Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

A 106 egyéni körzeten múlik a választás

2017. október 11. - Európa Kávézó

Végre tárgyalnak. Tök feleslegesen elment 9 hónap, ezt majd Botkával megbeszélik, akiknek ez dolga. Mostantól tessék megtalálni azt a 106 demokrata jelöltet, aki a frászt hozza Orbánra. Ez a feladat.

mszp-dk.jpg
Ellenzéki együttműködés nélkül nincs kormányváltás. Ezért üdvözlendő, hogy a DK és az MSZP megnyitotta a tárgyalást. Remélhetőleg ezzel a gyurcsányozásnak is vége, és megnyílhat az út a 106 egyéni körzetben indítandó jelölt megtalálásához. A recept egyszerű: ha az egyéni körzetekben egy jelölt indul a Fidesz és a Jobbik ellen, akkor megnyílik az esély a kormányváltásra. Ebben egyetért a DK, az MSZP, az Együtt, a Párbeszéd és a MoMa is.
Nem érdemes már feszegetni a közös miniszterelnök-jelölt és a közös lista kérdését, mivel egyik sem lesz. A DK Gyurcsány Ferencet indítja listavezetőnek, az MSZP-t a választásig bizonyosan Molnár Gyula vezeti. Az Együtt és a P közös jelöltje Karácsony Gergely lehet, az LMP-t Szél Bernadettre teszi a tétjeit, a Momentum még nem nevezett meg éllovast, de várhatóan ez is megtörténik. Érdemes tiszteletben tartani, hogy a pártok különbözőek, a versengő listák vonzhatják a választókat.
Most az a legfontosabb, hogy a tárgyalás végre elkezdődött. reméljük, eredményesen is zárul majd, és mindazok, akik ma aggódnak, bizonytalanok, ismét erőre kapnak, és szavazatukkal hozzájárulnak Orbán bukásához.
Aki otthon marad, Orbánt segíti. Ez ilyen egyszerű.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr3612954121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lilla50 2017.10.11. 14:30:31

Ez a beszéd!
(Bár az aktivisták számára már nincs sok idő. hogy belássák: Csak együttműködés hozhat sikert)

al Dajjal 2017.10.11. 14:46:45

"Mostantól tessék megtalálni azt a 106 demokrata jelöltet, aki a frászt hozza Orbánra.
Ebben egyetért a DK, az MSZP, az Együtt, a Párbeszéd és a MoMa is."

És rendre van 4+12+1+0+0 % szavazójuk. Ezzel még a jobbikot is nehezen szorítják meg, nemhogy Orbánra hozzák a frászt.

Szimijo 2017.10.11. 16:09:22

Valóban, "ellenzéki összefogás nélkül nincs kormányváltás"! Össz-ellenzéki tömörülés nélkül nem is lesz :-(
Elég volt a tragikus ellenzéki bohóckodásból! Ha nyerni akarunk, pláne ha kétharmaddal, akkor mindenkinek, azaz a bal és a jobboldali ellenzéknek közösen kell összeállni egyetlen ideiglenes választási pártba! Ha letépjük a pártos szemellenzőinket, akkor meglátjuk a számok mögötti realitást és a kényszerű utat is. Ennek a videósított diavetítésnek nem kell örülni, lájkolni sem kell (én sem szeretem, csak "muszájból" lettem erdész!) Mellesleg a felmérések szerint 10 emberből legalább 6 rohadtul fogja sajnálni jövő áprilisban, ha még annyit sem tett meg, hogy ezt a szvsz utolsó esély-felhívást segítene terjeszteni (neten, emilben, röplapon stb.) Mert - ellentétben az idézett viccel - a mi valóságunkban NAGYON SOK ERDÉSZ kell ahhoz, hogy a háborúzókat elzavarjuk! Aláfestés: Tolcsvay - Nemzeti Dal (a hirdetések a jogtulajdonos miatt jelennek meg!)

