Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

LMP, a süllyedő hajó

2016. november 24. - Európa Kávézó

Ha valaki rátekint az LMP-s politikusok Facebook-oldalára, azt fogja látni, hogy aktív támogatóik ütik-verik őket. Teljesen mindegy, hogy mit tesznek ki az oldalaikra, akár a Fideszt bíráló bejegyzéseket, saját támogatóik fordultak el tőlük. Sokan jelentik be kilépésüket. Az LMP hajója léket kapott...

tusvanyos.jpg

Nem bocsátják meg a kommentelők, hogy a Lehet Más a Politika lefeküdt Orbán Viktornak. Többen közlik, hogy kilépnek a pártból, és nagyon csalódtak Hadházy Ákosban, aki pedig érdemeket szerzett a Fidesz korrupciós ügyeinek feltárásában. A több száz reakció szinte teljesen egyhangú képet fest: eluralkodott a düh és a csalódottság. Ha ehhez hozzávesszük, hogy most már a közvéleménykutatók többsége hónapok óta az LMP kiesését méri a következő országgyűlésből, akkor a kép még inkább lehangoló. Kijut a szidalmakból Szél Bernadettnek és Schiffer Andrásnak is. Eközben az MSZP támogatottsága közel triplája, az DK népszerűsége duplája az LMP-nek, amely éppenséggel nem igazolja Schiffer vádjait a múlt erőiről, és egyre halványuló reményeit az "új, friss, zöld és hiteles" LMP kormányváltó ígéreteiről.

Az alkotmánybírók megszavazásával az LMP megtámogatta Orbán rendszerét. Ezzel a középen állás mítosza megdőlt. Az LMP a Fidesz szatelitje lett. Aki pedig kormányváltást akar, muszáj körülnéznie a szavazatával azok között, akik ezt komolyan is gondolják.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr3911996398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lilla50 2016.11.24. 19:58:46

Schiffer alkotmánybíróvá válása bizony fontos cél! Érte a pártját is feláldozza?!
Vagy már a látszat se érdekes?

Zsoltbacsi 2016.11.25. 06:35:56

Vagy raszabaditottatok a dks trollokat, csak hogy lehessen mutogatni. En kinezem beloletek!

Nagy András László 2016.11.25. 10:45:12

Az elmúlt években a kisebb, jelenleg ellenzéki pártok és a Jobbik részéről történnek olyan megnyilatkozások, melyek nem csak a politikai tetteit kritizálják hatalmi pártoknak. Gyenge külső szereplőként bevonják a nép érdekeit is. Na ha sikerül nagyobb mértékben is nekik, akkor lesz jó világ. Rá kellene jönni mindenkinek, hogy ami most van a politikában tönkre teszi az országot. Két részre szakadt az ország!

Csaba Szikora 2016.11.25. 11:11:06

A többi már elsüllyedt.

István Tamasi 2016.11.25. 11:34:01

@Csaba Szikora:
Igaza van. Csak a /fitymasz/maffia maradt.

Zsoltbacsi 2016.11.25. 11:37:23

@István Tamasi:

"Csak a /fitymasz/maffia maradt."

De csak jovo keddig, akkor a Zorban ismet meg fog bukni....

marinar 2016.11.25. 11:50:32

Jééé... rájöttek, hogy: nem Lehet Más a Politika, mint az ami.

empatikus pszichopata 2016.11.25. 12:16:43

Már minden mindegy. Az orbán-család összebútorozott az összes hazai és nemzetközi maffiával, a ghait pharaonokkal, Putyinokkal, már lett "új barátja" is Trump személyében. Mindenki látja, arra szervezték meg az országot, hogy néhányuk letarolja, magánvagyonosítsa az ország javait sebaj, a zsoltbácsik és csabaszikorák kiválóan érzik magukat (biztos nekik is leesik egy kis mócsing az asztal alá a húsosfazékból, hát jóétvágyat).

István Tamasi 2016.11.25. 12:16:53

@Zsoltbacsi:
Addig nem bukik meg a csúti g...i amíg az agyatlan fitymaszbirkák tűrik, hagyják, sőt kedvelik, hogy a fejükre, szájukba szarjon, hugyozzon.

Zsoltbacsi 2016.11.25. 12:26:21

@István Tamasi:

A szokasos boli/libsi duma... A Brexitnel/Trumpnal/Faymannal/mindenhol a nep hibas...
Ugye az az amerikai nep most csocselek/megvezetett/proli/falusi suttyo/hulye aki megszavazta Trumpot, bezzeg 4 es 8 eve, ok voltak a vilag legfelvilagosultabb nepe, amikor Obama nyert....
Hagyjuk mar....

Jo lenne ha megertenetek, hogy az embereket altalaban elsosorban a sajat zsebuk erdeklik, es nem extrem sportbol szavaznak a masikra. Nektek is ott volt a lehetoseg, hogy bizonyitsatok, raadasul egy sokkal prosperalobb kornyezetben, megsem sikerult, sot! Ezek utan nem tudom, milyen alapon varjatok el, hogy az emberek tomegesen ratok szavazzanak.

István Tamasi 2016.11.25. 12:40:44

@Zsoltbacsi:
Amit ide ajvékolt az a szokásos takonyhabonyi duma.
Én nem szóltam sem brexitről sem trumpról, talán ha újra nekiveselkedik a két soros bejegyzésemnek akkor esetleg sikerül értelmezni és felfogni.
Ha a keményen dolgozó kisembereket valóban a saját zsebük/érdekeik szerint gondolkodnának akkor nem dőlnének be demagóg dumáknak.
Ha a világgazdasági válság időszaka prosperálás volt akkor a mostani - amikor ha levonjuk a GDP-ből az EU-s pénzeket és a gazdasági migráns magyarok hazautalásait akkor vastagon mínuszban vagyunk - amikor a reálszféra beruházási rátája évekkel a világválság után 14-16 % az mi?

