Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Sztrájk és fenyegetés

2016. március 16. - Európa Kávézó

Még sosem volt rá példa az elmúlt huszonhat évben, hogy egy miniszterelnök kettős redőrsorfal mögött mondjon beszédet. Még sosem volt rá példa, hogy egy magyar miniszterelnök ellenségnek nevezzen mindenkit, aki nem ért vele egyet. Legyen az magyar ellentüntető vagy uniós döntéshozó. Sőt, előbbieket leállatozza, utóbbiakat pedig összeesküvéssel vádolja. És teszi mindezt az Európai Unió tagjaként, családjával pedig anyagi haszonélvezőjeként. Még sosem volt példa arra, hogy egy magyar miniszterelnök mindenkit (!) terroristának nevezzen, akinek lebombázták a házát és megpróbál biztonságos helyre menekülni. Még sosem volt rá példa, hogy magyar miniszterelnök nyíltan úgy beszéljen, mintha előző nap a szöveget Göbbels-szel egyeztette volna.

esernyo_2.jpg

Még sosem volt rá példa, hogy egy Oscar-díjas film alkotói a hónuk alatt a Kossuth-díjjal ellenzéki tüntetésen vegyenek részt. Még sosem volt rá példa, hogy egy korábbi miniszterelnök Vesszen a zsarnok! kiáltással fejezzen be egy beszédet a jelenlegi miniszterelnökre célozva. Még sosem volt rá példa, hogy a 2010 után gyakorlatilag megszűntetett sztrájklehetőség ellenére sztrájkot hirdessenek a sztrájkot betiltó kormány ellen.

Még sosem volt rá példa, hogy két hét alatt kétszer több tízezer ember vonuljon utcára a kormány ellen. (Orbán is adott ultimátumot a Gyurcsány kormánynak, hogy monnyon le, és hogy addig maradnak a Kossuth téren, amíg ez meg nem történik, de pár nap alatt elfogyott a regimentje...)

Hogy mi következik mindebből? Az, hogy a java még hátra van. Hamarosan kiderül, hogy milyen széles körű tud lenni az egyórásra meghirdetett sztrájk? Kiderül, hogy a kormány kezd-e ezzel bármit, vagy egyenkénti tárgyalásokkal megpróbálja leszalámizni, elgyengíteni a kezdeményezést? Ki fog derülni, hogy pártok és civilek képesek-e együtt gondolkodni a folytatásról, lesz-e bennük méltányosság és képesség az összefogásra? Kiderül, hogy a mostani lelkesedés átvihető-e cselekvésbe? Kiderül, hogy a mostani civil szónokok különbek-e a korábbiaknál, akik kétszer-háromszor felpattantak a dobogóra, majd eltűntek a süllyesztőben? És az is kiderül majd, hogy képes-e a Fidesz belül a repedésre, vagy már mindenki az unokahúgnak akar még egy kis földet, esetleg olyan papír van róla Orbánnál, amely lehetetlenné teszi a fellépést ellene.

Orbán újra emelt a téten a beszédével. Menekültek, vagy semmi. A CÖF már nem tud több tízezer embert utcára vinni, a kezdeményezés átkerült az ellenzékhez. A vasat most kell ütni, amíg meleg. A versenyfutás elkezdődött. Mi lesz erősebb, a rettegés a menekültektől és a bezárkózás vágya, vagy az uniós tagság, az oktatás és az egészségügy megmentése és a bűnösök elszámoltatásáért érzett nemzeti felelősség? Vagyis, képes lesz-e az ország ismét elzavarni a diktátort?

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr528486564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekertabor · provo.blog.hu 2016.03.17. 09:50:07

Ez a blog mintha kicsit visszaélne a szólásszabadság jogával, miközben tagadja annak meglétét.

Kényszerbagoly · http://kenyszerbagoly.blog.hu/ 2016.03.17. 09:54:06

És ne feledkezzünk meg a PIS meghívott 3000-4000 import heurékázójáról sem:
kenyszerbagoly.blog.hu/2016/03/07/krotka_pami_d_uga_przyja

high up! 2016.03.17. 10:04:51

Hihi, a fideszesek már nem is tudják titkolni, hogy Orbaneszku gazdi eftárson krónikus mértékben elhatalmasodott az elmeállapot megbomlása, a paranioás betegség. Mint egykori kollegáin, Sztálinon meg Kádáron.

Orbaneszku beszéde egyébként már 2020-ra gyúr: a fidesz bünszövetkezetnek már csak egyetlen célja van, a 2018-as választásokat túlélni. Utána úgy sincs több EU-s támogatás, viszont az OLAF meg az EU-s jogszabályok kinyírnák a teljes fideszt, úgyhogy 2020-ban, Trianon 100-ik évfordulóján Orbaneszku ki fogja vezetni az országot az EU-ból. Oszt akkor jöhet a Putyini diktatórikus rendszer bevezetése, oszt akkor Orbaneszkuék megúszhatják az elszámoltatást.

A mostani "ünnepi" beszédében Orbaneszku már bőven rá is hangolt a Trianont megelőző évekrre. Szerencsétlen hibbantja ki se látszott a Kun Bélázásból meg a dédnagyfaterok lekomcsizásából. Még a frizurája is hátrafele mutatott Orbaneszkunak, nem előre.

Hiába, a migráncs pogrom mellett most 2 éven át jön majd a nömzöti traumatizálás 1919-cel, meg a komcsikkal, meg Trianonnal, meg a nagyhatalmakkal. Akik ugye Orbaneszku szerint most is megmongyák, hogy Bóvlisztán mint csinálhat meg mit nem, de mi aztán ellentmondunk!! Irgumburgum nömzöti testvíreim!!

Oszt 2020-ra az Átlaghülemagyar csúcsra lesz hiszterizálva Trianon miatt, oszt alig fogja már várni, hogy jöjjön a kormánydöntést megerősítő Nömzöti Konzultáció arról, hogy kilépünk az EU-ból, oszt végre független nömzöti állam leszünk, Nagy Orbaneszku cár vezetés alatt. Ekköl nekünk, nem zerópai rabszolgaság és éhezés!

