Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

A Gyurcsány-Bolgár vita

2015. október 25. - Európa Kávézó

A cím nem elírás: nem Gyurcsány-Orbán vita, hanem a Klubrádió műsorvezetője és a DK elnöke szólalkozott össze. Meglehet, új fejezet ez a balliberális média amúgy is sanyarú történetében. 16 perc 42 másodperc az egész, számos tanulsággal. Miért épp a Gyurcsány írt röpiratot, vagy szólal meg egyáltalán? - tette fel a kérdést a riporter - ötszáztizenhetedszer. Csak. Mert van mondanivalója.

Bolgár azzal kezdte az interjút, hogy a Sokak Magyarországa című röpirat szerzője "nagyon sok dolgot pontosan, lát, jól elemez, jó következtetésekre jut", majd azzal folytatta, hogy de miért éppen Gyurcsány tesz ilyet? "Félig-meddig számkivetett, bár kimagasló tehetség" - mondja a riporter, majd megkérdezi, hogy nem szól neki senki, hogy ne csináld, mert megint magadra vonod a lehetséges barátaid haragját is?

Régi sztereotípia ez, de érdemes a kérdéseket is elemezni. Miért foglal el egy elvileg ellenzéki rádióállomás műsorvezetője olyan álláspontot, amely gyakorlatilag visszamondja a Fidesz szövegeit? Mi a különbség, mondjuk, Kósa Lajos és Bolgár György érvelése között? Az sem érthető, hogy a lehetséges barátok miért haragudnának, hogy valaki leírja a gondolatait? Nem közös felelősség - Gyurcsányé és Bolgáré, meg a pártoké, civileké -, hogy Orbánt le lehessen váltani? Vannak, akik most a sajtószabadság, vagy az újságírói kérdezés jogának megkérdőjelezését látják Gyurcsány visszautasító, silányságot és középszert emlegető válaszát hallva. De ha lehet ilyet kérdezni hat év fél évvel azután is, hogy Gyurcsány Ferenc nem miniszterelnök és az ország azóta minden téren rosszabb állapotban van, akkor a válaszadás joga és keménysége is a véleménynyilvánítás szabadságának része.

Miért ne mondhatná el, írhatná le bárki a gondolatait erről a rendszerről, az ellenzék állapotáról és egy jövőbeni, győztesnek remélt stratégiáról? Biztos, hogy az ellenzék pártjai Gyurcsányban a választási siker esélyeinek csökkenését látják? Nem arról van szó, hogy ami történik az sima féltékenység? Hogy az MSZP - mondjon bárki bármit - már sosem lesz önálló váltópárt? Hogy a DK-n kívül az utóbbi években alakult többi párt nem vitte szinte semmire? Gyurcsány miatt vált ketté, majd háromra, majd még többre az LMP, az Együtt, a PM, a Szolidaritás? Miatta nem mérhető az MLP és a MoMa? Miatta disszidált Bajnai? Miatta szavaz az MSZP némileg segítve Orbánt például az olimpia vagy a menekültügy kapcsán?

Lehet a röpirathoz kritikusan viszonyulni, de akkor el kell olvasni. Nem megúszható az elemzésbe fektetett munka, már csak a cáfolat, a bírálat megalapozása érdekében is. Amit a DK elnöke leírt, egy variáció. Jöjjön a többi is. A Kávézó is több ponton vitatkozik vele. Például nem gondolja azt - vele ellentétben -, hogy ennek az MSZP-nek még bármilyen vezető szerepet kellene kapnia. Mást gondolunk az elszámoltatás szükségességéről is. Hiányzik belőle az a rész is, hogy az elmúlt huszonöt évért nem mindenki egyformán felelős. De amit a rendszer bűnszövetkezet jellegéről ír, az igaz. Az is logikus, hogy erős vezetőt, összehangolt pártokat és programot igényel.

