Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Lengyel László csúnyán elmérte

2017. február 06. - Európa Kávézó

Lengyel László, akit fordított Cassandrának szokás hívni, mert minden jóslatának éppen az ellenkezője történik meg, súlyosat hibázott. Emberileg, erkölcsileg és politikailag is. Azt hitte, ez még a kilencvenes évek szoci világa, ahol majd ő elmutyizgat, elkavarhat. Bukása legyen okulás minden hasonló terveket szövő "értelmiséginek."

lengyel-laszlo.jpg

Lengyel László ma Botka László egyik tanácsadója, stábjának tagja. Talán innen jött az ötlet, hogy próbáljon meg ő úrrá lenni a pánikon, amely Gyurcsány Ferenc jelenléte miatt ismét elhatalmasodni látszik, és próbáljon olyan választási szövetséget gründolni, amelyből kihagyható a DK elnöke. Meg is hívta Molnár Gyulát, Botka Lászlót, Szigetvári Viktort, Juhász Pétert, Karácsony Gergelyt, és az egyik háttérdumcsira Hadházy Ákost, hogy mit lehetne kezdeni ezzel a Ferivel, aki itt van, itt is marad, és ha 2018 után is így lesz, már ő lehet a főnök. 

Nehéz ügy ez, hiszen Botkának - már ha komolyan gondolta korábbi miniszterelnök-jelölti feltételeit, már vissza kellet volna lépnie. Az Orbánnal kedélyesen parolázó szegedi polgármesternek ugyanis nem jó a minden részletre kiterjedő előválasztást igénylő P, korábban PM javaslata. Nem megfelelő neki az sem, amit az Együtt már bejelentett, vagyis, hogy külön indulnak és nem lesz közös ellenzéki lista. Azt pedig végképp nem gondolhatta komolyan, hogy Gyurcsány nélküli DK-t gründol maga alá.

Ezek alapján Botka mostani jelenléte már önmagában érdekes, hiszen eredeti feltételei már megbuktak.

Lengyel azonban elkövette a legsúlyosabb hibát: elmérte a DK belső, szolidaritási erejét. Azt hitte, ha Niedermüller Pétert megkörnyékezi, mint egy állampárti ügynök, akkor eredményt érhet el, és belülről bomlasztva a DK-t próbálják rávenni Gyurcsányt a hátralépésre. Niedermüller azonban úgy viselkedett, ahogy kell. Azonnal jelentette a beszervezési akciót, ezzel az ügy a DK elnökének évértékelőjén nyilvánosságot kapott. A résztvevők azóta gyakorlatilag beismerték a titkos találkozók tényét.

Lengyel azért is rettenetesen ostoba, mert utána még le is nyilatkozza az ATV-nek, hogy az a véleménye, hogy Gyurcsánynak el kéne tűnnie, amely szintén felér egy beismerő vallomással. Más kérdés, mennyire demokrata az a pénzügykutató politológus, aki nem a választókra bízna egy döntést, hogy ki menjen és ki maradjon, hanem ha neki nem tetszik, akkor húzzon el és kész. Lengyel igazi állampárti figura maradt, még ha ki is zárták onnan. Úgy látszik, nem tanult belőle semmit.

Mindenki Gyurcsány évértékelőjéről beszél, a puccsisták magyarázkodnak. Nehéz kenyér ez, hiszen bonyolult elmagyarázni például Molnár Gyulának, hogy miközben rendszeresen egyeztet Gyurcsány Ferenccel, elfelejt beszámolni nélküle zajló, az ő bőrére menő diskurzusokról. Morál és politikai tisztesség a köbön...

Végezetül:

nem baj, hogy mindez kipattant, legalább mindenki látja, hogy ki kicsoda. Orbán pedig ettől még ne dőljön hátra. Ha meglesz a 106 egyéni körzetben a közös ellenzéki jelölt, simán elbukhat egy év múlva. Csak ahhoz ennél tisztességesebb politikusok kellenek. Lengyel László korábban azt írta, hogy a politikai hullája ott fekszik Bajnai Gordoné mellett. Akkor most már maradjon is így. TGM azt írja a HVG-n, hogy a DK ezzel nekiment az értelmiségnek. Tévedés, de TGM esetében nem az első és nem is az utolsó. Csak egy tisztességtelen machinációt lepleztek le. Ennek semmi köze az értelmiséghez. Az ötlet már már önmagában nem is volt értelmes.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr912188114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A.A. Cooper 2017.02.06. 14:37:00

Baromság. Niedermüllert nem megkörnyékezték, hanem megkeresték. Túl sok kávét ittál, dékás tollforgató barátom. Én szeretem Fletót, de ideje lenne már rényleg háttérbe vonulni, és megvárni, amíg tényleg eljön az ő ideje. Mert most még nagyon nincs itt, és ha nagyon köti az ebet a karóhoz, a Fidesz mondhatja, hogy már csak egy kávét kér.

A.A. Cooper 2017.02.06. 14:45:55

5 százalék, gyerekek, 5 százalék. Esetleg 10, na és akkor mi van? Ha ez nektek elég, ám legyen, menjetek neki bárkinek, és csesszétek el megint a rendszerváltást. Legközelebb már nem lesz 5 százalék, mert aki rátok szavazott volna, mind külföldön lesz a totojázás, meg az ellenzéki cicaharc miatt. Sokáig drukkoltam Fletónak, ma már egyértelmű, hogy nem győzhet. Viszont ha sokat erőlködik, csakis a Fidesz tud győzni. Felfaljátok egymást, gyerekek. Remélem, jön a momentum, és leradíroz mindnyájatokat.

Ilona100 2017.02.06. 15:28:01

Gyurcsányra szükség van. Népszerű is, egyéb erényei mellett. Semmiképpen nem hozható összefüggésbe az ilyen aljas játékokkal.

Telitalálat 2017.02.06. 15:53:36

@Ilona100: Gy.F.-re egy pártnak van szüksége, egyetlenegynek. Az a neve, hogy FIDESZ........

metax 2017.02.06. 16:05:13

"Azt hitte, ez még a kilencvenes évek szoci világa, ahol majd ő elmutyizgat, elkavarhat."

Kilencvenes évek...

2013-ban egy, a baloldali-liberális politizáló értelmiség krémjének legjavából Bitó László közíró vezetésével szerveződő ad-hoc társaság vetette bele magát aktívan a politikacsinálásba, és bírta rá Bajnait a visszalépésre, és erőszakolta ki ezzel Mesterházy A. min. elnök jelöltté válását..

László Knapp 2017.02.06. 16:19:17

Azt hiszem , egyszerűbb ember vagyok annál,hogy kioktassak bárkit ,de szerény véleményem s tapasztalatom, ami több mint fél évszázados, az, hogy a hit és az erkölcs két különböző fogalom.Van akiknél ez a két dolog valahogy nem jön össze és megpróbálja aláásni azt akinek ez megvan és ez "Fletó" .Valamit megtanultam életem során,mégpedig azt,hogy a tudás ,önmagában még nem jelenti a gyakorlati élet ismeretét,ezért ha valaki kiáll egy ügy mellett és vállalja megmérettetését,a sok kritikát, és a feltűnési, vagy egyéb hátsó szándékú ember ,úgymond "kritikai" realizmusát,azt nem lehet gerinctelenséggel vádolni és úgy mond lejáratni olyan embernek, akit még nem igen láttam kiállni ,csak helyezkedni,hol ide hol oda. Minden esetre,azzal egyet értek hogy az ellenzék összefogása nélkül nincs kormányváltás,remélem ezt minden ellenzéki tudja!!!

gladiátor 2017.02.06. 17:11:28

Kíváncsi vagyok, mit gondolnak azok, akik szeretnék eltüntetni Gyurcsány Ferencet nemcsak a DK éléről, hanem úgy általában a Föld színéről? Azt gondolják, hogy az a 4-500 ezer stabil DK szavazó majd hirtelen az MSZP-re vagy bármelyik másik demokratikus pártra szavazna? Vagy csapatostul csatlakoznának ezekhez a pártokhoz?? Hát ilyen embereknek tartják a DK tagjait, támogatóit, szavazóit? Hol élnek ezek a "véleményvezérek"? azt gondolják, kilóra meg lehet venni bennünket? Soha.
Legfőbb ideje lenne, ezt végre megérteni, mert e "felismerés" nélkül soha nem lesz baloldali/demokratikus összefogás és Orbán dörzsölheti a tenyerét...
Ha meg még az okosnak mondott emberek is azt hajtogatják, hogy Gyurcsány nem győzhet vagy Gyurcsánnyal nem lehet győzni, ők azok, akik Orbán szekerét tolják! Csak bele ne szakadjanak az erőlködésbe...

gladiátor 2017.02.06. 17:11:30

Kíváncsi vagyok, mit gondolnak azok, akik szeretnék eltüntetni Gyurcsány Ferencet nemcsak a DK éléről, hanem úgy általában a Föld színéről? Azt gondolják, hogy az a 4-500 ezer stabil DK szavazó majd hirtelen az MSZP-re vagy bármelyik másik demokratikus pártra szavazna? Vagy csapatostul csatlakoznának ezekhez a pártokhoz?? Hát ilyen embereknek tartják a DK tagjait, támogatóit, szavazóit? Hol élnek ezek a "véleményvezérek"? azt gondolják, kilóra meg lehet venni bennünket? Soha.
Legfőbb ideje lenne, ezt végre megérteni, mert e "felismerés" nélkül soha nem lesz baloldali/demokratikus összefogás és Orbán dörzsölheti a tenyerét...
Ha meg még az okosnak mondott emberek is azt hajtogatják, hogy Gyurcsány nem győzhet vagy Gyurcsánnyal nem lehet győzni, ők azok, akik Orbán szekerét tolják! Csak bele ne szakadjanak az erőlködésbe...

Kása Imre 2017.02.06. 17:28:35

Vannak akik szeretnek a zavarosba halászni be kellene fejezni és inkább az össze fogást keresni.

DONJ 2017.02.06. 18:43:36

"Nem zörög a haraszt, ha nem fúj a szél". Lengyel László "okos tojás megmondó ember", csak azt felejti el, hogy Botka programjának egyik pontja volt, hogy Gyurcsány nem lehet a listán. Jó, tételezzük fel, van benne hozadék (bár én nem hiszem), akkor ezt nem négyszemközt kell kitárgyalni? Ehhez kell Lengyel keverése? Mi lenne, ha mondjuk egy politikai vitaműsorban, az ellenzéket nem állandóan támadó, hivatásos politológusok egyszer csak azt mondanák, ha Lengyelt is hívják, akkor Ők el sem mennek. Erre varrjon, ez a "szépfiú" gombot.

Tosó Doncsev 2017.02.06. 19:13:09

"...nem azt mondtàk Feri..hanem hogy menj a picsába.."(a gnómszerű Horn Gàbor)
És most megint?
:)

Lívia Fenyves 2017.02.06. 19:53:27

Pedig nem azt mondták, Horn Gábor már akkor is hülye volt.

morph on deer 2017.02.06. 23:11:15

@A.A. Cooper:
"Sokáig drukkoltam Fletónak, ma már egyértelmű, hogy nem győzhet. Viszont ha sokat erőlködik, csakis a Fidesz tud győzni."

Aha?
Mert ha visszalép, akkor vajon kicsoda?
Azt a csacskaságot mondjuk feledve, hogy a DK majd Gyurcsány nélkül besorol és tapsikol a ... kinek is?

Őszintén sokra értékelném a választ, mivel nekem ez nem jött össze. Hátha kihagytam valamit, ki tudja.
Előre is köszönöm!

Kelly és a szexi dög 2017.02.06. 23:13:36

Feri újra elintézi a kétharmadot!

histar007 2017.02.06. 23:23:11

Csak csináljátok. Botka nem akar Fletóval, Fletó nem akar Botkával. De csak együt lehetséges és a siker akkor sem valószínű. Orbán eközben bért emel, járulékot meg rezsit csökkent. Jó ez így.

elemes 2017.02.06. 23:26:49

Történt valami különös?
Sima politikai játszmák.

Stenonis 2017.02.06. 23:45:45

@Ilona100:
Gyurcsány olyan népszerű, hogy csak rogánt tudja megelőzni.
Az egyik legelutasítottabb magyar politikus.

A bohóckodása egyedül a fidesznek jó, mert a fidesz táborát nagyon jól össze lehet fogni a feltóval történő riogatással.

Gyurcsány egyféleképpen tehetné magát hasznossá: visszavonulna a politikától és kurva jó könyveket írna a baloldalról.

vajdasagi 2017.02.06. 23:52:11

A mániákus DK-sok megint el fogják érni, hogy Viktor 2/3-ot kap. Ti csak egy picivel vagytok ám jobbak, mint a Viktor-hívők. Tudjátok ezt magatokról, ugye? És nem zavar ez Titeket?

koala kóla 2017.02.06. 23:57:00

én csak egy KV-t kérek

'Bőven kétharmad fölötti mandátumaránnyal bírna a Fidesz–KDNP a parlamentben a januári összevont közvélemény-kutatási eredmények alapján. Abban az esetben, ha a baloldali ellenzéki pártok külön indulnak, még nagyobb lehet a kormánypárti fölény.'

www.origo.hu/itthon/20170206-fidesz-kdnp-mandatumbecsles-2018-as-valasztas-ketharmad.html

di Canio 2017.02.07. 00:04:50

Jaj hátba akarták szúrni a nagy hátba szúrót ez borzalmas. Táncolj Feri megint összehozod Orbánnak a kétharmadot!

ogli dzsí 2017.02.07. 00:46:43

HA a balliba tábor (MSZMP, DK, Együtt, Külön, PM, Momentum) összefog a JOBBIKKAL, akkor talán, esetleg megzorongathatnák, esetleg vmi csoda folytán még meg is BUKtathatnák a patás Viktort 2018ban.

Ha ez a csoda megtörténne, hány hónapig kormányoznának harmóniában, békességben ahogy a nép szereti?

Miért lenne ez jó Vonának, ha nem ő lenne a miniszterelnökjelölt? Ő még lehet miniszterelnök később, ha nem fog össze, de a ballibek soha nem kerülhetnek kormánykoalába, ha nem támogatják Vonát. Jól mondom?

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.02.07. 00:49:07

@Európa Kávézó:
A Niedermüller is azt állította, hogy:
- 30 éve ismerjük egymást Lengyellel és ez egy baráti beszélgetés volt.
Igaz a mondás:
INKÁBB EZER ELLENSÉG MINT EGY BARÁT!
Ps.:
Aki kétszer akkorát hibázik:
- az őszödi baromság (szerintem ott is elszámította magát, nem volt az a beszéd véletlen)
- az, hogy nem látta be az azonnali lemondást,
hogy a Kisvasutast 2/3-hoz juttatta, az ne ácsingózzon újra miniszter elnöki pozícióra, + rengetegen útálják + megígérte, hogy hátralép!

noviktorka 2017.02.07. 05:02:49

@histar007: Orbán valóban bért emel. Maguknak! Járulékot is csökkent csak többet kell fizetnem, mint eddig. Rezsit is csökkent, de jóval kevesebbet, mint a világpiaci árak indokolnák, mert a különbözetet lenyúlják.
Lényeg, hogy neked ez így jó. Akinek pedig nincs gusztusa segget nyalni, az pusztuljon!

a keresztényeket bántani tilos 2017.02.07. 05:05:28

@Ilona100: Gyurcsány az egyetlen, akinek a jelenléte biztosítja Orbán hatalomban maradását. Amíg Gyurcsány a porondon van, addig Orbán marad. Ideje lenne felfogni!

aprika 2017.02.07. 05:57:36

Szerintem a szavazóbázis növelésével /VIDÉK!!!/ kellene foglalkozni, mert a jelenlegi cca. 1 millió kicsit kevés lesz 2018-ban, meg 2022-ben is.

ogli dzsí 2017.02.07. 06:17:29

@aprika: növelése?