FOLYTASSUK!

leponex 2016.03.17. 10:14:03

Az ilyen ostobácska posztokból viszont számtalan születik hetente, elvégre lábbal van taposva a szabaccság.
Mintahogy a kettős rendőrsorfal - egyedül az ellentüntetők felőli oldalon ugye - épp azért volt, hogy békében ordítozhassanak azok, akik hozzád hasonlóan képtelenek elviselni, hogy nem ők szónokolhatnak már a sorfal másik oldalán.

A többi butaságodat hagyjuk, kedves poszter.

De ebben igazad van:
'Hamarosan kiderül, hogy milyen széles körű tud lenni az egyórásra meghirdetett sztrájk?'

Türelmesen megvárjuk, és kíváncsiak vagyunk, miféle göbbelszi szamárságot találsz ki magyarázni a félelemtől való rettegés miatti várható érdektelenségre.
UP közismert hivatásos orbánista propagandistát idézve:

'A helyzet tökéletes félreértése az az értékelés, hogy a belengetetett egyórás általános sztrájkkal vagy sztrájksorozattal Pukli lépéskényszerbe hozta Orbánékat. Nem. Ő maga került lépéskényszerbe, és egyszem gyalogjával rárontott a tisztekkel körbevett királynőre. A hősi halált választotta. Annyit érhet el, hogy a sajátjai – a legelvakultabbak vagy legelkeseredettebbek – talán még egy-két hétig elhiszik neki, hogy győzhet.”'

Addig is egy kis baráti segítségként: www.pingvinpatika.hu/damona-lutein-forte-tabletta

2016.03.17. 10:20:21

@Ballib cenzúrázók réme 4: Tehát leírtad, hogy Gyurcsány sem különb mint Orbán? Fordítsuk meg! Orbán sem különb....na, ennek örülhetsz! Így legyurcsányozni a magyar nép igaz vezetőjét.....

2016.03.17. 10:22:06

@leponex: Világos, a rács azért van az állatkertben, hogy az oroszlánt megvédje a látogatóktól....gyönyörű gondolat! Idézhetem?

2016.03.17. 10:24:45

@Buday András: Gyurcsány félt a szlovákiából induló puccstól. Orbán mitől fél? Hisz vele az ország. Ja, nem.

2016.03.17. 10:26:31

@leponex: Orbán szedi a gyógyszert? Zsírt eszik rendesen, de beviszi-e a karotinoidot?

2016.03.17. 10:31:26

@leponex: Tényleg, te szeded rendesen a leponexedet?

csak egy néző 2016.03.17. 10:34:21

Bele néztem néha, ahogy ott ordibált a szarrá ázott papírjából ez a kappanhangú, amit nem elég, hogy elolvasott, még fel is olvasott. De számomra nagyon szexis volt a hangja.
Baszta a fülem.

Nem is azért hablatyolt, ordibált azon a kappan hangján, hogy valaki megértse. A hallgatói fele polák volt a másik fele meg szájkaratézott az ellentüntetőkkel. Az a pár, akinek még seggét is átvizsgálták, hogy bejuthasson a kertbe, azok is csak néztek, mint hal a szatyorban és akkor tapsoltak, amikor a felszopó tapsoló brigád elkezdte. DDD
Úgy olvasta a "saját" gondolatait, ha egy pörkölt recept lett volna a lapok között azt is felolvasta volna és olyan szinten olvas és hangsúlyoz a papírjából, mert fejből ugye nem nagyon megy neki a beszéd, mint egy gyógypedagógiai 5. osztályos gyerek.

Hajrá Viktor.

coub.com/view/3iha8

eßemfaßom meg áll 2016.03.17. 10:35:07

"Még sosem volt rá példa az elmúlt huszonhat évben, hogy egy miniszterelnök kettős redőrsorfal mögött mondjon beszédet. "

nekem azért rémlenek valami kordonerdők, meg mesterlövészekkel megpakolt háztetők, terrorveszély miatt letiltott rendezvények és mintha nem orbánnak hívták volna akkoriban a minielnököt

konrada 2016.03.17. 10:43:38

...de arra már volt példa több is, hogy Index-címlapos lehet olyan amnéziás is, aki - ha már állít valamit, és a saját emlékezete nem segíti - úgy utána néz, mít is állít....;))

konrada 2016.03.17. 10:46:49

@konrada:
...mondjuk az a blogszerkesztő is szégyelhetné magát, hogy ilyen "hiányos" ismeretű emberből - főlapra helyezve - kiröhögni való ....t csinál.

petivagyok innen 2016.03.17. 10:49:56

A sztrájk termelő vállalatokra történő nyomásgyakorlásra alkalmas. 1 óra sztrájk azonnali bevételkiesést eredményezhet a Suzukinál vagy a Mercedesnél, vagy bármelyik multinál vagy egyéb gyárban. De az oktatásban, államigazgatásban semmilyen nyomásgyakorló hatása nincsen. Még a vasutas sztrájknál is röhög az álllam a markába, mert minden egyes el nem indult vonat csökkenti a MÁV veszteségét. Valójában nem a kormány ellen irányul, hanem az emberek ellen, szegről-végről saját magunk, adófizetők ellen. Tüntetni lehet, de nem hiszem, hogy több évvel a választások előtt bármelyik kormányt meghatná pár 10000 tüntető.. Nincs is konkrét követelés. Mindenki összevissza beszél, hogy mi ellen tüntet éppen. Megoldási javaslatok meg szinte semmi.
Magyarországon nincs ellenzék. Gyakorlatilag egyetlen országos lefedettségű szervezet van, ami rendelkezik kellő számú támogatóval és szakértőkkel, ez a Jobbik. A többi párt, szervezet kimerül néhány 100 lelkes taggal, esetleg néhány ezer elkötelezett szavazóval. Ez kormányzásra kevés. Forradalmat csinálhat pár 100 ember, de változást nem.
Azt is látni kell, hogy nem Orbán áll a Fideszes hűbéres piramis csúcsán. Legalábbis nem egyedül. Azzal, hogy Orbán eltűnik még minden marad a régiben. Amikor Gyurcsány helyett megjelent Bajnai, akkor se változott semmi. Most se lenne másképp.
Ha már hűbéresek. Jelenleg Magyarországon több százezer, de inkább milliónyi ember hűbéresi viszonyban a Fidesz vezetéssel. Polgármesterek, hivatalnokok, rendőrök, állami cégnél dolgozók, földtulajdonosok, újságírók, cégtulajdonosok, stb. Ők nem lázonganak, Nekik megfelel a mostani helyzet. Valószínű egykönnyen nem vehetők rá változásra, mert féltik az ereményeiket. Meg ha kiderülnek dolgok.
Egyébként meg mi is a baj a Fidesszel? Az, hogy kimennek az emberek az országból? Ezt már akkor tudtuk, amikor az EU-hoz csatlakoztunk. A magyarországi bérek azért alacsonyak, mert ezzel csábítjuk ide multikat. Az egészségügy nem működik? Az USA se engedheti magának, hogy minden állampolgára részesüljön állami egészségbiztosításban. Magyarország megpróbálta, ennyire futotta. Az, hogy néhányan meggazdagszanak? Magánvagyonokká válnak a földek? Kié legyen? De még lehetne sorolni az ok okozati összefüggéseket.
Persze, szar a Fidesz, de nincs jobb. Lehet ideológiákat, féligazságokat görgetni, de valós tényeken alapuló megoldások nélkül értelmetlen mindenféle hőzöngés.

