Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

A demokratikus ellenzék győzött

2016. október 03. - Európa Kávézó

Orbánnak két politikus felszólítása fájhatott leginkább: Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor közölte, hogy távoznia kell. Előbb az ősi ellenfél, az utolsó demokrata, aki legyőzte őt, utóbbi a kígyó, akit polgári körében melengetett a keblén. A tábor pedig nem nőtt a vizitdíjas népszavazás óta, pedig mindent elárasztott a gyűlöletkampány és a mozgósítás.

gyf_nepszavazas.jpg

(A Gyurcsány által kezdeményezett távolmaradás került többségbe)

Orbán népszavazása érvénytelen és eredménytelen lett. Lehet ezt bárhogy magyarázni: ez bukás. A népszavazást ő írta ki, az általa legfontosabbnak tartott ügyben, az általa létrehozott szabályok szerint. És elvérzett vele. Nagyokosék most azon ugrálnak, hogy na de volt 3 millió NEM szavazat. Ennyi jött össze az olimpiai közvetítések megszakításából? A városok és falvak szétplakátolásából? A rejtélyes robbantásból, amelynek több mint egy hete egy nyomorult gyanúsítottja sincs? Ennyi jött össze a sorosozásból, a brüsszelezésből? Ennyi jött össze az ellenzék hazaárulózásából, a rengeteg piros-fehér-zöld ragaszból, a nácik rászervezéséből a DK élőláncára? Ennyi jött ki az utolsó napi hazudozásból, hogy érvénytelen szavazás esetén megnyílik a határ a menekültek előtt? Ennyi jött össze a közalkalmazottak, a közmunkások, romák kivezényléséből? Ennyi telt az egyházak, a fodorok, szilik, elempék, ákosok, nagyferók, thürmerek felvonultatásából?

ov_nepszavazas.jpg

(Az arcok eláruják, miféle "elsöprő győzelmet arattak)

Az ország bebizonyította, hogy gyűlölettel és félelemkeltéssel nem lehet megvenni, nem hagyja magát terrorizálni. A DK által meghirdetett, később a többi demokratikus ellenzéki párt által később elfogadott távolmaradás került többsége. Ez Gyurcsány Ferenc személyes győzelme. A DK amúgy is a legerősebb, legszervezettebb kampányt csinálta végig. Rajtuk kívül leginkább a kétfarkút emlegették pozitívan, igaz, ők csak plakátoltak, fórumokra, utcai megjelenésekre nem telt tőlük. A kezdeti bizonytalanság után az MSZP is összekapta magát. A többiek alig látszottak... Fontos szerepe lett a sok érvénytelen szavazatnak is. Ez is a lázadás egyik jele volt. Sokan, akik munkájukat, hozzátartozóik megélhetését féltették, ezt a megoldást választották.

Külön meg kell említeni, hogy Budapest brutális pofont küldött Orbánnak, aki súlyosan téved, ha azt hiszi, hogy a nemmel szavazók 3 millió ember az ő tábora. Ott vannak benne a Jobbik szavazói, meg azok a baloldaliak is, akik ugyan sosem szavaznának Orbánra, de akikre a migráncsozás hatni tudott.

Magyarország győzött elsősorban, mert civilizált, kulturált, európai arcot tudott mutatni a külvilágnak. Aki szereti Magyarországot, az otthon maradt, és a hazaszeretők vannak többségben. Orbán most a távozását követelő Vonával egyezkedhet illegitim alaptörvényéről, Gyurcsány pedig motorja lehet az általa mindig is fontosnak tartott ellenzéki együttműködésnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr2011762383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dundyvega 2016.10.03. 12:42:20

Egyben azért tévedsz, a távolmaradás a szavazástól egyáltalán nem Gyurcsány Ferenc érdeme, inkább annak köszönhető, hogy a magyar társadalom le se szarja a politikát. Azaz nem Gyurcsány Ferenc nyerte meg a szavazást, hanem lustaság.

toportyánzsóti 2016.10.03. 14:23:25

Gyurcsány már vesztett 2 milliárdocskát,ki tudja meddig bírja pénzelni a hobbiját...