Nem mellesleg érdemes lenne odafigyelni arra is, hogy ki írja a bírálatot. A Népszabadság egyrészt-másrészt jellegű, majd inkább leszóló vezércikke például hitelesebb lenne, ha nem Mesterházy Attila korábbi sajtófőnökének férje írta volna... Olyan kínos, amikor a ballib sajtó gyurcsányozik, miközben amikor lemondott, 2009 tavaszán, még másfélmillió szavazója volt az MSZP-nek, egy év múlva a választásra ennek harnada odaveszett. Tényleg ő lenne a hibás a kétszer kétharmadért? Ki volt a két választásnál a miniszterelnök, illetve a jelölt? Kik veszekedtek, hogy ki legyen a listavezető? Milyen kampány volt 2006-ban, és milyen 2010-ben és 2014-ben? Miatta készül az MSZP 2009 óta a harmadik elnöke menesztésére? Miatta dőlnek be a civil kezdeményezések és tüntetések? Ha lenne egy feltörekvő, negyven százalékra aspiráló új vezető egy új párttal, nyilván Gyurcsánynak vissza kellene vonulnia. De nincs ilyen.

Bolgár György azt is felvetette, hogy az MSZP, vagy Szigetvári Viktor, netán Karácsony Gergely nem lesz oda meg vissza ettől a röpirattól és nem igényli, hogy a DK elnöke ilyen ügyekben nyomuljon. Ez az érvelés végképp érthetetlen. Az MSZP tagjainak, vezetőinek egy része akkor volt utoljára fontos pozícióban, nyert például mandátumot, amikor Gyurcsány győzött 2006-ban. Minden javaslatát, kormánya minden törvényét, reformját megszavazták. Egyik minisztere, államtitkára, frakciójának tagja nem mondott le tiltakozásul a mandátumáról, mondván, rossz irányba viszi az országot. Szigetvári Gyurcsány sajtósa és kampányfőnöke volt, az V. kerületi DK-sok számos, Juhász Péter által indított akcióban vettek részt, Karácsony pedig felkérte Gyurcsányt, hogy utolsó kampányrendezvényén ő szerepeljen vele, ennek is szerepe volt abban, hogy a PM elnöke Zugló polgármestere lehetett. Gyurcsány támogatta Bokros főpolgármester-jelöltségét is. Mi a gond akkor? Elfogadjuk a segítségét, közös listán szerepelünk vele, de ne szólaljon meg? Ez lenne a demokratikus oldal? Ezekre a morális és emberi viszonyokra kéne alapozni egy kormányváltást?

 Az egyszerű választó ilyenkor felsóhajt és kommentel a Facebook-on, hogy "ezek" megint egymást ölik, Orbán pedig röhög a markába. 

Pedig csak annyi történt, hogy a híressé vált, 16.42 hosszúságú interjúban 13.52-nél ér véget a gyurcsányozás. 2:52 maradt a röpirat tartalmának megvitatására. És csodálkozunk, hogy itt tart az ellenzék.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr368019785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andráska8 2015.10.25. 12:30:36

Egyedül kell nekivágnia a DK-nak, mert a többi az ő kigolyózására fog összefogni, s nem vele.

jóbácsi 2015.10.25. 13:20:12

Igazad van. Végre tenni kell valamit. Gyurcsány írása alap lehet egy új egyéghez. Kihívás mindenki felé.

belevauvau 2015.10.25. 14:56:45

Teljesen azonosulni tudok az írás lényegével.
Még manapság is Gyurcsány-fóbiás az ellenzék, valamint a civil (vagy annak mondott) mozgalmak szinte egésze. Jó lenne végre ha az Orbán-ellenes erők belátnák azt a nem nagy értelmi szintet kívánó, és felettébb egyszerű tényt, hogy teljes körű összefogás nélkül nincs előre lépés.
Azonkívül jó lenne, ha minden egyes ellenzéki érintett is legyártana egy, a Gyurcsányéhoz hasonlatos röpiratot, melyben tájékoztatná a tisztelt érintetteket, hogy NEKI, valamint az általa képviselt "mozgalmároknak" mik az elképzelése a választásokig, valamint a választások utáni dolgokról.

Bbogas 2015.10.25. 15:14:45

Ki az a Gyurcsány?