Je suis erdész. Erdész vagyok. Hogy miért? Megtudhatod a belinkelt  videósított diavetítésből.

www.youtube.com/watch?v=hb6QsKSw_GI

Andráska8 2017.10.11. 16:38:53

Házról-házra járni!

BAZINGA2 2017.10.11. 17:11:09

Nagyon helyes! Csak nem úgy, hogy Ők választják ki, hanem a körzetekben aki a legnépszerűbb, mindegy melyik párthoz tartozik! Másképpen bukta lesz.

LKerekes 2017.10.11. 17:20:23

Az emberek többsége az egyéni jelöltet nem ismeri, választási gyűlésekre nem jár, programot nem olvas , hanem azt nézi melyik párt támogatja és annak alapján szavaz.

LKerekes 2017.10.11. 17:23:47

Lemaradt a zárszó.
Álmodik a nyomor.

patyuka 2017.10.11. 18:44:51

E tekintetben csakis a változást akarók szándéka véleménye és cselekedete számít. A kárálókra teljesen értelmetlen - sőt káros - egyetlen szót is fecsérelni, hiszen csakis ellenérdekeltek lehetnek!

Le kell szögezni és keményen kiállni a mellett, hogy mivel - még a regnálók kreálta igazságtalan választási törvények ellenére is - matematikailag lehetséges a kormányváltás, az együttműködő demokratikus erők prominenseinek, aktivistáinak és "egyszerű" szimpatizánsainak mindenhol, mindig, minden megnyilvánulásukban csakis ezt a pozitívumot, realizálásának mikéntjét kell/szabad artikulálnia, azzal a kitétellel, hogy akik különcködnek - mondhatnak akármit a szándékaik tisztaságáról -, valójában ezen akarat ellen vannak, azaz a rájuk leadott voksok nem egyszerűen elvesznek, de kifejezetten a regnálók maradását szolgálják!

E tekintetben egyáltalán nem képeznek kivételt a médiumok ilyen-olyan: politológus, elemző, szociológus meg a franc se tudja, magukat milyen néven/jogon szakértősítő 'megmondóemberei' és a badarságok közzétételét biztosító műsoraik!

SŐT - szerintem - AZ OMINÓZUS CÉLT ILLETŐEN NÁLUKNÁL KÁRTÉKONYABB BAGÁZST KI SEM LEHETNE TALÁLNI!

Nekik senki és semmi sem kerek, minden és mindenki rossz, hiteltelen..., csak azt nem árulják el egyértelműen sosem, hogy mi is lenne az a tutti, meg hogy ők kitől/mitől is hitelesek? Viszont úgy össze tudják zavarni a politika bugyraiban járatlan, a '18-as választás okán viszont már oda-odakényszerülő laikus választókat, hogy egye-egy ilyen "kiokosítás" nyomán még tanácstalanabbak, mint előtte voltak....

Ráadásul ezeknek a "szakértőknek" sokkal több és koherensebb a megszólalási lehetőségük, mint azoknak, akiről ők bármit összezagyválhatnak; illetve ez utóbbiak csak a legritkább esetben - vagy talán nem is - kapnak meghívót ezekre a szeánszokra, hogy némi önmérsékletre, józanságra meg tárgyszerűségre szorítsák a pökhendin magabiztos - a bombasztikus, dehonesztáló címkék osztogatásában olykor egymást is túllicitálni akaró "ítészeket"!
A változást akaróknak valahogy ezen a téren is némi rendet kéne vágniuk: kiszűrni, leleplezni és meg is nevezni az ebben "jeleskedőket"...

tireless treehugger 2017.10.12. 18:00:09

Remelem mar regota keszen van a megallapodas,

En az ismeretlen fidesz katonakra koncentralnak, nagyon keves ismert es vallalhato emberuk van. Ha sikerul az egyebkent biztos bejuto egyeni jelolteket megszorongatni akkor feltorlodik a listas igeny, a kaosz garantalt. Ne feledjetek hogy a csalodas es felelem sokkal nagyobb ero mint a remeny, ha megszorongatjatok oket akkor szetrugjak a sajat oljukat.
süti beállítások módosítása