Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

DK-tüntetés a Várban - fideszes rászervezéssel?

2016. április 03. - Európa Kávézó

Az történt, hogy a DK szerdán bejelentette a rendőrségen: tüntetést szerveznek a budai Várba az orbáni alaptörvény elfogadásának ötödik évfordulóján - április 25-én. Erre egy Szabó Gábor nevű politikai kalandor három nappal később, szombaton - amikor a DK rendezvényének Facebook-oldala is napok óta nyilvános - rászervezett ugyanoda egy másik demonstrációt. Egy olyat, amely kollaboránsnak nevez mindenkit, aki letette az esküt az alaptörvényre.

zsarnok.jpg

Hogy az esküt valóban zokszó nélkül letevő LMP, MSZP, Jobbik, Együtt, MLP akcióin miért nem bukkan fel ez a brigád, az rejtély, ha már ez annyira fáj nekik... A DK azonban - amelynek képviselői egyedüliként kiegészítették az eskü szövegét, és ezért a hatalom mandátum megvonással fenyegette őket - piszkálja a csőrét Szabónak, aki Tuareg néven is kifejti ártó tevékenységét.

Meglehet, hogy Tuareget korábbi kenyéradója, a fideszes Kocsis Máté bízta meg újabb feladattal, hogy zavarja meg a Demokratikus Koalíció tüntetését. Ám az is előfordulhat, hogy azt a sértettségét próbálja leverni a DK-n, hogy minden ajánlkozása, később könyörgése ellenére a párt nem indította el VIII. kerületi képviselőjelöltként. Akkor az sem érdekelte, hogy évekkel túl voltunk az alaptörvény elfogadásán...

Két éve ez az alak még olyanokat írt, hogy Gyurcsány az egyetlen, az utolsó esély, az ellenzék reménye. Aztán megsértődött, vagy a Fidesz döntött úgy, hogy ha már beépíteni nem sikerült, akkor legalább üsse a DK-t,- most például ezzel a megzavaró akcióval. Szabó eddig már alapított mindenféle mozgalmat, de nem sikerült értékelhető politikai erejű formációt gründolnia.

Az azonban a mostani lépéséből egyértelmű: a hatalmat, vagy még ezt az amúgy érdektelen csoportot is csak Gyurcsány Ferenc zavarja. Senki más...

Most tehát úgy fest, hogy április 25-én két rendezvény lesz a Várban. A DK-é, amely napokkal előbb meghirdette az akcióját, és szinte órára is ugyanakkor egy másik - minden ellenzéki párt ellen. Jól tetszenek érteni: elvileg egy ellenzéki csoport tüntet az ellenzék ellen - Orbánisztán hatodik évében. Nonszensz...

Jelen esetben a DK ellen is, amely a legtöbbet kapja a Fidesztől - és az összes többi párttól. Amely sosem került a Fidesszel együttműködés gyanújába, nincsenek korrupciós ügyei, amely betartja a többi ellenzéki párttal kötött megállapodásait, és amely párt folyamatosan újabb és újabb szervezeteket hoz létre.

Érdekes, nem láttuk Szabót a választási iroda előtt, hogy az alaptörvényre esküt tevő MSZP csak ne erőlködjön egy népszavazással. Nem láttuk őt az Együtt akcióján, amit Orbán évértékelőjére szerveztek, mondván, Juhász Péter pártja esküt tett az alaptörvényre, most itt ne hisztizzenek, amikor valójában kollaboránsok.

A lényeg tehát a balhé, hogy Szabón keresztül a Fidesz elterelhesse a figyelmet ezen a napon is a gaztetteiről, egyúttal a DK ne tudja zavartalanul megtartani a saját tüntetését. Ügyes... Mintha a titkosszolgálat szervezte volna...

És csodálkozunk, ha itt tart az ország, ha itt tart az ellenzék...

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr148555840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belevauvau 2016.04.03. 08:51:22

Ez így igaz. Szabó néha úgy viselkedik mint egy elszabadult hajóágyú (néha?).
Az az igazság, hogy egy időben követtem a posztjait, olvastam a blogját, de egyre jobban egy kiégett, megkeseredett ember képe bújik meg a szövegek mögött.
Sajnálom, hogy Tuareg a saját útját úgy gondolja járni, ahogy fentebb le van írva.

