Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Rehabilitálni Gyurcsány Ferencet

2016. július 19. - Európa Kávézó

Érdekes, még manapság is bátor mondatra vállalkozott egy Valkó Gábor nevű blogger a Klubrádióban. Azt bírta mondani, hogy az Orbán feletti győzelem érdekében a balliberális oldalnak rehabilitálni kell Gyurcsány Ferencet. Nem kell hozzá nagy töprengés, hogy igazat az adjunk az úrnak. Legalább "tiszta vizet önthetnénk a nyílt kártyák közé", és megbeszélhetnénk, mik az ő, mármint Gyurcsány "hatalmas bűnei", illetve azt is, kik jöhetnek szóba, mint az Orbán elleni csata vezéregyéniségei?

gyf_sokak.jpg

Az ominózus blogger arra hivatkozva mondta ezt, hogy Orbán legyőzése mindennél fontosabb, a korábbi miniszterelnök, jelenlegi DK elnök pedig megkerülhetetlen a baloldalon. Ha tehát aki ezen az oldalon elfogadja a fideszes mantrát a gonosz nyolc évről és a Gyurcsány a hibás típusú ostobaságot, az tulajdonképpen Orbánt és a Fideszt támogatja. Egyik oldalon a drágajóbolgárúr féle szövegek léteznek, hogy annyi sebet kapott a karaktere, lehet, hogy nagyrészt igazságtalanul, de ez már így marad, lépjen hátra. A másik oldalon a hontandrások, akik úgy reagálnak, hogy ha Gyurcsány megígéri, hogy Orbán bukása után, ha ők jönnek, újra lesz uber, vagyis olcsóbb taxi, akkor inkább ne legyen. A butaság és korlátoltság két alaptípusa ez.

Pedig olyan jó lenne valamilyen nyílt vitában megbeszélni, hogy mik voltak Gyurcsány Ferenc személyes és kormányzati bűnei. Főleg azt látva, amit Orbán művelt ebben az országban. Ellopta a közpénzeket? Feldúlta nemzetközi kapcsolatainkat? A haverjainak osztott földet, trafikot, uniós forrásokat? Agyonverte a parlamentarizmust, pártkatonákat ültetett független hivatalokba? Akkor, vagy most éltek jobban az emberek? Stadion épült, vagy kórház és egyetem? A reformjai nem segítettek volna az egészségügyön, az oktatáson? Akkor volt bóvli a magyar kötvény, vagy most? Akkor volt erősebb a forint és kisebb az államadósság, vagy most? Előre szólunk, hogy azokat a válaszokat, hogy nem, nem lopta el, de a túloldal démonizálta, karaktergyilkolta, most már mit tehetnénk, nem fogadjuk el. Ugyanis nem a túloldalt kell meggyőzni. Őket nem is kell, és nem is lehet. Azt kell látni, hogy a baloldali és liberális szavazó (vannak annyian, mint a jobboldalon) képes-e Gyurcsányt elismerve, elfogadva, tűrve új lapot nyitni a 2018-as ütközet sikere érdekében? 

És még mindig nem arról beszélünk, hogy Gyurcsány bármiféle közös ellenzéki vezető legyen. Az ennél bonyolultabb kérdés. Csupán azt mondjuk, nem lehet úgy legyőzni Orbánt, hogy van egy ember ezen az oldalon, akit megpróbálnak az oldalvonalon túlra tolni, akinek teljesítményét még mindig nem illik a helyén kezelni, aki pedig máig az utolsó választási sikerélményt adta a demokratáknak. Hogy van valaki ezen az oldalon, aki sokaknak nagyobb ellenség, mint Orbán, akinek tevékenysége nagyjából a hazaárulás kifejezéssel írható le.

Beszéljük meg végre azt a nyolc évet, dobjuk le a gátlásokat, előítéleteket! Próbájuk már meg a fideszes médiaáradattól függetleníteni magunkat, és ne higgyünk olyan kérilászlóknak, akik azt mondták, milyen jó lesz itt, ha jön az orbáni kétharmad...

Ennyi lenne a feladat. Nem kevés, de nem megsprórolható, és már a ciklus második felében járunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr858899910

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ROMANI ITE DOMUM! 2016.07.20. 08:18:46

A ruszkik már hazamentek! Itt az ideje leírni a judeo-kereszténység ideiglenesen hazánkban állomásozó alakulatainak, hogy: ROMANI ITE DOMUM! 

Trackback: Nyugati Fény - keleti módszerekkel 2016.07.19. 23:14:05

Ma reggel megjelent egy interjú a hvg.hu-n Szigetvári Viktorral, az Együtt elnökével. Szerintem sok fontos dolog elhangzik benne, érdemes elolvasni, de nem ezért kap külön posztot, hanem azért, mert ennek az interjúnak gyorsan utóélete lett. Szóba ker...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DarthVader 2016.07.19. 21:48:25

@Csumpitáz Béla:

Ezt az egész fostengert, ami itt van, leszarom, de erre válaszolok, mert kedvenc toposza a gondolkodásra képtelen orbánszar-evőknek:

"/lásd ÁFA le, majd választások utáni vissza"

A választások ugyi 2006-ban voltak. 2004-ben (!) a kormány kijelentette,(megjelent sajtóban) hogy az ÁFA kulcsokat csökkenteni akarja. (Addig volt 5, 15 és 25%-os.) Azt is előrevetitették, hogy lesz egy 5 %-os és egy 20 %-os kulcs. 2006 jan--ban a 25 %-os felső kulcsot ( ja, most mennyi is?) levitték 20 %-ra. A választások után szeptembertől (hát igen, kurva nagy bűnük volt, hogy utána és nem előtte) a 15%-os kulcsú termékeket átsorolták a 20 %-osba. Meg lehet tekinteni az ÁFA-kulcsokat az APEH/NAV honlapon visszamenőleg. Tehát nem levitték és felvitték, hanem 2 kulcs helyett lett egy közbülső, és nem titokban csinálták, mert 2 éve ismert volt.

A többi toposznak is hasonlóan izmos alapja van (ld. "el lehet menni".)

Hát valóban, gondolkodáshoz kell némi képesség, amire nem mindenki tud szert tenni. Van ilyen. Vannak ilyen fogyatékosok meg olyan fogyatékosok, és mint látjuk, rengeteg idióta is.

kvadrillio 2016.07.19. 22:07:57

most végre egy helyes csaj mondja a híreket az m1-en !!! :)

AK76 2016.07.19. 22:23:18

Muszáj térdcsapkodva röhögni az ilyen fogyatékos kuplerájokon mint ez az ájrópakávéház', vagy mi a tököm, ahol egy olyan, amúgy közútálatnak örvendő politikus visszatérésében reménykednek, aki nélkül soha a büdös életben sem jött volna össze a fidesz kétharmada, az első sem, nemhogy a második...vastaps, és gratula!...Amúgy nem csoda hogy 2016 -ban itt tart az ellenzék, koncepciótlan, karakter, és valós tartalom nélküli fantaszták, lúzerek, álmodozó ötletelők értelmetlen katyvasza, akik valós alternatívaként tekintenek egy olyan politikusra, amelyik konkrétan a komplett baloldal bukásának két lábon járó szimbóluma...Még egyszer, vastaps, nem lehet nektek eléggé hálás az Orbán kartell.

laci_52 2016.07.19. 22:36:37

@AK76: "aki nélkül soha a büdös életben sem jött volna össze a fidesz kétharmada"

Ott a pont!

