Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Többen akarják Gyurcsányt, mint Botkát

2017. május 16. - Európa Kávézó

A kísérlet már megbukott azelőtt, hogy az MSZP Kongresszusa áldását adta volna rá. Botka László megosztó személyiség, akinek immár hitelességi problémái is vannak. Ráadásul a felmérések szerint Gyurcsány Ferencet - aki nem is miniszterelnök-jelölt - többen szeretnék kormányfőnek -, mint a szocialisták hamarosan hivatalos jelöltjét.

botka_mszp_uj.jpg

Még nem tudni, mi lesz a vége annak az ámokfutásnak, amibe Botka László kezdett, de öt hónap már elég hosszú idő, hogy számot vessünk: meddig jutott a kormányfői posztra önjelölt szegedi polgármester. Amióta Botka László bejelentkezett:

1. Megálltak az addig biztatóan haladó ellenzéki tárgyalások

2. Abból az ígéretből, hogy márciusra ő lesz a közös ellenzéki lista vezetője, nem lett semmi

3. Orbánnal kezet rázott Szegeden, de egyetlen szóval nem bírálta a mellette álló diktátort

4. Az MSZP mögött nincs egyetlen szövetséges (elhajtotta az LMP, a Momentum, az Együttel tervezett tárgyalást maga Botka mondta vissza, a DK-ba pedig páros lábbal szállt bele...)

5. Az ígért egymillió új szavazóból egy sem érkezett, sőt, a debreceni időközi választáson 5 százalék alá zuhant az MSZP támogatottsága

6. A Fizessenek a gazdagok szlogen sikertelen és igazságtalan. Ha az X-faktor zsűrijében ülnénk, most azt mondanánk: nem jött át. De akinek mégis, azt inkább taszítja ez a szlogen, amelyet az ötvenes években Rákosi Mátyás használt

7. Kiderült, hogy Botka elképesztő luxusutakon élvezi a búvárkodást, letagadta a több milliós Rolex órát és hamis vagyonnyilatkozatot adott be, amelyen nem tüntette fel ingatlanának gyarapodását

8. A közvetlen politikai környezete egy parkolási ügyben és a Szeviép történetében áll bíróság előtt

9. És most itt a legfrissebb: ő, a párt régi veteránja akarja megmondani, ki lehet az MSZP listáján, kik indulhatnak egyéniben. Gyakorlatilag teljhatalmat akar egy eddig demokratikusan működő pártban, így akarva leszámolni belső ellenfeleivel, akár tisztességesen dolgozó politikus társaival is

10. Bojkottot hirdetett a fideszes sajtó ellen, pedig tudhatná, ettől még mindent meg fognak írni, akár igaz, akár nem, csak éppen nem lesz mellette az MSZP reakciója

Mindez már látszik a felméréseken. Amikor a közvéleménykutatók azt kérdezik, ki legyen Orbán kihívója, Gyurcsány Ferenc rendre megveri Botkát, legutóbb a Gyurcsány iránti imádattal nem vádolható fideszes Nézőpont Intézet is ezt hozta ki. Ám ugyanez az eredmény akkor is, ha internetes portálok teszi fel ugyanezt a kérdést. A DK elnökének előretörése azért is tanulságos, mert Gyurcsány nem miniszterelnök-jelölt.

Botka Lászlót miniszterelnök-jelöltté választja május 27-én az MSZP Kongresszusa. Nem könnyű idők jönnek most az MSZP-re. A Botka által megnyitott belharcok 11 hónappal a választás előtt nem csak a szocialisták, de az egész ellenzék győzelmi esélyeit rontják.

Pedig Orbán leváltásánál nem lehet semmi fontosabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr8112508043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.16. 07:59:09

"Többen akarják Gyurcsányt, mint Botkát"

Igen, de csak DK szavazói körében.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.16. 08:00:06

"letagadta a több milliós Rolex órát"

Történetésen véletlenül ugyanolyan órám van, mint Botkának. Jelenlegi kisker ára 900 ezer Ft.

aaabbbccc 2017.05.16. 08:52:21

hamis vagyonnyilatkozat ugyben esetleg kerdezzek meg Varju Laszlot

István Hámori 2017.05.16. 10:05:28

Idétlen fórum, betegagyú szerkesztőkkel. Lehet, hogy kávé helyett teát kellene ott inni, talán az kijózanítanák.