Zsoltbacsi 2016.11.25. 13:04:05

@István Tamasi:

"Ha a világgazdasági válság időszaka prosperálás volt akkor a mostani - amikor ha levonjuk a GDP-ből az EU-s pénzeket"

1: EU penzek akkor is jottek. Illetve inkabb jottek volna, de annyira ki volt a csupasz seggunk a gatyabol, hogy meg az onreszre se futotta

de a fontosabb:
2: Annyira imadom, amikor a valsaggal takaroztok. A sok hulye meg bedol nektek. Legyszi nezz utana, hogy a V4 tobbi orszaga mennyivel bovult 2004 es 2009 kozott. En elhiszem hogy nem vagytok buszkek ra, es folyamatosan tereltek, de az igazsag megis az, hogy a tobbiek 10 szazalek folott bovultek EVENTE, mi meg felvettuk az imf hitelt... Meg egyszer, csak neked: Gyurcsany bo 2 evvel a valsag ELOTT vitte csodbe az orszagot!

Tudom, hogy nem szoltal Trumprol a 2 sorban, csak pontosan ugyanaz volt a logikad: ha ti nyertek, akkor minden rendben van, es a nep a legcsodalatosabb a vilagon, ha veletlen a masik, akkor csocselek,stb...

István Tamasi 2016.11.25. 13:18:03

@Zsoltbacsi:
1. A maffiaqrmány veri a mellét azzal hogy mennyire óriási a növekedés az elmúlt 7 év során. Ezzel szemben a V4-ek mindegyike lehagyott bennünket. Nézz utána!
2. A csúti g..i először felélte, elherdálta az IMF hitelnek egy jelentős részét amit a coclibek tartalékban hagytak azután lecserélte kétszer drágább hitelre és ehhez tapsikolnak a hozzád hasonló agyatlan fitymaszbirkák. Gratula

Tamer Link 2016.11.25. 13:24:27

Igazi demokratikus duma, hogy minden ellen protestálunk, amit a kormány tenni szándékozik! Emlékeztek a Medgyesi béremelésére? Akkor is a Fidesz volt a hibás, mert Ők is megszavazták! Legyünk már felnőttek és ne mindig a "Ugocsa non coronat" kurucos tempója vezérelje a politikusokat. És benneteket!

Zsoltbacsi 2016.11.25. 13:25:06

@István Tamasi:

1: ne a csotany statisztikait nezd, hanem mondjuk az eurostatot vagy akar a vilagbanket. Ki fog derulni, hogy a mostani lemaradasunkat a szerelmes csotanyod alatt szedtuk ossze. De akarmelyik adatot nezed, mindig az derul ki, hogy a fidesz kormanyok alatt parhuzamosan mozgunk a tobbiekkel, balfaszok alatt meg leszakadunk....
2: ez az evszazad vicce: nezd meg, hogy most mennyiert kapunk hitelt, es mennyiert a csotany alatt. Melle veheted az imf-et is, az kb feluton van a ketto kozott.
Ugyis le fogod tagadni, de kurvara nem azert vette fel az imf hitelt, mert annyira franko volt, hanem mert senki mas nem allt vele szoba....

István Tamasi 2016.11.25. 14:05:05

@Zsoltbacsi:
1. Az Eurostat adatait nézve is durván lemaradtunk az orsósféreg ezen 7 éve alatt a V4-ektől noha csótány alatt a lengyelekés a szlovákok még mögöttünk voltak.
2. Csak az agyatlan fitymaszbirkák nem veszik észre, hogy ma a világ tele van ingyen-olcsó hitellel és azért alacsonyak a mai kamatok és nem az orsósféregnek vagy eltolcsinak köszönhetően.
3. Lehetett volna extra magas kamatokért hitelt felvenni, de az IMF volt a legolcsóbb.
4. Nagyon elhalkultál arról, hogy az orsósféreg költötte le az IMF hitel jelentős hányadát és azután ugyanő cserélte le az IMF hitelt kétszer drágábbra és a dupla kamatot a keményen dolgozó magyar kisemberekkel fizettette meg.

Zsoltbacsi 2016.11.25. 14:18:49

@István Tamasi:

2: szerinted mennyi volt a FED/Nemet kozponti bank alapkamata a csotany alatt? Ja, hogy kb ugyanennyi. Nincs tobb kerdesem

3: nem kellett volna bedonteni a gazdasagot, es akkor nekunk is lett volna olcso hitelunk, ehhez kepest nyilvan a 4-5 szazalekos imf hitelt valasztotta a 11-12 szazalekos piaci alatt. Nezd meg most mennyiert kapunk...
Sőt, idén még fel is minősítettek minket a hitelintézetek, ez is nyilván azért van, mert Orbán és Matolcsy odacsúsztattak :)

1:
Tessek itt vannak az eurostat adatai, az osszesnek ilyen a kepe:

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=edp_b9_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu:non-eu&idim=country:sk:hu:pl&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu&ind=false

Munkanelkuliseg:

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=z8o7pt6rd5uqa6_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=unemployment_rate&fdim_y=seasonality:sa&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu:non-eu&idim=country:pl:hu:sk&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu&ind=false

Ugye meg veletlen se akkor ugrott majdnem duplajara, amikor az egesz kornyezetunk hasitott....

Zsoltbacsi 2016.11.25. 14:19:53

@István Tamasi:

Kimaradt a lenyeg:

4: bizonyitsd be.

poor 2016.11.25. 16:28:38

@Zsoltbacsi:
Te tényleg egybites habony vagy!! A csótány vezéred farától ne tágíts mert még valami értelem beszűrődne a fejedbe!!!!!!!!!!!!!!!4

Zsoltbacsi 2016.11.25. 16:31:38

@poor: ez aztan a konstruktiv hozzaszolas. Meg szerencse, hogy csak 5 szazaleknyian vagytok...

poor 2016.11.25. 16:41:04

Zsoltbacsi
Figyelj fidióta a Te hozzászőlásaid ennél lényegesen rosszabbak!!!Bújjál bújjál a csótány vezéred seggébe !!!!! Olvasd Bokros állításait!!!
""iA politikus kijelentette: 40 éve nem volt ilyen neokommunista gazdaságpolitika. Szerinte jelenleg egyfajta kegyelmi állapot lengi körül az Orbán-kormány tevékenységét, évi 1000 milliárdos támogatás jön az uniótól, 360 ezer munkavállaló külföldön van, 100 éve nem voltak ilyen alacsonyak a kamatok a világpiacon, és még az olajár is alacsony, aminek köszönhetően a nyersanyagok is alacsonyak.""
Perszue ez egy fidiótának semmit nem mond mert biztos a hazudozó tolvaj vezírt támadják . Így lehet miniszter rogán tónid a tolvajok bajnoka!!! Na ezek vagytok fidióta TOLVAJ, HAZUDOZÓ párttagok!!!! Szerencsére még Mi vagyunk többen mert a csótányra csak a magyarok 30% szavaz azzal van 2/3.

Zsoltbacsi 2016.11.25. 17:12:22

@poor:

Bokros mint merce.... Megcsinaltad a napomat, koszonom :)

"Szerencsére még Mi vagyunk többen mert a csótányra csak amagyarok 30% szavaz azzal van 2/3."

Mintha hallottam volna mar ezt a szoveget valahol valamikor. Mikor is???
Ja igen, megvan, 2014ben. Meg a valasztas elott 1 hettel is azt harsogta a Fleto meg a tobbi balfek, hogy ugyis mindenki fideszesnek mondja magat a telefonban meg akarhol ha kerdezik, hat nem hulyek ezek hogy bajba sodorjak magukat, na de majd a fulkeben meglassatok, micsoda meglepetes lesz. meg ilyenek. aztan volt is meglepodes, meg a nagy csend utana. kezdodik megint :)

Mariann19 2016.11.25. 17:36:01

Úgy tűnik, hogy a DK igen-igen tart az LMP-től. Félelmében annyira pocskondiázza és próbálja lejáratni, hogy az már természetes ellenes.
Tudjuk, hogy az Európa Kávézó e pártnak a szócsöve, itt van annak a lehetősége, hogy dühében rászálljon erre a pártra. Az utóbbi négy napban ez a blog 4 posztot áldoz erre a témára, holott vad események mérgezik az ország levegőjét.
Ez a poszt már annyira elgaloppírozta magát az LMP ócsárlásaiban, hogy ordas gyűlölködésében konkrét érveket már nem is említ, hülye hipotészisekkel próbáűl befolyást gyakorolni az olvasókra és a kommentelőkre.
Honnan tudja, hogy az LMP-ben többen bejelentették a kilépésüket? Pont a DK-t tájékoztatták erről a jelenségről? Blöffjében arról ír, hogy több közvéleménykutató
az LMP kiesését méri. Tényleg?
Vagyok olyan korrekt, hogy ellenérvként nevesítek egy ilyen felmérést.
A Nézőpont Intézet szeptember hónapban Budapesten végzett felmérést a pártprefenciákról, íme az eredmény: Fidesz 44%, DK 10%, LMP 9%, MSZP és Jobbik 7-7%.
Valószínűleg inkább ez rogyasztotta meg a DK biztonságérzetét, és offenzívába lendült, hiszen a főváros a baloldal bázisa volt eddig a vidékhez képest, most ez a biztonság kezd repedezni.
Kedves DK! Az ország nagy része kétségbeesve várja a kormányváltást. Ilyen rivalizálási módszerekkel , az ellenzék pártjainak lejáratásával, ilyen kiszorítósdival bomlasztják az ellenzéket, ezáltal a DK a legnagyobb ellensége az összefogásnak, ha a fennmaradási érdekei úgy kívánják.

Mariann19 2016.11.25. 19:12:44

@Zsoltbacsi:
Ugyan előző kommentemben bíráltam Gyurcsány LMP-vel szembeni támadását, de a regnálása alatti gazdaságpolitikáját a jelenlegihez képest meg kell, hogy védjem.
Menjünk szépen sorba csupán néhány szegmenset felidézve.
Eu-s támogatások felhasználása. A Gyurcsány kormány ideje alatt az eu-s támogatások produktív beruházásokat jelentettek, infrastruktúrális fejlesztésekben tárgyiasultak főként, melyek jelenleg is szolgálják a gazdasági teljesítményeket. Szemben az Orbán kormánnyal, amely ipart nem bővített, munkahelyeket nem teremtett, improduktív beruházásokba öntötte a százmilliárdokat, A közmunka nem munkahely bővítés pl.!!
Tévedés bevenni a jelenleg hazudott makro mutatókat, mert nem tükrözik a valóságtartalmakat. Az államadósság nem csökkent, a 75-76% közötti, a valóságban 82-83 % között lenne, ha az Orbán kormány nem rabolja el a MANYUP pénzeket. Tehát az államadósság alakulása nem az Orbán kormány gazdasági teljesítményének az eredménye.
A 2008-as válság után az ország már megbízható pályára állt, nézz utána, összetett mutatók bizonyítják. Közgazdász vagyok, szakmailag értékeltem azokat.
Szociális érzékenységben a Gyurcsány kormány mutatta meg igazán pozitíve az arcát, hiszen kormányzása alatt a családi pótlék az Orbán kormány alatti tartós 2.300.- Ft-ról 12.300.-FT körülire.Pl.
A korábbi kedvezőtlen szériába és kedvezőtlen nyugdíjszámítási módszerek miatt
kevesebb nyugdíjban részesülők hátrányát a Gyurcsány kormány korrigálta, és ezáltal az érintett nyugdíjasok a mai napig is 15%-kal magasabb nyugdíjat kapnak.
Mi van most? Az eu-ban minden tekintetben az utolsók között, a 4-5 helyen kullogunk., Nemzetközi megítélésben szinte már persona no grata a stigmánk nemcsak Európában, hanem a világban is.
Vannak hibák a DK-ban, de a múltat racionálisan kell értékelni.
Te is beleestél abba a hibába, hogy az Orbán kormány fejét úgy akarod a víz felett tartani, hogy a volt baloldali kormányzást elvtelenül lehúzod. Tévút!!!

