Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Hétköznapok Magyarisztánban

2015. április 03. - Európa Kávézó
Nem tapad. Az istennek sem tapad ez a szoci, gyurcsánybajnai szál a Quaestor botrányban. Csak ég rá a Fideszre, mert ebben az ügyben az sem igaz, amikor két mondat között levegőt vesznek.
Csúsznak szerteszét az idősíkok és folyik a kármentés, meg a megszokott kommunikációs hókuszpókusz, hogy a fakardjával hadonászó miniszterprezidentet kimossák a bennfentes kereskedelem gyanújából. Most majd lesz hirtelen jegyzőkönyv a február 25-i kormányülésről, meg lesz üveggömb is talán, amibe nézve Orbán Viktor meglátta a jövőt. Lesz minden. Egy dolog fog hiányozni: az igazság. Hülyítik a népet és mindenféle hitelgaranciákra hivatkoznak előhúzva jegyzőkönyveket. Pedig egyszerű a dolog. Fordítsuk le.
Ha te házat építenél, vennél, barkácsolnál és kellene nagyon a hitel, mit csinál a bank? Jelzálogot jegyez be a házadra, amíg a hiteledet vissza nem fizeted. Bejegyzik a tulajdoni lapra és ha fizetsz a végén leveszik róla a jelzálogot. A házad a fedezet. Ez a Tarsoly nevű fideszes fazon, a győri stadion és kapcsolt részeit - hotel, pláza, edzőközpont - adta garanciának. Mi más fedezetet kért volna a bank?
Tarsolyt persze egy percig nem érdekelte a foci. Leszarta. Ő nem akart mást csak belépőt a közös szotyizáshoz a VIP páholyba. Mert ha a miniszterprezidenttel szotyizol ott bármi megtörténhet. Meg is történt. Zöld utat kapott a pilóta játék, lehetett tovább gyűjteni a kisbefektetők pénzét, finanszírozni a kamatokat az újabb betétekből. Nulla teljesítmény. Kurva sok pénz. Mellékesben jött a diplomata útlevél, a parlamenti belépő. „Megtisztelsz, ha elfogadod kéhlek alássan.“
Épültek a fideszes villák, ha volt benne úszómedence hát mit lehessen tenni, „mégse önthetünk bele sódert“, pedig csak a nyűg van vele. Lett a gyereknek is egy száz négyzetméteres luxus kéró, meg pár tíz hektár föld is. Hallgatnak ők az idők szavára. A maradékot meg majd a Csaba megforgatja, ami addig forog amíg ki nem fehéredik. Csak ezek az idióta svájciak kiborították a szarosvödröt. Nem volt jó nekik a frankhuszas euró. De nem baj. Majd jön Árpád oszt csak mond valamit. De nem jön. Helyette kaptuk Ibolyát meg a főnökét, Poltot, akik egymást túlkiabálva magyarázták mekkora hülyék. Olyat mondtak, amiért az egyetemen úgy rúgnák ki őket büntető eljárásjog vizsgáról, hogy az indexüket is utánuk dobnák.
Csabát bevarrták, hogy komoly-e dolog még nem tudni. Az biztos: sokat tud. Orgován Béla, a jó brókerember, újra pozícióban van. Szíjjártónak a száján kifutott a „lemondás“ szó. („Nem tudom miért kellene lemondanom.“) A kancellária miniszter pislog jobbra felfelé soha véget nem érő sajtótájékoztatóján. A szóvivő hallgat. A miniszterprezident a jövőt kémleli és valami nagy dobásra készül. Ha nem itt élnék, áprilisi tréfának gondolnám, de hát ez itt maga az élet, egy sima hétköznap Magyarisztánban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr547335106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása