Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Európa most mutathatja meg igazi erejét

2015. november 14. - Európa Kávézó

Most nem szabad elgyengülni. Most kell igazán európainak, embernek és magyarnak lenni. Ha az Olvasó azt hiszi, most kell igazán migránsozni, gyűlölködni, akkor súlyosan téved. A menekültek éppen az elől menekültek, ami Párizsban történt.

Kedvez a politikai széljárás a szélsőséges, ordas eszmék képviselőinek. Itt a pillanat, amire vártak. Most remélhetik megroppantani az Európai Uniót. Most lehet ábrándozni kerítésről, nemzetállamnak nevezett felelősségkerülésről. De Európa most mutathatja meg igazán, hogy hagyja-e érvényesülni a kirekesztést, vagy megőrzi a szabadságot, a szolidaritást. Ehhez kevés lesz a sok Eiffel-torony a francia trikolór a Facebook-on. A kontinens döntéskényszerben van. Ahogy Amerika volt 9/11 után. 

Ha most erőre kap a félelem, akkor lesznek vezérek, akik szét fogják verni a világ legbiztonságosabb helyét, az Európai Uniót. Odaveszhet a szabad utazás, a szabad munkaerőáramlás, az üzleti élet szabadsága, a felzárkóztatás politikája. Mást kell gondolnunk és tennünk a terrorizmusról és ellene, mint eddig. Újra kell értelmezni ennek politikai, titkosszolgálati, katonai és morális dimenzióit. 

A válaszcsapást, amely újabb válaszcsapást hozhat, minden bizonnyal nem lehet megúszni. Ide most erő kell. De az is biztos, hogy hiába a szólamok, Magyarország nem tudja megvédeni önmagát. Akkor sem, ha kerítést emel minden határára. Ami Párizsban történt, bármikor bárhol megtörténhet. Ha feladjuk Európát - azt hazudva, hogy minket nem érint a menekültválság, és nyomorultakat fogunk terroristának nevezni -, akkor végképp odaveszünk.

Az Európai Unió akkor nélkülünk áll a lábára: erősíti meg védelmét, erejét, hitét, és erősebb lesz, mint valaha. A Nyugat árgus szemekkel figyelni fogja, hogy Közép-Európa krakéler kormányai hogyan reagálnak. Hamarosan mindenkiről kiderül, hogy kit és mit képvisel. Bizzunk benne, hogy Magyarországon is az demokraták, a szabadság és a biztonság hívei lesznek többségben.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr88078944

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem vagyok téliszalámi! 2015.11.15. 13:37:02

Nem vagyok se téliszalámi, se párizsi. Manapság, amikor erősödik a harc az egymást kiirtani szándékozó debil liberális európaiak és debil iszlamista arabok között, hová álljon a csendes többség, mely egyformán elítéli mindkét oldalt? Természetesen se...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzerződésSertés 2015.11.15. 01:17:48

A világ legbiztonságosabb helyét éppen azzal verik, veritek szét, ha rákényszerítitek a békés európaiakra ezt a hülye kísérletet, hogy hátha majd most sikerül integrálni a muzulmánokat. De miért is ne próbálnánk ki, mindössze az életünk a tét, simán bevállalom, hogy bármelyik rendezvényen rámlőhetnek a muzulmánok, ha cserébe tovább élhet ez a csodás multikulti szellem...

Arthur Bloch 2015.11.15. 07:29:08

@SzerződésesMalacka: Kétségbeejtő az emberi butaság,- gondolkodás nélküli gyűlölködés...Nem kísérletezni kell,- amikor az Antalli MDF és az MSZP kormányzás idején a a balkáni háború elől mintegy 50 000 - nem éppen katolikus vallású - idetelepült,akkor miért nem volt terror támadás M.o.-on ?!!!! Nem ártana néha gondolkodni "szerződéses" emberként és nem sertésként!?-..pushy

arpika23 2015.11.15. 07:35:13

Az a liberális ejrópa amiről álmodozol elveszett, mikor miattatok bezúdult ide ez az idegen kultúrájú beilleszkedni csak a párizsi módon tudó áradat. Most már csak a kármentés folyik.
"De Európa most mutathatja meg igazán, hogy hagyja-e érvényesülni a kirekesztést, vagy megőrzi a szabadságot, a szolidaritást. " Az hogy ilyeneket írsz most, csak azt mutatja hogy nem vagy és nem i voltál soha tisztában azzal kivel is vagy igazán. A baj az hogy a nagy liberális toleranciádban elfelejtetted hogy a szabadgondolkodás legnagyobb ellensége a mai világban az iszlám.
Egyébként pedig azért kijelentem , ahol nincs muzulmán népesség (tehát zéró muszlim) ott fizikailag lehetetlen az iszlamista terrorizmus. Ahol pedig van ott lehetséges , sőt! Szóval amíg isteni kiválasztottként nem tudod ránézésre megmondani, melyik "nyomorult" vagy melyiknek a gyereke unokája fog a jövő héten vagy tíz év múlva lelőni engem téged a szomszéd nénit, addig rohadtul fogd be a szádat és ne védd ezeket a mocskos gyilkosokat!

megamedve 2015.11.15. 08:12:13

Mint embereket sajnálom őket, de a befogadásukat, ide közénk, nem támogatom. Akkora a különbség, hogy eleve hiba arra gondolni, hogy integrálhatók. A liberalizmus egy nagyon szép dolog, de nagyon törékeny, és kihasználható is. Ott kelk biztonságos életet adni nekik, ahonnan jöttek, azt a háborús menekültet pedig, akinek van esélye köztünk élni, és itt akar élni, az iszlám megtagadására kell kötelezni, ha nem tetszik mehet iszlámkodni, ahova akar. A japán mintát kell követni: az iszlám minden formája tiltott, ez nem vallás, hanem egy barbár életforma.

werecke 2015.11.15. 08:31:57

Menjenek a jó anyjukba aki meg a társaságukra vágyik csatlakozzon hozzájuk. Hahó irány a vidám Közel-kelet !!!

