Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Churchill Európai Egyesült Államokat akart

2019. március 19. - Európa Kávézó

Miközben Orbán hisztizik, hogy az Európai Egyesült Államok lázálom, addig nem árt felidézni egy fontos dokumentumot. A szöveg egy igazi államférfi, egy konzervatív politikus sajátja. Bizonyos Sir Winston Churchill sajátja. Ő mondta ki először, hogy Európa bajaira a megoldás az Európai Egyesült Államok. Orbánnak nem a DK-val van vitája, hanem Churchillel.

winston_churchill.jpg


“Európa nem engedheti meg magának, hogy a múlt sérelmeiből fakadó gyűlölet és bosszú vezérelje. Az igazságon, a könyörületességen és a szabadságon alapuló „európai család” újraalkotása felé az első lépés csakis egy Európai Egyesült Államok felépítése lehet.
Csak így adhatjuk vissza százmilliónyi dolgos ember számára mindazt az örömöt és reményt, amely nélkül nem érdemes élni...
Ebben az unióban három- vagy négyszázmillió ember olyan jólétet, boldogságot és sikereket ismerhetne meg, amelyet nem korlátozna semmiféle határ…
A dolgozó emberek százmilliói csak így szerezhetik vissza azokat az egyszerű örömöket és reményeket, amelyekért érdemes élni…
Európa újjáéledése elképzelhetetlen egy szellemileg nagy Franciaország és egy szellemileg nagy Németország nélkül. Ha jól és helyesen építjük fel, az Európai Egyesült Államok struktúrája olyan lesz, hogy abban kevésbé fontossá válik egy-egy állam anyagi ereje. A kis nemzetek ugyanannyit számítanak majd, mint a nagyok, és azzal váltanak ki megbecsülést maguknak, hogy részesei a közös ügynek."


1946. szeptember 19.
Zürich

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr2714700332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grand Prix 1800 2019.03.19. 10:43:12

Churchill azon gonosztevők egyike, akik tényleg elkövettek holokausztot, személyesen hagyta jóvá Drezda bombázását, többtízezer ártatlan lakos, menekült, gyermekek, asszonyok, öregek elevenen elégetését.

"holokauszt" = égő áldozat

www.origo.hu/tudomany/20190213-drezda-kegyetlen-elpusztitasa-maig-kitorolhetetlen-folt-a-szovetsegesek-becsuleten.html
Személyesen Churchill hagyta jóvá a drezdai bombázást
Elter TamásElter Tamás2019.02.13. 19:40

Arthur Bloch 2019.03.20. 02:15:23

@MAXVAL bircaman közíró: Mit is ???!!! Egy új háborút, vagy egy új nemzetközi komfliktust ??!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.03.20. 06:17:14

@Arthur Bloch:

A 2 opció az Európai EÁ és a háború?

Nemzetközi konflikrtusok pedig mindig vannak és lesznek.

frikazojd · http://kocs.ma 2019.03.20. 08:47:11

nekem az a viccykeh a tmában, hogy sokan csak úgy nem akarnak európai egyesül államokat. De még egyetlen érvet sem hallottam, hogy miért nem. (mármint olyat ami nem eleve hazugságra hivatkozna, hanem valódit)

paráznabillegető 2019.03.20. 09:22:24

@Grand Prix 1800: még ekkora hülyeséget.
churchill kifejtette az aggályait is. ja igen, azok nem harmonizálnak a kommenteddel, szóval kuka...
ja! a donkanyar nem fáj, csak drezda?

ilyen emberket, baszki... élnek a múltban...

Csetepaté márki 2019.03.20. 09:23:35

Elég gáz egy több mint 70 (!) éves angol politikusi véleményre hivatkozni ebben a témában, amikor az angolok még az unióból is kilépnek. Neked inkább az angolokkal lenne problémád, nem Orbánnal. Nekik miért nem írsz egy posztot?
Vicc vagy az Orbán-fóbiáddal, haver!

paráznabillegető 2019.03.20. 09:24:25

@MAXVAL bircaman közíró: szüntesd meg a nemzetet, és nem lesz nemzetközi konfliktus... ilyen egyszerű.
de ez túl liberális megoldás, ugye?
mert akkor te mire lehetnél büszke?
ennyid van.

Muad\\\'Dib 2019.03.20. 09:32:38

@paráznabillegető:
Azért nyugtass meg, hogy ezt még te sem hiszed el, hogy így megy? Fingasz egy nagyot és minden ember egyszer csak rájön, hogy tulajdonképpen neki a nemzeti és kulturális örökségek nem számítanak mert, hát mert csak? Vagy mégis ,hogy képzeled el ezt a megszüntetést? Tankkal?

törppicur 2019.03.20. 09:39:49

@paráznabillegető: szerinted kinek a területén van a Don-kanyar?
Mibe-n hasonlit a drezdai bombázásra?

