Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Kálmán Olga nyerte a tévévitát

2019. június 24. - Európa Kávézó

Minden szubjektív, és nyílván lehet vitatkozni azon, hogy ki nyert meg egy tévévitát. De a három ellenzéki főpolgármester-jelölt közül messze Kálmán Olga az, akiről hihető: meccsben lehet Tarlós Istvánnal. És most kompetenciában is felnőtt a rutinos Karácsony Gergely mögé. Kerpel-Fronius Gábor szimpatikus ember, de ez az ág még túl magasan van neki.

tevevita.jpg

Ez a bejegyzés nem arról szól, hogy ki, mit mondott. Ki miben volt ügyesebb, precízebb, meggyőzőbb. Az a kérdés számunkra, hogy mit mutat az összkép?

Tegnap este Kálmán Olga megérkezett. Két hét alatt megtanult budapestül, és hihetővé tette, hogy nem csak dolgozni szeret, hogy van benne alázat, és nem csupán egy tévés műsorvezető, afféle félceleb. Kálmán Olga két hét alatt megmutatta, hogy érdemes volt a Momentum jelölése után neki, a DK által támogatott civil aspiránsként is elindulnia. Csak hit, erő és elszántság kérdése.

Hogy hol a városvezetői tapasztalat? Pont annyi van neki, mint az őt támogató Márki-Zay Péternek volt, aki még le tudta győzni a Fideszt. És pont annyi van, mint 1990 nyarán Demszky Gábornak - akit aztán ötször választottak meg.

Ma már tudja Budapest legfontosabb adatait, ismeri a szakpolitikai irányokat, és van víziója arról, hogy mi akar. Egész egyszerűen alkalmassá vált. Neki van meg a szókincse a Tarlóssal, majd Orbánnal folytatandó harcokhoz. Nem koptatták kerületi balhék, nincs politikusi múltja. A jószándékú Kerpel-Fronius ehhez rutintalan, Karácsony Gergely pedig sebezhető.

Szerintem örülni kellene mindenkinek, hogy jött egy újabb civil, jött egy újabb nő a politikába. Kálmán Olga, a DK és a közélet már akkor is nyert, ha esetleg nem ő nyerné az előválasztást. 

De Budapestnek az lenne a legjobb, ha ő nyerné. 

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr9414908720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2019.06.24. 10:01:22

Nagyokat idézve:

"Nem tévévitát kell nyerni, hanem választást!"

De mindegy is..... szerdán este okosabbak leszünk......

MandZs 2019.06.24. 12:58:21

Valóban, egy nagyon szubjektív írás. Nem vagyok érdekelt a dologban, mert nem Budapesten élek, de követem a történéseket, s a vitát is megnéztem. Én úgy vagyok vele, hogy bármelyiket tudnám támogatni. Nekem a vita során egyik sem tűnt sem okosabbnak, sem tájékozottabbnak, sőt mind a három szimpatikus is volt. Nálam Kálmán Olgának az az előnye, hogy nő, Karácsonynak abban van előnye, hogy kétségkívül legtöbbet tudja Budapestről szakpolitikailag, Kerpel -Fronius azért volt rendkívül szimpatikus, hogy nem dobott be ígéreteket, reális volt, s talán egy picit attól szimpatikusabb, hogy ismeretlenként birkózik túlismertekkel. (Egyébként a 18 éven aluliak ingyenes tömegközlekedése nekem nem jön be. Miért kellene a milliomos csemetéknek ingyen utaznia?) Az előválasztást nagyszerű dolognak tartom, s jó lenne a következő OGY választásokig tökélyre fejleszteni.

István Tamasi 2019.06.24. 13:30:16

Más közvélemény kutatók mást mértek.

Róbert László 2019.06.24. 14:14:17

Minden kutatás Kálmán Olga győzelmét jósolja nem alaptalanul. Az egyetlen, magát még besározni nem hagyó hiteles személy akire rábíznám a főváros ügyeit és boldogulását. nem lesz milliárdos visszaosztogatás mint eddig volt. Igaz a fidesz pribékek meg fogják sínyleni ha továbbra is így akarnak jóllakni.

werecke 2019.06.24. 14:59:02

Kálmán Olgának jó cicije van.

Baltazár Dugovics 2019.06.24. 15:23:14

Kálmán Olga pont úgy ért a városvezetéshez, mint az "újságíráshoz".....bukott újságírót fő polgármesternek, ha ez kell nektek!

emmersson 2019.06.24. 17:51:32

Ha csak az döntene, ki "kameraérzékenyebb", akkor Tarlóst még Kerpel-Fronius is verné :P

Jacob von Gibbs 2019.06.24. 21:19:39

Az árulás mindig árulás. Kálmán Olga asszisztal ehhez a stilustalansaghoz. Játsszuk vissza mit mondott Gyurcsány az EU választások után! Igen, a DK komolytalan ezek után, IS.
Sajnos a választok kétharmadának nincs problémája azzal, ha a főnök felesége, lánya, veje részesül a gazdasági politikai hatalomból. (Tessék osszeadni a DK ÉS a Fidesz szavazóit, na az pont kétharmad)
Amíg ez a mucsai, nepotista hozzaallas van, addig jó talaja van a képviseleti diktatúranak.
Mit szólnank ha Lévai Anikó vezetne a Fidesz EU listáját?
Kálmán Olgarol meg csak annyit, hogy egy héttel a választások előtt még miket mondott az ő politikusi szerepéről... Úgy látszik Gyurcsánnyal a similis simile gaudet esete áll fent..
Nagyon nem szeretném, ha a Gyurcsány felé kormanyzaskeptelenseg makszemnyi teret kaphatna ujra.. Egyszer már tönkretette a baloldalt, nyakunkba hozta a NER-t, elég volt...

pirimogyoró 2019.06.24. 23:54:19

@Jacob von Gibbs: "Mit szólnank ha Lévai Anikó vezetne a Fidesz EU listáját?"
Mit? Semmit. Ahhoz sem szólunk semmit, hogy anno 80.564 m2 termőföldet és 2478 m2 belterületi földet vásárolt Tokaj-hegyalján.
Biztosan keresett annyit, hogy megvegye :)

Tamás Paitz 2019.06.25. 03:23:32

@pirimogyoró: A fidesz birkák már nem is emlékeznek rá. A múltkor egy vitában meg említettem Kaja Ibrahim és Joszip Tot nevét, a válasz: jaj jössz ezzel a régi dologgal. A székházat már nem is mondtam, pedig az Orbán család ott kezdett el gazdagodni.

Belzebubo 2019.06.25. 20:43:50

Hiába lenne jobb választás K. O. a jelentkezôk közül, egy jelentôs részben nôgyûlölô országban esélytelen...

Pjotr Pavlovics · http://blog.hu/user/1250387/tab/settings/ 2019.10.28. 15:17:47

@Jacob von Gibbs: "Mit szólnank ha Lévai Anikó vezetne a Fidesz EU listáját?"

Tartok tőle, hogy véraláfutásokkal nem lenne kameraképes!
süti beállítások módosítása