Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Nyílt levél a Fidesz szavazóihoz

2015. április 06. - Európa Kávézó

Kedves/kedvetlen Fidesz-szavazók!

Ma egy éve, hogy újra felhatalmazást adtatok Orbán Viktornak, hogy eltorzított választási rendszere alapján tovább uralkodjon Magyarországon. Nem tudom, értitek-e, látjátok-e, mi lett a hazánkból? Nem az elmúlt egy év alatt, hanem az elmúlt öt év alatt.

Ez az ember rútul megvezetett, becsapott Benneteket. Nemzeti együttműködés és centrális erőtér hazugságai alatt ellopja a pénzeteket. Elvette emberek földjeit, magánnyugdíj-megtakarítását, szabadságát. Haveroknak, rokonoknak osztogatja a közpénzt és az uniós forrásokat. Cimborák brókercégeiben fialtatja a mi pénzünket a saját köreinek javára.

Nem tudom elhinni, hogy nem látod: egy bűnözőkből álló maffia uralkodik felettünk. Tényleg elég Neked azt mondani, hogy nemzeti - és mindennek bedőlsz? Nem látod, hogy elmentek az orvosok, hogy lassan a betegek operálják önmagukat, már amelyik kés alá tudja fektetni magát, ha kivárta a triplájára nőtt várólistát? Végig tudod nézni, hogy a középsikolások kétharmada el akarja hagyni az országot? Hogy ötszázezer magyar már távozott? Dereng már, hogy a nagymamák csak skype-kamerán keresztül látják az unokáikat, akik talán már meg sem tanulnak magyarul? Kint találnak lakást, barátot, családot, új hazát? Le tudsz róluk mondani, csak azért, hogy Orbán maradhasson? Nem érdekel, miből vannak a milliárdjai, csak mert rá szavaztál? Elhiszed, hogy aki nem rá voksolt az nem is magyar, akit meg kell fenyegetni, el kell venni a munkáját?

Akire szavaztál eladósította az országot az oroszoknak és a papírok szerint minden bizonnyal még jelentett is katonatársaira. Érted már, hogy úgy harcol a kommunisták ellen, hogy maga is az volt? Elhiszed, hogy a bank az ellenséged? Nem látod, hogy a trafik csak azért nemzeti, hogy ne firtasd, kinek adták? Neked is inkább a kazahoknál vannak a barátaid? Jobb hely lenne, mint Bécs, Berlin, Párizs, Róma vagy London?

Nem látod, hogy övék lett a rét, a szántó a legelő, a szőlőhöz vezető út? Nem fáj, hogy a dermesztő tandíj miatt szegény, de tehetséges gyerekek nem tudnak egyetemre járni? Neked mindegy, hogy lerohanták a kulturáis intézményeket? Egész életedben a világrekord 27 százalékos áfát akarod fizetni? Maradjon az adórendszer, amelyben a szegény szegényebb a gazdag pedig gazdagabb lesz?

Nem sírsz a röhögéstől, hogy vasárnap bemész egy benzinkúthoz, ahol szalaggal választanak el az üdítős hűtőszekrénytől?

Most azt mondod, de Neked ne jöjjenek vissza a komcsik, meg a Viktor megvédi az országot bárkivel szemben, ráadásul négyszer is átadta a Várkert Bazárt. Milyen komcsik? Nem az a komcsi, aki szerint az állam old meg mindent helyetted? Még mindig nem látod, hogy Gyurcsány idején - rendben, ne szeresd -, de jobban éltél? Hogy nem stadionra, hanem kórházra, útra, egyetemépítésre költött? Nem szégyelled, hogy kuncsorgunk az uniós támogatásért, amely nélkül ma egy kapavágás nem történik ebben az országban, de az uniós zászlót nem tesszük ki a parlamentre? Szerinted itt kormányoz egyáltalán valaki és nem csak lop? Nem pirulsz, hogy lenézi a világ azt, akire szavaztál? Tényleg olyan adóhivatalnak fizetsz, amelynek vezetője enyhén szólva nem tűnik tisztának? Nyolcvan milliárd forintot akarsz költeni az egy százalékos nézettségű "köztévére" - a felsőoktatási költségvetés közel harmadát -, mert Orbán összeveszett a koncon a haverjával?

Neked tényleg megfelel, hogy fideszes legyen az ügyész? Elhiszed, hogy soha egyetlen vezető fideszes nem követett el semmit? 

Nem gondolom, hogy e poszt olvastán a homlokodra csapsz és azt mondod: tényleg, ezek gazemberek! Azt sem hiszem, hogy hirtelen találsz magadnak másik, demokratikus pártot. Csak azt kérem, gondolkozz! Ez az ország így nem maradhat. Ha gondolkodsz, már azzal is tettél valamit a hazádért...

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr267343002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zozo68 2015.04.06. 21:27:31

"Gyurcsány idején - rendben, ne szeresd -, de jobban éltél? "
fontos, hogy gyógyitsd magad!-aggódom érted..

Behajtó70 2015.04.06. 21:30:11

Igen, látjuk, hogy mi lett az országból! Fejlődés, devizások megmentése, tisztelet a vasárnapnak, Budapest Európa legjobb városa lett.

És ha nem így lenne, akkor is ezerszeresen is a Fideszre szavaznánk, mert nálatok pont ennyivel jobbak.

1ghost 2015.04.06. 21:30:39

@Fred102:

Fred fiam! Én annyira vagyok balliba, mint Te Poncius PIlátus. Komplexus ügyileg pedig legfeljebb alsóbbrendűségi szokott létezni, nem "felsőbbrendűségi". No, ennyit rólad.

♔bаtyu♔ 2015.04.06. 21:32:20

@nu pagagyí: Ugyan már, te sem gondolod komolyan. Csak állami csecseken lógó vállalkozásokkal nem lehet növekedést és fogyasztást produkálni hosszabb távon.

Van egy olyan gyanúm, hogy K-Európában az egyik legkomolyabb multi-támogatási rendszer nálunk van, így nem értem miről beszélsz.

Szárnyalás??? 3-4% GDP változatlan esetleg csökkenő államadósság mellett teljesen OK. Ha Gyurcsányod ezt tudta volna, ma ő lenne a miniszterelnök.

nu pagagyí 2015.04.06. 21:35:48

@Blogger Géza: Bajnai kb. egy évig volt miniszterelnök, a pénzügyi világválság idején. Ha még emlékszel, gyakorlatilag leállt a nyugati export. Ennek ellenére, Magyarország elkerülte a legrosszabbat, ráadásul előremutató reformokra is jutott idő: a vállalkozások közterheinek 5%-os csökkentése, a tételes EHO eltörlése, kvázi egykulcsos adórendszer (szuperbruttó 15 millióig 17%). A válság ellenére nem lopták el a magánmegtakarításokat, működtek az energiatakarékossági pályázatok, támogatták a rászorulók rezsijét (adott fogyasztásig 10%-kal), nem volt devizahitelválság, mert megvédték a forintot. Az a kormány a vállalkozásokat segítette elsősorban, mert azok húzhatták volna ki a kátyúból az országot. Nem lopták el a vállalkozási lehetőségeket, hanem szaporították.

lac666 2015.04.06. 21:36:44

@Egerszegi György: Mire akarsz tényeket te szerencsétlen? A milliárdos áfa csalásokra, a magánnyugdíj lenyúlásra, földmutyira, ingatlanmutyira, trafikmutyira? A fékek és ellensúlyok rendszerének felbontására, a gázüzletág kijátszása, visszamenőleges törvények, vagy a személyre szabott törvényekre? És akkor még a brókerbotrányról nem beszéltünk, se a haveroknak átjátszott pénzekre (mészáros, simicska, orbán veje! Miről beszélünk te barom? Ehhez képest, hogy nőtt valamennyit a GDP? Szerinted a 4,5 millió szegényt ez vigasztalja te szar? Ja, buzikám, azt jótékonyan elfelejted megemlíteni, hogy Gyurcsányék alatt volt egy világválság! A te fogyatékos matolcsyd, hogy kezelte volna? Ha ezek után valaki szopja még a fidesz faszát, akkor az tényleg egy menthetetlen köcsög!

nu pagagyí 2015.04.06. 21:41:17

@♔bаtyu♔: Gyurcsány a költségvetési krónikus hiányát szerette volna lefaragni (2006-tól), ezáltal az államadósság növekvő trendjét megtörni. Erről szóltak a reformok: egészségügy, nyugdíj, felsőoktatás, önkormányzati. Most is hozzányúltak ugyanezekhez a területekhez, de van némi különbség. A korábbi reformok a szolgáltatások minőségét nem csökkentették volna (ellenkezőleg), ez a kormány pusztán kiszedi a pénzt és hagyja, hogy lerohadjon minden.