Az öszödi beszédből mindenki számára világosnak kell lennie, hogy Gyurcsány egy politikai kalandor, akiről már akkor is tudhatjuk, hogy hazudik, amikor még meg sem szólalt. Ha egy ilyen ember mögé akar felsorakozni a baloldal, ám tegye! De akkor ne siránkozzanak '18-ban amiatt, hogy már megint nem sikerült leváltani a Fidesz-kormányt.

Frank Waldner 2016.07.19. 22:42:30

Szerintem Gyurcsan nem balos nem jobbos hanem KOZEP UTAS ! Jobb OLDALON is Es a nal OLDALON is van egy ket jo
HAJRA GYURCSANY!

Balt 2016.07.19. 22:58:22

@MACISAJT: @nick papagiorgo: Kb. ez a helyzet. Azt nem értem a dologban, hogy 2013 októberéig még elég jól kezelte a Mesterházy csapat - ki nem néztem volna belőlük - a Gyurcsány-jelenséget, de utána pár hónap alatt teljesen badőltek neki, ill. az ötödik hadoszlopnak, a saját holdudvaruknak. Konspirációs Bitó-lakás, ahol a polgárháborúba taszított Szíriából ide delegált amcsi "karrierdiplomata" saját bevallása szerint együtt énekli Gyurcsánnyal a mozgalmi dalokat. Lol.

Willkommenskultur 2016.07.19. 23:23:29

@inebhedj - szerintem: Hát te igazán értelmes gyerek vagy..:)

Vesd össze németországgal....:) A németek elárasztották a keletnémet zónát állami támogatásokkal meg vállalati hitelekkel, a nyugati részben volt a lakosság 80%-a. Kb tíz év alatt jöttek fel a keletnémet bérek a nyugatiak 80%ára. Nem évi 3%okkal mint az EU amiből 6%ot visszaszed.

new_boy_on_the_block 2016.07.19. 23:35:10

Vicces latni, Gyurcsanyt a bortontol a Fidesz gyozelme valasztja csak el. Mert ha a Fidesz veszit akkor a Jobbik nyer es a Jobbik nem lesz olyan toketlen, hogy nem vagja bortonbe ezt a szemkiloveto majmot.

Bambano 2016.07.19. 23:37:28

bocsánat, ha kicsit offtopic leszek.
oké, rehabilitáljuk fletót. és akkor mi van? a másik nagy "erő", az mszp meg HILLERREL megy neki a választásoknak.
akkor már nem teljesen tökmindegy, hogy mit gondolunk fletóról?
mikor arra gondolok, hogy mire lehetne szükség, valahogy mindig Karthago jut eszembe.

a magam részéről egyébként azon nagyon kevesek közé sorolom magam, akik tudták helyesen értelmezni az őszödi beszédet. de utána is voltak történések, amiket nemigen bocsát meg olyan ember, aki normális és az aranyhalnál jobb memóriája van.

summa summárum: a magam részéről lehúztam a 18-as választásokat a budin. lehet, életemben először, el se megyek szavazni.

Balt 2016.07.19. 23:43:59

@HaCS: Akkor nézzük a balliberális morfémát (szintagmát?) a nevezettől: Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni (...) Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy azt a _Magyar_Szocialista_Párt_és _a_ liberálisok_kormányzása azt valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolnunk az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?"

eßemfaßom meg áll 2016.07.19. 23:58:28

@DarthVader: vagyis a választások előtt áfát csökkentet és 5éves adócsökkentö programot hirdetett meg majd a választások után áfát emelt és 2007-ben már bejelentették a 2009-es 20-ról 25%-ra emelést is.

Jamie72 2016.07.20. 00:13:06

A huszas afa kulcsot emeltek vissza 25-re ha jol emlekszem.

Bambano 2016.07.20. 01:27:36

@csentecsa: hiller megválasztása számomra az önkritika totális hiányát jelenti. mint ahogy fletó erőlködése is, csak tőle ezt megszoktuk.

inebhedj - szerintem 2016.07.20. 05:46:09

@Willkommenskultur:

Khm.

Szerintem olvasd újra iziben szépöcsém, mielőtt az értelmet és a kelet-németeket szóba hozod ugyanabban az elhamarkodott, felületes, jellegzetesen balos reakcióban. (Picit segítek: 1945-1971, főldig terrorbombázott, rombolt, kirabolt, megerőszakolt Németország kontra NSZK 1971.)

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.20. 06:07:50

@HaCS:

Ballib van, Természetesen ez egy jobboldali irányzat, csak Mo-on "a baloldal" névre keresztelték magukat. Ennyi az egész.

A Fidesz jóval baloldalibb a valóságban a ballibeknél.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.20. 06:11:06

@Komodoi:

Jugoszlávia agresszor vplt saját maga ellen? Ne viccelj!

nu pagagyí 2016.07.20. 06:30:09

Gyurcsány nem volt egy jó politikus, de akkor olyan rendszer volt, amikor nemcsak tőle függtek a dolgok, így sokkal kevesebb tényleges baromságot tudott elkövetni, mint utódja.

Mellesleg a válság előtt 67%-on állt a GDP-hez mért államadósság. Kétségtelenül növekvő volt a tendencia, ezért kellettek a reformok, amihez sajnos nem volt meg saját pártjában sem a támogatás, szét is szedték használhatatlanra.

A bruttó államadósság két tényező miatt szaladt fel: a pénzügyi világválság miatt a tőlünk vásárló országok gazdasága leállt, így a külföldre szállító magyar cégek is visszafogták a termelésüket. A magyar GDP visszaesése nem volt kirívó az EU-n belül, a középmezőnyben voltunk a német, cseh, szlovén és osztrákkal egy szinten, de például az íreknél és a balti államokban nálunk durvább visszaesés volt. A másik államadósságot növelő tényező a bűnbaknak kikiáltott IMF/EU hitel volt. Azt kell róla tudni, hogy felvették, de nem költötték el. A forint elleni támadások miatt volt rá szükség, hogy biztonságos és a spekulánsokat elriasztó szintre emeljék a jegybanki devizatartalékot. Azért a nemzetközi intézményektől vettek fel hitelt, mert a világban leállt a kereskedelmi hitelezés, pont ez volt a válság lényege. Az intézkedésnek megvolt az eredménye, a forint az euro árfolyama 320 forintról visszatért a 270 forintos sávba.

A Fidesz tehát csak papíron örökölt magas államadósságot, de a helyzet egyáltalán nem volt súlyos. Az apokalipszist hazudó Fidesznek viszont hét év alatt sikerült ténylegesen rosszabb helyzetbe juttatnia az országot, mint a kormányváltáskor volt. Miért is?

A jelenlegi államadósság 76%, tehát kb. 10%-kal több, mint a válság előtt. Állítólag visszafizették az EU/IMF hitelt (a 6000 milliárdból 4000 milliárdot hívott le az előző kormány). További állítólagos államadósság-csökkentő lépésnek reklámozott tevékenység voltt a magánynyugdíj magtakarítások elvétele. Utóbbi formálisan, részben igaz, mert az állomány fele ( 1700 milliárd) állampapír, azaz államadósság volt, így elvételével rögtön megszűnt az állam kötelezettsége (a maradék az állami vagyont növelte részvények, piaci kötvények). A GDP talán mostanára szintén visszatért a válság előtti szintre (a rezsim jellemzője, hogy megbízható adatot semmiről sem tudunk). Ha mindez igaz, akkor az államadósságnak is vissza kellett volna térnie a 67%-ra, mégsem ez történt. Szerintem csak egy magyarázat van, a Fidesz kormány több hitelt vett fel, mint amennyi adósságcsökkenést az előbbiek jelentettek. A számokból az látszik, hogy az ország nemhogy jobb helyzetbe került, de sikerült békeidőben még jobban eladósítani, a hét év "sikerkormányzás" mérlege, hogy mintegy 10%-kal áll szarabbul az államadósság, mintha egy normális országban élnénk .