Ahhoz nagyon nagyot kell fejlődni az egészségügynek, hogy a ballib 2018ban hozni tudja a 2014es szavazószámot, 2022re nagyrészt meghalnak.

contractor 2017.02.07. 07:00:08

Amíg Gyurcsány életben van, addig Orbán miniszterelnök lesz. Ilyen egyszerű ez a képlet.

élveteg 2017.02.07. 07:05:02

"Ha meglesz a 106 egyéni körzetben a közös ellenzéki jelölt, simán elbukhat egy év múlva."

Megbaszhatjátok ti a közös ellenzéki jelöltjeiteket Mert a 106 egyéni körzeteben szavazólapon rajtatok kivül lesz jobbikos,Lmp-s jelölt is meg ki tudja még kicsoda

Barbaarb 2017.02.07. 07:05:31

Hihetetlen, hogy az elfogultság milyen torz kép kialakítására képes. Orbán hátradőléséről már fölösleges is beszélni (és még csak nem is a baloldali herce-hurca miatt), az viszont említést érdemel, hogy milyen pojáca kell ahhoz, hogy ne lássa, nem a demokratikusságról van szó, hanem a Fidesz leváltásáról. Értem én, hogy a DK pártiak nem fogadják el, hogy Gyurcsány közutálatnak örvend, de higgyétek el, hogy a Fidesz soha a büdös életbe nem lesz Gyurcsánnyal leváltva, és nem csak Gyurcsány, hanem a feltétlen hívei is is akadályozzák a Fidesz leváltását, amiért szóban annyira küzdenek.

kuksi1088 2017.02.07. 07:25:47

Szerintem a lényeg ebben van:
"Más kérdés, mennyire demokrata az a pénzügykutató politológus, aki nem a választókra bízna egy döntést, hogy ki menjen és ki maradjon, hanem ha neki nem tetszik, akkor húzzon el és kész. "
Igen, ha előre megmérettetik minden miniszterelnök jelölt, akkor ennek alapján lehet elérni a legjobb eredményt és ezt minden indulónak tudomásul kell vennie. Hogyan lehetne ezt megtudni? Először is kell az összes jelölt. Kell a jelöltek kampánya, esetleg nyilvános vitája. Ezt követően meg kellene rendelni minél több közvéleménykutatónál egy jelentős reprezentatív mintájú felmérést és azoknak az összesítését kellene alapul venni. Ha ezt valaki nem veszi tudomásul, na azt lehet ekézni.

MACISAJT 2017.02.07. 07:25:51

Mi ebben a csoda? Hiszen "ezek" mindig szervezkednek:
nepszava.hu/cikk/1007464-az-utolso-pillanatban-vagyunk---neves-kozeleti-szemelyisegek-felhivasa/

"Az utolsó pillanatban vagyunk" - neves közéleti személyiségek felhívása
nepszava.hu|2014. jan 8. 17:31

Információink szerint az Együtt-PM vezetője a múlt héten találkozott Fischer Iván lakásán Bitó László író, orvoskutató mellett többek között Heller Ágnes filozófussal, Konrád György íróval, Radnóti Sándor esztétával, Parti Nagy Lajos és Závada Pál írókkal. Egyebek között az ő javaslatukra döntött Bajnai Gordon hétfő reggeli bejelentése mellett. A demokratikus erők összefogásának hírére neves közéleti személyiségek felhívást tettek közzé. Ismertetjük a dokumentum szövegét, és az aláírók, valamint a csatlakozók listáját.

A közlemény így szól: "Mi, alulírottak, megkönnyebbülten és teljes egyetértéssel vettük tudomásul, hogy végre elindult az a folyamat, amelynek eredményeképp megszülethet a demokratikus erők teljes körű összefogása. E nélkül ugyanis elképzelhetetlen a jelenlegi autokratikus hatalom leváltása, a magyar demokrácia és a jogállamiság újjászületése.

Felszólítjuk mindazokat, akik érdemi közreműködői lehetnek az együttműködésnek, hogy ne késlekedjenek, rendeljék alá érdekeiket a közös célnak, s ha kell, javasoljanak új miniszterelnök jelöltet, hiszen az utolsó pillanatban vagyunk, amikor még van remény a jogállam helyreállítására.

Akinek fontos a magyar demokrácia ügye, határozottan lépjen fel az együttműködés érdekében. Fogjunk össze, minden demokratára szükség van! A haza mindenek előtt!

Bitó László, író
Csáki Judit, színikritikus
Heller Ágnes, filozófus
Konrád György, író
Parti Nagy Lajos, író
Radnóti Sándor, filozófus
Vásárhelyi Mária, szociológus
Váradi András, biokémikus
Závada Pál, író"

Oszt most -már azoknak akik időközben nem dobták fel a pacskert, mert a dk-s bandériumból már a +60-as is szépreményű ifjúnak számít- eljött az utolsó utáni pillanat.:P
És lengyel szürke kardigános antikasszandra lászló( mindig annak az ellenkezője jön be annak amit jósol) ismét összefogdosást szerveznek..

Ami pedig a böszmét illeti: tartsa meg a Devla még jó sokáig. Olyan ő mint egy lebutított vírus, ébren tartja a választók immunrendszerét.

Hidvégi Mihály 2017.02.07. 07:46:08

Kedves Gyurcsány Ferenc, időszerű lenne már - érdemei elismerése mellett - nyugalomba vonulni a magyar közélettől. Nem tehetségtelen Ön, szó sincs róla, nagyon is szükség lenne a baloldalon egy olyan karizmatikus emberre, mint Ön. De ha elkúrtunk valamit olyan szinten, ahogy Ön tette, kérem le kell vonni a konzekvenciát s az ország, ennek a szerencsétlen kis országnak az érdekében vissza kellene vonulnia. Ez nem jelenti azt, hogy nem vehet távolról részt a politikában, de meg kell keresnie az Önt helyettesítő embert, aki hasonló erényekkel bír, de akkora böszmeséget nem követett el, mint Ön.

Ez az ország, ez a földgolyóbis nem érdemelte meg Orbánt, az Ön 2006 utáni ténykedése hozzájárult, hogy egy ilyen gátlástalan bűnöző a fejére tehesse a koronát s mérgezze azóta is a magyar nép lelkét. Egyik legnagyobb bűne ebben Önnek van, még akkor is, ha - én legalábbis elhiszem - jót is akart.

Isten Önnel.

önhordó 2017.02.07. 07:46:50

Gyurcsány otthagyta az MSZP t a hívek meg üvöltik,hogy összefogást !!Minek?Ha büdös vagy ne sértő dj meg, hogy nem ülnek melléd...

élveteg 2017.02.07. 08:05:08

"Mindenki Gyurcsány évértékelőjéről beszél, a puccsisták magyarázkodnak"

"Morál és politikai tisztesség a köbön..."

A puccsisták ? )))) Höhöhhhhö Hát nem az idolotok volt aki azáltal lett miniszterelnök hogy megpuccsolta a demokratikus választáson nyerő Megyót? Az nem volt baj ? Ott minden rendben volt, már úgy morálisan ?

gabardin 2017.02.07. 08:33:35

@Stenonis: 100%-ig egyet tudok érteni veled. Ferinek mennie kell, így a fidesz malmára hajtja a vizet

mojszipupi 2017.02.07. 08:35:11

A puccsista kollaboráns mszp t soha többet! Egyhangúlag szart be a szoci vezetés, hogy vége lesz a jó világnak és áldozták be azonnal Gyurcsányt. Gyurcsány soha nem fog félre állni, mert van igazság, ami hajtja. Előbb utóbb eléri egy újabb óriási botrány az mszp t is ami majd ledarálja őket. Orbán kedvenc szegedi ügyintézőjét sikerült az mszp nek megnevezni, mint "legmegfelelőbb jelölt"
Demeter Márta esete is jókor jött, újabb bizonyosság hogy a kollaboráns mszp Orbán kottájából játszik

BALTAZÁR 2017.02.07. 08:36:54

Ez az egész ballib összefogócska pontosan úgy néz ki mint a Brian élete c. film egyik legjobb jelenete amikor a Júdeai népfont és Júdea népe front egyetlen közös pontja az, hogy útálják a Rómaiakat de mindennél jobban
Júdeai nemzeti front-ot. :-)
Röhej ez az egész.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 08:41:49

Tetszik a sztori.

Adva van a valóban állampárti múlttal rendelkező Lengyelt, aki kezdetektől Horn seggnyalója, és a hazai jobboldal ostorozója volt, stabil Népszabó író, magyar utáló.

Most hogy ez az exkomcsi felszólalt GYurcsány ellenében, aki egyébként a Dialógus csoportról jelentegett, és az MSZMP KB szólt le Feri vizsgáira, mint megyei KISZ titkárnak, szóval manapság, ezek a GYurcsány féle komcsik elkezdik kiborítani Lengyel féle komcsik állampárti múltját.

Szerintem csak dőljünk hátra és kérjünk egy kávét. :DDD

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 08:47:18

@Barbaarb:

Ez tualjdonképpen igaz.

Örömmel olvasom a Gyurcsnyisták blogjait, ahol lebarmoznak megvetnek mindenki mást, aki mást gondol a világról, mint ők.

Itt ez a remek példa, ahol a gyerekekt keveri bele az agyatlan gyűlölködő Gyurcsnyista a nap hányásába:
kiralycsinalo.blog.hu/2017/02/05/igy_nevelj_fideszes_gyermeket

Ezek valóban alkalmas posztok arra, hogy az ingadozókat meggyőzze:

SOHA TÖBBET GYURCSÁNY ÉS AZ ELKÚRÓK !

VT Man 2017.02.07. 08:50:22

@noviktorka:
"Rezsit is csökkent, de jóval kevesebbet, mint a világpiaci árak indokolnák, mert a különbözetet lenyúlják. "

Ez azert van, mert ha tobbet csokkentene, osszeomlana az aramellatas.

Ti mondtatok :-)

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 08:52:01

@Hidvégi Mihály:

"szükség lenne a baloldalon egy olyan karizmatikus emberre, mint Ön"
"de meg kell keresnie az Önt helyettesítő embert, aki hasonló erényekkel bír"

Írja ezt egy magát jobboldalinak valló PKP nevű párt egyik házi szónoka.. :DDD

konrada 2017.02.07. 08:53:11

Hajrá DK, Hajrá Fletó! Ne hagyjátok magatokat!

..én meg csak egy kávét kérek....

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 08:54:34

@MACISAJT:

Ez copy-paste pont jó lesz 2018 januárjában is.

Addig már megszereti Lengyel a Gyurcsányt, és a Botkát is oda-vissza.
Jelenleg a helyosztó folyik, ezért az ellenségeskedés.

JGDus 2017.02.07. 09:02:52

Értelmiség? Hol? Ovi-homokozó van csak nyafogó ovisokkal.

n3spr3ss0 2017.02.07. 09:03:34

@Telitalálat: Ezzel a primitív választó réteggel nem dicsekednék.

nu pagagyí 2017.02.07. 09:04:29

Médiafelület már nem lesz a választásokra, értelmes üzeneteket nem lehet eljuttatni az emberekhez. Az állampárt közpénzből eszközölt permanens, hazugságokat sulykoló kampánya és a kézi vezérelt hatóságok ébersége azt is megakadályozza, hogy természetes módon választódjon ki tömegeket megnyerő ellenzéki vezető. Nem sok esély van tehát a demokratikus ellenzék választási sikerére. Előbbiek miatt bukik az előválasztás is mint a sunyi választási rendszer elleni orvosság, nem lehet külső beavatkozás nélkül, tisztességesen lebonyolítani, pedig az előző választáson még lehetett volna.. Az állampárt ügynökei már mindenhová beépültek, képesek manipulálni az ellenzéki jelöltállítást és szavazást is.

Szerintem csak két reális eszköz adódik a népellenes rezsim eltávolítására. A hosszabb út a belülről bomlasztás, a félművelt pártemberek háttérbe szorítása a rendszeren belül (mint a Kádár-rendszerben). A másik veszélyesebb, az a mód, ahogy hatalmat szerzett a Fidesz. Provokációk, illegális szervezkedés, nyugtalanság gerjesztése, polgári engedetlenség. Utóbbi persze veszélyes, már nincs demokrácia, a hatalom kíméletlen eszközöket fog használni és megvan a veszélye, hogy az ellenállás résztvevői is deformálódnak, pont olyan kíméletlen gazemberekké válnak, mint a rezsim jelenlegi irányítói és kiszolgálói. Ennek ellenére utóbbi az üdvözítőbb, mert a mindenkori hatalomnak tisztelnie kell a népet, meg kell tanulnia, hogy nem lehet a hatalommal büntetlenül visszaélni.

Peter Tamas 2017.02.07. 09:04:34

Vajon szükség van e a DK-sok szavazatára Orbán elzavarásához? Azt a zavaros választ és még zavarosabb elméletet, amit az általam nagyon tisztelt Lengyel László felvázolt, totális amatőrségnek tartom: mintha nem is Ő lett volna! Zavara azt is jelenti, a dolgok megtörténtek! Remélem Gyurcsány nem gondolja, hogy 2018-ban reális esélye van a miniszterelnökségre, annál inkább gondolhatja, hogy akár most, akár korábban tett erőfeszítései a viszonylagos politikai tisztesség megteremtésének ideje, még mindig nem jött el!

Zsoltbacsi 2017.02.07. 09:09:49

@nu pagagyí:

"Médiafelület már nem lesz a választásokra, értelmes üzeneteket nem lehet eljuttatni az emberekhez. "

Eddig 3 forradalom (szeru) volt magyarorszagon: 1956,1989,2010. Megis melyiknel letezett erdemben jobboldali sajto?
A jobbik, akinek a G napig semmije se volt, es 2 oldalrol is utottek, hogy tudott feljonni a masodik helyre?

