Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

A civil tüntetések alkonya

2015. október 24. - Európa Kávézó

Ritka nagy bukta lett az október 23-ai civil tüntetés. Háromszázan lézengtek a Nemzeti Múzeum előtt. Ezek ugyanazok. Ugyanazok, akik pár héttel ezelőtt elbuktak egy afféle rendszerbontó népszavazást, becsapva sok embert, lehetetlenné téve későbbbi bármilyen népszavazást, ezzel pedig segítve Orbán Viktort. Úgy látszik, kellett a pofon a másik oldalra is.

Lassan be kéne fejezni a civil kivagyiságot. Egy darabig ez jól ment. Addig mondták lánglelkűnek látszó, azóta többnyire felszívódott új figurák a tévéstúdiókban, míg az embereknek tele lett a hócipőjük a pártokkal. Nlmileg hatékony volt a mantra a bénázó, a Fidesszel a parlamenti lét okán kollaboráló ál-ellenzékről is. Mintha e civilek nem tudták volna, hogy a demokratikus pártok képviselőit a szavazók juttatták be az országgyűlésbe - egymillióan. Olyan szavazás pedig nem volt, hogy tessenek onnan kijönni. Néhány hónapig súlyos károkat okozva ugyan, de bevette a nép azt is, hogy a civilség azért jó, mert mindenki hülye volt és kártékony az elmúlt huszonöt évben. Mindegy, hogy ez, mint minden leegyszerűsítés, egyértelmű hazugság.

A sztori mostanra pukkadt ki végleg. Ami tegnap a Nemzeti Múzeum előtt történt, az szánalmas volt. Már a meghirdetett rendezvény címe, a Szabad a Gazda is ügyetlen. 1956-ban Sztálint hívták Gazdának. Miért lenne ő szabad? Ha az agrármunkásokra asszociálunk, akkor indokolatlan a nagybetű, meg Pesten pár hete már megbukott egy gazdatüntetés. Ha a Gazda, vagyis Sztálin itt Orbánra utal, aki jelenleg szabadlábon tartózkodik, és a szervezők egyfajta elszámoltatási igényt jelentettek be, akkor pedig túl messze van egymástól az értelmezés lehetősége az leírt szavaktól.

A Kávézó, amely előre megjósolta a rendszerbontó népszavazás bukását, már korábban megírta, hogy az e kudarc után most inkább csendben kellene maradni és nem kioktatni mindenki mást. De a fiúk nem nyugodtak le. Azt ígérték, hogy tegnap konkrét javaslatokat tesznek Orbán leváltásának mikéntjére. Erről a tuti forgatókönyvről egyetlen tudósítás sem szól...

A szervező, az Új Magyar Köztársaság Egyesület ügyvivője, Vajda Zoltán megint úgy gondolta, hogy a pártokat kell aláznia. Azzal az értelmezhetetlenséggel jött, hogy azok ott a parlamentben nem is akarják leváltani Orbánt, bezzeg ő igen - háromszáz emberrel...  Nem igazolható mondata volt az is, hogy a pártok már előre lemondtak a 2018-as győzelemről. Hol mondták ezt? Melyik volt az az elvetemült? Kérnék egy pontos idézetet... Hasonlókat szólt egy másik felszólaló, Kozák Márton, aki szintén a pártokon kívül keresné a zembereket. eszébe sem jutott, hogy korábban az SZDSZ által delegált médiakurátor volt.

Tulajdonképpen kár ezért az egészért. Pedig a civil mozgolódás biztatóan. Olyanok is tüntetni mentek, akik magukról ezt korábban sosem feltételezték. Aztán a tömeg egyre fogyott. Ehhez kellett az egyre sűrűbb és kidolgozatlanabb tüntetések sorozata, a felbukkanó, majd eltűnő figurák hiteltelensége. Pedig cvilekre, erős érdekérvényesítőkre, új arcokra szüksége van a politikának. Kóklerekre, teljesítmény nélküli önjelölt megváltókra azonban nincs. Pártok nélkül pedig nem sem fog menni. A végén ugyanis az ő nevük van a szavazólistán. Akinek nem tetszik a kínálat, csináljon jobbat. Nem szájkaratéval kell őket legyőzni. Az a baj, hogy nyoma sincs a szerénységnek, az alázatnak. Így nem lehet embereket megszólítani sem, nem hogy harcba hívni.

