Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Karácsony már ne legyen közös listavezető

2018. augusztus 27. - Európa Kávézó
Megjött az óvatos cáfolat, hogy Karácsony Gergely nem mondta, hogy vállalná egy közös baloldali lista vezetését az európai parlamenti választáson. Csak annyit mondott, hogy "bármilyen szinten" tudna képviselni egy baloldali programot. Tehát a szokásos kétfedelű szöveg: igenis, meg nem is. Be is mondta, hogy igen, meg nem is. Mi itt a kávézóban a pártok önálló listáját támogatjuk. Karácsony áprilisi szereplése sem igazolja, hogy mindenkinek be kéne állni mögé.
karacsony_gergely_mti_top_story_lead.jpg
Az MSZP, amely egy alig mérhető pártnak adta oda a miniszterelnök-jelölti pozíciót, végül az elmúlt huszonöt év legrosszabb eredményét érte el. Csak az 1990-es első, az MSZMP-től utódpárti szintén is megszabadulást akaró választáson szerepeltek ennél is rosszabbul.
Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltsége tehát bukás.
És ugyan lehet, hogy most mégsem akarna egy közös ellenzéki, lehetőleg baloldali listát vezetni a jövő májusi EP-választáson, de azért jobb, ha jelezzük, hogy később se akarjon. A tisztán listás választán ugyanis meg tudja mutatni, melyik párt hogy áll, ráadásul külön indulva több mandátum szerezhető, mint egy közös listán. Nem véletlen, hogy az MSZP-s Szanyi Tibor is azonnal elutasította a közös listát, benne Karácsony esetleges ajánlkozásával.
Nem sűrűn fordul elő, de ebben egyetértünk vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr5314205225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2018.08.27. 17:57:30

Tök mindegy, hogy vállalja-e, avagy nem vállalja a listavezetést, úgysem megy ki Brüsszelbe, hanem marad a "saját" szemétdombján Zuglóban polgármester.

Jut eszembe!

Én pl. csak akkor "engednék" a listán "indulni" bárkit is, ha előbb lemond az összes összeférhetetlen posztjáról! Így pl. a parlamenti képviselőségéről, vagy a polgármesteri tisztségről..... ha ezekről ELŐBB LEMONDOTT akkor indulhat az EU Parlamenti választásokon......

Lassan tele van a tököm azzal a gyakorlattal, hogy valaki listavezető, aztán megválasztják, aztán meg úgysem megy ki....
süti beállítások módosítása