Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Le tud-e válni Hadházy Schifferről?

2016. július 18. - Európa Kávézó

Néhány hónap múlva eldől, hogy Hadházy Ákos képes lesz-e az LMP-ből kormánypártiból ellenzéki pártot csinálni, vagy marad az ostoba és korlátolt schifferizmus, amely tönkretette az amúgy is ingatag ideológiai alapokon álló szervezetet.

hadhazy.jpg

Megint itt az alapkérdés: lehet-e más a Lehet Más a Politika politikája? Az alapító atya, Schiffer András ellehetetlenül a saját pártjában, távoznia kellett. Az országos szervezettel amúgy sem rendelkező formáció hitelét vesztette az utóbbi években. A Fideszhez, sőt, a Jobbikhoz való dörgölőzés, a már-már kommunista világnézet, a menekültekkel szembeni állásfoglalások, a hagymázas kapitalizmuskritika, az Európai Unió Fidesz.szintű bírálata a kutatások szerint a parlamenti küszöb alá nyomták az LMP-t. 

Mielőtt az egyre vállalhatatlanabb Schiffer teljesen magával rántotta volna a pártot, sikerült őt belülről megbuktatni. Utódja az a Hadházy Ákos lett, aki nevet szerzett azzal, hogy göngyölítgeti a fideszes korrupciós ügyeket, igaz eddig pontosan akkora sikerrel, mint például a trafikbotrányt először feltáró DK, vagy a Rogánra specializálódott Juhász Péter. Leleplezés, sajtótájékoztató, feljelentés, amely a fiókban landol. Korábbi fideszesként támadja a Fideszt - tiszteletreméltó buzgalommal. Azonban most dől el, vannak-e valódi politikusi képességei. Hogy valamelyik kisvárosban hogyan lopott a Fidesz, változatlanul fontos lesz, de társelnökként ez már kevés.

Hadházy előtt az a kihívás áll, hogy képes-e átértékelni az LMP viszonyát a többi demokratikus ellenzéki párthoz? Tud-e együttműködésben gondolkodni? Csatlakoznak-e Gyurcsány Ferenc népszavazási távolmaradási kezdeményezéséhez, vagy a részvétellel megsegítik Orbánt abban, hogy a voksolási részvétel elérje az érvényességi küszöböt? Marad-e a Kósa Lajos szintű hablaty az Unióról, mint Orbán segédcsapata, vagy felismerik a miniszterelnök tettei mögötti életveszélyt?

Szél Bernadett társelnök sietett kijelenteni, hogy továbbra is különutas politikát folytatnak. Ha ez igaz, akkor ez szembemegy Hadházy mondataival, aki 2018-ra orbánbukást ígért. 

Az LMP-nek nagyjából fél éve van, hogy új úton induljon el. Furcsa lenne nekik, az biztos, de más út már nincs. Akik szerint a 2010 előtti világ pont olyan, mint a 2010 utáni, azok kieséssel fizetnek a hazugságért, vagy kollaboráns fideszesek. Lehet más út, csak nagy levegőt kell venni hozzá. Kérdés, van-e hozzá vitálkapacitás?

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr38897546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2016.07.19. 08:33:14

Gnarancsos gengszterekkel szemben ezek a zsúrpubik sokszoros lépéshátrányban vannak,normális becsületes ember számára megoldhatatlan leépölés ezek szintjére leássni.Poltpetikét köllött volna böszmécskének anno kilünie a Jupiterre.

Lilla50 2016.07.19. 19:51:43

Hadházi:
fidesz
2014-ben összefogás támogatta képviselőjelöltség-majdnem sikerült is :)
majd lmp
ez elvhűséget nem mutat!

Éhes ló 2016.07.20. 07:57:56

Ez a még szekszárdi, önkormányzati képviselői helyet is szerezni képtelen (előbb fideszesként, majd baller összefosásos jelöltként) köpönyegforgató alak, aki belefulladva a saját trafikolásába mára már további féltucat alaptalannak bizonyult korrupciólufit is kipuklizott semmi másra nem lesz képes, mint a szedeszárvákat leszállítani a nagy baloldali-jobbikos gengszterváltó összefosáshoz 2018-ra.

Ezzel majd kukázza az szdsz v2.0-t, de magának szerezhet egy ogy. képviselői helyet.
Erre vásik a foga évek óta, de nagyot nevetek, ha ismét bukik, mint amikor a lefikázott választói elől kellett menekülnie Szekszárdon.
süti beállítások módosítása