Bmw 2016.03.17. 10:53:18

orbán Tolvaj, ennyi

eßemfaßom meg áll 2016.03.17. 10:55:42

@konrada: arra jók ezek a posztok, hogy megmutassák az ellenzéki szócsövek pont ugyanott tartanak mint 2010vége felé. Kb azóta megy ugyanez az óbégatás, csak akkor a sajtószabaccság miatt váltották le Orbánt a NÉP, idén meg a tanáros témát dobta a propagandaosztály

HaCS 2016.03.17. 10:55:48

@petivagyok innen:

"Ha már hűbéresek. Jelenleg Magyarországon több százezer, de inkább milliónyi ember hűbéresi viszonyban a Fidesz vezetéssel. Polgármesterek, hivatalnokok, rendőrök, állami cégnél dolgozók, földtulajdonosok, újságírók, cégtulajdonosok, stb. Ők nem lázonganak, Nekik megfelel a mostani helyzet."

És a tanárokat se felejtsd ki, már ha megkapják végre a kis jussukat, amit ígértek nekik még a fülkeforradalom idején.

wolves84lb 2016.03.17. 10:55:53

@Ballib cenzúrázók réme 4: szánalmasan gyenge volt még tőled is, batyufasz

wolves84lb 2016.03.17. 10:58:22

@Buday András: szép lassan ráébredhetnél, fidesztroll, hogy ami működött 1-2 évig, ma már nem. MINDENKI unja a szocikra való mutogatásotokat. Ha tényleg csak ennyire futja, mehettek a pi...a levesbe. Csak a csúti zsivány mindent megtesz, hogy még ti se küldhessétek majd el.

petivagyok innen 2016.03.17. 11:29:39

@HaCS: A tanárok nem számítanak. Az igazgatókat lecserélték hűbéresekre. A többi meg maradhat csendben. A legtöbb tanár nem ért máshoz csak a tanításhoz. A versenyszférában elvérezne operátorként. Külföldön se rúghat nagyon labdába. Most fel vannak hergelve, átvették a forradalmi hangulatot, de ha az állásuk kerül veszélybe, úgyis meg fognak hunyászkodni.

E.Katolnai 2016.03.17. 11:36:43

igaza van, h rendőrökkel védi magát a nemzetközi libsi csűrhétől, anarchistáktól, lepénzelt csúcseléktől. Igaza van, h megvédi hazánkat a mohamedán fertőtől és ha az aljanépének nem tetszik átköltözhetnek Rosengaardba vagy Borgerhontba, h ott rendezzék le a seggüket az imádott hulladékok.
Göbbels, náci ... már nem tudjátok kinotokban hogyan köpködjetek, gyalázzatok: de a ti bandátok akkor sem kell a magyar népnek, soha, de soha nem fogtok visszakerülni a hatalomba!

HaCS 2016.03.17. 11:43:53

@petivagyok innen:

Én meg azt mondom, hogy nem meghunyászkodni fognak, hanem visszaállni szépen a sorba a kormánypárt mögé. Aztán majd megint hallgathatjuk az agitprop gépezetet az iskolai rendezvényeken, szülői értekezleteken.

Végeredményben egyetértünk.

high up! 2016.03.17. 11:44:30

@petivagyok innen:

jóvvan peti onnan a Lendvay uccából, megvótt a 26. hozzászólásod, láttyuk ma neked kell terjeszteni, hogy "Há vannak bajok a fidesszel, dehát ezek még mindig a legjobbak. Illetve a lekkisebb rosszak oszt én ezért szvazok rájuk oszt erre szólítalak fel titeket is!" Mer amúgy a valóságban nincs is semmi baj a fidesszel.

Ezt a sokéve lejárt szavatosságú zabot a fideszbuzikon kívül ma már senki sem eszi meg és pont ezért szarja tele magát Orbanezsku amikor összeáll pár 100, nem ballibsi ember: itt alternatíva készülődik!! Oszt kiderül, hogy a fidesz a legnagyobb rossz, ami valaha volt a magyar történelemben.

A hólabda hatás kiszámíthatatlan. Tudja ezt a Felcsúti Csócseszku nagyon jól, hogy a kollegája, a bukaresti Csócseszku is egy pillanat alatt lett ünnepelt diktátorból az életéért menekülö tróger. Akárcsak Janukovics.
Ezért fosik a 40 mínuszos generáció minden rezdülésétől. Pár emberrel beindul, aztán egy egész ország lesz belőle. Oszt akkor jöhet a menekülés. De hova? Oszt a földet, trafikot, kaszinót, stadiont sem lehet magukkal vinni.

Hábammeg akkor meg csak maradni kell, oszt csak egy út van a túlélésre: kilépni az EU-ból oszt megcsinálni a Nömzöti Elnöki Államot. Putyin gazdi má megcsinálta, oszt jókat röhög a markába.

FOLYTASSUK!

