Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Botka tudott a Fidesz-MSZP plakátmutyiról

2017. június 21. - Európa Kávézó

Bár a fél nap azzal telt el, hogy az MSZP megpróbálta azt a látszatot kelteni, hogy Botka László, testi épsége kockáztatásával, hősiesen megakadályozta a Fidesszel kötendő plakátmutyit, jobb, ha mindenki tudja: a párt miniszterelnök-jelöltje tisztában volt a paktummal, sőt, áldását is adta rá. Erre két bizonyíték is van...

 botka-molnar.jpg

Teljesen kizárt, hogy az MSZP frakció, saját miniszterelnök-jelöltje tudta és beleegyezése nélkül kezdett bele az alkudozásba Kósa Lajossal (vagyis Orbán Viktorral.) A párt nevében nem akárkik, hanem Molnár Gyula pártelnök és Tóth Bertalan frakcióvezető tartott sajtótájékoztatót az MSZP plakátügyi javaslatairól. lehetetlen, hogy ők ketten, akik amúgy Botka közvetlen stábjának tagjai, Botka jóváhagyása nélkül, és vele nem egyeztetett tartalommal álltak ki a nyilvánosság elé. Ez az első bizonyíték...
A másik bizonyíték, hogy a pártelnök és a frakcióvezető sajtótájékoztatóját már az új kommunikációs főnök, Kerényi György szervezte, aki szintén Botka legbelső köréhez tartozik, egyenesen ő igazolta le a szocialistákhoz. Kerényi ne mondta volna Botkának, hogy főnök, erről és erről tartunk sajtótájékoztatót?
Tehát vitathatatlan tény, hogy Botka közvetlen beosztottjai szervezték és tartották meg a sajtótájékoztatót, amivel az MSZP felajánlotta szolgálatait a Fidesznek.
De akkor mégis, mi történhetett, hogy Botka kihátrált?
Nyilván semmi más, és ennyit mi itt, a Kávézóban is érzékeltünk, hogy elemi felháborodást váltott ki, hogy az MSZP lefekszik a Fidesznek. Botka, mint immár egyszemélyi vezető és felelős, érzékelte a rázúduló gyűlöletet és megvetést, ezért gyorsan lépett. Úgy tett, mintha megakadályozna egy paktumot. Mintha ő lenne, aki éppen rendet vág a Fidesszel kollaboráló társai között. Csak hogy ezzel az elhatárolódó gesztussal elárulta és cserben hagyta a sajtótájékoztatóra kiálló Molnár Gyulát és Tóth Bertalant. Egyúttal Kerényi György is megérezhette, milyen világ az, amit Botka képvisel.
Leginkább olyat, amiben bárki hátába bevágható a kés, ha éppen olyan a helyzet. Bele lehet rúgni Bajnaiba, szóra sem méltatandó Tátrai Miklós és Császy Zsolt, sőt, saját ügyvédje, Czeglédy Csaba is megalázható, ha neki úgy van kedve.
Nem lennénk most MSZP-s politikusok. A belháború elkezdődött.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr6112610287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tegnaptuska 2017.06.21. 08:25:04

Megpróbálok a keszonbetegség kockázatával dacolva a dk szintjére süllyedni: remélem, pénteken senki nem lesz vesebeteg, vagy tüdőbeteg! Puszi neked, drága Zsolti!

apácai 2017.06.21. 11:44:53

A DK miért tolja Orbán szekerét? Már a párt létrejöttével is őt segítette. Kinek jó ez?

Kovácsjános 2017.06.21. 12:52:51

Csakhogy nem ez történt.
1. "az MSZP frakció, saját miniszterelnök-jelöltje tudta és beleegyezése nélkül kezdett bele az alkudozásba Kósa Lajossal (vagyis Orbán Viktorral."
Nem igaz. Az MSZP az öt párttal kezdett egyeztetést.
2. " az MSZP felajánlotta szolgálatait a Fidesznek."
Nem igaz. Az MSZP az öt párttal kezdett egyeztetést.
3. "Botka, mint immár egyszemélyi vezető és felelős, érzékelte a rázúduló gyűlöletet és megvetést, ezért gyorsan lépett. Úgy tett, mintha megakadályozna egy paktumot"
Nem igaz. Az LMP és a Jobbik nem támogatta az MSZP ötpárti javaslatát. Ezután az MSZP nem volt hajlandó belemenni egy külön paktumba a FIDESZ-szel. A lényeget kb. ötször magyarázza el türelmesen Harangozó ezen a videón a látszólag értetlenkedő Rónai Egonnak:
www.atv.hu/belfold/20170621-botka-elkezdte-vezetni-az-mszp-t

Netuddki. 2017.06.21. 13:39:10

Hülyeség! A bábozós plakátok után ha lepaktálnak a tolvajfidesszel, mindenki rajtuk röhögött volna. Meg a nélkül is.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.06.21. 13:49:23

A dologban az a legtragikusabb, hogy rengeteg ember dühítőnek érzi, ha egy ellenzéki párt valamiben együttműködik egy kormánypárttal. Pedig ezt hívnák közös munkának, amire minden országnak szüksége van.