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.10.03. 14:34:48

@dundyvega: Ez tökéletesen így van, de ne fáraszd magad, a szerző sem a számokat, sem a tényeket nem szereti.
Eddig Mo-on a módszerváltás óta egyetlen szavazáson sem jelent meg a választók kb. 40%-a. A legnagyobb részvétel esetén sem. Tehát ezt a számot most is nyugodtan le lehet vonni a tartózkodók létszámából. Ha ezt megtesszük, és mellérakjuk az eredmény (nem eredményesség) százalékos értékét, akkor kénytelenek vagyunk szembenézni a valósággal, hogy Mo-on jelen pillanatban a legnagyobb politikai aktivitást feltételezve (tehát a biztosan nem szavazók táborával csökkentett minden szavazót feltételezve) a "NEM" pártiak legalább kétszerannyian vannak, mint az ellenoldal. Persze ez csak matek, ilyen természettudományos érvelések ezen a blogon olykor sem fordulnak elő. Itt csak a másik legyűlölőzése, lefasisztázása, lefityiszezése zajlik. Akinek valamiféle reális nézetei vannak, abból rögtön Orbán szekértolója lesz föggetlenül attól, hogy talán nem is kormánypárti, csupán gondolkodik olykor.

no successful 2016.10.03. 19:59:43

Semmi gond gyerekek ez a szavazás nyilván nem kötelezi az uniót semmire.
Sőt, esetleg előírhatják, szankciók terhe mellett a kötelező kvótát.
Innentől a képlet egyszerű. A mostani népszavazás felfogható egyfajta felmérésnek is, hogy hol tolerálják nálunk helyileg leginkább a migriket.
Nos, oksi, fogadjunk be hát migriket, de hol helyezzük el őket ?
Nyilván olyan helyeken, ahol jobban tolerálják őket, a szavazatszámlálás szerint.
Így elkerülhetőek az atrocitások.
Pl. Budapest VII. és VIII. kerület. Stb.

midnight coder 2016.10.03. 20:03:33

Elég olcsó dolog a nem szavazókat a saját táborba sorolni. De aki ezt teszi, az saját magát csapja be. Az aki nem ment el szavazni, jó eséllyel a parlamenti választáson is ugyanezt fogja tenni. Még az sem feltétlenül igaz, hogy aki azért nem ment el szavazni, mert utálja Orbánt és a FIDESZ-t, az majd a ballibre fog szavazni - attól mert valaki nem szereti Orbánt még nem jelenti azt, hogy Gyurcsányt vagy az MSZP-t jobban kedveli. Szóval, aki a balfék oldalon ma ünnepel, alighanem előre iszik a medve bőrére.

Zsoltbacsi 2016.10.03. 20:04:06

Senki nem vitatja, hogy jogilag érvénytelen volt. Azaz Orbán nem érte el a leginkább áhított célját. De az is igaz, hogy kábé mission impossible volt 50% körüli NEM-et összehozni (azt mindenki előre tudta, hogy érvényes IGEN alig lesz), szóval ezzel a célkitűzéssel csúnyán eltaktikázta magát, most emiatt nem tudja meggyőzően kommunikálni az eredményt.

DE...
Elvtársak, nézzük már meg a számokat!

Kábé 8.200.000 szavazásra jogosult van összesen.
Kábé 3.200.000 darab NEM szavazat érkezett.
Ez a matematika nyelvén kábé 39 százalék. Az ÖSSZES szavazó között! Ennyit még az udvari közvélemény-kutatók se mérnek soha a fidesznek meg a jobbiknak együttvéve.

Tovább megyek. Egy átlagos parlamenti választásra ritkán megy el 5 millió embernél több (2002 ebben kivétel volt). 5 millió szavazó az olyan 61% részvételnek felel meg. Számoljunk akkor ennyivel.

3.200.000 az 5.000.000-nak mennyi is? Bizony, 64 azaz HATVANNÉGY százaléka!!!

Ez kétféle értelmezésre ad lehetőséget.
a) Ellenzékiek is nagy számban mentek el NEM-mel szavazni, tehát a bojkott nemhogy sikeres nem volt (az akkor lett volna, ha a kormánypártiakat is sikerült volna otthon tartani), hanem épp ellenkezőleg, csúfos kudarc lett.
b) Ha az ellenzékieket sikerrel otthon tartották, akkor meg tényleg minimum 3.200.000 fidesz+jobbik szavazó van. Akkor viszont most kezdenék fosni az ellenzék helyében 2018-tól, mert ezzel a számaránnyal csúnyább verés néz ki, mint 2010-ben.