Muzsikok közt 2016.03.17. 11:47:27

Nektek már semmi félnivalótok, hisz rég elmúltak azok az idők amikor a liberóknak szavuk volt a magyar külpolitikában.

Orbán tudja h a nyugati liberó sajtó sokat idézi és savazza őt, és pont ezt akarja.

csak egy néző 2016.03.17. 11:48:49

@E.Katolnai:
Mi van öcsém, neked is elgurult a pirulád?
Nem tudtad, hogy Xanaxra nem igazán tesz jót a tablettás bor?

Rémlett tőled egy régebbi kommented, ami tökéletesen jellemez téged és csak remélni tudom, hogy nem sikerült gyereket gyártanod.

"Az ilyesmit igazán csak az értheti, aki már élt egy lakótelepi lakásban, ahol felette a kis eleven kölök már hajnal 6-kor beindul rohangál, visítozik, toporzékol, őrjöng … az ilyesmi nem csak zavaró, de undorító is lehet egy idő után.
Még belegondolni is félelmetes mi lenne ha ti laknátok felettem!"

Remélem nem lakik feletted senki a panelban.

high up! 2016.03.17. 11:53:42

@E.Katolnai:

Orbaneszku csak a magadfajta Nyóccosztály hiányos suttyókat védi meg. Mégpedig a kútúrától, a zoktatástól, a gondolkodástól, a fejlődéstől, a gyarapodástól.

Nagyon jól tudja Orbaneszku, hogy ebben a népben kimeríthetetlen az ostoba, bármikor bármivel megvezethető lények tömege, akikben ráadásul tobzódik az idegen gyülölet genetikája. Na és a frusztráltság attól, hogy a sötét buta fejeikkel mindig seggre ültek a történelemben. Na pont ezeknek a hulladékoknak szólnak azok a Hitleri fajelméletettel kevert kútúrbugris hányások amiket te itt szépen felsoroltál (mint "önálló" gondolatokat a magyarság jellemzésére)

FOLYTASSUK!

Tizenötmillió Magyarok 2016.03.17. 11:54:38

" hogy egy miniszterelnök kettős redőrsorfal mögött mondjon beszédet."

Az hogy a nemzeti unnepet rendorok biztositjak, az kirivo, persze az hogy a Gyurcsany minden tetore mesterloveszeket kuldott fel, ha megjelent valahol az utcan az normalis.

csak egy néző 2016.03.17. 11:58:18

@Tizenötmillió Magyarok:
Mert most nem voltak ugye? Nyeretlen kétéves vagy.

csak egy néző 2016.03.17. 11:59:41

@Tizenötmillió Magyarok:
Mert ugye a TEK-es hadserege, közben bent ultizott a laktanyában. Ne röhögtesd már ki magad, kiscserkész.

high up! 2016.03.17. 12:02:44

@Tizenötmillió Magyarok:

te, nem kőne, aszt a többes számot kivenni, meg a nagy betűt kicsire cserélni? Tudod, átalános iskola, 4-ik osztály. Ott má tudni köll az ijet.

Ammúgy meg van az a 15 millió összesen olyan 12 millió is, de inkább annyi se.

FOLYTASSUK!

Fényföld 2016.03.17. 12:08:17

Hoppá!

èltetek ti már diktatúrában? Szerintem menjetek el mondjuk Èszak Koreába azt próbáljatok meg Kim Young Un ról ilyen Bloggot írni és alákommentálni. Na akkor megnézhetitek magatokat azt hiszem. Hol van itt diktatúra? Szabadon mondhadtok bármit mindenféle retorzió nélkül, mintahogy szabadon tüntethetnek nem lövik ki a tüntetök szemeit még márc 15 én sem akik 1ként erös jóindulattal voltak vagy 200 an. (cecece több tízezren). Ha itt diktatúra lenne ez a blog nem is lehetne itt. Kapjatok már észbe emberek megint az oszd meg és uralkodj elv érvényesül. Olyan nincs, hogy mindenkinek minden egyformán jó ez képtelenség. Viszont az eredmények vitathatatlanok. Nem vagyok Fidesz bérenc egyszerüen látom mi van ma szeretett HAZÀMban és mi volt a akkor mikor a Nemzetközi nagytökét szolgáló kormányok kormányoztak. Természetes ez fáj nekik ezért mindenféle fizetett bérenceken keresztül keresik a fogást a kormányon. Akik joggal tarthatnak is ettöl -gondolj Ukrajnára (Euromajdan) kik is csinálták és pénzelték mindazt kik is azok a gazdasági bérgyilkosok akik országok vezetöit vesztegetnek zsarolnak meg a nagyhatalmi érdekek mentén?- Názi?!!! figyelj már te figyels is arra amit mondaz vagy csak mozgatod a szádat? Ha itt nácizmus lenne azt hiszem egy ilyen blog és kommetelés után nem otthon ücsörögnél és olvasnád a kommentemet, hanem valamelyik munkatáborban jó esetben ingyen dolgoznál az államnak. Na ez a populizmus amit itt ti müveltek! Az a szerencse, hogy kevesen vagytok és egyre kevesebben is lesztek.

Tisztelettel.

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.17. 12:09:56

@Muzsikok közt: elmúltak? Pedig pont egy nagy liberó, kóka jani (szdsz) a külügyminiszter új barátja. Emútnyócév ugye?

mikerbiker 2016.03.17. 12:11:06

Ez bizony már megint, csak egy kattintásvadász hablaty...
Bár ahogy nézem a szokásos trollokon kívül, csak néhány értelmes embert sikerült behúzni... Egyre kevesebbet.

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.17. 12:11:43

@Fényföld: ha nem vagy fideszbérenc, akkor hülye vagy. Ebből a szövegedből ítélve.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.03.17. 12:15:53

" Még sosem volt rá példa, hogy magyar miniszterelnök nyíltan úgy beszéljen, mintha előző nap a szöveget Göbbels-szel egyeztette volna."

Hülye vagy. Legalább 2002 óta folyamatosan ezt csinálja.

Fényföld 2016.03.17. 12:18:15

fidesz maszop dk egykutya: nem nem vagyok hülye és a neveddel maximálisan egyetértek, de mind közül, az eredményeket tekintve még mindíg ök a kevébé rosszak.
A megoldást nem a politika fogja elhozni!