Telitalálat 2017.02.07. 09:13:25

@n3spr3ss0: Az a helyzet, hogy a JOBBIK, az MSZP, de különösen a DK és a FIDESZ, hívei vallásnak fogják fel a saját pártjuk támogatását. Ki sem tudnak nézni az ellenző mögül, meg sem hallgatják a másikat és ezért képtelenek meglátni, hogy igenis minden párt elképzeléseiben, intézkedéseiben vannak jó dolgok. E miatt vagyunk ott ahol. Mindenki gyűlöl mindenkit. Egy kicsit toleránsabb, nyitottabb légkör sokat segítene a hazai állapotokon. Sajnos azonban a szalámi taktika működik és ennek Gyurcsány és agymosott hívei a FIDESZ sarokkövét adják. Persze az is igaz, hogy lassan már minden pártban csak a mosott agyúak maradnak, mi belgák meg hová álljunk??????

nu pagagyí 2017.02.07. 09:14:01

@Ballib cenzúrázók réme 24: Te mint a jelenlegi és mindenkori állampárt kiszolgálója, nem nagyon érted egy szuverén ember gondolatait. Nekem sem tetszik Lengyel mostani ténykedése, ennek ellenére joga van ahhoz, hogy a legjobb belátása szerint tegye a dolgát. Neked felesleges hozzászólnod egy liberális portálon, érdektelen véleményed már megjelent saját pártsajtódban, nem tudsz hozzátenni semmit a vitához.

nu pagagyí 2017.02.07. 09:16:00

@Telitalálat: Szerintem fordítva van. Nem Gyurcsány, hanem a rutinszerű gyurcsányozás az akadálya bármiféle értelmes párbeszédnek.

Hidvégi Mihály 2017.02.07. 09:16:38

@Ballib cenzúrázók réme 24:

Igen, uram, ezt írtam, magam jobboldali érzelműnek tartom, de a baloldali értékek megjelenítésére is szükség van egy társadalomban, ezért lenne jó egy erős baloldal is.

Természetesen a PKP kormányzása alatt... s ha úgy adódik, üsse kő, akkor lehet egyszer... ha megemberli magát a baloldal, jelentsék ők a kormánypártot.

Skankhunt42 2017.02.07. 09:16:46

Lengyel László tökéletesen megfogalmazta az ATV-n azt, amit en is gondoltam Feri bácsi évértékelőjéről

Skankhunt42 2017.02.07. 09:20:55

@mojszipupi: akkor miért is sipákolt a Feri 2014-ben és most is, hogy ki akarják hagyni?

forrimi85 2017.02.07. 09:25:47

A blog stílusa nem európai (Európa kávézó? :-) ) a dicső ötvenes évek retorikájára emlékeztet, csak most a MDP-propaganda helyett szélsőségesen nyomja a DK-propagandát a szöveg. Csak egy jellemző aljasság: a jelentős politikai gondolkodót idézőjeles értelmiségiként írja le. Gratulálok! De ezzel az írással nem ez a nagy baj, hanem az, hogy elfelejti: Gyurcsány Ferenc a magyar néppel szemben a legnagyobb bűnt követte el. Országunkra szabadította a FIDESZ és O.V. ámokfutását immár 8 éve lassan. Köszönjük! Hazugságokkal győzött a 2006-os választásokon és nem mondott le a zavargások idején sem. Még húzta évekig. Pedig, ha 2006-ban új választásokon a FIDESZ nyert volna, biztos nem kétharmaddal és biztos nem több ciklusra. Mindenki számára egyértelmű - kivéve a DK-sok - ha Gyurcsány nem takarodik el agresszív és hiteltelen politikai karakterével a közéletből, akkor NEM LESZ esély sem a FIDESZ leváltására. GYF-nek nem a picsogó, maníros és nárcisztikus stílusa a bántó, hanem az, hogy hiteltelen. Akinek Kóka János volt a gazdasági minisztere, az egyéb aljasságokra is képes.

Telitalálat 2017.02.07. 09:31:36

@nu pagagyí: Az a baj, hogy ha nem lenne alapja a "gyurcsányozásnak" már szárnyalna a DK. De a DK pont akkora támogatással rendelkezik, mint amivel indult. Tehát van alapja! Gy.F. léte a hazai közéletben három dolgot okoz.
1. Elvisz 250.00-300.00 szavazót a balnak nevezett oldaltól. Ez persze paradoxon, mert GY.F. liberális gondolkodó. Továbbá ez a legkisebb baj.
2. Amíg ő ott van a politikában, addig FIDESZ vadul tud rá mutogatni és a szavazói bázisának összefogásához és mozgósításához elengedhetetlenül szükséges gyűlölt ellenséget fel tudja mutatni.
3. Itt a legnagyobb probléma. Gy.F. élvezi, ha ütheti a sajátjának nevezett oldalt. Folyamatosan betart és nyafog, saját embereit arra buzdítja, hogy keltsenek zavart az ellenzékben. Ha valaki kívülről csak állandó perpatvart lát nem fog odahúzni, Gyurcsánnyal nem lesz nagyobb az ellenzék bázisa. 2018-at az ezért selejtezőnek kell felfogni 2022-re. Derüljön ki kinek van tényleges bázisa. Ha Botka is meghajlik Gyurcsány nyafogása előtt, akkor bukjon ő is!!!

forrimi85 2017.02.07. 09:38:14

@Telitalálat: Szintén, jól foglalja össze az a 3 pont a helyzetet!

Barbaarb 2017.02.07. 09:44:25

@mojszipupi:

Vagy az MSZP-nél egyszerűen rájöttek, hogy 2018 elúszott, és okosan 2022-re készülnek. Álltathatja magát a baloldal a 2018-as kormányváltással, de ha lemásolják 2014-et, akkor az eredménye is ugyanaz lesz, hosszú távon is.

wizes1 2017.02.07. 10:08:11

A PISAagy mindenütt arat?
Gyurcsány többször kijelentette, - utoljára tegnap két médiában is,- hogy nem akar miniszterelnök, tehát jelölt sem lenni?
Ennyi agyalágyult van Lengyeltől kezdve a ma reggeli Kárász féle ATV-n keresztül akik akkora seggfejek, azt a gumicsontot rágják ami nincs is??
Érti ezt valaki??

nu pagagyí 2017.02.07. 10:16:05

@Telitalálat: "addig FIDESZ vadul tud rá mutogatni "
Mégis, ki a f*t érdekel, hogy kire mutogat a Fidesz? Ők mindig arra mutogatnak, akik veszélyt jelentenek a hatalmukra és általában pont azzal vádolják, amit saját maguk követnek el, vagy el akarnak követni. Gyurcsányt ugyebár korrupcióval, hazudozással, adatok eltitkolásával és diktatórikus eszközök alkalmazásával vádolták, Láthatod, hogy hatalmat szerezve ezek az eszközök a jelenlegi rezsim természetes megnyilvánulásai lettek. Az igazság számít, nem a mutogatás és a propaganda.. Nem volt alapja egyik vádnak sem Gyurcsány ellen. Az MSZP ellen már inkább, főleg a korrupció ügyében, de ez pont az, amiket Gyurcsány is kritizált az elhíresült beszédében. A gyurcsányozásban egyesülő nagy "népi" egyetértés az MSZP és a Fidesz közös alkotása, amolyan pártok feletti korrupciós szövetség. Ha te is bedőlsz mindenféle alaptalan rágalomnak, miért várod, hogy meg tudsz győzni bárkit az igazadról?

Zoltán Rétháti 2017.02.07. 10:19:23

Érdeklődő vagyok, de nagyon sok csacskaságot olvastam. Először: mi a baloldaliság jellemzője? Romániában biztos sokkal több van, mert egyszerűen felháborodnak a kormány hazudozásain,a korrupció támogatásán és ezért utcára vonulnak. Mo-n mi történik? Semmi. Mindenki definiálja a "baloldal" fogalmát, de ki tudja, hogy mit értenek rajta? A sok ekézés után még mindig található baloldali, aki nem szereti az Orbán kormányt! Hisz ettől baloldali, nemde? Bármilyen kormánykritika baloldaliság, vagy mégsem? A Jobbik is baloldali, csak még nem tud róla? Nehéz ebbe beletörődni, de a lakosság vágyai, szimpátiái nem a pártok előre definiált ideológiáját követik. A populisták, így a Fidesz előnye leginkább az, hogy politikailag semleges lakossági vágyak mögé állnak, de ha az az érdekeikbe ütközik, akkor gumicsont vágyakat kreálnak, Cipollaként irányítva a lakosságot. Ez ellen nincs receptje egyelőre a kormány ellenzékének. Ezt az országon kívül jól érzékelik, de nem szólnak bele, mert a szuverenitásba az is beletartozik, hogy minden ország lakossága jogosult a saját életét úgy elszúrni, ahogy tetszik. Miután a választási érdek felismerése intellektushoz köthető, különféle intelligenciákat mutattak ki, vannak akik a DK-t, MSZP-t, LMP-,stb-t követik, de más megközelítést nem tudnak, nem képesek felismerni. Ez van. A lakosság az orbáni cipollaságból csak vmi nagy kataklizma árán tud felébredni, pl. olimpia rendezés miatti legatyásodás miatt. De ebből továbbra sem következik, hogy a pártoknak hitelük lesz emberek vezetésére. Botka előnye, hitele abban áll, hogy régóta vezető. Gyurcsány igen rövid ideig volt tényleges vezető. Orbán hátránya növekszik, mert egyre hosszabb ideje vezető, tehát egyre pontosabban megítélhető a személyes vezetői teljesítménye. Viszont sok ember nem képes felismerni se a saját, se más hibáját, önkábításban hisz.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.02.07. 10:28:42

Gyurcsány miden lépésével folyamatosan Viktort erősítni. Ez vajon véletlen?

A lejáratott nevét folymatosan a felszínen tartja, ezzel platformot adva, hogy a CÖF féle férgek az újonnan érkezett kihvókat meg a bohócot összefotoshoppolhassák, és az egész fidezes lakájmédia gyurcsánykottázhasson. Eközben folyamatosan bomlasztja is a szarrá tagolt ellenzéket. Tényleg, mintha Viktornak dolgozna.

Scagnetti 2017.02.07. 10:34:45

Na, megint van kit utálni.

nemecsekerno_007 2017.02.07. 10:35:16

Mikor megy már nyugdíjba Kádár csendestárs értelmisége és az eszmei utódaik?

Telitalálat 2017.02.07. 10:40:12

@nu pagagyí: Ha nem tudok meggyőzni senkit, ahogyan ezt állítod, akkor nyilván a DK Gyurcsánnyal az élen képes megnyerni a választást. Egyedül. Ja, hogy 250.000 választón kívül más nem így gondolja?! Lárfári, hibahatáron belül van...

nu pagagyí 2017.02.07. 10:42:13

@nemecsekerno_007: Jó reggelt! Az eszmei utódok éppen hatalmon vannak. Állampártot csináltak, államosítgatnak, pártemberekkel töltik fel az állami funkciókat, hatóságot uszítanak minden egyet nem értőre, az állami médiát propagandára használják, az autonómiákat felszámolták. Nehéz lesz őket nyugdíjba küldeni.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.02.07. 10:44:15

@nemecsekerno_007: Ők egyelőre még kormányon vannak. Hülyén venné ki magát, ha nyugdíjba mennének.

2017.02.07. 10:44:54

@histar007: Persze. Könnyű neki a más pénzéből.

Medgar 2017.02.07. 10:49:16

Botka, Gyurcsány és Orbán sétálnak az erdőben, hirtelen megjelenik egy jó tündér:

- Na fiúk jó napom van, mindegyikőtök kívánhat egyet

Botka: - Azt kívánom, hogy az ellenzék nyerje meg a 18-as választást a vezetésemmel
Gyurcsány: - Azt kívánom, hogy az ellenzék nyerje meg a 18-as választást az ÉN vezetésemmel
- És te Viktor mit kívánsz? - Kérdezi a tündér.
- Azt hiszem én már csak egy pohár sört kérek...

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 10:52:08

@nemecsekerno_007:

Gyurcsány örökké fog ragaszkodni a hatalomhoz.
A rángatózó elmebeteg korszakát ugyan kinőtte már, de a diktatórikus nárcizmusát képtelen levetkőzni.

Hatalomvágya nem múlik, és most éppen a baloldalt áldozza fel ennek oltárán idestova 10 éve.

Ami tulajdonképpen az egyetlen figyelemre és elismerésre méltó tette, kb a születése óta, az MSZMP KB-nek jelentgető Gyurcsány nevű csinovnyiknak.

nemecsekerno_007 2017.02.07. 10:58:12

@nu pagagyí: "Jó reggelt! Az eszmei utódok éppen hatalmon vannak..."

Mennyire nem látod a fától az erdőt. Épp a most hatalmon lévők azok akik nem "azoknak" az eszmei utódai. A kádári értelmiség szép lassan kiszorul a közéletből, egy olyan korszak emberei amiben Mo. nem volt szabad, a hatalmat idegen katonai erővel tudták fenntartani ill. voltak ugye a csendestársak. Azért mossa össze a "balliberális" oldal ezt a mostani rendszerrel, mert kiszorulóban van a közéletből és nagyon mást nem tud csinálni, nem képes ré. Lakáj-értelniség volt, a hatalom szolgálatában állt, anyagi függőségben volt és nem tud ebből az attitűdből kikerülni. Ilyen ez, kutyából nem lesz szalonna.
Egyébként ha másból nem is a kínlódásukból látható, hogy ők a múltat képviselik, többre nem nagyon képesek. Elég sok cikk született erről:
A féltudású magyar elit. pl.

nemecsekerno_007 2017.02.07. 10:58:49

@Csuvakka a migráns vuki: Nem is tudod mekkorát tévedsz. De ez van, vannak akik nem tudnak továbblépni. Ilyen ez.

NemodaBuda 2017.02.07. 11:00:53

Tulajdonképpen az a baj Lengyellel, amit GY-ről szoktqk mondogatni ! Türelmetlen ! Le akarja vágni a vitás kanyarokat - pedig ezt nem lehet. Nemcsak elvileg nem lehet, gyakorlatilag sem, csak úgy, ahogyan orbán teszi, megsemmiíti azh ellenfelet. Nos, ha az MSZP meg tudja semmisíteni GYF-et, akkor le is tudja majd győzni. Addig azonban nem ! A viccet félretéve, nem is kellene ezzel foglalkozni, hiszen GYF ugyanannak a baloldalnak a része, mint az MSZP. Össze kell fogni a jobboldal arra érdemes részével, és el kell kergetni ezt a mostani antiliberális, erőszakos, tolvaj és hazudozó, embertelen rezsimet. Aztán folytatni kell a munkát az államirányitás és a kultúra, az oktatás és minden más társadalmi harctéren ! Úgy párszáz évig, aztán már megy magától !

nemecsekerno_007 2017.02.07. 11:02:23

@Ballib cenzúrázók réme 24:

Egy sűlyedő hajón vitatkoznak a hülyék. Ennyi. Sok közük már nincs a közélethez, csak statiszták. Szép lassan a történelem szemétdobjára kerülnek, ahová valók.

konrada 2017.02.07. 11:19:10

...én most jóhiszemű leszek: Fletó tényleg változtatni akar, és tudja - mivel miniszterelnöke, pártelnöke is volt - a mai MSZP-vel nem megy.
Így ha hátralép, pártja támasz nélkül bedarálódik, az ismét kizárólagos MSZP meg ott folytatná, ahol abbahagyta: lengyelekkel, hillerekkel...

