Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Salgótarján üzent Orbánnak

2016. február 29. - Európa Kávézó

Salgótarján jobban teljesített. Az MSZP-DK közös jelölt nyert, a korábban fideszes körzeteket is megnyerte, itt az ideje, hogy sorra vegyük a tanulságokat.

tarjan.jpg

Összefogás és együttműködés kell. A két szátmottevő ellenzéki formáció lelkes és erős kampánycsapatokat toborzott. Szerencsére, jó volt a jelölt is. Illene befejezni a Gyurcsánnyal nem, az MSZP-nek pedig vége kezdetű szólamokat. 
Az sem tanulságoktól mentes fejlemény, hogy hiába fenyegette meg Salgótarján polgárait Kövér László, hogy ne merészeljenek a hatalomtól távol levő ellenzékit támogatni.. Nem segített az utolsó napi dínom-dánom sem, talán a Kubatov-lista is frissításre szorul. Az emberek kifejezetten a Fidesz ellen mentek szavazni. Az MSZP-DK közös jelölt úgy is több, mint 800 szavazattal többet kapott, ha összeadjuk a fideszes és a jobbikos jelöltre leadott voksokat. Ez azt jelenti, hogy a Jobbikhoz besorolt támogatók minden gátlás nélkül képesek voltak a baloldal jelöltjére szavazni. Ez azt erősíti, hogy nem minden Jobbik-támogató rasszista, többségük tud a győztesnek látszó, a Fideszt leváltani képes jelölt mögé felsorakozni.
Az összes közvéleménykutatás szerint a Fidesz toronymagasan vezet. Így aztán "nem is meglepő", hogy az elmúlt két évben egyetlen jelentős időközi választást sem nyertek meg. Újpest, Veszprém, Tapolca után Salgótarján is üzent. Biztos, hogy a kutatók jól mérik fel az ország valódi hangulatát? Talán sokan bemondják a Fideszt, mert attól tartanak, hogy hátrány éri őket, de alig várják, hogy leválthassák őket.
Fontos mozzanat, hogy a civilek is mocorognak, erőteljes a kockásinges mozgalom, egyre nagyobb és keményebb hangon atrikulálódik a lázadás. Ugyanakkor ez a győzelem talán elcsendesíti azokat, akik szerint a demokratikus ellenzéki pártok teljesen alkalmatlanok mindarra, amire szerveződtek. Csattanós válasz a tarjáni eredmény a folyton fanyalgóknak. Elég már a pártellenes hangulatkeltésből. Nélkülük nincs és nem is lesz kormányváltás. Akinek nem tetszenek, csináljanak jobbat. De ha nem megy, az ellenük folytatott hadviselés, a fitymálás, pocskondiázás csak a Fidesznek segít.
Olyan közírő, tévé, rádió és újság pedig már van elég.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr858428366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.02.29. 17:38:04

Hátigen. Bár a baloldalnak nem kéne elbíznia magát. Ezek a szavazók nem a baloldalt szeretik, hanem a fideszt utálják annyira (ahogy ez országos tendencia kezd lenni), hogy még balra is elszavaznak.

BiG74 Bodri 2016.02.29. 17:43:00

@Jobban való teljesítés van:
Teljesen így van, megint valaki ellen szavaztunk, nem mellette, de akkor is fontos tanulságai vannak ennek a választásnak.

Angyal Balázs 2016.02.29. 17:46:33

A poszt teljesen rendben van, de ettől a betűtípustól konkrétan kifolyik a szemem. :(

Potyka Kálmán 2016.02.29. 18:05:37

"Biztos, hogy a kutatók jól mérik fel az ország valódi hangulatát?"

Igen biztos. Persze értem én, hogy ez Európa Kávézóban nem szívesen veszik figyelembe, hogy az ország nem egy nagy egyöntetű katyvasz, hanem vannak benne városok, falvak, eltérő hagyományú és életszínvonalú régiók. Nehéz ez, tudom.

A szorzótáblát megtanulni az általános iskolában könyebb volt.

Azért idéznék önmagamtól:

"A magyar baloldal nagy problémája, hogy megmondóemberei és politikusai... nem értenek a politikához, mint szakmához.