Zsoltbacsi 2016.11.26. 00:13:51

@Mariann19:

Megcafolhatnam tetelesen is a tobbseget, de most nincs kedvem gepelni, igy csak a legsulyosabbakat veszem elo:

"Az eu-ban minden tekintetben az utolsók között, a 4-5 helyen kullogunk., "

Fentebb bemasoltam az eurostat grafikonjait, nem nagyon errol tanuskodnak. Illetve csak annyiban, hogy vilagosan latszik a kepekrol, hogy ki alatt szakadtunk le ennyire... (de vannakott egyeb adatok is)

" Nemzetközi megítélésben szinte már persona no grata a stigmánk nemcsak Európában, hanem a világban is."

Ez is csusztatas: az osszes miniszterelnok, aki durvan nekiment Orbannak mar a tortenelem sulyesztojeben van. Tudod azok, akik a leghangosabban naciztak/fasisztaztak, es Gyurcsany lelkesen tapsolt hozza. Peldaul a horvatok es a szlovenek. De a kedvencem az osztrak kancellar, a Faymann. Sikerult az a bravur neki, ami csak a legnagyobbaknak (Gy F): ket valasztas kozott csinalt 44 szazalekbol 15ot...,(ugy hogy a II. vilaghaboru ota sose vegzett a partja a masodik helynel hatrebb, most negyedik lett....)
Es ez csak a mult, nezzuk a kozeljovot:

1:ha tenyleg megtartjak az elcsalt osztrak valasztasokat, akkor Hofer lesz a befuto (epp ezerrel nyalja Orban segget, hogy vegyuk be a V4 buliba)
2: meg decemberben lesz az olasz nepszavazas, es Renzi akkorat fog bukni, mint az elobb emlitett magyar kollegaja
3: februarban lesz a francia elnokvalasztas: vagy valamelyik jobbos jelolt nyer, vagy Le Pen. Egy biztos: Hollande es a ballibek meg a dobogora se fognak felferni
4: szeptember nemetorszag. Meg nem tudjuk mi lesz, de elgondolkodtato, hogy egy 3 eves part sorra veri meg a tartomanyi valasztasokon Merkelt-(eddig iden 5bol 5x). Raadasul az AfDnek egyetlen programpontja van, hogy nem kernek a migransokbol. Jelenleg 17-18%ra merik oket...
5: epp ma hivta meg Trump Orbant (mekkora fikazast kapott Orban Gyurcsanytol erte... Vegulis megint bebizonyosodott, hogy O. fel evvel a komplett baloldal elott jar, mint ahogy migrans temaban is)

"Tévedés bevenni a jelenleg hazudott makro mutatókat, mert nem tükrözik a valóságtartalmakat. "

Ezt talan eloszor be kene bizonyitani. Jelenleg egyetlen magyarrol bizonyosodott be, hogy elhazudta az adatokat, es az nem Orban

"ha az Orbán kormány nem rabolja el a MANYUP pénzeket. "

Milyen kar, hogy a hazaarulo Niedermuller (bizonyitottan Soros altal lefizetve) minden lehetseges forumon feljelentette es beperelte a kormanyt, es Strassbourgtol Brusszelen at Washingtonig mindenhol elutasitottak. Ha nem hiszed el, olvasd el a vilagbank indoklasat.

"Közgazdász vagyok, szakmailag értékeltem azokat."

En nem vagyok az, de a BME-n 2 felevig szivattak vele, szoval nagyjabol en is atlatom a dolgokat.

Zsoltbacsi 2016.11.26. 00:19:14

@Mariann19:

Ha mar tevut, nehany idezet:

-2011 a tomeges ehseglazadasok eve lesz!
-a kerites senkit se fog megallitani
-evente tobbezren fognak az otthon fozott hazipalinkatol megvakulni

Vannak meg elmentve aranykopesei Fletonak...

István Tamasi 2016.11.26. 09:16:50

@Zsoltbacsi:
Egy agyatlan fitymaszbirkának mint te felesleges bármit is bizonyítani, mert a tényeknél és bizonyítékoknál jobban szereti ha a csúti surmó a szájába fosik és hugyozik.

István Tamasi 2016.11.26. 09:21:10

@Zsoltbacsi:
Te agyatlan fitymaszbirka!
1. A csúti g..i és eltolcsi áldatlan ügyködésének lett az eredménye a hármas bóvli!
2. Szintén orsósféreg uralma alatt esett a produktív szféra beruházási rátája 14-16% -ra ami színtisztán a leszakadást mutatja.

Zsoltbacsi 2016.11.26. 10:02:51

@István Tamasi:

Gyulolkodj csak nyugodtan, csak aztan ne csodalkozz, hogy 5 eve ugynazok a szektas rajongok szavaznak ratok. Gyakorlatilag a kezdetek ota egyetlen uj embert se tudtatok megvalasztani....

Zsoltbacsi 2016.11.26. 10:06:54

@István Tamasi:

Mar megint hazudsz, a hivatalos adat 20,5 szazalek az asz szerint. Raadasul teljesen parhuzamosan mozgunk a V4-ekkel, nem ugy mint a te szerelmed alatt, amikor csak a lemaradas volt minden teren...

István Tamasi 2016.11.26. 12:19:49

@Zsoltbacsi:
Te ostoba fitymaszbirka! A 20,4% a teljes beruházási ráta ami tartalmazza az improduktív szektort is. A produktív - értékteremtő - szektoré ennél sokkal kisebb.