...de az MSZP is tudja: 2018 elment. Így vagy kitör a 2x is cca. 2/3-ot összehozó összefosásból, és megméreti, melyi a legerősebb párt, amely a következő választáson már vezető lehet, vagy tovább folytatja ezt a semmibe vezető utat.
...s ugyanez igaz Gyurcsányra is: ha beáll az összefogásba, a végén ledarálják, mint azt a Torgyánt, akire egyre inkább hasonlítani kezd (annak, humora, bája nélkül. ...na ezt se hittem volna, hogy egyszer leírom ezeket, de kellett hozzá az idő, és mostaniak kontrasztja, amihez viszonyítani lehet).
Így meg erőt kell mutatnia.

...zorbánnak meg egy kávét kérnie...

nu pagagyí 2017.02.07. 11:19:56

@nemecsekerno_007: Lakáj-értelmiség. Szép szó, rögtön Bayer jutott eszembe, de talán Palkovics találóbb. Utóbbi teljes szakmai tudását a rezsim céljának rendeli alá: az önálló gondolkodás képességének száműzését a jövő generációjából. Nem az ideológia jellemzi egy rezsim milyenségét, hanem a módszerek. Ha kiiktatják az alternatívákat, a kizárólagos hatalmat korlátozó ellensúlyokat, ha a hatalom megszállja az államot, külön propaganda minisztériumot gründol és propaganda ömlik minden csatornán, ott diktatúra van. Mindegy, hogy nemzetre, Jézus Krisztusra, népre, vagy a pilisi szívcsakrára hivatkozik az aktuális hatalom, a szabadság hiánya pont ugyanolyan világot teremt. A szabadságot maguknak az embereknek kell éreznie, lehetőleg a saját országukban és nem emigrációban. Szabad emberek nélküli ország, soha sem lesz ténylegesen szabad. Az ország szabadságát pont saját diktátora veszélyezteti, aki hatalma érdekében gátlástalanul lepaktál bármelyik erősebb hatalommal, amelyik garantálja saját kizárólagos hatalmát.

nu pagagyí 2017.02.07. 11:28:41

@konrada: Pont ezért csak egy dologban kellene összefogni. Bojkottálni kell a parlamenti választásokat és egyidejűleg követelni kell egy tisztességes választási rendszert és annak tisztességes lebonyolításának garanciáit. Felesleges asszisztálni egy diktatúra választási színjátékában.

nemecsekerno_007 2017.02.07. 11:33:06

@nu pagagyí:

Szerinted a többség szabadságát miben korlátozza a mostani hatalom a hétköznapokban? Mer' szerintem nem sokban. Azért sincs össztársadalmi felháborodás.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 11:33:41

@A.A. Cooper: "Én szeretem Fletót, de ideje lenne már rényleg háttérbe vonulni, és megvárni, amíg tényleg eljön az ő ideje...."
Neki már eljött az ideje, itt volt, aztán el is ment az ideje. Senki nem akarja, hogy eljöjjön megint csak a teljesen idióták. Ha valakiről valaha bebizonyosodott hogy alkalmatlan, akkor az szegény Fletó.
Az a tény hogy nem hagyja annyiban, és még vissza akar térni, az csak még inkább alátámasztja ezt, és azt is mennyire nincs tisztában a világgal és saját magával. Ő szabadította Orbánt az országra, és továbbra is segíti őt a megosztó és szarkavaró személyiségével.

egyjózsi 2017.02.07. 11:37:26

@Barbaarb: Akik a Gyurcsányt okolják Orbán 2/3-ért, belegondoltak vajon az alábbiakba? Az LMP mindvégig Orbán és Gyurcsány ellen határozta meg magát. Miért nem lett tömegpárt? S a többi? Ha igaz lenne a tétel, hogy amíg Gyurcsány a porondon van, Orbán nyerni fog, akkor miért nem hoztok össze egy összefogást, Gyurcsány nélkül, s a szavazók özönleni fognak hozzátok, mert megszabadulhatnak Orbántól ugyanúgy, mint Gyurcsánytól. Elmondom miért. Mert az összes tehetségetek abban merül ki, hogy gyurcsányoztok. Ezzel el lehet fedni, meg lehet magyarázni mindent. A tehetetlenséget, a képességek hiányát arra, hogy Orbánt elzavarjátok. A Feri miatt nem tudjátok. Gyenge gondolkodó képességre utal minden megnyilvánulás, bárkitől származzon, aki a Fidesz fennmaradásában, a 2/3-ban Gyurcsány létét látja okként...

bekerült 2017.02.07. 11:38:31

@A.A. Cooper:

Meg vagy libbenve ?

Egy választáson még pár szavazat is dönthet , nem, hogy % !

Egyáltalán miért kened az egészet Gyurcsányra ?

Akik már 10 éve ellene játszanak, azok nem követtek el hibát ?
Azok nem az okai annak, hogy nem lesz összefogás ?

És miért ?
Mert nem tetszik nekik egy másik párt elnöke ?
Ez nem kívánságverseny !

A DK-nak se tetszik sok minden, sorolhatnám.
Ahhoz viszont senkinek semmi köze, hogy egy párt kit választ meg elnöknek, azt el KELL fogadni, ha együtt akarnak velük működni !

Eszi, nem eszi, nem kapnak ugyanis mást !

Ebből KELL kiindulni , még a királycsinálóknak is !

konrada 2017.02.07. 11:41:37

@nu pagagyí:
Na ez az, ami nem fog menni. A választók cca. 40%-a eddig is bojkottálta a választásokat, így mindig is a szavazókorúak kisebbsége választotta meg az aktuális kormánynak valót.
...s ez soha nem zavarta egyiket sem! (Mert a választani akaró-tudó többség mögöttük volt, aki meg semmit se akar, az meg úgy járt....)

Így ha valami csoda folytán a bojkott működne is, lennének olyan kisebb pártok, akik az alacsonyabb részvétel miatt esélyt látnának arra, hogy képviselőket küldjenek a parlamentbe - így biztosítva vezetésük, pártjuk pénzelését - ezért ők azt megtörnék...

...de ugyanezért nem tennék meg a már bent lévők sem: azt látják, hogy az utcára értük alig pár ezren mennek - így azzal hatalmat nem lehet dönteni - viszont hiányozna a parlamentből az ő hangjuk, erejük

(...meg az azzal járó pénz prominenseiknek, pártjuknak....)

lüke 2017.02.07. 11:50:14

Lengyel már akkor hibázott,mikor Antal Józsefnek felajánlotta szolgálatait....
Benedek család szégyene

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 11:50:53

@nemecsekerno_007:
Hogy miben korlátozza a szabadságot ? Rengeteg dologban.
A legegyszerűbb szemléltetés : napokban készült egy paródia Trumpról, mert nem mindenki szereti őt az USA-ban. Amikor először néztem az jutott eszembe, hogy na ez Magyarországon nem történhetne meg Orbánnal. És gondolom Putyinnal sem Oroszországban.
www.youtube.com/watch?v=pZOF9q5fzfs
Ilyet itthon egyszerűen nem merne senki megtenni, mert félne a következményektől. Orbán manapság már teljesen nyílta üldözi és meg kívánja semmisíteni a politikai ellenfeleit. Nem igazán titkolja ezt. Ő egy harcos aki védelmez bennünket és az országot. Aki nem ért vele egyet az ellenség. Nemzetellenes. Ő az az ember aki megmondja, hogy mi szolgál a nemzet javára és mi nem. Ki az aki idegen érdekeket szolgál. Ez nagyon sokban hasonló a rákosi-kádár érára. A múlt rendszer ugyanilyen egypólusú kívánt lenni, és a politikai vezetés a PÁRT (MSZMP) egyszemélyben tudta, hogy mi a helyes és helytelen a világban. És ebben rengetegen hittek is.
Te valószínű már ebben a rendszerben születtél. De azért hallhattál arról, hogy volt korábban egy elnyomó rendszer amit úgy hívtak szocializmus.
Én már éltem akkor. Hidd el nekem, nagyon-nagyon sokban hasonló volt a orbáni rezsimhez.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.02.07. 11:53:08

Hatalmi marakodás helyett inkább segíteni kellene a Momentumnak aláírást gyűjteni. Ők legalább csinálnak valami hasznosat.
Abban reménykedem, hogy 2018-ban a MoMo-ék pártként elindulva megszólítják azt a 3-4 millió passzív választót, akinek jelenleg nincs kire szavaznia, és kisöprik a parlamentből az összes eddigi megélhetési gyógypártot.
Az se lenne rossz, ha végre lenne egy főügyész, aki hajlandó dolgozni is és elkezdődne a korrupció büntetőjogi elszámoltatása... ;-)

MACISAJT 2017.02.07. 12:02:02

Én a böszme reformdühének programjait szedtem össze( a teljesség igénye nélkül):P Mert a böszme mindig kényszeresen programot hirdet(ett):

2004. Merjünk baloldalinak lenni

2004. Lendületben az ország

2005. Útközben

2005. 100 lépés program

2006. Új Magyarország program

2006. Új egyensúly

2007. Szembenézés

2007. Zászlóshajó program

2007. 48 pont

2007. 7 pontos tisztasági csomag

2008. Megegyezés

2008. A józan ész nevében

2008. Új Tulajdonosi Program

2008. Munka, tudás, tulajdon

2009. Négy pilléres pakk Kelet-Közép-Európának

2011. 20 pont

2013. Európai Magyarországot! Demokráciát, biztonságot, fejlődést!

2013. Krédó

2013. 16 pont

2013. 33 pont

2014. Angyalok vagy ördögök?

2015. Sokak Magyarországa

Mennyi istenverte hablaty amivel több mint egy évtizede óta tömi a nyilvánosságot(volt olyan amelyik külön mellékletben jelent meg a Szabad Népben !) és mind mind elmentek a levesbe...

Valójában az egész gyurcsanizmusból egyetlen szó maradt meg: "elkúrtuk".

al Dajjal 2017.02.07. 12:03:01

Gyurcsány tényleg képtelen felfogni, hogy amíg jelen van, Orbán szinte bármit csinálhat, nincs veszélyben a választás.
Nem fogja fel, hogy konkrétan, személyesen őt teszik a választók felelőssé Orbán kétharmadáért.
2006-os tévé vitában konkrétan letagadja az akkor még gyógyszerfelírási díjnak nevezett vizitdíj bevezetését, 2007-ben pedig bevezeti.
Az őszödi beszédet a mai napig egy pozitív dologként próbálja elsütni, hogy igazságbeszéd volt, az akkori politikai elit miatti "segélykiáltás". Ha így lett volna, a Parlamentben, vagy egy interjúban mondja el, nem egy hangfelvételen szivárog ki.
A beszéd tartalma: nem a hazudtunk rész az igazi baj. Tudjuk, hogy a politikusok akkor is hazudnak, ha kérdeznek. A baj a "nem csináltunk semmit másfél, két évig" résszel van. Mondjuk az után se sokat csináltak, de ez az összes baloldali kormányra jellemző, hogy nem sok mindent tudnak felmutatni. Megyó még befejezett pár autópályát, amit 2002 előtt kezdtek el, de utána nem sok minden történt.
Otthagyja az MSZP-t, majd folyamatosan hisztizik, hogy ők nem akarnak összefogni vele. Ha ennyire hozzájuk van nőve, miért lépett ki? Vagy csak az ő hátukon akar bejuttatni egy frakciónyi képviselőt a kényelmes fizetésért, juttatásokért? (PM dettó ugyanez az LMP-vel)
Gyurcsány 2004-ben a határon túli magyarok könnyített állampolgársága ellen kampányol, 2015-ben pedig "szír" migránsokat fogad a házába, az illegális határátlépők jogaiért sír nyilvánosan - újabb muníció a "hazaárulózáshoz"
Gyurcsányt olyan szinten utálták még 2010-ben, hogy Orbán gyakorlatilag program nélkül, sima Gyurcsánytakarodj! szlogennel kétharmadot szerzett. Látjuk, mi lett belőle. Akármilyen arrogáns, hazug, korrupt geci is lesz Orbán a jövőben, az emberekben benne van, hogy ezt Gyurcsánynak köszönhetjük. Orbán minden hibája Fletóra hullik vissza.
Most már a sima vesszenorbán kevés a győzelemhez. Program kell, hiteles emberek, amit nem mutat a jelen ellenzék. Nem látszik, hogy egyáltalán mit akarnának csinálni, miből, hogyan... Az emberek egyszerűen félnek, hogy legközelebb már a Jobbiknak intéznek kétharmadot, az pedig nagyon-nagyon nem lenne jó senkinek.
Szóval a jelen baloldal az elmúlt hat évben bebizonyította, hogy ellenzéknek is hülye, s nincs sok esélye így Orbán leváltására. Nem tudnak életképes alternatívát mutatni. A baloldalnak alig van esélye a választásokon, Gyurcsány pedig elriasztja a szavazókat, és jó pár bizonytalant terel a Fidesz táborába.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 12:03:12

@Fánkevő Fáncsi:

Ez egy orbitális baromság.
Orbánról és a Fideszről naponta jelennek meg őket lejárató blogok, rágalmak, marhaságok, hetente lehet a ballib művészinek nevezett színházakban, előadókban (Trafó) lejárató darabokat nézni, az RTL-ről napi szinten a legnézetebb csatornán hazudják a ballib hazugságokat, webes játékokat írnak, ahol röhejessé teszik a kormányt, ...

Egyszóval ezer plattformon működik aktívan a ballib véleménydiktatúra, és éppen azokat lehetetlenítik el a ballib firkászok, és megmondó emberek (pl Sicc és Sajó féle hírhamisítók), akik nem hajlandóak a Soros féle gyűlöletcunami mögé beállni.
A ballib blogok cenzúráznak, és tiltanak ki embereket.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 12:06:57

@lüke:
Lengyel soha nem ajánlotta fel Antallnak a szolgálatait, hisz folyamatosan szapulta már akkor is .

spiler.blog.hu/2017/02/06/osszefogas_2018_botkaek_bito-szalonjat_lengyel_laci_bacsi_vezeti
"A nyolcvanas években MSZMP-s volt, aki jó érzékkel váltott reformkomcsi színekre. Aztán a rendszerváltás után, mintha korábban mi sem történt volna, legendás szürke kardigánjában médiaértelmiségiként feszített. Csesztette Antall Józsefet, majd Horn Gyula tanácsadójaként nyomult, aztán élete jó részét az Orbán-vudubaba verbális szurkálásának szentelte. Cégével, a Pénzügykutatóval később több százmilliós tanácsokat adott Gyurcsányéknak, végül bajnaista lett."

konrada 2017.02.07. 12:30:34

@Frady Endre:
"Abban reménykedem, hogy 2018-ban a MoMo-ék pártként elindulva megszólítják azt a 3-4 millió passzív választót"

...és akkor megvalósul a 100%-közeli részvétel, ami eddig még a rendszerváltás óta nem sikerült....

miva? 2017.02.07. 12:34:33

Emlékeztetnék kétharmados szavazásra, 2014-es kampányra, Orbán segítő jobbjára a bajban, stb.
Orbán és Gyurcsány együtt teszik ezt velünk. Minden egyéb puszta vélekedés.

nemecsekerno_007 2017.02.07. 12:36:54

@Fánkevő Fáncsi: "Te valószínű már ebben a rendszerben születtél...."

