Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Lengyel László csúnyán elmérte

2017. február 06. - Európa Kávézó

Lengyel László, akit fordított Cassandrának szokás hívni, mert minden jóslatának éppen az ellenkezője történik meg, súlyosat hibázott. Emberileg, erkölcsileg és politikailag is. Azt hitte, ez még a kilencvenes évek szoci világa, ahol majd ő elmutyizgat, elkavarhat. Bukása legyen okulás minden hasonló terveket szövő "értelmiséginek."

lengyel-laszlo.jpg

Lengyel László ma Botka László egyik tanácsadója, stábjának tagja. Talán innen jött az ötlet, hogy próbáljon meg ő úrrá lenni a pánikon, amely Gyurcsány Ferenc jelenléte miatt ismét elhatalmasodni látszik, és próbáljon olyan választási szövetséget gründolni, amelyből kihagyható a DK elnöke. Meg is hívta Molnár Gyulát, Botka Lászlót, Szigetvári Viktort, Juhász Pétert, Karácsony Gergelyt, és az egyik háttérdumcsira Hadházy Ákost, hogy mit lehetne kezdeni ezzel a Ferivel, aki itt van, itt is marad, és ha 2018 után is így lesz, már ő lehet a főnök. 

Nehéz ügy ez, hiszen Botkának - már ha komolyan gondolta korábbi miniszterelnök-jelölti feltételeit, már vissza kellet volna lépnie. Az Orbánnal kedélyesen parolázó szegedi polgármesternek ugyanis nem jó a minden részletre kiterjedő előválasztást igénylő P, korábban PM javaslata. Nem megfelelő neki az sem, amit az Együtt már bejelentett, vagyis, hogy külön indulnak és nem lesz közös ellenzéki lista. Azt pedig végképp nem gondolhatta komolyan, hogy Gyurcsány nélküli DK-t gründol maga alá.

Ezek alapján Botka mostani jelenléte már önmagában érdekes, hiszen eredeti feltételei már megbuktak.

Lengyel azonban elkövette a legsúlyosabb hibát: elmérte a DK belső, szolidaritási erejét. Azt hitte, ha Niedermüller Pétert megkörnyékezi, mint egy állampárti ügynök, akkor eredményt érhet el, és belülről bomlasztva a DK-t próbálják rávenni Gyurcsányt a hátralépésre. Niedermüller azonban úgy viselkedett, ahogy kell. Azonnal jelentette a beszervezési akciót, ezzel az ügy a DK elnökének évértékelőjén nyilvánosságot kapott. A résztvevők azóta gyakorlatilag beismerték a titkos találkozók tényét.

Lengyel azért is rettenetesen ostoba, mert utána még le is nyilatkozza az ATV-nek, hogy az a véleménye, hogy Gyurcsánynak el kéne tűnnie, amely szintén felér egy beismerő vallomással. Más kérdés, mennyire demokrata az a pénzügykutató politológus, aki nem a választókra bízna egy döntést, hogy ki menjen és ki maradjon, hanem ha neki nem tetszik, akkor húzzon el és kész. Lengyel igazi állampárti figura maradt, még ha ki is zárták onnan. Úgy látszik, nem tanult belőle semmit.

Mindenki Gyurcsány évértékelőjéről beszél, a puccsisták magyarázkodnak. Nehéz kenyér ez, hiszen bonyolult elmagyarázni például Molnár Gyulának, hogy miközben rendszeresen egyeztet Gyurcsány Ferenccel, elfelejt beszámolni nélküle zajló, az ő bőrére menő diskurzusokról. Morál és politikai tisztesség a köbön...

Végezetül:

nem baj, hogy mindez kipattant, legalább mindenki látja, hogy ki kicsoda. Orbán pedig ettől még ne dőljön hátra. Ha meglesz a 106 egyéni körzetben a közös ellenzéki jelölt, simán elbukhat egy év múlva. Csak ahhoz ennél tisztességesebb politikusok kellenek. Lengyel László korábban azt írta, hogy a politikai hullája ott fekszik Bajnai Gordoné mellett. Akkor most már maradjon is így. TGM azt írja a HVG-n, hogy a DK ezzel nekiment az értelmiségnek. Tévedés, de TGM esetében nem az első és nem is az utolsó. Csak egy tisztességtelen machinációt lepleztek le. Ennek semmi köze az értelmiséghez. Az ötlet már már önmagában nem is volt értelmes.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr7612188114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyjózsi 2017.02.07. 11:37:26

@Barbaarb: Akik a Gyurcsányt okolják Orbán 2/3-ért, belegondoltak vajon az alábbiakba? Az LMP mindvégig Orbán és Gyurcsány ellen határozta meg magát. Miért nem lett tömegpárt? S a többi? Ha igaz lenne a tétel, hogy amíg Gyurcsány a porondon van, Orbán nyerni fog, akkor miért nem hoztok össze egy összefogást, Gyurcsány nélkül, s a szavazók özönleni fognak hozzátok, mert megszabadulhatnak Orbántól ugyanúgy, mint Gyurcsánytól. Elmondom miért. Mert az összes tehetségetek abban merül ki, hogy gyurcsányoztok. Ezzel el lehet fedni, meg lehet magyarázni mindent. A tehetetlenséget, a képességek hiányát arra, hogy Orbánt elzavarjátok. A Feri miatt nem tudjátok. Gyenge gondolkodó képességre utal minden megnyilvánulás, bárkitől származzon, aki a Fidesz fennmaradásában, a 2/3-ban Gyurcsány létét látja okként...

bekerült 2017.02.07. 11:38:31

@A.A. Cooper:

Meg vagy libbenve ?

Egy választáson még pár szavazat is dönthet , nem, hogy % !

Egyáltalán miért kened az egészet Gyurcsányra ?

Akik már 10 éve ellene játszanak, azok nem követtek el hibát ?
Azok nem az okai annak, hogy nem lesz összefogás ?

És miért ?
Mert nem tetszik nekik egy másik párt elnöke ?
Ez nem kívánságverseny !

A DK-nak se tetszik sok minden, sorolhatnám.
Ahhoz viszont senkinek semmi köze, hogy egy párt kit választ meg elnöknek, azt el KELL fogadni, ha együtt akarnak velük működni !

Eszi, nem eszi, nem kapnak ugyanis mást !

Ebből KELL kiindulni , még a királycsinálóknak is !

konrada 2017.02.07. 11:41:37

@nu pagagyí:
Na ez az, ami nem fog menni. A választók cca. 40%-a eddig is bojkottálta a választásokat, így mindig is a szavazókorúak kisebbsége választotta meg az aktuális kormánynak valót.
...s ez soha nem zavarta egyiket sem! (Mert a választani akaró-tudó többség mögöttük volt, aki meg semmit se akar, az meg úgy járt....)

Így ha valami csoda folytán a bojkott működne is, lennének olyan kisebb pártok, akik az alacsonyabb részvétel miatt esélyt látnának arra, hogy képviselőket küldjenek a parlamentbe - így biztosítva vezetésük, pártjuk pénzelését - ezért ők azt megtörnék...

...de ugyanezért nem tennék meg a már bent lévők sem: azt látják, hogy az utcára értük alig pár ezren mennek - így azzal hatalmat nem lehet dönteni - viszont hiányozna a parlamentből az ő hangjuk, erejük

(...meg az azzal járó pénz prominenseiknek, pártjuknak....)

lüke 2017.02.07. 11:50:14

Lengyel már akkor hibázott,mikor Antal Józsefnek felajánlotta szolgálatait....
Benedek család szégyene

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 11:50:53

@nemecsekerno_007:
Hogy miben korlátozza a szabadságot ? Rengeteg dologban.
A legegyszerűbb szemléltetés : napokban készült egy paródia Trumpról, mert nem mindenki szereti őt az USA-ban. Amikor először néztem az jutott eszembe, hogy na ez Magyarországon nem történhetne meg Orbánnal. És gondolom Putyinnal sem Oroszországban.
www.youtube.com/watch?v=pZOF9q5fzfs
Ilyet itthon egyszerűen nem merne senki megtenni, mert félne a következményektől. Orbán manapság már teljesen nyílta üldözi és meg kívánja semmisíteni a politikai ellenfeleit. Nem igazán titkolja ezt. Ő egy harcos aki védelmez bennünket és az országot. Aki nem ért vele egyet az ellenség. Nemzetellenes. Ő az az ember aki megmondja, hogy mi szolgál a nemzet javára és mi nem. Ki az aki idegen érdekeket szolgál. Ez nagyon sokban hasonló a rákosi-kádár érára. A múlt rendszer ugyanilyen egypólusú kívánt lenni, és a politikai vezetés a PÁRT (MSZMP) egyszemélyben tudta, hogy mi a helyes és helytelen a világban. És ebben rengetegen hittek is.
Te valószínű már ebben a rendszerben születtél. De azért hallhattál arról, hogy volt korábban egy elnyomó rendszer amit úgy hívtak szocializmus.
Én már éltem akkor. Hidd el nekem, nagyon-nagyon sokban hasonló volt a orbáni rezsimhez.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.02.07. 11:53:08

Hatalmi marakodás helyett inkább segíteni kellene a Momentumnak aláírást gyűjteni. Ők legalább csinálnak valami hasznosat.
Abban reménykedem, hogy 2018-ban a MoMo-ék pártként elindulva megszólítják azt a 3-4 millió passzív választót, akinek jelenleg nincs kire szavaznia, és kisöprik a parlamentből az összes eddigi megélhetési gyógypártot.
Az se lenne rossz, ha végre lenne egy főügyész, aki hajlandó dolgozni is és elkezdődne a korrupció büntetőjogi elszámoltatása... ;-)

MACISAJT 2017.02.07. 12:02:02

Én a böszme reformdühének programjait szedtem össze( a teljesség igénye nélkül):P Mert a böszme mindig kényszeresen programot hirdet(ett):

2004. Merjünk baloldalinak lenni

2004. Lendületben az ország

2005. Útközben

2005. 100 lépés program

2006. Új Magyarország program

2006. Új egyensúly

2007. Szembenézés

2007. Zászlóshajó program

2007. 48 pont

2007. 7 pontos tisztasági csomag

2008. Megegyezés

2008. A józan ész nevében

2008. Új Tulajdonosi Program

2008. Munka, tudás, tulajdon

2009. Négy pilléres pakk Kelet-Közép-Európának

2011. 20 pont

2013. Európai Magyarországot! Demokráciát, biztonságot, fejlődést!

2013. Krédó

2013. 16 pont

2013. 33 pont

2014. Angyalok vagy ördögök?

2015. Sokak Magyarországa

Mennyi istenverte hablaty amivel több mint egy évtizede óta tömi a nyilvánosságot(volt olyan amelyik külön mellékletben jelent meg a Szabad Népben !) és mind mind elmentek a levesbe...