Marianna Hetyési 2015.11.15. 09:07:00

Talán úgy fogalmaztam volna..."Európának, most kell megmutatnia erejét..."
Gondolom fontos lenne, és sok minden megváltozhatna! :(

Marianna Hetyési 2015.11.15. 09:14:24

@megamedve:
Amikor Mo.-on üldözték a vallást, mindenki ateista lett???
Vagy netán titokban gyakorolták az emberek?
Én is emlékszem még az utolsó olyan időszakra! Meg most arra is, hogy hiába vagyok vallásos, úgy gyakorlom, ahogy akarom, mert a mostani álszent papok egyetlen miséjére sem megyek be! De lehet, hogy többen lettek ateisták, mert már elvették a kedvüket???
Ugye nem mindegy, mi lett ezalatt a 40-50 év alatt a vallásban is? :(

apanna 2015.11.15. 09:15:10

Az a sok elmebeteg önkéntes elgondolkodhatna, miért bujtogatták a migránsokat, hogy ne regisztráljanak, meg induljanak meg az autópályákon........

dekoninckxx 2015.11.15. 09:15:24

Nagyon szép ez az utópisztikus liberalizmus és működik is... tökéletes, egyformán gondolkozó emberekből álló társadalom esetében :-p

röf 2015.11.15. 09:26:49

"Most kell igazán európainak, embernek és magyarnak lenni. Ha az Olvasó azt hiszi, most kell igazán migránsozni, gyűlölködni, akkor súlyosan téved. A menekültek éppen az elől menekültek, ami Párizsban történt..."
Még mindig nem értitek... hány halottat szeretnétek?
Remélem valami liberális multikulti összejövetelen lesz a következő

pragmatika2 2015.11.15. 09:30:54

"Ha most erőre kap a félelem, akkor lesznek vezérek, akik szét fogják verni a világ legbiztonságosabb helyét, az Európai Uniót."

Hát ez az, ezért kerültök ti libsik a béka segge alá, nemcsak nálunk, egész Európában.
Beleillik a világ legbiztonságosabb helye kategóriájába Európa, az utóbbi egy évben történtek tükrében ?
Egyre kevésbé, és erre Franciaország azért jó példa, mert ott él a legnagyobb muszlim közösség.
Ti meg még szélesebbre nyitnátok a kapukat. Gratula, egyre közelebb kerültök a történelem bohócai kategóriához.

Nemfajtalan srác 2015.11.15. 09:32:14

Mókás arra gondolni, milyen olvasata lenne az iszlám bevándorlók szemszögéből ennek az írásnak, ha egyáltalán valaki is kíváncsi lenne rá közülük. Biztos vagyok benne, hogy egészen más, mint amit a szerző írni akart. Bár szerintem ő se tudja igazán mit akar, csak iderittyentett egy bullshitgyűjteményt

csőcsere 2015.11.15. 09:37:00

Mindannyian bevándorlók vagyunk. Mi, magyarok is. Attila végigdúlta egész Európát. A neve mai napig a barbársággal egyenlő Európában. Nem seprűztek minket ki a kontinensről. Elfenekeltek, majd megmutatták, ha normálisan viselkedünk, Európában maradhatunk.

Snitt.

Berlin.
Egy kiállításon láttam a 20-as 30-as évek Berlinjét. 20-as évek: Berlin a világ legliberálisabb, legszabadabb helye. Virágzik a művészet, a multikulti, a dekadencia, a szabadság.

29: világválság és hirtelen a gyávák elkezdenek félni és arra vágyni, hogy valaki megmondja nekik, miről mit gondoljanak.
Reichstag égése: "védjük meg az országot", volt a jelszó. A bátrak nem voltak elegen. A karlendítősök hatalma megszilárdult. A történet további része ismert.

A történelem az élet tanítómestere. Bízom abban, hogy Európa méltó marad ahhoz, hogy ő az egyetemes kultúra bölcsője.

paszmazo 2015.11.15. 09:37:52

Csak a tanmese jut eszembe, hogy a csörgőkígyót akárhogy szereted, akkor is csörgőkígyó marad és MEG FOG MARNI, amibe belehalsz a szereteteddel együtt.
Én inkább távol tartanám magam a csörgőkígyótól és a bevándorló iszlamistáktól is.

Nemfajtalan srác 2015.11.15. 09:38:52

@dekoninckxx:
A világon a legeslegjobb a tökéletesen egyformán gondolkodó emberekből álló multikulti társadalom

Bicepsz Elek77 2015.11.15. 09:45:22

Persze. Meg milliokagvkell beengedni a Szub-Szaharabol is mert ott is haboru van.
Europa akkor eros, ha tullep az ostoba eszmein es felallitja ahatarait. "Mi nem vagyunk a Jezus Krisztus, akit ha pofanvernek odatartja a masik orcajat is, hanem okollel vagunk vissza!!"(Ny SZ H. klasszikusa).
1, Europaban meg kell akadalyoznia a tovabbi bevandorlast
2, Izraeli mintara fizetni kell afrikai orszagoknak, hogy az itt buncselekm3nyt elkoveto bevandorlokat oda lehessen toloncolni.
3, Izraeli(+ausztral, USA stb.)mintara galat kell huzni a hatarokra es tuzparancsot adni az illegalisokra.
4, ,Az itt szuletett,beilleszkedni keptelen, bandakba verodo tobbedik generaciosokat kaszstralni kel elso korben buncselekmenyek eseten. Masidk korben pedigvdeportalas vagy borton.
5, A totkosszolgalatnak jogot kell kapnia terroristaveszely eseten hazkutatasokra illetve egy hetig tarto vizsgalati fogsagra a karterites igenye nelkul is.
6. Rendet kell tenni a Non-Go zonakban. Vegigverni a hozongoket gumibottal es gazzal.
7, Visszallaitani a halalbuntetest es a csonkitast bizonyos sulyos bincselekmenyek(gyilkossag, csoportos tamadas egy vagy keves ember ellen stb stb.).
Ez lenne a kezdet!

alfacharlybravo 2015.11.15. 09:46:12

Kicsit előbb kezdődött én Karácsony környékére tippeltem, igaza a van a muzulmánoknak, az EU egy nagy liberális államszövetség lett Amerika mintájára, le kell gyilkolni és könnyebben megy mert gyalog elérhető. A szerző meg olyan mint annak idején Szerencsés Imre aki megpróbálta Európát kiszolgáltatni sz Oszmán törököknek, az eszköz az elzüllesztés volt, a szultán nem hitte el, hogy ez a módszer ilyen hatékonyan működik Hitler is komoly figyelmet szentelt ennek a módszernek. A szerzőnek teljesen igaza van most kell a propaganda mert ha véletlenül a józan ész győzne és visszatérnék Európa gyökereihez és kipucolnánk a muzulmánokat innen akkor esetleg az unokatestvért is megleckéztetnénk. Mennyi rombolás mennyi alávaló gazemberség menne veszendőbe? Ez egy óriási csapás lenne a liberálisokra. (nem szabad néven nevezni őket mert sértődékenyek és minden hatalom már a kezükben van)

Bicepsz Elek77 2015.11.15. 09:48:51

Hiter egy soviniszta aggresszor volt. Ez volt a hibaja. 1933-38 kozott sikeres es biztonsagos allamot alkotott egy liberalis koszfeszekbol. A haboru tobb mint bun: hiba volt. Mellesleg a romaiak nem veletlenul vezettek be a(z ideiglenes diktatura)intezmenyet: sem a diktatura sem a demokracia nem egy tokeletes es orok rendszer. Mindegyik segit lekuzdeni bizonyos kihivasokat(ha a megfelelo emberek vezetik).

porthosz 2015.11.15. 09:57:17

Jézusom ez a poszt, és most gondoljatok bele ilyen (vagy még ilyenebb) gondolkodású emberek vezetik az eu-t.... A mostani 8 terrorista közül legalább 2 szir "menekültként" jött be, a többi meg valószinüleg 2. generációs azaz a szülei jöttek be valamiféle "menekültként" kicsit korábban...

Megjegyzem a mostani sáskajárást akkor sem lenne szabad megengedni ha ezek fehér keresztény európai nyelvet beszélő emberek lennének.
T.i. az hogy mindenféle papírok és azonosíthatóság nélküli férfiak milliói lepik az eu-t az már alapból kib.szottul kockázatos, mert nem tudhatod ki bünöző, ki terrorista köztük. A legszebb hogy majd a németek adnak nekik állampolgárságot és kezdheti előlről tiszta lappal, akkor is ha otthon egy tucat ember fejét levágta. Mert ő olyan nagyon menekült...

Brix 2015.11.15. 10:00:56

Európát és az európai alapértékeket úgy tudjuk megőrizni , ha érvényesítjük az európai emberek érdekeit, és megakadályozunk , hogy illegális , kontrollálatlan , embermilliók lepjék el a kontinenst. Ha valami szétveri az európai közösséget , akkor az nem más mint, az EU jelenlegi válasza az illegális migrációra. Napi 10 ezer , homályos hátterű , és szándékú embertömeg lépi át az EU határát és senki nem tesz semmit , az itt élő emberek életének megvédése érdekében.
Egyszerűen elképesztő, hogy felrúgatták a hatályos törvényeket Merkel vezetésével és ex lex állapotot, káoszt, anarchiát hoztak a kontinensre.
Na ez az , ami szétveri Európát és nem a szélsőjobboldali pártok....
Lassan belépünk a válság következő szakaszába, amit az elharapózó bűnözés, terrorizmus majd végül polgárháború és nép, "fajirtás" fog kísérni
Mindez azért meg a politikusok- Merkel , Hollande, Juncker nem tettek eleget feladatunknak és nem védték meg az európai emberek érdekeit és elárulták Európát.
Meg kell érteni a liberális doktrinának hogy a szolidaritás érzését nem lehet az emberekre erőszakolni. Amikor azt látjuk emberek millió gázolnak át rajtunk erőszakkal, akkor nemet mondunk.
Az általános tapasztalat az, hogy MINDENHOL megbukott a multikulturális társadalom, ahol ekkora kulturális , vallási , "faji" hátterű embereket próbáltak meg egymáshoz illeszteni. Közép-Európa ebből nem kér , köszöni szépen....