Például a hétvégi salgótarjáni választás tanulságai a három hetes, tüntetésekkel tarkított kampány után:

1. a baloldal kiválóan mozgósította __már meglévő__ szavazótáborát (magas részvételi arány)

2. a Fideszre ugyanannyian szavaztak, mint 2014-ben az önkormányzatin (na jó: többen, de nem sokkal)

Ebből a következő következtetéseket lehet levonni, figyelembevéve, hogy Salgótarján egyike azoknak a városoknak, ahol a baloldali szavazótábor nem roppant meg 2010-ben:

1. a Fidesz szavazótábor intakt (és elmegy a kampányt megelőző "lehangoló" tüntetések ellenére is)
2. a baloldali szavazótábor nem nőtt (csak izgatzottabb)

Amiből egyenlőre az adódik, hogy 2018 eredménye igen hasonló lesz a 2014-es választás eredményéhez. Annyi különbséggel, hogy a DK közben felzárkózott az MSZP mellé, emiatt joggal tarthat igényt saját frakcióra. Amely további problémát jelent majd a baloldal és az MSZP szemszögéből."

BiG74 Bodri 2016.02.29. 18:23:24

@Potyka Kálmán:
Ön hihetetlen jó elemző, netán sokat nézi a százféle helyszínelőket?
Gyenge a próbálkozás, fidesznyik, majdnem bejöttél a hátsóajtón de felhívtad magadra a figyelmet.

2010 -ben az emberek joggal el akarták tüntetni a hatalomból a maszopot, de nem volt istenigazában nagy választék így a fityiszre szavaztak, de nagy részük valójában a maszop ellen.2014-ben már sokaknak tele lett a töke és nem ment választani, lehetett is látni a számokon. Jelenleg a 2010-ben aktív, 14' ben inaktív tömegnek ismét kezd tele lenni a fasza, de már az álpolgári narancsoselkúró brigáddal, de sajna a választék az továbbra is ugyanaz. Ennek ellenére az emberek a fityisz ellen fognak szavazni, és a vityádnak fel kell kötnie a gatyát.
Ergó nem sikerült a jó ergokat levonni.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.29. 18:38:11

Nem történt semmi: egy hagyományos balliba városban nyert az oigarchiapárti jelölt. Ennyi.

BiG74 Bodri 2016.02.29. 18:46:05

@BircaHang Média:
Birca, birca arrafelé szent állat lehetsz, hogy még élsz. Amúgy a birkák valójában egyáltalán nem hülyék, persze téged nem számítva.

2016.02.29. 19:28:19

@BircaHang Média: Hazudsz, birkesz bulesz. Az igazság az, hogy fáj ez nektek. Meg a híg fos is lemegy a bokátokon attól, hogy egyszer majd felelni kell a lopásért meg a hazaárulásért. Ceausescu is hősnek akart tűnni a kivégzőosztag előtt, aztán mégis rengeteg Kalasnyilkov-lyuk keletkezett rajta, néhány emberét meg meglincselte a tömeg.

Potyka Kálmán 2016.02.29. 19:30:48

@BiG74:

"2010 -ben az emberek joggal el akarták tüntetni a hatalomból a maszopot"

Ah, és én vagyok a "fidesznyik", a kollega meg "maszopol". Egyébként nem az emeszpét, hanem a Gyurcsányt és a Bajnait..

"de nem volt istenigazában nagy választék így a fityiszre szavaztak"

Helyesebben otthonmaradtak (Budapest és nagyobb városok), vagy a jobbikra szavaztak (vidék)..

A fidesz a korábbi jobboldali szavazótábort vitte el, igaz azt komplett kimaxolva.

"2014-ben már sokaknak tele lett a töke és nem ment választani, lehetett is látni a számokon."

Nagyjából.

"Jelenleg a 2010-ben aktív, 14' ben inaktív tömegnek ismét kezd tele lenni a fasza"

Nem kellene megtanulni kultúráltan kommunikálni? Csak azért kérdezem, mert a buszon is elég kellemetlen a mosdatlan büdöske, hátmég az interneten ;)

"de sajna a választék az továbbra is ugyanaz"

Kitalálom: a DK kellene nemigaz?

"Ennek ellenére az emberek a fityisz ellen fognak szavazni, és a vityádnak fel kell kötnie a gatyát."

