Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Hivatalos: összeállt a Jobbik és az LMP

2016. december 20. - Európa Kávézó

Csendesen ugyan, de Vona Gábor bejelentette: az LMP-vel együttműködve akarnak kormányt váltani. Ez ugyan elsőre nagyon vicces, mert a két párt együtt sem éri el az MSZP és a DK összesített támogatottságát, de azért a mondatnak mégis van jelentősége.

vona-schiffer.jpg

Az ATV reggeli műsorában megtörtént a comint out. Vona az LMP-ben látja szövetségesét. A náci párt elnöke konkrétan így fogalmazott: "még nem kristályosodott ki, milyen politikai összefogás jöhet létre a két párt között a kormányváltás érdekében, de mindketten partnerként, sőt bizonyos ügyek mentén szövetségesként tekintenek egymásra." A jelet vettük, megértettük. Egy lépéssel messzebb kerültünk a Fidesz-Jobbik koalíciótól. Ugyanakkor az elrohadt LMP-re, mint szövetségesre tekinteni, nem túl bátor húzás. Persze, beérett a pártjában is megbukott, szemmel láthatóan mentális problémákkal küszködő Schiffer dörgölőzése a szélsőjobbhoz, de ettől még az LMP egyre zsugorodó táborának nehéz elmagyarázni, mit keresnek a zsidókat listázó, uniós zászlókat égető, KGB-ügynököt az Európai Parlamentbe delegáló, félkatonai náci szervezeteket, Szálasit éltető formációkat működtető párt oldalán. Lehet, hogy ettől lesz más a politika? Hogy Szél Bernadettnek mindegy az érthető, de a Fideszből kijött, majd mégis Fidesz-támogató Hadházynak aligha tesz jót, ha Z. Kárpát Dánielekkel mutatkozik...

Mégsem baj, hogy mindez kiderült. Az LMP önállóan úgysem jutna már be 2018-ban, jól mutatnak majd egy közös listán a zöld kommunisták és a barna nácik. A demokratikus ellenzék pedig tegye a dolgát, kösse meg a szövetségeket, találjon jó egyéni jelölteket és képes lesz nyerni, ha akar.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr1312060383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.20. 12:47:37

Kicsit lep csak meg. LoMPosék inkább úgy tűntek, hogy... leginkább egy aránypárral tudnám jellemezni: fideSS:mszmp lmp:népfront...
De ez a dörgölődzésük is belefér. Sajnos.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2016.12.20. 13:18:03

Provokáció. :) De talán az nem annyira gáz, ha az embert a Jobbikkal hozzák hírbe, mintha ha DK-val hoznák hírbe. Ugyebár.

Jó Estét 2016.12.20. 13:28:04

Ez remelem komoly, mert viccnek azert durva lenne...

mavtelep 2016.12.20. 13:36:07

Szép történet ,még akkor is, ha egyik párt sem lép ki a Fidesz napernyője alól...)))
Szervusztok,jó napot !

mi vok én 2016.12.20. 14:12:11

Ha Schiffer erre igent mond én magam nagyon örülök, csak a demagógiával álljon le mindegyik párt!

Ferenc Somodi 2016.12.20. 14:28:23

Borzalmas zavaros cikk, még ha van is igazság alapja. A reakciók után, egy pár nap múlva kiderül hogy az érintettek körében ki hogy reagál Lesz aki kilép, ki belép.

prognosys 2016.12.20. 15:23:04

Helyes! Ezzel megtörtént a köpönyeg teljes kifordítása: az LMP-nek eddig sem volt esélye. A nagy semmiből, külföldről kapott súlyos milliókkal támogatták meg a pártot, amikor az SZDSZ már csak papíron létezett. A politikájuk is pontosan annyit ér, ahol állnak. A Jobbik viszont 2014 óta fokozatosan, csigolyánként műtötte ki saját gerincét, s ezzel most az utolsó darabot is odadobták a kutyáknak. Ennyi volt: a Jobbik ezzel végleg besimult abba a politikai közegbe, ami felelős azért, hogy az országban nem történt valódi rendszerváltás. Ennyi volt. Beállt a sorba.

