Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Vona nem lesz miniszterelnök

2017. október 05. - Európa Kávézó

Az ebben reménykedőknek és az ettől rettegőknek is üzenjük: Vona Gábor nem lesz Magyarország miniszterelnöke. Ez politikailag sem lehetséges, de az is kizárt, hogy a Jobbik 50-60 egyéni körzetet megnyerjen. Budapesten pláne nem lesz esélye.

vona_uj.jpg

Manapság sokan mérlegelik, hogy mik az esélyei a Jobbiknak, amely korábbi önmagát meghazudtoló demokrata pózban nyomul. Talán abból indulnak ki, hogy ha a liberális Fidesznek sikerült elfoglalnia a jobboldalt a nemigen létező közepétől a széléig, akkor a köpönyegforgatás nekik is sikerülhet.

A baloldali szavazók figyelmébe ajánljuk, hogy a Jobbik égetett és dobott ki a Parlament ablakán uniós zászlót. Ez volt az a párt, amely listázni akarta a zsidókat, és általában is el akarja dönteni, ki az igazi magyar, és ki nem az. A Jobbik képviselője köpött bele a rakparti cipőkre, amelyek a holokausztra emlékeztetnek. Ennek a pártnak az alelnöke mondta még pár nappal ezelőtt is, hogy most is elgondolkodna Horn Gyula és Gyurcsány Ferenc megölésén...

A Jobbik, ma az iszlám vallású menekültek ellen kampányoló elnöke nyilatkozta alig pár éve, hogy az emberiség jövője az iszlám vallás. A Jobbik európai parlamenti képviselője keveredett abba a gyanúba, hogy az orosz titkosszolgálat embere. A Jobbik az Európai Parlamentben annyira szélsőséges, hogy még az unió szélsőjobboldali frakciójába se fogadják be.

Lehet mondani, hogy mindez csak az elv, és mennyit jöttek be a politikai középre, meg hogy korábbi baloldali szavazók is csatlakoztak hozzájuk. Csak éppen lesz egy választás, amelyet az a formáció, tömörülés tud megnyerni, amelyik az egyéni körzetek többségét elhozza. Ha lesz ellenzéki koordináció (DK, MSZP, Együtt, Párbeszéd) és indul a Fidesz, a Jobbik, az LMP és a Momentum, gyakorlatilag képtelenség, hogy a Jobbik egyáltalán egyéni körzetet nyerjen. Lehet olyan régió az elmúlt nyolc évben leszakadó vidékeken, ahol erre lesz reményük. Lehet, hogy egy-két egyéni körzetet az elaprózott ellenzéki szavazatok miatt begyűjthetnek, de ezzel nem lehet választást nyerni. Budapesten pedig teljesen esélytelenek valamennyi körzetben.

És akkor még nem vettük számba a Jobbikon belüli belső feszültségeket, a Fidesz várható aknamunkáját, esetleg új, a jobbszél felől Vonát támadni készülő új párt létrejöttét.

Itt a Kávézóban úgy gondoljuk, nem kizárt, hogy a Jobbik a maga szempontjából jól fog szerepelni, de ahhoz, hogy valaki miniszterelnök legyen, választást kell nyerni. 2018-ban Vona Gábornak erre nincs esélye. A baloldal feladata pedig az lesz a következő fél évben, hogy mindazokat, akik 2002-ben és 2006-ban még az MSZP.-re, és ma éppen a Jobbik környékén tapogatóznak, megpróbálják visszahódítani. Erre a két utolsó sikeres baloldali kampányban főszereplő Gyurcsány Ferencnek lehet esélye.

2018 után pedig kinyílhat a vita a Jobbikban is, hogy újabb négy év veszik el, és még mindig nem kerültek kormányra. Ebben pedig felvethetik Vona felelősségét is.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr4712930345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Faszerkezet 2017.10.05. 13:28:59

Ok.... mint azt mindenhonnan halljuk, Orbán megbukik.... Sőt igazából már meg is bukott. (Legalábbis itt az indexen úgy minden héten szerdán)

A jobbiknak & Vónának nincs esélye.... Ok.