Alex Bércesi 2017.05.16. 11:12:17

Sokan azt hittük uj személy uj vezetö,uj vér friss erö jön,helyette egy beteges virusos,eröszakos hideg tekintetü Gulivert kaptunk aki senkivel nem ohajt társulni,összefogni,megbeszélni megegyezni,ilyen a mostani törpekakas a fidesz élén.A gyipsi helyett most egy igérgetö beképzelt Guliver ülne a nép nyakára.Az mszp ezzel a pasival bukásba viszi az egész ellenzéket.Javaslat rugják segbe,hogy minnél távolabb kerüljön a politikától mert ez nem politikus alkat.Aki az öregeket nem becsüli,takrodjon.Minnél elöbb tárgyalni Gyucsánnyal megegyezni vele,ö legyen a vezetö,nem kell szegyenlösdit játszani,a lonak is négy lába van mégis megbotlik,Gyurcsány bizott volt pártjában,annak vezetöiben de volt néhány szemét aki hátbaszurta,ezeket kiméletlenül kiseperni,és segiteni Gyurcsány az összefogásban ha ez nem lesz meg az Orbán-Vona duo elsöpri az egész ellenzéket és ez az ország végét is jelenti.Gulivert félreállitani rossz irányba halad,minnél elöbb tárgyalás Gyurcsánnyal,töle retteg Orbán és Vona is...!!!!

belevauvau 2017.05.16. 12:24:02

No de itt az lenne az igazi kérdés, hogy mit akar valójában a MSZP.
A DK már tudjuk, mit.

Zsoltbacsi 2017.05.16. 13:19:53

Azert a korrekt tajekoztatas kedveert tegyuk hozza, hogy ez a hatamlas "csata" a negyedik helyert folyik, meg a dobogo is elerhetetlen :)
Es erdekes, hogy a negyedik helyezett (6%) oltogatja az otodiket (5%)

nezopontintezet.hu/wp-content/uploads/2017/05/Nezopont_Intezet_Kozvelemeny_kutatas_20170515.png

lászlóági 2017.05.16. 14:01:00

Botka belülről zúzza porrá az Mszp-t, ha arégi becsületes tagok hagyják! Én páros lábbal rügnám Orbán hátsójába! Az utóbbi időben olyanokat tesz, mint akinek elmentek otthonról!

Scagnetti 2017.05.16. 16:16:40

Döntsétek már el végre, hogy elhiszitek-e a közvélemény-kutatásokat vagy nem! Röhejes, hogy mikor nektek tetsző eredményt hoznak ki, akkor hitelesek, mikor meg rosszul szerepeltek náluk, akkor hiteltelenek.

Vivi. (törölt) 2017.05.16. 16:24:59

@MaxVal BircaMan HJCD: Ilyen jól fizetnek kommentelésért, birka? Nem szervezel be engem is?

Lívia Fenyves 2017.05.16. 16:27:54

Botkával színre lép egy diktátor II.

Conchobar 2017.05.16. 16:30:34

"Pedig Orbán leváltásánál nem lehet semmi fontosabb." - Már hogyne lenne. Például a Gyurcsányt ekéző Botka mószerolása, megbuktatása

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.05.16. 16:53:23

A két/három/négy szorgos hangyaboly együttes erővel nekiveselkedne, hogy ízekre szedjék a Szfinxet, de ez a csúnya Botka a lehetetlen viselkedésével akadájozza őket. Pedig biztosan sikerült volna, na de így sajnos nem fog menni.

Sir Galahad 2017.05.16. 16:58:56

Botka 18-ban a kis pártokat, köztük a DK-t akarja kiszorítani a Parlamentből. Erre megvan az esély, és valójában ez az egyetlen lehetősége az MSZP-nek arra, hogy - egyedül maradó baloldali pártként - számottevő szerepe legyen a közéletben. Jó kérdés, hogy sikerül-e neki, de Orbán legyőzése külön-külön és együtt sem menne. Amit akar és tesz, ennek fényében kell értékelni.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.05.16. 16:59:08

@Alex Bércesi: "minnél elöbb tárgyalás Gyurcsánnyal,töle retteg Orbán és Vona is...!!!!"
- Bizony rettegnek. Mert ha véletlenül átlépné a parlamenti küszöböt, akkor megint ott fog idétlenkedni. Bizonyára alig bírja visszatartani a foga vacogását.