Nem is lenne baj a Fidesz eladósító tevékenységével, ha a felvett pénzek jó célra fordulnának, megalapoznák a jövőbeni magasabb gazdasági hatékonyságot. Úgy látom, nem ez történik, a többletpénz mindenféle társadalmi haszon nélkül, magánhobbikra és költségnövelő luxus beruházásokra folyik el, vagy szimplán magánzsebekben köt ki. A gazdasági infrastruktúra egyáltalán nem fejlődött, versenyképes ágazat nem bukkant fel, nincsenek nemzetközi piacokra berobbanó cégeink. A tartalékok felélése folyik. A laikusnak is feltűnő nyilvánvaló bűncselekményekről pedig majd kormányváltás után fogunk megtudni részleteket.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2016.07.20. 07:33:27

@HaCS:

A balliberális kifejezést előszeretettel használták magukra az MSZP-SZDSZ koalíció 1994-es megköttetése után a hazai baloldaliak és liberálisok.
Számtalan helyen így aposztrofálták magukat (google a barátod).

Az más kérdés hogy amióta elhasználták és lejáratták magukat a szóösszetételt rövidített formában inkább a jobboldaliak használják, hogy emlékeztessenek arra mit tettek az országgal a baloldaliak és liberálisok.

Jelenleg a ballibek lecserélték a saját megszólításukat "demokraták"-ra. Persze tartalmilag ez sem kevésbé röhejes, viszont cserébe ezt a szót is igen hamar errodálni fogják majd.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2016.07.20. 07:36:23

@nu pagagyí:

Folyamatosan az egész EU legszarabb gazdasági mutatóit produkálta az MSZP-SZDSZ kormány 2002-2010 között.
Válság elött és válság után is.
Az internet nem felejt:

Pl GDP arányos hiány, de nézhetsz akármit. Mindenben a legszarabbak voltqk Gyurcsányék.

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&ctype=l&met_y=gd_pc_gdp#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu:non-eu&idim=country:hu&ifdim=country_group&hl=en_US&dl=en_US&ind=false

Barbaarb 2016.07.20. 07:45:11

Támogatom, így ugyanis esélye sem lesz a magát demokratikus baloldalnak nevező csoportosulásnak.

háromszék 2016.07.20. 07:49:07

Nincs mit rehabilitálni!!! Aki még mindig nem érti az Öszödön történteket, és az azt követő gátlástalan és aljas munkát, annak /de másnak is/ki kell adni az űlés teljes jegyzőkönyvét - a bevezetőtől a végéig ! ki fog derülni az MSZP mamelukjainak a súlyos felelősége!! Persze az orbanizmus ezzel sem menthető....

vénkujon 2016.07.20. 07:58:31

tökmindegy, hogy lesz-e kísérlet a rehabilitálásra vagy nem. aki nem fideszes az ellenség. egy naposcsibét is karaktergyilkolnának

DocBulywood 2016.07.20. 08:10:14

@Komodoi:

Tetszene elmenni és verni a tamtamot pl Jaltában. Beolvasni a ruszkiknak, az amerikaiaknak, stb.

Fogd már fel, megegyeztek a nagyhatalmak, mi húztuk a rövidebbet. F.szt pattogsz ezen. Az életben nem lesz határrevízió. Egyébként is, minek? Szabadon járhatsz-kelhetsz az EU-ban. (Végre!)

Egyallampolgar 2016.07.20. 08:42:33

Két hiba.
1. Orbánt legyőzni úgy kell, hogy meg kell nézni, hogy lehetne leginkább legyőzni. Ráadásul Gyurcsány már megtette (kétszer először 2002-ben tanácsadóként).
-Hát "lófaszt mama!" Évek óta hallgatom ezt a baromságot. Ez az ország nem Orbáné. Nem kell mindig minent Orbánból levezetni. Az orbán féle csürhét nem orbánellenes csapattal kell elűzni, hanem olyan erőket kell támogatni amely mentes az Orbán (és anti-orbán) beütésektől. Nem mellesleg a Jobbik is ezért sikeres (még). Mert van víziója (bármilyen is) Orbánon túl.
2. Gyurcsányt rehabilitálni!
- Igen lopott. Igen a Csillebérci tábort, a könyvkiadót például rablóprivatizálta saját haszonra. Lehet, hogy ez semmi Orbánékhoz képest de ez nem dicsőség. Gyurcsány jellemtelen: Horn éltetés-átlépés-éltetés.
Gyurcsány totál alkalmatlan vezető. Ezt nem kell bizonyítani. Alatta szétesett a koalíció, aztán a párt is. Belátta, lelépett. Béke poraira.

ulpius66 2016.07.20. 08:48:46

Ki verte meg 2006-ban az országgyűlési választásokon Orbánt?

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.20. 08:52:30

@Egyallampolgar:

Gyurcsány szerepe ma már kifejezetten hasznos.
Mindent tönkretesz és szétver, és megpróbál irányítnai amihez hozzáér.

Óriási hiba volt az ország élére engedni ezt a pszichopatát, mert az országgal is ezt tette.
Viszont manapság, csak magát és a ballib elkúrókat errodálja már. Hasznos bolond.

1ghost 2016.07.20. 09:03:24

Hát igen, Nertársak! A fideszes rablóbanda, nem csak szétlopja az országot, hanem olyan dilettáns módon kormányoz, hogy az elmúlt hat évben évi átlagban 1,3% gazdasági növekedést tudtak csak produkálni.

De ezt is csak a horribilis EU-s pénzeknek köszönhetően. Magyarország a fidesz alatt egy lerabolt, kifosztott ország lett, ahol csak és kizárólag a fideszes slepp gyarapszik mérhetetlenül.
A helyzet mára olyan súlyossá vált, hogy a fidesznél bárki jobb. Bárki.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.20. 09:08:40

@1ghost:

Fentebb már írták is, linkeltek is gazdasági adatokat, de ez olyan az egyszeri Gyurcsnyistának mint halottnak a csók.

A valóság az, hogy az MSZP-SZDSZ kormánytól nem volt szarabb és dilettánsabb az egész EU-ban.
Bármely gazdaásgi grafikont nézhetjük tetszés szerint.
Megduplázták a munkanélküliségi rátát, végletegik eladósították az országot, s embereket. A Szlovákok elötti pozícióból 2010-re az EU utolsó helyére juttaták az országot.

Ugyanezen gazdasági mutatók szerint a Fidesz az EU él avagy közép mezőnyébe tartozik.
Hiánycsökkentés, munkahelyteremtés, GDP növekedés, ...

Persze igaz, hogy van a Fidesztől jobb kormány.
De az elkúró MSZP-SZDSZ-től, és utódjaitól szarabb nincs.

high up! 2016.07.20. 09:23:33

GYÚRTCSÁNYT - ORBANESZKUT A BÖRTÖNBE, A SZAVAZÓIT MEG AZ ELMEGYÓGYINTÉZETBE!

Amíg ez nem történik meg, addig az Átlaghülyemagyar sorsa az örökös szopás. Pár év múlva Orbanszku kilép az EU-ból, onnatól kezdve nem lesz már menekülési lehetőség sem.

FOLYTASSUK!

1ghost 2016.07.20. 09:28:13

@Ballib cenzúrázók réme 15:

2008-ban az évszázad válsága köszöntött be. A következmények az egész világon súlyosak.