Zoltán Rétháti 2015.10.25. 15:39:05

Állítani mindig nehezebb, mint pusztán tagadni.Másrészt vmi tagadásából még soha nem lett semmi. Szóval elő az intellektuális bátorsággal

Bryan élete 2015.10.25. 15:51:46

Meddig lehet - pláne a mai mutyikormányzás fényében - még gyurcsányahibásozni? Pillanatnyilag ő az egyetlen pártvezető, aki értelmes és érthető mondatokban beszél, aki veszi a fáradtságot és használható, vitára alkalmas és előremutató programot készít.
Bolgárúrnak, a vén szocinak keserű a szőlő, hogy nem hasít a pártja, sőt, egyre szürkébb, színtelenebb és unalmasabb.

adam hyl 2015.10.25. 16:47:46

drága bolgár úr (heller ági nénivel és gazsi bácsival együtt) szedhetné már a ginko bilobát, és maradhatna a hintaszékében a fenekén.

adam hyl 2015.10.25. 16:49:58

@Bbogas: magas szőke férfi érdemi mondanivalóval.

makokriz 2015.10.25. 16:57:41

Gratulálok nagyon jó elemzése . . !
Gyurcsány Ferencnek tízezres párttagsága van és több százezres szimpatizánsa, - már ezért sem jogos Bolgár György felvetése, sőt sértő.

jót akarok 2015.10.25. 17:02:55

Bolgár Györgynek tudomásul kell venni, ha így egymást -Ő Gyurcsányt csepülik és a Fidesz így a megosztással győzhet akkor Bolgár utcára kerülhet és senki nem tudja megvédeni. A Klub rádió hallgatója és lehetőségeihez képest anyagi támogatója.

Bbogas 2015.10.25. 17:30:51

@adam hyl: Érdemi mondanivalóval? Az áldóját! Hát én elolvastam. Kb. ilyen szinten mozog: "Lottómilliomossá úgy kell válni, hogy az ember nyer a lottón. Azt meg úgy kell elérni, hogy el kell találni a kihúzott számokat. Az ötöslottón ötöt a kilencvenből, a hatoslottón hatot a negyvenötből. Ennyire egyszerű az egész. Megcsináljuk. Csináljuk meg! Csináljuk együtt!!!"

De annál jobb az országnak, minél tovább aktív a Gyurcsány nevű. Addig az Isten se robbantja ki a Fideszt a kormányból :)

werecke 2015.10.25. 17:54:37

Gyurcsány nem teljesítette a megbízói utasítását 2010-ben és 2014-ben így főnökei számára is hülye. Innen meg még inkább.....

ulpius66 2015.10.25. 18:17:13

Európa Kávézó

Főúr!

Én mán csak egy kávét kérek!

belevauvau 2015.10.25. 18:18:07

@werecke: Veled ellentétben, mert te még túl is teljesíted főnökeid utasítását :-D

csakazértis13 2015.10.25. 18:22:51

Szánalmas, hogy még mindig "gyurcsányoznak" . Ez egy szitokszóvá vált. Sajnálom, hogy az általam szeretett, állítólag egyetlen ellenzéki rádióban nem a felemelés, hanem a ledegradálás hangja hallatszik. Miért kell megkérdőjelezni azt, aki gondolkodik, és megoldást keres. A Fidesz még a sz..t is eladja a választóinak a pozitív kijelentéseivel, még akkor is, ha nincs benne semmi igazság. A klubrádiónak hozsannázni kellene, ha valaki, még ha Gyurcsány is, értelmes ötletekkel áll elő. Bolgár műsorába telefonálok sokszor jó ötletekkel állnak elő. Ez egyáltalán eljut az ellenzékhez? Miért nem tartanak rádióhallgatók-ellenzéki politikus találkozót? még ha virtuálisan is. Szerintem ebben kellene Bolgár Úrnak is tevékenyen részt vennie.

