Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Ne add a 25 éved!

2015. április 18. - Európa Kávézó

Elég sokan kufárkodnak azzal, hogy minden rossz volt az elmúlt 25 évben és dobjuk ki az egészet a szemétbe. Az Európa Kávézó ezért arra figyelmeztet, hogy itt éltünk, adóztunk, alapítottunk családot és neveltünk gyermekeket. Nem adjuk a 25 évet, csak másképp kell majd tovább csinálni - Orbán után.

Az LMP kezdte a közösen megélt múlt megtagadását, mert keresték saját origójukat, ahonnan el tudnak indulni. Ők nyitották önmagukról az első "Mi vagyunk a tiszták és romlatlanok" című dossziét. Azóta is a Fidesszel való kollaboráció árnyéka vetül rájuk. Majd jöttek az ugyancsak huszonötévező civilek, akik tüntetéseikről elkergették a pártlogókat, ezzel komoly szívességet tettek a Jobbiknak, amely szintén új erőként óhajtja magát feltüntetni.

Divat lett a huszonötévezés, a múlt megtagadása. A legröhejesebb ebben is a Fidesz, amely megállapította, hogy 2010-es hatalomra kerülésük előtt nem is volt demokrácia. Ami 1990 óta, a második Orbán-kormány hivatalba lépéséig történt, az csupán kidobandó múlt. Mintha nem emlékeznének, hogy 1998 és 2002 között ők kormányoztak, és ott ültek valamennyi korábban és később megválasztott országgyűlésben, Ma pedig már nyugodtan megállapítható, hogy az akkori orbáni kormányzás maga volt a romlatlan felvirágzás, a szüntelen kacagás, ahhoz képest, amit az elmúlt öt évben műveltek az országgal. Homoki János és Torgyán József, az elítélt Várhegyi Attila és Martonyi János, Lányi Zsolt és Giczy György, Surján László és Bánk Attila munkássága habos kakaó volt ahhoz az ámokfutáshoz képest, amit most produkálnak.

Ne add az elmúlt 25 évet! Nem akkor voltál fiatal, vagy nem akkor születtél? Nem dolgoztál? Nem jártál szülői értekezletre? Nem voltál egy rendes buliban, koncerten? Nem ünnepeltél házassági évfordulót? Nem nézted a tévében a Dallast, a Szomszédokat, a Megasztárt? Nem olvadoztál, hogy milyen édesen alszik a gyereked? Nem ittál meg egy jó üveg bort? Nem andalogtál a kedveseddel? Nem jártál moziban, színházban? Nem emlékszel a családi nyaralásra? Nem akkor búcsúztál el örökre szeretett hozzátartozódtól?

Az elmúlt 25 év is mi vagyunk. Nyilván nem volt minden jó. Becsődölt a cég, felvetted a hitelt, beteg volt a gyerek, felmentek az árak és aggódtál a munkádért. De kidobni nem kell. Itt éltünk, güriztünk, akartuk a sikert, a megélhetést, a túlélést. A jobb autót, az egy szobával nagyobb lakást.

Orbán után új világ jön. Rajtad múlik, hogy a Jobbik fejezi-e be a Fidesz rombolását, vagy demokratikus fordulat lesz. Ne dobd ki a 25 évet, mert a széslsőgeseknek segítesz. Elég, ha csak új gondolkodásra kényszeríted a pártokat. Annak az oldalnak lesz többsége a már most háromosztatú politikai térben (Fidesz-Jobbik-Demokraták), amelyik képes lesz kitalálni, hogyan segíti a munkához jutást, a megélhetést, amelyik megállítja a szegénységet. Amelyik garanciákkal állítja meg az ipari méreteket öltő lopást, amelyik rendbe teszi szavak jelentését, helyreállítja a szabadságot.

Ehhez nem kell kidobni mindannyiunk elmúlt negyedszázadát annak minden örömével és bánatával. Csak máshogy kell csinálni, hogy Orbán világának örökre vége legyen és a nácik se jöhessenek soha.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr457377638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alpár Rózsa 2015.04.18. 12:37:38

sajnos nem bízunk a jelenlegi pártkatonákba,bármelyik oldalon áll,azért nem dobjuk ki a 25 évünket,mert az elszaladt inkább ezeket a párt katonákat kellene kidobbni..

zobod 2015.04.18. 20:18:29

Segítek, a közélet elmúlt 25 évéről van szó...

vakapad 2015.04.18. 20:59:15

Na, meggyüttek a kommentek. Nekik vagy az angyalok kara kell a Jóisten miniszterelnökségével, vagy "senki". A baj az, hogy az utóbbi egyenlő az orbánfidesszel, utána esetleg a Jobbikkal, de ezt egyszerűen képtelenek megérteni.

