? Azok ugyanúgy multik. Vagy nekik is haza kell jönni, ha itthon takarodó lesz a multiknak?

high up! 2016.02.25. 13:49:33

@Afrika steht an der Elbe: "A '90-es években Európába menekült jugók menekültek voltak."

Húi bammeg te Nyócc osztály hiányos: a jugók bammeg melyik kontinesen éltek, hogy Európába menekültek??? A jugó kontinensen?

Oszt a másik: milyen nép az a jugó? Olyan mint a szovjet? Oszt melyik jugó menekült Európába? A szerb háborús menekült jugó?
Hú de érted te Európát, talán még álla´st is kapsz Szargyártónál.

Azzal meg barátkozz meg, hogy a Genfi Konvenció helyetted már eldöntötte, hogy ki a menekült, jelen esetben ez az EU-ba érkezettek 30%-ra ez a státus fennáll. Az, hogy erre lehet-e feltétlenül menedék jogot, vagy átmeneti védettséget adni, ezt meg helyetted eldöntik a témához értő minisztériumi szakemberek. Nyilván jobban értenek ehhez, mint bármelyik hozzád hasonló magyar fajgyülölő blog huszár.

FOLYTASSUK!

steery 2016.02.25. 13:51:41

Már lassan egy éve mondogatom, hogy ki kéne lépni az Unióból és inkább alapítani egy Közép-Európai Államok Szervezetét. Az Unió túl nagy, túl bürokratikus és túl lassú a valós élethelyzetek megfelelő kezeléséhez. Túl sokan túl sokfelé húzzák a kormányrúdját, ezért nem halad sehová. Egy kisebb szervezet működőképesebb lenne.
Orbán egyébként valóban veszélyes játékot játszik, mint a nagy formátumú politikusok általában. És csak az utókor tudja majd eldönteni, hogy jól jártunk-e vele vagy nem vagy mindkettő.
A határokat pedig le kell zárni és nyers erővel megállítani az illegális vándorokat. Vándoroljanak legálisan, ha át akarnak kelni a területünkön.

Kivlov 2016.02.25. 13:52:36

Fogadjátok már örökbe a milliónyi arab csürhét...

high up! 2016.02.25. 13:56:01

@Afrika steht an der Elbe: "A német Lügenpresse is hasonló véleményen van. Nem viccelek. Már azok is ilyen komplett hülyék."

Milyen aranyos, amikor egy agymosott náci hauzudozza a szabad német sajtóra, hogy azt pont úgyanúgy hauzudik, mint az Orbaneszku kézi vezérelt magyar médialakájait.
Okostóni, Németo-ban nincs politikusi kézi vezérlése a médiának, az csak a keleti fostársasalmak vávmánya. Meg is látszik az IQ-jukon meg az örökös seggre esésükön a történelemben.

FOLYTASSUK!

lifecracker 2016.02.25. 13:56:39

@csak egy néző: Milyen faszsagot is mondtam amire valasz lehet az altalad linkelt video?

Az, hogy a fideszmaffia felszamolja a magyar csaladi vallakozasokat, es a foldeket mezogazdasagi integratoroknak adja, hogyan vonja ketsegbe a csaladi gazdalkodasok letjogosultsagat?

high up! 2016.02.25. 13:59:10

@Kivlov: "Fogadjátok már örökbe a milliónyi arab csürhét.."

Majd gondolod, hogy a magadfatjta fidiótabirkák csürhéje jobb bárkinél is, te kis Meinkamp huszár. Az aljanép ti vagytok, nem a migráncs.

FOLYTASSUK!

lifecracker 2016.02.25. 14:01:54

@high up!: Keresd meg Dr Poczik Szilveszter tanulmanyat, o keszitett kriminologiai tanulmany a ciganyok es a magyarok bunozesi szokasairol, amelyben kimutatja, hogy a ciganyok eroszakos bunozesre valo hajlandosaga sokszorosa a magyarokenak.

A masik dolog, meg hogy ne keverd a magyarok altal elkovetett bunoket a zsidok altal elkovetett bunokkel. Az olajszokites es kulonbozo gazdasagi buncselekmenyek elkovetoi a zsidosaghoz kotheto korokbol kerulnek ki foleg. De ahhoz sem kell tul sok utanajaras, hogy felleld az Energol es a kulonbozo ciganybunozo klanok pl Koszi klan kapcsolatat.

lifecracker 2016.02.25. 14:03:46

@high up!: A szabad nemet sajto mar lejart lemez, gyokerzsido. Cologne ota mar csak a leg elborultabb faszkalapok(pl te) hisznek meg a szabad nemet sajtoban.

csak egy néző 2016.02.25. 14:05:40

@lifecracker:
Látom nem sikerült átfogni a tudatodnak a lényeget.
Annyi baj legyen.

high up! 2016.02.25. 14:07:27

@steery: "mint a nagy formátumú politikusok általában. És csak az utókor tudja majd eldönteni, hogy jól jártunk-e vele vagy nem vagy mindkettő."

Csak a szellemi hülyének kell akárcsak 1 percet is várnia még, hogy el tudja dönteni, hogy a hibbant felcsúti diktátor is a falnak vezetett titeket. Akárcsak Kádár. Meg gyúrtcsány. De csak várjál még 40 évig, hát ha akkoraz unokád majd el tudja dönteni, hogy: Nagyfater, hát téged 40 éven át szopattak! Oszt akkor megtudtad az utókortól.

Mondjuk egy nyugati átlagpolgár napra készen tudja, hogy mi a helyzet az életével, oszt nem vár 40 évet, hogy m,egtudja az utókortól hogy átb.szták. Na de hát azoknak könnyü, arrafele nem divat sokáig hülyének maradni.

FOLYTASSUK!

konrada 2016.02.25. 14:08:04

@Scagnetti:
Te tényleg nem olvasod el, amit a másik ír, csak szavakat ragadsz ki belőle.
Pedig: "...de tudom, ez túl bonyolult. (Azt meg nem is kell felfogni, észrevenni, hogy ebből a termelő beruházásokat én kihagytam azért, mert ott - még ha hozzáadott érték szinten is, de profitál az ország, mert ez már nem fér be a ti elméletetekbe...;)"

...mert ha elolvastad volna, akkor azt nézném ki belőled, hogy szerinted a Tesco, Lidl, és egyéb kereskedelmi cégeknél mérnökök dolgoznak, akik iráyítják az eladótérben lévő robotokat, és így azok kiestével nekik kéne beállni a pult mögé.;))))

...a magyar multik miatt meg sírjanak a románok, szlovákok, horvátok (akik teszik is a MOL esetén), ha valóban nem tudnak velük konkurálni, s nem azért mert a magyar multik felszámolták a termelő kapacitásaikat (lásd mint az INA finomító), akkor engem mit érdekel? Mindenki a saját hülyeségének legyen a saját fogja. Nem az én problémám, és nem is én bánom, ha pl. Lázárék az ott szerzett haszonból Szilvásváradon lovas centrumot épít, magyar munkaerővel, magyar munkaerőre, magyar adót fizetve...

...persze hogy nem kötelező multis-behozott terméket venni. Ezért is írtam példának a németeket, franciákat, angolokat... ők ezt meg is tehetik: mert van pénzük, van tudatuk, van minőségben versenyképes hazai árujuk. (ami attól versenyképes, mert a boltban azt adják (és veszik) így a haszonból fejleszteni tudnak...)

csak egy néző 2016.02.25. 14:12:04

@lifecracker:
" Az olajszokites es kulonbozo gazdasagi buncselekmenyek elkovetoi a zsidosaghoz kotheto korokbol kerulnek ki foleg."

Üdvözletét küldi Pintér elvtárs. DD

lifecracker 2016.02.25. 14:12:49

@csak egy néző: Na mondd, zsidokam, mi a lenyeg? Oktass ki engem alsobbrendu gojt, te kivalasztott! Hol mulasztottam el gyenge szemeimmel meglatni a felsobb igazsagot, mely a ti berkeitekbe mannakent szall ala?

csak egy néző 2016.02.25. 14:15:10

@lifecracker:
Egészségedre. Gondolom mára megvolt az orgazmusod goj testvérem.
Ez ugye teljesen rendben van?
magyarnarancs.hu/belpol/kormanytag_kozeli_vallalkozok_csaladi_gazdasagok-62185

Scagnetti 2016.02.25. 14:17:13

@konrada: De ez nem így működik, hogy egyiket kihagyod, a másikat nem. Ha lépünk az Únióból, innen is lép egy csomó cég, ilyen is, olyan is. Mi lesz azokkal, akik ott dolgoznak, erre válaszolj már egyszer végre!? És mi lesz ezeknek a beszállítóival, ill egyéb kisebb (főleg magyar) cégekkel, akikkel kapcsolatban állnak?