Mariann19 2016.11.26. 12:22:01

helyesbítek: persona non grata a helyes

Mariann19 2016.11.26. 12:59:33

@Zsoltbacsi:
Továbbra is fenntartom azt az állításomat, hogy a makro mutatók nem tükrözik a valóságtartalmakat, ugyanis ezeknek a mutatóknak megvannak a definiált tényezői, amelyek bizony rendre torzított formában jelennek meg.
Nézzük pl. a foglalkoztatást. Mint tudjuk, a munkahelyek alapja a munka, és az, mint olyan, értékteremtő tevékenység. A hazai mutatók a foglalkoztatottak számában kimutatják a 250-300 ezer közmunkást, melyeknek nem jellemzője az értékteremtés egyrészt, másrészt munkahelyük nem a munkahelyek megteremtéséből ered. Benne vannak a külföldön dolgozók, amelyeknek értékteremtésük nem az országban realizálódnak. Tehát az egész porhintés, de jól mutat.
Államadósság. Ki merem jelenteni, hogy az ország gazdasági teljesítményéből történő csökkenés nulla, hiszen a manyup

Zsoltbacsi 2016.11.26. 13:13:33

@Mariann19:

"250-300 ezer közmunkást"

Igazad van, mennyivel jobb volt, amikor ugyanezek segelyen eltek....(kozben mauonika soooooot bamultak,kocsmaztak,fusiztak)
Gyakorlatilag konszenzus van abban, hogy ha mar az o eletuk el van kefelve, akkor legalabb a gyerekeiket ne rantsak magukkal. Tudod, felnott 2 generacio ugy, hogy nem latta az apjat reggel felkelni,megborotvalkozni, es elindulni munkaba..... Na ezt az allapotot konzervalta gyurcsany is. Pontosan ugyanez a helyzet az altalad istenitett csaladi potlekkal is. Gyakorlatilag felkerte gyurcsany oket, hogy gyartsanak gyereket barmi aron. Ehhez kepest Orban adokedvezmenyeket ad inkabb meg csokot, es megsugom a tarsadalom tobbsege egyetert vele. Na ezek miatt (is) van 5%...

A persona non gratat ertettem, szerintem eleg jol megcafoltam

Mariann19 2016.11.26. 13:41:36

@Zsoltbacsi:
Bocsánat, folytatom:
...elsíbolása nélkül cca a 2010-es szint körüli.Itt jegyzem meg, hogy a manyupból a kormány 580 mrd-ot a költségvetés megsegítésére is igénybe vett az adott időszakban, csak erről kevés szó esik. Csupán elviekben még érdemes azt figyelembe venni, hogy az államadósság rátája A GDP-nek, mint osztószámnak is a függvénye, és mint tudjuk, a hazai GDP növekedése főleg nem a magyar gazdaság teljesítményéből ered, hanem a külföldi befektetők produktuma.
A kormányzat gazdaságpolitikájában rendszerszintű anomáliákat látni. A döntések ad hoc jellegűek, nincs stratégia, sem közép, sem hosszú távlatokban nincsenek irányvonalak és ezek megfigyelései, fejlesztései.
Egy példa.A World Economic Fórumnak ez év szeptember első felében jelent meg 25 európai országról tett felmérése a versenyképesség tárgyában. Csúnyán leszerepeltünk, mert drámai a lecsúszás, de a sorrendiségünk is ebben a csoportban.
Erre a hírre Orbán Viktor megrendült, és válságstábot verbuvált iziben, hogy mi is lehet ez? Megkérdezem, hogy milyen gazdaságirányítás az, ahol külső szemlélők felméréséből jönnek rá, hogy a gazdaság kardinális területe katasztrófális? A versenyképességet folyamatában fejleszteni kell, szigorúan figyelemmel kísérni, elemezni szükséges. Lázár is a héten kezdett el foglalkozni ezzel a témával.
A mutatókkal trükközni is lehet. Mint írod, a közgazdaságban jártas vagy. Kissé bonyolult még szakmailag is, hogy hogyan variál a kormány a költségvetési hiány kimutatásánál a TAO-val a növekedési hitel kitolt fizetési rendszerével, mellyel nevezett mutatót kívánja a valóságnál kedvezőbben kimutatni. Figyelmedbe ajánlom.
Nemzetközi megítélésünkhöz annyit, hogy Orbán Viktor nemigen vizitál a nyugati államokban, mert évek óta nem hívják meg. Ne tévesszen meg egy Azerbajdzsáni parolázás, benne a Balta Művekkel.
Most megy a harsogó propaganda Trump meghívását illetően, de ez nem nagy dicsőség egy olyan link, kiszámíthatatlan elnöktől, akinek államában tüntetések zajlanak ellene, megkérdőjelezvén alkalmasságát.
Erre te biztosan azt mondod, hogy: Hja, ha nagy elmék találkoznak.... Inkább zsák a foltját.
Kedves Zsoltbácsi! Fenti kommentjeim itt-ott ellentmondásosnak tűnhetnek, viszont szimbolizálják egy állampolgár szemlélődését, melyekből kiolvasható, hogy milyen tétován lehet megtalálni valamilyen kapaszkodót a hazai pártpreferencia kérdésében.
Köszönöm megtisztelő érvelésedet, nem vagyunk egy hullámhosszon, ez nem baj!

Mariann19 2016.11.26. 13:45:22

@Zsoltbacsi:
Persze, hogy értetted. Nekem volt stiláris hibám, azt korrigáltam

Mariann19 2016.11.26. 13:55:35

@Zsoltbacsi:
Kedves Zsolt bácsi!
A lényegre!
A kormánynak nem az volt a deklarált célja a közmunkások bevetésével, hogy megszüntessék az otthoni heverészést.
Az volt a gyógyszöveg, hogy a közmunkás foglalkoztatás egy átmenet ahhoz, hogy ezek az emberek készen álljanak a hivatalos munkaerő piacon.
A kormány bevallotta, hogy ez a hipotézise nem jött be.
Ennek a jóslatnak a meghiúsulásához nem kellett valami kifinomult elme. Ahhoz valóságos munkahelyeket kell teremteni, bővíteni a termelést. Ott viszont, ahol a jövedelmi viszonyok nem adnak lehetőséget a fogyasztáshoz, oda nem szükséges az emelt szintű termelés. Pedig nálunk összefüggéseiben nincsenek meg ezek az összeölelkező tényezők.