tomfree 2015.10.25. 18:45:32

Óriási gond a baloldalon, hogy nincs kormányképes alternatíva, nem kínálnak semmit a választóknak (nem ingyensörre gondolok hanem végigvihető programra mondjuk az egészségügyben stb) csak a kormány szapulása megy. Ebbe futott bele Gyurcsány, aki próbált valamit csinálni, jó szemmel meglátta hogy így nem fog menni, lépni kell valamerre. Azonban egy fecske nem csinál nyarat és ő maga személyében diszkreditálva lett a választók széles rétege előtt. Amíg nem jön egy karizmatikus vezető, nem építenek fel egy értelmes programot addig esély nincs kormányváltásra.

búvár kondér 2015.10.25. 19:51:06

@tomfree: nálam nincs diszkreditálva. ...az hogy az emberek buták arról nem Gyurcsány tehet. ...ha a nemzet az ország akkor érzi jól magát ha csicskaként kezelik, ha gondolkodni képtelen akkor megérdemli a sorsát. Gyurcsány lehetőséget kínál egy jobb s igazabb, élhetőbb országra ...persze ha nem kell s elég a Gyurcsányozás és a csicska lét akkor csak így tovább mint a Zemút években.

Erika Scheibert 2015.10.25. 20:07:36

Hallottam a műsort, engem is nagyon felháborított, ugyanis mint észrevették már sokan, Bolgár nem először viselkedik így az úgynevezett demokratikus oldallal. Azoknak van szerintem is igazuk, akik szerint Bolgár úr evvel a stílussal tudja a nagyon is jó pozicióját tartani. Úgy érzem, csak uszít, mindenkivel ellentkezik, provokál, stb. Kényelmes és nagyon jó álláspont, jó kis jövedelemforrás, biztos megélhetés! Hosszú évtizedek óta viszi a pálmát ! Már igazán elmehetne a hintaszékébe, talán tudnák Őt pótolni, mert itt egyre többet árt !!!!!!

belevauvau 2015.10.25. 20:46:44

@Erika Scheibert: Bolgár inkább tűnik mszp-snek, mint baloldalinak. Ez teljesen kiérződik a műsoraiban.

Pupu Blogja 2015.10.25. 20:58:31

@Bbogas: Az vhaggyán, de ki az a Bbogas?
Nem vagy te egy kicsit öntelt?
:)

barakata 2015.10.25. 20:58:59

Sajnos GYF-et megkaraktergyilkolták. Még elkeserítőbb, hogy helyette/mellette sehol-senki. BGY rossz volt.

ulpius66 2015.10.25. 21:03:58

@belevauvau:

Beleugatós!

Szerintem meg a Drágabolgárúr fideszbérenc!
(gondolom az Orbán beígért neki valamit...)

Bbogas 2015.10.25. 21:16:13

@Pupu Blogja: Igazad van, magamba is szállok. Mögöttem nincs a Gyurcsány(i)éhoz mérhető teljesítmény. Nem én segítettem kétharmadhoz a Fideszt, Gyurcsány(i) ezért tényleg elismerést érdemel.

babbaba 2015.10.26. 04:26:24

Amíg a Gyurcsányi van, az un. baloldal nem lesz érttékelhető erő Magyarországon.

Arthur Bloch 2015.10.26. 07:15:28

Hol is tartunk ? - Ahol a part szakad! -Bárki bármit mondhat,de az alapvető igazság az,hogy amíg a plebsz ennyire megosztható : addig csak álmodik a nyomor... Bolgár ?! lassan eléri a max.... bértollnok szintjét

program készítő 2015.10.26. 08:05:55

4.000.000 szavazó nem szavaz pártokra vagy politikus bűnözőkre,és egy így is marad.

tomfree 2015.10.26. 08:12:38

@búvár kondér: "Gyurcsány lehetőséget kínál egy jobb s igazabb, élhetőbb országra"
Ezt a lehetőséget kellene ismertetnie mert jelenleg semmi nem jön át. Az a pár év amíg kormányon volt minden volt csak nem sikeres pedig nem éltünk át gazdasági válságokat 2009-ig. Nyilván ez több emberes műsor volt (nem csak az ő sara), de mint vezetőnek felelőssége volt ebben. Ehhez jött hozzá a beszédes karaktergyilkosság és mint politikus neki annyi.