Valójában az egész gyurcsanizmusból egyetlen szó maradt meg: "elkúrtuk".

al Dajjal 2017.02.07. 12:03:01

Gyurcsány tényleg képtelen felfogni, hogy amíg jelen van, Orbán szinte bármit csinálhat, nincs veszélyben a választás.
Nem fogja fel, hogy konkrétan, személyesen őt teszik a választók felelőssé Orbán kétharmadáért.
2006-os tévé vitában konkrétan letagadja az akkor még gyógyszerfelírási díjnak nevezett vizitdíj bevezetését, 2007-ben pedig bevezeti.
Az őszödi beszédet a mai napig egy pozitív dologként próbálja elsütni, hogy igazságbeszéd volt, az akkori politikai elit miatti "segélykiáltás". Ha így lett volna, a Parlamentben, vagy egy interjúban mondja el, nem egy hangfelvételen szivárog ki.
A beszéd tartalma: nem a hazudtunk rész az igazi baj. Tudjuk, hogy a politikusok akkor is hazudnak, ha kérdeznek. A baj a "nem csináltunk semmit másfél, két évig" résszel van. Mondjuk az után se sokat csináltak, de ez az összes baloldali kormányra jellemző, hogy nem sok mindent tudnak felmutatni. Megyó még befejezett pár autópályát, amit 2002 előtt kezdtek el, de utána nem sok minden történt.
Otthagyja az MSZP-t, majd folyamatosan hisztizik, hogy ők nem akarnak összefogni vele. Ha ennyire hozzájuk van nőve, miért lépett ki? Vagy csak az ő hátukon akar bejuttatni egy frakciónyi képviselőt a kényelmes fizetésért, juttatásokért? (PM dettó ugyanez az LMP-vel)
Gyurcsány 2004-ben a határon túli magyarok könnyített állampolgársága ellen kampányol, 2015-ben pedig "szír" migránsokat fogad a házába, az illegális határátlépők jogaiért sír nyilvánosan - újabb muníció a "hazaárulózáshoz"
Gyurcsányt olyan szinten utálták még 2010-ben, hogy Orbán gyakorlatilag program nélkül, sima Gyurcsánytakarodj! szlogennel kétharmadot szerzett. Látjuk, mi lett belőle. Akármilyen arrogáns, hazug, korrupt geci is lesz Orbán a jövőben, az emberekben benne van, hogy ezt Gyurcsánynak köszönhetjük. Orbán minden hibája Fletóra hullik vissza.
Most már a sima vesszenorbán kevés a győzelemhez. Program kell, hiteles emberek, amit nem mutat a jelen ellenzék. Nem látszik, hogy egyáltalán mit akarnának csinálni, miből, hogyan... Az emberek egyszerűen félnek, hogy legközelebb már a Jobbiknak intéznek kétharmadot, az pedig nagyon-nagyon nem lenne jó senkinek.
Szóval a jelen baloldal az elmúlt hat évben bebizonyította, hogy ellenzéknek is hülye, s nincs sok esélye így Orbán leváltására. Nem tudnak életképes alternatívát mutatni. A baloldalnak alig van esélye a választásokon, Gyurcsány pedig elriasztja a szavazókat, és jó pár bizonytalant terel a Fidesz táborába.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 12:03:12

@Fánkevő Fáncsi:

Ez egy orbitális baromság.
Orbánról és a Fideszről naponta jelennek meg őket lejárató blogok, rágalmak, marhaságok, hetente lehet a ballib művészinek nevezett színházakban, előadókban (Trafó) lejárató darabokat nézni, az RTL-ről napi szinten a legnézetebb csatornán hazudják a ballib hazugságokat, webes játékokat írnak, ahol röhejessé teszik a kormányt, ...

Egyszóval ezer plattformon működik aktívan a ballib véleménydiktatúra, és éppen azokat lehetetlenítik el a ballib firkászok, és megmondó emberek (pl Sicc és Sajó féle hírhamisítók), akik nem hajlandóak a Soros féle gyűlöletcunami mögé beállni.
A ballib blogok cenzúráznak, és tiltanak ki embereket.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 12:06:57

@lüke:
Lengyel soha nem ajánlotta fel Antallnak a szolgálatait, hisz folyamatosan szapulta már akkor is .

spiler.blog.hu/2017/02/06/osszefogas_2018_botkaek_bito-szalonjat_lengyel_laci_bacsi_vezeti
"A nyolcvanas években MSZMP-s volt, aki jó érzékkel váltott reformkomcsi színekre. Aztán a rendszerváltás után, mintha korábban mi sem történt volna, legendás szürke kardigánjában médiaértelmiségiként feszített. Csesztette Antall Józsefet, majd Horn Gyula tanácsadójaként nyomult, aztán élete jó részét az Orbán-vudubaba verbális szurkálásának szentelte. Cégével, a Pénzügykutatóval később több százmilliós tanácsokat adott Gyurcsányéknak, végül bajnaista lett."

konrada 2017.02.07. 12:30:34

@Frady Endre:
"Abban reménykedem, hogy 2018-ban a MoMo-ék pártként elindulva megszólítják azt a 3-4 millió passzív választót"

...és akkor megvalósul a 100%-közeli részvétel, ami eddig még a rendszerváltás óta nem sikerült....

miva? 2017.02.07. 12:34:33

Emlékeztetnék kétharmados szavazásra, 2014-es kampányra, Orbán segítő jobbjára a bajban, stb.
Orbán és Gyurcsány együtt teszik ezt velünk. Minden egyéb puszta vélekedés.

nemecsekerno_007 2017.02.07. 12:36:54

@Fánkevő Fáncsi: "Te valószínű már ebben a rendszerben születtél...."

Én is éltem benne kb. 18 évet, emlékszem milyen volt. Nem sok köze van hozzá, csak olyan logikával lehet összehasonlítani mint a "ha nincs akváriumod akkor buzi vagy."

Egyébként én azt kérdeztem, hogy miben korlátozza a szabadságot a hétköznapokban. Hidd el a többség nem vicces videókat akar csinálni Orbánról, így ez hidegen hagyja. Tegyük hozzá, hogy szerencsére. Vicces videókból nem lesz se GDP, se demokrácia, se szabadság.
Az MSZP-SZDSZ idején volt szabadság, meg tolerancia, meg demokrácia. Meg magas adók, meg töketlenkedés.
Egyébként az meg nem program, hogy váltsuk le Orbán, hogy pár ember nyugdotan csinálhasson vicces videókat. Ez lenne a demokrácia? Nem hiszem.

nemecsekerno_007 2017.02.07. 12:38:53

@Ballib cenzúrázók réme 24:

Lengyel László a féltudású magyar elit mintapéldánya.

miva? 2017.02.07. 12:40:08

@nemecsekerno_007: nincs még ebédidő ott a hivatalban?

nemecsekerno_007 2017.02.07. 12:45:39

@miva?: szabadúszó vállalkozó vagyok. nem közfaszom.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 12:47:48

@Ballib cenzúrázók réme 24:
Drága Rém, én nem írtam semmi rosszat Orbánról. Amit elmondtam az nem titok, hanem nyílt és vállalt céljai a pártnak.
A civil szervezetek nemzetellenesek idegen érdekeket szolgálnak, el kell őket távolítani a közéletből. A ballibsik, meg akármilyen libsik az ország ellenségei, szintén el kell őket távolítani a pozíciókból. A illiberalizmus szó, amelyet Orbán talált ki néhány éve, már teljesen a köztudatba ívódott, azóta minden jobboldali szívű személy szitokszóként használja. Te magad is antilibsevista vagy bevallottan, harcolsz a pártért, halál a libsikre. Soros György egyértelműen a fő károkozók egyike, minden magyar ellensége, idegen érdekeket szolgál. A nyugati demokrácia hanyatlik, a nyugati értékrend válságban. Nekünk kelet felé a fejlődő Oroszország felé kell nézni.