Szóval Orbán, a nagyobb égést elkerülendő, nyilván az ellenkezőjét mondja a valóságnak. Azt mondja, papíron nem nyertek, de szimbolikusan igen. Valójában pont, hogy szimbolikusan nem sikerült nyerniük (ahhoz kellett volna a jogi érvényesség), ellenben papíron, a puszta számokat nézve bődületesen nagy győzelmet arattak.

Kedves ellenzék, teccikérteni? 3,2 millió ember áll veletek szemben!

1ghost 2016.10.03. 20:20:25

"Kedves ellenzék, teccikérteni? 3,2 millió ember áll veletek szemben! "

Grat. Ennél még a köztévé is ritkán hazudik nagyobbat.

Az igazság az, hogy noha a göbbelsi propagandagépezet mindent bevetett, (egzisztenciális fenyegetés, félelemkeltés), ám még egy pártok felett lévő ügyben is akkorát taknyolt orbán, mint az ólajtó.

Magyarország kiütötte a korrupt, velejéig tolvaj fideszt!

Jöhet 2018!

Ahol szavazunk a stróman mészáros lőrincről, a helikopteres rogánról, matolcsy havi 2 millás közpénzzel finanszírozott kurvájáról, a szétkúrt egészségügyről és a többi fideszes gazemberségről.

A java még csak most jön!

Zsoltbacsi 2016.10.03. 20:26:34

@1ghost:

"ám még egy pártok felett lévő ügyben is akkorát"

Érdekes, eddig ti tiltakoztatok a leghangosabban, hogy ez pártok felett álló ügy lenne....
Ez se jött be :)

ob.szerver 2016.10.03. 20:37:45

@Zsoltbacsi:

1. Ha Orbán nem bízik az érvényes szavazásban, akkor nem írja ki. Az ember nem szívesen megy házhoz a lófaszért. Márpedig az érvényességnek a közelében sem volt.

2. Egy olyan kampány, amelyben a kormány-ellenzék aránya 100 : 1 de inkább rosszabb, nyilvánvalóan tisztességtelen, sőt kifejezett választási csalás, ami hat olyanokra is akik egyébként ellenzékiek. Ha a 10-20 milliárdot plusz a több ezer órányi "közszolgálati" műsoridőt tisztességes tájékoztatásra, empátiára és toleranciára nevelésre fordítják, és a fidesz gyűlölködik 30 millióból, akkor szerinted mennyi maradt volna a 3,2-ből? Ez a szám mindössze erre az egy témára vonatkozik az adott manipulált körülmények között.

3. A fidesz az utolsó 16 jelentős pótválasztásból 14-et elveszített, miközben hosszú éveken keresztül mindent megnyert. Spontán fidesz ellenes szélsőjobb-ballib választói koalíciók nyertek több helyen is. Nem érdemes összeadni a fidesz és a jobbik szavazóit, még ha értékrendben és mentalitásban nincs is köztük sok különbség.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.10.03. 20:44:49

"Orbán most a távozását követelő Vonával egyezkedhet illegitim alaptörvényéről, Gyurcsány pedig motorja lehet az általa mindig is fontosnak tartott ellenzéki együttműködésnek."

Illegitim Alaptörvény? De jó ezt néhanapján posztolótól látni-olvasni. Egyébként valóban az, csak a bibi meg ezzel az, hogy az ellenzék képviselői parlamenti esküjükben pont felesküdtek erre az illegitim tákolmányra Gyurcsányostúl, péemestül, együttestül, emeszpéstül, mindenestül. A kormányoldallal együtt 2014 óta immáron az ő feladatuk is védeni Orbán tákolmányát és igazodni hozzá.

Ha Orbán beleírja a most nem is létező eu-s menekültkvóta Magyarországra nézve való semmisségét, Gyurcsányéknak azzal együtt is szolgálniuk kell az Alaptörvényt. Hiszen felesküdtek rá. Az eskü pedig kötelez.