Én is éltem benne kb. 18 évet, emlékszem milyen volt. Nem sok köze van hozzá, csak olyan logikával lehet összehasonlítani mint a "ha nincs akváriumod akkor buzi vagy."

Egyébként én azt kérdeztem, hogy miben korlátozza a szabadságot a hétköznapokban. Hidd el a többség nem vicces videókat akar csinálni Orbánról, így ez hidegen hagyja. Tegyük hozzá, hogy szerencsére. Vicces videókból nem lesz se GDP, se demokrácia, se szabadság.
Az MSZP-SZDSZ idején volt szabadság, meg tolerancia, meg demokrácia. Meg magas adók, meg töketlenkedés.
Egyébként az meg nem program, hogy váltsuk le Orbán, hogy pár ember nyugdotan csinálhasson vicces videókat. Ez lenne a demokrácia? Nem hiszem.

nemecsekerno_007 2017.02.07. 12:38:53

@Ballib cenzúrázók réme 24:

Lengyel László a féltudású magyar elit mintapéldánya.

miva? 2017.02.07. 12:40:08

@nemecsekerno_007: nincs még ebédidő ott a hivatalban?

nemecsekerno_007 2017.02.07. 12:45:39

@miva?: szabadúszó vállalkozó vagyok. nem közfaszom.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 12:47:48

@Ballib cenzúrázók réme 24:
Drága Rém, én nem írtam semmi rosszat Orbánról. Amit elmondtam az nem titok, hanem nyílt és vállalt céljai a pártnak.
A civil szervezetek nemzetellenesek idegen érdekeket szolgálnak, el kell őket távolítani a közéletből. A ballibsik, meg akármilyen libsik az ország ellenségei, szintén el kell őket távolítani a pozíciókból. A illiberalizmus szó, amelyet Orbán talált ki néhány éve, már teljesen a köztudatba ívódott, azóta minden jobboldali szívű személy szitokszóként használja. Te magad is antilibsevista vagy bevallottan, harcolsz a pártért, halál a libsikre. Soros György egyértelműen a fő károkozók egyike, minden magyar ellensége, idegen érdekeket szolgál. A nyugati demokrácia hanyatlik, a nyugati értékrend válságban. Nekünk kelet felé a fejlődő Oroszország felé kell nézni.

Semmi új nincs a fenti mondatokban, és semmit nem facsartam ki, akármelyik Fideszes is mondhatná, természetesen más kontextusban. Engem természetesen közvetlenül nem zavar a civil szervezetek megsemmisítése, egyikhez sem tartozom. A ballibsik üldözése sem érint, tőlem felakaszthatjátok az összeset én nem vagyok egy pártnak sem tagja vagy imádója.
Így én nem vagyok se balos se libsi, de természetesen mivel már éltem az előző rendszerben látom a nyilvánvaló párhuzamokat, te pedig egy buta fiatal vagy akinek fingja sincs a szocializmusról, és aki teljes szívvel követ valamiféle politikai pártot/elvet. A legnyilvánvalóbb hasonlóság például amit te nem tudhatsz, a bírálók megbélyegzése, és aztán annak megfelelően való kezelése.
Te már ezt automatkusan teszed, ógy hogy észre sem veszed, szerineted én ballibsi vagyok, mert hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy csak két féle ember létezik Magyarországon :
1 - aki szereti tiszteli Orbán Viktort és pártját, és elfogadja minden hibájával együtt.
2 - a rendszer és/vagy Orbán bírálója, ballibsi propagandista, sorosbérenc disznó.
Ez a második típus természetesen nemzetellenes, és annak megfelelő bánásmód engedélyezett. Nincs más féle/fajta ember Magyarországon, csak ez a kettő,
Te egy harcos vagy, egy katona, a múlt rendszerben úgy hívtak volna, hogy proletár, és énekelted volna az internacionálét az első sorban.

miva? 2017.02.07. 12:53:48

@nemecsekerno_007: én meg a pápa. De én is igazat mondok. Tényleg.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 13:05:37

@nemecsekerno_007: Hát akkor tudnád Ernő, hogy a hétköznapokban nem olyan sok korlát volt, pl. mondjuk nem lehetett szabadon Nyugatra menni.
"...nem vicces videókat akar csinálni Orbánról..."
Én nem azt mondttam, hogy akar-e vagy nem, meg hogy gazdagok leszünk-e tőle vagy nem, te észlény, hanem hogy "nem merne" és háromszor megondolná bárki, félve a következményektől.
Te úgy látod, hogy nem a szabadság a lényeg, lám nem az hozza a gazdagságot és jólétet. És ez egy érv ! Te Így gondolod, és van is benne valami. Azt hiszem én is el tudnám fogadni, ha kimondanánk, legyünk mostmár fegyelmezettebbek, szabályozottabbak, de legalább gazdagok.
Leszarom a demokráciát meg az egyéb hangzatos elveket, lehet diktatóra, de legyünk legalább kőgazdagok, mint Kuvait.
Magyarországon ez van ? Az a helyzet, hogy a nyugatiak gazdagok, ahol pedig tombol a liberalizmus, és a baráti Oroszország még inkább a pocsolyában mint mi. Elmaradott ország vagyonk Ernő, és ezen Orbán sem segít. A diktatúra nem tesz bennünket bennünket gazdaggá, csak butává, hogy belemegyünk.

Bryan élete 2017.02.07. 13:07:30

@Fánkevő Fáncsi: Gyurcsány éppen olyan jogon vesz részt a politikában, mint bárki más. Sőt mindenkinél jogosabban, mert minden támadás ellenére önerőből gereblyézett össze magának egy rendszeresen bejutási küszöb fölött mért középpártot, saját jogon lett ismét szereplője a hazai politikának.
Tehát ha tetszik, ha nem, a DK és Gy. van és amíg akarja lesz is.
Fele ennyi gyurcsányozással lehet, hogy rég megszűnt volna, ti tartjátok életben ezzel a folyamatos gyűlöletkampánnyal..

Gróf Leninkoerúthy Taszyló 2017.02.07. 13:08:40

@wizes1: " Gyurcsány többször kijelentette, - utoljára tegnap két médiában is,- hogy nem akar miniszterelnök, tehát jelölt sem lenni?" Sportminiszter szeretne lenni:)))

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.02.07. 13:11:30

@konrada: Na, az lenne az igazi fülkeellenforradalom! Hajrá MoMo!!! :))))

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 13:16:17

@Fánkevő Fáncsi:

Már megint marhaságokat beszélsz.
Nem a civil szervezetekkel van gond, hanem csak és kizárólag Soros Gyuri álcivil szervezeteivel van probléma.

Leginkább az, hogy ellopják a forrásokat (Norvég pénzek) az igazi civilek elől.

Mint a kiszivárgott levelezéséből Sorosnak és Clintonnak kiderült, Amrikában is Clintonon keresztül pusztán politikai befolyás szerzésre használta a Civiljeit.
Ahogyan itthon és a Kelet Európai blokkban se tesz másként.

Az is kiderült, hogy az egyik Civil szervezetével kutatja neuron hálók segedelmével, hogyan lehet tömegeket manipulálni politikai preferenciákban közösségi hálókon keresztül,
A másik Civil szervezetével meg segít a FaceBookon cenzúrázni.

Az is nyílt titok, hogy Soros szervezi, látja el térképpel, ügyvédekkel az EU-ba érkező migránsok százezreit, és konkrét tervet dolgozott ki arra, hogy az EU-s államok kölcsönök segedelmével tartsanak el az adófizetők pénzéből azonosítás nélkül érkező migránsokat.

Egyszóval Sorost és civiljeit nem azért nevezik nemzetellenes ballib szarháziaknak, mert Orbán ellen ügyködnek, ahnem azért, mert pontosan azok.
Magyarország lejáratásán és tönkretételén dolgoznak, sé a valódi civilek elől szívják el a pénzeket.

Több mint 5000 Civil szervezet van, ebből Sorosnak van vagy 40, ami a Civileknek járó pénzek 90%-a felett rendelkezik, és ezt az összeget az ország lejáratására használják kivétel nélkül.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 13:19:38

@Fánkevő Fáncsi:

Az emberek besorolásában is tévedsz.

Ugyanis három féle ember van.

Az egyik szerint Orbán és a Fidesz a kisebbik rossz.

A másik csoport szerint Gyurcsány és a ballib összefogás a kisebbik rossz.

A harmadik csoport szerint meg mind a kettő szar, és nem választ.

(A Jobbikot még 2014-ben írhattam volna, de most ár kezdenek az Összefogásba tagozódni).

A te egyetlen probléméd, hogy a Gyurcsányt és a ballib elkúrókat mereven elutasítók vannak a legtöbben.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 13:21:15

@Amelanchier: Bocs Améla, de Gyurcsányt van oka nagyon sokaknak rühelleni, ő már "bizonyított", ez nem kérdés. Ennek ellenére nem gyűlölködtem, nem szidtam az anyját, csak annyit mondtam hogy tényleg felfoghatná már hogy lejárt az ideje. De mivel ő egy rohadtul híú pojáca, soha nem fogja ezt belátni, és a rajongók imádata nélkül egyébként sem tud élni. Soha nem fog visszavonulni, de legalább 2030-ig nem, és ezzel Orbánt hatalomban tartja, legalábbis nagyon sokat segít neki. Orbánt valószínű csak el felkelés egy tömeges elégedetlenség tudja elsöpörni, és arra még várhatunk néhány évtizedet. Addig ez lesz ami manapság is van.

nemecsekerno_007 2017.02.07. 13:26:49

@miva?: és így akarsz értelmes párbeszédet? sok sikert hozzá.

de ne csodálkozz ha a többség magasról szarik rád, meg a hozzád hasonlóakra.
az ilyenek csak az időmet rabolják, meg az energiámat szívják. az ilyenektől a többség menekül. Akár párkapcsolat, akár munkahely, akár baráti kör.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 13:31:50

@Ballib cenzúrázók réme 24: "A te egyetlen probléméd, hogy a Gyurcsányt és a ballib elkúrókat mereven elutasítók vannak a legtöbben."
Hála istennek. Ez nekem csak jó hír. Ő volt az elmúlt 50 év legnagyobb katasztrófa Magyarországnak. Szerintem attól már nem kell félni, hogy ő bármikor is miniszterelnök lesz.

De nekem inkább az a problémám, hogy az ország Orbánnal sem száguld, viszont a régmúlt visszaköszön, egypárti állam van és a félelem és megbélyegzettek légköre, és pártelnök igencsak karizmatikus, diktatórikus személy. Másokat is megbabonázott nem csak téged, rengetegen őszinte szívvel hisznek benne. A szocializmus is ilyen volt. A nagy többség szerette és hitt benne. Ettől még nem voltak rossz emberek, csak tévedtek. Így van ez veled is. Én nem tudok neked alternatívát mondani Orbánra, mert nincs semelyik pártban sem alkalmas személy, de azt tudnod kell hogy a dolgok nagyon rossz irányba tartanak, szinte megállíthatatlanul.

nemecsekerno_007 2017.02.07. 13:34:44

@Fánkevő Fáncsi: "Hát akkor tudnád Ernő, hogy a hétköznapokban nem olyan sok korlát volt, pl. mondjuk nem lehetett szabadon Nyugatra menni...."

Ezt a Kádár rendszerre érted? Valami félrecsúszott, én a jelenről beszéltem amikor a szabadság korlátozását mondtam. Jelenleg miben korlátozza az állam olyan elviselhetetlen mértékben a többség szabadságát?

"Elmaradott ország vagyonk Ernő, és ezen Orbán sem segít. A diktatúra nem tesz bennünket bennünket gazdaggá, csak butává, hogy belemegyünk."

Ez igaz, de nem a vicces videóktól lesz a KKV szektor globálisan is versenyképes. És ami fontos, nem is Orbántól. Nyílván van még sok tennivaló a gazdaságban, közigazgatásban de véletlenül se az amit az ellenzéki média folyamatosan szajkóz. Én is egyetértek abban, hogy tegyük rendbe az egészségügyet. Csak én úgy képzelem, hogy elvisszük a magánbiztosítós rendszer felé, némi önkéntes szolidaritással. A nyugdíjrendszerről ugyanezt gondolom, mert az nem járja, hogy a mostani járulékok kb. 60-70%-ából a mostani nyugdíjakat fizetik. Ezek az átalakítások érdekeket sértenek, választói, szakmai etc... Az a kérdésem, hogy lehetne ezeket demokratikus keretek közt átalakítani úgy, hogy ne az legyen mint a ballib kormány alatt. Amikor nagy volt a lendület az elején, a végére meg maradt a semmittevés kompromisszuma, ahogy azt él klasszikusunk mondotta abban a bizonyos beszédben.
Jó lenne társadalmi megegyezés, de amíg olyan a közélet mint egy kibaszott lakógyűlés, addig nehezen tudom elképzelni.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 13:39:20

@Ballib cenzúrázók réme 24: "Már megint marhaságokat beszélsz.
Nem a civil szervezetekkel van gond...."
Erre én itt nem válaszolok, mert értelmetlen, mert ezeket a dolgokat az újságban olvastad és átvetted a szimpátiádnak megfelelően. Rém, tudnod kellene, hogy a média pártos és hazudik. Orbáné is meg a ballib is. Semmit nem szabad elhinni átvenni tőlük, az nem úgy van ahogy mondják.

Bryan élete 2017.02.07. 13:41:57

@Fánkevő Fáncsi: De ez színtiszta primitív mantra, hogy ő tartja életben Orbánt.
Vegyük alapul, ha hátralépne és nem jelöltetné magát listán,, lenne egyszerű mezei pártelnök, sehol nem jelenne meg a neve, akkor minden oké lenne és a többi párt végre akadálytalanul összeborulhatna és diadalmasan menetelhetne a kétharmados győzelem felé????
Ez egy nagy marhaság.
.Gyurcsány egy kapaszkodó, a sok tehetetlen és tehetségtelen pártvezér vele riogatja egymást.
Meg téged.

konrada 2017.02.07. 13:43:00

@Fánkevő Fáncsi:
" A szocializmus is ilyen volt. A nagy többség szerette és hitt benne...."
Legalábbis a vezetői, és a kizárólagos médiái szerint.

...aztán a hatalmas hátszél ellenére is az első többpárti választáson megbukott.
...ez meg nem azt jelenti, amit te hiszel...

(S tudom, a zorbán... Nos, hidd el, neki sokkal kisebb a hátszele, mint a szocialistáknak volt, így ha csak annyian akarják majd, mint a szocialistákat, ő is bukni fog.)

Veronika Laska 2017.02.07. 13:48:11

Hmmmm..... " Az árulónak csak a jelmeze változik. A jelleme soha”!