bontottcsirke 2015.10.26. 08:28:04

történelem szemétdombján kapirgáló senkik.

belevauvau 2015.10.26. 09:31:20

@tomfree: Fontos lenne megemlíteni, hogy nem volt 2/3 a kezében, mint jelenleg Orbánnak. Ezt a tény sokan, köztük olyanok, akik az ellenzékhez köthető újságírók, szeretik elhallgatni.
Az 50% + 1 szavazatból ennyit lehetett kihozni.

talalom 2015.10.26. 10:59:41

Az alapprobléma szerintem az, hogy sokan félreértik a sajtó szerepét. Itt sokan arról beszélnek, hogy "a mi sajtónk" sincs mellettünk. '89-ben azt mondtam: független sajtó egyfajta létezik: a tényektől független. A sajtó alapvető szerepe ugyan a tájékoztatás, de hogy miről és hogyan tájékoztat, az már egyéni tehetség, látásmód stb. dolga (a külső kényszereket most nem részletezném). A másik "idol", Kálmán Olga szokta erre azt mondani: hozott anyagból dolgozunk. Csakhogy objektív okok miatt (Pl. időhiány) a "hozott anyagból" válogatni kell, és az már nem mindegy, hogy mit válogat ki. Nem kell, hogy "a mi sajtónk" mellettünk álljon. Elég, ha a fontos dolgokról tájékoztat, és nem hazudik, mint pl. a május elsejei "ingyen víz" esetében. Szerintem az itt említettek egyike se fidesz-bérenc, mszp-ügynök: csak simán beleszerettek a saját sztereotípiáikba, és képtelenek ezen túllépni. Az újságírás egy szakma, nem az igazság, főként nem az IGAZSÁG hirdetése. Egy jó szakember bármikor megír (levezet) egy interjút, ugyanazzal az emberrel, ugyanazokról a kérdésekről úgy, hogy a kérdezett zseninek tűnjön, meg úgy is, hogy egy debil kriplire hasonlítson. A Klubrádió is, meg az ATV (illetve az ott munkálkodók) azt hiszi, hogy az a tömegigény, hogy gyaszálják a politikát, a pártokat, főként a DK elnökét. De ez nem volt másként 2002 és 2010 között se: minden kormánypárti megszólalót arról faggattak, mit szólnak Orbán épp aktuális baromságaihoz. Ezzel szemben a már nem annyira fi, de desz-esek az ilyen kérdésre nem válaszolnak semmit (és ezt B.Gy. és K.O. is hagyja), elmondják, amit akarnak. Mint az adoma érettségizője, akit az Aranybulláról kérdeztek, de ő csak az általa ismert Mátyás kori tételt fújta.
A konkrét esetben a DK elnökének igaza volt (ahogyan pár éve Szanyinak is az Egyenes beszéd-ben), de ezúttal nem működött túl jól a rögtönző képessége. Olyasmit kellett volna mondania, arra, hogy miért pont most, hogy mert egyszer egy héten van kedd (milyen nap volt?), és elmondania, hogy mi a lényege a röpiratnak. Persze könnyű a fotelben okosnak lenni, nehezebb a mikrofon vagy a kamera előtt replikázni. Ráadásul az elnök urat úgy ismerem, hogy szeretné meggyőzni a vele szóba állót, de legalábbis válaszolni akar minden, akár bornírt kérdésre is. Így tán pimaszságnak tartotta volna a fenti megoldást.

A.A. Cooper 2015.10.26. 11:08:57

Bolgár nagyon szeretne már kemény keresztkérdéseket feltenni valakinek, de a valakik közül egyedül Gyurcsány áll vele szóba. Ezért aztán a roppant kemény kereszteket neki volt kénytelen feltenni.
Egyébként Bolgár egy eléggé demagóg, többnyire egyenes klasszikus szociáldemokrata fazon, Gyurcsány meg egy liberális fazon, normál esetben lehetnének nézeteltéréseik. De ezek soha nem szorítkozhatnának a kompetenciára. Bizony, Gyurcsánynak van joga igazat írni, Bolgárnak meg nincs joga kétségbe vonni ezt a jogát.