Fényföld 2016.03.17. 12:18:56

bocs a jobbik kimaradt :)

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.03.17. 12:25:50

"Vagyis, képes lesz-e az ország ismét elzavarni a diktátort?"

Ez megint olyan fellángolás lesz, mint a megboldogult Milla rendezvényei, vagy a netadó ötlete elleni tüntetés. Akkor is, ma is túl sokat várnak rögtön egyesek az ilyen megmozdulásoktól. Orbán távozásához, és a rendszer megdöntéséhez a tanárok sztrájkja még édeskevés lesz, de talán - ha más, a kormány által becsapott és megnyomorított foglalkoztatási csoportok, ágazatok is becsatlakoznak, hosszabb távon kinőheti magát.

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.17. 12:37:53

Biztos ami fix írtam a gyerekeim tanárnőinek egy levelet, amiben kifejtettem, hogy semmilyen módon nem szeretném, ha bevonnák a Pukli féle ballib szarkeverésbe őket !

Bár nálunk normálisak a tanárok, így a suliszünet mutatvány is besült, de emellett a Pukli féle szarháziság mellett nem mehettem el szótlanul.

Nem tűrhetjük szótlanul, hogy agyatlan gyűlölködő ballibek a gyermekeinket is kitegyék a kissebrendőségi frusztrációjukból fakadó politikai mocsoknak.

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.17. 12:39:04

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya:

Szerintem ha mind a 15ezer ballib gyűlölködő, és Soros által fizetett hazaáruló becsatlakozik, az sem lesz ide elég.. :DDDD

Afrika steht an der Elbe 2016.03.17. 12:57:13

Pukli maga előtt tolja a gyereket, mint Ahmed Röszkénél.

jágör68 2016.03.17. 13:45:10

Ukrajnában CIA- puccs történt:

„fuck the EU!” Nuland államtitkár megnevezi, ki legyen a miniszterelnök

www.youtube.com/watch?v=mBAB_unT2kM

E.Katolnai 2016.03.17. 13:45:41

@csak egy néző: gyünyőrű környezetben, saját négy szobás házamban lakom elől hátúl nagy kert, egy olyan faluban ahol mindenki szorgalmas, kedves, ahol nincsenek idegen szellemiségü élésködők, rongyokban búrkolózott, leples szajhák, szakállas-bugyogós, arrogáns vallásőrültek, az ilyen trógerek, mint te csak tátanák a itt szájukat, h ilyen is van ...
Lenézem és megvetem azokat, akik felelőtlenül gyártják a gyerekeket, másoktól várják el, h fizessék neveltetését, tűrjék el a környezetükre kiható, flegma hanyagságból eredő kellemetlenségeket, hát még azokat akik tisztességes, dolgos emberek adójából van pofájuk élni. A derék, dolgos, egyenestartásu embereket tisztelem és nem a hulladék rétegeket (pl. mohamedán), kiket ti libsik úgy védtek ...

Netuddki. 2016.03.17. 13:53:01

A Kossuthon délben az ütközőben a balsai meg a lánci köpködte a Puklit. Ebből is látszik, hogy a kockás alsógatyájuk erősen féknyomos ezeknek a tolvaj tetveknek.

Netuddki. 2016.03.17. 13:54:22

@E.Katolnai: Barom kádéenpés tolvaj tetü!

Khonsu 2016.03.17. 13:55:55

@Fényföld:

A Jobbik még hasznos lehet. Ha valami csoda folytán megbukna a Fidesz (nem fog, de ha mégis), akkor félő, hogy legfanatikusabb híveik egy része "rosszul viselné" a vereséget. Egyedül a Jobbiknak vannak olyan erői és elegendő bátorsága, hogy szükség esetén kellő határozottsággal letörjön egy ilyen dúlást.

E.Katolnai 2016.03.17. 13:59:05

@high up!: kultúrbugris kioktató-lecikiző hányásodban tudhattad volna, h a kultúrbugris első u betűje rövid u és nem hosszú! Frusztráltak meg ti vagytok, mert a a magyar nép újból Orbánt fogja megválasztani és a "gyűlölet genetikáját" hordozó fajtátok egyenlő velünk soha nem lesz!

Netuddki. 2016.03.17. 14:04:35

@E.Katolnai: Védjed csak a tolvaj bűnözőt, védjed!

csak egy néző 2016.03.17. 14:08:06

@E.Katolnai:
Bravó öcsém. Gratulálok az elől, "hátúl" a nagy kertedhez.
Képzeld paraszt, hogy Pesten "nincsenek idegen szellemiségü élésködők, rongyokban búrkolózott, leples szajhák, szakállas-bugyogós, arrogáns vallásőrültek"
(legalább az általános elvégezted volna)

Mert ugye, akinek gyereke van az csak felelőtlenül gyárthatja őket. Gondolom neked nincs kölyköd, ha ennyire gyerekgyűlölő vagy. Öreg korodra, pedig, majd az én adómból fogsz döglődni valamelyik lepusztult kórházban, mert nincs egy kölyköd sem aki gondodat viselné.
Kíváncsi lennék gyökérkém, hogy abban a mocskos átkos időket és a kedvenc szóvirágotokban használt elmúlt 8 évet, hogy sikerült túlélned?
Primitív faszfejkém kopizd már ide, tőlem, hogy hol is védtem én a (pl. mohamedánokat)
Olyan egyszerű vagy, hogy, hozzád képest a kertkapudon az akasztós kampó egy mérnöki remekmű.

grainos1 2016.03.17. 14:27:30

A cikkíró elfelejti, hogy Gyurcsány évekig kordonok és készenléti rendőrök között mondta a beszédeit, míg a nemzeti ünnepekről kirekesztette a magyar nemzetet.

Ami pedig az ellenzékről és a másik táborról alkotott sarkos véleményeket illeti, Gyurcsány Feri a 2006-os választási kampány során hosszasan értekezett a kóborkutyák összefogdosásáról és sintértelepre viteléről. Na, barátom! Az volt a göbbels-i fordulat!

grainos1 2016.03.17. 14:49:58

" Még sosem volt rá példa, hogy egy korábbi miniszterelnök Vesszen a zsarnok! kiáltással fejezzen be egy beszédet a jelenlegi miniszterelnökre célozva."