Gábor Szabó Tuareg 2016.04.03. 10:25:10

Zsóti, sose tudtál írni, még igazat sem :D

Marianna Hetyési 2016.04.03. 10:56:48

Szinte egyszerre is mertem meg a DK-t és téged is Gábor! a te hatásodra maradtam a pártban! És most válaszolok a múltkoriban feltett kérdésedre! Igen, kinyílt a szemem! Sokkal, de sokkal tisztábban látok mindent, amit teszel, vagy írsz, abból egyértelmű amit fent írnak rólad, bárki is írta ( hisz miért pont Zsolt? ) Sokunknak okoztál kellemetlen napokat, és még nagyon sok ember fogsz szerintem a jövőben is! De biztos meg van az oka annak, amiért ezt teszed! Mert ugye a demokrácia és szólásszabadság jegyében, ebben az országban mindenki azt csinál, amit akar!

Gábor Szabó Tuareg 2016.04.03. 11:02:50

Örülök, ha az Alaptörvény felesküdött haszonélvezőinek, mint Ti, minél több fejfájást tudok okozni. Egyszerű fideszbérencek vagytok, pont ugyanolyan sunyi módszerekkel, mint azok. :)

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2016.04.03. 11:05:50

Tuareg szerintem maga sem tudja mit akar, csak játsza az ellenzékit mindennel és mindenkivel szemben.

Gabriela Gerendásy 2016.04.03. 11:25:22

Tuareg radikális ellenzéki. Csak egyet akar, orbánűzni. Van amikor nagyon jól csinálja és van amikor (Bartus beszél a szájából) kevésbé. Most ez van. Fidesz kémnek beállítani nevetséges.
Én remélem átgondolják(mert Tuareg nincs egyedül) és ha tüntetnek is a szerintük kollaboráns baloldali pártok ellen IS, azt majd békésen teszik. Elleszünk egymás mellett.

Gábor Szabó Tuareg 2016.04.03. 12:13:23

Tuareg nem esküdött föl az Alaptörvényre, míg a DK igen, Tuareg utcán van, míg a DK a parlamentben, Tuareg rendőrségi idézéseket kap folyamatosan, míg a DK évi 200 millió forintot egy Diktatúra költségvetéséből. Akkor ki is a Fideszügynök? ;)

Benkő Marika Anikó 2016.04.03. 12:57:05

Tuareg nagyon számított az Alaptörvényre felesküdött, kollaboráns DK támogatására, amikor az volt a terve, hogy indul polgármesterjelöltként a nyolcadik kerületben. :)) Sőt, csak az ő támogatásukra számított, ezt az akkor írt blogjában is kihangsúlyozta! Olyannyira bízott, hogy a DK melléáll, hogy 2014-re 30 %-os (!)támogatottságot jósolt a DK-nak, 2018-ra pedig azt, hogy 2/3-dal ronggyá fogja verni (!) a Fideszt. Az annyira óhajtott megtámogatása elmaradt. Jött a bosszú! A DK tagok egymásnak ugrasztása az OGYM nevű ( megszűnt) civil mozgalmában, majd válaszút elé állításuk, vagy az OGYM vagy a DK. Sikeres volt, sokan kiléptek a DK-ból. Aztán sokan kiléptek, (vagy kirúgta a más véleményűeket) az OGYM-ből, a bejegyzetlen NAP pártból, a jelenleg (még létező) DE nevű (gondolom szintén bejegyzetlen ellenállási mozgalomból.) A régi kilépett/ kirakott harcostársakat sikkasztóknak, árulóknak, fidesznyikeknek nevezi. Azokat, akiknek anyagi, - időbeli és egyéb támogatása nélkül 1 hónapon belül hamvába hullott volna az egész.De... ha illusztráció kell az írásaihoz, a régi képeket teszi fel, ahol még ők és a 2 sátor láthatóak. (Ugyanis akkor még volt tömegnek nevezhető létszám.) A nagy, "demokrata" személyiségéről ennyit. Tény, az elején sokan hittünk neki, bíztunk benne. Nagy csalódás volt! A DK ekézése tőle megszokott már. Ha nincs más témája, mert sikertelenek a megmozdulásai, újra és újra előveszi. Megjegyzem, annak sokan nem örültünk, hogy a DK elindult a 2014-es választáson. Kisebbségben maradtunk, akiknek ez volt a véleménye. Most tömegek állnának mögötte. Nem tartom hibának a 25.-i megmozdulás megrendezését, de nem a várban kellene, és nem ezzel a jelmondattal. ( A megtörtént nevezett eskütétel miatt. ) Együtt kellene az összes ellenzéki párttal, a Kossuth téren, és kiállni a pedagógusok mellett. Mondjuk az egész diktatúra ellen, gyerekeink jövőjéért, oktatásért, egészségügyért, éhezés ellen... stb jelszavakkal. Van (volna) miből választani. Mondom ezt DK tagként a véleménynyilvánítás szabadságával élve.