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 13:53:10

@nemecsekerno_007: "Ezt a Kádár rendszerre érted.."
Igen arra. Az például egy törvényi korlát volt, de egyébként látszólag szabadság volt. Látszólag. Mert az emberek azért féltek, és tudták pontosan, hogy mit nem szabad mondani, csinálni és mit nem. Kádár Jani bácsiról sem lehetett volna olyan videót csinálni, nem csak Orbánról vagy Putyinról.

Én pedig nem állítottam soha, hogy a szókimondás teszi a gazdaságot működőképessé és jóvá. Nem értem miért nyomod ebbe az irányba adolgot. az előbb is világosan elmondtam már, miért tetteted itt a hülyét. A szabadságtól még nem leszünk gazdagok, de szabadság korlátozásától sem. Az úgymond "nyugati demokráciák" egyik alappillére a szabad véleménynyilvánítás. Mit akarsz te itt ebben az országban orosz "demokráciát" és jólétet, vagy nyugati demokráciát és jólétet ?

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 13:57:35

@konrada: "...aztán a hatalmas hátszél ellenére is az első többpárti választáson megbukott."
Drága bogaram az a szocializmus vége volt, a bukása, a halála. Előtte azért létezett vagy 40 éven keresztül, erről nem tudtál ? Hol tanultál történelmet ?

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 14:04:01

@Amelanchier: "De ez színtiszta primitív mantra, hogy ő tartja életben Orbánt."
Hát ez értelmezés és vérmérséklet kérdése, de lehet hogy igazad van.
Talán nem csak ő, hanem sok más tényező is kell, de ő ezek között a tényezők között van elég nyomatékosan.
Gyurcsány valóban egy szarkavaró és ez nem túlzás, hiszen az hogy nem államférfi és miniszterelnöknek termett azt már bebizonyította, ezt nem is kell magyarázni. Viszont kiváló szónok, és kavarja a szart az ellenzéket erősen megosztja, a nyugdíjasok fejét elcsavarja. Ő Orbánnak egy áldás kétségtelenül.

ogli dzsí 2017.02.07. 14:06:04

@Fánkevő Fáncsi: A komcsik mondják mindig hogy kádár=orbán.

Szegénykék, nem lennék a helyükben. Mindenesetre az EUban a tv-ek 95%-ban minden országban azonosak.

konrada 2017.02.07. 14:17:56

@Fánkevő Fáncsi:
Benne. Ott ahol minden magyar laktanya mellett egy orosz volt, ott, ahol csak 1 lista volt, és ahol tovább küldték a cégeknek a szavazólistát alá nem írók névsorát. Ott, ahol kék útlevelet csak komoly utánajárással lehetett megkapni, ahol nem léteztek ellenzéki újságok, ahol rendőrök vertek szét minden ellenzéki megmozdulást.

...és igen, vége lett: amikor kivonultak belőle az oroszok - hónapok alatt.
De azt az emberek buktatták meg. Ha annyira szerették volna, akkor lazán győzött volna az a munkástalanított MSZP a fennmaradt nomenklatúrájával....

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 14:21:34

@ogli dzsí: én nem mondtam, hogy Kádár=Orbán , ég és föld a két ember.
Szerinted meg kommer vagyok. Látod te is azon erőlködsz , hogy valami skatulyába bepaszírozz, mint Rém, mert akkor már minden könnyebb lesz. Csak hát mindenki a maga mumusát választja, Rém szerint ballibsi lehetek.

Bryan élete 2017.02.07. 14:22:48

@Fánkevő Fáncsi: ezt a kérdést már kb. tíz alkalommal vetettem fel különböző blogokon, de eddig még senki nem válaszolt konkrétan,két értelmes és meggyőző mondatban, mindenki csak mellébeszélt, ahogy te is.

koala kóla 2017.02.07. 14:28:43

Az MSZP és a DK sem akar kormányt váltani, csak a parlamenti helyeit szeretné megőrizni. Mondjuk ha akarna, azzal elkéstek kicsit.

konrada 2017.02.07. 14:31:55

@Amelanchier:
Tudod miért nem kapsz rá választ? Mert ez hasonló kérdés, mint mi lenne, ha a nagymamának áramszedője volna.
Egy olyan fikció, melyben nincs realitás, így erre csak köldöknézegető összesküvés-elméleteket lehetne gyártani mindenféle alap nélkül.
Fletó magától nem lép vissza, és a másik oldal se hagyná őt egy pártelnöki székben háttérben ücsörögni.

...így meg ....

konrada 2017.02.07. 14:33:56

@koala kóla:
Ez így nem igaz. Szeretnének, de tisztában vannak a realitásokkal: most csak a túlélésre játszhatnak, és így erre kell formázni a politikájukat.

HaCS 2017.02.07. 14:35:46

"Ha nem lehet menni, és elmagyarázzátok, hogy igen, de… Ahhoz énszerintem én nem köllök. Ahhoz más kell. És írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról."

(Gy. F.)

Bryan élete 2017.02.07. 14:41:15

@konrada: én a helyében kurvára meglépném. Hátradőlnék és várnám a Nagy Baloldali Választási Győzelmet.

al Dajjal 2017.02.07. 14:49:35

@Amelanchier: Nem biztos, hogy összejönne, de biztosan több esély lenne rá. Viszont az emberek továbbra is tartanak attól, hogy ebben az esetben az első adandó alkalommal megpróbálna előre lépni, s átvenni az irányítást.
Hogy miért ilyen elutasított, arról 12:03-kor írtam meg a véleményem.
Véleményem szerint Orbán is csak egyszer fog bukni. Ha valakinek sikerül leváltania, utána akkora lesz az elutasítottsága, mint most Fletonak.

konrada 2017.02.07. 15:01:55

@Amelanchier:
Na látod: nem vagy a helyében, és nem is leszel soha....

nemecsekerno_007 2017.02.07. 15:04:11

@Fánkevő Fáncsi: A nyugati demokráciák egyik alappillére a kapitalista piacgazdaság. Ha elmélázol rajta, akkor feltűnik, hogy mindenütt először a kapitalizmus jelent meg és csak után alakult ki v. terjedt el szélesebb társadalmi rétegekben a demokrácia.

Nálunk a renszdszerváltás során a demokrácia és a kapitalista piacgazdaság is exporttal jött, vicces, hogy a korábban hatalomban lévők voltak ennek az exportnak a legnagyobb élharcosai :)

Üres zsebbel nincs demokrácia, se polgárosodás. A ballib oldal meg pont ezeket fejte és akarja fejni. Ezt sehol se lehet kivitelezni az érintettek támogatása nélkül. Nyílván ki fog alakulni a szolidaritásnak a kultúrája, de nem a politikusok nyomására hanem azért mert a középosztály elér egy olyan anyagi szintet amikor már másoknak is tudnak segíteni. Ez nem egy-két év alatt valósul meg, ehhez hosszabb idő kell. De az már jó, ha ebbe az irányba megyünk. Nem az a szabadság mércéje, hogy ki, mennyire költheti szabadon mások pénzét. A "ballib" oldal szerint ez a mércéje, de ez a mentalitás még a Kádár rendszerben gyökerezik és még a poszt-kádári értelmiség is megtámogatja egy kis ideológiával. De nem ez a piacgazdaság és nem ez a demokrácia.

Bryan élete 2017.02.07. 15:05:13

@al Dajjal: megértelek. Változatlanul az a véleményem, ha nem foglalkoznának vele ennyire, nem ugranának minden köhögésére, nem nyújtanának neki mindig színpadot, nem démonizálnák ilyen vehemenciával, már régen befulladt volna az egész jelenség a süllyesztőben.
Ha nem ugranának minden szavára akkor ma már csak ötven nyugger előtt szónokolhatna, amit akar.
Személyisége okán éppen ez tartja életben a pozícióját, lételeme a szereplés, amit mi is szépen kiszolgálunk.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 15:07:32

@konrada: Hát ez a dolgok elferdítése a másképp emlékezés tipikus esete. Vagy csak itt hantázol a 16 éveddel együtt, és ezeket a sztorikat a nagypapától hallottad.
Az orosz laktanyák nem tudom hol voltak az ötvenes években, de később a '70-'80-as években már teljesen másutt mint a magyarok, és a szerepük egyébként sem az volt hogy ellenőrzés vagy megfigyelés volt. Amiről beszélsz az talán csak a kemény rákosista időkben létezhetett, ha létezett egyáltalán, csak hogy nem hinném hogy te már akkor felnőtt személy lehettél volna, manapság pedig 97 éves korodra vígan feleselsz és kommentálsz. Tévedsz öreg, már a `70-es évektől kezdve un. puha szocializmus volt a kádári rendszer erről volt híres, viszonylagos jólét, a diktatúra lazítása jellemezte és egy élhető állapot volt az igénytelen tömegek számára. Az ilyenfajta zord rendszerként való leírás egy nagy kamu öreg, ne röhgtessél már :) Én 1980-ban úgy is kaptam kék útlevelet, hogy a bátyám pár évvel korábban disszidált NSZK-ba, és én egyébként is a fiatal, "disszidálásra hajlamos" korosztály voltam, de csak simán beadtam az útlevél kérelmet, és egy hónap múlva postázták a kék útlevelet. Hát ennyire volt nehéz. Persze voltak kétségeim, hogy megkapom-e de megkaptam. Na az hogy szerették a rendszer az emberek, az azért talán túlzás, de úgy elvoltak.
"...ahol nem léteztek ellenzéki újságok..." - hát ez evidencia öreg, egypárt rendszer volt. Nem tudtad ?
"ahol rendőrök vertek szét minden ellenzéki megmozdulást." - ez meg nagy kamu hanta, ugyanis ellenzéki megmozdulások nem voltak, de ha lettek volna te akkor se tudtál volna róla, mert nem írták volna meg az újságok. A másképp gondolkodókat pedig már annál jóval hamarabb leszerelték, minthogy tüntettek volna. A titkosszolgálatok szolgálatok, III/III. egyik fő feladata volt kiszűrni a felbújtókat, rendbontókat, társadalomra veszélyes embereket. A rendszerellenesek megkapták a büntit, de szervezett tüntetések nem léteztek. Pont azért mert a diktatúra puha volt. Azt azért persze megtanították mindenkinek, hogy hol vannak a határok, de ha azt betartottad akkor hagytak élni.
Te nem éltél abban az időben ez egész biztos, ilyen butaságkat nem mondanál.
Ha kiváncsi vagy az akkori "ellenzéki" filingre nézd meg ezt a videót:
www.youtube.com/watch?v=mDIrqFsA_4k
Benkő Zoli egy "rendszerellenség" volt, nagyon jó srác egyébként, meg is kapta a magáét, de a másik 99% az nem ilyen volt. A többség beletörődő elfogadó, de a rendszert alapjaiban nem kritizáló tömeg volt, egy jelentős része pedig még hitt is benne. Persze mára már mindenki elásta a pártkönyvét és most úgy emlékszik hogy rendszerellenes volt , de ez nem a színtiszta valóság, hogy enyhén fejezzem ki magam :)
Az egész társadalom pedig élhető volt bizonyos félelmekkel és megkötésekkel. Nem is a puha diktatúra okozta a végét, hanem a szocialista gazdasági modell volt teljesen életképtelen, amiatt bukott be az egész.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 15:09:01

@Amelanchier: Én nem akarok mellébeszélni, mire nem válaszoltam Amela ?

koala kóla 2017.02.07. 15:11:09

@Fánkevő Fáncsi: Magyarország 1989ig katonai megszállás alatt állt. Értem hogy ezt ki akarod magyarázni hogy nem is pedig de. A kormány nem is finghatott moszkvai engedély nélkül.

konrada 2017.02.07. 15:22:16

@Fánkevő Fáncsi:
Te most vagy gyerek vagy, vagy a múlt szép ködébe vesztek emlékeid.

...mert aki szerint nem voltak negyed órányi úton belül szovjet laktanya a magyar laktanyák mellett, az nem sok km-t tett bele a lábába a 80-as években (egyébként pont 56 után telepítették a legtöbbjüket azokra, hogy legyen felügyelet, és azok végig kitartottak...)
...neked megadták, nekem meg nem. ...igaz persze, rakétásoknál voltam katona...
...s egyébként meg nem azzal vitatkozom, hogy betiltották az ellenzéki sajtót, vagy a tüntetéseket, se azzal hogy megszabták a határokat.

...csak azt írtam, ahogyan azok a határok megszűntek, az emberek maguktól szabadultak meg tőlük, nem volt olyan többségi szeretet - amiről írsz - , mely fenntartotta volna őket azután, hogy elfogyott mögülük a külső támogatás, mert a szocialista gazdasági modell mindig is teljesen életképtelen volt, ezért sosem a többségi akarat tartotta azt fenn...

Bryan élete 2017.02.07. 15:29:08

@Fánkevő Fáncsi: arra, hogy lenne-e sikeres és tutibiztos választási összefogósdi, és győzelem, ha Gy. elmenne a birtokára répát kapálni.
Hamár ő az akadály.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 15:36:29

@konrada: "...mert aki szerint nem voltak negyed órányi úton belül szovjet..."
Hát erről nem volt szó, hát most miről vitatkozunk itt? Az hogy mellette, meg hogy "negyed órányi úton belül", két teljesen más jelentésű kefejezés. Negyed óra kocsival 15-20km, még túl sok is, hiszen általában egy városban volt magyar meg orosz laktanya is. És Bp. kivételével nemigen van 15km-es városunk, szóval nem kellett negyed óra, de ettől még nem mellette volt, hanem csak valahol a városban.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 15:42:27

@koala kóla:

Konkrétan nem 1989-ig hanem 1992-ig volt katonai megszállás (ekkor mentek haza az oroszok) , azaz egészen addig, amíg a Gyurcsány és Horn féle MSZMP-s sleppnek nem volt biztosítva, hogy lerabolhatják privatizáció formájában az országot.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 15:46:17

@Amelanchier: Hát ezt én nem tudom biztosan Amela, nem vagyok jós, véleményem szerint a "sikeres és tutibiztos" semmiképp nem áll, az "esetleg" talán.
Én nem mondom, hogy nélküle a baloldal sikeres, mert nem. Csak azt, hogy vele semmiképp. Neki már a jelenléte is elég, hogy emlékeztessen, mit is tett az MSZP az ő vezetésével. Ezért akarják őt kirekeszteni, mert ezt ők is érzik, hogy Gyurcsány elutasítottsága nagyon magas, és ezt még az a 10 százalék sem kompenzálja amit egyéként a DK hozna nekik.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 15:49:09

@Fánkevő Fáncsi:

Nézd..

Az álatalad puha diktatúrának titulált MSZMP-s diktatúrának, az utódpártja az MSZP, aki vagyont és tagságot örökölt.
Horn és rokonai (Havas Szófia) máig 56-ot ellenforradalomként apozstrofálják.
Gyurcsány jelentgetett a Dialógus csoportról, és cserébe az MSZMP KB leszólt a vizsgáira, erről Mellár Tamás egykori tanára számol be:
www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA
(Akit egyébként Gyurcsány személyesen baszott ki a KSH éléről).

Orbánékat meg ugyanez az MSZMP KB megfigyelte, és lehallgatta mint minden ellenzékit.