Semmi új nincs a fenti mondatokban, és semmit nem facsartam ki, akármelyik Fideszes is mondhatná, természetesen más kontextusban. Engem természetesen közvetlenül nem zavar a civil szervezetek megsemmisítése, egyikhez sem tartozom. A ballibsik üldözése sem érint, tőlem felakaszthatjátok az összeset én nem vagyok egy pártnak sem tagja vagy imádója.
Így én nem vagyok se balos se libsi, de természetesen mivel már éltem az előző rendszerben látom a nyilvánvaló párhuzamokat, te pedig egy buta fiatal vagy akinek fingja sincs a szocializmusról, és aki teljes szívvel követ valamiféle politikai pártot/elvet. A legnyilvánvalóbb hasonlóság például amit te nem tudhatsz, a bírálók megbélyegzése, és aztán annak megfelelően való kezelése.
Te már ezt automatkusan teszed, ógy hogy észre sem veszed, szerineted én ballibsi vagyok, mert hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy csak két féle ember létezik Magyarországon :
1 - aki szereti tiszteli Orbán Viktort és pártját, és elfogadja minden hibájával együtt.
2 - a rendszer és/vagy Orbán bírálója, ballibsi propagandista, sorosbérenc disznó.
Ez a második típus természetesen nemzetellenes, és annak megfelelő bánásmód engedélyezett. Nincs más féle/fajta ember Magyarországon, csak ez a kettő,
Te egy harcos vagy, egy katona, a múlt rendszerben úgy hívtak volna, hogy proletár, és énekelted volna az internacionálét az első sorban.

miva? 2017.02.07. 12:53:48

@nemecsekerno_007: én meg a pápa. De én is igazat mondok. Tényleg.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 13:05:37

@nemecsekerno_007: Hát akkor tudnád Ernő, hogy a hétköznapokban nem olyan sok korlát volt, pl. mondjuk nem lehetett szabadon Nyugatra menni.
"...nem vicces videókat akar csinálni Orbánról..."
Én nem azt mondttam, hogy akar-e vagy nem, meg hogy gazdagok leszünk-e tőle vagy nem, te észlény, hanem hogy "nem merne" és háromszor megondolná bárki, félve a következményektől.
Te úgy látod, hogy nem a szabadság a lényeg, lám nem az hozza a gazdagságot és jólétet. És ez egy érv ! Te Így gondolod, és van is benne valami. Azt hiszem én is el tudnám fogadni, ha kimondanánk, legyünk mostmár fegyelmezettebbek, szabályozottabbak, de legalább gazdagok.
Leszarom a demokráciát meg az egyéb hangzatos elveket, lehet diktatóra, de legyünk legalább kőgazdagok, mint Kuvait.
Magyarországon ez van ? Az a helyzet, hogy a nyugatiak gazdagok, ahol pedig tombol a liberalizmus, és a baráti Oroszország még inkább a pocsolyában mint mi. Elmaradott ország vagyonk Ernő, és ezen Orbán sem segít. A diktatúra nem tesz bennünket bennünket gazdaggá, csak butává, hogy belemegyünk.

Bryan élete 2017.02.07. 13:07:30

@Fánkevő Fáncsi: Gyurcsány éppen olyan jogon vesz részt a politikában, mint bárki más. Sőt mindenkinél jogosabban, mert minden támadás ellenére önerőből gereblyézett össze magának egy rendszeresen bejutási küszöb fölött mért középpártot, saját jogon lett ismét szereplője a hazai politikának.
Tehát ha tetszik, ha nem, a DK és Gy. van és amíg akarja lesz is.
Fele ennyi gyurcsányozással lehet, hogy rég megszűnt volna, ti tartjátok életben ezzel a folyamatos gyűlöletkampánnyal..

Gróf Leninkoerúthy Taszyló 2017.02.07. 13:08:40

@wizes1: " Gyurcsány többször kijelentette, - utoljára tegnap két médiában is,- hogy nem akar miniszterelnök, tehát jelölt sem lenni?" Sportminiszter szeretne lenni:)))

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.02.07. 13:11:30

@konrada: Na, az lenne az igazi fülkeellenforradalom! Hajrá MoMo!!! :))))

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 13:16:17

@Fánkevő Fáncsi:

Már megint marhaságokat beszélsz.
Nem a civil szervezetekkel van gond, hanem csak és kizárólag Soros Gyuri álcivil szervezeteivel van probléma.

Leginkább az, hogy ellopják a forrásokat (Norvég pénzek) az igazi civilek elől.

Mint a kiszivárgott levelezéséből Sorosnak és Clintonnak kiderült, Amrikában is Clintonon keresztül pusztán politikai befolyás szerzésre használta a Civiljeit.
Ahogyan itthon és a Kelet Európai blokkban se tesz másként.

Az is kiderült, hogy az egyik Civil szervezetével kutatja neuron hálók segedelmével, hogyan lehet tömegeket manipulálni politikai preferenciákban közösségi hálókon keresztül,
A másik Civil szervezetével meg segít a FaceBookon cenzúrázni.

Az is nyílt titok, hogy Soros szervezi, látja el térképpel, ügyvédekkel az EU-ba érkező migránsok százezreit, és konkrét tervet dolgozott ki arra, hogy az EU-s államok kölcsönök segedelmével tartsanak el az adófizetők pénzéből azonosítás nélkül érkező migránsokat.

Egyszóval Sorost és civiljeit nem azért nevezik nemzetellenes ballib szarháziaknak, mert Orbán ellen ügyködnek, ahnem azért, mert pontosan azok.
Magyarország lejáratásán és tönkretételén dolgoznak, sé a valódi civilek elől szívják el a pénzeket.

Több mint 5000 Civil szervezet van, ebből Sorosnak van vagy 40, ami a Civileknek járó pénzek 90%-a felett rendelkezik, és ezt az összeget az ország lejáratására használják kivétel nélkül.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 13:19:38

@Fánkevő Fáncsi:

Az emberek besorolásában is tévedsz.

Ugyanis három féle ember van.

Az egyik szerint Orbán és a Fidesz a kisebbik rossz.

A másik csoport szerint Gyurcsány és a ballib összefogás a kisebbik rossz.

A harmadik csoport szerint meg mind a kettő szar, és nem választ.

(A Jobbikot még 2014-ben írhattam volna, de most ár kezdenek az Összefogásba tagozódni).

A te egyetlen probléméd, hogy a Gyurcsányt és a ballib elkúrókat mereven elutasítók vannak a legtöbben.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 13:21:15

@Amelanchier: Bocs Améla, de Gyurcsányt van oka nagyon sokaknak rühelleni, ő már "bizonyított", ez nem kérdés. Ennek ellenére nem gyűlölködtem, nem szidtam az anyját, csak annyit mondtam hogy tényleg felfoghatná már hogy lejárt az ideje. De mivel ő egy rohadtul híú pojáca, soha nem fogja ezt belátni, és a rajongók imádata nélkül egyébként sem tud élni. Soha nem fog visszavonulni, de legalább 2030-ig nem, és ezzel Orbánt hatalomban tartja, legalábbis nagyon sokat segít neki. Orbánt valószínű csak el felkelés egy tömeges elégedetlenség tudja elsöpörni, és arra még várhatunk néhány évtizedet. Addig ez lesz ami manapság is van.

nemecsekerno_007 2017.02.07. 13:26:49

@miva?: és így akarsz értelmes párbeszédet? sok sikert hozzá.

de ne csodálkozz ha a többség magasról szarik rád, meg a hozzád hasonlóakra.
az ilyenek csak az időmet rabolják, meg az energiámat szívják. az ilyenektől a többség menekül. Akár párkapcsolat, akár munkahely, akár baráti kör.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 13:31:50

@Ballib cenzúrázók réme 24: "A te egyetlen probléméd, hogy a Gyurcsányt és a ballib elkúrókat mereven elutasítók vannak a legtöbben."
Hála istennek. Ez nekem csak jó hír. Ő volt az elmúlt 50 év legnagyobb katasztrófa Magyarországnak. Szerintem attól már nem kell félni, hogy ő bármikor is miniszterelnök lesz.

De nekem inkább az a problémám, hogy az ország Orbánnal sem száguld, viszont a régmúlt visszaköszön, egypárti állam van és a félelem és megbélyegzettek légköre, és pártelnök igencsak karizmatikus, diktatórikus személy. Másokat is megbabonázott nem csak téged, rengetegen őszinte szívvel hisznek benne. A szocializmus is ilyen volt. A nagy többség szerette és hitt benne. Ettől még nem voltak rossz emberek, csak tévedtek. Így van ez veled is. Én nem tudok neked alternatívát mondani Orbánra, mert nincs semelyik pártban sem alkalmas személy, de azt tudnod kell hogy a dolgok nagyon rossz irányba tartanak, szinte megállíthatatlanul.

nemecsekerno_007 2017.02.07. 13:34:44

@Fánkevő Fáncsi: "Hát akkor tudnád Ernő, hogy a hétköznapokban nem olyan sok korlát volt, pl. mondjuk nem lehetett szabadon Nyugatra menni...."

Ezt a Kádár rendszerre érted? Valami félrecsúszott, én a jelenről beszéltem amikor a szabadság korlátozását mondtam. Jelenleg miben korlátozza az állam olyan elviselhetetlen mértékben a többség szabadságát?

"Elmaradott ország vagyonk Ernő, és ezen Orbán sem segít. A diktatúra nem tesz bennünket bennünket gazdaggá, csak butává, hogy belemegyünk."