".a magyar multik miatt meg sírjanak a románok, szlovákok, horvátok"

Ez sima kettős mérce. Amit utána írsz, az egy az egyben érvényes Magyarországra is. Mi is a saját hülyeségünk foglyai vagyunk. Nem kell minket elnyomnia, kizsákmányolnia az Úniónak, megtesszük mi magunkkal. Ma pl. nem az Únió meg a multik rabolnak itt, hanem a saját kormányunk és gazdasági köre. Az állítólagos hazafi, nemzeti kormány.

lifecracker 2016.02.25. 14:17:30

@csak egy néző: Nem, rohadtul nincs rendben. De hol mondtam, hogy rendben lenne, hogy a zsideszmaffia a csokosainak oszt ki barmit is? Ti ott a bal(fasz) szelen alapbol feltetelezitek, hogy aki nem fuj veletek egy kovet, az a fideszmaffia tamogatoja lenne.

csak egy néző 2016.02.25. 14:20:59

@lifecracker:

Aki nem fúj veletek egy követ az csak zsidó lehet, vagy, hogy van ez?
Megvagyok zavarodva.

a nagy hohoohooo 2016.02.25. 14:21:21

Elszállt Orbánnal a szekér egyelőre a migrációs válság tarja fenn...Már most nagyon nehéz levegőt venni..rosszabb lesz ami jön,itt a lényeg az uszítás, a végleges egymásnak ugrasztás, sokszor emlegettem Orbán akár polgárháborút is képes kirobbantani a hatalmáért,gyakorlat most volt az NVI-nél a kopaszokkal,aztán a népszavazás ,vagyis a mozgósítás.
Viktor, ez az egész egy kolosszális hazugság, mindenki tudja, te magad is, és erre a hazugságra alapozzátok mindazt, amit műveltek. Hazugság a kétharmadotok is, tudjuk ezt is, meg azt is, hogy hogyan értétek el a kétharmadnak mondható egyharmados választási győzelmet.
"a kvóta újrarajzolná Magyarország és Európa etnikai, kulturális és vallási arculatát is" Kétezer fős vállalásról van szó. Kicsivel több, mint Felcsút lakosainak száma. Habár ha jobban belegondolunk, ez utóbbi újrarajzolta Magyarország arculatát.
Az indiánok, ha meg akarták állítani a tüzet, ellentüzet gyújtottak. Ezt teszi a dakota is.
Egy szót mondok: populizmus. Mindig nyerő.
Hipp és hopp!máris nem a közoktatásról van szó! Két hétig tartanak az alkotmányossági viták - alkotmányos-e vagy sem, esetleg alkotmánymódosítás a Jobbikkal - aztán jön majd a "kampány" óriásplakátokkal és a szokásos idegenellenes dumával, majd népszavazás májusban. A szavazás vagy érvényes lesz, vagy nem (szerintem igen) de lehet az is, hogy nem - utóbbi esetben értelmezési viták nyárig (ugyan nem érvényes, de az emberek...) és máris NEM a lényegi ügyekről van szó hosszú hónapokig, máris NEM a közoktatásról, NEM a felsőoktatásról, NEM a szegénységről, NEM a társadalomról van szó. Ez a lényege ez az értelme - talán még attól is függetlenül, hogy érvényes- lesz vagy sem.
A népszavazás, mint olyan arra való, hogy egy adott terület (állam) lakossága kinyilváníthassa véleményét olyankor, ha az adott közösség politikai vezetése (parlamentje) nem tud vagy nem akar olyan döntést hozni, amely az adott terület lakosságának többségének tetszik. Magyarország lakossága (ha megkérdezik) kinyilváníthatja, hogy milyen jellegű döntésre kötelezi a Magyar Parlamentet.
Mily véletlen hohoohoooó!
Orbán náciribancjobbika éppen most nyújtott be alaptörvénymódosítási javaslatot arról, hogy nemzetközi szerződés esetén is lehessen népszavazást tartani, ha bevándorláspolitikáról van szó....biztos a kopaszok akarták akadályozni a FideSSt...heheee..mily udvariasság hehee..előreengedték a stricit!
Az Orbán-felé mai kampánytrükk tehát azt jelenti, hogy a népszavazás létrejötte esetén annak kimenetelének függvényében a Magyar Parlament vagy köteles azt folytatni, amit jelenleg csinál (üzenget az Európai Uniónak a nélkül, hogy bármiféle kihatása lenne annak működésére, határozataira), vagy köteles ezt a tevékenységét abbahagyni: többé nem üzengethet. Mindez pont annyira érinti az EU kvótás határozatait, mint az, hogy én reggel kakaós tejet-e vagy tejes kakaót.
Háát biztosan én vagyok lassú felfogású, de képtelen vagyok értelmezni, hogy konkrétan mi következne a kormány kérdésére adott igenből vagy nemből?Pontosan az a lényeg, hogy semmi nem következik belőle. Teljesen kockázatmentes játék. A birkák egy pillanat alatt elfelejtik, hogy mi történt tegnap az NVI irodában, a pedagógusok demonstrációját, az eü-t az összeomlás szélén, Sándor Máriát, az esernyőket, a diákokat, a KLIK-et, stb... Újra nem lesz semmi más, csak migránsozás. Az egyetlen, ami Orbánnak bejött. És egy népszavazás, aminek semmi következménye. És a sok hülye menni fog kolomppal a nyakában megszavazni, mert ő ugyan nem orbánista, de ebben egyetért. KO.
Kiegészítő kérdés: Akarja-e ön, hogy az EU országokban megtermelt jövedelemből származó adók egy részét Magyarországnak juttassák/rákényszerítsék a szuverén Magyarországra?
Mindenesetre nagyszerű és ékes bizonyítéka lenne intézményeink függetlenségének,ha a kérdés nem megy át az NVI-n se, de a Kúrián hogy még ebben is milyen tökösek ..nane ezt ki is vertem a fejemből...vagy már tényleg teljesen hatalombolondok lettek, vagy már teljesen realitásérzék vesztettek, ha ez a stratégia: megmutatni, hogy bizony ezek működnek!
Nem tudom... mindenesetre hátborzongatóan abszurd ez az egész.
A'a Sztálin:-Nem az a lényeg,hogy hányan szavaznak rád-hanem,ki számolja a voksokat!

a nagy hohoohooo 2016.02.25. 14:21:23

Elszállt Orbánnal a szekér egyelőre a migrációs válság tarja fenn...Már most nagyon nehéz levegőt venni..rosszabb lesz ami jön,itt a lényeg az uszítás, a végleges egymásnak ugrasztás, sokszor emlegettem Orbán akár polgárháborút is képes kirobbantani a hatalmáért,gyakorlat most volt az NVI-nél a kopaszokkal,aztán a népszavazás ,vagyis a mozgósítás.
Viktor, ez az egész egy kolosszális hazugság, mindenki tudja, te magad is, és erre a hazugságra alapozzátok mindazt, amit műveltek. Hazugság a kétharmadotok is, tudjuk ezt is, meg azt is, hogy hogyan értétek el a kétharmadnak mondható egyharmados választási győzelmet.
"a kvóta újrarajzolná Magyarország és Európa etnikai, kulturális és vallási arculatát is" Kétezer fős vállalásról van szó. Kicsivel több, mint Felcsút lakosainak száma. Habár ha jobban belegondolunk, ez utóbbi újrarajzolta Magyarország arculatát.
Az indiánok, ha meg akarták állítani a tüzet, ellentüzet gyújtottak. Ezt teszi a dakota is.
Egy szót mondok: populizmus. Mindig nyerő.
Hipp és hopp!máris nem a közoktatásról van szó! Két hétig tartanak az alkotmányossági viták - alkotmányos-e vagy sem, esetleg alkotmánymódosítás a Jobbikkal - aztán jön majd a "kampány" óriásplakátokkal és a szokásos idegenellenes dumával, majd népszavazás májusban. A szavazás vagy érvényes lesz, vagy nem (szerintem igen) de lehet az is, hogy nem - utóbbi esetben értelmezési viták nyárig (ugyan nem érvényes, de az emberek...) és máris NEM a lényegi ügyekről van szó hosszú hónapokig, máris NEM a közoktatásról, NEM a felsőoktatásról, NEM a szegénységről, NEM a társadalomról van szó. Ez a lényege ez az értelme - talán még attól is függetlenül, hogy érvényes- lesz vagy sem.
A népszavazás, mint olyan arra való, hogy egy adott terület (állam) lakossága kinyilváníthassa véleményét olyankor, ha az adott közösség politikai vezetése (parlamentje) nem tud vagy nem akar olyan döntést hozni, amely az adott terület lakosságának többségének tetszik. Magyarország lakossága (ha megkérdezik) kinyilváníthatja, hogy milyen jellegű döntésre kötelezi a Magyar Parlamentet.
Mily véletlen hohoohoooó!
Orbán náciribancjobbika éppen most nyújtott be alaptörvénymódosítási javaslatot arról, hogy nemzetközi szerződés esetén is lehessen népszavazást tartani, ha bevándorláspolitikáról van szó....biztos a kopaszok akarták akadályozni a FideSSt...heheee..mily udvariasság hehee..előreengedték a stricit!
Az Orbán-felé mai kampánytrükk tehát azt jelenti, hogy a népszavazás létrejötte esetén annak kimenetelének függvényében a Magyar Parlament vagy köteles azt folytatni, amit jelenleg csinál (üzenget az Európai Uniónak a nélkül, hogy bármiféle kihatása lenne annak működésére, határozataira), vagy köteles ezt a tevékenységét abbahagyni: többé nem üzengethet. Mindez pont annyira érinti az EU kvótás határozatait, mint az, hogy én reggel kakaós tejet-e vagy tejes kakaót.
Háát biztosan én vagyok lassú felfogású, de képtelen vagyok értelmezni, hogy konkrétan mi következne a kormány kérdésére adott igenből vagy nemből?Pontosan az a lényeg, hogy semmi nem következik belőle. Teljesen kockázatmentes játék. A birkák egy pillanat alatt elfelejtik, hogy mi történt tegnap az NVI irodában, a pedagógusok demonstrációját, az eü-t az összeomlás szélén, Sándor Máriát, az esernyőket, a diákokat, a KLIK-et, stb... Újra nem lesz semmi más, csak migránsozás. Az egyetlen, ami Orbánnak bejött. És egy népszavazás, aminek semmi következménye. És a sok hülye menni fog kolomppal a nyakában megszavazni, mert ő ugyan nem orbánista, de ebben egyetért. KO.
Kiegészítő kérdés: Akarja-e ön, hogy az EU országokban megtermelt jövedelemből származó adók egy részét Magyarországnak juttassák/rákényszerítsék a szuverén Magyarországra?
Mindenesetre nagyszerű és ékes bizonyítéka lenne intézményeink függetlenségének,ha a kérdés nem megy át az NVI-n se, de a Kúrián hogy még ebben is milyen tökösek ..nane ezt ki is vertem a fejemből...vagy már tényleg teljesen hatalombolondok lettek, vagy már teljesen realitásérzék vesztettek, ha ez a stratégia: megmutatni, hogy bizony ezek működnek!
Nem tudom... mindenesetre hátborzongatóan abszurd ez az egész.
A'a Sztálin:-Nem az a lényeg,hogy hányan szavaznak rád-hanem,ki számolja a voksokat!

high up! 2016.02.25. 14:21:39

@lifecracker:

az ám te birkásított hüylegyerek, keresd ki te magadnak a forrásokat amikről beszélni akarsz, oszt mondd el a saját szavaiddal, majd gondolod, hogy majd más fog helyetted dolgozni te lumpen fideszes naplopó!!