Felkötötte. Arról szólt az előző egy év, hogy köti.

"Ergó nem sikerült a jó ergokat levonni."

Dehogynem. No persze sosem írom le az apróbetűst: "kivéve, ha addíg a baloldalon valaki megtanul politizálni". Mondjuk annak az első pontja az lenne, hogy abba kellene hagyni a "mindenjólmegyelvtársak" vetítését. Meg azt a vélekedést, hogy aki Gyurcsány miatt a Jobbikig futott, az majd visszaódalog a baloldalhoz.

Node, egyszer mindennek vége lesz. Ennek a kutyakomédiának is.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2016.02.29. 20:19:08

@BircaHang Média: Mi van birkaszar? Hogy hogy itt? Ilyenkor este már rohansz a Bratovan utcába molesztáltatni magad. Nem telik belépőre?

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2016.02.29. 20:20:10

@Potyka Kálmán: "A szorzótáblát megtanulni az általános iskolában könyebb volt."
Ja. Úgy látom a helyesírásnál könnyebb.

Buchhalter 2016.02.29. 21:15:13

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: amúgy kulturáltan nem lehet komentelni?!Mert ha te és a hozzád hasonlók jelentik a baloldalt köszi ,de nem kérek belőle!Gondolom ha ennyire balos vagy vágysz megint arra,hogy a multik megint kihordják a megtermelt javakat és a megemelt családit újra megkapja a kisebbség a te adódból és perszemajd megint több kulcsos adó lesz amibe hogy hogy nem az átlag Tescós dolgozó is valamiért bele fog esni mint ahogy ez így is volt az MSZP dicső korszaka alatt,igaz?Persze az már említésre se méltó ,hogy a rezsi költségek mindenféle hülye indokkal évről évre emelkedtek ,mert ugye privatizálni kellett őket a külföldieknek!A Fidesznek vannak lökött húzásai ,de ha mérlegre teszem az MSZP húzásaival még mindig a Fidesz a normálisabb.Az a baj az olyanokkal mint e is,hogy bárki van kormányon te alapból szidni fogod,a jó dolgokat észre se véve.Olyan ember lehetsz aki a kákán is csomót keres és egy szép naplementét is lehúzna azzal,hogy jaj de unalmas.Ha már hozzám szólnál akkor tisztelj meg egy normális véleménnyel ,kerülve a trágár stilt.Előre is köszke.

Buchhalter 2016.02.29. 21:21:17

@kopasz barmok országa: hát ezen a fogalmazáson változtathatnál:Attól nem leszel sem jobb sem szebb,hogy trágár szavakkal mocskolódsz.Birkával én se mindig értek egyet,de sose pocskondiáz le és nem személyeskedik:Ez olyan nehezen érthető.?Ha igen ,akkor menj el egy edző terembe és püfölj el egy bokszzsákot ,hátha attól megnyugszol és bölcs gondolatok szállnak meg.Mint már előtted írtam egy hosonszőrű rokon lelkednek lehet normális szókinccsel is véleményt nyilvánítani,Nem vagyok MSZP-s ,te legyél az,de ezért nem foglak leköpni.Tiszteletben tartom a nézeteid,de te is tedd azt az embertársaiddal.

BiG74 Bodri 2016.02.29. 21:35:49

@Buchhalter:
Kapd be, kedves kultúrált jobboldali, nyolc éven keresztül próbáltam a szembehazúdós, sajátos demokrácia értelmezéses fajtátokkal kultúráltan beszélgetni. Arrogáns, mindent megmagyarázó, minden nemtetszőt le bolsilibsiző szarházi fajtával van tele a net, némelyik vagy húsz nickkel. Másrészről fingotok sincs arról, hogy ki jobb, meg bal, meg liberális, mert csökevényes önbesorolásotok alapján osztjátok a világot, nektek csak aktuális barát, meg ellenség van, meg a párttól szopott vélemény.
Tipikusan minden mást leszaró, a más szemében a szálkát, a sajátotokban az erdőt sem felismerő, az célért bármit összehazudó fajta vagytok. Veletek csak így lehet beszélni. Nem nem a jobboldaliakról beszélek, hanem a fityiszes szarháziakról.
Ugyanez szól potyka kálmánnak is.