Nah de akkor ki leszen a 2018-as választások királya szerintetek? :)

Dummy Druggist 2017.10.05. 13:48:03

@Faszerkezet: Szél Bernadett és Ron Werber?! :-)

VaradiJanos 2017.10.05. 13:55:25

@Faszerkezet: csak egy aggyalágyult jobos barom kérdezhet ijet hisz eggyértelmü hogy a gulyás marci lesz az elnök (tényleg ha van försztlédi ako it hogy fogják nevezni försztgenderlesssz?), pedig szerintem felkène kérni Gyuri bácsit mer az legaláb talpig magyar és sok lovetája van

MrCharlieFirpo 2017.10.05. 13:57:11

Abban egyetértünk, hogy a Jobbik nem fog nyerni, szövetségesek nélkül nem megy, egyedül meg gyengék.

Viszont: Gyurcsány Ferenc a baloldal esélye? Most komolyan, ezen már percek óta röhögök, nem bírom abbahagyni. Nincs nála nagyobb politikai hulla a mezőnyben. Amíg ő benne van a pártpolitikában, soha nem lesz baloldali kormánya az országnak.

Vincenzo6 2017.10.05. 13:59:15

Kádár gyermekei, hát a jóságos Viktorotokat semmi nem fenyegeti. Nem kell félni. Egyébként ha mégis Vona valahogy befogná, csak még balosabb lenne nála is. Bérunió. Persze. A többi kreténséget meg egy az egyben vinné tovább. Nem kell félnetek, itt már nincs más, csak a burgonyaleves, elvtársak.

Sir Gombóc 2017.10.05. 14:00:54

Gyurcsányal még annyi esélyes sincs az baloldali ellenzéknek, mint a Jobbiknak. Teljesen erodálta magát az az ember, észrevehetné már, hogy akkor tenne jót, ha eltűnne a közéletből. Már én is ott tartok, hogy inkább a jobbik, mivel ők még nem kaptak lehetőséget. És ezzel sokan vannak így.

Párhuzamos 2017.10.05. 14:15:14

"Erre a két utolsó sikeres baloldali kampányban főszereplő Gyurcsány Ferencnek lehet esélye."

A nagy túrót, ő az egyetlen, aki személyében taszítja az ország 90 %-át, és erről még legalább részben ő is tehet. Ha 2006-ben, Őszöd után szépen meg méltóztatik bukni - illetve észreveszi, hogy már meg is bukott -, akkor nem kapunk fidesz kétharmadokat a nyakunkba.

Erre egy egybitesnél fejlettebb baloldali szavazó is emlékszik.

Brix 2017.10.05. 14:17:31

Szerintem soha nem lesz Vona miniszterelnök, mert Orbàntól nincs jobbra hely, középen meg hiteltelenek lennének , mint néppàrt...A centrumba helyettük az Lmp làtszik kerülni...A nagyvàrosi értelmiség nagyobbik része soha nem fog a Jobbikra szavazni, és a megtollasodó polgàrsàg sem...Maradnak a csóró, vidéki , iskolàzatlan szavazók ( volt Mszp-s..). Velük meg nem lehet nyerni...Az igazàn szélsőjobbosok is kiàbràndultak a Jobbikból, mert Orbàn keményebbnek làtszik a migràció ügyében...

Az Ellenálló 2017.10.05. 14:28:41

Vona valóban nem fog miniszterelnök lenni, de Gyurcsányt hagyjuk. Politikailag vállalhatatlan, sajnos ezt képtelen belátni.

Conchobar 2017.10.05. 14:29:45

" akik 2002-ben és 2006-ban még az MSZP.-re, és ma éppen a Jobbik környékén tapogatóznak, megpróbálják visszahódítani. Erre a két utolsó sikeres baloldali kampányban főszereplő Gyurcsány Ferencnek lehet esélye" - Akik elfordulnak Vonától azok majd Gyurcsányra fognak szavazni? Nem tudom milyent szert használsz, de nagyon hatásos. Nekem is adhatnál belőle

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.10.05. 14:31:13

Épp most jelentette az ÁSZ, hogy a főügyészség fel is oszlathatja a Jobbikot...

