Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Hanuka: együtt ünnepelt Izrael a Hóman-szobor felállítóival

2015. december 11. - Európa Kávézó

Olyan szép ez, hpgy el is morzsolunk egy könnycseppet a szemünk sarkában. A harmadik hanuka gyertya meggyújtása kapcsán fogadást adott Izrael budapesti nagykövete. Együtt mosolygott Lévai Anikó, kipával a fején Szijjártó Péter. Eközben néhányan a télben dideregve próbálják megakadályozni egy antiszemita politikus szobrának felállítását. 

Egy brancs maguk - mondta a börtönőr A tanúban, Bacsó Péter örökbecsűjében. És tényleg van olyan, amikor a mi kis kávézónkban nehezen tartjuk bent a hányingert. Értjük mi, hogy diplomácia, meg jön a meghívó, illik odamenni és a kapcsolatok fenntartása is fontos. Nem is beszélve, hogy egy ilyen rendezvény egyúttal félhivatalos találkozó, ahol néhány dolog megbeszélhető. És persze, hanuka. Legyen békesség és szeretet. 

Azért hadd émelyegjünk a sajtóban megjelent fotók láttán, ahogy a nagykövet oldalán Orbánné tartja a gyertyát. Orbánné, akinek férje manapság már sorosozik... Nyilván feledésbe merült ez ünnepi pillanatban Prohászka Ottokár szobra, meg a Horthy-emlékművek, a gábrieles förmedvény, nem is beszélve a nemzeti alaptantervbe beszuszakolt antiszemitákról. Egy szót se a Fidesz és a Jobbik szoros együttműködéséről, amelybe simán belefér a parlamenti vérvádazás. Hóman Bálint is egy megtévedt tudós, akire erősen hatott a korszellem, és a zsidótörvények egyik élharcosa, aki vígan követte Szálasi Ferencet is. Majd a Mazsihisz leül megdumcsizni Lázár Jánossal.

Megkapó látvány lehetett kipában Szijjártó Péter, nem sokkal iráni látogatása és Jasszer Arafat sírjának megkoszorúzása után, amint elmélyülten beszélget az amerikai nagykövettel. Ki tudja, talán a korrupció miatt kitiltottak is szóba kerültek. Nem hiányzott Medgyessy Péter sem, aki szerint a korrupció ma nem nagyobb annál, mint amikor ő kormányzott....izé,... de nagyobb...A tudósítások szerint jelen volt még a Szijjártóval kedélyesen csevegő Tóbiás József, meg a TEK-vezér Hajdú János is. Amúgy az ellenzéki politikusok jelenléte még indokolható, hiszen rájuk nem vetül az antiszemitizmus - ez ügyben a szintén jelenlevő PM-es Szabó Tímea is tiszta -,.de a kormánypártiak meghívása csak a diplomácia szabályai szerint értelmezhető. Morálisan már tényleg inkább hányinger még akkor is, ha tudjuk, hogy Churchill és Roosevelt is összefogott Sztálinnal. 

A Magyar Narancs szerint Orbán a fogadás idején egy arab üzletemberrel tárgyalt. 

Akad még azért maroknyi ember, akik éppen a Hóman-szobor felállításának megakadályozásán dolgoznak. Teszik ezt annak ellenére, hogy Izrael nagykövete a szoborállítókkal gyújt hanuka gyertyát. Nagyjából ez olvasható ki a friss közvéleménykutatásból. Minek teperjen az egyszerű, de elégedetlen választó, ha azt látja, hogy odafent azért némelyek jól megvannak. Nincs is ott akkora ellentét, félretehető erkölcs, hit és tisztesség. Úri huncutság az egész.

Orbán pedig kedélyesen hátradől és behívja Habonyt, hogy meséljen már, mi volt Ibizán.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr478155746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bircaman szerkesztő maxval · http://bircahang.org 2015.12.11. 08:35:31

Hol itt a gond? Politikai egyet nem értés miért tenné lehetetlenné a vallási együtt ünneplést?

Lilla50 2015.12.11. 14:09:23

" Nagyjából ez olvasható ki a friss közvéleménykutatásból. Minek teperjen az egyszerű, de elégedetlen választó, ha azt látja, hogy odafent azért némelyek jól megvannak. Nincs is ott akkora ellentét, félretehető erkölcs, hit és tisztesség. Úri huncutság az egész."

ezért tenné lehetetlenné!
De nem teszi.
Ha ennél fontosabb dolgokat sem magyaráznak el a "népnek" (nem tudjuk mekkora sokaságnak), akkor ezt miért magyaráznák?

a "nép" mentálisan rossz állapotban van, Nem a pártok vezetőinek dolga az, hogy javítsanak rajta, hiszen ők képviselők és nem elméletalkotók. Az értelmiség pedig kormányfüggő , mert anyagilag odakötött.
süti beállítások módosítása