Benkő Marika Anikó 2016.04.03. 12:57:53

Meg lehetne tudni, ki a cikk írójának a neve?

Zsuzsanna Heltai 2016.04.03. 13:53:27

@The Ghost Wolf: Éppen csak a DK ellen ! A cikk is erre hívja fel a figyelmet! A többi 6 ellenzéki párt nem böki a csőrét, ellenük nem szervezkedik.

Lilla50 2016.04.03. 14:14:15

igen lehet tudni ki írta a cikket, Nem Gréczy. A cikk szerzője egy hivatásos.
tuaregblog.blogspot.hu/2016/04/igazak-es-hazugok.html

Ez pedig a tuareg legutóbbi blogja. Igen valóban a dk-ra hajtott, aztán a dk tagságára, aztán most nem tudom kire.

Hívei ordibálni tudnak--szétordítani is, mióta pedig egy másik hivatásos is ordibával akart Orbánt kergetni azóta együtt már rendesen tudnak akciózni.

Imádják a műfajt!

Benkő Marika Anikó 2016.04.03. 16:26:14

@The Ghost Wolf: Pontosan. ( és gyerekesen) Ez a " kiteszlek, ha ellent mondasz" nem éppen demokrata felfogás. Inkább olyan " Alma játszik, körte nem" -féle gyermeteg kiszámolósdi.

Benkő Marika Anikó 2016.04.03. 16:30:50

@Lilla50: Azt mondod, hogy ezt saját maga írta, saját maga ellen? :DD

Benkő Marika Anikó 2016.04.03. 16:44:22

@Zsuzsanna Heltai: Mert azoknál már régebben bepróbálkozott. Látván, hogy elzárkóztak tőle, őket is kikezdte a blogjaiban. A szocikkal kezdte. (Még a rokonságot is felhozta, hivatkozva "oknyomozásra.") Aztán meghívta Karácsony Gergelyt a sátorba. Az egekig dicsérte, mikor egyszer odanézett. De...többet nem ment. Akkor már őt sem... Nem hagyott ki senkit az ellenzékből. A DK maradt az utolsó reménye. Elzárkóztak tőle ők is. Bokros kétszer ott volt. Szerintem többet ő sem fog. Annál hiúbb, minthogy 40 ember előtt beszéljen csak egy hatalmas téren. Nyugi, kap még ő is hideget-meleget tőle. Neki szerencséje, hogy nincs a parlamentben.

Benkő Marika Anikó 2016.04.03. 17:38:25

@Gabriela Gerendásy: Amikor "Bartus beszél a szájából," akkor észrevehetően elolvasta a cikkét, átfogalmazta, lerövidítette, majd "megírta." ( Bartus Lászlónak a közelébe se jöhet semmiféle téren. Tuareg mint politikus, oknyomozó, meg újságíró, ... na, ne! Az előbb említett valóban az, elég benézni a Wikipédiába. Most jelent meg a 7. könyve.)
Ne hidd, hogy csendben lesznek! Mivel kevesen vannak, annál jobban fognak kiabálni. A média miatt. Merthogy agyonhallgatják őket, mondja folyamatosan.

Trackers 2016.04.03. 17:55:34

Tehát szerinted a Fidesz küld oda egy olyan alakot, aki DK-s színekben akart polgármester jelölt lenni ?

Nincs ez túlbonyolítva ?

Sir Galahad 2016.04.03. 17:59:35

Vihar egy kanál vízben. Még azt is el tudom képzelni, hogy Tuareg a DK kérésére hekkelte meg a tüntetést, hátha az e miatti műbalhé miatt többen felfigyelnek rá.

Scagnetti 2016.04.03. 18:00:30

Szoktam olvasni Tuareg blogját, na nem azért, mert komolyan lehetne venni, hanem mert szórakoztató. Főleg a kommentek voltak jók, de azok meg ma már szűrve vannak, szóval egyre kevésbé érdekes az oldal.