♔bаtyu♔ 2015.04.06. 21:43:48

@Behajtó70: Az tény, hogy Bp-nek Demszky távozása (az SZDSZ-es bagázzsal együtt) nagyon jót tett. Ma alaposan bejártuk páran, hihetetlen micsoda változás 5 év alatt.

Egyre nagyon kell vigyázni, balliberálist a közelébe nem engedni az irányításnak és akkor még arra is lehet remény, hogy Bécset beérjük, mert az adottságok amúgy nagyon jók.

Blogger Géza 2015.04.06. 21:45:08

@nu pagagyí: "Magyarország elkerülte a legrosszabbat" Hát, gyakorlatilag államcsődbe kerültünk, senki nem akart magyar állampapírt venni, és az IMF lélegeztetőgépére kerültünk. Mindehhez a térségben is tragikusan rossz recessziós számok (gazdasági visszaesés) társultak. Ennél mi lett volna rosszabb?

Pályázatok, rezsicsökkentés most is van, és még több előremutató reform is.

zobod 2015.04.06. 21:46:42

@nu pagagyí: természetesen sok értékes, jelentős jövedelemtermelő potenciállal bíró ember is lelép - főleg frissen végzett IT-sok pedig nekik itthon is lenne lehetőség főleg ha van bennük vállalkozószellem -, de az elvándorlás inkább az alsóbb rétegekre jellemző, a zömét ők adják ki. Ők többségében továbbra is alacsony státusú tagjai lesznek új hazájuk társadalmának, nem éppen a magas fizetésű munkaköröket töltik be, de egy gazdag ország társadalmának alján magasabb életszínvonalra tesznek szert (legalábbis ebben bíznak), mint egy fejlődő ország , Magyarország, alsó-középosztályaként. Amit én látok/hallok/olvasok, a 8-12 éves egykori prémiumautó, a divatos szórakoztató elektronikai biszbaszok, 2-3 szobás (igaz csak bérelt) lakás, valamennyi spórolás - kb. ez a szint, amit ott érvényesülésként élnek meg. Boldogok vele, úgyhogy nincsen ezzel semmi gond emberileg, eszemben sincsen kritizálni miatta senkit. Csak kicsit sajnálom azt, aki ahelyett hogy itthon lenne fényesre nyalt fenekű exportőr (holott lehetne, pl. IT terület ilyen vagy bizonyos exportálható szakmunkák), az mégis inkább elvándorol.

Blogger Géza 2015.04.06. 21:47:33

@1ghost: Tehát ha jól értem, azt vezetted le, hogy a Fidesz idejében még a multiplikátorok is jobban dogoznak! Ez zseniális! :)

Blogger Géza 2015.04.06. 21:49:40

@nu pagagyí: Hogyne, ha Gyurcsány von ki pénzt valahonnan, az nyilván javítja a minőséget, ellenben ha a gonosz Fidesz, az biztosan rontja! Te komolyan elhiszed ezeket a hülyeségeket?

♔bаtyu♔ 2015.04.06. 21:53:03

@nu pagagyí: Na most Gyurcsányról annyit, hogy kurvára nem vette észre a válságot és amikor észrevette, a lehető legrosszabbul reagált. Legalább annyi esze lett volna, hogy másolja a szlovákokat. Az egy dolog, hogy benne lett volna a zsákban hogy belebukik, de kockázat nélkül nincs nyereség.

Amikor pedig már megpróbálta, az összes bizalmat elvesztette, Orbánék azt csináltak vele amit akartak. Persze ez az SZDSZ-nek is köszönhető.

Szerintem Gyurcsány túl van dimenzionálva.

♔bаtyu♔ 2015.04.06. 21:57:23

@Blogger Géza: Tul.képpen így belegondolva, a politikai ellenzékét verő "euroéper" Gyurcsány háta mögött Kádárék másodosztályú kommunistáival és Sorosék meglehetősen korrupt megbízottjaival, az SZDSZ-el eleve vereségre volt ítélve.

Azaz az lett volna a csoda, ha képes lett volna legyűrni a válságot, mint pld. Fico.

áltudományos libsizmus (törölt) 2015.04.06. 22:13:00

@♔bаtyu♔: engem csak elszomorít, hogy ekkora barmok vannak isten ege alatt, és ez a szerencsétlen ország tényleg többet érdemelne.

1ghost 2015.04.06. 22:25:41

@Blogger Géza:

"Tehát ha jól értem..."

Dehogy érted jól. Hát hogy érthetnéd jól? Hiszen buta vagy, mint a tök.

lac666 2015.04.06. 22:30:42

@áltudományos libsizmus: Egyetértek! Az még elmenne, hogy a szaros felcsúti és bandája egy tehetségtelen dilettáns impotens! De azt, hogy amit az ember leejt még koppanni sem tud, mert ezek a gyáva buzik ellopják, az már kicsit sok! Közben meg a fél ország éhezik, és ezek ellenére még mindig vannak olyan fogyatékok, akik nyalják a seggüket!

wolves84lb 2015.04.06. 22:43:31

@Rudi Kató: akkor megkérhetlek, hogy húzz a retkes picsába innen?

Naná...a gyurcsánybajnai...nem sül le a bőr a pofádról, te majom?

nu pagagyí 2015.04.06. 22:44:12

@Blogger Géza: Figyelni kellett volna, nem lenyelni a csulát, amit Fidesz kiköpött.
Az egészségügyi reform külső tőke bevonásán alapult: versengő ellátók és biztosítók és persze vizitdíj. Pénz jött volna a rendszerbe, te meg választhattál volna és az orvosok is maradhattak volna, mármint a becsületesebb része, amelyik vállalja a felelősséget is a munkájáért. A tandíjért is versenyeztek volna, ráadásul röghöz kötni sem kellett volna senkit. Persze a Professzorok Batthyány-körének érdemekben elaggott képviselői nem nagyon találták volna a kényelmes katedráikat, ahonnan terjeszthetik a sötétséget. Ha versenyezni kell, nem feltétlen az állami kitüntetések alatt roskadozó érdemdús ostobák nyernek, hanem az aki többet teljesít. Aztán meg, ha az "ócsóság" számít, hét régió kevesebb lett volna, mint 200 járás. Persze akkoriban még önálló jogokkal rendelkező önkormányzatokat felügyeltek volna, nem terveztek kézi irányítást, nem nézték még olyannak az embereket, mint akik a seggüket sem tudják kitörölni.

wolves84lb 2015.04.06. 22:50:07

@zobod:
"A manyupban maradhattál, nem kellett volna a ballib hisztériakampánynak bedőlni."

Hát tudod, elmész te a retkes cigány kurva anyádba...oda...milyen ballib hisztériakampányról beszélsz, te csököttagyú fasz??? A selmeczigabikára emléxel, te geci???
Dögölj meg anyád neve napján, te féreg...te fideszes GECI!

Te ugatsz, te retek, mikor ott nálatok pozsgay elvtárs??? Te ugatsz? Komolyan? Remélem, 5 év múlva is vállalni fogod a mostani véleményed...bár amilyen csúszómászó gerinctelen szarok vagytok, kicsi rá az esély.

lac666 2015.04.06. 23:06:01

@wolves84lb: ezeknél elvárás a takonygerinc! Ugyanúgy, mint az ostobaság!

Egerszegi György 2015.04.06. 23:15:08

Kedves lac666!
Mond te csak ebben a stílusban tudsz hozzászólni, vagy esetleg lehet veled tényszerűen, kultúráltan is vitatkozni. Ha csak ezt a stílust tudod - sok más hozzád hasonlóval együtt -, akkor mi nem vagyunk egymás vitapartnerei. Jó éjt és nyugodj le, de készülj 2018-ra, hátha többen lesztek a választofülkében, de ha csak ezt a stílust hozzátok, amit most te (is) produkálsz, akkor kevés esélyetek lesz.