Ez igaz, de nem a vicces videóktól lesz a KKV szektor globálisan is versenyképes. És ami fontos, nem is Orbántól. Nyílván van még sok tennivaló a gazdaságban, közigazgatásban de véletlenül se az amit az ellenzéki média folyamatosan szajkóz. Én is egyetértek abban, hogy tegyük rendbe az egészségügyet. Csak én úgy képzelem, hogy elvisszük a magánbiztosítós rendszer felé, némi önkéntes szolidaritással. A nyugdíjrendszerről ugyanezt gondolom, mert az nem járja, hogy a mostani járulékok kb. 60-70%-ából a mostani nyugdíjakat fizetik. Ezek az átalakítások érdekeket sértenek, választói, szakmai etc... Az a kérdésem, hogy lehetne ezeket demokratikus keretek közt átalakítani úgy, hogy ne az legyen mint a ballib kormány alatt. Amikor nagy volt a lendület az elején, a végére meg maradt a semmittevés kompromisszuma, ahogy azt él klasszikusunk mondotta abban a bizonyos beszédben.
Jó lenne társadalmi megegyezés, de amíg olyan a közélet mint egy kibaszott lakógyűlés, addig nehezen tudom elképzelni.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 13:39:20

@Ballib cenzúrázók réme 24: "Már megint marhaságokat beszélsz.
Nem a civil szervezetekkel van gond...."
Erre én itt nem válaszolok, mert értelmetlen, mert ezeket a dolgokat az újságban olvastad és átvetted a szimpátiádnak megfelelően. Rém, tudnod kellene, hogy a média pártos és hazudik. Orbáné is meg a ballib is. Semmit nem szabad elhinni átvenni tőlük, az nem úgy van ahogy mondják.

Bryan élete 2017.02.07. 13:41:57

@Fánkevő Fáncsi: De ez színtiszta primitív mantra, hogy ő tartja életben Orbánt.
Vegyük alapul, ha hátralépne és nem jelöltetné magát listán,, lenne egyszerű mezei pártelnök, sehol nem jelenne meg a neve, akkor minden oké lenne és a többi párt végre akadálytalanul összeborulhatna és diadalmasan menetelhetne a kétharmados győzelem felé????
Ez egy nagy marhaság.
.Gyurcsány egy kapaszkodó, a sok tehetetlen és tehetségtelen pártvezér vele riogatja egymást.
Meg téged.

konrada 2017.02.07. 13:43:00

@Fánkevő Fáncsi:
" A szocializmus is ilyen volt. A nagy többség szerette és hitt benne...."
Legalábbis a vezetői, és a kizárólagos médiái szerint.

...aztán a hatalmas hátszél ellenére is az első többpárti választáson megbukott.
...ez meg nem azt jelenti, amit te hiszel...

(S tudom, a zorbán... Nos, hidd el, neki sokkal kisebb a hátszele, mint a szocialistáknak volt, így ha csak annyian akarják majd, mint a szocialistákat, ő is bukni fog.)

Veronika Laska 2017.02.07. 13:48:11

Hmmmm..... " Az árulónak csak a jelmeze változik. A jelleme soha”!

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 13:53:10

@nemecsekerno_007: "Ezt a Kádár rendszerre érted.."
Igen arra. Az például egy törvényi korlát volt, de egyébként látszólag szabadság volt. Látszólag. Mert az emberek azért féltek, és tudták pontosan, hogy mit nem szabad mondani, csinálni és mit nem. Kádár Jani bácsiról sem lehetett volna olyan videót csinálni, nem csak Orbánról vagy Putyinról.

Én pedig nem állítottam soha, hogy a szókimondás teszi a gazdaságot működőképessé és jóvá. Nem értem miért nyomod ebbe az irányba adolgot. az előbb is világosan elmondtam már, miért tetteted itt a hülyét. A szabadságtól még nem leszünk gazdagok, de szabadság korlátozásától sem. Az úgymond "nyugati demokráciák" egyik alappillére a szabad véleménynyilvánítás. Mit akarsz te itt ebben az országban orosz "demokráciát" és jólétet, vagy nyugati demokráciát és jólétet ?

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 13:57:35

@konrada: "...aztán a hatalmas hátszél ellenére is az első többpárti választáson megbukott."
Drága bogaram az a szocializmus vége volt, a bukása, a halála. Előtte azért létezett vagy 40 éven keresztül, erről nem tudtál ? Hol tanultál történelmet ?

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 14:04:01

@Amelanchier: "De ez színtiszta primitív mantra, hogy ő tartja életben Orbánt."
Hát ez értelmezés és vérmérséklet kérdése, de lehet hogy igazad van.
Talán nem csak ő, hanem sok más tényező is kell, de ő ezek között a tényezők között van elég nyomatékosan.
Gyurcsány valóban egy szarkavaró és ez nem túlzás, hiszen az hogy nem államférfi és miniszterelnöknek termett azt már bebizonyította, ezt nem is kell magyarázni. Viszont kiváló szónok, és kavarja a szart az ellenzéket erősen megosztja, a nyugdíjasok fejét elcsavarja. Ő Orbánnak egy áldás kétségtelenül.

ogli dzsí 2017.02.07. 14:06:04

@Fánkevő Fáncsi: A komcsik mondják mindig hogy kádár=orbán.

Szegénykék, nem lennék a helyükben. Mindenesetre az EUban a tv-ek 95%-ban minden országban azonosak.

konrada 2017.02.07. 14:17:56

@Fánkevő Fáncsi:
Benne. Ott ahol minden magyar laktanya mellett egy orosz volt, ott, ahol csak 1 lista volt, és ahol tovább küldték a cégeknek a szavazólistát alá nem írók névsorát. Ott, ahol kék útlevelet csak komoly utánajárással lehetett megkapni, ahol nem léteztek ellenzéki újságok, ahol rendőrök vertek szét minden ellenzéki megmozdulást.

...és igen, vége lett: amikor kivonultak belőle az oroszok - hónapok alatt.
De azt az emberek buktatták meg. Ha annyira szerették volna, akkor lazán győzött volna az a munkástalanított MSZP a fennmaradt nomenklatúrájával....

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 14:21:34

@ogli dzsí: én nem mondtam, hogy Kádár=Orbán , ég és föld a két ember.
Szerinted meg kommer vagyok. Látod te is azon erőlködsz , hogy valami skatulyába bepaszírozz, mint Rém, mert akkor már minden könnyebb lesz. Csak hát mindenki a maga mumusát választja, Rém szerint ballibsi lehetek.

Bryan élete 2017.02.07. 14:22:48

@Fánkevő Fáncsi: ezt a kérdést már kb. tíz alkalommal vetettem fel különböző blogokon, de eddig még senki nem válaszolt konkrétan,két értelmes és meggyőző mondatban, mindenki csak mellébeszélt, ahogy te is.

koala kóla 2017.02.07. 14:28:43

Az MSZP és a DK sem akar kormányt váltani, csak a parlamenti helyeit szeretné megőrizni. Mondjuk ha akarna, azzal elkéstek kicsit.

konrada 2017.02.07. 14:31:55

@Amelanchier:
Tudod miért nem kapsz rá választ? Mert ez hasonló kérdés, mint mi lenne, ha a nagymamának áramszedője volna.
Egy olyan fikció, melyben nincs realitás, így erre csak köldöknézegető összesküvés-elméleteket lehetne gyártani mindenféle alap nélkül.
Fletó magától nem lép vissza, és a másik oldal se hagyná őt egy pártelnöki székben háttérben ücsörögni.

...így meg ....

konrada 2017.02.07. 14:33:56

@koala kóla:
Ez így nem igaz. Szeretnének, de tisztában vannak a realitásokkal: most csak a túlélésre játszhatnak, és így erre kell formázni a politikájukat.

HaCS 2017.02.07. 14:35:46

"Ha nem lehet menni, és elmagyarázzátok, hogy igen, de… Ahhoz énszerintem én nem köllök. Ahhoz más kell. És írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról."

(Gy. F.)

Bryan élete 2017.02.07. 14:41:15

@konrada: én a helyében kurvára meglépném. Hátradőlnék és várnám a Nagy Baloldali Választási Győzelmet.

al Dajjal 2017.02.07. 14:49:35

@Amelanchier: Nem biztos, hogy összejönne, de biztosan több esély lenne rá. Viszont az emberek továbbra is tartanak attól, hogy ebben az esetben az első adandó alkalommal megpróbálna előre lépni, s átvenni az irányítást.
Hogy miért ilyen elutasított, arról 12:03-kor írtam meg a véleményem.
Véleményem szerint Orbán is csak egyszer fog bukni. Ha valakinek sikerül leváltania, utána akkora lesz az elutasítottsága, mint most Fletonak.

konrada 2017.02.07. 15:01:55

@Amelanchier:
Na látod: nem vagy a helyében, és nem is leszel soha....

nemecsekerno_007 2017.02.07. 15:04:11

@Fánkevő Fáncsi: A nyugati demokráciák egyik alappillére a kapitalista piacgazdaság. Ha elmélázol rajta, akkor feltűnik, hogy mindenütt először a kapitalizmus jelent meg és csak után alakult ki v. terjedt el szélesebb társadalmi rétegekben a demokrácia.

Nálunk a renszdszerváltás során a demokrácia és a kapitalista piacgazdaság is exporttal jött, vicces, hogy a korábban hatalomban lévők voltak ennek az exportnak a legnagyobb élharcosai :)

Üres zsebbel nincs demokrácia, se polgárosodás. A ballib oldal meg pont ezeket fejte és akarja fejni. Ezt sehol se lehet kivitelezni az érintettek támogatása nélkül. Nyílván ki fog alakulni a szolidaritásnak a kultúrája, de nem a politikusok nyomására hanem azért mert a középosztály elér egy olyan anyagi szintet amikor már másoknak is tudnak segíteni. Ez nem egy-két év alatt valósul meg, ehhez hosszabb idő kell. De az már jó, ha ebbe az irányba megyünk. Nem az a szabadság mércéje, hogy ki, mennyire költheti szabadon mások pénzét. A "ballib" oldal szerint ez a mércéje, de ez a mentalitás még a Kádár rendszerben gyökerezik és még a poszt-kádári értelmiség is megtámogatja egy kis ideológiával. De nem ez a piacgazdaság és nem ez a demokrácia.