Pontosan le van írva, hogy a cigány bünözés mely területeken erős és mely (kemény) bünözési típusok mennek a fajtiszta magyarok számlájára. A legutóbbi megfélemlítési bünözés a népszavazási kérdés leadákor is a fajtiszta magyar paraszt gyerekek bünözése vótt, egy darab cigány nem volt ott. Hacsak apád arra nem járt.

Azt meg ne erőltesd túl, hogy az olajszőkítést, drog kereskedelmet, és minden bünözést zsidók csinálják, a fajtiszta magyar semimt nem bünözik. Ez már akkora elmebetegség, hogy ezzel nem is vitatkozni kell, hanem kiadni neked

A NAP HÜLYÉJE !

címet. Megérdemelted, ma nagyon megdolgoztál érte. Valaha volt erre egy súlyos elmebeteg batyu nevü fidesz kretén, amint látom, te lassan letaszítod a trónjáról.

FOLYTASSUK!

lifecracker 2016.02.25. 14:27:09

@csak egy néző: Vagy a lokalitas partjan allsz, vagy a globalitasen. Ez az egyetlen valos gazdasagpolitikai toresvonal ma globalis szinten. A globalitas partjan a zsidosag all. Ha te veluk fujsz egy kovet, akkor az vagy. Ugyanugy, mint Orban. Mert a latszatpolitikan tul o is a globalitas hasznat nezi.

high up! 2016.02.25. 14:28:19

@lifecracker: "Cologne ota mar csak a leg elborultabb faszkalapok(pl te) hisznek meg a szabad nemet sajtoban."

minden te fajtabeli fidióta vagy fosabbikos hülyének :

a német sajtó azért nem írt hetekig a kölni dóm előtt történt eseményekről, mert a kölni rendőrség nem adta ki a hírt. Teccik érteni?

A rendőrség el akarta kerülni, hogy tömeg hisztéria alakuljon ki, valójában a törvényi előírások ellen vétett, mert közérdekü adatokat titkolt el. A rendőrfőnök utána vehette is a kalapját.

majd szólj fideszkomcsikám, ha Birkanisztánban is így megy majd az adatok eltitkolásának a következménye.

FOLYTASSUK!

Kivlov 2016.02.25. 14:28:22

@high up!:
anyádat is megerőszakolná mind, akkor mondhatnád, hogy "FOLYTASSUK!" :D
oszt jónapot...

lifecracker 2016.02.25. 14:35:32

@high up!: A forrast azoknak ajanlottam, akiket erdekel az igazsag a te hazugsagaiddal szemben. Az, hogy te nem fogod megnezni, az termeszetes. Te a hazugsag partjan allsz, ez teljesen nyilvanvalo.

"Pontosan le van írva, hogy a cigány bünözés mely területeken erős és mely (kemény) bünözési típusok mennek a fajtiszta magyarok számlájára. "

Ennek pontosan az ellenkezoje van leirva az altalam emlitett tanulmanyban. A magyarok altal elkovetett aggressziv bunozes teljesen jelentektelen a ciganyok altal elkovetetthez kepest.

"Azt meg ne erőltesd túl, hogy az olajszőkítést, drog kereskedelmet, és minden bünözést zsidók csinálják, a fajtiszta magyar semimt nem bünözik. "

Ilyet sohasem mondtam. A magyarok is kovetnek el buncselekmenyeket. Jelentos pl a korrupcio, adocsalas.

high up! 2016.02.25. 14:35:59

@lifecracker: "Vagy a lokalitas partjan allsz, vagy a globalitasen. Ez az egyetlen valos gazdasagpolitikai toresvonal ma globalis szinten."

Ércsük. Vagy Nyóccosztály hiányos, PISA leszerepelt magyar birka (tudományos nevén: NER-kompatibilis Átlaghü´lyemagyar) vagy, vagy pedig önálló gondolkodású, a világra nyitott és a világgal haladni akaró polgár.

Hát barátom ént ezt már rég eldöntöttem, nyilván sose fogunk egy könyvtárban vagy egy hangversenyen vagy akár egy tengerparti kiránduláson találkozni, de majd ha lesz egy újabb birkamenet vagy EU zászló égetés, vagy közmunkás válogató Mészáros Lörinc földjeire, akkor majd arra megyek, hogy közel legyek hozzád.

FOLYTASSUK!

lifecracker 2016.02.25. 14:37:41

@Kivlov: O azt akarja, hogy megeroszakoljak a sajat anyjat is. Ezek a lenyek a satant szolgaljak, es azert dolgoznak, hogy elhozzak a poklot a feher ember szamara. O majd utana lekoccol Izraelbe, ahol 20 meter magas betonfal vedi oket azoktol, akiket a nyakunkra akarnak hozni.

Hany libsifereg zsidot lattal mar az izraeli fal ellen agaskodni? En meg egyet sem. Csak a magyar falat nem szeretik.

high up! 2016.02.25. 14:39:02

@Kivlov:

a te anyádat viszont egy szellemi kretén tényleg megerőszakolta, ennyit legalább lehet bizonyítani általad.

FOLYTASSUK!

Kivlov 2016.02.25. 14:42:23

@high up!:
muhahahaha, hiszti az megy, mi? csak a cápa hiányzott a

magzatvizedből. :D@lifecracker:
A gond ott van, hogy a legtöbb ökör nem azért mondja, hogy fogadjuk be őket, mert így gondolja. Hanem azért, mert ha orbánt A-t mond, akkor neki B-t kell bégetnie. Amúgy meg finanszírozza is az, aki támogatja a csürhe áramlását.

high up! 2016.02.25. 14:42:54

@high up!:

Ne erőlködj, A NAP HÜYLÉJE ! címet egy napon csak egyszer lehet megkapni, ez ma már neked megvan, hosszabbítás nincs. Inkább tartalékold a genetikai szennyesesedet holnapra, nehogy az a másik kretén tesód holnap elvigye előled a pálmát. Oszt akkor CÖF - kurucinfo 1:1 lesz, egyikötök sem nyert.

FOLYTASSUK!

high up! 2016.02.25. 14:43:30

@lifecracker:

jaj ez nekd ment:

Ne erőlködj, A NAP HÜYLÉJE ! címet egy napon csak egyszer lehet megkapni, ez ma már neked megvan, hosszabbítás nincs. Inkább tartalékold a genetikai szennyesesedet holnapra, nehogy az a másik kretén tesód holnap elvigye előled a pálmát. Oszt akkor CÖF - kurucinfo 1:1 lesz, egyikötök sem nyert.

FOLYTASSUK!

lifecracker 2016.02.25. 14:48:06

@high up!: Ha onallo a gondolkozasod, hogy lehet, hogy ugyanazt bofogod vissza, amit a nemzetkozi zsidosag legszelsosegesebb lapjaiban lehet olvasni?

"nyilván sose fogunk egy könyvtárban vagy egy hangversenyen vagy akár egy tengerparti kiránduláson találkozni"

LOL, te igazan hulye vagy.
neked a konyvtar, amikor a wc-n szarva olvasod a nepszabadsagot
neked a hangverseny, amikor a dk-s nyuggerekkel uvoltesz orrhangon
neked a tengerparti kirandulas, amikor kiruccansz Afrikaba, hogy lefizess par vastag feketet akik jol seggberaknak

"a világra nyitott és a világgal haladni akaró polgár"

Te nem a vilagra, hanem a satani szuggeszciokra vagy nyitott. Nyitott vagy az onpusztitasra, nyitott az anuszod a homokosok brenerere. Halado vagy abban az ertelemben, hogy a szakadek fele haladsz, es eleg hulye vagy ahhoz, hogy erre meg buszke is legyel.

En azt nem ertem amugy, hogy miert nem takarodsz el nyugat-europaba ha ennyire utalod MO-t? Nem kellene foglalkoznod azzal ami itthon van. Ott megkapnad a napi niggerfasz-adagodat. Anyadat is megrakhatnak.

Geza16V 2016.02.25. 14:51:22

"high up!, 2016.02.25. 14:42:54
@high up!:

Ne erőlködj, A NAP HÜYLÉJE ! címet egy napon csak egyszer lehet megkapni, ez ma már neked megvan, hosszabbítás nincs. Inkább tartalékold a genetikai szennyesesedet holnapra, nehogy az a másik kretén tesód holnap elvigye előled a pálmát. Oszt akkor CÖF - kurucinfo 1:1 lesz, egyikötök sem nyert.

FOLYTASSUK! "

Freud erősen dolgozik a háttérben. :D

lifecracker 2016.02.25. 14:52:34

@Kivlov: Igen, ez az o onallo gondolkozasuk :D

Be vannak drotozva arra, hogy mi a rossz a magyar embernek. A poklot akarjak elhozni nekunk. De ez a sok szarhazi meg mindig itt van, holott szerintuk itt nagyon rossz minden.

Akkor hogy is van ez? Mehetnenek migrancsot simogatni, szopogatni Haji faszat, az anyjukat bedobni a kozosbe. De ok megis itt rohadnak a diktatura elnyomasa alatt. Lehet, hogy nem vettek eszre, hogy mar szabad az ut nyugat-europaba?