Abban viszont igaza van, (ahogy a feljebb valaki által említett Bartusnak is), hogy a DK felesküdött Orbán alkotmányára, elvállalta, hogy biodíszlet legyen a Parlamentben, ezek után vicces, hogy tiltakozni akar ellene.

Benkő Marika Anikó 2016.04.03. 18:05:35

@Lilla50: Ki az a hivatásos? Tudod? Nem lehet titok, a cikkek írói vállalják a nevüket. (Gréczyre én sem gondoltam, ő azért így nem tud írni. )

Benkő Marika Anikó 2016.04.03. 18:19:10

@Scagnetti: Valóban jók, voltak a komment-felületen a hozzászólások. Sokan már csak azért jártunk oda, hogy jól szórakozhassunk. Amíg még ott "illatozhattak a véleménynyilvánítás szabadságának a virágai." Ők nevezték így magukat. ( Komisszár, Che Guevara, NagyzoltánPéter... stb.) Aztán kitiltotta őket. :(( Azóta csak a pár hozsannázója maradt ott.
A többivel is egyetértek, amit írtál. Lehet, sőt kell is megmozdulást szervezni, de együtt kéne az összes ellenzéknek, meghívni a civileket, és más jelmondatokat választani. Van éppen elég, amiből lehetne. Rá lehetne bízni a civilekre, hogy követeljék ők a demokratikus választási törvény visszaállítását pl. Anélkül fölös választást rendezni a kormányváltásra ezzel az esély =0. Lásd 2014!

Scagnetti 2016.04.03. 18:30:50

@Benkő Marika Anikó: E helyett a civilekre jellemzően azonnal rárepül az ún. ellenzék, onnantól meg bukta is az egész. Sokan kimennének tüntetni, de ha azt látják, hogy Gyurcsánynak vagy Tóbiásnak kaparnák ki a gesztenyét, inkább otthon maradnak. A DK meg az MSZP meg örül, mert megmarad a parlamenti helyük, nem veszélyezteti őket semmiféle új szerveződés. Szarnak ezek rá, hogy az országnak mi a jó. Orbánnak megvan a tökéletes ellenzéke, nem is kívánhatna jobbat.

Kimberly Clarck 2016.04.03. 18:38:15

@Gábor Szabó Tuareg: tuareget 12 böszmén kívül mindenki leszarja és ez fájdalmasan érinti

tralalala 2016.04.03. 18:40:33

@Benkő Marika Anikó: "Anélkül fölös választást rendezni a kormányváltásra ezzel az esély =0. "

Úgy érted, ha pl. 55% szavaz az MSZP-re, és 45% a Fideszre, akkor is a Fidesz nyer?

camilló 2016.04.03. 19:52:09

@Benkő Marika Anikó: @Scagnetti: A DK-ra is jellemző a szűrés! Engem is kitiltottak a Nyugati Fény-ből! A kritikát valahogy nem bírják a DK-sok. Pedig nem vagyok vulgáris, nem szitkozódom stb. A DK az SzDSz utódja, mert ők sem tűrtek ellenvéleményt, és meggyőződésem szerint Gyurcsánnyal együtt felelősek a mostanra kialakult helyzetért. Nélkülük nincs 2/3, és bizony ez sokunk véleménye. Amúgy meg egy kapitalista ne akarjon már néptribunos lenni, mert nagyon nem áll jól neki!:)

egysmás 2016.04.03. 19:56:35

@camilló: az a baj, hogy Orbánnak kétharmada van, vagy az, hogy gengszter?

Ha az előbbi, akkor lehet igazad elvileg, bár felmerül a kérdés, hogy miért is baj, ha valakinek kétharmada van, de ha az utóbbi, akkor arról a szadesz meg a dk biztosan nem tehet.

egysmás 2016.04.03. 20:18:27

@Kimberly Clarck: oké, akkor az a baj, hogy kétharmada volt, vagy az, hogy gengszter?

Te is válaszolhatsz...

Kimberly Clarck 2016.04.03. 20:19:51

@egysmás: engem a kétharmad zavar jobban

Scagnetti 2016.04.03. 20:21:06

@camilló: Onnan engem is kitiltottak, pedig én csak annyit mondtam róluk, hogy DK-s blog. Persze így jobban belegondolva, ezt tényleg sértésnek venném én is. :)

egysmás 2016.04.03. 20:22:48

@Kimberly Clarck: Tényleg jobban zavar a kétharmad, mint az, hogy maffia? :o

Érdekes!
Nekem tök mindegy lenne, hogy ki csinálja _jól_ a dolgokat.