Vonán ott a frász,
Mert a szörnyű ÁSZ
Fentről rájuk mász'.

Insta' és a Face'
Zeng: "Megáll az ész!"
Viktor int és kész.

Csúti szól: "Hé kend,
Poltka, legyen rend!"
Többi néma csend...

Zsoltbacsi 2017.10.05. 14:51:34

@Faszerkezet:

"Sőt igazából már meg is bukott. (Legalábbis itt az indexen úgy minden héten szerdán)"

1: ma csütörtök van!
2: kedden szokott megbukni, csütörtökönként az államcsőd című lemez van fenn

KUHULIN 2017.10.05. 15:16:01

" Ez volt az a párt, amely listázni akarta a zsidókat, és általában is el akarja dönteni, ki az igazi magyar, és ki nem az."
Nem bírom Vonáékat de ez konkrétan csúsztatás.

petipeti 2017.10.05. 15:25:49

A 2018-as választásokat a Fidesz nyeri meg. A következő miniszterelnök neve: Orbán Viktor.
Addig jó, amíg van Jobbik. Ha szétesik, akkor 2-3 "jobb" oldali formáció is bekerülhet a Parlamentbe.
Vona EU zászlót éget más meg Újszövetséget kinek mi fáj.

bontottcsirke 2017.10.05. 15:27:09

Sok fidesz hívő mindenbe kapaszklodik. Ez is csak egy troll bérírása.

Komodoi23 2017.10.05. 15:29:11

"elnöke nyilatkozta alig pár éve, hogy az emberiség jövője az iszlám vallás"

Ne hazudj, zsidó! Úgy nyilatkozott hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye, mert példát mutat hogyan kell védekezni a liberalizmus és a globalizmus ellen, ha nem vesszük át a példát, akkor elvesztünk.

2017.10.05. 15:32:27

Érdekes demokraták vagytok ti!
Azt nem felejtettétek el, hogy egy Jobbikos beleköpött egy cipőbe, de azt BEZZEG igen, amikor a baloldal elhíresült politikusa zsidó viccet mesélt hasonló szituációban.

Egyik sem jobb, de ha már olyan kurva nagy az igazságérzete a blogírójának, említse már meg ezt is bassza meg!

Ennyi.

nick papagiorgo 2017.10.05. 15:33:40

Az mondjuk biztos, hogy 2018-ban nem lesz miniszterelnök.
Ehhez ugye az kellene, hogy több képviselője legyen, mint az összes többi pártnak (Fidesz + baloldal) együttvéve. Ez a sci-fi kategóriába tartozik.

Elképzelhető (nem túl valószínű, csak játsszunk el a gondolattal), hogy mondjuk úgy nyer, hogy a baloldallal ill. annak egyes pártjaival összefog. De ebben az esetben is teljesen esélytelen, hogy ő kapná a miniszterelnökséget, tehát a vele "szövetséges" baloldali pártok átengednék ezt neki. Viszont ennek a "koalíciónak" sem lenne semmi esélye, mert a tagjai pillanatok alatt egymás torkának esnének, lévén teljesen ellentétes ideológiai talajon állnak, és ez a koalíció kb. egy évet sem érne meg. Egyébként ebben az esetben is az 1 év után a Fidesz jönne vissza "mi megmondtuk" jelszóval.

gabesz07 (törölt) · http://web-23.citromail.hu/index.php?vip=6c17239f0b8e032fcd51f8ceef66f64e3# 2017.10.05. 15:42:53

@Párhuzamos: katinéni üzeni iskolázatlan az anyád picsája hajrá jobbik orbán a levesbe

chrisred 2017.10.05. 15:51:29

@KUHULIN: Nagyobb kihívás lenne olyan pártot keresni, amelyik NEM akarta eldönteni, hogy ki az igazi magyar. Volt olyan politikai erő, amelyik azt kommunikálta, hogy a vele szemben állók is tisztességes magyar emberek, és nem nácik, zsidók, komcsik vagy libsik?

nick papagiorgo 2017.10.05. 15:55:19

@Párhuzamos:
"Ha 2006-ben, Őszöd után szépen meg méltóztatik bukni - illetve észreveszi, hogy már meg is bukott -, akkor nem kapunk fidesz kétharmadokat a nyakunkba."