Sexual Harassment Panda 2015.11.15. 10:02:52

Refudzsìz velkàm.
Hàt most megkaptàtok.

f123 2015.11.15. 10:18:34

@csőcsere: Európa mióta az egyetemes kultúra bölcsője? Mi az egyetemes kultúra szerinted?

f123 2015.11.15. 10:19:47

@paszmazo: Az skorpió volt (bocs)

hetykusz 2015.11.15. 10:32:00

Szedsz valamit, vagy alapból hülye vagy??

Krisz11 2015.11.15. 10:34:23

1.) Európának a saját polgárait kell megvédeni, minden egyéb eszme másodlagos.

2.) Nekünk magyaroknak venni kell egy pattogatott kukoricát egy üdítőt, hátra dőlni, és nézni, hogy Németország meg Franciaország mit szenved össze a a multikultival meg a liberális eszméivel, és mikor jut el oda, hogy 1 igazi megoldás létezik.

Bicepsz Elek77 2015.11.15. 10:34:54

@f123: A kenyszeritett egyetemes kulturara ondol(=elvart viselkedesi es cselekvesi mod).

2015.11.15. 10:36:19

2015 szeptember 20:
europakavezo.blog.hu/2015/09/20/orban_ugyanigy_szorakozott_2006-ban

"Számos hasonlóság fedezhető fel Orbán Viktor 2006-os és 2015-ös politikai cselekedei között. Ő diktálta akkor is a gyűlöletet, az országmegosztást - és most is."

[...]

"És most itt vagyunk 2015-ben. Orbán ismét a rendőrséget használja fel céljai elérésére. Akkor az önkény kiszolgálóinak nevezte őket, most a határokat mentő hősöket láttatja bennük. Szerinte akkor rátámadtak a békés, amúgy arcukat eltakaró, náci karlendítésekkel üvöltöző ünneplőkre, most meg terroristát lát nyomorult sorsú menekültekben."

2015 augusztus 30:
europakavezo.blog.hu/2015/08/30/horthy_mar_itt_felkeszul_szalasi

"Csak a mai nap érdekli: azt gondolja, a magyarok többsége nem szereti a menekülteket, és félelmeik, aggodalmaik táplálása (betegek, agresszívek, terroristák) elnyomja a figyelmet a kivándorlásról, a szegénységről és a haveri körök mindent elárasztó lopásairól. Ezt ma jól gondolja, de túlpörög és veszélybe sodorja saját hazáját, amely már így sem áll meg a világ civilizált országai előtt."

Ja, egy friss hír:
index.hu/kulfold/2015/11/13/lovoldozesek_parizsban_meccs_kozben_legalabb_18-an_meghaltak/magyarorszagon_is_keresztulmehetett_az_egyik_merenylo/

"Sikerült visszafejteni az útját annak a merénylőnek, akinek megtalálták az útlevelét a robbantások közelében. A horvát RTL szerint Magyarországon keresztül érkezett Franciaországba. Az útlevél tulajdonosa Görögországon, Macedónián, Szerbián és Horvátországon keresztül jutott Magyarországra, ahonnan Ausztria felé távozott. A férfit a horvátországi opatovaci sátortáborban regisztrálták. (MTI)"

Akik szerint teljesen rendjén való emberek óriási tömegeit mindenféle személyazonosság és az illető előéletének megismerése nélkül hagyni, hogy flangáljon Európában oda, hova akar... És hülyéztek bunkóztak mindenkit, aki szerint nem. Azok most kiállhatnánk, hogy igen mi voltunk azok...

Emlékezzünk: '56-ban a menekültek egy határt léptek át, aminek a túloldalán együtt KELLETT működniük az osztrák hatóságokkal. Aki tudta, vitte a személyazonosságot igazoló papírjait, és az iskolai végzettségét. A menekültek táborokba kerültek, ahol először lefolytattak egy vizsgálatot. Ha az illetőről kiderült, hogy nem politikai menekült, hanem egyszerű köztörvényes, akkor kommunista diktatúra ide, kommunista diktatúra oda, ment haza. A többség pedig várakozott a táborban, addig, amíg valamelyik befogadó ország nem döntött úgy, hogy jöhet.

f123 2015.11.15. 10:38:56

@Bicepsz Elek77: Ez jó! Így már értem! ;-)

szamaritánus 2015.11.15. 10:39:55

@Arthur Bloch: mert azok nem dzsihadista muszlimok voltak, azért.

szamaritánus 2015.11.15. 10:42:07

@csőcsere: "Mindannyian bevándorlók vagyunk. Mi, magyarok is. Attila végigdúlta egész Európát. A neve mai napig a barbársággal egyenlő Európában. Nem seprűztek minket ki a kontinensről. Elfenekeltek, majd megmutatták, ha normálisan viselkedünk, Európában maradhatunk.

Snitt."

te meg egy idióta fasz vagy. eltelt azóta több mint 1000 év, és kialakult a modern világ berendezkedése. de gondolom te a középkori vallási inkvizíciót is gyakran felhozod érvként. :DDDD

idióta vagy, snitt.

vargánya 2015.11.15. 10:42:09

"De Európa most mutathatja meg igazán, hogy hagyja-e érvényesülni a kirekesztést, vagy megőrzi a szabadságot, a szolidaritást."

Megpróbálom lefordítani: az egészséges önvédelmi reflexek, az "kirekesztés", a muzulmánokkal kapcsolatos tapasztalatokon alapuló gyanakvás,félelem, óvatosság, az "kirekesztés".

" A menekültek éppen az elől menekültek, ami Párizsban történt."