Kivlov 2016.02.25. 14:57:44

@lifecracker:
És hogy képzelik a kvótát? Ha az arab nem akar pl magyarországon maradni, akkor mivan? Nem engedhetjük ki az országból???

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.02.25. 15:00:55

Ez az gyerekek, jól kitaláltátok ezt.

A görögök évekig hazudtak a költségvetésükről és utána köptek a megszorító csomagokra, de minket majd kiraknak az EU kellős közepéről, fehér foltot vágva a térképen, csak azért mert nem ittunk a Kool-Aid-ből.

Az eurokrata patkányok nem fognak tudni kirakni senkit az EU-ból, mert az EU-t egyedül a stabilitás tartja még pályán. Ha itt is beindulna egy olyan scare, mint ami most megy Kínában, akkor földbe állna az egész hajó az egész díszes legénységével együtt.

Az egész kutyakomédiát azért rendezik, hogy megmutassák ők mekkora nagy álszentek és mennyire imádják a szegény kis nemeurópaiakat és az egész világ előtt belengethessék, hogy ők mekkora nagy Humanisták. Miután mindenki elénekelte az öngyűlölet vallásának gyönyörű kis zsoltárait, gyorsan kiderül, hogy bizony-bizony még az elit is nagy ívben tesz a migráncsokra.

Svédországból is most deportálnak párat. Orbán pedig a föderáció díszfasisztája, nagyon szép kis kontrasztot ad Nagy Szent Merkelnek. Mindenki szépen leosztotta magának, hogy milyen kottából fog énekelni, nincs is itt semmi hiba.

lifecracker 2016.02.25. 15:03:54

@Kivlov: Ugy, hogy Soros Gyorgy letrehoz egy alapot, amibol kompenzaljak a betolakodokat az itteni alacsonyabb szocialis juttatasokert. Igy nyugat-europai juttatasokat kaphatnanak itt is. Igy mar megindithato lesz a betelpites. Amint a szamuk megut egy szintet, elkezdodik itt is a terror, mint nyugat-europaban. A szuletesi szamok tovabb csokkennek a terror legkoreben. A zsidok ilyenkor mar reg le lesznek koccolva Izraelbe, vagy geppisztolyos maganhadseregek fogjak vedeni oket.
Par generacion belul a szinesek tobbsegbe kerulnek, demokratikus uton is atveszik a hatalmat. Megkezdodik a del-afrikai rendszer kiepitese. Szepen csendben kiirtanak minket.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.02.25. 15:11:27

@lifecracker: a cionisták tényleg két legyet ütöttek egy csapással. Sőt talán hármat is.

Megszabadultak az egyik szomszédos, ellenállásra képes hadsereggel rendelkező országtól, káoszba és válságba taszítva őket; jól beijesztették az európai zsidóságot, akik most vadul alijáznak Franciaországból, Malmöből és mindenhonnan, és tényleg nem is tehetnek mást, mert különben a muszlimok nemes egyszerűséggel megölik szerencsétleneket.

Plusz Európában is elérték, hogy a jobboldal, főleg a szélsőjobb most már nagy Izrael-barát lett, mert az elsődleges szempont a muzulmánellenesség lett, erre állt rá a teljes narratíva. Nagyon szép Groot Desseyn, igazán lehet értékelni a terv nemes egyszerűségét és hatékonyságát.

lifecracker 2016.02.25. 15:14:36

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Az igazi szelsojobb sosem lesz zsidobarat. Ugyanis tudjuk, hogy a menekultvalsag hattereben a zsidok allnak.

www.youtube.com/watch?v=MFE0qAiofMQ

konrada 2016.02.25. 15:15:48

@Scagnetti:

...persze hogy van kettős mércém, még pedig jó nagy. Attól, hogy ha a másikat csicskáztatják, én pollkorrektség okán még nem fogom magam hagyni. Ha nekik jó az, hogy magyar multik kivigyék a pénzt, és abból nálunk építenek ki kapacitást, magyar munkával, az legyen az ő bajuk.
...de ezzel az egyébként nálunk sokkal polkorrektebb németek, franciák is így vannak: ők is a máshonnan érkező árukat borogatják ki, a magukét nem.

Egyébként meg tényleg qrva nehéz olyannak válaszolni, akinek az olvasási készsége szavak kiragadásánál megszakad. mert így folyamatosan ismételnem kell magam:

"Én nem vitatkozni akartam ezzel, csak felvilágosítani azokat, akik még hisznek a mesében, és úgy gondolják, hogy pusztán keresztényi szeretetből vették fel a Közép-Európai országokat, kifejezetten azért, hogy ne kelljen a határon megállni a segélyszállítmányoknak...
Nekik írtam meg, hogy ez kölcsönös.
...az más kérdés, hogy én mit gondolok arról, hogy ki jár jobban, ki diktálhat egy olyan kölcsönös kapcsolatban, ahol az egyik erősebb, fejlettebb. (Én azt hogy el kell fogadni, próbálkozni azon, hogy minél inkább partnerek legyünk, de azt semmiképpen, hogy minden maszlagot el kell fogadnunk, szó nélkül mindent eltűrnünk..."

...nem lehetne a vicc kedvéért egyszer elolvasni az előzményt rendesen, hogy ne mindig copypastoznom kelljen??

Kivlov 2016.02.25. 15:20:31

@lifecracker:
soros is a föld alá bújhatna már...

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.02.25. 15:27:36

A poszt egy marhaság.

Miért ne lehetne véleménye minden országnak a migránsokról ?

Ha a többség úgy gondolja, hogy nem kérünk migránst, akkor ez van oszt kalap !

Ja hogy a GYurcsnyistáknak nem tetszik a demokrácia ???
Tudjuk.

Ki nem szarja le őket !?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.25. 15:45:27

"Ha lesz népszavazás a kvótarendszer ellen és az sikeres lesz, akkor Magyarország kilépett az Európai Unióból. Ez az igazság, minden más maszlag."

Ez hazugság. Maszlag.

"Az az ország, amelyik nem vállal semmilyen kockázatközösséget azokkal, akikkel egy családba tartozik, pláne, ha az ő pénzükből él"

Húha, egy mondatban több hazugság is.

1) Nem más pénzéből élünk. Megnyitottuk a piacunkat, bagóért eladtuk a nemzeti iparunkat (növényolajgyárak, cukorgyárak, hogy csak kettőt említsek), ezért kapunk kompenzációt. Ez akkor is így van, ha papíron nem ezért kapjuk.

2) A migráncsok behívása Merkel egyoldalú döntése volt. Így a mondat értelmezése meg is fordítható: Merkel nem vállalt velünk kelet-európai államokkal kockázatközösséget, nem segített távol tartani hazánktól a migráncsáradatot. Pont fordítva, a katasztrofális döntésének káros következményeit most ránk próbálja sózni. Egy dolog a szolidaritás vállalása, más dolog baleknak lenni. Magyarország szolidaritást vállal, pl. segítséget ajánlott fel Görögországnak, amelyet az visszautasított. Saját pénzünkön megépítettük a Nyugat-Európát is védő kerítést. Ha más EU-tagország is így tett volna, most nem lenne migráncsválság. De balekok nem akarunk lenni, Merkel ne a mi faßunkkal verje a csalánt.

s 2016.02.25. 15:57:41

"Orbán és a lemondás?"

Gyerek vagy. Nem mond le. Nem is ez a kérdés. A kérdés az, hogy fut -e elég gyorsan ahhoz, hogy elmeneküljön, vagy pedig felkötik.

Egyébként ez az a népszavazás, amelyiknek bármely kimenetele jó nekem. Ezért például nem is megyek el szavazni. Nem vagyok benne érdekelve. Nézzük csak:
1. Nem mennek el elegen. Ez azt jelenti, hogy orbán le van szarva.
2. Sokan elmennek és arra szavaznak, hogy hülyeség, amit orbán mond. Ez azt jelenti, hogy orbán még az előző esetnél is sokkal jobban le van szarva.
3. Sokan elmennek és arra szavaznak, hogy orbán ne csinálja azt, amit az eu mond. Erre ők kibasznak minket a retkes gecibe és egy kurva centet sem kapunk a továbbiakban. A népek ennek hatására felkötik orbánt.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.25. 16:00:10

"Ha lesz népszavazás a kvótarendszer ellen és az sikeres lesz, akkor Magyarország kilépett az Európai Unióból. Ez az igazság, minden más maszlag."

Épphogy az európai demokratikus alapértékeket védi ezzel.

Egyébként a kvóta erőltetésével Merkelék csak erősítik Orbánt. Hajrá!

s 2016.02.25. 16:00:40

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Te majom. Tudod mekkora a különbség Görögország és Magyarország gazdasági súlya között?

BiG74 Bodri 2016.02.25. 16:02:55

Nem hiszem, hogy ezért kiraknak minket az Eu-ból.
De azt sem, hogy ha kiraknának, akkor ezért leváltanánk orbanszkut.

s 2016.02.25. 16:16:04

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Azon kívül, te tudatlan barom, Magyarország a maga szar forintjával nagyfaszkodik, a görögök viszont az eurót basznák szanaszét. Kicsi, de lényeges különbség.

Tehát úgy kúrnak ki a gecibe, hogy öröm lesz nézni.

s 2016.02.25. 16:16:51

@BiG74: Ő is ezt hiszi. Akkor már mindjárt ketten vagytok.

Scagnetti 2016.02.25. 16:17:12

@konrada: Nem kell másolgatnod. Ha nem akarsz válaszolni a kérdésre, ne tedd!