Ezt a szocik nyakában varrni, csak a hozzád hasonló narancsos bérszaralakok képesek. A magyar államadósság/GDP 2010-ben EU átlag körüli volt.

Ezek tények, csak közlöm, és nyilván nem akarom veled, mint orbán bércselédjével megvitatni, hiszen hazudsz, mint a vízfolyás, hazudsz mint a tolvaj, velejéig korrupt gazdád.

Egy nyomorult rezsimnek egy ócska bérkommentelője vagy, nickek tucatjain terjesztve az orbáni hazugságokat.

De már mindenki kiismert titeket, senki nem hisz nektek, napjaitok meg vannak számlálva.

A cikk szerzőjének pedig grat, Remek az írás, Isten áldja meg valamennyi magyar "walesi bárdot"

high up! 2016.07.20. 09:30:02

@Ballib cenzúrázók réme 15: "Ugyanezen gazdasági mutatók szerint a Fidesz az EU él avagy közép mezőnyébe tartozik."

segghüylécske, a fideszt mérik a gazdasági adatoknál? Nem az országot? Bruhahaha!

A tények kedvéért egy adat te fideszes Bóvlisztánról: 2010-ben még 9 ország volt Magyarország mögött az EU 28-ak között GDP/fő alapon,
2015-re meg már csak 4. Orbaneszku gazdid tehát megismételte Kádár eftársod mutatványát, nem bírta a lépést a világgal, Magyarországot Kádár után Orbanszku is Európa legfosabb gazdaságú országává züllesztette le.

Igaz, a hozzád hasonló segghülye idióták számát a 2 millió fölé emelte.
Ez viszont szintén csak csökkenti a GDP-t

FOLYTASSUK!

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.20. 09:31:40

@1ghost:

Röhejes vagy. Mint ahogyan említettem már belinkelték neked a grafikont.
Google data explorer, Eurostat adatok:

Láthatod a tényeket.
AZ MSZP-SZDSZ-től nem volt szarabb válság elött, alatt, és után sem. (Bajnai a kivétel). Se GDP arányos hiányt, se munkanélküliségi rátát tekintve.
Úgyhogy vedd fel a hazudozásidért cserébe Gyucrsánytól a lóvét, mert itt beégtél.

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&ctype=l&met_y=gd_pc_gdp#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu:non-eu&idim=country:hu&ifdim=country_group&hl=en_US&dl=en_US&ind=false

ob.szerver 2016.07.20. 09:36:31

Jó poszt. Sok ellenzéki a mai napig nem veszi észre, hogy amikor gyurcsányozik, vagy egyenlőségjelet tesz Gyurcsány és Orbán közé, Finkelstein szándékai szerint, a fidesz fedőnevű bűnszervezet érdekében cselekszik, amire az sem mentség, hogy 10 éve nyomják folyamatosan és milliárdokat költöttek rá közpénzből.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.07.20. 09:47:35

Az kétségtelen, hogy egy esetleges miniszterelnöki tévévitában Gyurcsány simán lemosná a vitától már rég elszokott Orbánt. Ugyanakkor lehet, hogy a nagy többség e két név hallatán meg sem nézné ezt a vitát.
Kérdés, hogy megint egy ilyen vezér alapú társadalmat szeretnénk-e? Én jobban örülnék, ha inkább egy azonosulható nem mindentudásával Medgyessyre hajazó "civil" tudná megszólítani azt a rengeteg passzív szavazót és mosná le a sok orbánista szennyet az országról. :)

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.20. 10:09:24

@Frady Endre:

Feltétel a III/II-es ügynöki múlt is ?
Bár tekintve az eddigieket mindenképpen előny az állampárti múlt.

Horn Gyuszi mint 56-ban lövető pufajkás, Medgyessy D-209 KGB ellen dolgoztam Péter, És Gyurcsány Dialógus Csoportról jelentek, és az MSZMP KB leszól a vizsgáimra Ferenc után.

$pi$ 2016.07.20. 10:22:47

@Frady Endre: "tévévitában Gyurcsány simán lemosná a vitától már rég elszokott Orbánt."

Ja, mint legutóbb. Hazugságokkal. Úgy könnyű nagyobbakat mondani, ha lehet gátlástalanul hazudozni.

$pi$ 2016.07.20. 10:25:21

@1ghost: "2008-ban az évszázad válsága köszöntött be. A következmények az egész világon súlyosak."

Nos igen, kár, hogy az mszp vezetés alatt már 2006-ban majdnem megborult az ország.

Psyman 2016.07.20. 10:42:53

NEM! Teljeaen hibás elképzelés, és tökéletesen summázza miért alkalmatlan a baloldal a kormányzásra és a kormányváltásra. Még mindig abban a tévedésben élnek hogy a cél a kormányzás. A cél pedig szentesíti az eszközt.
Ez totális tévedés! Aki így gondolja az egyetlen dolgot akar: a fideszesek helyébe ülni és tovább lopni. Ehhez az emberek nem asszisztálnak!
A baloldalnak egészen addig van terve hogy leváltani a gonoszorbánt minden áron. De aztán mi lesz? Van terv azon kívül, higy szétverjük az orbáni rezsimet? Mi lesz helyette? Pl. egy vagy többkulcsos szja lesz? Az "azután" kérdésre nem ér rá akkor kitalálni a választ amikor már kormányozni kellene!!!
A cél szentesítené az eszközt, ha a cél megfelelő lenne, azaz ha lenne egy politikai program amit csak Gyurcsánnyal lehet végrehajtani. De csak leváltani Orbánt, ez nem lehet elég arra, hogy Gyurcsányt rehabilitáljuk. Bőven vannak neki bűnei amik miatt vállalhatatlan. Ha más nem akkor az, hogy ő bizonyította ve, hogy a magyarokkal meg lehet tenni, hogy szétlopjuk az országot és a képükbe röhögünk. Az a tény, hogy ezt Orbánék pofátlanabbul csinálják, rohadtul nem menti fel Ferit! Ha Ferinek lett volna kétharmada valószínűleg ugyanezt tette volna. Tök mindegy higy hárommilliárd, vagy háromezermilliárd forintot lop el, ettől Feri nem lesz kisebb patkány Viktornál. És csak azért, hogy a Feri ülhessen be 4 évre lopni, nem szabad rehabilitálni.

1ghost 2016.07.20. 10:42:57

@$pi$:

Na mi van hülye orbán cseléd? Ha jól számolom ez már a 8. nicked csak ezen a blogon!

Szar dolog, hogy az internet nem köztévé, mi? Itt beleverik az orrodat a narancsos mocsokba, oszt kiabálsz, hogy büdös.

Ami pedig azt illeti, 2006-ban fiskális kiigazítás történt, amivel minden közgazdász egyetértett. A kiigazítás következménye pedig a növekedés átmeneti megtorpanása. Ez starndard makroökonómia és minden hozzáértő tudja.

Persze, mindezt nem egy hozzád hasonló, ócska, hazudozó bérfideszessel kell megvitatni.

Így hát te, miután itt jó néhány nickeden körbenyaltad a gazdád seggét, hazudtál mint a vízfolyás, elmehetsz a stadionépítő, kisvasutas, tiborczos, felcsúti gázszerelős, tolvaj, fideszes kurva anyádba.

1ghost 2016.07.20. 10:43:31

@$pi$:

Na mi van hülye orbán cseléd? Ha jól számolom ez már a 8. nicked csak ezen a blogon!

Szar dolog, hogy az internet nem köztévé, mi? Itt beleverik az orrodat a narancsos mocsokba, oszt kiabálsz, hogy büdös.