Bryan élete 2017.02.07. 15:05:13

@al Dajjal: megértelek. Változatlanul az a véleményem, ha nem foglalkoznának vele ennyire, nem ugranának minden köhögésére, nem nyújtanának neki mindig színpadot, nem démonizálnák ilyen vehemenciával, már régen befulladt volna az egész jelenség a süllyesztőben.
Ha nem ugranának minden szavára akkor ma már csak ötven nyugger előtt szónokolhatna, amit akar.
Személyisége okán éppen ez tartja életben a pozícióját, lételeme a szereplés, amit mi is szépen kiszolgálunk.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 15:07:32

@konrada: Hát ez a dolgok elferdítése a másképp emlékezés tipikus esete. Vagy csak itt hantázol a 16 éveddel együtt, és ezeket a sztorikat a nagypapától hallottad.
Az orosz laktanyák nem tudom hol voltak az ötvenes években, de később a '70-'80-as években már teljesen másutt mint a magyarok, és a szerepük egyébként sem az volt hogy ellenőrzés vagy megfigyelés volt. Amiről beszélsz az talán csak a kemény rákosista időkben létezhetett, ha létezett egyáltalán, csak hogy nem hinném hogy te már akkor felnőtt személy lehettél volna, manapság pedig 97 éves korodra vígan feleselsz és kommentálsz. Tévedsz öreg, már a `70-es évektől kezdve un. puha szocializmus volt a kádári rendszer erről volt híres, viszonylagos jólét, a diktatúra lazítása jellemezte és egy élhető állapot volt az igénytelen tömegek számára. Az ilyenfajta zord rendszerként való leírás egy nagy kamu öreg, ne röhgtessél már :) Én 1980-ban úgy is kaptam kék útlevelet, hogy a bátyám pár évvel korábban disszidált NSZK-ba, és én egyébként is a fiatal, "disszidálásra hajlamos" korosztály voltam, de csak simán beadtam az útlevél kérelmet, és egy hónap múlva postázták a kék útlevelet. Hát ennyire volt nehéz. Persze voltak kétségeim, hogy megkapom-e de megkaptam. Na az hogy szerették a rendszer az emberek, az azért talán túlzás, de úgy elvoltak.
"...ahol nem léteztek ellenzéki újságok..." - hát ez evidencia öreg, egypárt rendszer volt. Nem tudtad ?
"ahol rendőrök vertek szét minden ellenzéki megmozdulást." - ez meg nagy kamu hanta, ugyanis ellenzéki megmozdulások nem voltak, de ha lettek volna te akkor se tudtál volna róla, mert nem írták volna meg az újságok. A másképp gondolkodókat pedig már annál jóval hamarabb leszerelték, minthogy tüntettek volna. A titkosszolgálatok szolgálatok, III/III. egyik fő feladata volt kiszűrni a felbújtókat, rendbontókat, társadalomra veszélyes embereket. A rendszerellenesek megkapták a büntit, de szervezett tüntetések nem léteztek. Pont azért mert a diktatúra puha volt. Azt azért persze megtanították mindenkinek, hogy hol vannak a határok, de ha azt betartottad akkor hagytak élni.
Te nem éltél abban az időben ez egész biztos, ilyen butaságkat nem mondanál.
Ha kiváncsi vagy az akkori "ellenzéki" filingre nézd meg ezt a videót:
www.youtube.com/watch?v=mDIrqFsA_4k
Benkő Zoli egy "rendszerellenség" volt, nagyon jó srác egyébként, meg is kapta a magáét, de a másik 99% az nem ilyen volt. A többség beletörődő elfogadó, de a rendszert alapjaiban nem kritizáló tömeg volt, egy jelentős része pedig még hitt is benne. Persze mára már mindenki elásta a pártkönyvét és most úgy emlékszik hogy rendszerellenes volt , de ez nem a színtiszta valóság, hogy enyhén fejezzem ki magam :)
Az egész társadalom pedig élhető volt bizonyos félelmekkel és megkötésekkel. Nem is a puha diktatúra okozta a végét, hanem a szocialista gazdasági modell volt teljesen életképtelen, amiatt bukott be az egész.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 15:09:01

@Amelanchier: Én nem akarok mellébeszélni, mire nem válaszoltam Amela ?

koala kóla 2017.02.07. 15:11:09

@Fánkevő Fáncsi: Magyarország 1989ig katonai megszállás alatt állt. Értem hogy ezt ki akarod magyarázni hogy nem is pedig de. A kormány nem is finghatott moszkvai engedély nélkül.

konrada 2017.02.07. 15:22:16

@Fánkevő Fáncsi:
Te most vagy gyerek vagy, vagy a múlt szép ködébe vesztek emlékeid.

...mert aki szerint nem voltak negyed órányi úton belül szovjet laktanya a magyar laktanyák mellett, az nem sok km-t tett bele a lábába a 80-as években (egyébként pont 56 után telepítették a legtöbbjüket azokra, hogy legyen felügyelet, és azok végig kitartottak...)
...neked megadták, nekem meg nem. ...igaz persze, rakétásoknál voltam katona...
...s egyébként meg nem azzal vitatkozom, hogy betiltották az ellenzéki sajtót, vagy a tüntetéseket, se azzal hogy megszabták a határokat.

...csak azt írtam, ahogyan azok a határok megszűntek, az emberek maguktól szabadultak meg tőlük, nem volt olyan többségi szeretet - amiről írsz - , mely fenntartotta volna őket azután, hogy elfogyott mögülük a külső támogatás, mert a szocialista gazdasági modell mindig is teljesen életképtelen volt, ezért sosem a többségi akarat tartotta azt fenn...

Bryan élete 2017.02.07. 15:29:08

@Fánkevő Fáncsi: arra, hogy lenne-e sikeres és tutibiztos választási összefogósdi, és győzelem, ha Gy. elmenne a birtokára répát kapálni.
Hamár ő az akadály.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 15:36:29

@konrada: "...mert aki szerint nem voltak negyed órányi úton belül szovjet..."
Hát erről nem volt szó, hát most miről vitatkozunk itt? Az hogy mellette, meg hogy "negyed órányi úton belül", két teljesen más jelentésű kefejezés. Negyed óra kocsival 15-20km, még túl sok is, hiszen általában egy városban volt magyar meg orosz laktanya is. És Bp. kivételével nemigen van 15km-es városunk, szóval nem kellett negyed óra, de ettől még nem mellette volt, hanem csak valahol a városban.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 15:42:27

@koala kóla:

Konkrétan nem 1989-ig hanem 1992-ig volt katonai megszállás (ekkor mentek haza az oroszok) , azaz egészen addig, amíg a Gyurcsány és Horn féle MSZMP-s sleppnek nem volt biztosítva, hogy lerabolhatják privatizáció formájában az országot.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 15:46:17

@Amelanchier: Hát ezt én nem tudom biztosan Amela, nem vagyok jós, véleményem szerint a "sikeres és tutibiztos" semmiképp nem áll, az "esetleg" talán.
Én nem mondom, hogy nélküle a baloldal sikeres, mert nem. Csak azt, hogy vele semmiképp. Neki már a jelenléte is elég, hogy emlékeztessen, mit is tett az MSZP az ő vezetésével. Ezért akarják őt kirekeszteni, mert ezt ők is érzik, hogy Gyurcsány elutasítottsága nagyon magas, és ezt még az a 10 százalék sem kompenzálja amit egyéként a DK hozna nekik.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 15:49:09

@Fánkevő Fáncsi:

Nézd..

Az álatalad puha diktatúrának titulált MSZMP-s diktatúrának, az utódpártja az MSZP, aki vagyont és tagságot örökölt.
Horn és rokonai (Havas Szófia) máig 56-ot ellenforradalomként apozstrofálják.
Gyurcsány jelentgetett a Dialógus csoportról, és cserébe az MSZMP KB leszólt a vizsgáira, erről Mellár Tamás egykori tanára számol be:
www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA
(Akit egyébként Gyurcsány személyesen baszott ki a KSH éléről).

Orbánékat meg ugyanez az MSZMP KB megfigyelte, és lehallgatta mint minden ellenzékit.

De ez már történelem.

Minek meghamisítani ?

andrásúr 2017.02.07. 15:51:44

Valamennyi politikai párt jelenleg legálisan, törvényesen működik ! A demokrácia lényege, hogy a pártvezetőket a tagságuk választja ! Akinek nem tetszik egy párt tevékenysége, vagy vezetője, az ne lépjen be abba a pártba !
Demokratikus választáson majd a választópolgárok eldöntik szavazataikkal a kérdést !
Minden, ezzel ellentétes megnyilvánulás, próbálkozás visszataszító és a választópolgárok lenézése !
Sok mindent hallottunk az ellenzéki ballib. oldalon, csak értelmes programot n.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 15:56:35

@koala kóla: "...Értem hogy ezt ki akarod magyarázni hogy nem is pedig de..."
Miért akarnám én ezt kimagyarázni kóla. Ne legyél már idióta. Én utálom a ruszkikat teljes szívből és utáltam a szovjeteket is mindig, kisgyerek korom óta. Putyint is utálom mint a szart, meg Brezsnevet is utáltam mint a szart.
Orbán és Vona az, aki szereti a ruszkikat nem pedig én. Akkor miért pont én próbálnám a ruszkikat fényezni ? Erre nem én vagyok a hivatott hanem Szíjjártó Péter, vagy személyese Orbán Viktor, amiko Putyin seggébe dugja a nyelvét, és azt mondja hogy "mi tudjuk hol a helyünk".
Nem kell erre válaszolni, mert nem tudsz, ne erőlködj ezen túl sokat.

koala kóla 2017.02.07. 15:58:49

A Magyar Idők szerint érdekes az is, hogy a Soros által támogatott alapítványok javaslata szerint meg kellene szüntetni az illegális határátlépés büntethetőségét. Ezenkívül a menekült fogalmát is rugalmasabbá tennék: elismerik, hogy sok határátlépő tényleg nem tekinthető menekültnek, de megalkották a „menekülő” fogalmát, amit a Magyar Idők szerint gyakorlatilag arra használnának, hogy több bevándorlónak adhassanak menekültstátust.