S ez mégis kinek a szégyene?! Gyurcsányista létedre ekkora öngólt rúgni!:)

"Még sosem volt rá példa, hogy két hét alatt kétszer több tízezer ember vonuljon utcára a kormány ellen."

2006. szeptember 18-tól október 23-ig a rendőri pogromok ellenére végig (több) 10 000-es tömeg tüntetett Gyurcsány ellen. Nap, mint nap. Nem kétszer két héten belül. (A mostani tízezrekről pedig időközben kiderült, hogy jó, ha néhány ezren voltak. Ezt videófelvétel is bizonyítja azóta. Nem csak az Indexről kell tájékozódni.) A huszonharmadikai szégyen után - mikor Gyurcsány és a budapesti rendőrkapitány utasítására a karhatalom a saját népére lőtt - november 4-én újabb több tízezres menet tiltakozott a brutalitás ellen, s a miniszterelnök lemondatása mellett.

high up! 2016.03.17. 14:51:51

@Ballib cenzúrázók réme 4: @E.Katolnai: @jágör68: @Afrika steht an der Elbe:

na mi van, megjöttél batyu? Csak 4 másodnicken? Mi ez a lazsálás, erre a de facto munka megtagadásra ma nem fogsz troll-pótlékot kapni Kocsis Mátétól!!!!

FOLYTASSUK!

high up! 2016.03.17. 15:06:05

@Fényföld:

szegénykém, ezzel a sötétfeketeföld szellemi nívóddal még az Eke TV betelefonálója se lehetnél, pedig ott aztán tényleg nincs határa a mínuszos IQ-k felvonulásának.

Szeretett hazádban sose vótt diktatúra, csak a pofádat kell ma is befognod ha a jogaidat követeled be vagy ha egy politikust mernél feljelenteni bünözés miatt. Ja, odáig el se jutsz, mert a cseléd genetikád egyből szól, hogy Jaj, nehogy má, még nekem lesz bajom belőle.

Azt meg tuggyuk, hogy aki piros-fehér-ződd kesztyüben rabojja a kasszát, az nektek, a Nyócc osztálytól távol esett népnek a "jó nömzöti" hazafi.
Ezt szeretik bennetek a gazdáid, hogy megbízható hasznos hülyék vagytok.

FOLYTASSUK!

Nagyorrú Barbi 2016.03.17. 15:19:58

Ahogy olvasom a kommenteket, ez a szösszenet se jött össze kedves lenin-fiú (a nagy betűt nem érdemli meg az a metélt). Ne búsulj el, készülj 18-ra. És ha akkor se jön össze a buli (mert úgy látom a választóknak nem kell a vörös) sebaj! Lesz 22,26,30 és így tovább. Majd csak kihal a fajtád, a proliimádó, nép nevében írogató ,tevékenykedni akaró magát mindenkinél egy fejjel magasabbnak tartó bolsi. Nyugodjatok békétlenségben...

nemszólokmégegyszer 2016.03.17. 15:36:37

Azért látom, libsiző barmok vannak rendese. Egyszer rátok is sor kerül majd, és észre sem veszitek, amikor levágnak. Birkák. Akik pedig egy bolondot követnek, bolondok. Bármelyiket nem ismerik fel, sajnálatra méltóak.

Afrika steht an der Elbe 2016.03.17. 15:42:54

@high up!:
Neked mint érintettnek mi a véleményed arról, hogy pont ti magatok ösztönzitek antiszemita holokauszttagadó milliók Európába özönlését?

nemecsekerno_007 2016.03.17. 17:10:08

Azé' látom jól pörögnek az indexes dühöngők :)

- 1 perces vagy 5 perces vitát szeretne? :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.03.17. 17:15:44

@Kimberly Clarck: Látom "te" vagy Batyu új nickje. Kell ám ide mindig egy narancskomcsi agitprop troll. Nélküled unalmas lenne. Aztán lehet, hogy sorra kerülsz majd te is...

Egyébként ha kérdezhetek, miért cserélődott le mostanában az összes fideszes fika-nick? Van egy naptára Habonynak meg a Finky-nek, hogy mikor kell nicket cserélni?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.03.17. 17:16:59

@nemszólokmégegyszer: Nincsenek rendesen. Ez nem annyi ember, ahány nick... a hülye azt hiszi, hogy ettől többnek tűnik. Pedig a tele Kossuth tér az a sok. Mint tudjuk, az vagy 2 millió ember. :-)

Attan 2016.03.17. 17:38:48

@Afrika steht an der Elbe: Majd a Gyuri bá' megüzeni, mi legyen erről a véleménye.

Falaidnahisz 2016.03.17. 17:48:23

Goebbels, baszki, GOEBBELS!

Merlot 2016.03.17. 18:02:55

"Még sosem volt rá példa az elmúlt huszonhat évben, hogy egy miniszterelnök kettős redőrsorfal mögött mondjon beszédet. "

Fél a gecije.
Nála csak a TEK fél jobban, mert ha egy eredménytelen (értsd: életben marad) merénylet történne ellene, lefejeztetné a TEK-et annak vezetőjével együtt.
Bezony ám, Jánoskám! :))

Burgermeister 2016.03.17. 18:04:31

Ajvékoltok, ennyit tudtok, ki kell menni az uccára, akasztani, vérrel festeni a körútat, de ehhez gyávák vagytok....ajvékoltok csak, ennyit tudtok!!!

Burgermeister 2016.03.17. 18:06:36

@grainos1: Ja, jogos, meg a műveleti terület a vasprefektussal. szopkodták 1mást ijjelnappal.

Merlot 2016.03.17. 18:08:49

@grainos1: Te is egy Gyurcsán -fóbiás pitiáner csicska vagy.
Elhiszem, hogy a nemzet gecijénél kiverte a biztosítékot ez a maga sem 100-as balos politikus.
De még ma is ennyire félni tőle...?
Ez az igazi gyávaság, birkalelkű csicska! :)))

Burgermeister 2016.03.17. 18:10:01

@E.Katolnai: 1etértek, én is ilyen helyen lakom, szeretet van meg béksesség, pedig van jobb-bal-libsi-nemtudomkire szavazokbizonytalan vagyok.
Na nem olvasom tovább a kommenteket mer csak felbaszom magam. Van itt mind2oldalról agyhiányos.

