Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Sokak színes esernyője

2016. február 13. - Európa Kávézó

Reménykeltő volt a mai nap. Sokezren a Kossuth téren, majd erre szinte ráépült a DK kongresszusának üzenete. Sokak színes esernyője talán esélyt kínál sokak Magyarországára.

esernyok.jpg

Ahogy a netadó elleni tüntetés szimbóluma a fénylő telefonkijelzők erdeje volt, úgy válhatnak az úgynevezett pedagógus tüntetés jeképévé a színes esernyők, amelyek alatt szinte összebújtak az ázó, didergő, tiltakozó magyarok. Tanárok, orvosok, ápolók, rendvédelmiek, közgyűjteményi dolgozók, bányászok, vegyipariak, pártok tagjai és civilek jelezték, hogy elegük van.

Fontos tanulsága a tüntetésnek, hogy minden problémát 2010-től eredeztettek a szónokok. Végre nem volt nyolcévezés, huszonötévezés. Maradt az orbáni hatalom lopása, az egészségügy, az oktatás tönkretétele, a félelemmel átitatott ország, mint a Fidesz-KDNP bűne. Legyen igaza a feketeruhás nővérnek, Sándor Máriának, hogy őket soha többé nem lehet megosztani. Ha ez a tarka világ képes lesz kitartani most képviselt eszményei mellett, megkaphatják a náluk szervezettebb pártok támogatását és közösen olyasmire is képesek lehetnek, amely ma még elképzelhetetlenül messzinek látszik: Orbán megbuktatására.

Emelkedett és emlékezetes volt a demonstráció. Szinte rímelt rá Gyurcsány Ferenc kongresszusi beszéde, amelyre az MSZP is küldött vezető politikust. A DK elnöke is a szervezkedés idejéről beszélt, ahol egymásra kell hogy találjanak mindazok, akiket ez a hatalom kiátkozott, semmibe vett. Ők lennének a sokak Magyarországa. A Kossuth téren több szónok is összefogásról beszélt. Ez az a kifejezés, amit 2014 óta sokan temettek és próbáltak lejáratni. Ma épp a fideszes Pesti Srácoknak nyilatkozva jelentette ki Szigetvári Viktor, az Együtt (!) elnöke, hogy ők bizony külön indulnak 2018-ban - szívességet téve ezzel a Fidesznek.

dk_kongr.jpg

Hosszú még az út, mire Orbánt elkergeti az ország, de az ehhez nélkülözhetetlen alapokat ma letették. Jó lenne ezt a bizalmat és reményt tovább erősíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr188388066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unalmas ez a blog 2016.02.13. 23:34:21

Ezt a szart ki írta, a Gréczy vagy a Vágó? Szerintem előszőr azt kéne tisztáznotok, hogy milyen érzés volt, amikor az imádott Feritek elfingta magát élő adásban?

Arthur Bloch 2016.02.14. 07:20:27

@:Unalmas ez a blog: - akinek unalmas ez a téma, az ne olvassa!... Tanulság lenne: Qui scribit,bis legit!- Azaz ha kell, akkor kétszer olvasson,aki írni szeretne....bozo, még magyarabbul :Bunkóság !!!

Scagnetti 2016.02.15. 10:17:54

Fletó szánalmas színjátékát nem lehet egy lapon említeni a tanárok tüntetésével. Előbbi egy ripacs kétségbeesett erőlködése, hogy még tényezőnek mutassa magát, utóbbi meg egy már régóta esedékes, örvendetes dolog volt (persze egyben szomorú is, hogy szükség volt rá). Jó lenne, ha a dékás dögevők nem repülnének rá, bár tudom, úgyis megteszik.
süti beállítások módosítása