Tekintve, hogy azt ugye láttuk, hogy az MSZP milyen kvalitású elnököket és miniszterelnök-jelölteket termelt ki Gyurcsány után, így történelmileg visszatekintve erős a valószínűsége, hogy ha mondjuk Gyurcsány Öszöd után lemondott volna, akkor is Fidesz 2/3 lett volna, sőt még erősebb, az MSZP meg mára már vélhetőleg nem is létezne :)

Zsoltbacsi 2017.10.05. 16:12:18

@Párhuzamos:

""Ha 2006-ben, Őszöd után szépen meg méltóztatik bukni - illetve észreveszi, hogy már meg is bukott -, akkor nem kapunk fidesz kétharmadokat a nyakunkba.""

Dehogynem. ha a 2006os önkormányzati eredményeket behelyettesítjük az országgyűlési rendszerbe, simán meglett volna akkor is a 2/3.

BAZINGA2 2017.10.05. 16:26:48

Na meg ha Szili Katalin nem lett volna áruló! Meg is kapta a fizetséget Orbántól érte. Szerintem, Botka is azóta változott meg, mióta Orbán Szegeden meglátogatta. Csak nehogy kiderüljön egyszer, hogy az MSZP szétverése volt a dolga!

élveteg 2017.10.05. 16:31:20

" A baloldal feladata pedig az lesz a következő fél évben, hogy mindazokat, akik 2002-ben és 2006-ban még az MSZP.-re, és ma éppen a Jobbik környékén tapogatóznak, megpróbálják visszahódítani."

7 év nem volt elég Most fél év elég lesz?

szamaritánus 2017.10.05. 16:34:08

Nem a zsidokat akarta listazni, te fasz, hanem a kettos allampolgar ugynokoket. Miert hazudsz?

NBarbieReloaded 2017.10.05. 17:12:33

Tenyleg csak ennyire telik kedves Europa Kavezo, hogy csak a mar szazezerszer elpufogtatott ragalmakat/hazugsagokat tudjatok ismetelgetni, amikor a Jobbik ellen kell gyulolkodni?
Szanalmas. :)

Amugy jellemzo, hogy ha koponyegforgatasrol van szo, akkor nem mondjuk az onmagukat demokratikus ellenzekinek hivato, lassan vegre a jol megerdemelt helyere, a tortenelem szemetdombjara kerulo mszp-vel jottok.
Tudjatok, a hithu kommunista mszmp jogutod partjarol beszelunk, aminek a tagjai par evtizede meg a kommunizmus epiteseben toltottek be vezeto szerepet (igen, a kis hazikedvenc gyurcsanyotok is), mara meg a legnagyobb demokrata szerepben akarjak magukat lattatni.
Van ennel nagyobb koponyegforgatas? Jaa, hogy a mi kutyank kolykei, akkor nem bantjuk, ertem. :)
Persze, az anno szelsoliberalis fidesz palfordulasa se semmi, ez is igaz.
Na ezekhez kepest az elveibol semmit fel nem ado, esetleg csak a PC korok elvarasainak jobban megfelelo viselkedest mutato Jobbik nektek a pelda a koponyegforgatasra??? Muhahaha.

