Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Botka lopja Gyurcsány szlogenjét

2017. augusztus 26. - Európa Kávézó

Úgy tűnik, egyelőre nincs meg a kellő kreativitás Botka László stábjában. Elkezdték szó szerint lenyúlni a DK szlogenjét, miszerint a jövő évi választás tétje: Orbán vagy Európa?

gyf_botka_avat.jpg

(Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Botka László szegedi polgármester közösen avatja a Kecskemét-Szeged közötti autópálya-szakaszt.)

Aki nagyon figyeli a demokratikus ellenzék napi mozgásait, tegnap érdekes jelenségre figyelhetett fel. A holland affér kapcsán az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt mondta, jövőre Orbán vagy Európa közül kell választani. Ez eddig rendben is lenne, elvégre sokan gondolják ezt így. A gond az, hogy a Demokratikus Koalíció pontosan ugyanezt a szlogent használja. Gréczy Zsolt, a párt szóvivője augusztus 13-án jelentette be, hogy Orbán vagy Európa? - Válassz! címmel indítja kampányát a DK. Ugyanez a címe a szeptember 2-ai, 16 órára, a Nyugati térre szervezett DK-nagygyűlésnek is. A Facebook tanúsága szerint Gyurcsány Ferenc augusztus 18-én tette ki a rendezvény meghívóját cover fotónak...

Erre most Botka is felfedezi, hogy nahát, Orbán a végén kivezeti az országot az Európai Unióból. Ezt hívják lenyúlásnak, lopásnak. Erről jut eszünkbe itt a Kávézóban, hogy ugyanez a Botka azt mondta Orbán uniós biztosáról, Navracsics Tiborról, hogy "végre egy igazi európai demokrata fideszes"... 

Akkor nézzük, Orbán Navracsicsának bűnlajstromát: médiatörvény-módosítás, alkotmánybírósági jogkörök, új alkotmány, egyházügyi törvény módosítása, igazságszolgáltatási reform, új választási törvény, jegybanktörvény, a legfőbb ügyész és az Országos Bírói Hivatal elnöke mandátumának megváltoztatása, a választókerületek átszabása, a nemzetiségi törvény. A baltás gyilkos kiadásáról pedig azt mondta, hogy tiszta a lelkiismerete...

Lehet, hogy Gyurcsány És Botka mégsem ugyanarról beszél, amikor az a kérdés, hogy Orbán vagy Európa?

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr2712780220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egészség világ 2017.08.26. 10:49:13

Érdekelnek otthoni munkák, pénzkeresési lehetőség? (Nincs MLM, piramis, egyéb visszataszító dolog :) ) Amivel találkozhatsz: YouTube partner program és nézettség növelés, Instagram Marketing, Fordítási Munkák, Freelancer munkák (bármi, programozástól kezdve, videó vágás, amit el tudsz képzelni), Ingyenes Domain szerzés, Ingyenes VPS :)..
Csekkold: valodi-otthoni-penzkereses.blogspot.com/

mlaci54 · http://pacin.hu 2017.08.26. 11:07:49

A tények rögzítésén túl szemléljük pozitívan a dolgot: Botka a DK-nak kampányol. :-D

Veronika Laska 2017.08.26. 11:44:34

Ez a Botka egy nagyra nőtt ripacs. Nemért az semmihez .Lehet, hogy jó búvár, de ettől többet senki ne várjon A "Lacitól"a hogy Szegeden elbotorkál abból, hogy benne volt a Gyurcsány kormányban, amit most elég lendületesen támad. Nem más, mint Orbán hát senki sem veszi észre? Ez is evett az asztalról utána letolta a nadrágját és rakott egy jó nagy rakást az asztalra. Na, ennyi telik ettől a Szegedi BÚVÁR KUNDTÓL

Csaba Szikora 2017.08.26. 16:19:17

Ja most olvastam hogy Ázsia határát áttolják Ausztriáig.