Zsoltbacsi 2016.11.26. 14:00:58

@Mariann19:

Trumprol:

Tetszik/nem tetszik o az usa elnoke. A Clinton fele hoborges meg tenyleg megalazo. Ok beszelnek most 3. vilaghaborurol, aki verbe folytotta az egesz kozel keletet (arab tavasz) Az ukran felkelest is ok hoztak ossze az NGO-k hathatos segitsegevel, szoval a helyukben en csondben maradnek, Trump hozza kepest egy Gandhi....
Peldaul ok vadoljak Irant, hogy haborut fog kirobbantani. Ajanlom neki, hogy nezzen utana a tortenelemkonyvekben, hogy Iran (es a jogelodje Perzsia) mennyi haborut inditott az elmult 150-200 evben! Megsugom neked: 0-at, mindig oket tamadtak meg. Ehhez kepest az istenitett Izrael.....
(es akkor a kiszivargott emailek tartalmarol mar ne beszeljunk....)

Szoval az a helyzet Usaban, mint nalunk valamennyire, hogy lehet valasztani a (bocs a nyerssegert) a szar es a fos kozott, es a tobbseg a kisebb rossz alapjan Trump melle allt.
Itt van egy diagram az elmult 6 ev kozvelemenykutatasi adatairol:
i.imgur.com/Wlv19WI.png

Vilagosan latszik, hogy a Fidesz 2x is megreccsent (20% a kitiltasi ugy miatt, 15% a netado idejen), es latszik, hogy a fidesztol elpartolo embereket senki se tudta megszolitani az ellenzek kozul. En csak arra tudok gondolni, hogy lehet hogy csalodnak az emberek a fideszben, es elpartolnak tole, de a DK/MSZP stb-t meg jobban utaljak...

Meg egyszer a manyuprol: ha annyira egbekialtoan jogellenes volt, akkor miert nem tudtak sehol, semelyik forumon se eredmennyel megtamadni? Mert probalkoztak rendesen....
(Mellesleg a regioban tobb orszagban is ez tortent)
Ja tudom, a Gyurcsany meg abba kotott bele, hogy miert kellett a Molt visszavasarolni, es miert annyiert. Hat azert, mert ez nem olyan mint a kenyer, hogy ha ma nincs kedvem elmenni a peksegbe, akkor majd holnap, meg is var, es az ara se fog valtozni....

Bocs a csapongasert

Zsoltbacsi 2016.11.26. 14:04:27

@Mariann19:

"A kormánynak nem az volt a deklarált célja a közmunkások bevetésével, hogy megszüntessék az otthoni heverészést. "

Dehogynem. Illetve mondtak ezt is.
Egyebkent vannak Szabolcsban es Borsodban falvak, ahol egyszamjegyu a nem analfabetak aranya, veluk szerintem nem sok mindent lehet kezdeni.
Egyebkent lehet hogy tevedtek, de legalabb ok megprobaltak valamit csinalni, nem csak osztottak a segelyt, mint a tisztelt elodeik.

Egyebkent a Fletonak is voltak legalabb ekkora mellenyulasai. Peldaul a vizitdij legfobb erve az volt, hogy majd megszunik a halapenz....

Mariann19 2016.11.26. 15:06:58

@Zsoltbacsi:
Érdekes, hogy a közmunkások foglalkoztatása és a rendszerváltás előtti bérszabályozás /bérszínvonal, bértömeg/ céljai mennyire egybeesnek.
Mindkét rendszer lel kívánta palástolni a munkanélküliséget, de eltérő technikával tette ezt.
A szocik a bérszínvonal meghúzását azért alkalmazták, hogy a magasabb jövedelmeket szintjét az alacsony jövedelmű, ú.n. vattaemberek alacsony jövedelmével csökkenthessék a központilag meghatározott szintre.
Jelzem, a szocik módszere így nem sértette az emberi méltóságot, hiszen azonos jogú munkavállalóknak érezhették magukat az érdekeltek.
A közmunkás státusz viszont megalázó foglalkoztatási formula, mert alacsonyabb rendű kategóriájú a köztudatban, stigmatizált munkavállalás.
Nem is voltak olyan hülyék a szocik, mert képesek voltak magát az embert megvédeni, és úgy kialakítani a szabályozást.
Trump megválasztásának két fő okot találok.
Az egyik az, hogy az USA-ban az előző kormányok az államot a nagy lehetőségek országának hírdették, a tömegek érdekeit kiszolgáló kormány szerepében tetszelegtek.valamennyi kormányban. Eközben a politika nemcsak elnézte, hanem támogatta is a jövedelemolló drámai nyílását, mely a középosztály lecsúszását eredményezte. Ezek az antagonisztikus ellentmondások dühöt generáltak, és mindegy, hogy ki alapon a rosszra szavaztak, legyen az bárki. Protestszavazás!
A másik oknál előre bocsájtom, hogy zsigerileg is a liberalizmus eszme odaadó híve vagyok, de nem ennek az eltorzult elveket hírdetőké, melyek az alapokat hazudtolják meg.
Ez a vétek jelent meg az USA-ban évekkel ezelőtt, amikor az emberi jogok, az egyenlőség és az eszme más nemes téziseit hangoztatva olyan tényezőket kényszerítettek az állampolgárokra, amelyek a tradicionális szokásokkal ellenkező irányba mentek, és amelyekre az állampolgárok még nem készültek fel.
Az emberek nem fogadják el, hogy a kormány mondja meg, hogy kit szeressenek, mely embercsoportokat kell eltartaniuk netán érdemtelenül, milyen megkülönböztető az elbírálás az igazságszolgáltatásban, és így tovább.
Tudatos állampolgárok elutasítják a demokrácia hangoztatása közbeni kényszereket, azt, hogy nevelni akarják őket. Ilyenkor jön a csakazértis protestálás, és ez a vége.
Kis színesként bedobom azt a direktívát, mely szerint pl. a filmgyártásban mindíg kellett néger, vagy más színes bőrű szereplő, a pozitív hős szerepét ráosztva.
Azt hiszi valaki, hogy egy ilyen sanda szándékot nem veszi észre az állampolgár? Dehogynem, és még jól fel is dühíti. Ilyen apróságokon is múlik néha a világ dicsősége.
Írsz a Fidesz népszerűségi index változásairól.
Korábban elég hektikusak voltak, van mostanában is némi imbolygás, de a Fidesznek a kizárólagos hatalmánál fogva mindíg módjában áll az közvéleményt adományokkal vagy a nemzeti érzés érzelmekre ható aktivizálásával helyrebillenteni átmenetileg megrozzant népszerűségét.
Arról nem is szólva, hogy Orbánnak malaca volt, mert pont akkor jött be a migránskérdés, amikor eléggé megroggyant a Fidesz.
Ebből a helyzetből sokáig megélnek.
Az országnak ebben az a tragédiája, hogy egyszerűen nem kormányoznak, vitalitásuk csupán a hatalom fenntartásában jut érvényre.
Jó lenne, ha az USA jelenségre vetnék figyelő szemüket, mert ott az ómen.