De ez már történelem.

Minek meghamisítani ?

andrásúr 2017.02.07. 15:51:44

Valamennyi politikai párt jelenleg legálisan, törvényesen működik ! A demokrácia lényege, hogy a pártvezetőket a tagságuk választja ! Akinek nem tetszik egy párt tevékenysége, vagy vezetője, az ne lépjen be abba a pártba !
Demokratikus választáson majd a választópolgárok eldöntik szavazataikkal a kérdést !
Minden, ezzel ellentétes megnyilvánulás, próbálkozás visszataszító és a választópolgárok lenézése !
Sok mindent hallottunk az ellenzéki ballib. oldalon, csak értelmes programot n.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 15:56:35

@koala kóla: "...Értem hogy ezt ki akarod magyarázni hogy nem is pedig de..."
Miért akarnám én ezt kimagyarázni kóla. Ne legyél már idióta. Én utálom a ruszkikat teljes szívből és utáltam a szovjeteket is mindig, kisgyerek korom óta. Putyint is utálom mint a szart, meg Brezsnevet is utáltam mint a szart.
Orbán és Vona az, aki szereti a ruszkikat nem pedig én. Akkor miért pont én próbálnám a ruszkikat fényezni ? Erre nem én vagyok a hivatott hanem Szíjjártó Péter, vagy személyese Orbán Viktor, amiko Putyin seggébe dugja a nyelvét, és azt mondja hogy "mi tudjuk hol a helyünk".
Nem kell erre válaszolni, mert nem tudsz, ne erőlködj ezen túl sokat.

koala kóla 2017.02.07. 15:58:49

A Magyar Idők szerint érdekes az is, hogy a Soros által támogatott alapítványok javaslata szerint meg kellene szüntetni az illegális határátlépés büntethetőségét. Ezenkívül a menekült fogalmát is rugalmasabbá tennék: elismerik, hogy sok határátlépő tényleg nem tekinthető menekültnek, de megalkották a „menekülő” fogalmát, amit a Magyar Idők szerint gyakorlatilag arra használnának, hogy több bevándorlónak adhassanak menekültstátust.

Uszoda, sportpálya, segítség transzvesztitáknak
Javaslataik között szerepel még, hogy a befogadóhelyeken olyan extra szolgáltatások legyenek, mint például fedett, egész évben használható sportpályák megfelelő felszereléssel, vezeték nélküli internet,

a homoszexuális/transzvesztita és egyéb speciális igényű emberek számára pedig szakértői segítségnyújtás.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 16:03:42

@Fánkevő Fáncsi:

Ez egész pontosan úgy történt, hogy ballibek addig imádták az oroszokat, amíg rendszerváltáskor segítettek nekik lerabolni az országot, ittelve akkor is, amikor 2009-ben Paks2-ről megkötötték Gyurcsányék az előszerződést, majd vacsorázott Putyin a Gyurcsánnal.

És konkrétan azóta vannak velük papucsban, amióta Soros Gyuri megparancsolta nekik, az Ukrajnai Amerikai érdekeltségek, és a Szíriai terroristák amerikai támogatása kapcsán.

Orbánék és a Fidesz ellenezték az Orosz megszálást, szemben Gyurcsányékkal és az MSZP-vel 89-ben.

Orbánék támogatták Paks2-őt 2009-ben is és most is szemben az MSZP-vel, és Gyrcsányékkal.

A Fidesz minden nagyhatalommal igyekszik jóba lenni, hisz kis ország vagyunk, és minden lehetőség is adott erre, így nem kérnek a ballib érdek gyűlölködésből és orosz ellenességből.

koala kóla 2017.02.07. 16:03:59

@Fánkevő Fáncsi: orbán nem szereti a ruszkikat nem kell a libsi narratíva

pont annyira szeretik a ruszkikat mint amennyire egy szomszéd nagyhatalmat kénytelenek vagyunk 'szeretni', vagy mint amennyire Orbán előtt szerettük, vagy amennyire Szlovákia vagy Csehország 'szereti'.

Bryan élete 2017.02.07. 16:05:28

@koala kóla: Magyar Idők...óóóó, nem mondod komolyan

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 16:08:34

@Amelanchier:

Igaz ..

Meggondolatlan volt, én kérek elnézést helyette.
Vélhetően még kezdő fórumozó, így nem tudhatta, hogy a hithű és agymosott ballibek csak olyan orgánumoknak hisznek, amik a kedvenc elkúróik által cenzúrázva vannak.

Ám szerencsére ezt speciel a 444 is megírta, így lehet te is elhiszed:
444.hu/2016/07/20/soros-gyorgy-hetpontos-tervet-dolgozott-ki-a-migracios-valsag-megoldasara

Bryan élete 2017.02.07. 16:11:22

@Ballib cenzúrázók réme 24: és ugyanaz van benne?
"sajnos" egyiket sem olvastam.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 16:11:49

@Ballib cenzúrázók réme 24: Most teljesen összekavarodtál Rém . Már neharagudj de egyszerűen nem tudsz hova tenni a politikai palettán. Ennélkül pedig nem tudsz gondolkodni, valahogy muszály a másikat bekategorizálni, enélkül lehetetlen gondolkodni vagy beszélgetni is.
Neked az jött le eddig hogy én egy Gyurcsányhívő csápoló nyugdíjas vagyok ?
Vagy egy volt kommer aki mossa az MSZP-s haverok gatyáját ?
Haha :) Nézd szerintem fejezzük be, a vége úgyis mindig az, hogy bekategorizálsz valahogy, aztán már sínen van a dolog, onnatól kezdve már lehet szidni a "másik oldalt".
Mint ahogy már mondtam korábban, te egy katona vagy, egy hívő, aki nem gondolkodik, és semmiképp nem tudjat elképzelni azt hogy Orbánt valaki csak úgy kritizálja. Ő egy tökéletes ember, ha valakinek ő nem tetszik az csakis idegen és nemzetellenes érdekeket szolgálhat.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 16:19:48

@koala kóla: "orbán nem szereti a ruszkikat nem kell a libsi narratíva"
Ne tereljél kóla, az előbb még azt mondtad, hogy én falazok a ruszkiknak, kimagyarázom őket, azzal meg mi van ? Most ejtettük azt a témát vagy most mi van ? De tényleg. Csak úgy átlépünk az ügyön és kész, senki nem veszi észre ?

Idióta fasz tini vagy kóla. Semmit nem tudsz az elmúlt rendszerről de járatod a pofád. Nincs egy önálló gondolatod, olyan sötét vagy mint a Obama segglyuka. Azt ismételgeted amit hallasz látsz mindenfelé.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 16:19:52

@Fánkevő Fáncsi:

"muszály a másikat bekategorizálni, "
"te egy katona vagy, egy hívő "

Én értelek téged, és pontosan tudom, hogy magadról beszélsz, amikor olyanokkal vádolsz amit te teszel meg itt is rendszeresen.

Én csak kijavítom a nyilvánvaló tárgyi tévedéseid, és történelmi dezinformációod.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 16:21:35

@Amelanchier:

Igen ugyanaz.
Csak kicsit más szavakkal.

Elég ha megnézzük, mit értenek pl Bevrik a tömeggyilkos esetén emberi körülmények garantálásán a ballibek.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 16:26:29

@Amelanchier:

De mutatok olyan hírt is, amit bizonyosan nem olvashatsz a ballibek által cenzúrázott index, hvg, 444 féle selejt halmazban:

888.hu/article-a-sved-pisziterror-egy-rendor-szemevel
„Elfáradtam már. Amit most írok, nem lesz politikailag korrekt. Nekünk, állami dolgozóknak tilos ezeket megosztani Önökkel, adófizetőkkel. Ezért kirúghatnak engem és megvonhatják a fizetésemet. De nem érdekel, amúgy is nyugdíjba vonulok nemsokára, 47 év munkaviszony után. Innentől kezdve heti rendszerességgel be fogok számolni a rendőrségi nyomozásaimról itt Örebroban. Nem lesz sok összecsengés az állami statisztikákkal, sem pedig a baloldali kriminológusok álláspontjával.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 16:27:14

@Ballib cenzúrázók réme 24: Rém, én nem dezinformálva vagyok, ezt már tisztáztuk. Én sok-sok évig éltem a múlt szocialista rendszerben, te pedig a rendszerváltás után születtél. Teljesen nonszensz már az információ szó is, engem senki nem informált semmiről, hanem egyszerűen ott voltam és kész. Te vagy az informált kettőnk közül.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 16:32:49

@Fánkevő Fáncsi:

70-es években születtem.
Többet nem mondhatok magamról, mert a ballib véleménydiktatúrától okkal tartok.

Bryan élete 2017.02.07. 16:36:07

@Ballib cenzúrázók réme 24: elhiszem. A 888-nak mindent. Sőt ezek után a Magyar Időknek is. Meg a Lokálnak is.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 16:45:25

@Amelanchier:

Fel van tüntetve az eredeti forrás is rendszerint.. Most is.
Márha érdekel.
Egyébként mi a hihetetlen ebben ?

Megjegyzem a rendőrségi statisztikák éppen ugyanezt mutatták, amíg készítettek ilyet 2006-ig, Svédországban is.

www.gatestoneinstitute.org/5195/sweden-rape

---

Aztán betiltották a statisztikák készítését.

Fánkevő Fáncsi 2017.02.07. 16:46:26

@Ballib cenzúrázók réme 24: "Ez egész pontosan úgy történt, hogy ballibek addig imádták az oroszokat..."
Jaj Rém, te kis butus :) A szocializmusban nem voltak ballibek. Semmiféle libek nem voltak, a szocik és kommerek nem csípták a libsiket, ők kiirtandó ellenség volt !!!
A liberális pártok alapvető módon kommunista és fasisztaellenesek voltak. Ez még a rendszerváltás utáni években is jó ideig fennmaradt. Az legelső nagy SZDSZ és FIDESZ Orbán Viktorral (bizony az egy libsi kis párt volt) alapvetően zsigereiben ruszkiellenes és komcsiellenes volt, ez az egyik alaptézise volt. Nem éltél még akkor, vagy csak kisbaba voltál. a ballib kifejezés később jött, amikor az SZDSZ kis szar 5%-os párt lett a 25%-ból, ezért hát elkezdték a kommerek seggét nyalni, koalíció meg minden, így együtt lettek balos+libsi=ballibsi . Valami olyasmit képzelj el mint manapság a KDNP. Egy jelentéktelen kis szar pár nyalja a nagy seggét, hogy neki is jusson a tortából valami. Na ez volt az SZDSZ is. A valaha létező egyik legundorítóbb párt. De már nincsenek szerencsére.
A másik tévedésed pedig az hogy a rendszerváltás előtt olyan nem volt hogy oroszok, senki nem mondott ilyet. Szovjetunió(CCCP) volt ami lényegesen nagyobb ország volt min a mai Oroszország. És NDK (DDR) meg NSZK (BRD), meg Csehszlovákia.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.07. 16:50:13

@Fánkevő Fáncsi:

A liberalizmus egy műszó a jelenleg használt politikai értelmében.
A szó eredeti értelmében vett szabadság utáni vágy minden ember sajátja, kivétel nélkül.

A liberalizmust jelen esetben semmi másra nem használják, csak arra, hogy megerőszakolják a demokráciát.
Hogy olyan dolgokat nyomjanak le a tömegek torkán, amit demokratikus keretek között soha senki nem tudna lenyomni.
A liberalizmus ilyenformán a demokrácia legnagyobb ellensége.
És ti nagyon szenvedtek a demokráciától, pl bevándorlók okán is.
És mivel be vagytok szarva az emberek többségének értékítéletétől, akaratától, így újra a liberalizmus köntösébe csomagolt verbális és fizikai agresszióval erőltetitek az emberekre a marhaságaitokat, a migráns imádattól, a magyar gyűlöletetekig.

---

A "ballib" jelzővel azt a katyvaszt említem, akik az MSZMP-ből vedlettek át MSZP, SZDSZ, DK-s brancs valamelyikébe, illetve ezeket kiszolgáló 444, hvg,, index publicistáit.

eßemfaßom meg áll 2017.02.07. 17:20:25

Hajrá Gyurcsány Ferenc!

FOLYTASD!

altona 2017.02.07. 18:36:12

....Molnár Gyulát, Botka Lászlót, Szigetvári Viktort, Juhász Pétert, Karácsony Gergelyt, és az egyik háttérdumcsira Hadházy Ákost..... politikus galaktikusok!!!!
Pökedelem....

hapsi 2017.02.07. 19:27:57

Lemaradtam valamiről... Ki az a Gyurcsány?
Beszarás, hogy miket izgultok rajta. Amúgy leszarom, éltessétek, én elhúztam abból az országból. De ez a senkiházi pojáca nem lesz többet tényező Magyarországon.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.07. 19:32:48

@Ballib cenzúrázók réme 24: Te el vagy tévedve. A franc sem akarja a migránsokat, nem gyűlöljük a magyarokat, csak az országot szétlopó fideszt utáljuk. Akkor ballibek vagyunk?

patyuka 2017.02.07. 19:56:50

Állítólag a rendszerváltásra azért volt szükség, hogy demokráciát építsünk. A diktatúra helyébe...
Közállapotaink, napjaink történéseinek tükrében a kérdés megkerülhetetlen: a regnálók demokratikusan teszik dolgukat, ill. az lenne a dolguk, amit művelnek velünk, a közössel, az országgal? Költői a kérdés: ha e tekintetben a válasz nem egyértelműen igen, a változást/váltást jogosan akarók tehetik-e azt antidemokratikus úton-módon?

Alig két-három hónapja a magukat demokratikusnak identifikáló pártok, szervezetek... majd mindegyike csatlakozott ahhoz a szándékhoz, mely szerint közös tárgyalásba fognak a közelgő ogy.-i választásokra való készülődés jegyében. A megállapodás szellemében először ki-ki a saját berkeiben veszi számba, tisztázza lehetőségeit/javaslatait, amikből majd tavasszal közösen(!) egyeztetve választják ki a helyi képviselők és a miniszterelnök-jelölt személyét. Állítólag abban is megegyeztek, hogy amíg ezek az egyeztetések/tárgyalások folynak, nincs kibeszélés.

Így történt? Egy frászt!
Először B. L. magánkezdeményezésként - Gy. F. kizárását is vizionáló ultimátumot adva - bejelentkezik, ami - a közel sem egységes reakciók alapján aligha tagadható - még a pártját is váratlanul érte, ám némi hezitálás után lényegében retirálva magukévá tették azt.
És zajlott ez a teljes nyilvánosság közepette... Hadd ne bizonygassam, hogy ezek a történések semmiben sem feleltek meg az előzetes megállapodásnak, hogy ezek antidemokratikus húzások voltak mind Botka, mind - később - az MSZP részéről egyaránt. A DK/Gy.F. reakciója mindezekre lényegében az volt, hogy az efféle ügyleteket majd a közös tárgyalásokon tisztázandók.