A.A. Cooper 2015.10.26. 11:12:55

tomfree!
"nem éltünk át gazdasági válságokat 2009-ig".
De. Egészen pontosan 2008-ban már gazdasági válság volt. Ezt talán neked sem ártana tudni.

A.A. Cooper 2015.10.26. 11:16:06

program készítő!
Te nem 4 000 000 szavazóról beszélsz, hanem 4 000 000 nem szavazóról. Van, aki szerint a homokba dugják a fejüket, de én tudom, hogy Orbán seggébe.

tomfree 2015.10.26. 13:13:23

@A.A. Cooper: és 2008-ban ki volt kormányon? A válság meg 2008 végén szivárgott be (egész addig még ők is azt mondták, hogy nem fog minket érinteni).

@belevauvau: kétharmad annyira lett volna elég nekik mint Orbánnak (alkotmány stb átírása), a gazdaságot 50%+1-el is vihették volna normálisan. Majdnem jött a csőd meg az IMF itt is pedig konjunktúra volt a világgazdaságban 2002 után.

kekex 2015.10.26. 13:14:00

A siralmas az, hogy az úgymond ellenzéki rádióban negyedórán keresztül olyan műsor ment, amely akár az Echo tvn is mehetett volna. Én azért erre nem lennék büszke a drágajó riporter úr helyében.

Scagnetti 2015.10.26. 13:36:14

Érdekes, hogy az a Bolgár, aki igen sokáig védte Gyurcsányt, milyen gyorsan ellenséggé válhat, csak merjen egyszer nem kellő áhítattal szólni róla.

Scagnetti 2015.10.26. 13:39:04

@A.A. Cooper: Abból 2009-ig nem sokat lehetett érezni. 2008 év vége felé már voltak problémák, de a java utána jött, kb. 2009 tavaszán. 2008-ban még azzal etették a népet, hogy nem lesz a válságnak hatása ránk, és pl. 2008 őszén futott az "Igen, megcsináltuk" kampány is. Aztán kiderült, hogy mégis begyűrűzik a válság. Feri gyorsan le is mondott, Bajnaira hagyva a romeltakarítást.

Olgacska Nagy 2015.10.26. 16:56:25

@adam hyl: mi a baj Heller Ági néni(?)vel?

Olgacska Nagy 2015.10.26. 17:04:31

@tomfree: én ezt az érvelést nem értem. Hogy is van? Ha az ellentétes oldal elhatározza, hogy leamortál valakit (pl. a legerősebb embert) és ehhez bevet minden keresztényi módszert, akkor mi meg csak hümmögünk: na ezt jól leamotizálták, jöhet a következő áldozat? Netán azt mondjuk istenem szemetek, de hadd mondják. Nekünk ez az ember tetszik és tetszenie nem nekik kel?? Nem ez lenne a normális?

Olgacska Nagy 2015.10.26. 17:06:18

@Scagnetti: még hogy gyorsan lemondott? Anno azért szapulták, mert sokára találta meg az utódát. Rosszul emlékszem?

Scagnetti 2015.10.26. 17:50:40

@Olgacska Nagy: Igen, mikor a válság elért minket (2009 eleje) villámgyorsan lemondott. Utána valóban sokáig szarakodtak az utód kiválasztásával. A 2009-es miniszterelnöki casting örökre emlékezetes marad. Mondjuk ez már inkább múlt az MSZP-n, mint rajta.