Uszoda, sportpálya, segítség transzvesztitáknak
Javaslataik között szerepel még, hogy a befogadóhelyeken olyan extra szolgáltatások legyenek, mint például fedett, egész évben használható sportpályák megfelelő felszereléssel, vezeték nélküli internet,

a homoszexuális/transzvesztita és egyéb speciális igényű emberek számára pedig szakértői segítségnyújtás.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 16:03:42

@Fánkevő Fáncsi:

Ez egész pontosan úgy történt, hogy ballibek addig imádták az oroszokat, amíg rendszerváltáskor segítettek nekik lerabolni az országot, ittelve akkor is, amikor 2009-ben Paks2-ről megkötötték Gyurcsányék az előszerződést, majd vacsorázott Putyin a Gyurcsánnal.

És konkrétan azóta vannak velük papucsban, amióta Soros Gyuri megparancsolta nekik, az Ukrajnai Amerikai érdekeltségek, és a Szíriai terroristák amerikai támogatása kapcsán.

Orbánék és a Fidesz ellenezték az Orosz megszálást, szemben Gyurcsányékkal és az MSZP-vel 89-ben.

Orbánék támogatták Paks2-őt 2009-ben is és most is szemben az MSZP-vel, és Gyrcsányékkal.

A Fidesz minden nagyhatalommal igyekszik jóba lenni, hisz kis ország vagyunk, és minden lehetőség is adott erre, így nem kérnek a ballib érdek gyűlölködésből és orosz ellenességből.

koala kóla 2017.02.07. 16:03:59

@Fánkevő Fáncsi: orbán nem szereti a ruszkikat nem kell a libsi narratíva

pont annyira szeretik a ruszkikat mint amennyire egy szomszéd nagyhatalmat kénytelenek vagyunk 'szeretni', vagy mint amennyire Orbán előtt szerettük, vagy amennyire Szlovákia vagy Csehország 'szereti'.

Bryan élete 2017.02.07. 16:05:28

@koala kóla: Magyar Idők...óóóó, nem mondod komolyan

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 16:08:34

@Amelanchier:

Igaz ..

Meggondolatlan volt, én kérek elnézést helyette.
Vélhetően még kezdő fórumozó, így nem tudhatta, hogy a hithű és agymosott ballibek csak olyan orgánumoknak hisznek, amik a kedvenc elkúróik által cenzúrázva vannak.

Ám szerencsére ezt speciel a 444 is megírta, így lehet te is elhiszed:
444.hu/2016/07/20/soros-gyorgy-hetpontos-tervet-dolgozott-ki-a-migracios-valsag-megoldasara

Bryan élete 2017.02.07. 16:11:22

@Ballib cenzúrázók réme 24: és ugyanaz van benne?
"sajnos" egyiket sem olvastam.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 16:11:49

@Ballib cenzúrázók réme 24: Most teljesen összekavarodtál Rém . Már neharagudj de egyszerűen nem tudsz hova tenni a politikai palettán. Ennélkül pedig nem tudsz gondolkodni, valahogy muszály a másikat bekategorizálni, enélkül lehetetlen gondolkodni vagy beszélgetni is.
Neked az jött le eddig hogy én egy Gyurcsányhívő csápoló nyugdíjas vagyok ?
Vagy egy volt kommer aki mossa az MSZP-s haverok gatyáját ?
Haha :) Nézd szerintem fejezzük be, a vége úgyis mindig az, hogy bekategorizálsz valahogy, aztán már sínen van a dolog, onnatól kezdve már lehet szidni a "másik oldalt".
Mint ahogy már mondtam korábban, te egy katona vagy, egy hívő, aki nem gondolkodik, és semmiképp nem tudjat elképzelni azt hogy Orbánt valaki csak úgy kritizálja. Ő egy tökéletes ember, ha valakinek ő nem tetszik az csakis idegen és nemzetellenes érdekeket szolgálhat.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 16:19:48

@koala kóla: "orbán nem szereti a ruszkikat nem kell a libsi narratíva"
Ne tereljél kóla, az előbb még azt mondtad, hogy én falazok a ruszkiknak, kimagyarázom őket, azzal meg mi van ? Most ejtettük azt a témát vagy most mi van ? De tényleg. Csak úgy átlépünk az ügyön és kész, senki nem veszi észre ?

Idióta fasz tini vagy kóla. Semmit nem tudsz az elmúlt rendszerről de járatod a pofád. Nincs egy önálló gondolatod, olyan sötét vagy mint a Obama segglyuka. Azt ismételgeted amit hallasz látsz mindenfelé.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 16:19:52

@Fánkevő Fáncsi:

"muszály a másikat bekategorizálni, "
"te egy katona vagy, egy hívő "

Én értelek téged, és pontosan tudom, hogy magadról beszélsz, amikor olyanokkal vádolsz amit te teszel meg itt is rendszeresen.

Én csak kijavítom a nyilvánvaló tárgyi tévedéseid, és történelmi dezinformációod.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 16:21:35

@Amelanchier:

Igen ugyanaz.
Csak kicsit más szavakkal.

Elég ha megnézzük, mit értenek pl Bevrik a tömeggyilkos esetén emberi körülmények garantálásán a ballibek.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 16:26:29

@Amelanchier:

De mutatok olyan hírt is, amit bizonyosan nem olvashatsz a ballibek által cenzúrázott index, hvg, 444 féle selejt halmazban:

888.hu/article-a-sved-pisziterror-egy-rendor-szemevel
„Elfáradtam már. Amit most írok, nem lesz politikailag korrekt. Nekünk, állami dolgozóknak tilos ezeket megosztani Önökkel, adófizetőkkel. Ezért kirúghatnak engem és megvonhatják a fizetésemet. De nem érdekel, amúgy is nyugdíjba vonulok nemsokára, 47 év munkaviszony után. Innentől kezdve heti rendszerességgel be fogok számolni a rendőrségi nyomozásaimról itt Örebroban. Nem lesz sok összecsengés az állami statisztikákkal, sem pedig a baloldali kriminológusok álláspontjával.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 16:27:14

@Ballib cenzúrázók réme 24: Rém, én nem dezinformálva vagyok, ezt már tisztáztuk. Én sok-sok évig éltem a múlt szocialista rendszerben, te pedig a rendszerváltás után születtél. Teljesen nonszensz már az információ szó is, engem senki nem informált semmiről, hanem egyszerűen ott voltam és kész. Te vagy az informált kettőnk közül.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 16:32:49

@Fánkevő Fáncsi:

70-es években születtem.
Többet nem mondhatok magamról, mert a ballib véleménydiktatúrától okkal tartok.

Bryan élete 2017.02.07. 16:36:07

@Ballib cenzúrázók réme 24: elhiszem. A 888-nak mindent. Sőt ezek után a Magyar Időknek is. Meg a Lokálnak is.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 16:45:25

@Amelanchier:

Fel van tüntetve az eredeti forrás is rendszerint.. Most is.
Márha érdekel.
Egyébként mi a hihetetlen ebben ?

Megjegyzem a rendőrségi statisztikák éppen ugyanezt mutatták, amíg készítettek ilyet 2006-ig, Svédországban is.

www.gatestoneinstitute.org/5195/sweden-rape

---

Aztán betiltották a statisztikák készítését.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 16:46:26

@Ballib cenzúrázók réme 24: "Ez egész pontosan úgy történt, hogy ballibek addig imádták az oroszokat..."
Jaj Rém, te kis butus :) A szocializmusban nem voltak ballibek. Semmiféle libek nem voltak, a szocik és kommerek nem csípták a libsiket, ők kiirtandó ellenség volt !!!
A liberális pártok alapvető módon kommunista és fasisztaellenesek voltak. Ez még a rendszerváltás utáni években is jó ideig fennmaradt. Az legelső nagy SZDSZ és FIDESZ Orbán Viktorral (bizony az egy libsi kis párt volt) alapvetően zsigereiben ruszkiellenes és komcsiellenes volt, ez az egyik alaptézise volt. Nem éltél még akkor, vagy csak kisbaba voltál. a ballib kifejezés később jött, amikor az SZDSZ kis szar 5%-os párt lett a 25%-ból, ezért hát elkezdték a kommerek seggét nyalni, koalíció meg minden, így együtt lettek balos+libsi=ballibsi . Valami olyasmit képzelj el mint manapság a KDNP. Egy jelentéktelen kis szar pár nyalja a nagy seggét, hogy neki is jusson a tortából valami. Na ez volt az SZDSZ is. A valaha létező egyik legundorítóbb párt. De már nincsenek szerencsére.
A másik tévedésed pedig az hogy a rendszerváltás előtt olyan nem volt hogy oroszok, senki nem mondott ilyet. Szovjetunió(CCCP) volt ami lényegesen nagyobb ország volt min a mai Oroszország. És NDK (DDR) meg NSZK (BRD), meg Csehszlovákia.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 16:50:13

@Fánkevő Fáncsi:

A liberalizmus egy műszó a jelenleg használt politikai értelmében.
A szó eredeti értelmében vett szabadság utáni vágy minden ember sajátja, kivétel nélkül.