BiG74 Bodri 2016.02.25. 16:25:44

@s:
De most tényleg, komolyabban történt már valami, mikor feszegettük a határokat?

s 2016.02.25. 16:35:40

@BiG74: Ameddig feszegetjük, addig nem. Amikor átlépjük, akkor majd fog. Aztán nem lehet azt mondani, hogy jájjjjájjájájáájáj nem íígy áákááártámm.
Az a fasz orbán még most is olyan, mint hülyegyerek korában, csak most már öregebb és kövérebb. Gondolom a faterja sem véletlenül baszott le neki pár maflást. Feszegette az a barom a határokat, aztán meg is kapta néha a magáét. A különbség az, hogy itt már közel 10 millió ember faszával kaszálja a csalánost, ezek meg túl hülyék ahhoz, hogy leállítsák a mutatványt. Egyébként orbánnak semmi baja nem lesz, ha kibasznak a gecibe minket, mert a magánvagyonával (leánykori nevén közpénz) kimenekül Bogotába és jól el lesz kicsinyke családjával. Már ha el nem kapják és fel nem kötik. Vagy rá nem eresztenek egy bérgyilkost, mint trockij mesterre.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.25. 16:38:00

@A megvalósult amerikai ólom..: igen? ahhoz képest nyár óta megint csökken a fütyisz népszerűsége.

konrada 2016.02.25. 16:41:00

@Scagnetti:
De akarokm másért nem is másoltam volna le neked ismételten a kérdésedre a választ.

...inkább csak azt szeretném hogy ne kelljen mindig ugyanazon válaszokat megadnom, hátha végre megérted elsőre is...

BiG74 Bodri 2016.02.25. 16:41:45

@s:
Azért egy ilyen súllyal bíró lehetőséget illene az EU illetékes szervezetének egyértelműen megfogalmazni a magyarok felé. De mondjuk ők is csak szemlélik az eseményeket.

Scagnetti 2016.02.25. 16:45:07

@konrada: Nem válaszoltál. Oldalakat írtál minden másról, de sem te, sem más hozzád hasonló nem tudott még érdemben válaszolni arra, mi lesz azokkal, akik a multik kizavarása után munka nélkül maradnak.

Nagyorrú Barbi 2016.02.25. 16:47:59

Megint megy egy nyafi Orbán ellen. Szidjátok, ócsároljátok, mert ez a ballibák mai feladata (ismét). Hát ragadjatok össze (a szösszenet szerzőjével együtt) az analfabéta, középkorban élő lefejezést, robbantást istenítő arab hordával.De nem itt, hanem valahol Arabisztánban... A kapu nyitva. Ez Árpád Magyarországa, ebből nem lesz multikulti a ti örömötökre. Szerencsére a degenerált koalíció hangadó metélt vezérén gyurcsótányon kívül élnek még magyarul érző,gondolkodó, s hazánkért felelősséggel bíró honfiak. Kotródjatok el innen idegenszívűek!

s 2016.02.25. 16:48:20

@Scagnetti: "sem más hozzád hasonló nem tudott még érdemben válaszolni arra, mi lesz azokkal, akik a multik kizavarása után munka nélkül maradnak"

Közmunkás hóhérokká fogják kiképezni őket és karóba húzzák ezt a fasz orbánt.
De nem biztos. Sajnos.

s 2016.02.25. 16:50:38

@BiG74: "Azért egy ilyen súllyal bíró lehetőséget illene az EU illetékes szervezetének egyértelműen megfogalmazni a magyarok felé."
Benne van a vállalásainkban. Persze mi ahhoz vagyunk szoktatva, hogy ha aláírunk egy hitelszerződést, akkor elvárjuk, hogy minden hónapban figyelmeztessenek, hogy fizetni kell. Máshol nem ez a szokás.

s 2016.02.25. 16:52:48

@Nagyorrú Barbi: Te, és a keleti nyitással mi a beteg fasz van? Most nyitottak, ez meg nem jó? Rosseb sem érti már ezt.

megtorolom 2016.02.25. 16:53:53

Egy nemzetközi ügyekkel foglalkozó jogász azt mondta, nincs semmilyen tilalom az ilyen jellegű népszavazásra. Amúgy kérdem én mennyire hiányzik nekünk olyan ember csport, akik egyenesen a kiirtásunkat szorgalmazzák. Számtalan arab világban élő vezető emberek elmondják, hogy öngyilkosság ezeket befogadni. Amúgy több ország is zárja kapuit. Nem értem az itt erőlködő kommentelőket milyen alapon akartok ránk erőltetni ilyen népséget? Akiknél teljesen természetes dolog gyerekeket erőszakolni, és téged lefejezni, ha nem vagy hajlandó áttérni a muszlim hitre. És miből akarod őket etetni, házat adni nekik és havi ezer euróval ellátni? És nem m i hívtuk őket ide.

Scagnetti 2016.02.25. 16:56:17

@s: Addig, hogy közmunkás, még igaz is lehet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.25. 16:58:06

Az Európai Bizottságnak igencsak fura elképzelése van a demokráciáról:

"Európai Bizottság: nem értjük, hogyan illik bele a népszavazás az EU-s döntéshozatalba"

index.hu/kulfold/eurologus/2016/02/25/europai_bizottsag_legalis-e_a_nepszavazas/

Szóval most már nem is titkolják, hogy saját népük akarata ellenére döntenek. Nem is tudom, ez engem valahogy nem a demokráciára, hanem inkább a diktatúrára emlékeztet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.25. 17:00:30

@megtorolom:

Most lényegében az történik, hogy az EU demokratikusan megválasztott kormányai törvényi úton, egy demokratikus döntéshozatal során megszüntetik a demokráciát.

inebhedj - szerintem 2016.02.25. 17:03:25

@high up!:

Nem hinném, hogy ennek valóban van fontossága akár a poszt, akár a nemzetiségek, és társadalmi rétegek helyzetének megállapítása terén, de a nemi és/vagy családi erőszakkal összefüggésben felhozott adataid helytelenek, éppen fordítva van. (Persze lehet, hogy mégis Neked van igazad, és a szociológusok, szociális munkások, pedagógusok, gyámügyesek, orvosok, védőnők, stb-k tudják rosszul, a tanulmányok, kutatások készítői, a továbbképzések, stb. előadói tévednek, szóval a korrektség kedvéért maradjunk abban, hogy számomra az ő állításuk pillanatnyinak erősebbnek tűnik.)

Más kérdés, hogy mi minősül erőszaknak és mi nem, azt mindig a "fogyasztó" határozza meg. Van kultúrkör, ahol a rokonok között (testvér, gyermek) folytatott nemi élet nem kelt megütközést, a jogharmonizálás pedig úgy történik, hogy apát keresnek a gyermeknek és férjet az állapotos lánynak; a testi fenyítés, illetve a viták "fizikai rendezése" adott mértékig teljesen elfogadott, nota bene elvárt. Maga az erőszak mindig értelmezés kérdése, az pedig részben jogi környezet, részben társadalmi viselkedési szabályok, valamint tradíciók elegye, általában véve a nyugati kultúrában például a férfiak által nők rovására elkövetett erőszak mindig sokkal súlyosabb megítélés alá esik, mint a nők által férfiak rovására elkövetett azonos súlyú. Svédországban teszem azt a nők zaklatásának értelmezése sokkal szélesebb körű, tehát "érzékenyebbek" erre, mint mondjuk a németek vagy az olaszok.

Bár mondható, hogy minden mindennel összefügg, de a Fidesz bevándorlással kapcsolatos álláspontját, illetve a posztoló az EU-ból való kilépésre vonatkozó tervét ennél talán szorosabban kapcsolódó területeken is meg lehet vizsgálni.

Amúgy egészen egyszerűen nem látom, mi értelme lenne az EU-ból kilépni. Nyilvánvalóan rengeteg probléma, hiba, megoldandó ügy, disszonancia van az EU-ban, akár közvetlenül Magyarországgal is összefüggésben, de ezekre a megoldást a belső rendszerben kell elsődlegesen keresni, illetve ezek ellenére sincsen semmiféle reális és pragmatikus alternatívája pillanatnyilag a tagságnak, nem is igazán értem, hogy miért merül fel ilyen gyakran ez a különböző blogok szerzőiben.

konrada 2016.02.25. 17:06:06

@Scagnetti:
Hú de nehéz eset vagy, de jöjjön a szokásos copypast:
"A kereskedelemben munkarő hiány van. Az embereknek meg szükségleteik.
Komolyan azt hiszed, ha bezárna a soroksári tesco, úgy az emberek éhen halnának, mert inkább nem vásárolnak???
Itt láncok tucatjai: Jéé-k, Profi-k, Plus-ok vonultak ki, aztán mégis eszik-iszik a magyar. Ennek a kiszolgálásához meg munkaerő kell, akármilyen fura lehet onnan nézve, ahol te élsz."

...tudom, megint jön az - mivel az már kiesett - hiába no az már előbbi copy volt - hogy ha én kiléptetni akarok az EU-ból...
...egyből másoljam, vagy vetted végre, hogy én nem veszem egy kalap alá azt, aki munkát is ad, és vásárol is magyar piacon, így magyar hozzáadott értéket visz ki, meg azokat, akik csak eladnak itt, de vissza nem forgatnak...

...bár sejtem, mire ezt olvasod, az elejét már elfelejtetted, így jön megint újra és újra a kérdés, mi lesz a kieső munkaerővel, mert mérnök, meg a bolti eladó az ugyanazon szakma...;))

s 2016.02.25. 17:08:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez nekünk ismerős itthonról, nem? A függöny mögé került szardarab is pont ezt csinálja.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.25. 17:20:37

Semmi vész. A németek hamarosan mindenkivel összerúgják a port. Mutti szultána egyetlen barátja Erdogan lesz, aki majd úgy bassza át a palánkon, mint macskát szarni, már elnézést a kifejezését.

Nemsokára bréking nyúzban nézhetjük, amint felszáll a helikoptere a kancellári hivatal tetejéről és Chile felé fordul.

Már Ausztriát és Svájcot baszogatják a friccek, kész kabaré.

www.focus.de/politik/ausland/oesterreich-gegen-deutschland-griechenland-gegen-balkanstaaten-offener-streit-in-der-fluechtlingskrise-jetzt-beginnt-europas-selbstzerfleischung_id_5314341.html

www.spiegel.de/politik/ausland/schweiz-entscheidet-ueber-rigoroses-auslaenderrecht-die-qual-der-wahl-a-1079118.html

Szeretettel ajánlom minden libsi figyelmébe a Focus cikk alatti olvasói hozzászólásokat.