Scagnetti 2015.10.26. 18:01:55

@Olgacska Nagy: Ha Feri leamortizálásáért csak a Fidesz lenne felelős, akkor talán működne, amit írsz. De a helyzet az, hogy Feri maga is sokat tett azért, hogy oda jusson, ahol most van.
Rendben, nektek tetszik. A választók többségének viszont nem. Nem juttok vele tovább 5-10%-nál, az meg nem elég semmire.

adam hyl 2015.10.26. 18:07:16

@barakata: megkaraktergyilkolták? ha ez egy nyelvileg létező fogalom egyáltalán nem pedig a politikai marketing műszava, akkor gondolj pl. berlusconira.

adam hyl 2015.10.26. 18:11:01

@Arthur Bloch: bolgárt az új tulajdonos fizeti, egy nemzetközi szinten JOBBOLDALI kötődési ... hadd ne írjam ide, mi. magyarországi agent-ük*, az elnök pedig szigetvári viktorral szimpatizál. szerintem ilyen egyszerű.
*egy ex mdf-es és miatta hurcolták meg (egy ténykedése miatt) szilvásyt. az úriember fedőtevékenységi szerint televíziós műsorvezető.

adam hyl 2015.10.26. 18:13:14

@Olgacska Nagy: nem vele van igazából, hanem a politikai hatalommenderekkel, akik felhasználják, ő meg nem tud ellenállni. találkoztam vele nemrégiben, felvetettem neki, h minden szeretetem és tiszteletem mellett, neki is jobb lenne, ha pihenne. majd elmondta, h nem hagyják.

adam hyl 2015.10.26. 18:16:05

@Scagnetti: re 10:26. 17:50
tehát a világgazdasági válságért is gyurcsány a hibás. micsoda érvelés és éleslátás!

adam hyl 2015.10.26. 18:18:27

@talalom: te nem vagy hiteles és ne oktass itt senkit. hadd ne írjam ide, mely okokból.

tomfree 2015.10.26. 19:42:28

@Olgacska Nagy: ne feledd minden oldal igyekezett eddig leamortizálni a másik oldal erős emberét. Orbánt ez az oldal gyalulja huszonéve (bányák, Kaya ibrahim, svájci számlák stb) ugyanez megy visszafelé is. És nem arról írok, hogy kinek van igaza csak a karakterek levadászása a lényeg a mondandómban.

adam hyl 2015.10.26. 22:14:39

@Scagnetti: ja, h észre se veszed, mit állítasz? ej! itt: "@Olgacska Nagy: Igen, mikor a válság elért minket (2009 eleje) villámgyorsan lemondott. Utána valóban sokáig szarakodtak az utód kiválasztásával. A 2009-es miniszterelnöki casting örökre emlékezetes marad. Mondjuk ez már inkább múlt az MSZP-n, mint rajta."

adam hyl 2015.10.26. 22:20:33

@tomfree: "Orbánt ez az oldal gyalulja huszonéve" ez lázálmodban van. a valóság ezzel szemben: a Fideszt – és főleg Orbánt – nyolc éven keresztül finanszírozták a számítók. ők tartották életben az akkor agóniáján lévő pártot. Orbán anno bianko csekkeket állított ki, amit 2010-ben szépen, sorban benyújtottak neki. ebből következett azután minden - divatosan szólva - mutyi. és ez a fidesz-mszp tengely. ja, h gyurcsány ebben nem akart részt venni? hát, naná, h ő a patás ördög.

talalom 2015.10.26. 23:40:17

@ adam h: Valóban éppen nem tartozom senkinek:)))) Neked se.

adam hyl 2015.10.27. 02:05:07

@talalom: hol írtam olyat, amire reflektíve elfogadható lenne válaszod? nem nekem, a köznek, hiszen - állítólag - neked az a fontos. mutasd meg, először azt, h mire is "válaszoltál", aztán azt, hogy te a közért létezel. kösz'ke <3 AH

tomfree 2015.10.27. 07:21:33

@adam hyl: "nyolc éven keresztül finanszírozták a számítók." szerintem neked van valami lázálmod nem nekem. Milyen számítók, kiről beszélsz konkrétan?