amergin 2016.12.20. 15:25:21

@A kiló nem százat jelent: Azt kell mondjam: de, ugyanilyen gáz, sőt, személyes véleményem szerint rosszabb.
Nem akarok most hosszas összehasonlításokba bocsátkozni, ezért röviden: a Jobbik egy echte náci-párt. Mindig dühöngve nézem, ahogy magukat baloldalinak valló barátaim rám szólnak: "Nem unalmas már egy kicsit a Jobbik nácizása?"
Míg ha konkrétan összehasonlítjuk a Jobbik prominens képviselőinek (pl. Sneider, Novák Előd, Morvai Krisztina) nyilatkozatait a harmincas évek náci Németországában született egyes nyilatkozatokkal (zsidókról, melegekről, cigányokról, más etnikumú emberekről), akkor meglepő szemantikai átfedést találunk.

Egy náci párttal való együttműködés puszta meglebegtetése is iszonyatosan ciki.

Mardu89 2016.12.20. 15:35:48

El ne higgyétek! Kamu az egész, ez a DK propaganda lapja. Se a forrást, se a szerzőt nem ismerjük, és az említett műsorban ma még nem is szerepelt a Schiffer András. A pártok honlapján sincs ilyen jellegű információ, és az LMP évek óta hangoztatja, hogy nem akar senkivel koalíciót kötni.
www.atv.hu/musorok/atv_start
lehetmas.hu/
jobbik.hu/

Andráska8 2016.12.20. 15:58:26

eddig is össze voltak...

Daniel W. Mcload 2016.12.20. 16:26:15

@Mardu89: Szövegértésből nem jeleskedhetsz. Nem Shiffer, hanem Vona volt a tévében a cikk állítása szerint, ami így feltehetőleg már igaz lesz.
Tudod propagandája nem egy ellenzéki pártnak, hanem a kormánynak van. Ez egy Európa-párti blog.

Mardu89 2016.12.20. 16:44:50

@Daniel W. Mcload: "Szövegértésből nem jeleskedhetsz.
"az LMP egyre zsugorodó táborának nehéz elmagyarázni, mit keresnek a zsidókat listázó, uniós zászlókat égető, KGB-ügynököt az Európai Parlamentbe delegáló, félkatonai náci szervezeteket, Szálasit éltető formációkat működtető párt oldalán."

Akkor olvasd el ezt! Ha Schiffer nem tett olyan nyilatkozatot, hogy egyetértene Vonával abban a tekintetben, hogy szövetségesként kezelik egymást, akkor miért is lenne az LMP a Jobbik oldalán, és mit kéne megmagyaráznia Schiffernek? Én erre értettem azt, hogy az LMP nem volt a reggeli műsorban. Az, hogy egyébként a Vona mit és kinek nyilatkozik, nem az LMP és Schiffer András felelőssége.

Mellesleg pedig egy ellenzéki pártnak nem lehet propagandája? Ki mondja ezt, és hogyan következik ez a propaganda definíciójából? Ez nem egy Európa párti blog, hanem a DK propaganda blogja. Az már más kérdés, hogy sunyi módon nincs közölve senkivel, hogy egy pártblog. Ez Fidesz tempó kérem szépen, ők szoktak kamu civil blogokat létrehozni és teleszórni a propagandájukkal.

Daniel W. Mcload 2016.12.20. 17:04:08

@Mardu89: Tedd már ki légyszives a fizetési papírodat a Lendvay utcából (esetleg Szentpétervárról). Maradok a régi mottónál: (fizetett) trollokat nem etetünk. Írj szerelmeslevelet a gazdádnak. :)

Mardu89 2016.12.20. 17:47:35

@Daniel W. Mcload: A kurva anyádat! Te engem ilyennel ne vádolj!