Blogger Géza 2015.04.06. 23:17:18

@nu pagagyí: Hogyne, és ha valakinek járási szinten intézendő ügye van, a 7 régiós központba kellett volna elmennie? :D Ezek marhára nem egy kategóriák.

Ha profitorientált pénz áramlik egy szektorba, akkor az előbb-utóbb profittal ki is akarja venni a pénzt onnan. Ezért kétséges, hogy itt bármi is olcsóbb lett volna. Pláne úgy, hogy közben nem romlik az ellátási színvonal. Persze fel lehet vállalni ezt, csak éppen Gyurcsány tagadta ezt a választási kampányban. És hát csúnyán elbukott a népszavazáson is. Szóval ez egy minden oldalon elbukott projekt volt, amit "reformnak" nevezni elég nevetséges.

kisQtya 2015.04.06. 23:33:57

Kedves poster! Látom én ezt, de a szociktól még jobban undorodom.
Ez van.
Pontosabban ez nincs: alternatíva.

Egéridomár 2015.04.07. 00:16:02

Ez az ország úgy 20-30 évre (lehet még többre) elásta magát.
Már nem is csodálkozom, vagy dühít az a döbbenetes eggyügyüség, amit a hívek képviselnek. A teljes jövőnk épp most pusztul a jelenkor beteges gyűlöletében.
Egyszer biztosan vége lesz ennek a borzalomnak, de jónéhány tompa elme soha nem fog felocsúdni.
Vagy mert ez a helyzet jelenti az egzisztenciáját, vagy mert annyira bigott, hogy abból kitörni képtelen.

2015.04.07. 01:23:20

Nos, látom, megint mindenki telepofával üvölti a neki fizetést adó pártja jól betanult szózatait. Sebaj, van megoldás. Fegyvereket osztunk nektek és megölitek egymást míg elviekben konkurrens pártvezéreitek rajtatok röhögve nézik haláltusátokat. Forduljatok már föl mind egy szálig, köszi. Ha nem megy,szóljatok, szívesen segítünk.
Üdv:
a Nép ;)

dunántúli gyerek 2015.04.07. 04:35:32

Döglődnek a libsik, csak így tovább, priceless.

anyo05 2015.04.07. 06:36:55

Minden nap Boross minelnök úr jut eszembe:))) Rólatok meg pláne!!!!
"Soha többet ballib kormányt!" mondta volt és igazat adok neki:)))) Azt a mocskot, amit műveltek a ballib oldalon, meg a zindex forumán, minden normális magyart arra késztet, hogy csak és csak is a FIDESZre zavazzon!!!!!

anyo05 2015.04.07. 06:38:27

@Egéridomár: Inkább gondolkodni kéne 1 kicsit:))))

nu pagagyí 2015.04.07. 07:13:16

@dunántúli gyerek: Én úgy vettem észre, hogy az utóbbi időben nem sok babér terem az ostoba Fidesz-hatalomnak. Csalással sem tud már választást nyerni, hol itt, hol ott bugyog fel a szenny, amit nem győz már kidumálni. Nincs is mivel, a közizét senki nem nézi, saját sajtója is ellene fordult. Nem is csoda, a lopásalapú hatalom prominensei baromira össze tudnak veszni néhány rézgarason.

werecke 2015.04.07. 08:47:18

Tőlem nem érzem hogy elvett volna bármit is. Persze ha valakinek elvették a trafikját (amit a nagyapja kapott kárpótlásul 60 éve) akkor én is kiáltványokat írogatnék New-York-tól Tel-Aviv-ig és vissza...

Toportyán Zsóti 2015.04.07. 09:07:45

@werecke: Farod szüzességét elvették és észre sem vevéd.,törjed a bucid mit etettek veled ami modosította a tudatod.

Toportyán Zsóti 2015.04.07. 09:10:16

@anyo05: Ha volna memoriád mocskot találnál saját oldalon is bőven,hányszor akasztották és égették el iq harcosaitok böszmécske bábuját?

werecke 2015.04.07. 09:10:46

Akkor se leszek Fideszes a Jobbikra szavazok legközelebb is !!!!

Trackers 2015.04.07. 09:14:07

Jelenleg a Fidesz a legjobb választás.

Az MSZP-DK-Együtt-PM-től gazdaságilag kártékonyabb csoport nincs az EU-ban.
A munkanélküliséget államadósságot megduplázták, közben padlóra küldték az ipart, kereskedelmet.

Ha mégegyszer visszatérnek az MSZP-DK-s gazdasági analfabéták (saját szavaikkal ELKÚRÓ-k), akkor siha nem lábalunk ki az adóssághalmazból, amibe sodornak minket.

Ezért szavazok a Fideszre, és ezért szarom le magasról a bérrettegő blogokat.

Ha lesz majd alternatíva, akit nem Gyurcsánynak, és MSZP-nek hívnak, majd akkor lehet hogy másra szavazok.

Mondom én, mint Fidesz szavazó.
Persze hallgathattok egymnásra is kesves ballib szavazók, és leszarhatjátok ezeket a meglátásokat, mint eddig, maradhat a gyűlölködés, és bérrettegés alamizsnája számotokra.
De ebből nem lesz kiút nektek.

Felejtsétek el GYurcsányt és az MSZP-t, vagy a Fidesz marad.
Ez van, ezt kell szeretni.

Én legalábbis személy szerint bármit megteszek, hogy az MSZP és Gyurcsány SOHA többet ne kerüljenek kormányra.
És többen vagyunk, mint ahányan ti rájuk szavaznátok.

2015.04.07. 09:14:44

A poszt azért nem ér semmit, mert aki igazi fideszrajongó, annak mindenre egy mondata lesz majd: bezzeg gyurcsányhogyelkúrt mindent. És kész, tovább nem gondolkodik semmit.

2015.04.07. 09:18:57

@Trackers: na milyen vicces, hogy tökéletesen megjósoltam a TE posztodat előre.
az se baj, ha teljesen tönkremegy az ország a zsigerigyurcsánygyűlöletetekbe, inkább a csútirém lopja szét az országot mint gyurcsány. a mi tolvajunk a jó, a ti tolvajotok a rossz.
Tipikus primitiv gondolkodás a tied.
normális ellenzék azért nem alakul ki mert a háttérben gyurcsányésorbán összefog és együtt agymossák a magyarokat, két egymással gyűlölködő táborra osztva és uralkodva felettük.
Gratulálok hogy bedőltél ennek a játszmának.

Csak egy kérdés lenne hozzád: a fidesz miért nem számol el az ügynökkérdéssel ? miért takargatják a mocskoskomcsikat ? talán ők is azok ?

Trackers 2015.04.07. 09:24:34

@Kulics:

Nézd barátom.
Nem túl bonyolult,

Vannak pártok akik ingyenélőket támogatják, és alanyi jogon segílyt osztogatnak, vannak akik a közmunkát preferálják.
Vannak akik agy nélküli gyerekgyártásra ösztönző pótlékokat, és megint mások családi adókedvezményt adnak
Vannak akik vég nélkül eladósítják az országot, és vannak akik évek óta 3% alatt tartják (az Eu-s kritériumnak megfelelően) a hiányt.
Vannak akik megduplázták a mmunkanélküliségi rátát, és van aki csökkentette a munkanélküliséget.
Van aki eladósította devizában az országot, és embereket, és vannak akik megszüntették a deviza kitettséget.
Van aki alatt az ipar, kereskedelem, és turizmus haldoklott, és van olyan kormány aki alatt fellendült.

Tulajdonképpen egy dolog nem sok, annyit se tudok mondani, amiben jobb lett volna az MSZP-Gyurcsány duó, amiért érdemes lenne rájuk szavazni.