1ghost 2016.10.03. 20:45:38

@Zsoltbacsi:

Hát ezt tövig beszoptad!

"Orbán nem vitázik, mert a népszavazás "nemzeti jelentőségű, pártok felett álló ügy".

Mire a te fideszbérencként:

Kedves ellenzék, teccikérteni? 3,2 millió ember áll veletek szemben."

Jobban meg vagy zakkanva, mint a fidesz vezérkar. Nem csoda, mert nem csak orbánnal, hanem a talpnyalóikkal is felmosták a padlót a magyarok!

Exploiter 2016.10.03. 20:50:25

Én úgy tippelem, vannak még jó páran, akik nemet mondtak volna, ha nem a fidesz teszi fel a kérdést.
Mivel ez valahol mélyen tényleg nem pártokról szól, ezért épp olyan hülyeség a szavazókat Fidesz bázisnak tekinteni, mint a távol maradókat ellenzékinek.
Egy dolog biztos, azok között, akik vették a fáradtságot ixelni, nem mérhető a bevándorláspártiak száma. Ezt ideje lenne mindenkinek elfogadni, aki indulni akar a következő választáson, de hiába jártatom a szám.

Zsoltbacsi 2016.10.03. 20:53:57

@ob.szerver:

1: Alapvetoen egyetertek veled. Irtam is.

2: Abban hogy tultoltak igazat adok, nekem is gusztustalan volt a nyomulas. De legyunk fairek, az ellenzeknek se nyomott senki pisztolyt a fejehez, hogy balfaszkodja el. Meg az utolso heten is vagy 4 valtozatot mondtak felvaltva. Raadasul a jobbik nem is kampanyolt, tehat valamennyi potencial meg boztos maradt bennuk is.

3: Ez igaz, de a 14bol a tobbsege jelentektelen volt, ellenben az ellenzek meg a legfontosabbat is elszurta. Ott, ahol a gyilkossagert lecsukott helyett volt valasztas, ahol addig balfaszkodtak, mig megnyertek a fidesznek

+1 Ha lesz meg robbantas europaban, marpedig valoszinuleg lesz sajnos, az tovabb viszi le a balosokat.

+2 Europa osszes fontos orszagaban el lesznek zavarva a migranssimogatok, szoval egy hollande es merkel es renzi nelkuli euban meg fog noni a respect!

Zsoltbacsi 2016.10.03. 20:59:10

@1ghost:

Nagyon sotet vagy, ha nem erted.
Pont ezt szajkoztam en is hetekig, hogy partok felett allo ugy. Erre az olyanok mint te mindig kioktattak, hogy az nem ugy van, ez csak orban maganakcioja, csak azert csinalja, hogy ne beszeljunk a lopasokrol.

Ezek utan, amikor fel merem hozni, rogton megint nemzeti ugy lett.... micsoda veletlen....

Zsoltbacsi 2016.10.03. 21:01:00

@ob.szerver:

Meg a 3as pontodhoz tegyuk hozza, ha fair akarsz lenni, hogy az mszp+dkt se lehet osszeadni! Sot, ezek meg sokkal kevesbe kompatibilisek, mint a fideszek, lassan 10 eve latjuk....

1ghost 2016.10.03. 21:04:12

@Zsoltbacsi:

Látom padlót fogtál a tegnapi események hatására. Már olyan hülye vagy, hogy saját magadat sem érted.

A gazdád is KO.

William Kidd 2016.10.03. 21:05:18

A Fletot picsan rugdossuk, amig csak lehet. Az az ember meg egyszer nem fog a hatalom kozelebe jutni Magyarorszagon. Bohocnak es valasztekbovitesnek termeszetesen megfelel.

Zsoltbacsi 2016.10.03. 21:07:17

@1ghost:

Miert?

Ha azt mondom, hogy nemzeti ugy, akkor nem igaz, mert orban csak terel,es amugy csak rola szol.
Ha azt mondom, hogy rola szol, akkor rogton ujra nemzeti ugy...

En mar nem tudok rajtatok eligazodni...

FikkFakk 2016.10.03. 21:10:16

Demokratikus? Haha.

Ellenzek? Hihi.

Gyozott? Hehe.