Scagnetti 2016.02.25. 17:21:15

@konrada: Ez mellébeszélés volt az előbb is. Több százezren dolgoznak multiknál, a kereskedelem csak az egyik területe ennek, és ennyi embert nem tud felszívni.

"egyből másoljam, vagy vetted végre, hogy én nem veszem egy kalap alá azt, aki munkát is ad, és vásárol is magyar piacon, így magyar hozzáadott értéket visz ki, meg azokat, akik csak eladnak itt, de vissza nem forgatnak"

Ez nyilván komoly vígasz lesz annak, akinek a munkáját egy hozzád hasonló éleslátó haszontalannak minősíti és felszámolja. De a végeredmény az lesz, hogy csak újabb munkanélküliek kerülnek a rendszerbe, és nagyon úgy tűnik, halvány gőzötök sincs, mit fognak ezek csinálni, miután jól kibasztatok velük.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.02.25. 17:23:13

@s: :D

Csak a hozzád hasonló provinciális ostoba parasztok hiszik azt, hogy Orbán "fasiszmusa" körül forog a világ, vagy hogy Magyarország valamiféle Mordor és az európai közösség majd jól összefog ellenünk, mint a Felsőbbrendű Faj Ligája.

Az Európai Unió egy haldokló beteg és minden szájhős kirohanás csak pont annyi. Lip service. Ha kiraknák csak úgy Magyarországot az olyan törést eredményezne a lengyelekkel, csehekkel, ami katasztrófához vezetne és ezt nagyon jól tudják azok a bürokraták is akik az EU-ból élnek és nagyon jól tudják az európai politikusok is.

Magyarországnál sokkal rosszabb helyzetben vannak az eurozóna déli államai, az EU szétbontásának még csak a lehetősége is valósabbá tenne minden visszatáncolást, minden kilépést, többek között a nálunk sokkal fenyegetőbb Brexitet, a skandináv leválást, stb.

A kétsebességes Európa pedig nem is olyan rossz ötlet és lehet megoldás sok problémára. De addig még mélyebben bele kell másznia az egész közösségnek a gödörbe.

@inebhedj - szerintem: mert jó téma a handabandázásra mindkét oldalról. Az európai országok a túlhaladott társadalmi struktúrájuk és értékrendjük, valamint és elsősorban az ostoba, önző és gyenge jellemű népességük miatt egyre inkább eljelentéktelenednek, egyre többet veszítenek a gazdasági, tudományos, technikai nagyságukból és globális relevanciájukból.

Ezért mindenki csak azzal fenygetődzhet, hogy ő majd kilép/kirak másokat, mert ez egy remek pótcselekvés. Ezzel lehet feledtetni, hogy a könnyű, kényelmes életen és pár kis csinos látszatberuházáson kívül az Európai Unió egy hatalmas és mély kudarc minden téren és nagy lisszaboni és többi programokból semmi nem valósult meg.

Nem lett Európa versenyképes, sőt a globális kudarcok, a kínai hibák, a rendszerű brazil, afrikai ősszeomlások ellenére egyre jobban veszít gazdasági jelentőségéből.

Nem lett egy technikai, tudományos szuperrégió, a nagy föderációs és kormányintézkedések szépen elfolynak ahogy eddig is tették, semmi nem változott és javult a '90-es évek trendjeihez képest.

Amit nem tudtak elrontatni, megmaradt, ami haldoklott, előrehaladt a folyamatban és közben folyt el a pénz, az idő a nagy semmibe.

És most lehet görcsölni és szenvedni, hogy reformok kellenek. Mindig a hanyatló birodalmakban jár az emberek agya akörül, hogy milyen Reformok kellenek. Életerős társadalmakban a fejlődés evidens.

program készítő 2016.02.25. 17:23:21

Miért nem lehetett előtte megcsinálni a MEGERŐSÍTŐ ingyenes népszavazást?Most az NVI lopja a terveinket(ügyfélkapun keresztüli népszavazás).innen már csak egy lépés az L.C.M országgyűlési választások ügyfélkapus szavazása..

midnight coder 2016.02.25. 17:23:43

@fidesz maszop dk egykutya: Kamu. A kivándrlók döntő többsége gazdagabb országba megy. Aki meg nem, az valami egzotikusba. És 2008 óta durvult el a kivándorlás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.25. 17:25:36

@inebhedj - szerintem:

"... sincsen semmiféle reális és pragmatikus alternatívája pillanatnyilag a tagságnak, nem is igazán értem, hogy miért merül fel ilyen gyakran ez a különböző blogok szerzőiben."

Azért, mert egy alhanyagolható kisebbség kivételével mindenki elfogadja, hogy az EU-ból való kilépés káros lenne az ország számára. Ezért tehát ha Orbánt bármi kapcsán megvádolják ilyen szándékkal, akkor ettől Orbán népszerűségének csökkenését remélik.

Szerencsére max. a 70-es IQ alattiakat tudják ezzel megetetni, így aztán hiába is próbálkoznak. Lásd a Bild és a Business Insider legfrissebb interjúját Orbánnal. Orbán a legalattomosabb kérdésekre is frappánsan válaszolt.

lifecracker 2016.02.25. 17:33:21

@s: Nem fognak kibaszni minket, mert belolunk elnek. Az egesz unio errol szol. A masodik vilaghaboru utan elvesztettek a gyarmataikat a nyugati hatalmak. Viszont a parazita letformarol nem akarnak lemondani. Ezert gazdasagilag gyarmatositottak kelet-europat. A nyugati munkavallalas is a gyarmatositas egy formaja. Gyakorlatilag nem csak mint munkaero-allat, hanem mint fogyasztoero-allat is kellunk nekik. A kivandoroltak igy hianyoznak a magyar gazdasagbol, holott ennek a gazdasagnak a togyein szoptak tele magukat, kepessegeik megis naluk kamatoznak.

Igy nyugat europa mindent visz. Hulyek lennenek kiraugni minket. Es nem is fognak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.25. 17:40:56

@Afrika steht an der Elbe:

"Am Sonntag entscheidet die Schweiz über eine verschärfte Anti-Ausländer-Initiative, die selbst Bagatellvergehen mit Sofortausweisung ahndet. Beim Kampf um die letzten Stimmen kennen vor allem die Rechtspopulisten kein Pardon."

Ezzel szemben a németek az elítélt kölni támadókat sem utasították ki, ahogy általában sem utasítják ki a bűnöző migráncsokat, mert odahaza állítólag veszély fenyegi őket. Az meg nem számít, hogy Németországban ők jelentenek veszélyt a társadalomra. Mit lehet erre mondani?

lifecracker 2016.02.25. 17:45:47

@s: Nem vallaltunk olyat, hogy idegen gyilkos kulturakbol veszunk at ellenorizetlen tomegeket. Ezt te csak szeretned maximum. Hogy miert? Azt csak te tudod...de en sejtem...te is azok koze tartozol, akik a feher faj kiirtasara tornek.

lifecracker 2016.02.25. 17:47:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szabo Dezso ezt mondana ra:

Ha az idegen hódít, kitaszít, megrabol, megsemmisít: az 'Szeretet', az copyright és pátentos keresztyénség. De ha én az ezer halál felé taszított, meglopott, megcsalt, a nyomorúság ezer szorításában vergődő magyarság védelmére mozdulok: az 'Gyűlölet

Afrika steht an der Elbe 2016.02.25. 17:48:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Azon sír a fricc kormány, hogy Afganisztán és Pakisztán nem fogadja vissza a visszautasított bevándorlókat. Hát nem azért, de milyen népség lehet az, amelyik még Afganisztánnak sem kell? Bravó Mutti! Reméljük, majd talán ki tud eszközölni Erdogánnál a ruméliai beglerbég közbenjárását kérve valami menedék-félét Konstantinápolyban, mert különben Berlinben agyoncsapják, az biztos.

s 2016.02.25. 17:52:45

@megtorolom: "Egy nemzetközi ügyekkel foglalkozó jogász azt mondta, nincs semmilyen tilalom az ilyen jellegű népszavazásra."

Persze, hogy nincs. A népszavazásnak meg semmi hatása nincs az ország korábban vállalt kötelezettségeire. Tehát elbaszunk egy csomó pénzt és utána
1. azt csináljuk, amiben megegyeztünk az eu-val
2. nem azt csináljuk, onnantól viszont mégis is mi a meggebedt kurva rohadt anyátokért adnának ide egy kibaszott centet is. Mert hogy megegyeztünk? Az viszont szart sem ér, mert ha mi megszegtük, akkor ők miért ne?

Innentől egy lépés csak kikúródni az egész eu-ból, mert a bent létünk okafogyottá válik, egy tartalom nélküli faszság csupán. A kérdés az, hogy eu-val, vagy anélkül jutunk e többre. Nekem erről határozottan az a véleményem, hogy egy szövetségi rendszerhez tartozni kis országként sokkal előnyösebb, mint egyedül lóbálni a vértelen faszunkat a kósza szélben. Lehet erről mást gondolni, de a függöny mögé került szardarabként (Magyarország jelenlegi miniszterelnöke) az embernek van egy bizonyos felelőssége közel 10 millió honfitársával szemben. Ez a Bogota felé tartó repülőn, vagy az akasztófa árnyékában sokkal egyértelműbb lesz, bár magam már most is elég világosan látom.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.25. 17:54:02

@lifecracker:

Na de hát Szabó Dezső fasiszta vót, esztet mindeki tuggya. :D

s 2016.02.25. 17:56:14

@Afrika steht an der Elbe: Nézd, ezek a keletiek udvarias és rendkívül hálás népek. Adsz nekik egy baltás gyilkost és számolatlanul küldik neked a terroristákat. Ez a keleti nyitás lényege. A szijjártópetike, a WC kefe kejű futsal bajnok szerint is jobban jártunk nettó értelemben.

lifecracker 2016.02.25. 18:01:52

@s: Mutasd mar meg kerlek te retardalt, hogy hol es mikor egyeztunk meg az EU-val, hogy Merkelkurva parancsara idegenkultura emberek tomegeivel basszuk tonkre a sajat tarsadalmunkat? Hol olvastad ezt? Nepszabadsagban volt ilyen cikk?

s 2016.02.25. 18:27:58

@lifecracker: "te is azok koze tartozol, akik a feher faj kiirtasara tornek"
Ha így lenne, akkor te már nem élnél, baszod.