Ellenérvet viszont jó sokat tudok.

kvadrillio 2015.04.07. 09:26:08

ÉN...CSKASZT NEMÉRTEM, HA PASA-PARKOKAT LEHET ÉPÍTENI, A FIATALOKNAK LAKÁSOKAT MIÉRT NEM LEHET ÉPÍTENI ???..HA KAMU IGAZGATÓSÁGI, FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGI HELYEKET LEHET PÉNZELNI (SEMMI DISZNÓSÁGOT NEM VESZNEK ÉSZRE DIREKT !!!), MUNKAHELYEKET AZ EMBERKÉKNEK MIÉRT NEM ????? HA SMIDDDTTMARISCHKA 25 ÉVIG ÜLHET JÓL FIZETŐ TERROR - ÉS EGYÉB MÚZEMAIBANDDD, MILLIÓS HAVI JÖVEDELMEKÉRT NYUGDÍJÁIG, MÁS EMBEREKET, CSALÁDOKAT MIÉRT RUGDOSNAK KI GYAKRAN...ÉHHALÁLRA ÍTÉLVE ŐKET ???

A MAGYAR ÁLLAM ELSŐRENDŰ FELADATA, A MAGYAR EMBEREK ÉLETSZÍNVONALÁNAK, MEGÉLHETÉSÉNEK MEGSZERVEZÉSE, BIZTOSÍTÁSA. A RATKÓ-GENERÁCIÓ NYUGDÍJBA VONULÁSÁNAK, FINANSZÍROZÁSÁNAK BIZTOSÍTÁSA IS ! (BÁR EZ A GENERÁCIÓ SAJNOS A RENCERVÁLTOZÁS 25 ÉVE ALATT A BIZONYTALANNÁ TETT, ERŐSEN BESZŰKÍTETT MUNKALEHETŐSÉGEK MIATT LEGTÖBBET SZENVEDTE MEG !!!)
HA EGY ÁLLAM FENTIEK BIZTOSÍTÁSÁRA NEM KÉPES, MONDJON LE !!!

kvadrillio 2015.04.07. 09:26:47

ÉN...CSKASZT NEMÉRTEM, HA PASA-PARKOKAT LEHET ÉPÍTENI, A FIATALOKNAK LAKÁSOKAT MIÉRT NEM LEHET ÉPÍTENI ???..HA KAMU IGAZGATÓSÁGI, FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGI HELYEKET LEHET PÉNZELNI (SEMMI DISZNÓSÁGOT NEM VESZNEK ÉSZRE DIREKT !!!), MUNKAHELYEKET AZ EMBERKÉKNEK MIÉRT NEM ????? HA SMIDDDTTMARISCHKA 25 ÉVIG ÜLHET JÓL FIZETŐ TERROR - ÉS EGYÉB MÚZEMAIBANDDD, MILLIÓS HAVI JÖVEDELMEKÉRT NYUGDÍJÁIG, MÁS EMBEREKET, CSALÁDOKAT MIÉRT RUGDOSNAK KI GYAKRAN...ÉHHALÁLRA ÍTÉLVE ŐKET ???

A MAGYAR ÁLLAM ELSŐRENDŰ FELADATA, A MAGYAR EMBEREK ÉLETSZÍNVONALÁNAK, MEGÉLHETÉSÉNEK MEGSZERVEZÉSE, BIZTOSÍTÁSA. A RATKÓ-GENERÁCIÓ NYUGDÍJBA VONULÁSÁNAK, FINANSZÍROZÁSÁNAK BIZTOSÍTÁSA IS ! (BÁR EZ A GENERÁCIÓ SAJNOS A RENCERVÁLTOZÁS 25 ÉVE ALATT A BIZONYTALANNÁ TETT, ERŐSEN BESZŰKÍTETT MUNKALEHETŐSÉGEK MIATT LEGTÖBBET SZENVEDTE MEG !!!)
HA EGY ÁLLAM FENTIEK BIZTOSÍTÁSÁRA NEM KÉPES, MONDJON LE !!!

Trackers 2015.04.07. 09:27:25

@Kulics:
Az előre jóslás felétek azt jelenti, hogy utólag odaírod ?

Mellesleg a posztod tartalmi része után minden Gyurcsányt és MSZP-t ért kritikával szemben fel is mented a kedvenceidet minden Elkúrásuk alól.

Te megteheted.
Én nem.

sielfis 2015.04.07. 09:31:24

"Tisztelt" Cikkíró ! Gyxurcsótány alatt csak te és a hozzád hasonlító ballibes banda élt jól! Ezt felejtitek el ... és ezért nem értitek a magyar szavazókat! Ezért is...fogtok még évekig ellenzékben lenni , nyomorúlt lázító és hőbörgő csürhe !!!!

kvadrillio 2015.04.07. 09:33:55

- Sokan úgy gondolják, segélyre az szorul, aki nem dolgozik, őket viszont nem feltétlenül kell mások kárára támogatni.

- Azok többsége, akiktől most megvonják az anyagi segítséget, dolgoznak, de a napi 8-10 órai munkával sem tudnak annyi pénzt keresni, hogy emberhez méltó életet éljenek, és tisztességben nevelhessék a gyerekeiket. A NAV legfrissebb adatai szerint Magyarországon jelenleg durván 4,4 millióan készítenek adóbevallást. Közülük 2,2 millió ember nem keres 87,500 forintot, a létminimum összegét. Számukra nagyon fontos volt a lakhatási-, vagy az adósságkezelési támogatás, adott esetben a temetési segély. A munkanélküliségre pedig ócska válasz, hogy segély helyett majd adnak közmunkát. A közmunkában nemcsak, hogy nincs értékteremtő tevékenység, de onnan továbblépni sem nagyon lehet. Eljutottunk odáig, hogy fegyelmező eszköznek is használják a közmunkát. Aki sokat kellemetlenkedik, azt kirúgják, azután jóval kevesebb bérért újra felveszik közmunkásnak. De van, ahol több diplomás, nyelvet beszélő, magasan kvalifikált emberek utcát takarítanak. Ők persze általában viszonylag gyorsan el tudnak helyezkedni. Gyakran a fejemhez vágják, hogy a mi kormányunk vezette be az út a munkához programot, de könyörgöm, akkor egy gazdasági válság időszakára próbáltunk átmeneti megoldást teremteni. Ez a kormány viszont be akarja betonozni a közmunkát. Segély helyett ezt adni, sőt már a munka helyett is közmunkára fogni, akit lehet. Már nem is tudom, hogy hova fejlesztik ezt az egészet."""""...KORÓZS LAJOS...

kvadrillio 2015.04.07. 09:44:45

...a lényeg, hogy sok stadion épüljön, mert orbánka szereti a sportot !!!
AZ NEM BAJ, HA A MAGYAROK KÖZBEN ÉHEN HALNAK !!!

Újabb úszó-világbajnokságot rendez Magyarország 2017-ben

2015. március 12., 15:28 forrás: MTI
0 hozzászólás
Nemcsak a felnőtt vizes-világbajnokságnak, hanem a Nemzetközi Iskolasport Szövetség (ISF) iskolai úszó-világbajnokságának is otthont ad Magyarország 2017-ben.

Az eseményt a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) rendezi, így nemcsak az úszósztárok, hanem az iskolai sport legjobbjai is Magyarországra látogatnak két év múlva.

Az MDSZ nemzetközi sikerét mutatja - amint arról csütörtökön tájékoztatta az MTI-t -, hogy az úszás mellett elnyerte a 2016-os mezeifutó iskolai világbajnokság rendezési jogát is.

2017
, úszó-világbajnokság
, iskolai úszó-világbajnokság

0 hozzászólás

Ezt már olvasta?

Húsvét - Erdő Péter: nem értelmetlen körforgás az emberiség története2015. április 05. , vasárnap 12:03
Vízirendőrök mentettek ki egy férfit és kutyáját az áradó Tiszából2015. április 05. , vasárnap 21:15
Megöltek egy idős házaspárt Hosszúpályiban2015. április 05. , vasárnap 12:55
Figyelem! Csalók! Pénzért végeznének ingyenes munkát2015. április 01. , szerda 18:51

Attila Kovácsi 2015.04.07. 10:14:17

"eltorzított választási rendszere "
Idáig olvastam nincs is értelme tovább ez megint egy szokásos hazudozás. Mennyien is szavaztak a fideszre és mennyien a többi pártra? Ha mocskolódni és hazudozni akarsz legalább ésszel tedd...