Ami pedig azt illeti, 2006-ban fiskális kiigazítás történt, amivel minden közgazdász egyetértett. A kiigazítás következménye pedig a növekedés átmeneti megtorpanása. Ez starndard makroökonómia és minden hozzáértő tudja.

Persze, mindezt nem egy hozzád hasonló, ócska, hazudozó bérfideszessel kell megvitatni.

Így hát te, miután itt jó néhány nickeden körbenyaltad a gazdád seggét, hazudtál mint a vízfolyás, elmehetsz a stadionépítő, kisvasutas, tiborczos, felcsúti gázszerelős, tolvaj, fideszes kurva anyádba.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.20. 10:45:43

@1ghost:

Íme..
Ilyen mikor egy Gyurcsány csicska belebolondul, gazdája szarházi hazaárulásának, ország rombolásának, szembesítésébe.. :DDD

Komodoi 2016.07.20. 10:55:31

@ulpius66:

Mint utóbb az őszödi beszédből kiderült, hazugsággal.

Komodoi 2016.07.20. 10:58:24

@DocBulywood:

Nem érted. 1999-ben Jugoszlávia volt az agresszor, Magyarország volt NATO-tag, Jugoszlávia és Magyarország között háború volt, a jugoszláv hadsereg nehézfegyverzete nem tudott mozogni, mert abban a pillanatban a NATO-légierő kilőtte, tehát lehetőség lett volna fölszabadítani a Délvidéket. Ezt a nemzetáruló Orbán szándékosan nem tette meg.

Komodoi 2016.07.20. 10:59:17

Javítás: Jugoszlávia és a NATO között háború volt.

high up! 2016.07.20. 11:01:30

@$pi$: "Hazugságokkal. Úgy könnyű nagyobbakat mondani, ha lehet gátlástalanul hazudozni."

Hábammeg képzeld el, hogy abban a TV vitában Orbaneszku ott állt (magasított zsámoylon) gyúrtcsánynal szemben. Oszt ha Orbeanszkunak már Nyócccéve nem az járt volna a fejében, hogy ha hatalomra kerül akkor hány 1000 milliárd forintot lopjon, hanem az ország helyzete, akkor a Zsámolyszónoka képben lett volna hogy mi a hazugság meg mi nem. Oszt akkor el tudta volna mondani a választóknak, hogy gyúrtcsány hazudik ebben meg abban.

Csak hát Orbanszku a lopásrsa készült Nyóccévig, nem arra, hogy az Átlaghülyemagyar híveinek legyne jobb élete. Lövése sincs manapság sem, hogy mi az ország valós helyzete. Igaz, a sok milliárd forint mellett, amit a gázszerelője, a Garancsi meg a Tiborc által kilopatott, le se kell neki szarnia, hogy miylen a ti életetek.
Csak kommunistázni (jaj nem, halad a világ: csak liberálisozni) kell neki hetente 1-2-szer, oszt a birka IQ-jú másélmillió már meg is van rájszoltatva.

FOLYTASSUK!

Komodoi 2016.07.20. 11:02:31

@a BircaHang Média szerk.:

Mentegeted Jugoszláviát? Jugoszláv-bérenc vagy?

ulpius66 2016.07.20. 11:13:25

Végre a balliberális oldali döntéshozóknak, pártvezéreknek, háttérembereknek (Bitó, Heller, Konrád, Dallos, stb.) rá kellene jönniük, hogy a baloldali-liberális összefogást újra Gyurcsánynak kell vezetnie!!!!!!

Ő nyerte meg a baloldali-liberális oldalnak a 2002-es választást, mint kampányfőnök, és a 2006-os választást, mint miniszterelnök-jelölt és kampány vezér......

Neki a kisujjában is több a rutin, mint a mostani új "titánoknak"......

Imre Csizma 2016.07.20. 11:14:48

@a BircaHang Média szerk.: Mi a probléma abban,hogy a baloldal megértette,hogy magas szintű szociális juttatásokat nem lehet a jól működő tőke nélkül adni?Mennyivel baloldalibb az a Fideszes politika,ami lózungokban szidja a tőkét,nem jönnek a befektetők,nincs munka,a szociális juttatások meg a béka feneke alatt vannak?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.20. 11:33:49

@Komodoi:

"1999-ben Jugoszlávia volt az agresszor"

Melyik országot támadta meg 1999-ben Jugoszlávia?

nu pagagyí 2016.07.20. 11:34:00

@Trompf: Ahhoz képest akkor most mi van? Már azok az országok is beelőztek, akik előtt a kormányváltáskor még fényévekkel előbb voltunk.

De a statisztika nem ad pontos választ a valós folyamatokra, hülyítésre viszont kétségtelenül alkalmas. A gazdaság visszafogása, ahogy most is történik, nem feltétlenül rossz. A különbség a korábbi kormányok és mostani között az, hogy a korábbiak a szükséges reformok költségei miatt fogták vissza a gazdaságot (adóemelés formájában), a mostani maffiakormány viszont egyszerűen ellopja a beruházásokra fordítható pénzek nagy részét és/vagy jövőbeni extra költségeket generál, például a nyugdíjak fedezetének eltapsolásával, vagy hozamot nem ígérő luxusberuházásokra (vár, múzeumi negyed, focipályák) szórja el.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.20. 11:37:53

@Imre Csizma:

Ezzel semmi gond, azonban a tőke és a munka érdekellentétében az oldalválasztást egyben értékrendválasztás is.

Aki "megérti", hogy a tőke érdekei a fontosabbak, az jobbodali. S aki jobboldali, de közben baloldaliank nevezi magát, az hazudik.

A Fidesz természetesen nem baloldali, hiszen a Fidesz is tőkepárti, csak a Fidesz nem a nemzetközi oligarchákat támogatja, hanem nemzeti magyar tőkét akar. Viszont a Fidesz baloldalibb, mivel érzékenyebb a munka szempontjaira, lásd bankadó, rezsicsökkenrés, stb.

HaCS 2016.07.20. 11:42:39

@Trompf:

A balliberális (ill. szociálliberális) kifejezéssel 94 után a FIDESZ próbálta meg elhatárolni magát az SZDSZ-től a Liberális Internacionálé keretein belül.

Napi szinten pedig a korábban bevált hazaáruló kifejezéssel társítva (és később azt leváltva) került be a köztudatba modern nyelvújítók segítségével, mintegy ad nauseam.

advocate1 2016.07.20. 12:14:49

Rehabilitálni Gyurcsány Ferencet! Ez mekkora! Hogy ez eddig nem jutott eszembe, de tényleg! .-) :-) :-) :-) :-) :-)-) :-) :-) :-) :-) :-)-) :-) :-) :-) :-) :-)-) :-) :-) :-) :-) :-)-) :-) :-) :-) :-) :-)-) :-) :-) :-) :-) :-)-) :-) :-) :-) :-) :-)-) :-) :-) :-) :-) :-) ez nagyon jÓ!-) :-) :-) :-) :-) :-)-) :-) :-) :-) :-) :-)-) :-) :-) :-) :-) :-)-) :-) :-) :-) :-) :-)

eßemfaßom meg áll 2016.07.20. 12:36:58

@nu pagagyí: "Már azok az országok is beelőztek, akik előtt a kormányváltáskor még fényévekkel előbb voltunk."

nem kellett volna a szakértőferniek szétkurni a motort a kocsiban oszt akkor nem kellene azon elmélkedned miért előzik meg sorba az ut szélén füstölgő kocsit a korábbi üldözők.

eßemfaßom meg áll 2016.07.20. 12:43:33

@high up!: "Oszt akkor el tudta volna mondani a választóknak, hogy gyúrtcsány hazudik ebben meg abban."

elmonta, gyurcsány meg a szemébe hazudott az országnak:

"ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy itt valaki gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves, vonja vissza. Ön úriember. Ilyet senki nem mondott. Erre most kampányt építenek. Nem akarhat igaztalan módon nyerni. Nem igaz vádakkal választást nyerni, az nem igaz országhoz vezet."