És ez ugye automatikusan kizárja, hogy ők ilyet elkövessenek.
Arról nem is beszélve, hogy az érkezőknek max. 1/3-a "menekült", akik persze biztonságos országokból érkezve már nem kellene, hogy menekültnek minősüljenek!
(Onnan nincs miért elmenekülni.)
Miért nem beszélsz a többi 2/3-ról?

2015.11.15. 10:52:24

Ugye mindenki volt már olyan helyzetben a munkahelyén, hogy valamelyik kollégája egyértelmű őrültséget próbált meg ráerőltetni a csapatra. Az illetőt kivéve mindenki jelzi, hogy nem lesz ez így jó, de hiába

Aztán amikor megvan a baj, akkor elhangzanak a következő szólamok:
- Most össze kell fognunk, mert baj van
- Ne egymást hibáztassuk, hanem mindenki álljon oda és vegye ki a részét a probléma megoldásából
- Most, a bajban válik majd el, hogy mennyire vagyunk ütőképes csapat.

vargánya 2015.11.15. 10:52:41

@szamaritánus: " Nem seprűztek minket ki a kontinensről."

Nem mintha nem próbálták volna meg, de a 907-es pozsonyi csatában (majd a XI. sz.-ban többször is) megsemmisítő vereséget mértünk a "befogadó", "másságtisztelő" , "europér" seregekre. Aztán Istvánnal kezdődően "integrálódtunk" a keresztény Európába. A probléma épp az, hogy ezek nem igazán akarnak integrálóni! Aki ezt nem látja, az egy másik világban él. A liberális álmok "gyermeteg" (Kertész) világában.

Ádám Sándor 2015.11.15. 10:54:11

Azt a migranst, aki gyilkolt és akit lelőttek Párizsban, majd megtalálták mellette a szír útlevelet, amivel októberben lépett be az Unió területére- szóval azt a migránst én terroristának nevezem....

Pukka Pad 2015.11.15. 11:08:50

Egészen elvetemült hülye írás ez. Először is: szögezzük le már sokadjára, hogy ezek nem menekültek. Az a több százezer ember, aki itt-ott beözönlött, beözönlik Európába, nem menekült, hanem honfoglaló. És valóban: nem kell gyűlölködni, migránsozni, hanem legalább akkora elszántsággal és spirituális háttérrel, ahogy ők teszik - és terjesztik az iszlám kultúrát (itt a kultúrát általánosságban használtam), életformát, hitet, meg kell védeni a saját kultúránkat. Európát. Ez a horda nem befogadást, hanem behódolást kíván. S éppenhogy a ti szemléletmódotok és erkölcstelen hozzáállásotok, a többség akarata és kívánsága ellen való permanens föllépésetek bátorítja őket. Csak egy dologra nem gondoltok nagy-nagy liberális sikoltozásotok közben: éppenhogy ez a kultúra nem tűri meg a liberalizmus legkisebb megnyilvánulását sem. Szóval: elég ebből az ócska nyekergést. Ennek a dolognak semmi köze a kirekesztéshez, szabadsághoz, szolidaritáshoz. Ezrópa már megroppant, éppen ti roppantottátok meg.

Exploiter 2015.11.15. 11:09:21

Nekem azért eszembe jut, hogy pár hónapja volt nem kevés olyan vita, ami arról szólt, hogy egyesek szerint attól, hogy nem minden menekült terrorista, sosem volt még jobb alkalom arra, hogy így szivárogjanak be európába.
Mások szerint ez teljesen kizárt, ilyen nem történhet meg, hülyeség és riogatás.

Nade a poszthoz:
"De az is biztos, hogy hiába a szólamok, Magyarország nem tudja megvédeni önmagát. Akkor sem, ha kerítést emel minden határára. "

Azért egy kicsivel jobb eséllyel indul, én úgy látom.

Jakobé 2015.11.15. 11:17:34

@csőcsere: A magyarok anno egy sikeres katonai művelet után telepedtek le. Nem bevándorlóként, hódítóként érkeztünk. Illetve jobban beleillünk az európai szellembe, mint a most érkezett, arab meg afrikai, ahol tök jó nők csiklóját rozsdás ollóval kiszedni, nőket rabszolgasorban tartani, teljesen oké számukra hitetlenek ellen szent háborút indítani, ahol nincs hadviselő fél meg polgári lakosság, mindenki ugyanolyan ellenség. Nem utolsó sorban mi már itt vagyunk ezer éve. Szóval ne bevándorlózd a saját fajtádat, autista barátom. Ennyi erővel mindenki bevándorló, aki nem az emberiség bölcsőjében, Afrikában kupakolja a majmot...

Pukka Pad 2015.11.15. 11:21:18

@csőcsere: ez, már megbocsáss, szamárság. A magyarság egy társadalmilag sokkal inhomogénebb Európába érkezett (egyesek szerint vissza, de ez most nem érdekes), ahol voltak "lukak" (pl. a Kárpát medence), s itt hont foglalt. Mivel itt nem voltak ellenálló nemzetek, itt maradt, beolvasztotta - ha kellett harcokkal, ha kellett törvényekkel - az ittlévőket és az érkezőket (kunok, stb), de innen nyugatabbra már nem tudott menni, mert ott erősebb és kialakultabb társadalmak voltak. Ezek a mai bevándorló hordák nem menekülni, hanem hont foglalni jönnek, csakhogy Európában már nincs üres hely. Egy kialakult és évszázadok óta működő társadalom meg nem képes sehol a világon adott kereteken (adott országon) belül párhuzamos társadalomban élni. Ez még több évszázados együttélés után sem sikerül. Ezért hullott szét pl. Jugoszlávia: muzulmánok - keleti keresztények - nyugati keresztények. S itt nem a vallás az érdekes, hanem a körülötte, vagy hatására kialakult kultúrális környezet. Nem véletlen, hogy fordítva nem működik: az iszlám országok sehol nem tűrik meg a más vallást, kultúrát.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.15. 11:26:12

"Megmutathatja, hogy hagyja-e érvényesülni a kirekesztést, vagy megőrzi a szabadságot, a szolidaritást."