Fényföld 2016.03.17. 18:10:30

@high up!: Na akkor tiszázzunk valamit, úgy látom mind intelligenciában mint iskolai végzettségben felletted állok. Tekintve a mondandód alpári mivoltát. Légy büszke az identitásodra!

Tisztelettel!

Willkommenskultur 2016.03.17. 18:16:59

A poszter ostobaságokat hord össze.

Alajka Bal 2016.03.17. 18:35:24

Az volt már hogy "basszátok szájba a telibevert büdös román geci kurva anyátokat" ?

has 2016.03.17. 18:56:56

Ha már göbbelsről szó került az írásban és nem láttam semmi kézzelfoghatót munkááságáról, itt a lényeg, amit a csuti is művel, szinte a mester szintjén:
A goebbelsi propaganda elemei

A propaganda az egyszerűsítés műfaja, nem intellektuális műfaj – tartotta Goebbels, Hitler propagandaminisztere - és megállapította annak elemeit:

1. Kerüld az elvont gondolatokat, és az érzelmeket vedd célba!
2. Kevés üzenetet küldj, de azokat folyamatosan sulykold!
3. Használj felszínes, általánosító véleményeket, sztereotípiákat!
4. Az érvelés legyen egyoldalú – soha ne árnyalj!
5. Folyamatosan kritizáld az ellenfeledet!
6. Keress egy ellenségképet és folyamatosan rágalmazd!

has 2016.03.17. 19:23:20

Még egy idézet a mestertől:
“Az emberek általában sokkal primitívebben értékelik a dolgokat, mint hinnők. A propaganda, épp ezért legyen végletesen egyszerű és folytonosan ismétlődő. Hosszabb távon az a rábeszélő győz, akinek sikerül kifejeznie a problémát a legközönségesebb szavakkal, és akinek van mersze örökké hajtogatni ezeket a szavakat, fittyet hányván az értelmiségiek ellenvetéseire…”

Nem ismerős?

Afrika steht an der Elbe 2016.03.17. 19:29:38

@has:
Ügyes vagy. Nagyon szépen és korrektül leírtad a libsi propaganda működését.

has 2016.03.17. 23:48:46

@csentecsa:
Konkrétan ezekre a dolgokra gondolsz? Ha igen, nem értem a választ.
2000. április. Patrubány Miklós MVSZ-elnök tárgyalásokat kezdeményez a magyarországi pártok vezetőivel a kettős állampolgárság kérdéséről.

2000. október 19. Orbán Viktor miniszterelnök és Markó Béla RMDSZ-elnök találkozója Budapesten. A kormány jelenlévő képviselői kifejtik: a kedvezményes honosítás ügye „nem időszerű”.

2002. január. Orbán Viktor magyar és Adrian Nastase román miniszterelnök aláírja a külhoni magyaroknak kedvezményeket nyújtó úgynevezett „státusztörvény” végrehajtásáról szóló megállapodást. Gyurcsány Ferenc javaslatára az MSZP „23 millió román munkavállaló” bevándorlásával riogat.

2003. július 25. Orbán Viktor Tusnádfürdőn bírálja Medgyessy Péter miniszterelnököt, amiért az ellenzi a délvidéki magyarok kettős állampolgárságát. „Ennél mélyebbre nehéz lenne süllyedni” – jelentette ki a Fidesz elnöke, aki három évvel előtte maga sem tartotta időszerűnek a kérdést.

$pi$ 2016.03.17. 23:56:22

@has: "Nem ismerős? "

Már vagy öt éve megy az állandó nácizás, diktatúrázás, korrupciózás. Ötmilliószor el lett mondva, hogy diktatúra van, diktatúra lesz, épül a diktatúra, romba dől az ország, éhínség lesz, nyomor lesz, vége a diktatúrának. Éhséglázadások lesznek, éhségmenet, orbán elmebeteg, orbán őrült, orbán hazudik, orbán lop.

Senki sem nyomja olyan keményen a propagandát mint az ún. demokratikus baloldal.

$pi$ 2016.03.17. 23:56:57

@$pi$: vége a diktatúrának -> vége a demokráciának :D

$pi$ 2016.03.18. 00:00:38

@has: "jelentette ki a Fidesz elnöke, aki három évvel előtte maga sem tartotta időszerűnek a kérdést"

Az mszp nem azt mondta, hogy "most nem időszerű", hanem "Gyurcsány Ferenc javaslatára az MSZP „23 millió román munkavállaló” bevándorlásával riogat" ahogy te írtad. Próbáld megérteni:

"Most nem időszerű."
nem gáz

"23 millió románnal riogatni"
gáz

Érted?

has 2016.03.18. 00:42:43

@$pi$:
Az mszp legalább már beismerte hogy hülye volt. nem gáz
csuti gerinc nélkül tekereg, mindíg azt mondja ami neki jó ez gáz.
hogy lehet valaki kommunistaliberáliskereszténykonzervatív.
úgy, hogy mindíg az, ami a pillanatny érdeke szerint a leg megfelelőbb. ez viszont k magy gáz, mert addíg, míg te, vagy én, vagy a zemberek nagy része érzelmi alapon politizál, addíg ez afazon az érdekei szerint, mások kárára!

tralalala 2016.03.18. 00:43:20

@has: "1. Kerüld az elvont gondolatokat, és az érzelmeket vedd célba!
2. Kevés üzenetet küldj, de azokat folyamatosan sulykold!
3. Használj felszínes, általánosító véleményeket, sztereotípiákat!
4. Az érvelés legyen egyoldalú – soha ne árnyalj!
5. Folyamatosan kritizáld az ellenfeledet!
6. Keress egy ellenségképet és folyamatosan rágalmazd! "

Tehát a következő pl. tökéletesen megfelel:

A rohadt orbán (6), az a gumicsizmás, tanyasi, felcsúti suttyó (3), már megint támadást intézett a demokrácia ellen (1, 2)! Hihetetlen, hogy ez a szánalmas bohóc (4) hogy lehet még mindig hatalomban! Orbán országlása (6) a legnagyobb katasztrófája ennek az országnak(4)! Csak az ostoba birka szavazói (1, 3) hisznek neki! Orbán(6), veled van a gond (1, 2, 5)!