Daniel W. Mcload 2016.12.20. 17:49:01

@Mardu89: LOOOOOOOOOL. Ennél kevésbé árulkodóbbat nehéz lenne írni. :)

Mardu89 2016.12.20. 17:51:22

@Daniel W. Mcload: Ne haragudj, de nem én vagyok az, aki propagandisztikus csúsztatásokat és hazugságokat terjesztek. Mellesleg itt a facebook profilom:
www.facebook.com/oliver.kovacs.58
Nézd végig az üzenőfalamat, hol látsz te itt Fidesz propagandát?
A tied hol van?
És továbbra is a kurva anyádat!

Mardu89 2016.12.20. 17:56:30

@Daniel W. Mcload: Erre már nincs válasz? Gyurcsány fizetési listáján lenni pont ugyanolyan szégyen, mint Orbánén, én szerencsére egyiken se vagyok. De vajon te mered vállalni a nevedet?

Daniel W. Mcload 2016.12.20. 17:59:54

A becenevem alapján is meg lehet találni a Facebookon, és nem tudom, hogy sértegetésre/fenyegetőzésre miért kellene bármit is nekem bizonygatni. Amíg szerepem volt a DK-ban addig sem kaptam érte sohasem egy fillért sem, hiszen ez nem egy ilyen párt. Eszerint sem lehet ez egy DK-s oldal: a szerkesztői felelőssége, hogy mit írnak rajta, nem pártvélemények jelennek meg. Tudod, szerencsére még vannak olyan emberek, akiknek az álláspontját nem az üléspontja határozza meg.

Mardu89 2016.12.20. 18:06:51

Ez egy Európa párti blog? Ne vicceljünk már emberek, ne legyetek már olyan birkák, hogy egy szót is elhisztek abból, ami ide le van írva! A bejegyzések fele az LMP-t szidja a másik fele pedig Gyurcsányt élteti. Micsoda undirító dolog már, hogy egyébként név nélkül pártpropagandát terjeszt a blog szerzője úgy, hogy függetlenként próbálja beállítani magát? Ezt csinálja a Fidesz is! Undorító propagandablog. De Kedves Szerző, mered vállalni a neved? Írd meg ki vagy, és írd le a forrásaidat!

Mardu89 2016.12.20. 18:20:47

@Daniel W. Mcload: "Amíg szerepem volt a DK-ban"
Ez elég sok mindent elárul. Nem mellesleg én nem fenyegetőztem, csak sértegettelek. Ha valaki leírja a véleményét, vállalja a nevét! Ha Gyurcsány blogoltatni akar, akkor írja ki, hogy ez egy pártblog, mert az. Ne vicceljünk már, Gyurcsány éltetéséről szól a bejegyzések fele. Akkor ez egy civil blog? Az pedig, hogy olyasmiért kér számon a cikk szerzője, amit ki se ejtett a száján, hát elég zavaros, hogy mit ne mondjak.

"Tudod, szerencsére még vannak olyan emberek, akiknek az álláspontját nem az üléspontja határozza meg."
Vannak ilyenek, de ezen cikkek szerzője (szerzői) nem ilyenek. Semmi civil nincs ezen a blogon, ez egy politikai párt blogja, bűzlik róla, hogy pártaktivisták írták. A cikk tele van hazugságokkal és csúsztatásokkal nem csak ez, hanem az összes, ráadásul érdekes módon talán ez az egyetlen blog, ami egyébként méltatja Gyurcsány tevékenységét. Valahogy mások nem vetemednek erre. Írjátok ki, hogy DK aktivisták vagytok, mert ez így semmi több, mint egy átverés.
Ja, és a beceneved alapján nem lehet megtalálni a facebookon, szóval hogyha elég bátor vagy, aki belinkeled ide a facebook profilodat! Elég merész vagy hozzá?
Civilnek hazudni magunkat bizony egyik politikai oldalról sem szép dolog akár Gy.F. akár O.V. bértollnokai csinálják!