A liberalizmust jelen esetben semmi másra nem használják, csak arra, hogy megerőszakolják a demokráciát.
Hogy olyan dolgokat nyomjanak le a tömegek torkán, amit demokratikus keretek között soha senki nem tudna lenyomni.
A liberalizmus ilyenformán a demokrácia legnagyobb ellensége.
És ti nagyon szenvedtek a demokráciától, pl bevándorlók okán is.
És mivel be vagytok szarva az emberek többségének értékítéletétől, akaratától, így újra a liberalizmus köntösébe csomagolt verbális és fizikai agresszióval erőltetitek az emberekre a marhaságaitokat, a migráns imádattól, a magyar gyűlöletetekig.

---

A "ballib" jelzővel azt a katyvaszt említem, akik az MSZMP-ből vedlettek át MSZP, SZDSZ, DK-s brancs valamelyikébe, illetve ezeket kiszolgáló 444, hvg,, index publicistáit.

altona 2017.02.07. 18:36:12

....Molnár Gyulát, Botka Lászlót, Szigetvári Viktort, Juhász Pétert, Karácsony Gergelyt, és az egyik háttérdumcsira Hadházy Ákost..... politikus galaktikusok!!!!
Pökedelem....

hapsi 2017.02.07. 19:27:57

Lemaradtam valamiről... Ki az a Gyurcsány?
Beszarás, hogy miket izgultok rajta. Amúgy leszarom, éltessétek, én elhúztam abból az országból. De ez a senkiházi pojáca nem lesz többet tényező Magyarországon.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.02.07. 19:32:48

@Ballib cenzúrázók réme 24: Te el vagy tévedve. A franc sem akarja a migránsokat, nem gyűlöljük a magyarokat, csak az országot szétlopó fideszt utáljuk. Akkor ballibek vagyunk?

patyuka 2017.02.07. 19:56:50

Állítólag a rendszerváltásra azért volt szükség, hogy demokráciát építsünk. A diktatúra helyébe...
Közállapotaink, napjaink történéseinek tükrében a kérdés megkerülhetetlen: a regnálók demokratikusan teszik dolgukat, ill. az lenne a dolguk, amit művelnek velünk, a közössel, az országgal? Költői a kérdés: ha e tekintetben a válasz nem egyértelműen igen, a változást/váltást jogosan akarók tehetik-e azt antidemokratikus úton-módon?

Alig két-három hónapja a magukat demokratikusnak identifikáló pártok, szervezetek... majd mindegyike csatlakozott ahhoz a szándékhoz, mely szerint közös tárgyalásba fognak a közelgő ogy.-i választásokra való készülődés jegyében. A megállapodás szellemében először ki-ki a saját berkeiben veszi számba, tisztázza lehetőségeit/javaslatait, amikből majd tavasszal közösen(!) egyeztetve választják ki a helyi képviselők és a miniszterelnök-jelölt személyét. Állítólag abban is megegyeztek, hogy amíg ezek az egyeztetések/tárgyalások folynak, nincs kibeszélés.

Így történt? Egy frászt!
Először B. L. magánkezdeményezésként - Gy. F. kizárását is vizionáló ultimátumot adva - bejelentkezik, ami - a közel sem egységes reakciók alapján aligha tagadható - még a pártját is váratlanul érte, ám némi hezitálás után lényegében retirálva magukévá tették azt.
És zajlott ez a teljes nyilvánosság közepette... Hadd ne bizonygassam, hogy ezek a történések semmiben sem feleltek meg az előzetes megállapodásnak, hogy ezek antidemokratikus húzások voltak mind Botka, mind - később - az MSZP részéről egyaránt. A DK/Gy.F. reakciója mindezekre lényegében az volt, hogy az efféle ügyleteket majd a közös tárgyalásokon tisztázandók.

Csakhogy: mindeközben folyt egy másik, az előzetes megállapodást ugyancsak áthágó machináció is, méghozzá olyan személy vezérletével, aki a tárgyalófelek egyikéhez sem tartozik, de a cél a Botkáéra hajazó: Gy. F. kigolyózása. Fölöttébb demokratikus eszközként ehhez egy dékás korifeust is megkörnyékeztek: belülről bomlasztva puccsolja meg a pártelnököt. Ám bele- és lebuknak, mert Niedermüller nem volt kapható efféle aljasságra, sőt...
És most némely hipokrita "demokrata" ezerrel háborog: megint 'gyúcsányahibás', mert sérelmezni merte, közhírré tette az ellene folyó "demokratikus" összeesküvést...

Csupán emlékeztetőül: B. L. egyike volt azoknak a polgármestereknek, akik '06-ban erősen megsértődtek és felháborodtak azon az őszödi tézisen, melynek alapján meg kell szüntetni az afféle funkcióhalmozást, amely szerint pl. egy ogy.-i képviselő polgármester, sőt megyei pártelnök is; no meg vissza kell venni mindenféle privilégiumból, mert a köz szolgálata nem azt jelenti...
Hogy a francban van az, hogy a Gy. F. ellen ágálók az őszödi beszédekből soha nem az efféle passzusokat idézik, hanem a rétori túlzásokat, a fésületlen indulatszavakat?! Csak nem azért, mert némelyikük jóformán nem is ismer belőle többet, így aztán leginkább csak a hivatásos karaktergyilkosok irányításával összevágott hamisítványt szajkózza?

2013/14-ben is - miután az ellenzékiek szintén szigorú összefogást deklaráltak a közös nagygyűlésükön - elkezdtek egy ehhez hasonló csikicsukit, amiben M. A és B. G. volt a játékmester. Fennen hangoztatták, hogy ők már megkötötték a saját összefogásukat; sőt az MSZP ezt azzal hivalkodó állítással is megfejelte, hogy ők már "megtisztultak és megújultak". Csakhogy azt elfelejtették argumentálni: hogyan tisztálkodtak, meg mi(k)hez képest és miben megnyilvánulóan tisztultak meg. Netán az által, hogy kigolyóztak az élvonalból néhány régebbi, tapasztalt mozgalmárukat; hogy - az őszödi/kormányzati reformtörekvései után sikeresen megtorpedózták Gy. F. pártszavazásos kísérletét is, elérve azzal, hogy Gy. F. felhagyjon a párt valódi megtisztulását és megújulását célzó igyekezetével és kilépjen...

Visszatérve a '14-es fiaskóra: a puccskísérlet akkor is befuccsolt, és az azt követő kapkodás – bár nem kevesen nagy előszeretettel hívatkoznak ekként rá – több okból már nem is vezethetett igazi és eredményt hozó „összefogáshoz”! Az okos más kárán tanul, sokan még a sajátjukon is képtelenek, de ezért is 'gyúcsányahibás'...

Jakab.gipsz 2017.02.07. 19:59:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Csak a hülye gyűlölködik, mert azt a legkönnyebb; gondolkodás helyett, "ott a bűnös feszítsd meg", a hülye meg ugrik, mert azt gondolja ezzel bármit is megoldott.

nu pagagyí 2017.02.07. 20:02:59

@Ballib cenzúrázók réme 24: A te demokráciafogalmadat sajnos nem lehet megkülönböztetni a bolsevizmustól.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2017.02.07. 21:27:45

Istenem, de rohadt szánalmas ez az egész baloldali társaság!

gmihaly621 2017.02.07. 22:08:30

Ez egy nagyon elfogultan gyurcsányista fejtegetés. Akik pedig mindmáig kasszandráznak, rövid távú csőlátók, ezek jó részének a 2006-os - utólag pirruszinak bizonyult - győzelem idején kilátásba helyezett gyurcsányi "lekváros bukta" lett az osztályrésze. Lengyel "Bűnbak" László ennél hosszabb távú folyamatokat értékelt, esetleg "megjósolt" lehetséges végkimeneteleket. "Megérzéseinek" kiforrott módszertani, vagy alapos enciklopédikus ismeretanyagú háttere volt, van, lesz..

logikus4 2017.02.08. 00:53:13

"Más kérdés, mennyire demokrata az a pénzügykutató politológus, aki nem a választókra bízna egy döntést, hogy ki menjen és ki maradjon, hanem ha neki nem tetszik, akkor húzzon el és kész."

És mennyire demokrata az a kormányfő, aki az őszödi beszéd kiszivárgása után még több, mint 2 és fél évig kapaszkodott a székébe, pedig a választópolgárok elsöprő többsége alkalmatlannak tartotta a szerepére? Elveszítette a megbecsülését, a politikai hitelét. Gyakorlatilag illegitimmé vált. Legalább ne a demokrácia helyreállítása lenne a vesszőparipája...

És akkor még nem beszéltünk a többi hibájáról, melyek alkalmatlanná teszik a kormányfői szerepre. Kiváló szónok, nagyszerű színész, roppant energikus személyiség. Vannak tehát erényei is, de ezeket az erényeket valahogy mindeddig rossz célok elérésére mozgósítja. Kiváló érzéke van a tévutak és zsákutcák kiválasztására, alkalmatlan eszközök alkalmazására. Az elérhető célok kitűzése, megalapozott tervek készítése és megfelelő eszközökkel való elérése terén sokszor bizonyította tehetségtelenségét. Önhittebb, mint Orbán. Önvizsgálatra, megújulásra képtelennek tűnik. Őszöd után egy évtizeddel még mindig ugyanaz a nagyszájú, nagyokat mondó, handabandázó közéleti figura.