Azt a vak is látja, hogy a jelenleginél bármilyen demokratikus összeállítás bárki miniszterelnökségével kb. 36,2-szer lenne jobb, de nekik az nem kell. mert "nem bíznak". És már öt éve sikerült az országot bekergetni a csapdába, és ott is tartani.

Blogger Géza 2015.04.18. 21:07:49

" rendbe teszi szavak jelentését" Ez egy nagyon jó ötlet, aki a baloldal helyett "demokratát" mond, nagyon csúnyán megosztja a nemzetet, és azt mondja, hogy aki jobboldali, az nem lehet demokrata, illetve hogy a jobboldali pártok nem demokraták. Árokásás a köbön.

Blogger Géza 2015.04.18. 21:10:50

@vakapad: Semmi gond, nevezd meg, ki lenne az az ember, aki 36-szor jobb Orbánnál, s melyik az a politikai erő, amelyik őt támogatja és egy a mostaninál jobb programot tud adni, és sima győzelem a következő választáson. Ha nem így lesz, talán belátod, hogy tévedsz.

Blogger Géza 2015.04.18. 21:14:49

Mivel az első 20 évben a Fidesz döntő többségben ellenzékben volt, s amikor kormányon volt, akkor is kényszerházasságban a kisgazdákkal, tényleg vízválasztó 2010, amikor lényegében egyedül kormányozhat. Ráadásul megvolt a 2/3 és létrejöhetett egy új alkotmányos rendszer, amely remélhetőleg hatékonyabb és jobb államműködést tesz lehetővé. (Az eddigi jelek biztatóak.)

anyadmajma 2015.04.18. 21:18:25

@Blogger Géza: Ki lenne? hát még az az akasztófavirág gyurcsány is legalább 36,2-szer jobb, mint az orbán. Sőt, nálatok, hazaáruló bolsevik geciknél még a jobbik is jobb lenne.

Blogger Géza 2015.04.18. 21:19:37

@anyadmajma: OK, jelöljétek őt következő miniszterelnöknek, megbeszéltük. :)

Nem leszünk gyarmat ! 2015.04.18. 21:23:49

Inkább maradjon Orbán, minthogy a balliberálisok visszajöjjenek.
Elég, hogy már egyszer tönkretették az országot.

Vakerok 2015.04.18. 21:47:43

Minden politikus menjen a pokolba.

2015.04.18. 21:56:08

@Nem leszünk gyarmat !: "maradjon Orbán"

Maradjon neked, te idióta. Akár haza is viheted, ha szereted a gecit.

@Blogger Géza: Hazudsz.

Blogger Géza 2015.04.18. 21:58:09

@Jules Verne: Ajjaj, te sem vagy tisztában a magyar szavak jelentésével. (Mondjuk eddigi munkásságod alapján ez nem meglepő.) Ha írok egy felszólító mondatot, hogy lehetne az hazugság? :D

2015.04.18. 22:17:34

"Majd jöttek az ugyancsak huszonötévező civilek, akik tüntetéseikről elkergették a pártlogókat, ezzel komoly szívességet tettek a Jobbiknak, amely szintén új erőként óhajtja magát feltüntetni."

Nem rossz írás, de ekkora orbitális marhaságot nem kellett volna leírni. A civilek szidása igen divatos téma lett, de azt mindenki elfelejtette, hogy ők hozták össze a legrövidebb idő alatt a legnagyobb tüntetéseket. Nyilván, a pártok ezt nem nézték jó szemmel, főleg a DK. Ha viszont megnézzük, hogy legutóbb a pártok együtt mit hoztak össze, az kb. ezer ember, aki hajlandó volt tüntetni a pártok hívására.
A pártokról bővebben teljesen jó és igaz jellemzést az Amerikai Népszavában lehet olvasni Bartus László tollából, amin sajnos nem lehet szépíteni.
Nem mondom, hogy a blogger hülye, de a civilek nyakába varrni a nácik előretörését, enyhén szólva is túlzás. Öt év rabló kormányzás után az ellenzéki pártok mit keresnek még mindig a parlamentben? Tudom, sok pénzt.
Per pillanat nincs olyan párt, amely ne a saját szerepével meg az anyagi forrásaival lenne elfoglalva az ellenzéki oldalon. Ez is a 25 év egyik része, a pártok meg azt akarják, hogy maradjon is így. Akkor mit akartok a civilektől? Oldjátok meg magatok, a saját ízlésetek szerint, mert én a pártokért ki nem teszem a lábam, de civilekkel mindig ott voltam. Sok sikert!