Helyesen: Megmutathatja, hogy megvédi-e magát vagy küzdelem nélkül megadja magát.

"Ha az Olvasó azt hiszi, most kell igazán migránsozni, gyűlölködni, akkor súlyosan téved. A menekültek éppen az elől menekültek, ami Párizsban történt."

Nem. A menekültek magukkal hozzák azt, ami a hazájukat már élhetetlenné tette.

"Az egyik elkövető holttestének közelében talált szíriai útlevelet a görög kormány szerint Görögországban regisztrálták. Görög kormányforrások szerint két támadó is Görögországon keresztül érkezhetett. Állítólag az egyik merénylő holttestének közelében pedig egy egyiptomi útlevelet találtak."

index.hu/kulfold/2015/11/15/ez_tortent_a_parizsi_tamadasok_masnapjan/

2015.11.15. 11:27:02

Ez a cikk egy olyan hozzáállást képvisel, amely következtében még sok a Párizsihoz hasonló terrortámadás lesz még Európában. Ahogy nyilatkozták: ez csupán a kezdet. Meg kellene érteni végre, hogy ezek az emberek csak az erőből értenek - a liberális elvek mentén politizálás mindent mutat, csak nem erőt. Ezek az emberek pedig ezt használják ki. @paszmazo csörgőkígyós példája nagyon jól utal erre. Előbb-utóbb majd megértitek, csak addig nagyon sok vér fog folyni.

Pukka Pad 2015.11.15. 11:28:02

@csőcsere: És még annyit, hogy a magyarságnak is alkalmazkodnia kellett: ahhoz, hogy meg tudjon maradni, föl kellett vennie a kereszténységet. Ennek a felismerése Szt. István legnagyobb tette (mások szerint legnagyobb bűne, de akkor hol lennénk már.) Az iszlám viszont nem fog alkalmazkodni, eddigi történelme során sohasem tette. Hódítani akar és behódolást kíván. Ez a tulajdonsága. Ezért nem lehet vele társadalmi szinten együttélni.
Mellesleg mindenki szíves figyelmébe ajánlanám Houllebecq Behódolás c. könyvét.
Franciaország, 2022.

hitchins 2015.11.15. 11:37:52

Már sokkal régebben el kellett volna megmutatni az erőt, és nem beengedni senkit.
.
A Párizsban történteket pár ember követte el. Vajon a több százezres tömeggel hány ilyen "ember" érkezett még?
Mi lesz ha egyszerre nem pár ember csinálja ugyanezt, hanem mondjuk 100-200?

Ezt a fogadjunk be mindenkit hozzáállást gyorsan el kellene felejteni.
Az iszlám alapvető "előírása" hogy minden hitetlent át kell téríteni, vagy rabszolgát kell belőle csinálni. Ha nem fogadja el sorsát akkor pedig meg kell ölni.
Csak egy igaz hit van az az övék és aszerint kell élni mindenkinek.
Aki egy ilyen közegben nő fel sosem fog a mi értékrendünk szerint élni.

István Tamasi 2015.11.15. 11:42:57

A menkülteket vádolóknak, szidalmazóknak:
Tudott, hogy európaiak, amerikaiak, stb. ezrei harcolnak az iszlám állam oldalán. Vagyis az ő és hasonszőrűek segítségével, a tőlük származó információkkal nem nehéz megszervezni egy ilyen vagy hasonló merényletet.

-JzK- 2015.11.15. 11:47:44

Miért nem beszél egyetlen balfasz nyugati állam- ill. kormányfő sem a lényegről, vagyis hogy ebből az egészből az következik, hogy ezek az emberek nem tartoznak ide, sőt általában az etnikailag-kulturálisan idegen népelemek vegyülése nem szerencsés. Ergo azonnal meg kell kezdeni a füstösök, muszlimok tömeges deportálását Európa területéről. Eleve egy jó részének nincs is semmiféle státusza, vagy akinek van is állampolgársága, azt is meg lehet fosztani nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva.

Ha rajtam múlna, az Európai Unió alkotmányának legelső paragrafusa úgy kezdődne, hogy Európa területén csak fehér-keresztény ember tartózkodhat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.15. 11:48:53

@Voznyák Pista:

"Gratula, egyre közelebb kerültök a történelem bohócai kategóriához."

A baj csak az, hogy ezeknek a bohócoknak - Merkel és bűntársai - hatalom van a kezükben, amit Európa tönkretételére használnak.

Szmoki Deszperádó 2015.11.15. 11:52:12

@csőcsere: "Elfenekeltek, majd megmutatták, ha normálisan viselkedünk, Európában maradhatunk."
A pozsonyi csatáról oszt hallottál-e?

monddazigazatmar 2015.11.15. 11:58:59

Bizony isten, hogy én nem az arabokat utálom. Tőlük ezt vártam, semmi meglepetés.
De ezeket a tetű liberálisokat ezeket fel tudnám kötni mind.

Legalább egy épkézláb érvet tudnának mondani arra, hogy mi a fasznak ezek ide nekünk? Mert jó? De miért jó? Kinek és minek kellenek?

