Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Gyurcsány diktálja a tempót

2016. szeptember 03. - Európa Kávézó

Nem az a tétje a népszavazásnak, hogy lesz-e kvóta, Orbán azt már megszavazta. Nem az a tét, hogy megvéd-e minket a hírhedt kerítés és be kell-e fogadnunk bárkit, hiszen a magyar hivatal adatai szerint eddig 1280 embert már befogadtunk. Nagyjából annyit, amennyi a kvóta. A tét valóban az, hogy az összes választópolgár többsége legitimálja-e szavazatával az Orbán-rezsim minden bűnét és hagyja-e az országot kiléptetni az Európai Unióból.

Gyurcsány Ferenc kampánynyitó beszéde egyértelmű volt. A DK szerint nem a menekültkérdés a népszavazás igazi témája és tétje, hanem az, hogy ha a többség elmegy szavazni, akkor Orbán úgy fogja értelmezni, hogy kormánya összes tevékenysége helyes és jogos volt. Az egészségügy tönkretétele, a félmillió magyar elüldözése, a rengeteg lopás, a törvénytelenségek, a fideszes feljelentések elsikálása, mások igaztalan perbe fogása, a magánnyugdíj ellopása, a kultúra megszállása és így tovább. Ehhez a félelem az egyetlen út. Ha félsz egy más színű, furcsán öltöző menekülttől, és Orbán azt mondja, hogy ő megvéd tőle, akkor nem fog érdekelni, hogy a kórházban fertőzésben meghalhatsz egy sima vakbélműtét során is.

Az a baj, hogy az MSZP totálisan összezavarja a választóit. Megnézik a felmérések, közvéleménykutatásokat, elszörnyednek, hogy Orbán gyűlöletkampánya miatt milyen sokan találnak ellenséget olyanokban, akik nincsenek is Magyarországon, és rögtön úgy érzik, hogy engedményt kell tenniük, meghajolnak a nyomás alatt. Pedig akinek most roppan a gerince, és bármiben engedményt tesz, még ha csak kvótának is nevezi, valójában az egész orbáni hatalmat legitimálja. Az MSZP most éppen azt teszi, hogy összezavarja saját választóit, akik ha elmennek szavazni, esetleg igent húznak be, azzal áttolhatják a népszavazást az érvényességi küszöbön. A kommunikációjuk zavaros. Nem lehet egy plakátra azt tenni nagy betűkkel, hogy IGEN, apró betűkkel pedig azt, hogy maradj otthon. Ezzel nagyon gyorsan muszáj lesz kezdeniük valamit... Ha azt mondják, MARADJ OTTHON, akkor azt kéne nagy betűkkel kiírni, nem azt, hogy IGEN, amit a fideszes Fodor Gábor mond a részvételről.

Az Együtt, a PM és a MoMa, három mikropárt érdekes kísérletbe kezdett. Miután látják, hogy külön-külön esélyük sincs az 5 százalék elérésére, most hárman közösen kampányolnak, egyúttal tesztelve egy lehetséges későbbi közös fellépés esélyeit 2018-ra. Igaz, egyelőre nem tettek mást, mint hogy távolmaradásra buzdítanak - nagyon helyesen - nekik kevésbé öröm, de ezt Gyurcsány javasolta először... Nem baj, az ő plakátjaik is számítani fognak.

A népszavazás értelmezési versenyt fog indítani. Az ellenzék - és az ország számára - nem lehet más a cél, mint hogy több, mint négymillió magyar otthon maradjon. Ha összeadjuk azokat, akik soha semmikor nem szavaznak, meg azokat, akik nem kedvelik a pártokat, de Orbán bukását hoznák közelebbre, meg a pártok híveit, akik tudatosan, pártjaik kérésére maradnak távol, akkor ez sikerülhet. Ebben az esetben Orbán mögött csak kisebbség áll, saját népszavazása bukik el, és 2018-ra újra lehetne gombolni a kabátot.

Ez a népszavazás megnyerhető, csak maradj otthon, ennyi a feladat!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr2011673284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marianna Hetyési 2016.09.03. 20:33:54

Fordor Gábor visszalépett a Fideszbe újra, vagy ez csak egy elírás? :(
Tudtunkal, a Liberális Párt elnöke.... még

ebella 2016.09.04. 05:39:41

Gyurcsányi legfeljebb otthon diktál bármit is. Nameg a baloldalon sem lesz rendes párt, amíg elfoglalja egy részét a baloldalnak Legalább annyit árt a baloldalnak mind Orbán az országnak, ha nem többet. A baloldal tőle lett ilyen impotens.

Csaba Szikora 2016.09.04. 08:40:15

Gyurcsány megint tele volt mint a délibusz.

zsuzsimami 2016.09.04. 10:00:55

@ebella: Gyüjtsön más is kb. félmillió szavazót és győzze le a baloldalon. Mem az a megoldás hogy áljon félre. Az Együt és a PM. sem tud ennyi szavazót felmutatni.

Veridicus76 2016.09.04. 10:47:53

Hazaáruló gyurcsányszopó propaganda.

ebella 2016.09.04. 13:47:44

@zsuzsimami: Én Jobbikra szoktam szavazni. Aki az idiótára szavaz, az akkor is baléra szavazna, ha az idióta visszavonulna, csak, hogy ne legyen kolonc a baloldal nyakán. Ha valódi baloldali lenne, nem egy pénz és hataloméhes senkiházi, ezt észrevenné, hogy vele biztos soha nem nyerhetnek, annyi a felhánytorgatható bűne. Éljen a neki átjátszott állami vagyonból boldogan és hagyja békén a baloldalt!

De persze nekem így is jó.
süti beállítások módosítása