Biztos megvan a mondas, mas szemeben a szalkat... :)

Zsoltbacsi 2017.10.05. 18:02:41

@NBarbieReloaded:

"Van ennel nagyobb koponyegforgatas? Jaa, hogy a mi kutyank kolykei, akkor nem bantjuk, ertem. :)"

NEkem az volt a kedvencem, amikor Ferenc testver 2009. március 21-én delelott beszelt a szent piacrol delutan meg a szinpadon elenekelte az internacionalet. :)
Ja, es Havas Szofiarol se feledkezzunk meg, aki szerint meg tavaly is ellenforradalom volt 56. (termeszetesen megvedte az utodpart)

Kánikula 2017.10.05. 18:32:48

@Faszerkezet: Keddenként bukik Orbán, szerdán az únióból lépünk ki.

Kánikula 2017.10.05. 18:37:09

@nick papagiorgo: Valószínűleg Gyurcsány tudta a valószínű forgató könyvet, az MSZP eltünt volna a süllyesztőben azóta.

Na most aki szerint Gyurcsány vezetésével tudják verni a Fideszt az..... na mindegy haha

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.10.05. 18:47:57

@MrCharlieFirpo: Én se szeretem gyurcsányt, de azért erre ne vegyél mérget. Gyurcsány a mindenkori baloldali győztes mellé dörgölőzhet(orr bánon kívül), és lehet hogy azok is kénytelenek lesznek bevenni őket, mert csak velük lehet meg a többségük. Gyurcsány pedig azért mégsem a sátán, szerintem lehet vele alkudozni, ellentétben orr bánnal.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.10.05. 18:51:24

@Kánikula: Gyurcsány soha nem is akarta az ellenzéki oldalt vezetni. Ő csak csatlakozik az őt bevevő győzteshez, ha egyáltalán lesz ilyen. Ha nem lesz akkor viszont elég nehéz lesz nyerni, mert az ő 10%-a elég jelentős. Nélküle lehet nem lesz meg a többség.

legyetek 2017.10.05. 19:14:29

Szokásos ingyenes elemzés: Orbán Viktor addig lesz miniszterelnök, amíg meg nem unja. Ezért kortársai közül SOHA SENKI nem lesz miniszterelnök. Akinek sansza lesz majd, valamikor , az kb most kezdte a gimnáziumot valamelyik egyházi elitképzőben.

Namost még az lehet, hogy O.V. megunja a miniszterelnökséget, vagy érdemei elismerése mellett átveszi az EU elnöki tisztjét. Ekkor Lézer Johnny, vagy Varga Misi fogja váltani.
Esetleg én.

2017.10.05. 19:30:27

Aha. Es Trump sosem fog nyerni, mert kizart, hogy az emberek ra szavazzanak.... A Brexit-re soha nem fog sor kerulni, mert kizart, hogy az emberek a kilepesre voksoljanak....

eßemfaßom meg áll 2017.10.05. 20:03:02

"Itt a Kávézóban úgy gondoljuk" Miért nem meritek leírni, "Mi itt a DK irodájában.."

moszkvicssluszkulcs 2017.10.05. 20:11:13

Sajnos. És ez előbb-utóbb fájni fog mindenkinek...

2017.10.05. 20:27:10

Gyurcsánnyal mi a baj? Kiárusította az országot az oroszoknak? Szétlopta az állam vagyonát? Megszűntette a jogállamot? Dehogy.
Kurvának nevezte ezt az országot, ami egyébként igaz is, ameddig a gyökér bringások átmennek a piroson, a bűnözők meg a hatalomban vannak.
Csak hogy az igazság sokaknak fáj és nem szeretik hallani. Ma már mindenhol a maffia katonái vannak beültetve. Nyerni a választáson?
Tudja valaki, hogy ki számolja a szavazatokat? Szóval, hagyjuk...

2017.10.05. 20:34:32

@Brix: "a migràció ügyében... "

Mi az a migráció, te gyökér? Elmagyarázhatnád, még mielőtt te is lelőnél egy rendőrt...

vajdasagi 2017.10.05. 20:43:30

@Sir Gombóc: Egyetértek. gyurcsaány már kapott esélyt, és azt csúnyán elbarmolta. Ma már egy politikai élőhulla. Csak segíti orbán hatalomban maradását. Aki ezt nem látja, az nagyon nagy hülye.