Fánkevő Fáncsi 2017.05.16. 17:15:16

Micsoda barom cikk. Botkának hitelességi problémái vannak. Gyurcsánnyal szemben !!! Hogy lehet ilyan baromságot kitalálni az ember esze megáll. Ha valami biztos akkor az az egyvalami tőkéletesen bebizonyosodott Gyurcsányról, hogy 100%-ig hiteltelen blöffember, aki soha nem látott mértékben tönkrebaszta az országot, rászabadította Orbánt kétharmaddal, gyáván lelépett a bukás előtt és még a balhét sem vitte el, csakis abból az önös érdekből, hogy egyszer talán vissztérhessen. Most a "hazudtunk éjjel nappal"-t nem is említem. Hitelességi gondjai nyilván nem Botkának vannak ebben az összevetésben. Gyurcsány az aki legszívesebben letagadná a múltját ha lehetne. Ma Magyarországon Gyurcsánynál még Győzike is hitelesebb, akár még adószakértőként is hamarabb megbízik bárki benne, mint Gyurcsányban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.05.16. 17:15:19

@Lívia Fenyves: Lehet, de ennek a szedett-vedett társaságnak nincs más esélye. GyF is diktátor, hiába játsza a demokratát. Szerintem csak egy szélütött bohóc, de annak tehetséges. Viszont el kell ismerni, ügyesen tart háttérben mindenkit a csapatából.
A diktátorokat a rómaiak találták ki. Akkor választott dictatort a szenátus, amikor veszélyes háborús idők jártak. Azért tették, mert ők már tudták, hogy parlamenti vitákkal, meg egyéb demokratikus eszközökkel nem lehet hatékonyan irányítani, amikor gyors és szakszerű megoldások kellenek. Ezekben az esetekben nincs idő kísérletezésre, nincs lehetőség hibázásra, mert túl sok forog kockán. Jelen esetben pont ilyen helyzetben van a "bal"-oldal. a DiKtátor párt minden szervezeti hátrányával együtt jobban áll, mint a tradicionális MSZP a demokratikus tesze-toszáskodásával. Mostanra talán ők is megértették, amit a rómaiak már több mint kétezer éve tudtak, és most egy karizmatikus vezetőt keresnek, aki mögé fel lehet sorakozni. Régebben volt ilyenjük. GyF-nek hívták, de az akkori történelmi önteltségük nem engedte, hogy elfogadják. Most kapálóznak, de ha bejön a számításuk, elérhetnek akár 15-20 %-ot is jövő tavasszal, és annak egy részét a hebehurgya GyF-től halásszák majd el. Persze lehet, hogy tévedek, és egyik sem jut be. Én nem hiányolnám őket.

Punxsutawney Mormota 2017.05.16. 17:15:42

Kíváncsi volnék, hogy ki rendelte meg ezt a pr cikket? Gyurcsány az utóbbi évtized legelutasítottabb politikusa (vagy nagy a holtverseny a leggyökerebb fideszesekkel) gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy mit gondolnak róla a hívei.

Punxsutawney Mormota 2017.05.16. 17:17:31

@F.M.J.: És tegyük hozzá, hogy a dictatorok megbízatása hat hónapra szólt, amelyet meg lehetett hosszabbítani, ha a szar helyzet még szarabbá lett.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.05.16. 17:17:53

@Fánkevő Fáncsi: "Ma Magyarországon Gyurcsánynál még Győzike is hitelesebb, akár még adószakértőként is hamarabb megbízik bárki benne, mint Gyurcsányban."
- Nagyon jó, tökéletesen így van !!!

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.05.16. 17:26:35

@Punxsutawney Mormota: Nem akartam történelemórát csinálni, de igazad van. Mondjuk a legutolsóé kicsit elhúzódott és késelés lett a vége, de ez már csak így szokott lenni olykor, ha valaki nem tudja a hatalmát az eredeti cél szolgálatában tartani.

nick papagiorgo 2017.05.16. 17:38:51

@F.M.J.: késelés még itt is lehet, ha ez a két jóarcú (Botka meg Gyurcsány) így osztják egymást....
Mindkettő azt mondta, hogy csak egy ellenzéki jelölt lesz. A többség ugye összefogásra gondolt, de végül is, a dolgokat elnézve, meg lehet ezt oldani máshogy is :)

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.05.16. 17:45:32

@nick papagiorgo: Márpedig ismerve a vörös erkölcsöt, lehet, hogy amolyan igazi elvtársias megoldást találnak. Mondjuk lehet fogadásokat kötni, a nyeremény felét pedig be kell fizetni a pártkasszába. Így a végén lesz egy közös jelölt, meg némi pénz a lózungkampányra. Cirkusz már van, de lesz több is, kenyeret vesznek hitelből, majd kifizeti a következő O-kormány, más meg úgy sem kell, csak tahóságshow. Fog ez menni, de remélem nagyon lassan.

n3spr3ss0 2017.05.16. 17:47:36

Egy biztos szavazót már vesztett Botka.