Croma Soma 2016.07.20. 13:00:10

Ha a Gyurcsánynál többet jobbat nem tud az ország kiállítani magából, akkor bár szörnyű fájdalmas, de megérdemeljük, hogy eltűnjünk a világtörténelemből.

Csakhogy tisztázzuk Orbán rosszabb, mint Gyurcsány... :(

Alick 2016.07.20. 13:01:34

Nocsak, Fletó-csontváz megint ki akar esni a szekrényből? :)
Akkor már inkább indítsuk Nigel Farage-t Orbán ellen, ő már képes volt sikeresen megvalósítani a programját! :)

Croma Soma 2016.07.20. 13:04:28

Orbán mai napig a Gyurcsán hibáiból él...
Van köztük olyan, ami emberileg megbocsátható, de egy nemzet soha nem felejtheti el.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.20. 13:16:27

@HaCS:

Nem. a szociálliberális szót az SZDSZ hozta be, az SZDSZ petőiváni fordulata után, 1992-ben, amikor az SZDSZ-ből ki lettek űzve a máskéntgondolkodók, s a párt elnyerte későbbi, a párt haláláig tartó eszmeiségét. Ekkor döntötte el a párt, hogy antinacionalista, nyugatpárti alapon magához fogja asszimilálni a posztkommunistákat, miután azok szakítottak saját népi szárnyukkal.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.07.20. 13:19:13

@$pi$: :DDDDD
Gyurcsány a hazugság fegyverével verte Orbánt, aki szegény, mint tudjuk, képtelen hazudni. Ő egy szent ember! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.20. 13:20:23

@Psyman:

"A baloldalnak egészen addig van terve hogy leváltani a gonoszorbánt minden áron. De aztán mi lesz?"

A terv kész:
- csökkenteni a béreket, hogy az ország versenyképesebb legyen,
- elprivtaizálni azt, amit maradt,
- bevezetni az egyneműek házasságát.
- befogadni 2 milió iszlamistát,
- betelepíteni 100 ezer NATO-harcost.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.07.20. 13:21:54

@Ballib cenzúrázók réme 15: No, körülbelül az ilyen beteges sztereotípiák miatt nem lehet lefolytatni a cikkíró által javasolt építő vitát. Fikázod az MSZP miniszterelnökeit, de arról megfeledkezel, micsoda komcsi múltú figurák gyűltek össze a Fideszben.
Ja, és Gyurcsány kommunista múltja számodra igazolja a jelenlegi maffiakormány totális ország lerablását? :)))

$pi$ 2016.07.20. 13:29:24

@Frady Endre: "Orbánt, aki szegény, mint tudjuk, képtelen hazudni. Ő egy szent ember! "

Akárhogy is próbálsz csúsztatgatni meg gúnyolódni a helyzet a következő: Gyurcsány a tévévitában hazudott, Orbán igazat mondott. Gyurcsány a tévévitában hazugsággal vádolta Orbánt, aki igazat mondott, miközben Gyurcsány pontosan tudta, hogy igazat mondott és ő hazudott.

Később Gyurcsány azt állította, hogy hazudtak, ez volt élete legszebb időszaka.

Gúnyolódhatsz, terelhetsz, vádaskodhatsz, de ezek a tények.

$pi$ 2016.07.20. 13:36:02

@eßemfaßom meg áll: "elmonta, gyurcsány meg a szemébe hazudott az országnak:"

Pontosan. A magyar történelem ezen apró epizódja valamiért eléggé agyonhallgatott, pedig megmutatja mekkorát bír bukni a demokrácia. Az embereknek Orbán elmondta, hogy mi van, Gyurcsány azt hazudta, hogy nem ez van, az emberek meg Gyurcsánynak hittek, mert az, amit ő mondott jobban tetszett nekik.

A TV vita után 100%-ig meg voltam győződve, hogy az mszp-t elsöpri a fidesz a választásokon. Csak néztem ki a fejemből, amikor közölték az eredményt, azóta nem hiszek a demokráciában. :(

nu pagagyí 2016.07.20. 13:49:58

@eßemfaßom meg áll: Gyurcsány rövidebb ideig volt kormányon, mint a jelenlegi inkompetens gazember. Orbán nemzetközi válság nélkül, önerőből tette tönkre az országot. Csak addig tart ki, amíg el nem fogy az ország vagyona, akkor te is felébredsz majd, de nem lesz örömteli. Addig is szép álmokat!

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.07.20. 13:58:43

Anyádat kéne rehabilitálni... Gyurcsány épp olyan kártékony gané, mint a rablóvezér, elmebeteg miniszterelnökünk és csatlósai. Véletlenül, Őszödön igazat mondott. Se előtte, se utána nem volt egy őszinte szava sem.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.07.20. 13:59:16

@nu pagagyí: inkompetens? Szerintem gazembernek nagyonis kompetens...

Vágó.János 2016.07.20. 14:12:30

Nagyon szánalmas,hogy még mindig az ezerszer lejáratódott Gyurcsányt erőltetik, és hisznek benne sokan a baloldalon...Orbánék valóban az ő garázdálkodásának köszönhetik a 2/3-ot, nála nagyobb ajándékot nem kaphattak volna. Én korábban Fidesz-szavazó voltam, de mára már belőlük is kiábrándultam. Nem azért hittem bennük,hogy ugyanolyan gátlástalanul lopjanak, mint az MSZP-SZDSZ bandája tette. Így sajnos már nem tudok kire szavazni, nem tudnék tükörbe nézni. És egyre jobban szánakozok, nevetek azokon, akik még mindig fanatikusan, szemellenzővel imádják Orbánt, vagy Gyurcsányt.
A két vezetőt összevetve annyi különbséget látok, hogy mindketten egyformán saját családjuknak, haveroknak, klientúrának lopnak,loptak milliárdokat(Gyurcsány fillérekért kapott a rablóprivatizációban nagy gyárakat, lásd Fabulon, stb, Orbán meg Felcsútnak rabolt milliárdokat), de Orbánék legalább valamennyire védik a magyar érdekeket, és nem hagyják,hogy az EU-ban bármit megtegyenek velünk. De ők meg sajnos Putyinnak feküdtek le...Ha Gyurcsányék volnának most hatalmon, ráadásul itt lenne már legalább több tízezer, esetleg százezer migráns, németországihoz hasonló káoszt, bűnözést okozva. Még azt is el tudom képzelni,hogy lakást, segélyt adnának tömegével olyanoknak, akik Röszkénél dobálták a rendőröket.Akkor stadionok helyett erre menne el a közpénz...Igaz, MSZP vagy DK kormány esetén nem lett volna ilyen balhé, mert nem volna határzár, szabadon vonulhatnának be százezrek....Ebbe is belegondolnak a Fletó-hívők?!Talán ennyi még Orbánék pozitívuma,hogy ezt nem engedik.
Azzal a naiv álommal is le kell számolnunk, hogy bármelyik oldal is lesz hatalmon, nem fog gátlástalanul lopni! Ez mindig is így volt, így is lesz. Úgy vagyok már a magyar politikával, a választással,mintha zenében Győzike, és Kis Grófó közül kéne választanom...