Kimberly Clarck 2016.04.03. 20:32:52

@egysmás: mindegyik politikus tisztességtelen, ebben nincsenek illúzióim.

camilló 2016.04.03. 20:41:31

@egysmás: A hatalommal bizony kevesen vannak akik tudnak élni. Annál többen akik tudnak visszaélni! Én nyugodtan kiteszem az egyenlőség jelet a fidesz és az ellenzéki pártok közé. Egyik kevesebbet lopott, és még némi fügefalevelet is tett rá, a másik meg gátlástalanul lop. Összegezve: nincs különbség. Az SzDSz kényszerítette rá a neoliberalizmust az országra. A baj az, hogy az MSzP ebben partner volt. Miért felelős a DK? Mert egy bukott politikus a vezére, aki kétségtelenül tehetséges, de az akadálya avalódi baloldali politikának. A DK eddig sikeresen hitette el, hogy vannak baloldali értékei. Örülök, hogy lehull a lepel. A liberalizmusnak (most azt a fajta liberalizmust értem ez alatt, ami napjainkban létezik, mert ugye megegyezhetünk abban, hogy még a 20. század elején létezett liberalizmusnak köze sincs a mostanihoz) nincs bázisa nálunk. A kapitalizmus szentségébe vetett hit, ami ma jellemzi a liberalizmust. Oda jutottunk, hogy napjaink konzervatívai balra vannak a mai liberálisoktól. Nem attól lesz valaki humanista, vagy baloldali, hogy válogatás nélkül sajnálkozik minden szegényebb sorsú emberen! Ha megakarod tudni mik is a baloldali értékek, akkor nézz utána a munkásmozgalom történetének! Én mindig elmondom a munkatársaimnak, hogy ha valaki azt állítja magáról, hogy baloldali, kérdezzék meg a kapitalizmushoz, miként állnak hozzá. Rögtön kibújik a szög a zsákból.

Gabriela Gerendásy 2016.04.03. 20:48:18

orbán Alkotmánya jelenleg Magyarország alkotmánya. Ha a parlamenti ellenzék nem esküszik fel rá nem képviselhetik a választóikat, pedig ez a feladatuk , ezért szavaztunk rájuk. A lehetőség tehát megvan a parlamenti demokrácia gyakorlására elméletileg. Gyakorlatilag a fidesz végig visszaélt a megszerzett 2/3 -al. Most, hogy már nincs 2/3 ismét lehet szembemenni.
Muszáj volt az alaptörvényre esküdni, ha nem teszik annak orbán örült volna a legjobban. Kivonulni a Parlamentből pedig csak abban az esetben érdemes és hatékony, hogyha a teljes ellenzék együttesen teszi. Erre viszont nulla az esély.
camillo - minden sikeres vállalkozó kapitalista? a baloldalt csak munkásember vagy alkalmazott vezetheti? nem a szándék és az elhivatottság számít?
Benkő Marika Anikó: nem szórakozásból olvasok Tuareg blogot, hanem azért mert érdekel. Alfahírt is olvasok, mert az is érdekel. Egyik sem poénözön.
A Tuareg blogon a " véleménynyilvánítás szabadságának virágai nem illatoztak, hanem bűzlöttek. A rosszindulattól. És az összes ellenzéki párt nem szervez együtt megmozdulást, a dk szervez , minden demokratát meghív hogy csatlakozzon, téged a dk-st meg különösen, a szabad véleményeddel együtt. Azzal a szabad véleményeddel, ami tulajdonképpen az általad lesajnált , Wikipédiában még nem jegyzett :P Tuareg véleménye is egyben . No és persze a féligazságokból, csúsztatásokból saját magának leginkább megfelelő következtetések levonó nagymester , a 7. könyves , Wikipédiában jegyzett :P Bartusnak is. Csak gratulálni tudok. Találkozzunk a várban. Én ott leszek, a dk-val.

egysmás 2016.04.03. 21:00:21

@camilló: . Ez butaság.
Mintha a szervezett bűnözést összehasonlítanád a sportköri díjat elivóval és azt találnád, hogy igazából ez a két dolog ugyanaz.