1ghost 2016.10.03. 21:15:30

@Zsoltbacsi:

Hát éppen ez az! Hol ezt mondod, hol azt!

Ez KO. hatása!

Zsoltbacsi 2016.10.03. 21:20:24

@1ghost:

Ti oktattatok ki, en csak tanultam toletek.

De tegyuk fel, igazad van, es tenyleg nemzeti ugy! Akkor visszaszivod azt a rengeteg frocsogest, miszerint Orban csak a lopasokrol akarta volna elterelni a temat???? Ugye akkor az a hazugsagotok is megdolt, hogy a kampanyban kistafirozta a haverokat???

1ghost 2016.10.03. 21:30:22

@Zsoltbacsi:

Hát ez hullajó! Már megint hülye vagy! Úgy meg vagy zavarodva, mint vasorrú bába a mágneses mezőben. Összevissza beszélsz, és azt mondod, az mások hibája!

Hát édes öregem, te nem is padlót fogtál, hanem agyagba döngöltek a magyarok.

Zsoltbacsi 2016.10.03. 21:34:31

@1ghost:
Ha neked ettol jobb... Akkor legyel boldog, hogy a kedvenc partjaidnak sikerult legjobb esetben 1 millio embert tavoltartani... Nekem mindegy, en nem akarom elvenni az oromod! Sot! Gratulalok a mesteredek is, tudod, aki penzeli ezt a blogot is, szoval gratulalok az 5 millio szavazojahoz!

Laci A Lakli 2016.10.03. 21:45:32

Tehát jól értem, hogy a "demokratikus ellenzék" akik elméletileg a "demokraták". Most annak örülnek, hogy volt egy sikertelen népszavazás?
Ez szerintem sehogy sem lehet egy demokratikus siker. Ez pont azt jelenti, hogy az emberek leszarják a demkráciát, nem akarnak élni szavazati jogukkal. Ez pont a demokrácia HALÁLA. Pont ez a "demokratikus ellenzék" legnagyobb kudarca, hogy nem tudtak választ adni egy a FIDESZ által fondorlatosan kitervelt kérdésre, és erre az lett a válaszreakciójuk, hogy az emberek NE MENJENEK EL SZAVAZNI!
Éppen saját maguk által védett legfőbb intézményt TAGADTÁK meg!

1ghost 2016.10.03. 21:47:36

@Zsoltbacsi:

Hogy micsoda? Hogy neked mindegy? Normális vagy te, ember? És mégis mit gondolsz, a gazdád akkor miért fizet, miért van akkor 50 nicked?

Édes öregem, tényleg feküdj le csicsikálni, próbálj meg helyrejönni, mert annyira padlón vagy, hogy azt már én sem bírom nézni, pedig ti nyomorult tolvaj, fideszgazemberek tényleg nem érdemelnétek szánalmat.

varnaizs 2016.10.03. 21:49:53

@Zsoltbacsi: én már azt sem bánom,ha nyernek..különben megint felfordulás lenne,,, nem élné túl az orbán..

Zsoltbacsi 2016.10.03. 21:54:06

@1ghost: miert nem lattam toled soha sehogy egy normalis ervet.... Mindenre az a valaszod, hogy az orban,,,, olyan vagy mint a moricka, csak neked mindenrol nem a pina, hanem orban jut eszedbe!

Lelked rajta, en maradok a punciknal....

illaim 2016.10.03. 22:17:27

@Laci A Lakli: Ez a népszavazási bohózat egyszerűen alaptörvény ellenes, és semmi de semmi köze nem volt egy demokratikus választáshoz! Az pedig csak hab a tortán, hogy ha eredményes is lett volna, senkit semmire nem kötelezett volna! Amikor az agyadat mosták, nem szóltak hogy a mosásban össze is mehet?
Miről is hablatyolsz akkor te fékezett gondolkodású?

illaim 2016.10.03. 22:23:44

@Zsoltbacsi: Voltak érvek csak te képtelen vagy értelmezni meg felfogni,!
te csicska! Azon vajon elgondolkodtál e, hogy a tavaly őszi nagy vándorlásban, miért nem akart egy menekült sem Magyarországon maradni? Na ha ezt megérted, rájössz, miért volt kamu hazugság ez a 15 milliárdos néphülyítés! Annyi vigaszod lehet, hogy nálad nem ment kárba! LOL

Zsoltbacsi 2016.10.03. 22:37:04

@illaim: en doltem be? Most is te hangoztatod a 15 milliardot, ami sehol sincs megerositve, csak a soros fele atlatszo.hu bofogte fel.