A cikkből az utolsó mondatot izlelgesd egy kicsit - a kis NEMZETEK súlyárol jut valami eszedebe? Tudod nemzet, meg ugyanannyi, nem kétsebességes vagy három

Willkommenskultur 2019.03.20. 09:40:13

Churchill Madagaszkarra akarta telepiteni a zsidokat, de az se jott neki ossze.

Legalabb a Britt Birodalmat sikerult szetqrnia.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.03.20. 09:52:35

@Willkommenskultur: Dél-Afrikában pedig koncentrációs táborok létrehozásában vett részt..

Willkommenskultur 2019.03.20. 10:17:28

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: Nincs bajom ezzel, a vadakat el kell keriteni. D-Afrika is milyen lett mar nigger allamkent? A Madagaszkar-terv vegrehajtasa is sok problematol ovhatta volna meg Europat.

A migrikkel akkor is csak a szopas volt.

Churchill meg szopott akarkit, aki kisegithette a szarbol, a bolsikat, az amcsikat, a zsidokat, neki mind1 volt.

Ma Baker 2019.03.20. 10:28:41

Churchill is csak egy mások életével bátran sakkozó militáns fasz volt. Történelmi távlatból valószínűleg tökéletesen érthetetlen és bugyuta eseménysorozat lesz a 20. század két világháborúja, aminek ő is aktív alakítója volt.
Mátyás meg Német-Római császár akart lenni. Mennyire releváns információ ez a mai magyar aktuálpolitika számára?

Bravehearth 2019.03.20. 10:54:56

"A szöveg egy igazi államférfi, egy konzervatív politikus sajátja. Bizonyos Sir Winston Churchill sajátja."

Az a bizonyos, aki Dél-Afrikában szépen elvolt a maguk által fölállított koncentrációs táborok között? Volt a búrok részére is és volt a feketéknek is... Gondolom ott is épp az államokat akarta egyesíteni.
Vagy az a csörcsill, amelyik olyan f@szán megoldott mindent Gallipolinál?
Vagy az, amelyik erőltette és azzal az elmebeteg harris-szel véghez is vitte Drezda elpusztítását? Hm... Igen, ez az a csörcsill. Csak, hogy tisztázzuk.

És még: index.hu/techtud/tortenelem/2019/03/18/nemet_megszallas_1944_angolszasz_felelosseg_borhi_laszlo/

"Ő mondta ki először, hogy Európa bajaira a megoldás az Európai Egyesült Államok."

Tehát kijelenthetjük, hogy tényszerűen ez a csörcsill jelentette ki először ezt az egetverő ostoba baromságot. Jól van vágópista, ettől még nem változik semmi. A csörcsill évtizedek óta halott, a népe épp most lép le a 'zunijóból'. Ti meg ugyanúgy a fletó seggében vagytok az 5-6%-on. Lapozzunk!

"Orbánnak nem a DK-val van vitája, hanem Churchillel."

Hülye vagy, vágópista (vagy gréci - végülis tökmindegy), Orbán lesz@rja a csörcsillt. Vitája a nyomorult főnököddel van, amit most szintén jegelt, mivel nem vagytok a súlycsoportja.

"A kis nemzetek ugyanannyit számítanak majd, mint a nagyok, és azzal váltanak ki megbecsülést maguknak, hogy részesei a közös ügynek."

Elmélet! Ezt nem hiszi el senki sem a csörcsillnek, sem a csótányferinek, sem a vadainak, de még neked sem, vágópista! És bölcsen is teszi az, aki nem hiszi el! Ennyi.
B.

Willkommenskultur 2019.03.20. 11:01:00

@Bravehearth: Csorcsill akkora konzervativ volt, hogy a voros bolsevikok voltak a kedvenc szovetsegesei, a korabeli vilag kolerasai.

paráznabillegető 2019.03.20. 11:04:20

troll jam!!!

énekeljünk együtt:
- churchill hülye bolsi!
- eeá gonosz!
- ruszkik haza!

minő remek érvek, népek.