Egéridomár 2015.04.07. 10:19:52

@Trackers:
"Vannak pártok akik ingyenélőket támogatják, és alanyi jogon segílyt osztogatnak, vannak akik a közmunkát preferálják."
- fenntartásokkal, de jogos

"Vannak akik agy nélküli gyerekgyártásra ösztönző pótlékokat, és megint mások családi adókedvezményt adnak"
- pl. ez jó

"Vannak akik vég nélkül eladósítják az országot, és vannak akik évek óta 3% alatt tartják (az Eu-s kritériumnak megfelelően) a hiányt."
- ehhez nem igazán értesz a leírtak alapján, jobb lett volna ha nem példálózol vele.Legyen elég csak annyi, hogy az önkormányzatok milyen hiteleket vettek fel nyakló nélkül? Milyen önkormányzatok is voltak ezek? Mennyiben emelték az ország eladósodását?

"Vannak akik megduplázták a mmunkanélküliségi rátát, és van aki csökkentette a munkanélküliséget."
- a munkanélküli ráta NEM csökkent. Kozmetikázásokkal, trükközéssel, kivándorlással jobbak a számok.

"Van aki eladósította devizában az országot, és embereket, és vannak akik megszüntették a deviza kitettséget."
- a devizahitelezést a fidesz vezette be. Ismerős Járai neve? Kinek az oldalán is volt?

"Van aki alatt az ipar, kereskedelem, és turizmus haldoklott, és van olyan kormány aki alatt fellendült."
- véletlenül se zavarjon az a tény, hogy 2008-ban egy világválság is jelen volt, amiből igen hatékonyan jött ki Bajnai. Még Viktor is büszkélkedett vele Brüsszelben.
A jelenlegi fellendülés pedig épp csak elérte a 2008 előtti szintet. Szlovákia, Lengyelország stb. hol is tart hozzánk viszonyítva? Rég kijöttek a válságból, ők tényleg fejlődnek, mi épp csak javulgatunk.

"Tulajdonképpen egy dolog nem sok, annyit se tudok mondani, amiben jobb lett volna az MSZP-Gyurcsány duó, amiért érdemes lenne rájuk szavazni."
- ki akar rájuk szavazni? Nem unalmas már a Gyurcsánnyal riogatni még most is? Hol van ő már?

"Ellenérvet viszont jó sokat tudok."
- a poszt rogyásig tele ellenérvekkel, amiből úgy látszik semmit nem sikerült felfogni. És ezek az ellenérvek elég súlyosak.

igazat mondok 2015.04.07. 10:25:00

A magánnyugdíj pénztárból nem volt kötelező kilépni mint amikor megalakultak akkor kötelező volt a belépés! Az állam biztosítani tudja az emberek nyugdíját a következő 20-30 évre. A földtörvény biztosítja, hogy ne külföldi kézben legyenek a jó minőségű magyar termőföldek amik a világ legjobb termőföldjeihez tartozik.
Azt ne felejtsük el, hogy az Eu-s támogatások az előző ciklusban 15%-ban voltak gazdaságfejlesztésre fordíthatók most 60%-ban ami nagyon nagy különbség. Az embereket kárpótolni fogják a brókercégek ügyében az ilyen eljárás nem volt bevett az előző vezetés alatt. A hosszú várólisták sem most lettek vezetve a Gyurcsány éra alatt lett ez kidolgozva. Az egészségügyben lassan de végre fizetések növekedése volt és még várható is. A tanárok fizetése elég nagy mértékben nőtt jobban mint előtte bármikor. Nem ez a kormány tette fizetősé a felsőoktatást amúgy aki eléri a szintet az államilag támogatott képzésekben részesülhet. A büfészakokat viszont próbálják egyre jobban kiiktatni ami nem megy egyik percről a másikra.
A családi adókedvezménynek köszönhetően sokkal jobban járnak a magyar családok mint előtte bármikor(mint az előtte levő családellenes politikának köszönhetően).
Szerintem az országot nem a mostani kormány adósította el hanem az akik 5000milliárdot felvettek és a következő kormányra hagyták a törlesztését. IMF hitelt felvevőknek akik adósságspirálba lökték az országot. Az energetikába való befektetés jó üzlet nem külföldről hanem itthonról biztosítjuk az enrgiánkat nem függünk senkitől. Persze a megújuló energia jó viszont nem képes olcsón fedezni energiaszükségletünket.
A keleti és déli nyitás miért is rossz? Újabb piacok és gyorsan fejlődő országok partnerei lehetünk. A nyugatnak részei vagyunk nem kell nyitni meg vannak Magyarország kapcsolatai pl. Németország a legszorosabb partnerünk.
Gyurcsány idején jobb volt? Amikor az emberek felvették hitelüket devizában mára meg képtelenek azt törleszteni amit a mostani kormánynak kell természetesen megoldani. Persze ilyenkor jön az, hogy az első Orbán kormány alatt kezdődött a devizahitelezés. Igen ez igaz de akkor a forinthitel is kedvező volt és nem hajszolták az embereket a devizahitel felvételébe. 2002körül még kb 1% vett fel devizában hitelt ez a szám 2004-re 150szeresére nőtt.
Az áfával kapcsolatban csak annyit, hogy 2002-ben 12% volt 2010-re megemelték 25%ra több mint a duplájára. Ki emelte meg több mint 100%-al?
Mikor emelkedtek a közüzemi számlák egy éven belül 4-5ször ? Mikor emelkedett az államadósság a duplájára? És kinek kell ezt is helyre tennie.
Ahhoz képest, hogy mindneki rajtunk röhög és állítólag nem jönnek ide befektetők naponta lehet hallani, hogy újabb befektetések jönnek az országba és a gazdaság a várnál jobban bővül a hiányt meg tartani tudjuk. 2010 előtt soha nem tudtuk tartani volt olyan, hogy majdnem 10% volt.
Most sok pénzügyi érdeket sértett meg a kormány pl. bankadó, rezsicsökkentés, multikra kivetett adó.

szuperpocok 2015.04.07. 10:28:45

Fidesz szavazó vagyok. Látom, hogy mekkora ökörségeket követett el, és követ el ez a kormány. De nem felejtem ám el a 2002-10 közötti időszakot sem. Igen én is csak "elmúútnyóócévezni" tudok. Csak az a baj, hogy igaz.

Azt gondolom, hogy legjobban úgy járulok hozzá a nemzet jobbításához, ha élek az alkotmányos ellenállás jogával és nem megyek el szavazni. Egyik buzihoz sem fogom odatenni az X-et.

high up! 2015.04.07. 10:30:21

Nyílt levél a fideszmaffia szavazóihoz:

Drága Átlaghülyemagyarok!

Akkorát röhög rajtatok minden nap a ballibsi tábor, miszerint a rezsicsökkentett nagyságú eszetekkel fel se fogjátok, hogy a NER-szopatás legnagyobb társadalmi csoprtja a magatokfajta kretén fidióta szavazók.

Mert ti 2/3-adnyian szopjátok az Orbaneszku-Tiborc-Simlicska és csapatának a közkassza rablását, miközben ehhez képést az 10-15 darab libsi kurva jól elvan az egykulcsos szja által nyújtott havi 50-300 ezer forintnyi kereset növekedésükkel.
Mert teccik tudn a libsik nem a ti 120 ezer nettón tengődő proletár osztályotokból, jönnek, hanem ők a társadalom krémje, havi netto 500 ezren felüli úri osztály.

Hát ekkora marhák vagtok ti, Putyin faszszopó fideszes birka állatok!

FOLYTASSUK!

2015.04.07. 10:30:56

@Trackers: bizony bizony sok dologgal egyetértek: hogy ne legyen ingyenélő támogatás... de sajnos a közmunka ugyanígy értelmetlen hülyeségekre kidobott adóforintok. Sokszor alibi feladatokat generálnak a közmunkásoknak.

A devizakitettség megszüntetés is jó dolog.

ami rossz, az hogy idióta stadionokra herdálják a pénzt, egekig ér a korrupció, cinikus otromba módon hazudoznak a tv-ben rádióban. Gyurcsány kismiska ahhoz képest amit orbán-lázár-de főleg rogán összehazudozik.
Ja és a legnagyobb fidesz bűn, hogy kizárólag az értelmi fogyatékos retardáltakkal kommunikálnak, őket szólítják meg, mert rájöttek, hogy ők a szavazó többség.
Aki kicsit értelmesebb az meg menjen londonba mosogatni. ez a fidesz taktika.

szuperpocok 2015.04.07. 10:31:13

Ameddig a marxizmusban nevelkedett szocnyugger proliktól nem veszi el valaki a szavazati jogot, addig itt nem lesz semmilyen változás.