Scagnetti 2015.10.27. 08:46:42

@adam hyl: Ne hazudj bele a szavaimba olyat, amit nem állítottam! Ha nem tudsz olvasni, tanulj meg!

adam hyl 2015.10.27. 18:52:02

@Scagnetti: ez a szélsőségesen agresszív és lekezelő hányadék természetesen "hitelesít" téged. még több ilyet, Scagnetti! csak azért, h igazad legyen. :D

adam hyl 2015.10.27. 18:54:04

@tomfree: :)))) újságot is olvasni kell, nem csak blogokat. arról olvastál, h van egy párt, amelyik anyaga az OBH-nál van? továbbá miért van ott? satöbbi. ha megvagy vele, kérdezhetsz. :)

Scagnetti 2015.10.27. 18:55:38

@adam hyl: Kezeltesd magad! Súlyosnak tűnik az állapotod.

noviktorka 2015.10.28. 03:09:53

@Bbogas: A te mélységedből nincs az a létra, ami felvezetne a felismeréséig.

Bbogas 2015.10.28. 07:05:14

@noviktorka: Jóvanna! Közben rájöttem, hogy Gyurcsány az elkúró, aki hazudott reggel, éjjel meg este, de legalább lenullázta az MSZP-t, és biztosította a Fidesz kétharmadát. Megjegyeztem.

tomfree 2015.10.28. 07:33:46

@adam hyl: jól van. pihenj kicsit, fáradtnak tűnsz.

noviktorka 2015.10.28. 12:21:39

@Bbogas: Ne higgy el mindent, amit a neten eléd tárnak. A nagy emberek sem képesek önállóan ennyi furcsaságra.

Bbogas 2015.10.28. 12:23:57

@noviktorka: Akkor Gyurcsány nem is hazudott? Mik ki nem derülnek...

noviktorka 2015.10.28. 12:32:24

@Bbogas: Dehogynem, mint minden politikus. Az a baj, hogy a mostaniakat igazmondáson nehéz rajtakapni.

Bbogas 2015.10.28. 12:42:04

@noviktorka: Aztán valahogy mégsem Gyurcsányt akarja az Istenadta nép.

noviktorka 2015.10.28. 12:45:53

Igaz. Ez a nép szereti, ha hazudnak neki, de nem vallják be. A történelmünk ehhez szoktatott minket. Szép kilátásaink vannak!

Olgacska Nagy 2015.10.31. 01:53:10

@babbaba: a Klubrádió megkérdezte hallgatóit: győzhet-e az az oldal, ahol Gyurcsány van. És a hallgatók (szavazók) többsége igennel válaszolt. Igaz nem tudni hányan szavaztak és mire, valamint (megbocsássák nekem), de nem tudni mennyire hiteles az adat Csak azt jelezném, hogy vannak, akik benne látják a jövőt.
Én szívesebben látnám másban, mert sok mindennel egyetértek Vele, de vannak fenntartásaim.
Csakhogy látnunk kell: nincs a láthatáron jó alternatíva (mert diktátorunk nem az).
És látnunk kell, hogy a baloldalon Gyurcsány és a DK, akik keményen dolgoznak és azt teszik, ami egy ellenzéki párt dolga. A választásokig sok/kevés idő van. Kiderül mi lesz.

Olgacska Nagy 2015.10.31. 02:03:25

@Bbogas: igen úgy tűnik nem Őt akarják. Miért is? Mert Ő már Öszödön elhatározta itt és most elég. Épp arról beszélt hazudtunk (Így többes számben: én és az mszp), de ebből elég. Erre keressetek más valakit. Tessék meghallgatni a teljes beszédét.

És úgy tűnik ehhez tartja is magát. nem mondja, hogy jó a rezsicsökkentés, mert nem az. Nem mondja, hogy jó ha a nem itt élőknek van szavazati joga, mert tényleg nem jó - bár a másik, aki azt hazudta ő sosem hazudott szerint ez így jó. Nem modja, hogy a menekülőkkel embertelenül kell bánni, ki kell őket rúgni - és ezzel a tömegek igénye ellen megy.
Nekem tetszik az elvei melletti kiállás. Meglátjuk a mi népünk gyerekek tömegéből áll-e, akiket meg lehet nyerni azzal, hogy azt mondják nekik, amit hallani akarnak, vagy felnőttek vagyunk-e és lehet észérvekkel az eszünkre is hatni.
Tartok tőle, hogy gyerekeklelkű felnőttek sokasága fog szavazni.
süti beállítások módosítása