Csumpitáz Béla 2016.07.20. 14:26:53

@DarthVader: A jó kurva anyád a fogyatékos és az orbánszarevő, te köcsög!
Ha te akkora jellemtelen fasz vagy, hogy képes vagy a Gyurcsány faszát szopni, akkor semmivel sem vagy különb az orbánfasz szopóktól. Ha nem látod, hogy amíg Gyurcsány van, addig összezár a jobboldal, akkor nem csak buta vagy, hanem arra is alkalmatlan, hogy elmenj szavazni.

nu pagagyí 2016.07.20. 14:34:46

@Vágó.János: Te totálisan eltévedtél. Gyurcsány nem politikusként, hanem vállalkozóként gazdagodott meg. Nem, nem az úgynevezett spontán privatizáció idején, hanem már a demokratikus érában. Akár te is utána csinálhattad volna, hiszen akkoriban nyílt privatizációs pályázatok voltak. Az állami hatalmat pedig nem használta saját maga és haverjai gazdagítására. Nem is akarta, sőt az őszödi beszédben a jelenlegi tolvajokhoz megdöbbentően hasonlító párttársait is megpróbálta lebeszélni róla (ki is húzta a gyufát mindkét oldal korrupcióban érdekelt erőcsoportjaitól).

Ehhez képest Orbán és hasonszőrű fideszes haverjai... Na ők hivatalos nemzeti politikává emelték a közpénzek zsebre tételét (Századvég után szabadon). A "nemzet" néhány család és papíron, hogy többnek tűnjön, még a strómanjaik.

Persze tudod te ezt, de azért hazudozol nekünk.

Ettől függetlenül én sem örülnék Gyurcsánynak, de nem azért, amiért te. Annyi méltányosságot azért megérdemel, hogy a rákent szart visszapostázzuk azoknak, akik rákenték.

nu pagagyí 2016.07.20. 14:48:05

@$pi$: Hát igen! Orbán tényleg nem hazudik, csak változtatja a véleményét, azt viszont naponta háromszor. Volt ő már liberális, az autonómiák híve, polgár, európai, most éppen illiberális, központosításban hívő feudális földesúr, ázsiai beütésekkel. Egy dologban viszont nem változott. Már az első ciklusában is családi alapon lopott, most viszont már a nagy családnál jár, mert felnőttek a gyerekek.

ben2 2016.07.20. 14:57:50

Gyurcsány a baloldal Donald Trumpja vagy - hazai példával élve - Torgyán Józsefje.
Mivel a baloldali szavazók nagy többsége meglehetősen fogékony a primitív demagógiára (a demagógiát olyan nagyon elutasító értelmiség pedig - oldaltól függetlenül - csak a számára politikai hasznot nem hozó demagógiára érzékeny ugyebár) egy primitív demagógiával operáló, pszichopata bohóc, egy garantáltan eldurvuló kampányban akár jól is jöhet. Ezért elsőre logikus megoldásnak tűnik Gyurcsány rehabilitálása.
Csakhogy van egy alapvető probléma a primitív demagógiával operáló, pszichopata bohócokkal:
Csak addig sikeresek, amíg nem kell a gyakorlatban is bizonyítaniuk. Utána rendszerint fejjel előre landolnak a betonba és a nagy népszerűségből csak a pár százaléknyi, fanatizált keménymag marad.
Torgyán '98 előtt sokáig a legnépszerűbb jobboldali politikus volt. Két év kormányon elég volt hozzá, hogy lenullázza magát.
És hát Gyurcsány is megmutatta már, hogy mire képes a gyakorlatban: Fidesz kétharmad lett a vége. Kétszer.
Aki tehát azt számolgatja, hogy mekkora politikai előnyt hozna a baloldalnak Gyurcsány rehabilitálása, az gondolkozzon el egy pillanatig, hogy mennyi előnye származna a jobboldalnak, ha visszahozná Torgyánt. Na pontosan ugyanannyi.

Ettől függetlenül Gyurcsány volt, van és marad a maga kis szektájával és jól láthatóan sikeresen lopja el a showt minden baloldali megmozdulás elől. Ezzel szépen bebiztosítja a maga kispárti pozícióját, jobb esetben még le is csíp egy keveset a mérsékelt baloldali szavazóbázisból.
Közben persze magasról tesz arra, hogy az ő plusz 5-7%-a 15-20% százaléknyi mínuszt jelent az össz-baloldali szavazatokból. Ha tehát baloldali vagy liberális lennék (ami nem vagyok), akkor most nem azon agyalnék, hogy hogyan hozzam vissza Gyurcsányt, hanem hogy hogyan szabaduljak meg tőle egyszer és mindenkorra.
Persze a Gyurcsány szekta ilyenkor szokta mantrázni, hogy a jobbosok azért érvelnek Gyurcsány ellen, mert "félnek" tőle, úgyhogy ha eljutunk idáig, akkor inkább hagyjuk. Részemről nyugodtan rehabilitálják csak a balosok Gyurcsányt, ha szerintük az a jó nekik. Úgy legalább a 2018-as választások tétje is leredukálódik a "lesz-e a Fidesznek kétharmada" kérdésre.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.20. 15:09:29

@nu pagagyí:

Persze-persze..

Bárkinek segített volna az anyósa, hogy 3 millió törzstőkével MOTIM Rt-t vegyen.
Vagy ingatlanokat, amiket az állam visszabérel, felújjít.

Gyurcsány a privatizációs szabadrablásban szerezte minden vagyonát, amiben anyósa segítette.
Ezek a tények.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.20. 15:11:06

@Frady Endre:

Az MSZP az MSZMP utódpártja.
Amíg Orbánék lakására lehallgató berendezést telepítettek, mint minden jobboldali pártvezetőnek, addig Gyurcsány a Dialógus csoportról jelentgetett, és az MSZMP KB intézte a vizsgáit.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.20. 15:12:01

@ben2:

Szerintem 2022-ben újra megpróbálják majd rehabilitálni a Ferit.. ;)

nu pagagyí 2016.07.20. 15:39:10

@Ballib cenzúrázók réme 15: Megalapozottan pályázott, hiszen mint kiderült eredményesen vezette a cégeit. Egy normális országban nem kellett ahhoz protekció, hogy az alkalmas személy hitelt nyerjen el. Te valószínűleg nem kaptál volna, tekintettel arra, hogy valószínűleg semmihez sem értesz. .Mellesleg, nem közpénzből: állami megrendelésekből, állami reklámokból, hanem tényleges termelésből és főleg exportból volt eredménye a cégének. Úgy tűnik az akkori "rabló privatizáció" (a 90-es évek közepéről beszélünk), nemcsak spekulánsokat hozott helyzetbe, hanem olyan magyar vállalkozókat is, akik élni tudtak a lehetőséggel és nemcsak a megszerzett vagyont élték fel.

Kíváncsi vagyok a mostani "üstökösök" meddig bírnák állami megrendelés nélkül? Mészáros? Simicska sorsára jutna fél év alatt, mehetne vissza adócsaló, számlát nem ismerő egyéni vállalkozónak.

Pop40 2016.07.20. 15:49:08

Alapjáraton igaz a poszt, ugyanakkor szinte hihetetlen, hogy ebben az országban a rendszerváltás után negyed évszázaddal (!) még mindig a Fletó-Vitya az egyetlen választási lehetőség.

Persze míg olyan a pártkínálat, amilyen, nem csoda, hogy messziről elkerüli őket minden normális ember, akiből jó vezető lehetne.

Pop40 2016.07.20. 15:54:05

@ben2:

"Mivel a baloldali szavazók nagy többsége meglehetősen fogékony a primitív demagógiára"

Ez igaz. Le is szavaz a rezsicsökkentő kommandó a kedvenc Viktorkájára.
Aztán meg néz ki bambán az okos fejéből, mikor még a szemétszállítás is akadozik, mert a kommunista ármeghatározás nem működik a gyakorlatban. A szétrohadó oktatásról, egészségügyről meg szót se ejtsünk.