Pop40 2017.05.16. 17:51:58

"Pedig Orbán leváltásánál nem lehet semmi fontosabb."

Igen, az ehhez vezető leghatékonyabb út kétségkívül az, ha a balos blogok is a balos jelölteket baszogatják.

Ha ez nem vezet Vitya leváltásához, akkor semmi.

Csak így tovább, srácok!

nick papagiorgo 2017.05.16. 17:57:06

@F.M.J.:
hát ez is elképzelhető.
Mondjuk a "késelés" vonalon mozogva, Gyurcsány már előhúzott egyet, ezt a "mivel zsarolják Orbánt az oroszok" c. folytatásos teleregényt.
Nos, ha nem jön be a kis blöffje, akkor vagy tököndöfheti magát, vagy Botka fogja neki ezt a szívességet. Szerintem már előre készül rá :)

nemecsekerno_007 2017.05.16. 18:03:35

De még nem elegen! :) Egyiket se. Szerencsére. :D

Punxsutawney Mormota 2017.05.16. 18:22:27

@F.M.J.: Faluhelyen előfordul az ilyesmi. Mármint a késelés :) De annak idején nem lihegték túl a srácok, hogy a comitia curiátán vizsgálóbizottságot hozzanak létre annak kiderítésére, hogy szépkorú J.C. valójában egyeduralomra tört-e, vagy még csak nem volt alkalma letenni a dictatori címet bokros teendői mellett :D

morph on deer 2017.05.16. 18:27:51

@nick papagiorgo:
"Nos, ha nem jön be a kis blöffje"

- akkor sajna nem kapta kézbe a bizonyítékot.
Mert lenne mit.
Ha jól emlékszem akkor épp tíz milláról volt szó, ami dollárban értendő, bár korona volt a kiindulási pénznem. Ez (lehet) az a lóvé amelyiknek a kifizetésére nézve ugyan van bizonyíték, de valahogy azt "nem tudjuk", hogy kihez/kikhez került. :)
Ebből is látszik, hogy semmi nem marad titokban örökké...

Punxsutawney Mormota 2017.05.16. 18:29:56

@nick papagiorgo: Az a baj ezzel a - Gyurcsány szándékai szerint - suttogó propandával, hogy ha egy elvakult Orbán-hívő álmában megjelenne a fatimai Szűz, és Orbán titkos bankszámlakivonatait vennék végig egész éjszaka, akkor is a Fideszre szavazna... És ekkora balfaszokkal az ellenpóluson nem is lehet rajta csodálkozni.

élveteg 2017.05.16. 18:36:30

Hát ha itt készült a felmérés itt biztos :

www.youtube.com/watch?v=c4t--u1jg4I

morph on deer 2017.05.16. 18:51:54

@Punxsutawney Mormota:
Az a baj, ha a fatimai - mert egy genfi szűz lenne a tájékozottabb! ;)
Különösen, ha a Route de Florissant környékén is jártas...

nyünyüge 2017.05.16. 19:16:50

@Punxsutawney Mormota: nézz körül a blogon, elég egyértelmű.

Ggábor 2017.05.16. 19:30:10

Gyurcsány Ferenc a baloldal legtehetségesebb politikusa. Van koncepciója, jól látja a folyamatokat. Egy dolgot kellene még átlátnia.

Átesett a Fidesz részéről egy karaktergyilkosságon, amit már sosem fog kiheverni. Ha egy ügyet a Fidesz pártsajtója le akar járatni, elég, ha mutatja, hogy Fletó ott ül az első sorban.

Valószínű, hogy ha mond egy gyújtó hatású beszédet egy választás előtt, az rögtön hoz száz szavazót. És a Fidesznek meg rögtön hoz kétszázat. Azok, akik már hagynák a fenébe a politikát, megundorodtak és átmennének a "nem szavazók" táborába, Fletót meglátva, kaszát, kapát ragadnak, és rohannak a Fideszre szavazni, csak vissza ne jöjjön.

Gyurcsányra nagy szükség van a baloldalon, csináljon programot, írjon beszédet másoknak. Csak ne látsszon. Amig látható, Orbánnak bérelt helye van a miniszterelnöki bársonyszékben.