Zsoltbacsi 2016.11.26. 21:10:51

@Mariann19:

Nagyjabol egyetertek azzal amit irtal Trumprol, meg az amerikai helyzetrol, de en sokkal direktebben es egyszerubben fogalmaztam volna. Velemenyem szerint azt unta meg a nep, hogy hulyenek van nezve. Olyan dolgokkal kapcsolatban vannak kioktatva, amit egyebkent a sajat szemukkel latnak, hogy nem igaz.
Tudom, hogy szerinted, meg a dksok szerint elfogult vagyok, de en Gyurcsanyban is ugyanezt latom. Peldaul o probal mindenkit demokraciabol kioktatni, megis szinte naponta az ellentetet cselekszi:
Ugye o hangoztatta a leghangosabban az osszefogas szuksegesseget, aztan az elso egyeztetesen kigolyozta a fel tarsasagot. Vagy ugyanezzel kapcsolatban felhozhatnam ezt a blogot, illetve a testveret a Nyugati Fenyt is, ahol szinte minden mas partot allandoan fikaznak. Es akkor elvarjak kozben, hogy a tobbiek jo kepet vagjanak hozzajuk...
De a legszebb pelda a nepszavazasok tortenete. Ugye allitolag Orban a diktator, megis mi tortent?
Orban iden 2x ranezett a kozvelemenykutatasokra, es visszavonta a boltzarat es a netadot is. Tisztelettel megkerdem, talan Gyurcsany visszavonta a vizitdijat? Ugyanazok a kozvelemenykutatasi adatok neki is a rendelkezesere alltak, megsem lepett semmit. Mondjuk meg is kapta a valaszt 85:15 aranyban... Szoval o beszel demokraciarol...
A masik meg, hogy nem tudom mi alapjan varja el, hogy az emberek elhigyjek rola a kormanyzokepesseget, ha meg egy kis varos helyi kepviselohelyen se tudnak megegyezni? Biztos emlekszel a dunaujvarosi esetre. A leheto legkedvezobb helyzetben (balos varos, annak is a lakotelepi resze, gyilkossagert lecsukott kepviselo) addig marakodtak az mszp-vel, amig megnyertek az egeszet a neveto harmadik fidesznek. Vagy hogy arrol se tudnak megegyezni, hogy okt 23-an hol tuntizzenek....?
Nem vagyok fidesz szavazo (Vona altal "lenyesegetett vadhajtas" vagyok), de osztom a velemenyuket, hogy meg egy kozepes/rossz vezetes is jobb, mint az anarchia es a folyamatos belso harcok...

Zsoltbacsi 2016.11.26. 21:27:38

@Mariann19:

"Arról nem is szólva, hogy Orbánnak malaca volt, mert pont akkor jött be a migránskérdés, amikor eléggé megroggyant a Fidesz. "

Ebben felig egyetertek, de biztos hallottad Te is a mondast, hogy annak van szerencseje, aki tesz is erte (sportmeccseken gyakran elojon)
Tehat a mondatod igaz, de tegyuk hozza, hogy 2014 januarjaban a Charlie Hebdo tamadas utan mar megmondta, hogy ebbol hatalmas baj lesz, megis tobbek kozott Gyurcsany altal le lett fasisztazva es nacizva. Es utana is bo 1 even at minden forumon surgette, hogy tegyen valamit az EU, de mindig ki lett nevetve es lenacizva. Akarmennyire is tagadjak a dksok, az ido ot igazolta! Ahogy a menekultvalsag balos mantrai is az o malmara hajtottak a vizet:

Nincs menekultvalsag
Van menekultvalsag, de csak haborus menekultek jonnek
Jo, tenyleg a fel vilag jon, de mind nagy tudasu orvosprofesszor es raketa-technikus
Jo, a nagy resze a sajat nyelven is analfabeta, de nincs kozottuk terrorista
Jo, valoban bejutott nehany terrorista is, de akkor sem kell kerites

Ideje lenni végre felebredni a baloldalon, hogy nem a nyertes lovon ulnek ezzel a mentalitassal. Nem futtyogni kellene, hanem lemenni vegre a nep koze, megerteni, meghallgatni oket. Mert most le lehet oket narancsbirkazni, proletarozni, csurhezni és fasisztazni ( szigoruan az altalanositas neveben, pedig az ellen Huuu de nagyon kellene kuzdeniuk…. ) , de megerteni a motivaciojukat, hogy miert van fix 2,5-3 millio szavazoja a Fidesznek, az mar munkas…meg ahhoz esz is kell.
Pelda: Latni, hogy a magyar atlag magasrol szarik a baloldal altal sulykolt ugynevezett europai ertekekre, mert a maslovi piramis azon szintjen vegetal, ahol a szivarvanyos Pride-t meg nem tudja ertekelni.
Kovacs Bela Gyorben nem erti, hogy az europai szolidaritas neveben o miert keres 800 eurot, mikozben Hans Regenkurt, kint Ingolstadtban 3000-t, pedig ugyanazon a gepen, ugyanazon gombokat nyomogatja, ugyanannyiszor.
Megneznem az oly’ elfogado, peldakent sokszor emlitett nemet vagy sved allampolgarokat mennyire lehetne motivalni mindenfele eszmekkel, ha ok is 600-900 eurot ( brutto! ) keresnenek egy honapban es ho vegere dilemmazni kellene, hogy vajon a gyereknek legyen cipo vagy az aramot fizessuk be.
Ehelyett mit csinal a baloldal:

- Beleszalad a menekultekkel kapcsolatos orbitalis csapdaba:
Nincs menekultvalsag
Van menekultvalsag, de csak haborus menekultek jonnek
Jo, tenyleg a fel vilag jon, de mind nagy tudasu orvosprofesszor es raketa- technikus
Jo, a nagy resze a sajat nyelven is analfabeta, de nincs kozottuk terrorista
Jo, valoban bejutott nehany terrorista is, de akkor sem kell kerites

-Minden kisebbseget es az atlagtol elterot csontig tamogat es azon morfondirozik, hogy vajon egy homoszexualis pasi es egy nobol atoperaltatott ferfi kozossege csaladnak minosul-e es igenybe veheti-e a Szocpolt. Komolyan, ez mennyi szavazatot hoz? 3-5000 ezret? 8-at? Kell ezzel is foglalkozni, de akkor, amikor az orszag nagy resze mar rendben van.
-Minden szar, amit Orban csinal. Ez netto baromsag. Igenis tortentek olyan intezkedesek ezekben a ciklusokban, amivel szavazatot „vasarolt” a Fidesz. El lehetne lopni az otletet es meg jobba tenni. Olyan „DE” hatasok, amik megtortentek ismeroseimmel ( egyik sem milliardos vagy part kozeli, mind egyszeru honpolgarok ):
-Orban diktator! ( DE marha jo volt fix arfolyamon forintositani a hitelt, mert mar a kuszobot ragtuk )
-Ellopjak az EU-s penzeket ( DE baromira jol jott az egykulcsos adorendszer, a 3 gyerekes tamogatassal egyetemben. Most eppen kibovitik a hazat! )
-Tetulada narancsmaffia ( DE bazzeg a 2,5%-os Matolcsy hitelt felvette a vallalkozasa fejlesztesehez, ami most eppen rekordbeveteleket er el! )
-Ezzel szemben en nem emlekszek egyetlen DE hatasra Gyurcsany alatt! Lehet, mert regen volt, de valahogy nem nagyon talalok az emlekeim kozott egyet sem.(Egyetem utan elso munkahelyen "hivatalosan" brutto 220ert vettek fel es ezzel a "hatalmas" osszeggel mar a legfelso savba kerultem, es ram mutogatott Gyurcsany, hogy en vagyok a gazdag. Es ezt akarjak visszahozni)

Lehet a Fidesznel jobban csinalni, boven ad erre lehetoseget! Csak ahhoz dolgozni is kene, mert az "Orban takarodj" nagyon nem eleg, megis megakadt 2010 ota itt a lemez...!

Zsoltbacsi 2016.11.26. 21:33:10

@Mariann19:

Csak a lenyeg maradt ki az elozobol: szoval igazad van abban, hogy a menekultvalsaggal hatalmas mazlija volt Orbannak, de azt senki se kerdojelezheti meg szerintem, hogy korabban megdolgozott erte. Tudod, lottonyertes is csak abbol lesz, aki eloszor megveszi a szelvenyt...

Most vettem eszre, hogy veletlen 2x illesztettem be formazas kozben a menekultes reszt, nem baj, legalabb hangsulyosabb :)

Mariann19 2016.11.27. 16:38:25

@Zsoltbacsi:
Akkor menjünk sorjában.
Trump megválasztásának okait te sommásan, én részletesebben indokoltam. Stiláris különbség.
Orbán és Gyurcsány demokrácia felfogása és gyakorlása Gyurcsány javára szól. El is várható, hiszen a baloldal alapideológiájához szorosan kötődik.A két politikusnál te a népakarat elfogadását indokoltad azzal,hogy Orbán a NET adó és a boltzár tárgyában visszavonta a lépését. Hogyne, mert beszart az egész országban zajló tüntetésektől, mely a net adó miatt szerveződött. Ugyanakkor egy ország demokratikus működését súlyosan sértő törvényhozásait vezette be, és fütyült a sajtószabadság, az emberi jogok érvényesülésére, melyek mind a hatalma megtartásának erőszakosságában fogantak.
A sokat emlegetett vizitdíj. Ne keverd a demokráciát a gazdasággal. A vizitdíj az eü reformjának része volt, de hamvába holt. Pontosan azért, mert A Fidesz minden intézkedést megtorpedózott, a népszavazást is ennek jegyében szervezte. Az eü reformjával egy korszerű rendszert kívánt az akkori kormány megvalósítani, mert képes volt távlatokban gondolkozni. Nézd meg mi lett az eü-ből Orbánnak köszönhetően. A varratokhoz már a Gazdaboltokban kell megvenni a damilt, hogy a műtéti sebet bekötözzék.
Sajnos, Orbán nem viseli magán az államférfi jegyeit, izgága, narcisztikus személyiség önkép, önértékelés nélkül. Láthatóan nem képes perspektívában gondolkozni, döntéseiben improvizál, és látható is napjainkban az anarchia, amelynek okozójaként a baloldalt kárhoztatod. Nem veszed észre, hogy már nem a baloldal van kormányon?
Igen, azt mondom, hogy Orbánnak a menekültválságot az Isten küldte, mert kezdett nagyon rozoga lenni a népszerűsége. Minden képzeletet felülmúlóan használta ki ezt a helyzetet a Fidesz pozíciójának stabilizálására, sikerült is neki. Ismeretes volt a magyarok idegenellenessége, ezt aztán csak jól felturbózni kellett.
Most a kedved szerint szólok. Hiba az ellenzék részéről a menekült ügy mellett kardoskodni akkor, amikor ismert az állampolgárok - finoman szólva - a menekültek iránti antipátiája. Ezzel a felállással szavazók sokaságát sikerült elveszíteni.
Lehet itt egyetemes értékekről beszélni, de az ellenzéki pártoknak az ország érdeke az első, és ezt az Orbán kormány leváltása jelenti.
Ezzel az apolitikus kiállással nem szolgálták ezt a célt, hanem ellene mentek.
süti beállítások módosítása