Muad\\\'Dib 2019.03.20. 11:09:57

@paráznabillegető:
A fityesztrollokkal nem kell foglalkozni. Viszont Churchill igenis roppant ellentmondásos személyiség, amiről mostanában sok angol/indiai történész is írt elég kimerítően.. Maradjunk annyiban, hogy ma vele példálózni minimum fura. Például közismerten rasszista volt, aki az indiai éhínséget (amit ő okozott) elintézte azzal, hogy minek szaporodnak annyira. Természetesen őt a saját korában és helyén kell kezelni, de ma követendő példának beállítani röhejes.

paráznabillegető 2019.03.20. 11:37:56

@Muad\\\'Dib: churchill az utolsó brit hős volt. sokat elmond a világról, hogy ennek jó hetven éve... :( nagyon jól mondod, hogy a saját idejében őt kell kezelni, és így ma már nem igazán helytálló jópár alapbeállítása, miszerint india, britannia, birodalom, blablabla... ugyanakkor egy karakter volt, példakép, tehetséggel és kitartással. a jelenlegi európai politikusok közül egy sincs aki csak töredékével rendelkezne erényeinek.
hibáinak bezzeg!

a trolloknak itt egy új sláger: van az a pénz!...

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.03.20. 11:39:00

@Willkommenskultur: A búrok szivatták a négereket az Apartheid időszakában..

paráznabillegető 2019.03.20. 11:40:52

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: egyszerú a válaszom: minden ember bűnös.
te is!
hah! százezer zsidó vére lelkeden!
e.

Willkommenskultur 2019.03.20. 11:42:07

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: Derek emberek, de az angoloknal jobban utalom a fajtajukat.

szepipiktor 2019.03.20. 11:47:07

Az Európai Egyesült Államok az egyetlen altarnatíva, hogy Európa megmaradhasson, hogy a több ezer éves múltja nem menjen a kukába.
Csak ugye mind a két oldal, a szélsőjobb és a bolsevik neoliberálisok is támadja, hiszen az ő ócska céljaiknak nem ez felel meg.
A szélsőjobb eleve nem akar EU-t, a másik galád brigád meg egy szovjet típusú kisebbségi vezetésű diktatúrát álmod a mai boezalom helyére.
Európa azonban így nem fog megmaradni.
De mind a két csorda elhazudja, hogy a két "layer" működtethető, azaz megmaradnak a nemzeti alapok (kultúra, nyelv stb.), míg stratégiailag meg lehet egy egységes vonal.
Az USA így működik, de egy ilyen megoldás ugye egyik galád csapatnak sem megfelelő!
.
Amikor az EU-s népszavazás volt, elmentem és a gyerekeim érdekében, az ő jövőjük érdekében megszavaztam a csatlakozás, pedig nekem már valójában lényegtelen volt.
De akkor (!) azt mondtam, az EU legyen egy erős, várfalakkal körbezást hatalom, és amikor majd jön a vándorlás (mert a mai módi már kakkor is számolható volt), nem mindegy, hogy Magyarország a várfal melyik oldalán van. A várban csicskásként is jobb, mint kint "szabadként", akiket percek alatt zúz semmivé az idegen horda.
Ugye ma a szélsőjobb a falakon kívülre kíván minket, a bosevik neoliberálisok meg eleve a falakat bontanák le és cserélnék ki a lakosságot az idegen hordákkal.
Naná, hogy a propaganda az egységes Európa ellen van...

Willkommenskultur 2019.03.20. 12:05:03

@szepipiktor: Nem kell egyseges Europa, az ex-gyarmatositok csatlakoznak az USA-hoz, mint iszlamista-neger blokkhoz. A feherek majd polgarhaboruznak v. elmenekulnek.

Putyin vezetesevel lesz egy feher kereszteny blokk, jobb hijan veluk tartunk.

konrada 2019.03.20. 12:05:14

@szepipiktor:
Jaja!
Hiszen az USA-ban is milyen jól elműködnek az indián-, a spanyol- nyelvű és identitású államok, amelyekben az államuk és nemzetük mind megőrzi saját nyelvét és történelmét...

...ja nem...

paráznabillegető 2019.03.20. 12:40:25

@Willkommenskultur: ah! remek terv.
izé... szóval putyin örökké élni fog?

Willkommenskultur 2019.03.20. 12:41:37

@paráznabillegető: Putyin utodja se neger, se szarab nem leszen.

Bravehearth 2019.03.20. 12:54:18

@szepipiktor: "Az Európai Egyesült Államok az egyetlen altarnatíva, hogy Európa megmaradhasson, hogy a több ezer éves múltja nem menjen a kukába."

Ez egy ostoba baromság! Hülye vagy.

