Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

A DK rakta össze a közös ellenzéki EP-listát?

2019. április 16. - Európa Kávézó

Nincs közös ellenzéki európai parlamenti lista - hiába mondja az MSZP. A Medián szerint jobb is ez így, ez a helyes, ha az ellenzék maximalizálni akarja a szavazatokat. Meg hát, nemet mondott rá a Jobbik az LMP és a Momentum is. Czeglédy Csaba, MSZP-s politikus viszont a DK listáján indul. Így a DK tette össze a legerősebb ellenzéki listát.

czegledy_dk.jpg

Czeglédy Csaba hatalmas tapsot kapott a DK kampánynyitó rendezvényén

Furcsa játékot űz az MSZP a választókkal. Interjúkban, a Fidesszel mutyizott óriásplakátokon hirdetik, hogy van közös ellenzéki lista: MSZP-Párbeszéd. Úgy tesznek, mintha ez lefedné a teljes ellenzéket. Persze, tudják, hogy nem mondanak igazat. 

Közös ellenzéki lista azért nem született az európai parlamenti választásra, mert a pártokban erre nem volt igény. Ráadásul - elsősorban Budapesten - többet vinne, mint hozna, ha a baloldal együtt szerepelne a Jobbikkal - állítja a Medián felmérése. Van ezért, vagy másért, de az MSZP hívó szavára nemet mondott a Jobbik, az LMP és a Momentum - végül a DK is.

Ez mégsem indok arra, hogy a szocialisták úgy tegyenek, mintha lenne közös lista. Az pedig kínos, hogy annak ellenére "sajnálkoznak", hogy a DK nem csatlakozott, hogy ezt senki más nem tette meg. 

És ha már. Czeglédy Csaba MSZP-s politikus a DK listáján indul. Akkot ezt most DK-MSZP-listának kellene tekinteni? És ha igen, akkor ez nem erősebb, mint az MSZP-Párbeszéd lista?

Itt a Kávézóban értjük, hogy a pártok igyekeznek jól szerepelni és árgus szemmel figyelik egymást. De a választók félrevezetését meg kéne hagyni a Fidesznek. Főleg, ha egy párt ezt egy fideszes cégtől kapott kedvezményes plakáthelyeken teszi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr6314768074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy igazabb ember 2019.04.17. 19:44:42

"a választók félrevezetését meg kéne hagyni a Fidesznek"
Ha valaki félre akarja vezetni a választókat, azok pont azok, akik majd a pártlogóikat akarják eltüntetni az önkormányzati választásokon. Akárcsak régen a kalózhajók a tengereken.
Szerencsére az EP-választás tiszta szavazatarányokat mutat majd meg.
Úgyhogy győzzön a Jobbik!

ostvan2 2019.04.17. 20:14:47

Azt el tudom fogadni, ha nincs közös lista abban az esetben, ha MINDEN választókörben csak 1 nem kormánypárti jelölt áll a fideszessel szemben. CSAK 1!

ulpius66 2019.04.17. 20:18:21

Ez a "közös lista, nem közös lista" kérdése szerintem idejétmúlt.....

1 hét múlva le kell adni a pártoknak az összegyűjtött aláírásokat, így ténykérdés a külön lista!

Egyebekben meg a mai közvéleménykutatási adatok szerint:

JOBBIK --- 12%
MSZP ----- 12%
DK --------- 9%

...a többiek: "futottak még"

A DK-nak már csak egy jó kampány kell, és előzhető az MSZP és a JOBBIK is!!!!
(különösen annak fényében mennyit bénáznak a versenytársak...)

ulpius66 2019.04.17. 20:22:15

@ostvan2:

Te aztán kevered a szezont a faszommal!

Jelen esetben 1 azaz 1 választókörzet van! Magyarország egy körzetnek számít!
... és természetesen CSAK PÁRTLISTÁKRA LEHET SAVAZNI!

Pop40 2019.04.17. 20:29:28

Nehéz kívülállóként megítélni, hogy ebből az ún "ellenzékből" kiket és mennyiért vett meg a fideszes maffiabanda, de hogy nem ingyen hülyék ennyire, az teljesen biztos.

nts 2019.04.17. 21:32:18

@ulpius66: Látszik, hogy az ATV egy kicsit megnyomta a Dk-t az alákérdezős Dobrev Klára beszélgetésekkel.

Világít a torony 2019.04.18. 00:45:38

Nem kell ezen sokat rugózni! Azt kizárt dolognak tartom, hogy az ellenzéki pártok megtudtak volna állapodni az Eu parlamenti választásig, a parlamenti helyek pártok közötti elosztásáról. A kibontakozó balhék stb. csak elriasztották volna az ellenzéki szavazók jó részét a részvételtől szerintem. Ezért nincs is értelme közös listáról firkázni.
De!
Az Eu-s parlamenti választásokon való külön indulások arra pont jók lesznek, hogy tárgyalási pozíciókat határozzanak meg az őszi választások előtt. Ezért a Jobbik és a DK is remek taktikai érzékről tett tanúságot, mikor a saját dolgaikkal foglalkoznak és nem egy csődre utaló jegyekkel rendelkező ellenzéki összefogással.

törppicur 2019.04.18. 07:06:03

A dk listájára bárkit felraknak, ha az 2 nap sajtojelenlétet hoz dicső és demokratikus klára asszonynak, nem mellesleg czegledynek sem rossz egy kis nyilvanossag
Mindenféle szövetséget meg közös indulást fölösleges belelátni. Hány helyük van reálisan? És annak a duplája? Ami azon túl van, az már csak feribohoc családi marketingje

metal · http://electric.blog.hu 2019.04.18. 08:13:30

@Világít a torony: "Az Eu-s parlamenti választásokon való külön indulások arra pont jók lesznek, hogy tárgyalási pozíciókat határozzanak meg az őszi választások előtt."

És erre maguktól nem jönnek rá a kedves bloggerek? Hogy az EU választáson a közös lista csak annak az érdeke, aki a valós támogatását (inkább támogatotlanságát) szeretné elrejteni, és az őszi valóban összefogást igénylő választásokon erősebb pozíciót kiharcolni a valósnál. Az EU választás pontosan meg tudja mutatni, választókerületenként, hogy hol ki erősebb, kinek kell ott jelöltet indítania. Ezt a sanszot kihagyni orbitális hiba lenne, persze láttunk már tőlük párat!

Világít a torony 2019.04.18. 22:48:08

@metal: Nem divat manapság a józan helyzetértékelés. De szerencsére, vannak még akik kedvüket lelik benne. :)
süti beállítások módosítása