Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Gyurcsány nyerte a jelölti vitát

2018. április 05. - Európa Kávézó
Tanulságos volt a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltjeinek és listavezetőinek vitája. Gyurcsány nyert, Szél Bernadettet többször kinevették, sőt, kitapsolták. A kormányzati tapasztalat, a kommunikációs rutin a DK elnökét erősítette. Jól szerepelt Szigetvári Viktor (Együtt), közepesen Karácsony Gergely (MSZP-P), Fekete-Győr Andráson még lötyög ez a kabát. Szél Bernadett viszont kínosan leszerepelt.
Jellemző a magyarországi médiaviszonyokra, hogy az öt jelölt vitáját - Orbán és Vona nem vállalta - egyetlen tévécsatorna sem közvetítette. Szerencsére, a neten több fórumon is láthatták az érdeklődők. Egészségügy, oktatás, szociális ügyek, elszámoltatás, az általános közállapotok szerepeltek a témák között. Mindenki két percet kapott. Kiderült, hogy az oktatás, az egészségügy területén sok a közös pont, a számonkérésben is hasonló volt az álláspont. Kiderült azonban, hogy négy párt (DK, MSZP, Momentum, Együtt) képes lenne közösen kormányozni, akár koalícióban, az LMP azonban ettől elhatárolódott. 
v18.jpg
Fekete-Győr és Szigetvári bírálta Karácsonyt a betarthatatlan 13. havi nyugdíj ígéretéért. Csendes, de nem támogató derű futott át a termen, amikor Karácsony arról beszélt, hogy egy leendő kormányt neki kell vezetnie. Gyurcsány a kormányzati tapasztalat birtokában sorolt számokat, adatokat, figyelmeztetve a többieket a felelőtlen költekezés veszélyeire. Abban mindenki egyetértett, hogy a családi pótlékot emelni kell. 
Ami az egyéni teljesítményeket illeti, Gyurcsány kaphatná a legmagasabb pontszámot. A többiek mellett tényleg úgy beszélt, mint egy sokat látott és tapasztalt miniszterelnök. Ügyesen elegyítve az ígéreteket, adatokat a szenvedéllyel. A második helyen az ugyancsak felelősen ígérő Együtt jelöltje, Szigetvári Viktor végzett, aki utolsó felszólalásként élesen bírálta a visszalépésekre nem hajlandó LMP-t. A harmadik helyre Karácsony Gergelyt tesszük, aki nemigen mondott maradandót, és nehézkesen próbálta menteni a 13. havi nyugdíj ígéretét. A negyedik Fekete-Győr András lett, aki túl sok idegen kifejezést használt és próbálta egybemosni az elmúlt 28 év össze kormányának hibáit, tévedéseit. Ezzel a jelenlevők között nem aratott nagy sikert. A sort Szél Bernadett zárja, aki összekeverte az erőt az agresszivitással. Ismét kiderült, hogy képtelen kilépni a saját árnyékából, ráadásul a többieket sértegetve ismét elutasított minden együttműködést. Többször kinevették, kitapsolták.
A vita, amelyet a V18 csoport szervezett, inkább bizakodó hangulatú volt. Szél nem ragaszkodott a győzelem utáni kormányzáshoz. Ezzel sem Gyurcsány, sem Karácsony, sem Szigetvári nem értett egyet. Ők úgy gondolták: ha nyer a demokratikus ellenzék, erősen és keményen kell megragadni a kormányrudat.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr2613811742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

renitencs 2018.04.05. 14:16:14

Amióta pofátlanul letagadta a terveit (ez még Öszöd előtt történt), nincs értelme "vitázni" vele, mert a dumájának semmi köze a szándékaihoz és a tetteihez.

Dinapol 2018.04.05. 15:09:37

Szerinted te renitencs, a Szél kisaszony bebi9zonyitota, hogy a választóknak megkel büntetni az LMP. Ők nem akarnak kormány váltást.

noviktorka 2018.04.05. 15:27:14

@renitencs: Ki tagadott le, milyen tervet?

kőkobaki 2018.04.05. 17:02:50

Igen! Milyen terveket? Lényeges, ha már kinyilatkozunk!

Lilla50 2018.04.05. 17:27:54

Gyurcsány a terveit soha nem tagadta le, és éppen abból lett a paláver, hogy nem tagadta le. Viszont mást jelentett a fideszre-- és mást jelentett az azóta már túllépett pártjára nézvést.
A ciriburit a fidesz csinálta mégis --szétveretve a fél Budapestet.

Bene Tleilax 2018.04.05. 19:26:27

@Dinapol: Ezt leírnád magyarul is? Nem beszélek pirézül.

prognosys 2018.04.05. 22:07:23

Ez az ország el van ásva, ha csak Orbán vagy Gyurcsány lehet a fő meghatározó eleme a politikának. Vérfrissítést!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.06. 06:13:50

Megnyerte a választások negyedik helyezettségét, szép eredmény!

kekex 2018.04.06. 06:59:40

@renitencs:
Csak egyetlen "letagadást"! Lécci, lécci, lécci! (A fidesz klipp lebutított visszaböfögése nem jáccik)
Ne gyere a "dobozdíjjal" mert az nem szerepelt az mszp választási programjában. Tetszettek volna elég szavazatot adni neki, és akkor nem lett volna szüksége zsarolási potenciálos koalíciós partnerre.

Mert ha valamit, hát azt világossá tette, hogy változásokat fog csinálni.
És ha még emléxel a választási dal első sorára: "Én nem ígérem azt, hogy minden sikerül'"

kekex 2018.04.06. 07:10:50

@renitencs:
Ja, és ne gyere az államadósság mértékével sem! MINDEN külön hitelfelvétel nélkül nőtt az meg a választás UTÁN, mivel 2006 volt az ELSŐ uniós módszertan szerint számított zárszámadás, ahol visszapakoltatták vele a fidesz által PPP-be dugott pénzeket (ők maguk fújták be és még el is dicsekedtek vele!) és a fideszes MNB elnök indokolatlanul magasan tartotta az alapkamatot (12 %, szemben az európában átlag 3-4 %-al, ami megalapozta a devizahitelezés elszaporodását -egyébként azt szintén ElTolcsy találta ki!), ami jelentősen megnövelte az adósságszolgálat mértékét. (kevesebbért is akasztottak hazaárulás miatt)
Az ElTolcsy által indított darabszám megkörtés nélküli 30 milliós lakáshitel támogatások is addigra "értek be" Medgyessy későn kapott észbe, hogy 1 db-ra és 15 millióra mérsékelje. Az már a veszett fejsze nyele volt!
Egyébként meg "a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel" mert valamivel több tényt képesek figyelembe venni, (lásd még: hályogkovács) Na meg képesek egy lebutított mondatnál is többet felofogni. Ezért nem is kedvenc célcsoportja a qurmánypropagandának!

Nagy András László 2018.04.06. 07:27:27

Ezért van előnyben a fidesz! Ha az ellenzéknél egy bukott ember a legjobb, milyen a többi? Szerencsére más hozzáértő talán eltérő rangsort állítana fel.

Csaba Szikora 2018.04.06. 08:38:57

A retekklubban összejött a retek csoport.

Adam Gyenge 2018.04.07. 16:12:32

Szerintem Szigetvári volt a legjobb.
süti beállítások módosítása