Mardu89 2016.12.20. 18:22:14

@Mardu89: aki belinkeled ide a facebook profilodat!
*akkor

Daniel W. Mcload 2016.12.20. 18:33:26

@Mardu89: Vannak még jó mondásaim, terroristákkal nem tárgyalunk. Ha nem tudsz megtalálni, az nem az én hibám. Elég nyilvános profilom van, és volt választott vezető tisztségem is.
De azért elismétlem neked: volt tisztségem, ma már nincs, és nem vagyok más mint egyszerű párttag, szimpatizáns. Ehhez a bloghoz azon kívül, hogy olvasom, semmi közöm nincsen.
Érdekes, én még tudok jópár olyan blogot, amelyik a DK-t és Gyurcsányt méltatja.
Továbbra sem vagyok bértollnok, sőt, nem járok oda más portáljára járatni a számat. Ha nem tetszik amit itt olvasol, nem kell elolvasni, senki nem kényszeríti rád (de, a fizetés igen, feltehetőleg azért kötöd még mindig az ebet a karóhoz, megint egy bizonyíték, köszi!).

Szerintem a blog sem hazudja magát civilnek, legfeljebb privátnak, ami viszont teljes mértékben igaz, hiszen nincs semmilyen formális kapcsolata a DK-val. Ez tény. Minden más csak vádaskodás.

Mardu89 2016.12.20. 18:41:00

@Daniel W. Mcload: "Ehhez a bloghoz azon kívül, hogy olvasom, semmi közöm nincsen."
Én nem állítottam ilyet. Te kérted a Lendvai utcából a fizetési csekkemet, hát ilyen nincs. A vádaskodást te kezdted, és te reagáltál egyből, mikor meghazudtoltam a cikk tartalmát.

"Szerintem a blog sem hazudja magát civilnek, legfeljebb privátnak, ami viszont teljes mértékben igaz, hiszen nincs semmilyen formális kapcsolata a DK-val. Ez tény. Minden más csak vádaskodás."
Nyilván, ez a blog még véletlenül se köthető a D.K-hoz, és egy privát véleményt fogalmaz meg. Így szokott ez lenni, a pestisracok.hu is egy privát internetes folyóirat, és magánvéleményt közöl bár az, hogy ez a magánvélemény éppen egybeesik a Fidesz pártérdekeivel... Ismerjük ezt már jól!

"Továbbra sem vagyok bértollnok, sőt, nem járok oda más portáljára járatni a számat."
Valaki belinkelte ezt a cikket a facebook üzenőfalra, onnan nyitottam meg. Hazugságot észleltem benne, és megfogalmaztam az ellenvéleményemet. Nem tetszik? Nem kell olvasni a kommentemet!

Mellesleg nem, nem lehet megtalálni a facebook profilodat. :)

Mardu89 2016.12.20. 18:41:44

@Mardu89: Sorry
Én nem állítottam ilyet.
*Én nem állítottam olyat, hogy van.

Daniel W. Mcload 2016.12.20. 18:43:31

@Mardu89: Na zárszóul csak annyit, hogy tök jó hasonlat, mert a pestisrácok magukat függetlennek hazudják, addig rengeteg pénzt kapnak az állampárt különféle kifizetőhelyeiről.

Jozsef Koczka 2016.12.20. 18:47:58

EBBE A MEDDŐ VITÁBA NEM ÉRDEMES KAPCSOLÓDNI.! ! !

myluppa 2016.12.20. 23:50:57

@Daniel W. Mcload: de, ez egy dk-s blog, szerzői pedig dk-k, mint Vágó és társai...

ebella 2016.12.21. 04:18:44

Minden jel arra mutat, hogy nagyon fél a Jobbiktól a Fidesz és a törpe baloldali pártok is. Helyes! Félhet is.

Hajrá magyarok, hajrá Jobbik!

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.21. 05:15:40

@ebella: a jobbiktól és az összes hasonló, a bíróság szerint nem náci hordáktól (beleértve a fideSS-t is), teljes joggal tart minden épeszű, gondolkodásra képes ember.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.21. 05:17:23

@ebella: és leszel szíves leszokni arról, hogy egyenlőségjelet teszel a magyarok és a söpredéketek közé!

ebella 2016.12.21. 06:48:22

@Hóhér az utolsó barátod: Mindenki náci aki a gyurcsányitól jobbra áll? Igaz a Fidesz éppen balra, de mindegy is.