Kimberly Clarck 2016.04.03. 21:05:05

elolvastam a posztot, hát itt még nagy bulik lesznek

camilló 2016.04.03. 21:07:36

@Gabriela Gerendásy: Kedves Gabriela! Nem kell feltétlenül munkásnak lenni annak aki a munkásmozgalmat (baloldalt) vezeti! Ezer és egy példát tudok felhozni, amikor értelmiségi vetette a baloldalt. Olyat viszont nem tudok, amikor kapitalista vezette volna! Nem gondolod, hogy a kettő kizárja egymást?? Saját maga ellen harcolna?:) Már meg ne haragudj, de bizony a mai politikusok a választásokon nyerni akarnak. Én ha oda kerülök, győzni szeretnék! Tudod a nyertes a nyereményért a győztes a győzelemért....Bizony Ferink is legalább annyira a hatalom rabja, mint a "Kedves Vezető". Mi a bizonyíték rá? Az emlékezetes beszéde után, le kellett volna mondania. nem akkor amikor kiderült, hanem akkor amikor elmondta, és nem elhitetni, hogy Ő a Messiás!!
Összefogásról beszélsz, amit a DK terelgetne?? Ne haragudj, de hiányosak az értesüléseid! 2014-ben mi történt azon a találkozón, ahol ott voltak az ellenzéki pártok? (Bajnai akkor még nem játszott) A DK határozta meg, hogy ki a demokrata, és ki nem az! A jobbik azt mondja meg, hogy ki a magyar és ki nem az! Indok az nincs egyik pártnál sem, hanem azért mert csak! Komolyan vehető érv nincs:) Szóval állok elébe a vitának, ha van érv, de nekem a csak, nem érv!

camilló 2016.04.03. 21:09:31

@egysmás: Van-e különbség aközött aki csokit lop és aközött aki aranyat?? Szerintem nincs! Látom Te sem tudsz eleget az előző uralmon lévők dolgairól! Mondom annyi a különbség, hogy ők a medencében pisiltek a vízbe, ezek meg a trambulinról!:))

egysmás 2016.04.03. 21:13:29

@camilló: Te nagyon fiatal, vagy nagyon naiv vagy, ha azt hiszed, hogy egy akkora szervezet, int egy párt, vagy kormányzat képes csupa makulátlan emberből állni.

A kérdés az, hogy mit tesznek azokkal, akik csinálnak valamit.

A maszop kirúgta Zuschlagot, lehetett nyomozni Hagyó ellen,.

A fidesz érában meg úgy megy, hogy mindenkinek kuss, miénk az ügyészség és a bíróság is.

camilló 2016.04.03. 21:20:21

@egysmás: Sajnos már nem vagyok fiatal, és rendelkezem némi élettapasztalattal is! Te azokról az ügyekről beszélsz, amik kiderültek, én meg azokról, amik nem! Amúgy meg hazánkban a fizika törvényei fordítva működnek! Minnél magasabban van valaki, annál kisebbet esik!:)) Értsd meg kérlek, hogy azért mert kevesebbet loptak, azért még tolvajok! Nincs különbség!!

camilló 2016.04.03. 21:22:18

@egysmás: Jah! Makulátlanság! Én azért biztos nem vennék fel mindenkit a pártomba, és ha kiderülne, hogy "huncutkodott" bizony rögtön elhatárolódnék, kirúgnám, de még az sem lehetetlen, hogy plasztikai verésben részesíteném, mert nem csak magára hozott szégyent, hanem sok más emberre is.

2016.04.03. 21:31:45

Tény, hogy a DK felesküdött Orbán parlamentjére, a többi pedig innentől kezdve sóder. Rövid távon jól járt a zsozsóval, hosszú távon meg kiütötte magát a hiteles ellenzék szerepéből. Ezért Gyurcsány a felelős, ráadásul bevitte a farvizén az egyetlen megmaradt szadeszos fideszest a jó állásba, a Gabeszt. Tehát nem csak hogy felesküdött az Orbán rendszerére, hanem még hülyét is csinált belőle Fodor, hacsak nem Fletó csinált hülyét a választóiból (nem volt nehéz).
Ha kint maradtak volna (és pénz nélkül), ki a fenét érdekelne most ez a sátoros cigány? Nyilván mehetne munkát keresni...