BAZINGA2 2017.05.16. 19:49:06

Botka tesz egy szívességet a Fidesznek. Szétveri az MSZP-t. Úgy járnak mint az MDF vagy a Torgyán pártja. Eltűnnek a süllyesztőben. Botka sosem lesz miniszterelnök, és szerintem Ő is tisztában van ezzel.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.05.16. 20:41:24

Persze megszakadtak a "bíztatóan haladó ellenzéki tárgyalások". Muhaha.. Ami kódolva libsiéknél azt jelenti, hogy "bár majd bukjuk a választást, de a hülye Mszp bevisz a hátán jó néhány kis fing ballibsi szerveződést a közös listán a parlamentbe". Ahogy arra emlékezhetünk 3 éve, amikor Heller néni bedobta magát ezügyben szegény hülye Mesterházynál, Fischer Iván lakásán..
Úgy tűnik Botka nem szeretné ha pártja ismét elkövetné ezt a hibát, nem akarja engedelmes gazdaállatként magával vinni a sok kis paraztitát, ezért van a libsik bögyében.
A közös listás szélhámosság nem először bukott meg, ideje más utat választani..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.05.16. 20:48:23

@BAZINGA2: A baloldal egyetlen esélye a következő évtizedben választást nyerni, ha Botka 2018 után elkezd felépíteni egy tisztességes, valódi szociáldemokrata néppártot,végleg nyugdíjba küldve a párt rovott multú politikusait, és végleg leszámol Gyurcsányal.
Ha ez nem történik meg, akkor marad a baloldalon az a szarakodás, ami most is megy, és a Fidesz-Kdnp uralma bebetonozódik..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.05.16. 20:52:09

@Ggábor: Gyurcsány és pártja hasonló jellegű, mint annak idején Csurka és a Miép volt. Van egy elszánt fix szavazóbázisa, de efölé nem képes bővülni. Gyurcsány személye rendkívül taszító a hazai válaszók 90%-ának szemében.
Ha hajlandó lett volna visszavonulni a politikától, a hazai baloldal sokkal előrébb tartana minden szempontból..

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.05.16. 20:52:57

Nem hiszem hogy többen akarják.

De az teljesen bizonyos, hogy kategóriákkal és nagyságrendekkel többen nem akarják Gyurcsányt.

Gyurcsányt kb csak és kizárólag a DK szeretné.

Ggábor 2017.05.16. 21:00:58

@Legeslegalja: És a személye abszolút mozgósító a hezitáló inkább-fideszes-de-azokat-is-unom csapatban (választók 25%-a).

Igen, Dunaújvárosban és Debrecenben egy - egy kifejezetten jobbos körzetben gyenge volt a DK, de erősebb, mint az MSzP. Ez pontosan semmit sem jelent.

Más lenne a helyzet, ha Fletó nem vonul ki az MSzP-ből, bízva abban, hogy követi a tagság. Akkor fix helye lehetne az 5. hely táján a listán.

De ő bomlasztotta fel az egységet, és követel ezek után összefogást.

Egyébként nagy intellektusú ember, remek háttérembere lehetne egy MSzP-s politikusnak.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.05.16. 21:07:56

@Ggábor:

Ez összefügg..
Ahol erősebb a Fidesz ott erősebb a DK is.
Ahol gyengébb, ott a DK-nak se megy annyira.

A DK egyetlen programja ugyanis a gyűlöletkeltő propaganda.
Mondhatni Fidesz pepitában, csak jóval kevésbé támogatottan.

Ggábor 2017.05.17. 08:44:57

@Legeslegalja: a gyűlölet talán túl sommás.
Nagyon derék DK-s embereket ismerek.
Mondjuk úgy, a Fidesz meg a DK aktivista.

A tipikus szoci szavazó úgy van vele: hát az MszP kicsit bárgyú, meg töketlen, meg néha kicsit belelóg a keze a mézesbödönbe, de hát ezek közül kire szavazzak ...

A DK-s meg: Fletó! Szerelmem!

és nem lenne ezzel baj, ha nem ez garantálná Orbán hatalmát még 4o évre.

tireless treehugger 2017.05.19. 20:59:28

Gyurcsány nagy arc, és tizedannyi kárt sem okozott mint orbán. Ha az életem múlna rajta inkább benne bíznék mint orbánban.

Ggábor 2017.05.21. 06:55:57

@tireless treehugger: Gyurcsány kiváló elme, és nagy formátumú politikus. Amint belátja, hogy orbán leváltásának ő az egyik akadálya, és hajlandó a háttérből segíteni, láthatatlanul a baloldalt (beszédírás, koncepciók megfogalmazása), máris tett valamit a jövőért.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.24. 19:58:41

Pontosan az lesz Paks2-vel, mint a metróval. A csúti geci is ugyanúgy fog röhögni a birka magyarokon. A Pénztáros Lőrincnél már ott a vagyona kisebbik fele, Svájcban a nagyobbik.
süti beállítások módosítása