Elegem van a sok proliból...

szuperpocok 2015.04.07. 10:35:19

Nagyon rossz dolog ám azzal érvelni, hogy "ez alatt sokkal rosszabb volt, mint a mostaniak alatt."...

kewcheg 2015.04.07. 11:22:06

Amivel egyetértek a fidesz politikájából: multik, bankok bevonása a köztrhekbe, orosz politika, nemzeti érdekek - viszonylag- jobb színvonalú képviselete az előzőeknél.
Amivel nem: zsugamárton, és a többi álkeresztény , kapzsi önkontroll nélküli egyed, a határontúliak sokszor már az itthoniak rovására történő előnyben részesítése (elsősorban Erdély) oktatáspolitika, amerika-politika, még mindig túltengő elvtelen megfelelni akarás valakiknek( mert mi egyébbel lenne magyarázható, hogy a bérből, fizetésből élők rovására valósul meg a gdp növekedés, azaz bár látszólag és lehet hogy ténylegesen is jobban teljesít az ország, ezt nem érzi sokmillió ember, mondjam azt, hogy a reálbérek nem tükrözik a fejlődést), álkeresztény, álnépnemzetieskedés,....

n3spr3ss0 2015.04.07. 11:25:35

Egy tisztességes meglátás erről a geci,hantázó bandáról.

n3spr3ss0 2015.04.07. 11:26:59

@RinzlerOne: Nem is fogsz hiányozni,az is alkotmányos jog.

ex-dr. vuk 2015.04.07. 11:34:34

"Nem tudom, értitek-e, látjátok-e, mi lett a hazánkból?" - idaig eleg olvasni: nem, nem latjak es nem ertik. Ennyi.

István Tamasi 2015.04.07. 11:50:09

@ igazat mondok ????
Az az igazság, hogy nem mond igazat:
- Az áfa 2002-ben sem volt 12% hanem 20% volt!
- A narancsmaffia mutyiqrmánya nem csökkentette, hanem növelte az államadósságot miközben elrabolt 3000 milliárd magánvagyont!
- Az utolsó számottevő befektető a Mercedes volt és azt is a szoclib kormány csábította ide. Valamint az AUDI beruházásbővítését is a szoclib kormány intézte el.
- A devizahitelt az eső orbánkormány idején vezették be!
- A keleti nyitás semmi hasznot/pénzt nem hozott az országnak, hanem csak vitt!
- A világválság begyűrűzésekor felvett IMF hitelt a narancsmaffia mutyiqrmánya kétszer drágábbra cserélte és úgy fizette vissza az IMF-nek!
- A családi adókedvezmény és az egykulcsos SZJA az amúgy is nagyjövedelműeknél hagyott még nagyobb nettót a kisjövedelműek rovására!
- A tanárok úgy kaptak fizetésemelést hogy közben elvették a különféle pótlékaikat és megemelték a kötelező óraszámukat! Tehát per óradíj alapon nem történt fizetésemelés!
- A bróker- és bankbotrányokbannyakig benne van a narancsmaffia! A pórul járt keményen dolgozó kisemberek kárpótlására a már korábban - a szoclibek alatt is - érvényes szabályok érvényesek, ezt nem módosította a mutyiqrmány!
- A kórházi várólisták a Gyurcsány éra alattihoz képest erősen növekedtek köszönhetően annak, hogy százmilliárdokban mérhető a mutyiqrmány pénzkivonása az ágazatból!

cskraoly 2015.04.07. 11:53:24

Azt nem állítom, hogy jó érzés olvasni, ahogy itt a különféle felek meggyőződéses támogatói a piaci kofákat kenterbe verő stílusban győzködik egymást úgy, hogy mindegyik csak a saját részigazságát forszírozza.
Valahol azonban mégis jó olvasni, hogy a ballibeknek eddig tart a fantáziájuk, a fidesz mániások szintén zenészek. Szépen lehúzzák a rolót maguk mögött az úgynevezett rendszerváltók és rajongóik.
Kérdés mi lesz ezután. Ilyen színvonal után nehéz elképzelnem, hogy süllyedni fogunk. Kíváncsi vagyok már így előre, hogy erre reakcióként büdösnáci, agymosott komcsi, vagy valami egyéb jelzőt kapok majd, esetleg közötte valamilyen kompromisszumos átkot.
Ahogy elnézem ide egy nagyon képzett óvónéni kéne. Uff :)

nnnnnnnn 2015.04.07. 11:59:50

szegény ballibek. tökjó lesz nézni, ahogy a dk meg az mszp egymást fogja gyilkolni 2018-ban a választáson, hogy egyikőjüknek legalább esélye legyen talán bekerülni a paralementbe, miközben két patinás nemzeti párt, a jobbik és a fidesz fog versenyezni a nép kegyeiért.

hol érdekeltek ti még bárkit is balliberális ellenzék? sehol nem vagytok. jobbik-fidesz verseny lesz 2018-ban, amit ti a partvonalról ugatva nézhettek és ennyi.

hehehe.

Imola Helyesi 2015.04.07. 12:05:56

Ki az a bunkó, aki itt a nevemet bitorolta?

búvár kondér 2015.04.07. 12:40:10

Akasztást! Fára föl mindet! A tetves qrva anyjukat hogy lopják a hazát! Nemzet áruló KgBélák takarodó!

búvár kondér 2015.04.07. 12:42:16

Akasztást Fára föl mindet! A tetves qrva anyjukat ,hogy lopják a hazát: Nemzet áruló KgBélák takarodó!

igazat mondok 2015.04.07. 14:31:51

@István Tamasi:
Örülök, hogy kulturált hangnemben írt ez sokszor nem így megy!
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81ltal%C3%A1nos_forgalmi_ad%C3%B3
Innen vettem az Áfá-val kapcsolatos dolgot a Mo.-i története alatt.
A magánnyugdíj dologgal nem fogunk dűlőre jutni.
Az államadósság www.akk.hu/object.8F795A09-653C-4C74-A293-63A17D6EEC49.ivy ezek szerint kevesebb százalékos arányban.
Azt írtam is, hogy az első Orbán-kormány vezette be a devizahitelt viszont azt is írtam, hogy 2002-ben alig volt aki felvette mivel volt kedvező forint hitel is 2004-re 150szeresére nőtt a devizahitelek.
Az IMF nem jótékonysági szervezet kemény megszorításokat kell véghezvinni ami nem az embereket szolgálja. A külső adósságállományt belsőre cserélte a kormány ami az ország kiszolgáltatottságát csökkenti.
Az egykulcsos adónál aki többet keres többet is adózik, így is kisebb a kulcs mint az előtte levő úgy emlékszem 18%-os alsó kulcsé.
Szerintem a keleti és déli nyitás hasznot fog még hozni a nyugatival meg meg kell őrizni a jó viszonyt (persze mindenhol lehetnek nézeteltérések).
A tanárok többet keresnek ezt onnan veszem mert tanároktól hallottam (nem volt ekkor emelés az oktatásban szerintem de lehet, hogy tévedek).
A legnagyobb baj, hogy 2010-ben egy romhalmazt hagytak maguk után a szocialisták és a fidesznek kellett helyreállítani. 2010 októberére fizetésképtelenné vált az ország és a semmiből kellett a kormánynak 500milliárdot összeszednie. Mára a gazdaság beindult a várakozások felett teljesít. Az Áfa csökkentés is reális ebben a ciklusban csak úgy mint az 1%-os szja.

búvár kondér 2015.04.07. 14:47:16

@igazat mondok: hypo-val mosták ki az agyad vagy Orbán szrt reggelizel?