A kovetkezo parbeszed jutott rola elszembe:

En: szerintem te 72,5 kg vagy!
Te: Megis honnan veszed?
En: Mert csak!

Persze franciaorszag is fos hely, nezd meg mit csinalnak a fustosok Calaisban. Sot a nemetek is szazakat szedtek le a kompokrol, eszerint Hamburg es Rostock is elhetetlen...
Nehogy mar ez a cigany csurhe legyen a merce...

De ha ezt szeretned hinni, csak tessek, nem lesz nekem attol jobb, ha maradsz alomvilagban kedves Csipkejozsika

1ghost 2016.10.03. 22:58:06

@Zsoltbacsi:

Hát édes öregem halálra röhögöm magam rajtad!

Te most komolyan, döntsd már el, a nőkről vagy a politikáról akarsz beszélni? Tényleg így kikészített a tegnap?

Zsoltbacsi 2016.10.03. 23:06:43

@1ghost: inkabb "elmenekulok" eloled, tudod, mert megijedtem az erveidtol, es elmegyek aludni. Pá

Bobby Newmark 2016.10.03. 23:14:37

" igaz, ők csak plakátoltak, fórumokra, utcai megjelenésekre nem telt tőlük."

Helóka, 16 éve 21. század van, elképzelhető, hogy a politikai diskurzus áthelyeződött a 19. századi "menjünk el egy helyre, hogy hallhassuk mit mond az okosember" szintről valahová máshová? Mondjuk az internetre, ahol talán a Kutyapárt az egyik legaktívabb?

Komolyan úgy gondolod, hogy fizikailag megjelenő fórumokra meg utcai megjelenésre van szükség ma? Ahol elérnek párezer embert egy alkalommal, míg a neten meg minimum tízszer annyit? Ha nem százszor, ezerszer annyit?

Bobby Newmark 2016.10.03. 23:30:55

@Laci A Lakli: Úbazmeg, terjeng az izzadságszag...

Tudod az van, hogy a bojkott is egy demokratikus eszköz, FŐLEG olyan esetben, amikor egy demokratikusnak TŰNŐ, de valójában megölt és megerőszakolt demokratikus intézményről van szó.

De gondolom te vagy az az ember, aki Rákosinak is tiszta szívből nyomatta a vastapsot, mert hát ugye demokratikus választás során került hatalomra, meg hogy teljesen rendben van, hogy el kell menni szavazni "demokratikusan", akkor is, ha az ellenzéki pártok be vannak tiltva, és csak egy helyre lehet tenni az x-et a szavazólapon...

1ghost 2016.10.03. 23:35:57

@Zsoltbacsi:

Aludni? Hát komolyan, te ma tényleg megkergültél!

Ugyanis én már két órája is mondtam, hogy csicsikálnod kéne. Na ugye!

De ha most azt mondod, hogy az agyadnak eddig tartott mindezt feldolgozni, akkor én rögtön dobok egy hátast. :)

Arthur Bloch 2016.10.04. 05:07:17

@William Kidd: Ejnye , ejnye!! Mit vettél a szádra?!! Otthon az ágyban bunkókám!

sőőtnagyonis 2016.10.11. 09:49:39

Úgy látom itt is vannak előretolt moszkvai csapatok, mint a M Időknél, akik jobban tudják mint Habony elvtárs kit kell helyretenni., Aki járt már Szibériában, tudja, medve nem játékszer.

sőőtnagyonis 2016.10.11. 10:36:34

Azért kellett a fölösleges, és kétes "eredményeket hozó "közvélemény kutatás" értékű népszavazást megtartani, hogy a kistelepülésektől is elzabrált bevételi forrásokat is megdézsmálják, nehogy a közmunkások bérezéséhez bevétel keletkezzen. Ilyen államosításnak hazudott trükkök 100-ai lapulna a fideszes demagógiák mögött.
süti beállítások módosítása