Van egy ennél rosszabb forgatókönyv is. Hogy ez az izé a Fidesztől jön. Onnan mozgatják ezt a csapatot, hogy szétverjék pártok és civilek lehetséges együttműködését. A cél a zilálás, a ködösítés. Ezt a rendezvény hetelekkel korábban meghirdették, ezzel nagyjából kiilőve a pártok elvileg lehetséges ünnepi kezdeményezéseit. Háromszáz emberért kár volt. Ennyien simán voltak az MSZP kaposvári Nagy Imre-megemlékezésén, Gyurcsányra pedig egy faluban is összegyűlnek ennyien. Ha pedig a pártok mégis a civilekhez mentek volna, akkor rájuk szóltak volna, hogy a zászlókat tessék otthon hagyni. 

Ha komoly az orbánbuktató szándék, le kéne szállni a magas lóról. Ha pedig tényleg valahol Orbán környéke rendeli meg ezeket a kudarcokat, előbb-utóbb coming out-ra lenne szükség. 

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr538016275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2015.10.24. 08:45:56

Ennyien szeretnének ismét ballib orszgágrontást. Ez jó hír.

morcos007 2015.10.24. 09:43:48

Nagy tévedés "fszerkhelyettes"! A CIVIL nem az oldaláról ismerhető fel, hanem a NORMÁLIS GONDOLKODÁSÁRÓL! Abba pedig nem fér bele sem a ballib, sem ballibből konzervatívvá vált gondolat. Jó lenne, ha az emberek munkahelyet kaphatnának, s nem ilyen szörnyűséges dolgokon rágódnának! Az elmúlt 25 év legfeljebb arra volt jó, hogy kezdem megkedvelni a "létező szocializmust"... ami ugyan nem létezett, de a vége nem volt rossz!

legeslegujabbkor 2015.10.24. 16:25:30

Kell néhány hiteles ember

nevemsenki71 2015.10.24. 16:47:59

A narancskommunistákat védő kommunisták még sokan vannak, a lila köd meg működik, ezek ugyanígy voltak Amway ügynökök is, ugyanígy agitálták egymást a pilótajátékba is. Majd felébrednek a húgyszagú vén komcsik, amikor megfelezik a nyögdíjat, mert nem lesz aki fizesse. 8 millióan vagyunk csak, az én városomban 2% munkaerőhiány van, mert 32-ről 25 ezerre fogyott a lakosság ezek a rohadék kommuni9sták meg európa legdrágább államát tartják fenn, aki a GDP 21%-át költi magára? Németország spórolós, ők 12-tőt, büdös kommunista anyátokat, mit gondoltok ki fogja ezt fizetni?

adam hyl 2015.10.24. 19:36:09

jól elcsesztek mindent a civilek, most már jó lenne ha kussolnának. vajda zoltán gumi hippi kinek a megbízásából elmúlt 25 évezik? neki egész jól ment és most is jól megy a gozsdu udvarban.

Éhes ló 2015.10.24. 19:43:24

Csupa jó hír: elolvadt a támogatottsága az orrvég és sorospénzen tartott társadalomrombolóknak, összeesküvéseléletekkel próbálják a kudarcaikat magyarázni.
Csak így tovább!