Másrészt Vona még nem lopott, tehát megilleti őt az ártatlanság vélelme. Az meg, hogy a régi Jobbik EU-s zászlót égetett persze hiba, de ez már nem az a Jobbik. Úgyhogy én bizony konzervatív és baloldali értékeket is tisztelve rá fogok szavazni, és még sokakat fogok erre rávenni vagy legalábbis buzdítani.

Megjegyzem: amióta kb. 1 éve figyelem a sajtóban megjelenő képviselőiket és nyilatkozataikat, azt kell mondjam, jelenleg csak nekik van tíznél több értelmes politikusuk. Azt mondom adjunk nekik esélyt, mert nincs még négy évünk orbán és gyurcsány baszakodását nézni. Ennyi év alatt véglegesen elmegy a vonat.

vajdasagi 2017.10.05. 20:57:11

@Brix: Én egy nagyvárosi értelmsiégi vagyok, aki viszonylag "megtollasodott". És mégis, vagy pont ezért most a Vonára fogok szavazni. Sokan leszünk így. Úgyhogy mint fidesz-zsoldos kezdhetsz aggódni.

vajdasagi 2017.10.05. 21:00:52

@kutyás majmok népe: Gyurcsánnyal az a baj, hogy amikor tehetett volna valamit, akkor nem tett semmit. Megvolt az esélye (én is rá szavaztam), és a túlmozgásos pojáca nem élt a lehetőséggel. Ezek után a Haza érdekében le kell lépnie. De ő olyan hiú, hogy mégis marad, noha az árt. Hát "csak" ez a baj vele.
Érthető ez így, vagy Ti olyan fafejűek vagytok, hogy még 10 évig nem látjátaok be ezt az egyszerű evidenciát, és így asszisztáltok orbán rémuralmához?
Komolyan mondom, nem értelek benneteket!

NincstelenWalter 2017.10.05. 21:29:22

Mindenesetre megnyugtato erzes, hogy a marginalis Gyurcsanybol es szelsoseges partjabol sem lesz mar semmi Magyarorszagon.

$pi$ 2017.10.05. 23:06:45

@kutyás majmok népe: "Gyurcsánnyal mi a baj?"

Az, hogy elk.rta. Meg az, hogy hazudozott.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2017.10.05. 23:23:33

Hát kedves blogíró....... kafa.... szajkózd te is újra a sok mantrát, hidd el megéri. Jól fizetik.
Aki figyelte eddig, hogy miket tettek, nos bizony az idő mintha őket igazolná. Ki merték monddani, hogy bizony vidéken retteg a magyar. Betelt a pohár, nem vagyunk hajlandóak félni egy tanulatlan erőszakos, minket teljesen hülyére vevő rétegtől. EU zászlót égettek, bizony ez egy elég faramuci tagság...... Üveggyöngyökért cserébe eladtuk a komplett országot (azt a pár gyöngyöt is szétlopta a Fidesz és az MSZP). A nagybaráti EU megköti kezünk lábunk kinyalatja a saját gyárosaik, kereskedelmi láncaik seggét a mi nyelvünkkel.
Olyan kettős mércét tartanak, hogy alig lehet hinni a szemünknek. A migriket beimportáló agyament dolgot fel sem sorolom.
Tele a kis hócipő a holokauszttal? Na ja....
Hirtelen akkora divat lett kiásni a gonosznácikat, hogy közben a másik oldalt figyelmen kívül hagyjuk. Egy kis atombomba az amcsiknál egy kis milliócska kommunista gyilkosság az smafu, node az őr, akit besoroztak 18 évesen, na azt el kell ítélni heted íziglen. Na most kell hánynom ettől.....
Sorolhatnám napestig.
Mivel így tele a f@szom, kedves blogírócska a rémhíreid arra sarkallnak, hogy rájuk szavazok.
Köszi.