Tudományos libsizmus 2015.11.15. 12:02:11

@vargánya:
A 2/3 politikailag inkorrekt kifejezés a liberálisoknál.

hitchins 2015.11.15. 12:03:11

@-JzK-:
mert szeretnek a jószívű, emberséges szerepben tetszelegni, és ha véletlenül kimondanának valami hasonlót egyből nekik ugrana valaki, hogy rohadt idegengyűlölő rasszista stb.
ráadásul a németeknél én azt érzem, mintha a 2. vh miatt még inkább kompenzálni akarnának, és még rátesznek egy lapáttal.

we dont want arabs here..So what 2015.11.15. 12:05:35

Egyetlen arabnak vagy fekete afrikainak nem jár itt se szabadság se egyéb jogok.
Ezek itt a mi jogaink, azok a jogok amikért vér folyt, sok vér. Lehet ide jönni turistának, vagy üzleti úton lenni, de nem lehet idejönni családosan, új hazát keresni.

Ez itt EURÓPA. A mi kontinensünk is. Senki nem hatalmazta fel se a németeket se a franciákat hogy megváltoztassák. Magyarországon nem lesznek arab negyedek és muzulmán no-go zónák, de liberális elnyomás sem lesz, mert nem az arab terroristák fogják szétrúgni a seggüket hanem fehér keresztény emberek :)

Sir Galahad 2015.11.15. 12:51:56

Bocsánat, de az Index írja, hogy az egyik terroristát már sikerült azonosítani, és a balkáni migránsútvonalon jött, az egyik táborban regisztrálták is: index.hu/kulfold/2015/11/13/lovoldozesek_parizsban_meccs_kozben_legalabb_18-an_meghaltak/magyarorszagon_is_keresztulmehetett_az_egyik_merenylo/ . És ez még csak az egyik gyilkos.

Innentől mindenkinek nyilvánvaló, hogy aki a migránsok pártján áll, az vagy mérhetetlenül ostoba, vagy gazember. Persze, hogy nem minden bevándorló terrorista, de miért kell ilyen kockázatot vállalni?

odamondó 2015.11.15. 13:18:40

Persze bazdmeg még magyarázzátok meg miért kell több integrálhatatlan menekült.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.11.15. 13:22:09

"A menekültek éppen az elől menekültek, ami Párizsban történt."

A menekültek hozták magukkal azt, ami Párizsban történt. Már évekkel ezelőtt is probléma volt, hogy egyszerűen lehetetlen a muszlimokat integrálni, jó példa erre Brüsszel, London, Berlin, Párizs és Frankfurt muszlim negyedei, ahova a rendőrök is csak tízesével mernek bemenni...

monddazigazatmar 2015.11.15. 13:25:47

@Online Távmunkás: Így van. A "menekültek" hozzák magukkal a problémáikat. Attól mert ideeszi a rosseb még ugyanúgy fogja értelmezni a kibaszott koránját mint otthon, és pont ugyanúgy összevész rajta a másikkal.

monddazigazatmar 2015.11.15. 13:26:54

Egyébként tényleg a faszért nem képes kiállni más is mint Orbán, és közölni, hogy NEM AKARJUK EZEKET ITT. Kész. És akkor mi van? Valaki majd csúnyán néz ránk, vagy mi?

monddazigazatmar 2015.11.15. 13:30:36

Zavargásokról számolt be a szlovéniai Sentilj menekülttáborában az M1 híradója. A csatorna szerint a tábor lakói dobálni kezdték egymást, majd áttörték a kerítést.
Egyelőre nem tudni, mi volt az összetűzés oka. A táborból 150-200 ember törhetett ki.

tralalala 2015.11.15. 13:38:41

"A menekültek éppen az elől menekültek, ami Párizsban történt."

Hiába menekülnek előle, mert HOZZÁK MAGUKKAL, hogy a faszomba vannak még ilyen idióták? Hány halott kell, hány elbaszott évtized, hogy kiejelnthessük:
- Nem, az integráció a jelenlegi eszközökkel NEM MEGY. A magyarokat se toleráns beszéddel szoktatták le a pogány vallásról, hanem német lovagokkal.
- Nem, nem mindenki gondolja úgy, hogy ha vele kedvesek vagyunk, akkor ő is kedves lesz velünk.
- Nem, nem mindenki rohadt hitlerista náci, aki nem akarja, hogy egy metálkoncerten kalasnyikovval kaszálják le.

Baszki, hogy bírhat még egy ilyen ember bármennyi észt is osztani?
1. Nincs is migránskérdés (mégis van)
2. Jó van migránskérdés, de a kerítés nem állítja meg őket (de megállítja).
3. Fölösleges a kerítés, mert ezek kedves emberek, akik a terror elől menekülnek (140 halott Párizsban).

Nem tűnik fel nektek, hogy a világ mennyire nem úgy működik, ahogy azt elképzelitek? Gyakorlatilag egy darab elemet nem tudnék mondani az egész ellenzéki kommunikációban, ami nem cáfolódott meg. Hogy meritek ezek után még osztani az észt? Honnan veszitek rá a bátorságot?

Idióták.

monddazigazatmar 2015.11.15. 13:48:00

@tralalala: Egyébként mi vagyunk a hülyék, hogy irkálunk, meg próbáljuk megmagyarázni nekik. Minek? Ki a faszt érdekel néhány száz ballib köcsög, akik vagy valami agybajból, vagy pénzért próbálja megmagyarázni azt amit nem lehet?