Gabriela Gerendásy 2016.04.03. 23:27:19

@camilló: Kedves Camilló, a kérdésem továbbra is ugyanaz. Minden sikeres vállalkozó kapitalista? Tulajdonképpen kit nevezünk a te olvasatodban kapitalistának? Gyurcsány sikeres vállalkozó, értelmiségi és szerintem szocialista. Nem igazán értem mire gondolsz. Mintha valamiféle munkás-tőkés osztályharcot víziónálnál. Gyurcsány nem a "munkásmozgalmat" vezeti. És én bár baloldalinak tartom magam- balliberális vagyok-nem igen határozom meg magam a munkásmozgalom tagjának és nem vívok osztályharcot. Magyarországon piacgazdaság van, jelenleg ez a legjobban működő rendszer. Szerintem. Tehát innen nem értelmezhető számomra a Gyurcsány-kapitalista-saját maga ellen harcolna - megközelítés.
Határozottan nem gondolom, hogy Gyurcsány a hatalom rabja lenne. Én úgy gondolom - vele ellentétben -még most is, hogy nem volt hiba, hogy nem mondott le az öszödi beszéd után, csak felesleges áldozat.Biztonságban akarta tudni azt, amit addig elértünk és nem hitte el, hogy nem látják a jó szándékát. Meg is találta Bajnait , de sajnos csak a választásokig sikerült az értékmegőrzés. A fidesz azóta mindent leamortizált, sőt többet is. ( az a beszéd egyébként fantasztikus, nincs mit szégyelni rajta. épp ellenkezőleg.) Azt természetesen nem tudom, hogy mi történt 2014-ben "azon a találkozón" és nyilván a dk nem határozhatja meg, hogy ki a demokrata és ki nem az- meglehetősen konkrét kritériumai vannak ennek- azt viszont meghatározhatja, hogy kivel kíván szövetséget kötni. És beszéltem összefogásról-ami nincs. És beszéltem megmozdulásról, amit a dk szervez. De nem beszéltem összefogásról, amit a dk terelgetne. Szerintem nincs terelgetős szándék, az összefogás viszont történelmi kényszer.
Ha nem lesz összefogás a baloldalon ,akkor - ha a fidesznek sikerül elegendő embert megvásárolnia egzisztenciálisan 2018-ig, akkor visszanyeri magát a hatalomba - ha nem siker neki, akkor pedig a jobbik fog kormányra kerülni. Én nem látom a negyedik opciót.

Andráska8 2016.04.04. 00:57:22

Ez egy nagyon rossz írás, hülyeség is, így Gréczy nem írhatta.

Viszont nem értem miért nincs a DK-nak gazdaságpolitikusa egy sem.
Böcskei Balázs a Klubrádióban állítja: Gyurcsány egykulcsos adót akar. Miért nem erre reagál e blogszerző?
Nem ezen múlik inkább, hogy alternatíva-e a 'Sokak Magyarországa'-program?

Conchobar 2016.04.04. 07:45:04

"Hogy az esküt valóban zokszó nélkül letevő LMP, MSZP, Jobbik, Együtt, MLP akcióin miért nem bukkan fel ez a brigád, az rejtély, ha már ez annyira fáj nekik... minden ajánlkozása, később könyörgése ellenére a párt nem indította el VIII. kerületi képviselőjelöltként" - Rejtélyt mondasz?! Magatoknak csináltok ellenséget és utána ostobán, fennhangon jajgattok. Remekül tudtok osztozkodni (még Fodor Gábornak is osztottatok helyet), így a rejtély inkább az, hogy Tuaregnek miért nem osztottatok, ha mást nem is, legalább jelöltséget

Ballib cenzúrázók réme 8 2016.04.04. 08:49:04

@Conchobar:

Az vicces lett volna..
Tauregnek és sleppjének pozíciókat osztani, azért, hogy ne járjanak be dolgozni, ne tegyenek esküt, és ne csináljanak semmit.

A poszt persze baromság, mert a sztori arról szól, hogy egy GYurcsányabbnál is gyűlölködőbb kis exmunkásőr veri a tamtamot.

Conchobar 2016.04.04. 09:07:22

@Ballib cenzúrázók réme 8: "Tauregnek és sleppjének pozíciókat osztani, azért, hogy ne járjanak be dolgozni" - Nodehát korántsem biztos, hogy megválasztották volna őket. Hiszen csak jelöltségről volt szó. A DK-nak mindegy lett volna, hogy melyik képviselőjük nem nyer a VIII.kerületben (hacsaknem az MSZP-képviselő mögé állt be a DK a VIII.kerületben)

Senorita Conchita 2016.04.04. 09:55:29

@Gábor Szabó Tuareg: Ez elég gyerekes, a szórakozásodon kívül másra nem alkalmas.