István Tamasi 2015.04.07. 15:18:24

@igazat mondok? /de mégsem mond igazat!
- At alap áda sosem volt 12 %, hanem csak a kedvezményes!
- Elfogadom beismerésnek hogy visszavonulmagánnyugdíj ügyben.
- Az államadósság abszolút összege nem csökkent és százalékos csökkenés is csak azért mutatható ki, mert időközben az Eustat módosított a számítás módszertanán és ez kb 4-5%-os csökkenést mutat az előző módszertanhoz képest!
- A devizahitel balhé/botrány a mutyiqrmány hatalomrakerülése után kezdődött mert kb 2010 augusztsától dőlt be a forintárfolyam - tehát a balhé is a mutyiqrmányé!
- Az IMF által kért megszorításoknál sokkal nagyobb megszorításokat alkalmazott a mutyiqrmány!
- Ismétlem: Az egykulcsos SZJA kb a felső 10-125%-nak - akik amúgy is kiemelkedően gazdagok - jó és hozzájárult ahhoz, hogy mára kb a lakosság fele él szegénységben! A munkával -munkahellyel rendelkező de minimálbért keresők is nyomorszint alá kerültek.
- A keleti nyitás akkor fog hasznot hozni amikorra a cigány lova megtanul takarmány nélkül élni /értsd. pont mire megszokta volna az éhezést megdöglött/.
- A tanárok jövedelmét illetően tévesek az ismeretei. A feléségem nemrég ment nyugdíjba első és egyetlen munkahelyéről, abból az iskolából ahol maga is tanult. Nyilván van néhány pedagógus akinek valamivel nőtt a fizetése, de a többségnek nem.
- Utaltam a 2008-as világválságra ami valóban megviselte a magyar gazdaságot, de a narancsmaffia csak a saját csókosait "állította helyre", a GDP kb idénre érte el a 2008-as szintet szerintem nagyrészt a beáramló EU pénzeknek köszönhetően.
- Ismétlem: a szoclibek által idehozott autóiparon kívül nem indult be semmi.
- Az 1%-os SZJA kapitalista gazdaságban nevetséges és csak az abszolút hozzá nem értők hisznek benne. Persze úgynevezett szocialista vagy azt utánzó gazdaságban elképzelhető.
- A világcsúcs 27%-os ÁFA - a mutyiqrmány emelte 25-ről 27-re! - csökkentése nem csak reális, hanem kívánatos is az ország versenyképességének helyreállítása érdekében.

István Tamasi 2015.04.07. 15:19:32

Javítás:
- Az alap ÁFA sosem volt 12% hanem csak a kedvezményes!

Pipas 2015.04.07. 15:31:20

@István Tamasi: "- A devizahitel balhé/botrány a mutyiqrmány hatalomrakerülése után kezdődött mert kb 2010 augusztsától dőlt be a forintárfolyam - tehát a balhé is a mutyiqrmányé!"

Hát ez konkrétan hazugság. Nyilván lehet úgy tenni, hogy a baráti kormány alatt elszaladó árfolyam "nem számít" meg "megmagyarázható", a gyűlölt másik oldal alatti hasononló változás "bedőlés" meg "katasztrófa", de nyilván mindenki tudja, hogy az igazi gondok az MSZP alatt kezdődtek. Akkor dőlt be a forint, azóta sem zuhant olyan gyorsan olyan nagyot.

Nyugodtan nézz utána.

Pipas 2015.04.07. 15:36:38

@István Tamasi: "A devizahitelt az eső orbánkormány idején vezették be!"

Így van. Mint ahogyan más európai országokban is. Aztán amikor ezekben a más európai országokban elkezdték korlátozni nálunk a Gyurcsány kormány nem tett semmit. Több éve volt az MSZP-nek, hogy csináljon valamit, hogy lépjen a megváltozott helyzetnek megfelelve, de nem tettek semmit, mert számukra a lakosság brutális eladósodása kedvezően növelte a GDP-t.

De ez mindegy is, a 2006-os eseményekért a 2006-os kormány felel, a 2007-es eseményekért a 2007-es kormány és így tovább.

István Tamasi 2015.04.07. 15:46:22

@ Pipas
Konkrétan visszutasítom a hozzászólását!
Konkrétan utánanéztem és utána nézhet ön is és bárki. AZ MNB honlapján visszamenőlegesen és havonta megtalálhatók a forint árfolyamai. Én konkrétan a CHF-Forint árfolyamot néztem meg és egyértelmű, hogy 2010 augusztus-szeptemberig az árfolyam 160-170 körül ingadozott és azután szállt el!!! A helyzet -az ön szavaival - akkor változott meg.
Ha annyi maradt volna a CHF-HUF árfolyam egyáltalán nem lett volna deviza/alapú!/ hitel botrány és nem lettvolna szükség a devizaalapú hitelesek - és nem devizahitelesek ! - megmentésére a hitel nem felvettek pénzén!
Azt hiszem a devizaalapú hitelesek is szívesebben választanák a 2010 első félévi árfolyamot a "megmentésük" helyett.

Pipas 2015.04.07. 15:47:30

@István Tamasi: "Nyilván van néhány pedagógus akinek valamivel nőtt a fizetése, de a többségnek nem."

Ez nyilvánvalóan nem igaz.

igazat mondok 2015.04.07. 15:50:14

@István Tamasi:
Nem vissza vonultam csak ön azt mondja, hogy ellopták én azt, hogy nem és soha nem jutunk a végére.
De majd meglátjuk ebben a 2-3 évben kinek volt igaza.
De szerintem ma Magyarországon nincs a fideszen kívül olyan párt aki el tudná vezetni az országot.

Pipas 2015.04.07. 15:52:02

@István Tamasi: "Konkrétan visszutasítom a hozzászólását!"

"2010 augusztus-szeptemberig az árfolyam 160-170 körül ingadozott és azután szállt el!!!"

Úgy konkrétan tök fölösleges három felkiáltójelet tenni a mondat után, mert attól az még nem lesz igaz.

2009 márciusában például 200 forint körül mozgott a svájci frank. Amúgy persze mindenki tudja, hogy a frank *minden* valutához képest durván erősödött, hogy a frank alapu hitelek eusztriában és pl. lengyelországban is komoly gondokat okoztak. Kár lenne ezt Orbánra fogni.

Amúgy itt a grafikon:

www.xe.com/currencycharts/?from=CHF&to=HUF&view=10Y

Látható, hogy az igazán nagy ugrás 2008 magasságában kezdődött.

#szájbergyerek# 2015.04.07. 16:03:34

Milyen érdekes, hogy amikor épp nem a baloldalnak nevezett társaság van épp porondon, akkor próbálnak úgy megjelenni, mint valami épp kisebbségbe szorult gondolkodó értelmiség, akit elnyomás alatt tartanak az ún. "birkák".

Ezzel csak az a baj, hogy pont azokat szapuljátok, akiktől szavazatokat reméltek.

Öngól.

István Tamasi 2015.04.07. 16:05:18

@ingazat mondok
- Az a pénz a keményen dolgozó kisembereké volt mert a kemény munkájuk után járó fizetésükből vonták le. Tehát az elvétele közönséges rablás. Ha pl öntől az utcán erőszakkal elveszik a pénzét az ön szerint nem rablás? Más oldalról megközelíve lehet ugyan kierőszakolt kölcsönvételnek is nevezni hisz azért a pénzért azoknak az embereknek /100% és nem 75%/ nyugdíjat kell majd adnia az államnak.
Ön kormányzásnak nevezi amit a narancsmaffia művel?
Másrészt volt/van olyan is hogy pártoktól független szakértői kormányműködik.

Pipas 2015.04.07. 16:08:10

@István Tamasi: "Ismétlem: Az egykulcsos SZJA kb a felső 10-125%-nak - akik amúgy is kiemelkedően gazdagok"

Ezt is felesleges ismételgetni, mert nem igaz. A legesszimistább számítások szerint is legalább két decilis járt jól, azaz a munkából élők legjobban fizetett 20%. Ebbe a rétegbe egyébként igen sokan egyáltalán nm gazdagok.

A kiemelkedően gazdagok egyébként nem fizetnek személyi jövedelemadót.

" - jó és hozzájárult ahhoz, hogy mára kb a lakosság fele él szegénységben!"

Ez persze csak attól függ, hogy kiket sorolsz ide. A bemutatott statisztikák igencsak furcsák, egyértelműen nyugateurópai mértékkel próbálják meg a magyar szegénységet meghatározni.

Az elmúlt kb. két évben egyébként csökkent Magyarországon a szegénység.

"A munkával -munkahellyel rendelkező de minimálbért keresők is nyomorszint alá kerültek."

Ez megint csak attól függ, hogy mit nevezel "nyomorszintnek", de mivel az elmúlt időszakban a reálbérek növekedtek, az infláció eltűnt, elég súlyos csúsztatás a nyomor növekedéséről beszélni.