Arthur Bloch 2015.10.25. 05:55:17

A blogok manapság hűen leképezik a mai plebsz=köznép értelmi szintjét...- A többség megelégszik azzal,hogy néha berág - fellángol és tüntetget indulattal - a tudatos s tán valamihez is értők többsége időnként leírja a véleményét bízva abban,hogy a megélt bajok előbb-utóbb kitermelik azt a helyzetet,amikor többséggé válik az a réteg,aki megtalálja a helyes új utat és az új vezetőt... - a minden-oldali bértollnokok pedig a megszokott módon "éhesek", - kiélik a "véleménynyilvánítás" helyett a buta indulataikat, szlogenekkel, olcsó modortalan mondatokban.-Ez van !!! Hajrá M.O.

lavór 2015.10.25. 12:59:41

@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes:

Nem. Ennyire megújulásképtelen a politikai elit.
Bár nekik ez pont jó, fenntartható a vetésforgó.

Netuddki. 2015.10.25. 13:31:49

@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes: " Ennyien szeretnének ismét ballib orszgágrontást. Ez jó hír."

Hol? Bulgáriában? Azt te meg ivanov nem tudhatod itt, Magyarországon mi van...

Kelly és a szexi dög 2015.10.25. 13:55:51

Wazze, ebből is látszik, hogy a 9/10 elégedett! Nem kellene a hangulatot kelteni...

Andy73 2015.10.25. 14:13:47

Még szerencse, hogy Mo-on nem 300 civil van, hanem sok millió. Csak ők elégedettek a kormánnyal. Azért választották meg tavaly is őket. Ismét kétharmaddal.
Vagyis már az elnevezés is vicces és szánalmas. Ez a pár száz ember lenne a civil, a többi közel 10 millió meg mind politikus?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.10.25. 15:13:10

Szó sincs arról, hog ybefellegzett volna a civil tüntetéseknek.

Arról van szó, hogy kevés embert lehet kivinni az utcára olyan jelszavakkal vagy követelésekkel, amelyek az emberek többségét nem érdeklik. Így például elég kevés embert érdekel a ballibsi pártocskák vonaglása, ennek megfelelően kevesen tüntetnek.

A baloldal abban a téves hitben van, hogy a metadó miatti tüntetés sikere nekik köszönhető. Fenét nekik. A netadónak köszönhető.

♔bаtyu♔ 2015.10.25. 15:37:34

Nem a civilek alkonya jött el, hanem azoké, akik azt hitték, a sokféle lejáratott szerkó után most a civil bejön. A civilek köszönik jól vannak, az önkéntes szemétszedésen pld. 200.000-en voltak.

"Lassan be kéne fejezni a civil kivagyiságot. Egy darabig ez jól ment.". Na igen, de aztán hamar rájött a nép, hogy Soros pénzéből ezek afféle álcivilek.

monddazigazatmar 2015.10.25. 15:54:02

@bértrollbosszantó_kovi1970: Te isti, honnan tudsz bármit is? Ugyanazt a zindexet olvasod mint birca. Ugyanannyit tudsz a világról.

Balt 2015.10.25. 15:56:20

"Ha pedig tényleg valahol Orbán környéke rendeli meg ezeket a kudarcokat+

Hehe. Elárulok egy titkot, bár nem szívesen, mert még visszaéltek vele: Gyurcsány a személyes garancia arra, hogy többé nem jöttök vissza. :)

♔bаtyu♔ 2015.10.25. 16:06:12

@Balt: Van még pár ott akik személyes garanciák arra, hogy nem jönnek vissza, de én nem árulom el kik azok, nehogy leálljanak nekem:)

Balt 2015.10.25. 16:13:11

@♔bаtyu♔: Jó, jó, de egy ilyen gyurcsányista blogon - meg egyébként is - ő említendő legfőképpen. Az tény, hogy 2x 2/3-ért nem tett más annyit, mint ő. :))

Balt 2015.10.25. 16:20:18

Okulásképpen, bár akkoriban nem még volt a komplett "bal"oldal Gyurcsány foglya, még megkerülhető volt, ma már aligha:
hvg.hu/velemeny/20130208_Aki_nem_birja_abbahagyni