Senorita Conchita 2016.04.04. 10:02:42

@Gábor Szabó Tuareg: Tuareg sem a saját pénzéből politizál, ne adja itt az ártatlant. Azt sem tudjuk, miből él. Az eskü szövege meg ez volt: "Én, (az eskütevő neve) fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek, jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom; (a tisztség megnevezése) tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorolom. (Az eskütevő meggyőződése szerint) Isten engem úgy segéljen! " Tuareg eddig mit alkotott, nem csapott be senkit? Kivel kollaborált?

Senorita Conchita 2016.04.04. 10:09:10

@Scagnetti: A minenkori alaptörvényre esküdtek fel és azért, hogy módosíthassák. Nem kell boklhából elefántot csinálni.

Scagnetti 2016.04.04. 10:15:57

@Senorita Conchita: Az ellen tüntetnek most, amire felesküdtek. Akkor hazudtak, vagy most?

Scagnetti 2016.04.04. 10:21:23

@Gabriela Gerendásy: "Ha nem lesz összefogás a baloldalon ,akkor - ha a fidesznek sikerül elegendő embert megvásárolnia egzisztenciálisan 2018-ig, akkor visszanyeri magát a hatalomba"

Összefogás volt két éve is, kaptak is kb. feleannyi szavazatot, mint a Fidesz. Ha ma összeadjuk az összes, magát baloldalinak mondó párt szavazóit, akkor sem jön ki még megközelítőleg sem akkora létszám, mint amennyi szavazója ma a Fidesznek egyedül van. Ez az összefogósdi csak 2014 megismétlésére jó. Ez a baloldal a mai állapotában nem lesz kormányváltó erő, ahhoz új szavazókat kellene szerezniük, az viszont nem megy a mostani vezetőkkel.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.04.04. 11:18:58

Ja, én azt hittem, hogy a fidesz bérlengyeleket hoz a DK-nak. :-)

Senorita Conchita 2016.04.04. 13:06:24

@Scagnetti: Olvasd el, mire esküdtek fel. És hogyan. Biztos, hogy ezen kell lovagolni?

Senorita Conchita 2016.04.04. 13:18:48

@Scagnetti: A ZSARNOK ELLEN tüntetnek, jóember. Legalább olvasd el. "Vesszen a zsarnok! - kiáltjuk mi és követeli velünk együtt minden demokrata. Gyülekezzünk április 25-én, hétfőn, 16.30-kor a Sándor-palota előtt, ami mellett már épül a zsarnok új rezidenciája. A program 17 órakor kezdődik. "

Scagnetti 2016.04.04. 13:45:54

@Senorita Conchita: Lehet, hogy téged nem zavar, ha imádott pártod egyik nap ezt mondja, a másik nap meg azt, én viszont az ilyet nem tudom komolyan venni.
Kimehetnek parasztvakításként tüntetni Orbán alkotmánya ellen, ha utána meg beülnek a parlamentjébe, és engedelmesen eljátsszák a nekik megírt szerepet.

camilló 2016.04.04. 16:56:50

@Scagnetti: " Ez a baloldal a mai állapotában nem lesz kormányváltó erő, ahhoz új szavazókat kellene szerezniük, az viszont nem megy a mostani vezetőkkel." Nagyon egyetértek Veled!!

Lilla50 2016.04.05. 19:30:25

tuaregblog.blogspot.hu/2016/03/lavina.html
Itt van egy kép tuareg ordító brigádjáról
Nem veszélytelenek

Scagnetti 2016.04.07. 13:51:40

@Lilla50: Épp csak jelentéktelenek. Tuareg blogja 90%-ban annak sulykolásáról szól, mennyire fontos, és a Fidesz számára félelmetes szervezet az övé. Közben persze a valóság nem egészen ezt mutatja.

Egy dologban van igaza, mikor a parlamenti "ellenzéket" semmirekellőnek, vagy akár kollaboránsnak nevezi.

Lilla50 2016.04.08. 22:55:17

@Scagnetti: Abban sincs!
Ő is szívesen kollaborált volna, csak a kutyának se kellett a segítsége.

Választás útján kerültek be mind, hogy ez a választás eredménye arról kell tenni, hogy ne ismétlődjön meg!

Scagnetti 2016.04.09. 14:34:07

@Lilla50: Persze, ő is szívesen beszállt volna, a részéről ez most csak zsörtölődés, hogy kihagyták. De ettől sajnos még igaz.

Ezekkel nem tudom, hogy valaha is lehet-e nyerni.
süti beállítások módosítása