Csakhogy: mindeközben folyt egy másik, az előzetes megállapodást ugyancsak áthágó machináció is, méghozzá olyan személy vezérletével, aki a tárgyalófelek egyikéhez sem tartozik, de a cél a Botkáéra hajazó: Gy. F. kigolyózása. Fölöttébb demokratikus eszközként ehhez egy dékás korifeust is megkörnyékeztek: belülről bomlasztva puccsolja meg a pártelnököt. Ám bele- és lebuknak, mert Niedermüller nem volt kapható efféle aljasságra, sőt...
És most némely hipokrita "demokrata" ezerrel háborog: megint 'gyúcsányahibás', mert sérelmezni merte, közhírré tette az ellene folyó "demokratikus" összeesküvést...

Csupán emlékeztetőül: B. L. egyike volt azoknak a polgármestereknek, akik '06-ban erősen megsértődtek és felháborodtak azon az őszödi tézisen, melynek alapján meg kell szüntetni az afféle funkcióhalmozást, amely szerint pl. egy ogy.-i képviselő polgármester, sőt megyei pártelnök is; no meg vissza kell venni mindenféle privilégiumból, mert a köz szolgálata nem azt jelenti...
Hogy a francban van az, hogy a Gy. F. ellen ágálók az őszödi beszédekből soha nem az efféle passzusokat idézik, hanem a rétori túlzásokat, a fésületlen indulatszavakat?! Csak nem azért, mert némelyikük jóformán nem is ismer belőle többet, így aztán leginkább csak a hivatásos karaktergyilkosok irányításával összevágott hamisítványt szajkózza?

2013/14-ben is - miután az ellenzékiek szintén szigorú összefogást deklaráltak a közös nagygyűlésükön - elkezdtek egy ehhez hasonló csikicsukit, amiben M. A és B. G. volt a játékmester. Fennen hangoztatták, hogy ők már megkötötték a saját összefogásukat; sőt az MSZP ezt azzal hivalkodó állítással is megfejelte, hogy ők már "megtisztultak és megújultak". Csakhogy azt elfelejtették argumentálni: hogyan tisztálkodtak, meg mi(k)hez képest és miben megnyilvánulóan tisztultak meg. Netán az által, hogy kigolyóztak az élvonalból néhány régebbi, tapasztalt mozgalmárukat; hogy - az őszödi/kormányzati reformtörekvései után sikeresen megtorpedózták Gy. F. pártszavazásos kísérletét is, elérve azzal, hogy Gy. F. felhagyjon a párt valódi megtisztulását és megújulását célzó igyekezetével és kilépjen...

Visszatérve a '14-es fiaskóra: a puccskísérlet akkor is befuccsolt, és az azt követő kapkodás – bár nem kevesen nagy előszeretettel hívatkoznak ekként rá – több okból már nem is vezethetett igazi és eredményt hozó „összefogáshoz”! Az okos más kárán tanul, sokan még a sajátjukon is képtelenek, de ezért is 'gyúcsányahibás'...

Jakab.gipsz 2017.02.07. 19:59:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Csak a hülye gyűlölködik, mert azt a legkönnyebb; gondolkodás helyett, "ott a bűnös feszítsd meg", a hülye meg ugrik, mert azt gondolja ezzel bármit is megoldott.

nu pagagyí 2017.02.07. 20:02:59

@Ballib cenzúrázók réme 24: A te demokráciafogalmadat sajnos nem lehet megkülönböztetni a bolsevizmustól.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2017.02.07. 21:27:45

Istenem, de rohadt szánalmas ez az egész baloldali társaság!

gmihaly621 2017.02.07. 22:08:30

Ez egy nagyon elfogultan gyurcsányista fejtegetés. Akik pedig mindmáig kasszandráznak, rövid távú csőlátók, ezek jó részének a 2006-os - utólag pirruszinak bizonyult - győzelem idején kilátásba helyezett gyurcsányi "lekváros bukta" lett az osztályrésze. Lengyel "Bűnbak" László ennél hosszabb távú folyamatokat értékelt, esetleg "megjósolt" lehetséges végkimeneteleket. "Megérzéseinek" kiforrott módszertani, vagy alapos enciklopédikus ismeretanyagú háttere volt, van, lesz..

logikus4 2017.02.08. 00:53:13

"Más kérdés, mennyire demokrata az a pénzügykutató politológus, aki nem a választókra bízna egy döntést, hogy ki menjen és ki maradjon, hanem ha neki nem tetszik, akkor húzzon el és kész."

És mennyire demokrata az a kormányfő, aki az őszödi beszéd kiszivárgása után még több, mint 2 és fél évig kapaszkodott a székébe, pedig a választópolgárok elsöprő többsége alkalmatlannak tartotta a szerepére? Elveszítette a megbecsülését, a politikai hitelét. Gyakorlatilag illegitimmé vált. Legalább ne a demokrácia helyreállítása lenne a vesszőparipája...

És akkor még nem beszéltünk a többi hibájáról, melyek alkalmatlanná teszik a kormányfői szerepre. Kiváló szónok, nagyszerű színész, roppant energikus személyiség. Vannak tehát erényei is, de ezeket az erényeket valahogy mindeddig rossz célok elérésére mozgósítja. Kiváló érzéke van a tévutak és zsákutcák kiválasztására, alkalmatlan eszközök alkalmazására. Az elérhető célok kitűzése, megalapozott tervek készítése és megfelelő eszközökkel való elérése terén sokszor bizonyította tehetségtelenségét. Önhittebb, mint Orbán. Önvizsgálatra, megújulásra képtelennek tűnik. Őszöd után egy évtizeddel még mindig ugyanaz a nagyszájú, nagyokat mondó, handabandázó közéleti figura.

Politikusnak nem mondanám, noha elég jól játssza ezt a szerepét is. Választási szövetségbe semmiképp nem való, csak biztossá tenné a vereséget. Gyurcsánynak valóban el kéne tűnnie, sok évre. Ha bölcsebbé válna, utána talán még visszatérhetne a politikába. Nem akar eltűnni, nem akar megváltozni, ő így tökéletes (önmaga szerint). Orbán örülhet neki... talán még találkozgatnak is néha, pacsi, vacsi, felidézik a régi időket, megbeszélik a soron következő tennivalókat, "Feri, csak keményen!", "Viktor, te se lankadj!", aztán mennek a dolgukra...

Brained 2017.02.08. 06:46:09

Gyurcsánynak valóban el kell tűnnie a politikából, ha tényleg alkalmas lenne vezetőnek belátná.

Ez paradoxon. Ha meg tudjuk haladni sokkal fejlettebb lesz az országunk. Talán még Orbánt és üzlettársait is el tudjuk takarítani.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.08. 07:14:22

@Jakab.gipsz: Tehát ti, akik migránsoztok, ballibeztek, hülyék vagytok?

VaradiJanos 2017.02.08. 08:16:19

Megengedem, hogy ti döntsetek a saját fajtátokról: lengyel nyalja ki gyurcsànynak vagy gyurcsány nyalja ki lengyelnek?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.08. 10:18:38

@VaradiJanos: Látom megint az ánuszok vannak nálad a középpontban, akárcsak bircának. A feleséged, a Józsi, ezt tudja?

Barbaarb 2017.02.08. 10:18:45

@egyjózsi:

Először is határozottan visszautasítom, hogy én bármely baloldali szervezethez tartoznék, vagy akár nagyon húznék. Kvázi semlegesként szemlélem a dolgokat, tehát nekem aztán egyáltalán nem tisztem összefogást szervezni.
Egyébként meg a politika nem csak Orbánról és Gyurcsányról szól. Az LMP a kezdeti sikereken (ami szintén köszönhető volt Gyurcsánynak) túl, nem tudott tömegeket megszólítani, vidéki munkájuk közelít a nullához, így nem lehet, kevés ehhez az ellenségkép, ahogy kevés most is Orbánnal szemben bárkinek.
Tehát komoly erőt építeni kevés bűnbakok keresése, viszont ha ezek a bűnbakok valamely listán szerepelnek, az nagy távoltartó erővel rendelkezik.
Továbbá én már a 2014-es választás előtt is azt mondtam, hogy le kell mondani arról, és 2018-ra készülni oly módon, hogy az összefogást el kell felejteni, és a múltbéli arcoktól megszabadulva gyakorlatban is megújulnia például az MSZP-nek. Most is ezt tartanám célravezetőnek, de most is csak az eggyel későbbi választásra érne be ez a gyümölcs, vagyis tudni kell elengedni 2018-at. 2014-ben irracionális módon látta esélyeit a szoclib oldal, ha most is elkövetik ezt a hibát, akkor csak konzerválják a helyzetet.

Hangsúlyozom, nem tartozom egyetlen párthoz sem, a fentiek egyéni véleményemet tükrözik.

VaradiJanos 2017.02.08. 10:35:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: tudja, ne féltékenykedj, szerelmem! Mindig te leszel az igazi.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.08. 13:57:27

@VaradiJanos: Azért mert csináltam neked egy rectoscopiát és te azt élvezted, abból ne vond le hogy vonzódom hozzád! Örülj hogy kiszedtük a rózsát a seggedből amit a feleségednek, a Józsinak vittél.

Zsoltbacsi 2017.02.08. 14:26:26

A lotyaszájú Gyurcsány csúnyán lebuktatta a kamucivil államfőjelöltjüket

Nem telt el egész 48 óra sem azt követően, hogy Fletó odacsapott a sötétben bujkáló Lengyel és Botka Lászlóknak, csírájában fojtva el az antifletóista ellenforradalmat, máris újabb Lászlót leplezett le. Gyurcsány ugyanis elkotyogta, hogy Majtényit először nem is a „civilek” kérték fel, ez csak „taktika” volt.

Hétfő este a DK elnöke az Inforádió Aréna című műsorában vezette le, hogy Majtényi László államfőjelöltségéről már rég megegyeztek az ellenzéki pártok, amikor a „civilek” felkérték jelöltnek. Az idézetek a műsorból származnak, a kiemelések nem. Az ismerősei által lotyaszájúnak hívott Gyurcsánynak köszönhetően most mindenki a kulisszák mögé nézhet.

Íme, így zajlik az, amikor valamit a balosok által állandóan emlegetett „civilek” kezdeményeznek Magyarországon.

„Műsorvezető (Exterde Tibor): Államfőjelölt neve is felbukkant, Majtényi László. A baloldali ellenzék, mi lehet az oka annak, hogy nem tud önállóan megnevezni senkit? Ez nem a baloldali ellenzék jelöltje, ő nem a baloldali ellenzék jelöltje.

Gyurcsány Ferenc: Ez csak ilyen, ez csak politikai taktika.

Műsorvezető: Kinek a taktikája?

Gyurcsány Ferenc: Talán közösen választott taktika. Az, hogy hogyan áll egy közös jelölt a választók elé, azt egy hosszú előzetes egyeztetés után alakul ki. Majtényi László felkérése az hónapok óta zajló folyamat volt. Mi ezt ismertük, láttuk, részt vettünk benne, egyeztettük, hogy végül az a megoldás született, hogy Majtényi Lászlót először civilek ajánlották és kérték, hogy a demokratikus ellenzéki pártok támogassák. Ez nyilván valamilyen megfontolás valakiknek a fejében, ez nem perdöntő. (…)

Műsorvezető: Az benne az okosság, a taktika, hogyha bármelyik párt nevezte volna meg, akkor a többi támogatását nem tudta volna hozzá megnyerni? Vagy mi?

Gyurcsány Ferenc: Akár még ez is, de én sokszor elmondtam már önnek, hogy engem ezek általában nem szoktak izgatni. Nem izgatnak a részletek, az ilyen típusú apróságok, nincsen bennünk nárcizmus, ha valakik úgy gondolják, hogy egy kitűnő jelölt, mint amilyen Majtényi László, aki tényleg alapvetően szemben áll a nemzeti együttműködés orbáni rendszerével, az ő ajánlását egy ilyen folyamaton kell keresztül kell megkonstruálni, hát én erre mindig azt szoktam mondani, nekem úgy is jó. Volt olyan találkozója a pártelnököknek Majtényi Lászlóval, amikor részleteket egyeztettünk, hogy ki, mikor, melyik testület tudja ezt elfogadni és mögéállni. (…)”

Ehhez képest ugye a megkonstruált történet szerint egy hideg téli napon, 2017. január másodikán kiállt egy csomó libsi és balos értelmiségi, például Bitó László író, Bródy János zenész, Heller Ágnes filozófus, Kéri László politológus, Göncz Kinga volt külügyminiszter, meg persze Parti-Nagy Lajos író, és petíciót meg Facebook-csoportot indítottak azért, hogy Majtényi László legyen a köztársasági elnök. Egy szót nem szóltak arról, hogy a balos pártokkal már le van zsírozva a jelölés.

2017. január negyedikén Majtényi – nagy kegyesen – elfogadta a jelölést, az Index ekkor arról számolt be, hogy „az MSZP, az Együtt és a PM már jelezte, hogy támogatja Majtényit, a DK még tárgyal róla, az LMP-seknél pedig szintén nincs döntés.” Tehát a DK ekkor még tárgyalt arról, amiről Gyurcsány szavai alapján a pártelnökök már előre döntöttek, és Majtényival is egyeztették már a részleteket.

Akkor ennyit a „civilekről”, meg a „civilek” jelöltjéről. A Soros-közeli Majtényi tehát kezdettől fogva a balos pártok jelöltje, csak valamiért ők megint túl cikik voltak, és taktikázásból nem vállalták fel őket/magukat.

Köszi, Fletó!

patyuka 2017.02.08. 14:55:09

@logikus4:
Az, aki az őszödi történések (sic!) kapcsán képes az általa produkált - a szubjektív vélekedés "tényszerűségét" semmiben sem meghaladó, ám azokat annál inkább leegyszerűsítő - premisszákból ezekre a kinyilatkoztatásszerű "szentenciákra", az vagy nem ismeri azokat, így csupán a könnyen beetethetők számára összeollózott zagyvaságot ismeri akként, és szükségképp azokon rágódik - merthogy először is: ott kettő Gyurcsány-beszéd volt, közötte egy hosszú frakcióvitával -; vagy, bár olvasta, de azok átlátása mentálisan meghaladja a képességeit; de mindkét esetben határtalanul öntelt (ez egy eufemizmus)!
Van ugyan harmadik variáció is, de annak az alanya motiváltságában morálisan annyira mélyre süllyedt, amely demokráciákban már elfogadhatatlan...

Mert a demokrataság/demokrácia fogalomköre/mibenléte annál jóval bonyolultabb, mintsem hogy ilyen gyér argumentáltsággal, ám tartalmilag annál pökhendibb magabiztossággal ítélkezhessen, címkézhessen valaki bárkit is! És ez annál inkább elfogadhatatlan, mert az illető szolid, jófésült stílus mögé bújva álságosan megjátssza a korrekt, tárgyszerű ítészt...

patyuka 2017.02.08. 18:29:19

@Zsoltbacsi:

Tessék választani: fantazmagória, szofizma vagy pamflet!?
Szerintem - Kabos Gyulát parafrazálva -: "...ebből is egy kicsi, meg abból is egy kicsi", de a szándék alapján leginkább az utóbbi!
süti beállítások módosítása