2017.10.06. 03:45:39

@Faszerkezet: Szavazó biztató

Egyik szar, másik kaki,
Szavazzon, rá hát az, aki,
Ütődött, vagy eszement!
Kit becsapni, még be lehet
Lopott vagy lopni fog!
Mihelyt, Ő is oda jut!
Ehhez minek, segítsem?
Válassza ki, a jó Isten!
Szólítsa mielőbb magához!
Dehogy engedem, kasszához!
2002!

babbaba 2017.10.06. 04:02:58

Mondjátok ti: Nem Vona lesz. Vagy majd meglátjuk. Oszt majd néztek a nagy, okos jóslatotokkal.

babbaba 2017.10.06. 04:04:48

@lényeglátó: Ha ennyire nem érdekel az egész, mire kampányolsz itt? Kinek kampányolsz itt?

bontottcsirke 2017.10.06. 07:49:34

@Skankhunt42: Buta vagy, de majd kinövöd.

Scagnetti 2017.10.06. 12:02:06

"A baloldal feladata pedig az lesz a következő fél évben, hogy mindazokat, akik 2002-ben és 2006-ban még az MSZP.-re, és ma éppen a Jobbik környékén tapogatóznak, megpróbálják visszahódítani. Erre a két utolsó sikeres baloldali kampányban főszereplő Gyurcsány Ferencnek lehet esélye."

Igen, pont annak a Ferinek, aki elől a Jobbikhoz menekültek a szoci szavazók. Neki aztán tényleg van esélye. :)

tireless treehugger 2017.10.06. 21:30:31

Amikor jobban belegondolok olyan mintha fontos részlet hiányozna.

1., ennyire fogyóban van a jobboldal?, hogy összecsapjon érte a fidesz és jobbik?
2., mit mutat az elmúlt év általános preferenciákat mérő trend alakulása? itt most fontos kérdések és fontos igények témára gondolok.
3., Szintetizálva az előző kettőt: mi van ha a fidesz válságba jutott az illiberális nemzethy menekültellenes európaellenes rendpárti focialista újgazdag tolvaj geci politkájával, az emberek ezért vagy azért de kihátráltak mögülük??

chrisred 2017.10.07. 06:53:08

@tireless treehugger: A polgári konzervatívok már régen kihátráltak a Fidesz mögül, helyesebben szólva Orbánék pattintották le őket a populista demagógiával. De ez a réteg soha nem volt olyan méretű, hogy érdemben befolyásolja a választásokat.

tireless treehugger 2017.10.07. 11:03:43

@chrisred:

oké, polgári konzervatívok leléptek.

mi van ha már mindenki lelépett és ezért van a nagy csinnadratta?, hogy eltakarják a tehetetlenséget. A hatalom mögött már nincs tömegbázis, sőt már a hatalomban sincs bázis, a hatalmi érdeket nem tudja érvényesíteni.

Kövér nem véletlenül beszél a szabotőrökről és a hatalmi törekvések blokkolóiról. A tanártüntetések során világosan értésükre lett adva hogy az állam nem fordulhat önmaga ellen mert abból káosz lesz. És némi tétovázás után mégiscsak nekimentek a falnak, aztán azóta sem hátrálnak.

Politikában a lecsúszottak és kussolók nem számítanak mert nincs érdekérvényesítő képességük. Hiába van a fidesznek 2millió biztos szavazója ha ezeknek a társadalmi gazdasági hatalmi beágyazottsága jelentéktelen.. És a rendőrszakszervezet kivégzése után szétesett a rendőrség, hagyó után a bíróság, polt miatt az ügyészség, pintér miatt a belügy, matolcsy-varga miatt a pénzügy-és gazdaság, az oktatás az egészségügy, a tűoltók, a határőrizet, a társadalom. A teljes hatalom van válságban, megpróbálták befogadni a fideszt de azok viszont megpróbálták elfoglani őket. Mint gyűjtőpárt előzőleg magukhoz vonzottak mindent és mindenkit, aztán a szalámi politika oda vezetett hogy önmagukat szalámizták le.

Skankhunt42 2017.10.08. 23:01:00

@bontottcsirke: fogalmad sincs miket hova irkálsz..
süti beállítások módosítása