eßemfaßom meg áll 2016.02.29. 21:39:15

Egy hónappal ezelőtt a szolnoki időközin a fideszes nyert

azt az eredményt nem elemezgették és tanulságkivonatolták egymás sarkában lihegve a bal propagandablogok.

eßemfaßom meg áll 2016.02.29. 21:43:46

@Buchhalter: annyira frusztráltak a ballibek, hogy kinőtt a használt trágyavilla a szájukból. Egyszerűen a blog.hu-n alig lehet olyat találni akinek egy jobbérzésű anya nem mosná naponta 10x a száját szappannal.

Scagnetti 2016.02.29. 21:46:30

"Biztos, hogy a kutatók jól mérik fel az ország valódi hangulatát?"

Igen, jól. Ahogy 2014-ben és előtte is jól mérték fel. Pont az lett az eredmény, amit jósoltak. Annak ellenére is, hogy a szocik behúztak pár időközit, a kvk-k megmondták, hogy országosan egész más lesz az eredmény.
Már megint kezdődik a ködösítés, a szavazó hülyére vétele, mint 2014 előtt, mikor Mesterházyék minden felmérés ellenére bemagyarázták nekik, hogy nyerni fognak. Pedig pontosan tudták, hogy semmi esélyük. Arról már nem is beszélve, hogy az a választás minden volt, csak tiszta nem, így részt sem lett volna szabad venni benne. De hát kellett az újabb négy év biztos fizetés nulla munkáért.

Ez az "ellenzék" pont azért hiteltelen, mert megszűnt ellenzéknek lenni.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.29. 22:12:37

Salgótarján a Jobbiknak üzent: visszacsábítottuk a munkásőreinket, akik 2010-ben hozzátok pártoltak.

csorsza 2016.02.29. 22:18:00

@BiG74: Írd le százszor: kulturált, kulturált, kulturált,....

csorsza 2016.02.29. 22:19:42

@Potyka Kálmán: könnyebb, háromhetes, egyelőre. Satöbbi. Ha már iskola, meg szorzótábla.

wolves84lb 2016.02.29. 22:19:43

@Buchhalter: a te eszement baromságaid sem lesznek attól kevésbé eszementek, hogy "szépen" írod le. Ha komolyan gondolod, amit leírtál, te súlyosan beteg ember vagy. És kérlek, menj orvoshoz. Minél előbb.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.29. 23:15:21

@BiG74:
A kulturált szót rövid u-val írjuk.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.03.01. 05:32:25

@kopasz barmok országa:

Nekem semmi se fáj: főleg nem a nép döntése. Hatalmas és kegyetlen csata zajlik a világban, s biztos a humanitás és az antiliberalizmus győzelme. Ez a lényeg. Ne pártszemüvegen keresztül nézz mindent.

Éhes ló 2016.03.01. 06:25:04

Köszi az üzenetet, vettem.
Itt pedig az én üzenetem nektek:
kozvelemenykutatok.hu

Húzzatok bele!

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2016.03.01. 07:34:01

@Buchhalter: Ki a faszt érdekel a te véleményed? birkaszart akkor és úgy köpködöm ahogy akarom, te + le v szarva!

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2016.03.01. 07:34:54

@Éhes ló: Höhöhö.. a közvélemény kutatással kitöröl7ed a segged conchita el5t.

Éhes ló 2016.03.01. 09:39:15

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Köszi az üzenetet, vettem.
Itt pedig az én üzenetem nektek:
kozvelemenykutatok.hu

Húzzatok bele!

Buchhalter 2016.03.01. 20:58:24

@wolves84lb: egy : nem szóltam hozzád,kettő ha nem tudsz normálisan és tisztességesen véleményezni akkor létszi te menj pszihiáterhez!A blog gazdájának jeleztem és neki sem tetszik néhányotok alpári stílusa.Sőt ,őt járatjátok le a legjobban.

Buchhalter 2016.03.01. 20:59:04

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: válaszod linkeltem a blog gazdájának nem örült neki.Neked is szép jó napot.

marinar 2016.03.03. 15:45:06

Salgótarján üzent: A baloldal már a spájzban van!
süti beállítások módosítása