2015.04.18. 22:24:40

@Blogger Géza: Figyelj, Ghheeci! Nyald ki az Orbánod seggét, mert én ezerszer is jobb vagyok nála. Lehúzhatod magad a klotyón az összes tolvaj fideszessel együtt.

zobod 2015.04.18. 22:43:52

@Jules Verne: " ők hozták össze a legrövidebb idő alatt a legnagyobb tüntetéseket" esetleg a valamelyik hárombetűs a jóbarát vezetésével, a civileknek nevezett trójai falovakkal, csak itt nem lett Majdan, mert a nép többsége azért jobban megtalálta 2010-2014 közt a számítását a Fidesz rendszerében, mint a szoclibekében. A mostani tökölődés erodálja ugyan a támogatottságot, de ha most hétvégén lenne választás, megint a Fidesz nyerne, nagy kérdés 2018-ban is így lesz-e?

Hála Istennek voltak annyira előrelátóak Orbánék a 2/3-ok birtokában, hogy az államreform során kiépített intézményrendszer szervezeti és személyi háttere annyira stabil, hogy akár még kisebbségi kormányt is alakíthatnának, és menne minden tovább mint eddig. Egyébként így, hogy a jobbik lesz lassan a váltópárt, alighanem a rájuk nehezedő külföldi nyomás is csökkenni fog.

Egyedül vagytok, Gyulám ;)

integrans 2015.04.19. 01:45:29

Miközben nincs is jogállam mivel nem volt jogszerű a rendszerváltás. Ennek következtében közjogi érvénytelenség van.

Miért érvénytelen a közjogi helyzet 25 éve?

Azért mert a történelmi tények alapján igazolható/bizonyítható az, hogy a korábbi rendszer korifeusai és akik akkor mint ellenzéki szűk körök egymással a társadalom feje felett egyezkedtek, - és úgy vezették be önkényesen az akkori új jogrendet, hogy abba a magyar társadalom nem is egyezett bele. Vagyis tényszerűen megállapítható az, hogy nem is hagytuk jóvá az államirányítási joggyakorlást. Ezért, ennek a joghiátusnak következtében nem is létesült értékelhető jogviszony a társadalmi felek között. És ennél fogva jogszerűtlenek már a felhatalmazások is. - És emiatt a kezdettől fogva, és a mai napig egy a joggal visszaélő torz rendszer, színlelt jogállam regnál folyamatosan. - Jogon kívülre kerülve, és joggal visszaélően felhasználva a jogot. - Jogellenesen a társadalmakkal szemben és kárára. Ez a tapasztalható, bizonyítható tényállás.

Határozottan kijelenthető, hogy egyszerűen nincs is megalapozva a jogállamiság. Csak azért, merthogy nincs Közmegegyezés, nincs társadalmi megállapodás, és nem egyeztünk bele még a jogrend, a jogszármaztatás, a joggyakorlás feltételeibe, alkalmazásába sem. Következésképpen nem is vagyunk igazolható jogviszonyokban. Vagyis nincs meg a jogállamiság jogalapja. Minek következtében a politikai rendszer és pártjai közjogilag érvénytelenek.

Logikailag is egyértelmű az ok-okozata a közjogi érvénytelenségnek: mivel hogy amikor meg sem egyeznek az alanyok a jogalkalmazás kereteiben, garanciáiban, - és/de mégis a jog eszközével kényszerítik egymást kötelezettségek teljesítésére, - abszolút jogellenesen, - akkor nem kétséges az sem, hogy a joggal, mint eszközzel való visszaélés történik 89-90 óta folytatólagosan. -

Mindeközben nem lehet nem belátni, hogy a demokrácia és a diktatórikus joggal visszaélő jogrend alkalmazása összeegyeztethetetlen, és ezért elfogadhatatlan! És minden kétséget kizáróan az sem lehet mentség/hivatkozás, hogy korábban sem volt jogállam. (A diktatúrák sajátja a joggal mint eszközzel való visszaélés alkalmazása)

Következésképpen, nem maradt más értelmes és jogszerű lehetőségünk, minthogy megalapozottan kimondjuk a 25 éves mechanizmus közjogi érvénytelenségét, és egyúttal a tényszerű jogállamot megalapozó Közmegegyezésre, társadalmi szerződés kötésre hívjuk fel embertársainkat. Csatlakozz te is - az "ott leszek" gombbal, állj ki a jogaidért!

Lásd bővebben: www.facebook.com/events/307310152808180/

Arthur Bloch 2015.04.19. 07:11:47

Egy értelmes, sőt igalmas cikk - amely talán a jövőt illetően az egyik legfontosabb kérdést veti fel !- Eltekintve a trolloktól,mint a Blogger G.-Zobod és Nem leszünk...- ezen kérdéseket kellene folyamatosan feszegetni, - rákésztetni a "köznépet" arra,hogy ébredjen rá : Csak a köznép gondolkodásának változása fogja elhozni az Alpár Rózsa által említett kiégett "pártkatonák" eltakarítását. - Emlékeztetőül egy adoma: "Csak azokban bízz,akiknek kudarc esetén legalább annyi veszíteni valójuk van, mint NEKED !"
süti beállítások módosítása