Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Pápa Levente és a hitelesség

2016. szeptember 21. - Európa Kávézó

Pápa Levente alelnök kilép az Együttből és egy új pártban képzeli el politikusi jövőjét. A Kávézóból sok sikert kívánunk neki, de az indoklás, amely az Indexen jelent meg, finoman szólva vitatható.

papa_l.jpg

Azt mondja Pápa, hogy azért lép ki, mert a párt lelépett a Bajnai által képviselt útról, vagyis középen maradni, egyenlő távolságot tartani a Fidesztől és az MSZP-DK-tól. Itt kezdődnek a problémák. Bajnai ugyanis már a középen állás ígéretével hiteltelen lett. Azzal, hogy megtagadta a baloldalt, különösen Gyurcsány Ferencet, máris rengeteg ember bizalmát veszítette el. Ha valaki, hát, Bajnai nem tehetett úgy, mintha nem Gyurcsány csinált volna belőle többszörös minisztert, aztán pedig miniszterelnököt. Azt nem értjük, Pápa miért kéri számon elnökén, Szigetvári Viktoron, hogy kötődik a baloldalhoz - bár Szigetvári kifelé ütötte-verte az MSZP-t és a DK-t. Az Együtt elnöke tagja volt az MSZP-nek, dolgozott Baja Ferenccel, Szekeres Imrével, aztán Gyurcsány Ferenc sportminiszteri sajtósa volt, később a vizitdíjas népszavazás kampányfőnöke. Pápa Levente ebben a pártban volt alelnök, most pedig azt kifogásolja, hogy kötődnek a baloldalhoz. Nem olvasta Szigetvári életrajzát?

Az is gond, hogy Pápa egy kalap alá veszi a DK-t és az MSZP-t, pedig ő is pontosan tudja, hogy két rivális szervezetről van szó. Lehet az a véleménye, hogy a korábbi kudarcokhoz való viszony nem tisztázott, és nem szabad együttműködni a zelmúltnyolcévben kormányzókkal, de akkor hogy csatlakozhatott egy párthoz, amelyet Bajnai vezet? Ráadásul az Együtt kezdeti kudarcai - európai parlamenti választás, önkormányzati választás - még Bajnaival szenvedték el, tehát az ő személyes felelőssége sem megkerülhető. Ez lenne az út, amiről nem lett volna szabad letérni? És ha Pápa nem akar senkivel összefogni - Bokros is megkapja tőle a magáét -, akkor miért Együtt a neve a pártnak?

Aligha Gyurcsány Ferenc, vagy a szocialisták tehetnek arról, hogy az Együttől először a PM lépett le, aztán az ugyancsak távozó Kónya Péter ígért Szolidaritás nevű pártot, amelynek se híre, se hamva. 

Az Együtt ma 1-2 százalékon áll, gyakorlatilag reménytelen küzdelmet folytatva az 5 százalékos küszöbért. Pápa Gyurcsányt szidja a DK 8-10 százalékáért, mondván, ez akadályozza a Fidesz leváltását. Ez nyilván tréfa egy olyan párt alelnökétől, amely alig látható. Senki nem akadályozta az Együttet, hogy legyen 15 százaléka. Tetszettek volna olyan pártot csinálni, alelnök úr...

Az Együtt a végóráit éli. A PM-mel és a MoMa-val indított közös népszavazási kampánya csendben elhalt, Juhász Péter a Portikkal fenntartott kapcsolat nyilvánossága óta eltűnt. Úgy hírlik, Pápa a Gémesi György által megálmodott mérsékelt konzervatív párt felé tart. Szerintünk ma pártot alapítani, főleg jobbközepet, teljesen reménytelen vállalkozás. Szükség ugyan lenne rá, de ahhoz Orbán bukására és a Fidesz feloszlására lenne szükség. Olyan szervezetek, amelyek 1-2 százalékra képesek, teljesen feleslegesek

Lehet, hogy az Együtt is az.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr5011732923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.09.21. 15:25:49

"Az Együtt a végóráit éli. A PM-mel és a MoMa-val indított közös népszavazási kampánya csendben elhalt, Juhász Péter a Portikkal fenntartott kapcsolat nyilvánossága óta eltűnt."

Aha, csak szeretnétek.
1. Az Együtt-tet már ezerszer temették, és mégse tűnt el, sőt, egyre többször mérik feljebb az 1-2%-nál. Persze az ilyen lelépések és a lelépők sértett csúsztatásai nem segítenek, ez igaz. Ettől függetlenül
2. A kampány pont most indult be, már láttam egy csomó helyen a plakátjukat, és kint vannak az utcán is az aktivistáik. Mennyivel kevesebb ez annál, mint amit a DK tesz? mitől halt volna el?
3. Miért tűnt volna el Juhász? Mikor jártatok utoljára a Facebook oldalán? Egy fikarcnyit sem csökkent se az aktivitása, sem a támogatása (csinált azóta egy sikeres gyűjtést a Rogán elleni harc jegyében pl.), mert egyértelmű, hogy szimpla karaktergyilkosság áldozata, méghozzá titkosszolgálati segédlettel, hisz minden jel szerint feltörték a telefonját, és onnan származnak azok az infók, amelyeket aztán elferdítettek, vagy hiányosan, alapvető kiegészítő infók nélkül hoztak nyilvánosságra, csak hogy lejárassák.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.09.21. 16:10:07

A "végóráit élő" Együtt 3%, a szerintetek oly prosperáló DK 5. Tényleg, mekkora különbség... Ja, nem.

hvg.hu/itthon/201639_kampanyimmunitas

György Csaba Nagy 2016.09.22. 12:42:43

Egyszerű: Pápa pápább akar lenni, nagyobb pályán akarja (szó szerint) kamatoztatni fantasztikus képességeit. Most jól időzített a Fideszhez dörgölőzés.

sapadt 2016.09.22. 20:36:02

Gémesi-Pápa-Kerék Bárczi, gyanúsak nekem, hogy akarnak valamit.
Nulláról indulva is szimpatikusabbak a középpárt gondolatával, mint az egész lejáratódott Fidesz-és baloldal együttvéve.
Azért még valaki nem ártana melléjük, akinek pénze is van...

Margit Némedi 2016.10.15. 14:04:54

Most már látszik,ezek összefognak hogy ne legyen változás minden maradjon,kit is támogatnak? csak Gyurcsányt sikerüljön megsemmisíteni,sok sikert kaméleonok!
süti beállítások módosítása