Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

MSZP-Párbeszéd: előválasztás kilőve

2017. február 14. - Európa Kávézó

A Párbeszéd kiszáll saját előválasztási akciójából. Túl azon, hogy az ötlet sem volt túl acélos, az előválasztást végül Botka fúrta meg és tette a sírba.

botkaracsony.png

Egyelőre nem világos, hogy a P csak az előválasztásról szóló tárgyalásokat hagyta ott, vagy egy nulla és egy százalék közötti támogatáshoz méltó halálugrással az összes ellenzéki megbeszélésnek hátat fordított. Mindenesetre az előválasztást az MSZP miniszterelnök-jelöltje fúrta meg, amikor előre bejelentette: saját, az egész egész ellenzéki kiterjeszteni kívánt pozíciójáról nem óhajt előválasztást tartani. Ezt a magatartást és álláspontot sem a Párbeszéd, sem a MoMa nem fogadta el. Utóbbi elnöke, Bokros Lajos be is jelentette, hogy őt a pártja miniszterelnök-jelöltnek javasolja. 

A Párbeszéd hangzatos kivonulása ugyanakkor némileg sanda, hiszen az általuk indított regisztrációs oldalon ma délelőttig 517-en jeleztek érdeklődést az előválasztás iránt - több, mint egy hónap alatt... Lehet, hogy ez a nem túl gyors és biztató folyamat felgyorsult volna, ha például a miniszterelnök-jelöltről lehetett volna szavazni, de Botka László ezt azonnal leverte. A MSZP favoritja egyelőre nem áll jól. Elhajtotta az LMP és miatta állt fel a Párbeszéd... 

Aki pedig most a kardjába dőlne, hogy itt a világvége és Orbán marad, azoknak azt javasoljuk, hogy ezt ne tegyék. Az ellenzéki együttműködés és a választási győzelem kulcsa az egyéni körzeteken múlik. Ha ott lesz megállapodás, Orbán verhető lesz.

Kár, hogy ezzel az előválasztási történettel fél év elment. Felelős a Párbeszéd is, amely előkészítetlen javaslattal próbálkozott. "Elfelejtette megmondani, mennyi pénzből kellett volna előválasztani, kik finanszírozták volna, milyen posztokra javasolják, illetve hogyan lehet megakadályozni, hogy a Fidesz és a Jobbik meghekkelje az egészet. Most pedig majd jól visszamennek a korábban elhagyott és megtagadott Együtthöz és megneveznek egy saját miniszterelnök-jelöltet Így már négy lesz belőlük...

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr3012257952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bryan élete 2017.02.14. 13:45:21

Nagyon helyes, legyen legalább négy min.enökjelölt. Milyen tempó az, hogy jön egy /ön/jelölt különféle feltételekkel és "közötte" kell választanunk.

Lilla50 2017.02.14. 13:46:58

Amíg elő nem vesszük az elveket, amelyek mentén ellentétek vannak a pártok között, (amitől mások és különböznek egymástól a baloldalinak mondott pártok). addig bizony semmi egyezségre nincs esély.

A mai választási törvény miatt pedig külön külön nincs esély.
Csapda, de fel kell oldani!

Andráska8 2017.02.14. 18:10:55

nyilván a Momentummal és az LMP-vel akarnak összefogni.

Eva Gyulai 2017.02.15. 01:18:36

Botka teljesíthetetlen feltételeket szabott, de teljesíthetetlen a Párbeszéd feltétele is, hiszen az előválasztás csak tájékoztató jellegű lehetne és nagy torzítások lehetőségét foglalja magába.
Nincs pénzük a pártoknak még kampányra sem nem hogy egy drága herce-hurcára. Én azt érzem, hogy a Párbeszéd ezzel az ürüggyel próbálta elhagyni a "párbeszédet
". Az ATV-n a riporternő próbálta Gyurcsányra kenni, de nem sikerült.

sőőtnagyonis 2017.02.15. 15:57:00

Csak azt felejtik el, hogy nekik Orbán kell.
Az oroszok meg addig a spájzban kotlanak.

metax 2017.02.15. 16:52:42

"az előválasztást végül Botka fúrta meg és tette a sírba."

Hát igen. De bujkál bennem a kisördög: Botkának a nagy hirtelen a semmiből való előkerülését vajon kinek köszönhetjük? Mert, arra, hogy pusztán saját magában érlelődött és született meg végül az elhatározás, nem vennék mérget.

eßemfaßom meg áll 2017.02.15. 16:55:27

Össze kell fogni Botkát leváltani.

Folytassátok

Skankhunt42 2017.02.15. 17:49:41

Be vagytok szarva, h kimarad a Feri?

Mister Gumpy 2017.02.16. 22:59:06

@metax: Nagy semmiből, hirtelen?! Kb 10 éve van erről szó, minden MSZP-hír mindig ezzel kezdődik, hogy majd most jön a Botka, de aztán mégse. Várható volt, hogy előbb-utóbb mégis jön, még azelőtt, hogy polgármesterként megbukna, ami persze lehet, hogy nem lesz soha, de azért soha nem lehet tudni, még az isteni Demszkyt is anyázzuk manapság.

Ibi ! 2017.02.18. 07:56:26

@Andráska8: Helyes! Reméljük, a 14,9% összejön nekik. Együtt. :))
süti beállítások módosítása