Politikusnak nem mondanám, noha elég jól játssza ezt a szerepét is. Választási szövetségbe semmiképp nem való, csak biztossá tenné a vereséget. Gyurcsánynak valóban el kéne tűnnie, sok évre. Ha bölcsebbé válna, utána talán még visszatérhetne a politikába. Nem akar eltűnni, nem akar megváltozni, ő így tökéletes (önmaga szerint). Orbán örülhet neki... talán még találkozgatnak is néha, pacsi, vacsi, felidézik a régi időket, megbeszélik a soron következő tennivalókat, "Feri, csak keményen!", "Viktor, te se lankadj!", aztán mennek a dolgukra...

Brained 2017.02.08. 06:46:09

Gyurcsánynak valóban el kell tűnnie a politikából, ha tényleg alkalmas lenne vezetőnek belátná.

Ez paradoxon. Ha meg tudjuk haladni sokkal fejlettebb lesz az országunk. Talán még Orbánt és üzlettársait is el tudjuk takarítani.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.02.08. 07:14:22

@Jakab.gipsz: Tehát ti, akik migránsoztok, ballibeztek, hülyék vagytok?

VaradiJanos 2017.02.08. 08:16:19

Megengedem, hogy ti döntsetek a saját fajtátokról: lengyel nyalja ki gyurcsànynak vagy gyurcsány nyalja ki lengyelnek?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.02.08. 10:18:38

@VaradiJanos: Látom megint az ánuszok vannak nálad a középpontban, akárcsak bircának. A feleséged, a Józsi, ezt tudja?

Barbaarb 2017.02.08. 10:18:45

@egyjózsi:

Először is határozottan visszautasítom, hogy én bármely baloldali szervezethez tartoznék, vagy akár nagyon húznék. Kvázi semlegesként szemlélem a dolgokat, tehát nekem aztán egyáltalán nem tisztem összefogást szervezni.
Egyébként meg a politika nem csak Orbánról és Gyurcsányról szól. Az LMP a kezdeti sikereken (ami szintén köszönhető volt Gyurcsánynak) túl, nem tudott tömegeket megszólítani, vidéki munkájuk közelít a nullához, így nem lehet, kevés ehhez az ellenségkép, ahogy kevés most is Orbánnal szemben bárkinek.
Tehát komoly erőt építeni kevés bűnbakok keresése, viszont ha ezek a bűnbakok valamely listán szerepelnek, az nagy távoltartó erővel rendelkezik.
Továbbá én már a 2014-es választás előtt is azt mondtam, hogy le kell mondani arról, és 2018-ra készülni oly módon, hogy az összefogást el kell felejteni, és a múltbéli arcoktól megszabadulva gyakorlatban is megújulnia például az MSZP-nek. Most is ezt tartanám célravezetőnek, de most is csak az eggyel későbbi választásra érne be ez a gyümölcs, vagyis tudni kell elengedni 2018-at. 2014-ben irracionális módon látta esélyeit a szoclib oldal, ha most is elkövetik ezt a hibát, akkor csak konzerválják a helyzetet.

Hangsúlyozom, nem tartozom egyetlen párthoz sem, a fentiek egyéni véleményemet tükrözik.

VaradiJanos 2017.02.08. 10:35:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: tudja, ne féltékenykedj, szerelmem! Mindig te leszel az igazi.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.02.08. 13:57:27

@VaradiJanos: Azért mert csináltam neked egy rectoscopiát és te azt élvezted, abból ne vond le hogy vonzódom hozzád! Örülj hogy kiszedtük a rózsát a seggedből amit a feleségednek, a Józsinak vittél.

Zsoltbacsi 2017.02.08. 14:26:26

A lotyaszájú Gyurcsány csúnyán lebuktatta a kamucivil államfőjelöltjüket

Nem telt el egész 48 óra sem azt követően, hogy Fletó odacsapott a sötétben bujkáló Lengyel és Botka Lászlóknak, csírájában fojtva el az antifletóista ellenforradalmat, máris újabb Lászlót leplezett le. Gyurcsány ugyanis elkotyogta, hogy Majtényit először nem is a „civilek” kérték fel, ez csak „taktika” volt.

Hétfő este a DK elnöke az Inforádió Aréna című műsorában vezette le, hogy Majtényi László államfőjelöltségéről már rég megegyeztek az ellenzéki pártok, amikor a „civilek” felkérték jelöltnek. Az idézetek a műsorból származnak, a kiemelések nem. Az ismerősei által lotyaszájúnak hívott Gyurcsánynak köszönhetően most mindenki a kulisszák mögé nézhet.

Íme, így zajlik az, amikor valamit a balosok által állandóan emlegetett „civilek” kezdeményeznek Magyarországon.

„Műsorvezető (Exterde Tibor): Államfőjelölt neve is felbukkant, Majtényi László. A baloldali ellenzék, mi lehet az oka annak, hogy nem tud önállóan megnevezni senkit? Ez nem a baloldali ellenzék jelöltje, ő nem a baloldali ellenzék jelöltje.

Gyurcsány Ferenc: Ez csak ilyen, ez csak politikai taktika.

Műsorvezető: Kinek a taktikája?

Gyurcsány Ferenc: Talán közösen választott taktika. Az, hogy hogyan áll egy közös jelölt a választók elé, azt egy hosszú előzetes egyeztetés után alakul ki. Majtényi László felkérése az hónapok óta zajló folyamat volt. Mi ezt ismertük, láttuk, részt vettünk benne, egyeztettük, hogy végül az a megoldás született, hogy Majtényi Lászlót először civilek ajánlották és kérték, hogy a demokratikus ellenzéki pártok támogassák. Ez nyilván valamilyen megfontolás valakiknek a fejében, ez nem perdöntő. (…)

Műsorvezető: Az benne az okosság, a taktika, hogyha bármelyik párt nevezte volna meg, akkor a többi támogatását nem tudta volna hozzá megnyerni? Vagy mi?

Gyurcsány Ferenc: Akár még ez is, de én sokszor elmondtam már önnek, hogy engem ezek általában nem szoktak izgatni. Nem izgatnak a részletek, az ilyen típusú apróságok, nincsen bennünk nárcizmus, ha valakik úgy gondolják, hogy egy kitűnő jelölt, mint amilyen Majtényi László, aki tényleg alapvetően szemben áll a nemzeti együttműködés orbáni rendszerével, az ő ajánlását egy ilyen folyamaton kell keresztül kell megkonstruálni, hát én erre mindig azt szoktam mondani, nekem úgy is jó. Volt olyan találkozója a pártelnököknek Majtényi Lászlóval, amikor részleteket egyeztettünk, hogy ki, mikor, melyik testület tudja ezt elfogadni és mögéállni. (…)”

Ehhez képest ugye a megkonstruált történet szerint egy hideg téli napon, 2017. január másodikán kiállt egy csomó libsi és balos értelmiségi, például Bitó László író, Bródy János zenész, Heller Ágnes filozófus, Kéri László politológus, Göncz Kinga volt külügyminiszter, meg persze Parti-Nagy Lajos író, és petíciót meg Facebook-csoportot indítottak azért, hogy Majtényi László legyen a köztársasági elnök. Egy szót nem szóltak arról, hogy a balos pártokkal már le van zsírozva a jelölés.

2017. január negyedikén Majtényi – nagy kegyesen – elfogadta a jelölést, az Index ekkor arról számolt be, hogy „az MSZP, az Együtt és a PM már jelezte, hogy támogatja Majtényit, a DK még tárgyal róla, az LMP-seknél pedig szintén nincs döntés.” Tehát a DK ekkor még tárgyalt arról, amiről Gyurcsány szavai alapján a pártelnökök már előre döntöttek, és Majtényival is egyeztették már a részleteket.

Akkor ennyit a „civilekről”, meg a „civilek” jelöltjéről. A Soros-közeli Majtényi tehát kezdettől fogva a balos pártok jelöltje, csak valamiért ők megint túl cikik voltak, és taktikázásból nem vállalták fel őket/magukat.

Köszi, Fletó!

patyuka 2017.02.08. 14:55:09

@logikus4:
Az, aki az őszödi történések (sic!) kapcsán képes az általa produkált - a szubjektív vélekedés "tényszerűségét" semmiben sem meghaladó, ám azokat annál inkább leegyszerűsítő - premisszákból ezekre a kinyilatkoztatásszerű "szentenciákra", az vagy nem ismeri azokat, így csupán a könnyen beetethetők számára összeollózott zagyvaságot ismeri akként, és szükségképp azokon rágódik - merthogy először is: ott kettő Gyurcsány-beszéd volt, közötte egy hosszú frakcióvitával -; vagy, bár olvasta, de azok átlátása mentálisan meghaladja a képességeit; de mindkét esetben határtalanul öntelt (ez egy eufemizmus)!
Van ugyan harmadik variáció is, de annak az alanya motiváltságában morálisan annyira mélyre süllyedt, amely demokráciákban már elfogadhatatlan...

Mert a demokrataság/demokrácia fogalomköre/mibenléte annál jóval bonyolultabb, mintsem hogy ilyen gyér argumentáltsággal, ám tartalmilag annál pökhendibb magabiztossággal ítélkezhessen, címkézhessen valaki bárkit is! És ez annál inkább elfogadhatatlan, mert az illető szolid, jófésült stílus mögé bújva álságosan megjátssza a korrekt, tárgyszerű ítészt...

patyuka 2017.02.08. 18:29:19

@Zsoltbacsi:

Tessék választani: fantazmagória, szofizma vagy pamflet!?
Szerintem - Kabos Gyulát parafrazálva -: "...ebből is egy kicsi, meg abból is egy kicsi", de a szándék alapján leginkább az utóbbi!
süti beállítások módosítása