Netuddki. 2017.06.21. 13:58:49

@Androsz: Muhaha! Az orbán maffia már régen eljátszotta a lehetőséget, hogy itt bárki együttműködjön velük.

Netuddki. 2017.06.21. 14:01:08

@Androsz: Már úgy értem, olyan aki becsületes és van némi önérzete.

BiG74 Bodri 2017.06.21. 14:41:28

@Androsz:
Közös munka! Beszarás! Közös munka! Van még ilyen szöveged?

Pop40 2017.06.21. 15:12:12

@Androsz:

Normális demokráciákban valóban így működne.

Itt azonban, ahol egy state capture maffiaállam van, amit egy köztörvényes bűnözői csoport vezet, az ország érdeke nem az, hogy bárki is leálljon ezekkel, épp ellenkezőleg: hogy addig rugdalják őket, míg meg sem állnak a börtönig.

Ilyen hazaáruló tolvaj csürhével, mint a fidesz, demokráciásdit játszani, az kb ugyanaz, mint mikor az asszony, akit minden este megver és megerőszakol a férje, vidám facebook-fotókkal eljátssza az ismerőseinek, hogy minden rendben, hogy se neki, se a környezetének ne kelljen tudomást vennie a valóságról.

Bűnözőkkel nem alkudozni kell, hanem örökre eltakarítani őket a közéletből, és vagyonelkobzás után lesittelni.

Sir Gombóc 2017.06.21. 15:14:48

Ti kinek a szekerét toljátok? A fideszét?

arckönyv 2017.06.21. 15:43:19

@Androsz: az alapelv a maga naivságával teljesen rendben van, de jelen helyzetben a nap hülyéje lettél... sőt, mivel úgy néz ki, hogy nem figyeltél az elmúlt 6-7 évben így már inkább korszakos.

rovid 2017.06.21. 16:46:27

@tegnaptuska: bárcsak ennyi bajuk lenne!

Dodo35 2017.06.21. 23:05:59

Bocs, de ez megint arra jó, hogy megossza az ellenzéket!!!! Orbánék majd kitalállnak valamit, a törvény megkerülésére. Ez csak arra jó, hogy eltakarja azokat a százmilliókat amit a mi pénzünkön a plakátháborúra költöttek!!! Ha az adófizetők pénzén lehetett a migráció ellen, meg a Soros ellen plakátolni akkor miért problémás ha a Simicska segit az Orbánnak visszavágni!!!!!!

Judit Gőbel 2017.06.22. 08:58:54

Egyik sem különb a másiknál. Egy biztos Botkával és Molnár Gyulával nem lehet választást nyerni csak veszíteni lehet. No meg közröhej tárgyává válni! Ők bizony egy tál lencséért eladnák a saját ........... is,

tegnaptuska 2017.06.22. 10:47:33

@Judit Gőbel: Való igaz, egyikük sem nyert még soha semmit, még csak polgármesterek sem voltak soha... Várj csak!

Lilla50 2017.06.22. 10:55:48

Hiába kezdett az öt párttal egyezkedést az mszp, ha nincs többsége annak,, hogy létrejöjjön egy fidesz által is támogatható finanszírozási javaslat eleve nincs---ha csak a fidesz nem kimenekülni akar saját magának kiskaput hagyva ---(minden szöveget képes kreatívan értelmezni)

az mszp az öt párttal hiába próbálta, ha azok eleve látják/tudják a fentit

Mivel az lmp jobbik pont azt a csapdát tudta, amit a többi is--- ezért az ötlet halva volt születve.
Sokkal inkább pont olyan menekülő útvonal lett volna a fidesznek az mszp által felajánlva, mint anno az lmp gesztusa az alkotmánybírák esetében.

Kár ezt Molnár Gyula nyakába varrni!
Botka viszont nekem biztosan nem elfogadható sem a személy sem a mentalitása, sem a stilusa--leginkább viszont az ajánlata nem elfogadható--de úgy látom a pártja sem 14%-nál többnek--Kár mindnyájunk számára
süti beállítások módosítása