Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Vona, a múlt századi

2017. január 03. - Európa Kávézó

Különös, amikor a felmérések szerint tavaly százezerszám szavazókat veszítő Vona úgy jön-megy és osztja az észt, mintha épp két percre lenne attól, hogy miniszterelnök legyen. Barnainges mozgalmárjaival, szabadcsapataival a háta mögött ő nevezi XX. századi pártnak a DK-t és az MSZP-t. Itt válik a történet szánalmassá.

vona_eszelos.jpg

Ma ott tartunk, hogy Vona középre nyitása, a tetkós kutyusos, trimmelős kampánya nem hozott semmit a Jobbiknak. Nem segít rajta az sem, hogy minden idők egyik legbénább és legostobább magyar miniszterelnöke, Medgyessy Péter próbál a segítségére sietni. Megyó, a mindig nagy politikai stratéga azt hiszi, automatikusan összeadódhatnak a DK-ra, az MSZP-re és a Jobbikra leadott szavazatok. Különös fintora a sorsnak, hogy az egykor a D-209-esek ellen küzdő régi SZDSZ két markáns alakja, Kőszeg Ferenc és Haraszti Miklós épp Vona Gáborban találta meg a közös pontot Medgyessyvel. Hogy ez mennyiben magyarázza az SZDSZ tragikussá vált históriáját, azt az Olvasóra bízzuk. Mindenesetre nem tűnik szerencsésnek, hogy egy volt szocialista miniszterelnök és két liberális igyekszik választható alternatívává tenni a nácizmust - még ha állítólag Orbánnal szemben is. 

Egy baloldali szavazó tényleg az uniós zászlóégetőkben találja meg a jövőt? Egy liberális pedig a rasszistákban? Kőszeg és Haraszti ne tudná, hogy a Jobbik mögötti erők simán ma is belelőnék őket a Dunába? 

megyo_uj.jpg

Lehet, hogy a választási eredmény produkál előre nem látható helyzetet, de együttműködni?

Jobb, ha Vona is tudja: ha van két párt, amelyik sokat tett a XXI. századi Magyarországért, az a DK és az MSZP. Az MSZP-SZDSZ-kormány vitte be az országot az Európai Unióba. Medgyessy volt a dokumentum egyik aláírója. A Gyurcsány-kormány pedig megnyitotta a schengeni határokat. Vona áporodott Jobbikja ezt megszüntetni akarja. Vissza a XX. századba.

Mi lenne, ha demokratikus oldal a maradék alig több mint egy évben a választásig visszaszerezné a Jobbikhoz pártolt egykori szavazóit? Azokat, akik nem nácik, csak szegényednek és biztonságot akarnak? Voltak ők már baloldali szavazók 2002-ben és 2006-ban. Ebbe kell fektetni a munkát, nem elvtelen, gerincroppantó, hányingert keltő kompromisszumokba.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr2412093067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lilla50 2017.01.03. 10:40:20

"Mi lenne, ha demokratikus oldal a maradék alig több mint egy évben a választásig visszaszerezné a Jobbikhoz pártolt egykori szavazóit? Azokat, akik nem nácik, csak szegényednek és biztonságot akarnak? .... Ebbe kell fektetni a munkát, nem elvtelen, gerincroppantó, hányingert keltő kompromisszumokba."

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2017.01.03. 16:23:45

Mondjuk nem hiszem, hogy Medggyessy markáns tömegeket szólítana meg és átütő politikai ereje lenne az üzeneteinek.

Scagnetti 2017.01.03. 19:41:45

Na, 2017-re eljutottunk oda, hogy végre a baloldalon is elismerik, hogy egy csomó egykori szavazójuk a Jobbiknál kötött ki. Nem semmi, csak hét év kellett hozzá. Ha ilyen tempóban megy a megvilágosodás, 2060 körül talán már győzelemre is lesz esélyük.

"Mi lenne, ha demokratikus oldal a maradék alig több mint egy évben a választásig visszaszerezné a Jobbikhoz pártolt egykori szavazóit?"

Természetesen ez lenne a célravezető, csak van egy kis probléma. Az a Jobbik már akkor is jól láthatóan egy karrieristákból és eszementekből álló banda volt, és mégis őket választotta az a több százezer ember. Vajon milyen véleményük lehet a baloldali pártokról, ha egy Jobbik is választhatóbb volt (és ma is az) számukra. És vajon mennyi esély van visszaszereznie a szavazókat ugyanazoknak az arcoknak, akik elől annak idején a Jobbikhoz menekültek?

dont be such a jew 2017.01.04. 16:38:00

'Különös, amikor a felmérések szerint tavaly százezerszám szavazókat veszítő Vona úgy jön-megy és osztja az észt, mintha épp két percre lenne attól, hogy miniszterelnök legyen.'

- nálatok vadlibsiknél több esélye van miniszterelnöknek lenni, 2026ban

Conchobar 2017.01.04. 16:53:58

"Barnainges mozgalmárjaival, szabadcsapataival a háta mögött" - Ilyen hülyeségeket irkál és még ő nevezi Medgyesit ostobának. Szegény posztíró képtelen felfogni, hogy a választók túlnyomó többsége nem liberális, nem szocialista, nem fideszes és nem náci. Nem is lesz az, bármennyire is hangoskodjanak és civakodjanak a posztíróhoz hasonló árokásók. A választók többsége nem pártok és ideológiák által több részre szakított országot, hanem rendet, nyugalmat és békét akar. Bizony Medgyessy a posztírónál jobban tud számolni, merthogy az idei időközi választásokon előfordult, hogy a jobbikosnak és baloldalinak mondott választók egyazon személyre adták a szavazatukat

Alick 2017.01.04. 16:55:22

"Az MSZP-SZDSZ-kormány vitte be az országot az Európai Unióba. Medgyessy volt a dokumentum egyik aláírója. A Gyurcsány-kormány pedig megnyitotta a schengeni határokat."

Mintha ez pusztán a "komprádor-baloldal" elhatározásán múlott volna...

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.04. 17:00:30

Apró probléma, hogy az egyszeri Jobbik szavazót Gyurcsány 2006-ban beazonosíthatatlan karhatalmistákkal rommá verette, mindenki mással együtt aki éppen arra sétált.

Ezután szerintem hamarabb tér át az egyszeri Jobbik szavazó a muszlim hitre, mintsemhogy leszavaz Gyurcsányra.
süti beállítások módosítása