Egyébként a vállalásokat a jogászok átnézik. Előre szólok, ez nem olyan, mint a devizahitel. Ott lehetett azzal jönni, hogy na de kérem, én nyerni akartam. Mi az hogy nem nyerek? Itt más a szituáció. Csinálod, amit vállaltál, vagy mész a gecibe. Azon is érdemes egyébként eltöprengeni, hogy mi a faszt kezd majd orbán a menekült áradattal az eu NÉLKÜL. Egy szál kibaszott országként ránk rontanak és senki nem fogja úgy gondolni, hogy tennie kellene valamit. Miért is? Nem vagyunk a szövetségi rendszer részei, oldjuk meg magunk. Lehet, hogy a kvótával olcsóbban megúsznánk.

s 2016.02.25. 18:29:22

@lifecracker: Jogászok megmutatják neked. Meg a kurva anyádnak kis, ha kíváncsi rá.

megtorolom 2016.02.25. 18:33:42

@s:
Bármi áron? Még akkor is ha egy rakás társadalomra veszélyes embereket kell eltartanod? Mert ezek dolgozni nem akarnak! Merkel azt mondta, Németország várja a migránsokat. Akkor most ne kenje ránk a szart! Mi nem vártuk őket! Amúgy nem mi tehetünk arról, hogy a hülye amcsik szétverték az országukat. Miért nem Amerika várja a menekülteket, akiket ők tettek földönfutóvá? Reklamálj náluk!

lifecracker 2016.02.25. 18:39:02

@s: Ez aztan a duplagondol, retardalt zsidokam. Az EU nelkul nem tudjuk megallitani a menekultaradatot, ezert csinaljuk amit az EU mond, es fogadjuk be a menekulteket.

Rossz gojt nezel hulyenek, zsidokam. Engem nem etetsz meg az ilyen duplagondol dumaval.

De amugy megmondom, mit csinalunk az EU nelkul. Ujra bevezetjuk a hatarzarat, amit az EU elvett tolunk. Tuzparancs lesz ervenyben, mint ahogy a vilag orszagainak 95% ban. Es aki nem all meg felszolitasra, azt agyonlojuk a gecibe. Ez lesz az EU nelkul.

Es hidd el miutan kilyukasztottunk 10-15 ot a szarhaziak kozul, a tobbi majd ketszer meggondolja, hogy itt akarjon -e atjonni.

megtorolom 2016.02.25. 18:40:51

@s:
Konkrétan ilyen jellegű vállalásunk nincs! Nézz már körül! Hány országnak van elege a migránsokból! Mind hülyék mi?

lifecracker 2016.02.25. 18:41:56

@s: Az anyad picsajat, azt mutatjak meg. Semmi ilyen megallapodasunk nincs az EU-val. Ha lett volna, mar reg elovettek volna es ezt tolnak az arcunkba ejjel nappalHagyd abba a hazudozast, maceszgomboc. Vagy keresd elo es linkeld be azt a megallapodast, vagy fejezd be a hasbarazast.

lifecracker 2016.02.25. 18:47:10

@megtorolom: Jelenleg 20 allam jelentette be, hogy nem kernek Merkelkurva politikajabol, az elukon franciaorszaggal. Nem tudom mire verik itt a nyalukat a majmok, majd 20 orszagot kiraknak az EU-bol nem? :D

A kozos politika ott kezdodhet, hogy az orszagok lezarjak a hataraikat az illegalis betolakodok elott. Akik idejottek azokat ki kell utasitani haladektalanul. A magyar kormany kesz lesz anyagi segitseget nyujtani azoknak a retardalt orszagoknak, akik nem vedtek meg a sajat hataraikat. Ez azt fogja jelenteni, hogy zart befogado koncentracios taborok lesznek letesitve a betolakadoknak amig ervenyt nem szerzunk a kiutasitasi hatarozatoknak. Ez az egyetlen jarhato ut.

s 2016.02.25. 18:47:14

@lifecracker: "belolunk elnek" Fordítva. Mi élünk belőlük.

"A kivandoroltak igy hianyoznak a magyar gazdasagbol, holott ennek a gazdasagnak a togyein szoptak tele magukat, kepessegeik megis naluk kamatoznak."
Így van. Erről egyedül a függöny mögé szorult szardarab (Magyarország jelenlegi miniszterelnöke) tehet. Ha csinált volna itt működő, versenyképes gazdaságot, akkor basznának kimenni idegenbe dolgozni, mert itt is boldogulnának. Vagy te megtiltanád a fiatal édesapának, hogy a családjával oda menjen dolgozni, ahol a tudását megbecsülik és jobb életet tud biztosítani magának, feleségének és gyermekeinek. Mekkora fasz vagy te úgy mégis, de csak nagyságrendileg. Nem kell a pontos adat, a víz már így is lever tőled, baszod.
Az egyetlen megoldás a felzárkózásra (tehát hogy ne külföldön dolgozzon a munkavállaló és ne összeszerelő üzem legyünk) a felzárkózás. Nincs jobb. Az oktatást kellene fejleszteni, nem pedig kibaszott stadionokat építeni, mert ez a focibuzi fasz focizni szeret. Focizzon szabadidejében, bazdmeg. Az oktatás szétbaszása folyamatban van, a lopás plutónium reaktorral hajtott közpénzelnyelő automatákkal szintén folyamatban van. Szerinted mi a pestises gecifasztól lenne itt versenyképes gazdaság? Hülyegyerek!

lifecracker 2016.02.25. 18:57:44

@s: "Az oktatást kellene fejleszteni, nem pedig kibaszott stadionokat építeni, mert ez a focibuzi fasz focizni szeret. Focizzon szabadidejében, bazdmeg"

Ebben egyetertunk.

Ettol meg igaz, hogy ok elnek belolunk. A felzarkozas ott kezdodne, hogy termelekenyseg-aranyos bereket fizetnenek a multik. Amitol kicsit fellendulhetne a belso kereslet. Meg ott, hogy a magyar gazdakat azonos mertekben szubvencionalnak a nyugati gazdakkal, igy nem fordulhatna elo, hogy az 1000km rol ideszallitott paradicsom olcsobb, mint ami a szomszed kertjeben termett.

Es hogy mekkora hazugsag az, hogy beloluk elunk? Hat hiszen Orbangeci es a bandaja pont az EU-s penzek ellopasaban tundoklik. Arra epitettek ki a ceghalozatukat, hogy a kulonbozo EU-s palyazatokat letarolva tomjek a sajat zsebuket. Gyakorlatilag azt a penzt lopjak el, amit felzarkozasra tudnank kolteni.

s 2016.02.25. 18:59:54

@lifecracker: "Engem nem etetsz meg az ilyen duplagondol dumaval."
Sejtettem egyébként. Nálad már a szimpla gondol is a megugorhatatlan intellektuális kalandozás sosem próbált formája. Te fasz.

"Tuzparancs lesz ervenyben, mint ahogy a vilag orszagainak 95% ban. Es aki nem all meg felszolitasra, azt agyonlojuk a gecibe. Ez lesz az EU nelkul."
Egy nanosecundum alatt kerülsz fel az ISIS céltáblájára és senki nem fog érted egy kibaszott pisztoly sem eldurrantani. Magad kerested a bajt - oldjad meg magad. Ez lesz a szöveg, majd a következő kedden hozzácsatolnak az arab világhoz, mondván, hogy Magyarország már lényegében az. Hoppá.
Te összetéveszted Magyarországot a haderővel, logisztikával és gazdasággal rendelkező országokkal. Ez súlyos hiba. Magyarország orbán szemétdombja, ahonnan ő lelép, ha zűrössé válik a helyzet, te meg itt maradsz és kiszopod a következő nagyokos faszát, akinek mindent elhiszel. Mi mást tehetnél, önálló gondolatod nincs.

Willkommenskultur 2016.02.25. 19:02:58

Orbán megint hülyére nyeri magát a népszavazással. Aztán jönnek majd ugyanezek a népszavazások nyugaton is.

Azt fogják mondani: ha a kelet európaiak nem veszik ki a részüket a szolidaritásból, akkor nekünk miért kéne? Itt Bajorországban már készülődnek erre a népszavazásra.

Nem éppen az agysebészekért marakodnak az európai jóemberek. És ha junckerék kitartanak a hülyeségük mellett, úgy járnak majd mint Merkel. Meg az Únió is szépen fog kinézni, az őszi népszavazásig Cameron pluszban kiléptetheti a briteket.

s 2016.02.25. 19:07:04

@lifecracker: "Gyakorlatilag azt a penzt lopjak el, amit felzarkozasra tudnank kolteni. "
Nagyjából igen. A lényeg, hogy ha szorul a hurok, akkor ebből orbán vissza tud adni, mert nem akarja elengedni a hatalmat. Ha viszont nincs ez a pénz, akkor az első megrendülésre - tehát azonnal - megy a gecibe. Nincs esély, nincs választás, nincs mit tenni, mert nincs pénz. Ezt jelenti a eu tagság. Lefordítom: eu = orbán. Csak remélni merem, hogy kilép és elküldik a gecibe végre.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.25. 19:08:52

@s:

"Egy nanosecundum alatt kerülsz fel az ISIS céltáblájára és senki nem fog érted egy kibaszott pisztoly sem eldurrantani."