Telesen működőképes verzió, hogy a nemzetállamok kormányai KÖZÖS akarat mentén hangolják össze a politikájukat és a tevékenységüket. Jelenleg ez a közös akarat nincs meg, nem létezik. Érdekek mentén mindenki sütögeti a saját kis pecsenyéjét, leszarva a közös érdekeket.

"De mind a két csorda elhazudja, hogy a két "layer" működtethető, azaz megmaradnak a nemzeti alapok (kultúra, nyelv stb.), míg stratégiailag meg lehet egy egységes vonal."

Nem működhet. A dékás rágcsálók által elképzelt módon semmiképp. Egy 'föderáció' mindig valamely állam vagy államcsoport érdekeit szem előtt tartva fog politizálni, más tagállamok kárára. Ahogy ez jelenleg is látható, pedig a centralizáció csak erősödne, a helyi kormányzatok jogköre (és érdekérvényesítő képességük is) csorbulna. Naiv vagy, ha ezt nem látod át!

"Az USA így működik, de egy ilyen megoldás ugye egyik galád csapatnak sem megfelelő!"

Egyrészt javasolt részedre némi történelmi alapismeretek fölfrissítése (USA megalakulása, etnikai, vallási, nyelvi csoportok helyzete, aránya, az egymáshoz való viszonyuk), valamint különbségek Európával összehasonlítva. Ha te ezt követendőnek érzed, a te dolgod, de ne legyél meglepődve, ha tömegek erre nem vevők.

"...az EU legyen egy erős, várfalakkal körbezást hatalom, és amikor majd jön a vándorlás (mert a mai módi már kakkor is számolható volt), nem mindegy, hogy Magyarország a várfal melyik oldalán van."

Jelzem neked, hogy épp a nagy 'zunijó' nem kíván semmiféle falakat, erőseket főleg nem! Várfalakat leginkább azok az államok akarnak, amelyeket mostanában bőszen náciznak az 'ajrópéerek'. Esetleg kezdj el híreket olvasni (akár balliberális oldalakat is) és ajánlom az értő olvasást!
Magyarország jelenleg is tudja, hogy a falon belül kell lennie, abban nem biztos, hogy a várban ülő 'várurak' egyáltalán tisztában vannak-e a fal lényegével és jelentőségével, továbbá a fenyegető tömegekkel a kapuknál. Látnivaló, hogy vagy halvány gőzük sincs a kérdésről, vagy sokkal nagyobb a baj és pontosan tudják, mivel jár majd azzal, amit épp művelni akarnak. Na, akkor tényleg meszeltek!

"A várban csicskásként is jobb, mint kint "szabadként", akiket percek alatt zúz semmivé az idegen horda."

Miből gondolod, hogy Magyarországnak 'csicskásként' volna csak helye a várban??? Ez a megjegyzés leginkább téged és a 'zunijóról' alkotott véleményed minősíti. Bocsi, ha ebben értelmes ember téged nem kíván támogatni!

"Ugye ma a szélsőjobb a falakon kívülre kíván minket..."

Ostoba vagy! A szélsőjobb már építeni a falakat, hordaná a köveket, ha tehetné, már a lövegeket is telepítené!

"...a bosevik neoliberálisok meg eleve a falakat bontanák le és cserélnék ki a lakosságot az idegen hordákkal."

Na, ezt végre jól látod.

"Naná, hogy a propaganda az egységes Európa ellen van..."

Megint buta vagy, nem érted a lényeget! A propaganda az egységes 'falakat építő' és védekező Európa mellett, de a libeárlis, falakat lebontó és 'befogadó' Európa és annak támogatói (így a déká és a csótányferenc) ellen van. Így talán megérted végre. Vagy nem...
B.

paráznabillegető 2019.03.20. 13:09:06

@Willkommenskultur: jó bunkó vagy, de igazából nem ez a baj... hanem korlátolt gondolkozásod.

Willkommenskultur 2019.03.20. 13:24:39

@paráznabillegető: Nosteny meg sosem nyert haborut, de te tamadj a nosteny arabneger csapattal, ha gondolod...

paráznabillegető 2019.03.20. 13:28:27

@Willkommenskultur: ???
hát, jól elgurult nálad valami...
további kellemes örjöngést! :D

Willkommenskultur 2019.03.20. 13:32:22

888.hu/article-gulyas-ha-felfuggesztik-a-fidesz-tagsagat-azonnal-elhagyjuk-a-neppartot

Igy kell ezt.

frikazojd · http://kocs.ma 2019.03.20. 21:12:41

@Willkommenskultur: és felfüggesztették és nem léptek ki :(
a fidesz ismét szájonszarta magát.
süti beállítások módosítása