BAZINGA2 2017.08.26. 20:01:59

Azt nem értem, Botka miből gondolja azt, hogy Ő lesz a miniszterelnök? Egyre fogy az MSZP, de Ő nem hisz közvélemény kutatásnak. OK! Ne higgyen, de nem látja, hogy az emberek nem mennek tömegestől a beszédére, hiába küldött meghívót. Alig lézengtek , gondolom azokat is kivezényelték hallgatóságnak. A választásig elfogynak, és ha így megy tovább, be sem jutnak a Parlamentbe.

tireless treehugger 2017.08.26. 20:09:21

Szép húzás volt orbánt szélre szorítani. most már csak töltsétek fel azt az európa mondanivalót, nem lehetne valami európa sikerpropagandát összehozni,?, megmutatni hogy miről is maradtunk le??, mert kár arra gondolni hogy a folyamat visszafordítható és visszatérhetünk a nyugati integrációba. Ez a forduló már lefutott, max csak kármentés és a tapasztalatok levonása jöhet, valamint felkészülés egy konfliktusmentes együttélésre kelettel és nyugattal.. Na jó, ezt magam sem hiszem, először is dühünkben tehetetlenségünkben és bosszúból szétrúgjuk az országot.,, így szoktuk, meg ott az ukrán/jugó példa előttünk, gyufát és benzint ne vegyetek!, szomszédaink és jóbarátaink boldogan kölcsönöznek a jcél érdekében.

Szilágyi Imre 2017.08.26. 22:23:25

Gigászok csatája... a Parlamentbe jutásért.
:)

morph on deer 2017.08.27. 15:57:39

Ne már!
Létezik, hogy Botka végül is belátta, jogy a klasszikus proletár szlogenek leporolása és újrahasznosítása mégsem a legjobb ötlet?
Hogy mik vannak..!

Wikus Van De Merwe 2017.08.27. 17:59:22

@mlaci54:

Kérem szépen, a tények rögzítésén túl nem felejtsük el megemlíteni, hogy ezzel a cicaharccal a DK és az MSZP a Fidesz malmára hajtja a vizet.

Guillaume de Saint Preux 2017.08.27. 21:20:50

Európa=húsosfazék.
Cicaharc. Rolex Laci és Ferci the Liar is szeretne a közelében lenni. Nekik nem Ájrópa kell hanem a húsosfazék. De már kétszer mondták nekik: sicc...és jövőre harmadszorra csak megtanulják a büdös macskák hogy nem járkálunk a fazék körül...

osszian 2017.08.29. 22:16:40

@Veronika Laska:
Nem volt benne a Gyurcsány kormányban. 3-szor volt egyénileg megválasztott képviselő, 4-szer - immár 15 éve polgármester. A szegediek nem hülyék, hogy olyan embert válasszanak meg ciklusról ciklusra aki "elbotorkál".
Vadbaromságokat írsz, és fogalmad nincs. Nem tolt le semmiféle nadrágot.
Baloldali programja van és ahhoz tartja magát.
Ha a dk hívek így akarják (mocskolással) koalícióra kényszeríteni, hát nagyon furcsa módszer.
Ahhoz képest PLÁNE hogy neki a mocskolódás egyáltalán nem a módszere!

viharsarki 2017.08.30. 20:30:27

Ki volt benne a Gyurcsány kormányban? Többen. Kik készitették elő a törvényeket? Minisztériumok szak-gárdái. Kik szavazták meg? A Parlament. Annyit azért még Botka Lászlónak is el kell ismernie, Gyurcsány nem egyedül kormányzott, igy kár arra törekedni, hogy egyedül Ő vigye el a"balhét". A szocialisták 8 évi kormányzása alatt,Orbán és csapata állandóan a kormány hibáiról beszélt? És miről szólnak most az MSZP tanácskozásai, nem, nem az Orbán kormány most elkövezett gazemberségeiről, a nyolc év alatt született milliárdos visszaélésekről, korrupciólról, a felső tizezer aránytalan meggazdagodásáról, a munkások megnyomoritásáról, a jogaik megkurtitásáról, az oktatás, az egészségügy botrányos létéről, hanem Gyurcsány hibáiról. Nem visszás dolog ez egy kicsit? Az ellenzék komoly teendői közzé tartozna most a lo6 választó kerületben olyan közös jelőlt állitásáról, akit az ellenzék minden csoportja támogat. és hol tartanak ezek a tárgyalások? Botka Lászlóél kivel tárgyaltak eddig a jelőltekről? Mindezekről kéne most beszélni! S konkrét tervekről, nem csak szólamokről! A következő hetekben mindezekről szeretnénk már hallani! Még Botka Lászlóütól is!
süti beállítások módosítása