Másrészt, azt teszek amit akarok. Nem vagyok szolga-alárendelt, se párt vonalon se vallás ügyben, se gazdaságilag,. Még a Jobbik szolgája se vagyok. Csak rájuk szavazok, mindenki más már meglopott.

ebella 2016.12.21. 06:53:45

Majdnem lemaradt: Hajrá magyarok, hajrá Jobbik!

bontottcsirke 2016.12.21. 08:07:22

Bejött amire számítottam. Értelmes emberek összefogtak a hülyék ellen.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.21. 08:59:27

@ebella: rasszista+nacionalista+populista hazug - ezt minek lehet nevezni? Ez kb. a nemzeti szocialista definíciója, de javíts ki, ha tévedek! (Azt meg se kérdezem, ennek mi köze Gyurcsányhoz?)

ebella 2016.12.21. 09:44:28

@Hóhér az utolsó barátod: "rasszista+nacionalista+populista hazug - ezt minek lehet nevezni?"

Oláh kommunistának. Lásd Ceaușescu.

A nacionalizmus a sovinizmussal ellentétben egy nagyon polgári fogalom (honnan is tudnád), rengeteg becsületes művelt ember nacionalista ma is és volt évszázadokon át.

A populizmus és a hazudozás mindenkire jellemző a politika élvonalában, Mondj kivételt, de olyat ám aki a parlamentben van!

A rasszizmus az sokszor csak a rossz tapasztalat kivetülése az össze cigányra. Pár éve volt egy felmérés, a maszop fanok voltak a legcigányellenesebbek.

Mindenki náci, csak te vagy kivétel. Okos.

Hajrá magyarok, hajrá Jobbik!

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.21. 10:07:36

@ebella: hangsúlyoznám az és kapcsolatot. Valamint attól, hogy valaki művelt, nagytudású, még lehet náci. Lásd dr.Mengele pl.
És még itt is fröcsög belőled a náci ostobaság. Neked mindenki maszopos, aki nem elég náci.
Soha, egyetlen alkalommal sem volt képes egyetlen fajtársad sem válaszolni arra a kérdésre, hogy a gerinc hiányától eltekintve miben különböztök a náciktól.
Az egyezést látom, az érdemi különbséget hiányolom.

ebella 2016.12.21. 10:40:01

@Hóhér az utolsó barátod: A kedves családod nácizd szerényképességűkém!

Én nem vagyok az. A magyar fajtám sem az, ha ez egy magadfajta hazátlan bitangnak másképp is látszik. (Bár az az igazság, hogy ahol én felnőttem a fele zsidó srác volt akivel együtt játszottunk, jártunk iskolába. Egyik se volt /és ma sem akit még ismerek, aki még él/ annyira ostoba mint te, pedig ők igencsak érintve voltak a háborútól és a nyilasoktól meg a náciktól.) Én nemzeti liberális vagyok, ha nem is tudod mit jelent az, de utána tudsz nézni a net korában. A nácik is nemzeti liberálisok voltak?

Különbség még, hogy nem irtanék embereket főleg nem származásuk, nézeteik miatt (ezt a te fajtád is elmondhatja magáról), és attól hogy nem örülök a kommunistáknak (családomat gyilkolták anno), el tudom őket viselni. Te is így vagy az én magyar fajtámmal?

ebella 2016.12.21. 10:43:02

Ja és: Hajrá magyarok, hajrá Jobbik!

Ha fáj is egyeseknek,.

ChickenNightmares 2016.12.21. 13:51:39

Remélem a cikkírónak van pénze ügyvédre, mert ha ez elég emberhez eljut a Jobbik úgy beperel mint a sz@rt barátom.

Scagnetti 2016.12.23. 16:00:05

Az LMP-ről 2010-ben és 2014-ben is azt mondták a gyurcsányisták, hogy nem jutnak be. Szóval ennyit a jóslatokról.
Mondjuk nem lenne kár érte, amit az utóbbi 2-3 évben csinálnak, az tragikus. Populistákból meg így is túlkínálat van a Parlamentben. Sőt, a baj az, hogy nincs is ott más, csak ilyenek.
süti beállítások módosítása