Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Már aggódik az MSZP Botka kudarcai miatt

2017. március 15. - Európa Kávézó

Botka első ígérete, miszerint március elejére maga mögé sorakoztatja a demokratikus ellenzéket, kudarcot vallott. Most 19-re kér lapot, megpróbálja egyedül, csak ebben már nemigen hisznek a szocialisták. A tegnapi, miskolci kampánynyitó előtt már számon is kérték, hogy amit tesz, bajba sodorja az MSZP-t és az országot is.

Botka László váratlan felbukkanása, önjelölése a miniszterelnök-jelölti posztra, igazi kudarctörténet. Ma már mintha sokan elfelejtették volna, de a szegedi polgármester a decemberi bejelentkezésekor azt ígérte, márciusra meggyőz mindenkit, és maga mögé állítja a teljes ellenzéket. Lesz közös lista, ő lesz a miniszterelnök-jelölt. 
Ez a történet pedig elbukott. A Botka által meghirdetett határidő lejárt. A szegedi polgármester ugyanúgy az MSZP miniszterelnök-jelöltje, mint amikor a párt erről a szándékról előre nem tájékoztatott, megrökönyödött elnöksége kényszeredetten felsorakozott mögötte. A többi, Botka által lenézett, megvetett párt erről tudomást sem vesz. Az LMP-nek odaígérte az MSZP-s helyek egy részét, de így is kiebrudalták. Az Együttig már el sem jutott, a DK-t pedig ő maga taszította el az értelmetlen és ostoba gyurcsányozással. Bokros és a Párbeszéd is kiosztotta már Botkát, aki mögött ma jó esetben az MSZP áll, de nem az ellenzék, és végképp nem egy kormányváltásra alkalmas létszámú tömeg.
Botka, miután elbukott az első, az MSZP-nek tett ígérete,a tegnapi a Népszavának adott interjúban, majd a miskolci kampánynyitón stratégiát váltott. Úgy tesz, mintha nem közös listával kérkedett volna, inkább azt mondja, neki nincs dolga a pártokkal, az összefogósdi nem érdekli, ő az emberekkel tárgyal. Miskolcon az ország túlsó pontjairól is odabuszoztatott szocialistákkal együtt is 3-400 ember lézengett a téren, és hallgatta a pálfordult jelöltet.
Ember nem hiszi el ebben az országban, hogy Botka László és az MSZP egyedül indulva választást nyer, pláne azzal, ahogy a színfalak mögött Puch László hallgatja, hogy fizessenek a gazdagok...
A Kávézó szocialista forrásból úgy értesült, hogy Miskolcon összeült az elnökség, a frakció és a választmány is. Többen számon kérték Botkán, hogy nem ezt ígérte, hogy krakéler magatartásával válságot szít a demokratikus erők között, és hogy egyre messzebb kerül az ország a kormányváltástól. 
Már nem csak összesúgnak Botka mögött az MSZP-sek,helyben keresve a kapcsolódást más szervezetekkel, hanem nyíltan is bírálják a párt miniszterelnök-jelöltjét.
Lehet, hogy Botka nélkül egyszerűbb lenne - és eredményesebb...

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr6312339551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

varnaizs 2017.03.18. 18:27:43

ennyi jellemtelen ember..
süti beállítások módosítása