DFK 2016.03.18. 04:56:18

Van néhány tárgyi tévedés a posztban (nagyvonalúan fogalmazva). Ugye emlékszünk arra, amikor márc 15-én még az ásványvizes palackot is elvették a kismamától a Múzemkertnél? Emlékszünk-e a teljesen törvénytelen műveleti területre? Emlékszünk- a mindennap tízezernyi tüntetőre a Böszme ellen? Emlékszünk-e a 23 millió románozásra? Emlékszünk-e a mai napig tartó fasisztákolásra, viktátorozásra? S ha már diktatúra, emlékszünk a "leesett" rendőri azonosítókra? Tovább is van, mondjam még?

inebhedj - szerintem 2016.03.18. 05:33:22

Hogyne lett volna példa ilyesmikre?

Sőt, ami azt illeti, ez sokkal érdekesebb: mi a fenétől alakult úgy, hogy 26 éve állandóan a posztban felsoroltakra van példa?

nu pagagyí 2016.03.18. 07:19:21

A nép kénytelen ismét visszavenni a jogait. Nem tudom megérjük-e egyszer, hogy ne csirkefogók jussanak hatalomra ebben az országban. Orbán a férgezésével kiírta magát a tisztelhető politikusok közül. Aki eddig azon meditált, hogy Orbán talán jót akar, csak rossz eszközöket alkalmaz, befejezheti vívódást. Rosszat akar és egyre durvább eszközökhöz fog folyamodni, ha el nem zavarjuk.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.03.18. 07:19:45

Ha már Goebbels is szóba került, egy kis emlékeztető:

fideSSjobbikkdnp = az emberiség genetikai selejtje
fideSSjobbikkdnp = az emberiség genetikai selejtje
fideSSjobbikkdnp = az emberiség genetikai selejtje
fideSSjobbikkdnp = az emberiség genetikai selejtje
fideSSjobbikkdnp = az emberiség genetikai selejtje
fideSSjobbikkdnp = az emberiség genetikai selejtje
fideSSjobbikkdnp = az emberiség genetikai selejtje
fideSSjobbikkdnp = az emberiség genetikai selejtje
fideSSjobbikkdnp = az emberiség genetikai selejtje

has 2016.03.18. 07:55:34

@csentecsa: Azért nem volt időszerű, mert tudta, hogy elbukja és az komoly presztizs veszteség lett volna. Másodszorra csak simán elszámította magát.

jágör68 2016.03.18. 08:09:24

Udo Ulfkotte: a nyugati médiának a CIA mond tollba:

www.youtube.com/watch?v=sy9KFOVf8Ro

Jelen blogger is bizonyíték

kun andras 2016.03.18. 08:38:27

Nem tudtam, hogy Göbbels ellenezte a zsinagóga gyújtogatást és a homofóbiát. Köszönöm ezt az értékes írást! :D

Muzsikok közt 2016.03.18. 08:56:27

@nu pagagyí: ja, megint emelkedőben orbán ázsiója, csont nélkül behúzza 2018at

burgener 2016.03.18. 09:20:03

Most komolyan: ha holnap ráesik egy tégla, összedől az ország?

high up! 2016.03.18. 09:20:18

A 2018-as válaszásnak egyetlen egy tétjének kell lennie:

a) Orbaneszku diktátor szellemileg megkattant, beszámíthattalan, ezért elmegyógyintézetbe kell utalni

b) Orbaneszku diktátor szellemileg tudatában van a cselekedetienek, így a börtönben a helye

FOLYTASSUK1

burgener 2016.03.18. 09:20:52

mert, ha nem, akkor 27 évi politikai karrier pont elég, meg a kisvasút otthon.

high up! 2016.03.18. 09:26:01

Egyébként megnézem, hogy melyik nagy magyar demokratának lesz majd vér a puc.jában, hogy feljelenzti a hibbant Orbaneszku diktátort a migránsok illetve a muszlimok elleni, nagy nyilvánosság előtt RENDSZERESEN elkövetett uszításai miatt. A BTK ugyanis már csukná le Orbanszkut:

Btk. 332. Közösség elleni uszítás (köznyugalom elleni bcs.)
Közösség elleni uszítás (köznyugalom elleni bcs.)

332. § Aki nagy nyilvánosság előtt

a) a magyar nemzet ellen,

b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen, vagy

c) lakosság egyes csoportjai ellen-kül. fogyatékosságra, nemi identitásra, szexuális irányultságra tekintettel-

gyűlöletre uszít, bűntett: 3 év.

FOLYTASSUK!

Gérard Duchemin 2016.03.18. 09:34:07

@szekertabor: Miért élne vissza a szólásszabadsággal? Él vele. Te nem élsz vele? Nem nevezed fasisztának a fasisztaorbánt? Hogyhogy? Nem látsz tán?

high up! 2016.03.18. 09:38:29

@jágör68:

batyunáci, a 18-ik nincsknéven. (ballib cenzúrka), te azért vagy terméketlen ezekkel a ruszki kormány által finanszírozott troll blogokkal a háttérhatalmakról, meg a "Zusa irányíccsa a zegész világot!" nevezetü megkattanásaiddal, mert a te célcsoportod a magadfajta seggyhüly,e analfabéta magyarok még bekapcsolni se tudják az internetet, nem hogy rákottanatan egy linkre. Oszt aztán hogy még valami "Nemérccsük mi aszt a nyelvet" még el is kellene el is olvasniuk, há emmábammeg egyenesen egy komplett megalázással ér fel.

FOLYTASSUK!

Gérard Duchemin 2016.03.18. 09:45:20

@high up!: Én szívesen feljelentem ezt a barmot. Nincs abban semmi különös.

Gérard Duchemin 2016.03.18. 09:46:13

@burgener: Nem, mert nem vezeti az országot, csak van, mint egy nagy marha. És közben kárt okoz, és lop.

Anna Major 2016.03.18. 15:09:52

@petivagyok innen: ha te ennyit értesz az egészből az elég szomorú.
süti beállítások módosítása