Ez van, etáskák. :)

pragmatika2 2015.10.25. 16:29:06

Lóf.szt. Az emberek egy dolgot látnak, 12 évig próbálkoztatok ballibsik, 12 évből az első 4 drákói megszorításokkal, az utolsó 8 év meg csődközeli állapottal végződött. Erre most itt van egy kormány, akit lehet szeretni, nem szeretni, de úgy tűnik eredményesen működik, és a felmerülő problémákra adekvát módon reagál. Ne legyetek tehát meglepve, ha egy választásra például, amely legutóbb ugyebár 2014-ben volt, azok akik nem szeretik ezt a kormányt egyszerűen nem mentek el, mert rá szavazni nem akartak, ellene, meg nem tudtak kit voksolni.
A civil demonstrációkkal meg ugyanígy vannak, no name figurák, akikről lehet sejteni, hogy előbb utóbb a ballib koalíció hajójáról fognak integetni, azért nem megy ki senki, még jó időben sem, nemhogy ilyen hűvös őszi napon.
Esküszöm, ha még egy ilyen kis összeröffenésről hallok, én kimegyek, de röhögni.
Egyszer egy szoci majálison már voltam, felejthetetlen élmény volt, életem meghatározó élményei között tartom számon. :)))

DFK 2015.10.25. 18:12:27

Vége a balnak, mint a botnak.

ulpius66 2015.10.25. 20:34:13

@Balt: Szerintem meg tévedsz, és a cikk írójának van igaza!

Az egész "civilesdit" az Orbán mozgatja, és fizeti!!!!!!!!
(és még véletlenül sem a Soros .....)

Balt 2015.10.25. 22:13:21

@ulpius66: Sőt, a netadó ötlete is csak arra volt jó, hogy kiénekelje a sajtot (és egereket, monitorokat stb.) a "civilek" szájából. :))

♔bаtyu♔ 2015.10.25. 22:17:19

A ballibsik mától már Lengyelországban is diktatúrázhatnak. Soros pénzén:))))

Azt írja az Index egy ottani pártról: Inkább populista mint baloldali. Mintha nálunk nem épp a ballibsi pártok lennének a legpopulistábbak. Az SZDSZ 10% adó plakátja, a mostaniak: Mindenki kapjon havi 50.000 Ft-ot.

fidesz maszop dk egykutya 2015.10.25. 23:40:41

@Andy73: Nem elégedettek, azért szavazott csak 2 millió húgyagyú a fideszre. Ha olyan kurvára elégedettek, akkor 8 millió szavazott volna oda, de legalább 6. Egyszerűen nincs mit választani. Kb csak komcsik vannak, jól sikerült a módszerváltás.

fidesz maszop dk egykutya 2015.10.26. 00:53:08

@♔bаtyu♔: unalmas hogy mindig olyanokkal kritizáljátok a "ballibsiket" amit a ti kibaszott pártotok is ugyanúgy csinál (ami nem véletlen, hiszen ugye tele van mszmp tagokkal, és kádári pártfunkcionáriusokkal, magyarul komcsikkal ).
Mintha a "rezsicsökkentés", a devizahiteles "mentés"(akiket a kormány a fasz gazdaságpolitikával sodort még szarabb helyzetbe) meg a "nemáthárított" bankadó, meg a többi faszság nem lenne populista...

Ebben az országban nem is megy máshogy, hiszen egy rakás hozzád hasonló kádár és rákosi pöcsén nevelkedett, szaréletű húgyagyú barmot kell meggyőzni, akinek se gazdasági ismeretei nincsenek, se logikája, se hosszú távú gondolkodása.

adam hyl 2015.10.26. 18:31:09

@ulpius66: re 10:26 17:50
nálad a pont! EZ a fajta megosztó technika, tipikusan az orosz _cégek_ sajátja... csak icipicit nézz körül tőlünk kelete, de ne nagyon távol keletre, h a "civilek" hogyan verik szét az ellenzéki pártokat.
soros a bűnbak.

adam hyl 2015.10.26. 18:32:40

@ulpius66: bocs, helyesen: 10.25. 20:34
süti beállítások módosítása