Aha, tehát engedsz a terroristáknak a tőlük való félelem miatt - ahelyett, hogy küzdenél ellenük. Grat! Szerintem vágd le a fejed és küldd el nekik ezüsttálcán, ne kelljen már a lefejezéseddel is bajlódniuk, tedd meg nekik ezt a szívességet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.25. 19:11:22

@s:

"Az egyetlen megoldás a felzárkózásra (tehát hogy ne külföldön dolgozzon a munkavállaló és ne összeszerelő üzem legyünk) a felzárkózás. Nincs jobb. Az oktatást kellene fejleszteni, nem pedig kibaszott stadionokat építeni, mert ez a focibuzi fasz focizni szeret. "

Tökéletesen igazad van. Persze az oktatás fejlesztése önmagában nem elég, mert ha csak ennyit teszünk, akkor saját pénzünkön képzünk szakembereket Nyugat-Európa számára, ezzel is támogatva az agyelszívást. Talán van ötleted arra, mikékppen tudnánk a képzett szakembereket itthon tartani.

s 2016.02.25. 19:22:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Józsinéni! Ott lesz az a kurva gyógyszer a szekrényke alatt. Ott már tetszett nézni?
Reálisan kellene felmérni az erőviszonyokat. Ez fontos. Olyan problémát kellene megoldani, amire senki nem számított, nincsenek rá kidolgozott eljárások, sem precedens. Ez külön még egy erős országnak sem fog sikerülni. Mi a kutya ferde faszát akarunk itt mi? Az nem működik, hogy mindenki nemet mond, de a menekültek csak jönnek folyamatosan. Háború lesz és még örülhetsz bazdmeg, ha csak az európaiak meg az arabok közt. A nagyobb megbaszódás az lesz, ha az európai államok közt is, mert nem bírnak megoldani egy általuk nem várt helyzetet, Ezt akarod, te szerencsétlen? Ebből mi mindig a szopott fasz rossz végére kerültünk, gondolom az idegsebész - részecskefizikus vezetésünknek köszönhetően majd most is. Ezzel a szellemi potenciállal, édes Istenem . . .

s 2016.02.25. 19:25:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Talán van ötleted arra, mikékppen tudnánk a képzett szakembereket itthon tartani."
Nekem ne volna? Elég lenne fele ennyi korrupció. Az még mindig elbaszottul kurva magas érték, de máris jobb, mint ami ma van. Tovább átlátható gazdasági irányítás.

Willkommenskultur 2016.02.25. 19:26:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A stadiontéma a ktgvetés 10000ed része, az oktatási büdzsé töredéke.

Önmagában az oktatás fejlesztése vagy a több ráköltött pénz semmit sem jelent, hiszen most is nyugat európának termelünk ingyen munkaerőt az egyetemeken.

Amivel nagy baj nincs, hiszen pl. Románia az egyik leggyorsabban fejlődő EU tagállam (igaz leghátrább is vannak) a hazaküldött pénzek miatt.

Lehet nagyokat ondani de az összeszerelő üzem a legjobb alternatíva, Kína is a világ összeszerelő üzeme 10 éven belül a világ legnagyobb gazdasága lesz, aki először küld embert a marsra.

Nincs igazi alternatíva, a béreink csigalassan, de közelednek a nyugati szinthez. A cseheké már elérte a görög-portugál szintet.

lifecracker 2016.02.25. 19:29:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az a baj, hogy mindenfele lozung ellenere nem erdeke az EU-nak, hogy itthon legyenek tartva. Nekik az a jo, ha a mi penzunkon kikepzett ertelmiseg naluk talalja meg a szamitasat nyugaton. Raadasul amig a berek itt nem magasak, extra profitra is szert tehetnek azzal, hogy nalunk dolgoztatnak. Ami most egyre fontosabb kezd lenni, mert a delkelet azsiai belso kereslet nagyon durvan novekszik, ami egyre inkabb felveri a gyartasi koltsegeket. Arrol nem is beszelve, hogy Kina lenyeli a terseget par even belul.

lifecracker 2016.02.25. 19:32:19

@Willkommenskultur: Az atlagfizetesbol nalunk is el lehet evickelni. A problema ott van, hogy, hogy egyre nagyobb lesz a roncstarsadalmi reteg, akiknek mar eselyuk sem lesz arra, hogy valamit is kezdjenek a szaros eletukkel.

lifecracker 2016.02.25. 19:36:56

@s: Az a baj ezzel, hogy a magyar tarsadalom korrupcio alapu tarsadalom. Ez nem vicc. Nalunk minden erre epul. Ha most hirtelen kihuznad a korrupciot a rendszerbol, osszeomlana minden. Minden ugy van bearazva, hogy a kenopenz bele van kalkulalva,

Az emberek azt hiszik, hogy ha lenne egy jo kormany, akkor hirtelen minden megoldodna. Ez tevedes. Az egesz gazdasag korrupt, az egeszsegugytol kezdve a szallitmanyozasig, az allami vezetestol a kozrendorig mindenki korrupciobol el, reflex szeruen. Ezt hogy akarod megszuntetni?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.25. 19:38:29

@s:

"Józsinéni! Ott lesz az a kurva gyógyszer a szekrényke alatt. Ott már tetszett nézni?"

Aha, elég sok nicket használsz, de lebuktat a Józsinéni szóhasználat. Mindegy, innentől nem olvaslak, ezt a kommentedet sem olévasom már tovább, és a következőt sem. Én normális hangnemben szóltam hozzád, te ellenben slrtegetsz és személyeskedsz. Téged minősít.

Willkommenskultur 2016.02.25. 20:23:13

@lifecracker: Probléma a középosztály süllyedése nyugaton mindenhol (nálunk is). A középosztály a világon az elmúlt 10 évben Kínában, Oroszországban, Brazíliában és Törökországban gyarapodott. A nyugati multik leszarják a nyugati középosztályt, profitot maximalizálnak az olcsó országokban, ott építgetve a középosztályt.

De tőlünk nem csak a csórók mennek nyugatra dolgozni, hanem azok is akik az átlag többszörösét keresik (informatikusok, mérnökök, orvosok). Szerintem ezzel semmmit nem lehet kezdeni.

Legalábbis gyors és könnyü megoldás nincs. Azért lehet tenni, hogy MO. ezeknek az embereknek legalább inaktív korukra legyen célország, hiszen a nyugdíjuk sokat ér majd itt.

Willkommenskultur 2016.02.25. 21:56:34

@lifecracker: 'Az emberek azt hiszik, hogy ha lenne egy jo kormany, akkor hirtelen minden megoldodna. Ez tevedes. Az egesz gazdasag korrupt, az egeszsegugytol kezdve a szallitmanyozasig, az allami vezetestol a kozrendorig mindenki korrupciobol el, reflex szeruen. Ezt hogy akarod megszuntetni?'

Lárifári. Túlértékeled a korrupciót. Pont annyira vagyunk korruptak mint a többi visegrádi ország. Korruptabbak vagyunk a nyugatnál, különösen a német nyelvterületnél, de kevésbé vagyunk korruptak mint az olaszok v. görögök. Azaz ez nincs egyenes összefüggésben az életszínvonallal.

És a korrupciót zsigerből utáló németek közül a keletnémetek mégis lecsúsztak a komcsi rendszer alatt a nyugatiak életszínvonalának a harmadára. Pedig ugyan azok az emberek voltak, és amikor rájuk öntöttek egy valag pénzt a 90es években akkor meggazdagodtak, egyszeriben.

Megint ugyanazok az emberek. Mi sem vagyunk rosszabbak, csak nincs gazdag nagybácsi, aki ideöntené a pénzét, mint az NDKba. Nekünk össze kell hozni magunknak.

s 2016.02.25. 22:55:42

@lifecracker: "Ezt hogy akarod megszuntetni?"
Ennél könnyebb kérdés nincsen. Tarkólövéssel. És tudod mit mondok? Nem is érek végig a soron, a korrupció hipp-hopp eltűnik. Gondoltad volna?
Vannak törvényeink. Még. Az más ha már az sem lenne. Még vannak. Már csak be kell tartani őket. BÁRMI ÁRON. Ez nagyon fontos. BÁRMI ÁRON.

s 2016.02.25. 23:07:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Baszod, engemet itt lezsidóztak és egy kurva hangot nem szóltam. Ha csúnya szavakat használok, a bloggazda kérdés nélkül kibasz a faszba. Szerinted ez mi a gecifasz, ha nem részrehajlás. Majomarc.
Egyébként nem használok másik nicket. Az egész telibebaszott kommentelés nem ér meg ennyit. Ha kibasznak, onnantól ne olvasom azt a fostalicska blogot. Van pár ilyen, azért megy a teszt. Mostanában már nem írják ki azt az elbaszott rablómesét, hogy

"Ebben a blogban jelenleg nem kommentezhetsz."

Érted, bazdmeg? Jelenleg. Soha többé a faszba. Mindegy. Tehát intelligensen a komment nem jelenik meg. Akkor is húzok a tripperes faszba. Ez az S egy elég erős brand, semmi okom, hogy valami elmebeteg blogger miatt változtassak rajta. Nézd már meg seggarc, hogy mikor regisztráltam. Te akkor még csattogó szárnyú falepkével játszottál a parkban, hülyegyerek. Ekkora egy faszt, bazdmeg.

radnaughty 2016.02.26. 07:12:31

@high up!:
értem. ettől még a kvóta egy erős faszság.
a másik, hogy 2020-tól már pont nem fogunk kapni különösebben semmit (más kérdés, hogy az eddigieket is csak betömték a saját zsebükbe a fazékhoz közel ülők).
az ikszeket pedig szép lassan, sorban be fogja húzni mindenki (most pl. angolok, csehek lebegtetik).
süti beállítások módosítása