UNIOHID · www.uniohid.hu 2016.07.20. 16:27:34

"Ennyi lenne a feladat. Nem kevés, de nem megsprórolható, és már a ciklus második felében járunk."

Komodoi 2016.07.20. 16:38:01

@a BircaHang Média szerk.:

Horvátországot, a koszovói lakosságot.

$pi$ 2016.07.20. 16:46:35

@nu pagagyí: "Hát igen! Orbán tényleg nem hazudik, csak változtatja a véleményét, azt viszont naponta háromszor."

Hazudsz.

"Volt ő már liberális,"

Én is voltam, amikor fiatal voltam. Megváltozott a véleményem. Neked mondjuk nem fog, képtelen vagy arra, hogy belásd ha tévedsz.

"az autonómiák híve, polgár, európai,"

Orbán most is európai. Naponta hatszor elmondja, de páran képtelenek felfogni. Innentől mondjuk tök irreleváns mit mondasz orbánról. :(

"most éppen illiberális, központosításban hívő feudális földesúr,"

Az. Földesúr! Te nagyeszű, te.

"Egy dologban viszont nem változott. Már az első ciklusában is családi alapon lopott, most viszont már a nagy családnál jár, mert felnőttek a gyerekek. "

Megmondtam: a tévévitában orbán elmondta gyurcsány mire készül, igazat mondott. gyurcsány hazudott miközben hazugsággal vádolta orbánt. Ez tény.

Jössz a mantrával: lop, lop, lop, lop, nem kell bizonyítanom, lop, lop, lop, mindenki tudja bizonyíték nélkül is, lop, lop, lop.

Skandáld nyugodtan, a világért se a tényekkel foglalkozz, az megárt neked.

Spiritmonger 2016.07.20. 17:37:28

nagyon nagy lehet a baj libbantkommer oldalon, ha ez a poszt így megjelenhetett...
nade nem baj, 2018-ban szoptok sok narancsfaszt dk-stul, mszp-stül, gyurcsányostul, mint az idomított pávián...
a z egyszeri, istenadta nép nem felejt...

Feketecsuklya 2016.07.20. 17:42:44

@nu pagagyí: erre röviden csak annyit tudok én is mondani: anyád! vállakozóként, saját erejéből...na menj te a picsába!

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.20. 18:28:31

@Komodoi:

1999-ben jugoszlávia nem támadta meg Horvátországot, azaz butaságokat beszélsz.

Koszovó pedig Jugoszlávia része volt,, nem lehetséges saját terület ellen agressziót elkövetni.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.20. 18:30:17

@nu pagagyí:

Orbán és Gyurcsány UGYANÚGY gazdagpdtak meg: politikai kapcsolati tőkéjük kihasználásával. Egyébként mindketten törvényesen tették ezt.

Gyurcsánnyal nem is erkölcstelen meggazdagodása a gond, hanem politikai céljai.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.20. 18:31:59

@Pop40:

Két út van:
- a nyugatpárti liberális út,
- ennek valamilyen ellenverziója.

Mindgey ki a politikus, a lényeg a követett út.

ben2 2016.07.20. 19:20:12

@Pop40:

Az oktatásügynek és az egészségügynek mégis mi köze van a rezsicsökkentéshez?
Hogy nem tették fizetőssé?
Amúgy a rezsi árképzésnek melyik része nem működik a gyakorlatban?

ben2 2016.07.20. 19:25:51

@a BircaHang Média szerk.:

Azért a nagyságrendet ne hagyjuk figyelmen kívül. Orbán kb. 4 év alatt lett gazdagabb annyival, amennyit Gyurcsány a cégeitől osztalékban(!) kap évente.

ulpius66 2016.07.20. 20:31:49

Gyurcsány for President!
(vagy valami ilyesmi....)

ulpius66 2016.07.20. 20:33:22

Tegnap óta gondolkodom.

Vajon ez a cikk a Gyurcsány, vagy a Botka megrendelésére született?

DarthVader 2016.07.20. 22:51:20

@Csumpitáz Béla: kitört belőled a "konzervativ jobboldali", mi? Hát, nem minden fogyatékos orbánszarevő, de minden orbánszarevő fogyatékos. Igy már jobb.

Pop40 2016.07.20. 23:54:26

@ben2:

Kérdezd meg a becsődölő szemétszállítókat, melyik része nem működik.
Gyanítom, az a része nem működik, amelyik olyat árat szab rá, amiből még a munkabér se jön ki.

Az eü meg az oktatás nem a rizsacsökkentéshez kapcsolódott, csak írtam még 2 példát, amit Vitya elbaszott.
De írhatnék 1002-t is, mert a lopáson kívül semmihez nem ért.

Vágó.János 2016.07.22. 00:49:49

Nu Pagagyi!
Csak annyit mondok:Apró Piroska...
Szerintem ezt a gyenge mellédumát,amit írtál,hogy Fletót senki nem segítette a rablóprivatizációs meggazdagodásában, te sem hiszed el. Persze, bárki indulhatott volna a fillérekért odaadott gyárakért... A kedvencem: "az állami hatalmat nem használta saját maga és a haverjai gazdagítására". :-))))) Á, dehogy is.... Magadat minősíted ilyen butaságokkal. Persze, már nem politikusként gazdagodott meg, addigra megszedte már magát, így bőven elég volt a cégeiből felvett osztalék is...
Mint mondtam, a Orbán-féle rablás is hasonlóan undorító, és kiábrándító egy volt Fidesz-szavazónak, de könyörgöm, ne istenítsük, éltessük már a Gyurcsány-féle elmebeteg tolvajokat sem!
Sajnos az a rossz hírem van számodra,hogy amíg a hiperaktív, szereplésmániás Gyurcsány a hülyeségeivel porondon lesz, garantált Orbánék hatalma.. Hatalmas öngól ő a baloldalnak.Ahogy odaáll bármilyen ellenzéki, vagy civil akcióhoz, rögtön hitelteleníti is őket.. Továbbra sem látom, kire lehetne még szavazni, melyik párt nem járatódott még le...

Eldoron 2016.07.22. 10:11:59

Látva hogy a legutóbbi választmány után mit csináltak megint az MSZP-ből, mostantól inkább a DKra fogok szavazni

Lilla50 2016.07.22. 23:13:16

Az eszem megáll! Még mindig a személy az ellenfél! Pedig rég azt kéne vitatni, amit képvisel! Én magam a legprimitívebb dolognak tartom személyekben gondolkodni! A dk és Gyurcsány koherensen 2005-től egy modern szociáldemokrata pártot akar teremteni! Olyat, amely nem küzd a kapitalista termelési móddal, hasonlatosakat a ynugat-európai szociáldemokrata pártokhoz. Mivel a baloldal azt tartja, hogy az árulás, mert a tőkét beemelte a szociáldemokráciába, (még tegnap is ezt vitattuk!) , ezért balról áruló és kész! (nem a dk megalakításáért áruló!) Jobbról pedig nem kell vitatni. amit pedig gazdasági hibák és egyebek még felsorolhatók azt azok nem igen szokták tudni átlátni, akik mantrázzák. Ezért Hont Andrásnak is meg minden Írástudónak el kéne már lépni az "arc"tól és a kínált programot kéne elővezetnie . A dk megtette. Bokros is! Hol a többié? Hogy egy párt elnöke pedig ki--az annyira indiferens ebben a felállásban!
süti beállítások módosítása