Le vannak szarva, írkáljon meg ölelgessen migránst ha akar. Miattam le is szophatja őket. Nincsenek hatalmon, és nem is lesznek soha. Majd ha Orbán elkezdi magyarázni, hogy befogadunk, meg kerítést bontunk, meg integrálunk, akkor majd kimegyünk aztán elzavarjuk Orbánt a picsába.

apanna 2015.11.15. 14:28:26

@csőcsere: "Mindannyian bevándorlók vagyunk. Mi, magyarok is. "- Hát nem gondoltam volna, de van az a bizonyos sötétség.... Inkább kussoltál volna.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2015.11.15. 14:29:19

@monddazigazatmar: Á én valójában nem ezeknek írok, hanem a többi kommentelőnek, hadd lássák azok, akik vagy csak olvassák a kommenteket, vagy ínak is, mennyien nem értenek egyet a bloggerrel :)

2015.11.15. 14:51:19

" De Európa most mutathatja meg igazán, hogy hagyja-e érvényesülni a kirekesztést, vagy megőrzi a szabadságot, a szolidaritást."

Ehhez az idejétmúlt vízióhoz még mennyi vér kell itt Európában? Mert a most kiontott vér a ti lelketeken is szárad, nem csak az elkövetőkén.

Pop40 2015.11.15. 15:53:22

"Odaveszhet a szabad utazás, a szabad munkaerőáramlás, az üzleti élet szabadsága, a felzárkóztatás politikája. "

Ugyan mégis miért vesznének ezek oda attól, hogy gátat szabnak a kontrollálatlan, inváziós migránsok minden létező törvényt megsértő vonulásának? Amivel gyünyörűen jönnek be a terroristák is?

index.hu/kulfold/2015/11/13/lovoldozesek_parizsban_meccs_kozben_legalabb_18-an_meghaltak/hivatalos_menekultnek_alcazva_erkezett_europaba_az_egyik_tamado/

Ugyan már...

Ki kell mondani, hogy Európa megtelt, és MINDENKIT visszafordít, aki idejön.
Egyből megcsappan a migránsinvázió, hülyék lennének ezer eurókat kidobni arra, hogy 2 hónap múlva ugyanúgy otthon üljenek, mint most.

Merkelnek pedig a fenti link alapján bíróság előtt a helye, tömeggyilkosságban való részvétel folytatólagos elősegítéséért.

István Tamasi 2015.11.15. 17:05:04

Az iszlám állam harcosai között sokezer európai található. Az ő rokonaik, ismerőseik segítségével, a tőlük származó információk birtokában nem nehéz terrortámadást szervezni. Ennélfogva félrevezető hazugság a menekülteket okolni a terrortámadásért külöösen mert ők éppen hogy az iszlám állam elől menekülnek.

monddazigazatmar 2015.11.15. 17:09:07

@István Tamasi: Aztán erre mi a bizonyíték?
Mármint hogy mi elől menekülnek. Egyébként miért is menekülnek a huszonéves férfiak harc helyett?
A tények ne zavarjanak, itt pátyolgatták az egyiket, biztos kapott vizet meg virágot, aztán lelőtt 30 embert.

dekoninckxx 2015.11.15. 18:17:18

@István Tamasi: és ezek a kedves családtagok mégis, mi a faszt keresnek itt? Menj, és integráld őket, vagy méginkább, menj helyettük Szíriába, és kezdj hittérítésbe, mutasd meg Európa erejét!

István Tamasi 2015.11.16. 15:10:19

@dekoninckxx: Mondom európaiak, nem bevándorlók! Tehát a családtagjaik is európaiak és nem bevándorlók. Kapish?

István Tamasi 2015.11.16. 15:14:01

@monddazigazatmar: Mondom európaiak - nem bevándorlók - harcolnak az iszlám állam soraiban. Másodszorra már érthető?
Másrészt pedig, a dérdésére, miért lenne kötelező huszonéveseknek harcolni?
Továbbá: A mai hírek már cáfolják, hogy Mo-on kereszült jött menekült volt a terrorista.

monddazigazatmar 2015.11.18. 14:17:47

@István Tamasi: HAZUDSZ
Az iszlám állam soraiban leginkább másod és harmadgenerációs európaiak harcolnak.
A mai hírek tovább bizonyították, hogy az egyik itt jött át.
Sőt, az a húszezer harcoló mind terroristának minősül, tehát ha nem hülye, akkor meg sem fog próbálkozni a határon.
Miért lenne kötelező harcolni? Hát a katonaságot elsunnyogó, gyáva liberális fajtádnak nyilván nehéz megérteni, hogy egy férfiembernek illik megvédenie a családját, rokonságát, ismerőseit, barátait, úgy a hazáját, ha éppen támadás éri, nem pedig fülét farkát behúzva futni kell és vénasszoynokkal szelfizni.
Biztos vagyok benne, hogy nem fogod megérteni, te is egy kő alá bújva remegnél.

monddazigazatmar 2015.11.18. 14:20:32

@István Tamasi: Salah Abdeslam! Milyen szép európai csengésű név ugye?
Meg a többi is. Attól mert adsz valakinek egy európai útlevelet még nem lesz európai.

István Tamasi 2015.11.18. 14:46:51

@monddazigazatmar De végre az igazat mondanád! Ismétlem csak most csak neked: FEHÉREK ezrei (európaiak) harcolnak az iszlám állam oldalán. Remélem az ismétlés eljut az értgelmedig.
süti beállítások módosítása