István Tamasi 2015.04.07. 16:08:46

@Pipas
Igen, a gazdasági világválság következtében volt egy hónap ami kiugrott a sorból, de aki tanult statisztikát értelmezni az tudja, hogy az ilyen adatot ki lehet/kell hagyni, mert annak valami nagyon speciális egyszeri oka van.
Ismétlem: én megnéztem az MNB honlapján a CHF-HUF árfolyamot és fenntartom amit előzőleg írtam.

István Tamasi 2015.04.07. 16:14:42

@Pipas
- Ha nem a felső két decilisbe tartozók a gazdagok, akkor kik?
- A gazdagok is fizetnek SZJA-t. Ha nem a fizetésük után, akkor az egyéb bevételük után.
- Meg van a nemzetközileg elismert módszertana, hogy ki számít szegénynek /pl hetente hányszor jut hozzá húshoz, van-e autója, színes TV-je, milyenek a lakáskörülményei, ki tud-e fizetni váratlan kiadást, stb.stb/.
- A szegénység csak a fitymaszbrossúrák és fitymaszpapagályok szerint csökkent, az említett módszertan szerint sajnos nőtt.

István Tamasi 2015.04.07. 16:16:59

@Pipas
Igen. A minimálbér nagyon sok család esetében alacsonyabb mint a szerény, de biztonságos megélhetéshez szükséges egy főre eső jövedelem

István Tamasi 2015.04.07. 16:17:34

Na viszlát! Elmentem kutyát sétáltatni.

Pipas 2015.04.07. 16:29:54

@István Tamasi: "Ha nem a felső két decilisbe tartozók a gazdagok, akkor kik?"

Ne terelj, az előbb azt mondtad, hogy "kiemelkedően gazdagok" most meg óvatosan visszevettél és "gazdagokról" kezdesz el beszélni? Figyelek ám!

"- A gazdagok is fizetnek SZJA-t. Ha nem a fizetésük után, akkor az egyéb bevételük után."

Nem jellemző szerintem. Milyen egyéb bevételre gondolsz?

"Meg van a nemzetközileg elismert módszertana, hogy ki számít szegénynek"

Igen, tudom, erről beszéltem. Ezek magyarországon egy kicsit más megítélés alá esnek, nem feltétlenül gondoljuk azt, hogy ha valakinek nincs kocsija, nem volt nyaralni és komolyabb váratlan kiadást nem tud kifizetni az nyomorogna.

Ez alapján a Gyurcsány korszakban én egyetemi oktatóként egyértelműen a nyomorgó kategória voltam, de valójában senki sem gondolja komolyan, hogy tényleg nyomorogtam volna.

"A szegénység csak a fitymaszbrossúrák és fitymaszpapagályok szerint csökkent, az említett módszertan szerint sajnos nőtt. "

Ez sem igaz, egy közismert ferdítés. Nyugodtan nézz utána. Felesleges fröcsögni meg acsarkodni, érdemes inkább több forrásból tájékozódni.

"Igen. A minimálbér nagyon sok család esetében alacsonyabb mint a szerény, de biztonságos megélhetéshez szükséges egy főre eső jövedelem "

Nem értem miért akarod a minimálbért az egy főre eső jövedelemmel összevetni, annak mi értelme van. Ha valaki minimálbérre vállal 12 gyereket meg egy élettársat, az nyomorogni fog. Nem csak magyarországon, hanem mindenütt a világon.

a nagy hohoohooo 2015.04.07. 17:01:06

Pipas

Emlékezve:
Orbán:" "sose titkoltam, hogy a FELSŐBB középosztályban látom hazánk felemelkedésének kulcsát".
A egyik fő ok,az 2011-es egykulcsossal az EGOISTA "senkiházi bitang"
FideSSkormány a költségvetésnek okozott évi több mint 500 milliárd ft
hiányt és a bruttó 220 000 ft és az azalatt keresők nettója csökkentette
,amit az EGOISTÁK átraktak a saját és a felső tízezer zsebébe. Kétség
nem fér ahhoz ,hogy ennek a szűk rétegnek ugrásszerűen nőtt a
megtakarítása ,ugyanolyan ugrásszerűen nőtt a szegénység az ország
lakosságának a 60%-nál. A FELSŐ TÍZEZER MEGTAKARÍTÁSA NŐTT!
A másik fő ok"A munka sem véd teljesen a szegénységtől"
Ez a legnagyobb baj! A XXI. században vagyunk, a napi 8 óra(hopp!inkább 12!)munkáért kapott bérnek mindenki számára normálismegélhetést kellene biztosítania.
Ma azonban nálunk ez nincs így, a minimálbér nettója megélhetéshez kevés, éhenhaláshoz sok.
A másik szomorú tény: az utóbbi évek megszorításai igencsak lyukassá tették a szociális hálót, emiatt a munkahely elvesztése a többség számára azonnal a szegénységet jelenti.
A szegénység terjedésében nagyon komoly szerepet játszottak a FideSS intézkedései.
Néhány példa: családi pótlék befagyasztása; minimálbér megadóztatása;
egykulcsos szja; rokkantellátások átalakítása; előrehozott nyugdíjba
vonulás lehetőségeinek megszüntetése; munkanélküli ellátás idejének és
összegének csökkentése stb.

Amikor a felnőtt elszegényedik,vele a gyermek az a kicsi ember is, aki képtelen önmagáról gondoskodni. Ha hideg van, fázik. Ha nincs étel, éhezik. Ha nincs pénz gyógyszerre, orvosra, meghal. Jelzem a nagyon tisztelt keresztény, valamint demokrata
honatyáknak, nem csupán a magzati élet védendő tűzzel-vassal, akár a
magzatot hordozó fiatal nő akarata ellenére is. A már megszületett életet is védeni kellene. Legalább úgy, mint az elefántok, "akik"körbeveszik az apróságokat és testükkel védelmezik. Függetlenül attól,melyikük borja került veszélybe.
A nyomorban élő, éhező, fázó gyermek is ember. Nem csupán az én gyerekem, a szomszéd, a fodrász, az orvos, a miniszterek elnöke, az államtitkár gyereke, hanem minden gyermek ebben az országban. Nincs nagyobb érték, fontosabb dolog, az
ország jövőjének nincs más záloga, mint a gyermekeink.
Akkor is, ha a szülők minden igyekezete ellenére és akkor is, ha a szülők hibájából
vannak kilátástalan helyzetben. A gyermekeket védeni kell, mert önellátásra, önvédelemre képtelen. Az ő védelmük közös felelősség. A társadalomé és a kormányé.
"Az egykulcsos adó nyertesei és vesztesei.:A gazdagok nyertek, vagy a szegények? A gyermeket nevelők és a
nagycsaládosok az igazi haszonélvezők, avagy a szinglik? Az eredeti elemzés itt érhető el.
- A változások hatására az alsó hét jövedelmi tized adóterhelése
összesen 134 milliárd forinttal emelkedett. A nyolcadik tized adója
kismértékben csökkent, a kilencediké 72 milliárd forinttal mérséklődött,
míg a legmagasabb jövedelműek adója 501 milliárd forinttal zsugorodott
(lásd fenti táblázat).
penzugyiszemle.blog.hu/...
Íme, a FideSS működésének egyik ékköve, a sok közül: "Háromszor kevesebb szociális munkás dolgozik ma az iskolákban, mint ahány iskolarendőr van. Az igazgatók nem vehetik fel őket, így jobb híján az osztályfőnök vagy valamelyik lelkes tanár próbál
segíteni a bántalmazott vagy elhanyagolt gyerekeknek. A kormány
elvárja, hogy az iskola gondoskodjon a gyermekvédelemről, de az már nem
érdekli, hogy ezt hogyan oldják meg."( Abcúg)

A társadalmon nincs mit számonkérni.

a nagy hohoohooo 2015.04.07. 17:08:04

@Pipas:"TE FASZ!"

"Igen, tudom, erről beszéltem. Ezek magyarországon egy kicsit más megítélés alá esnek, nem feltétlenül gondoljuk azt, hogy ha valakinek nincs kocsija, nem volt nyaralni és komolyabb váratlan kiadást nem tud kifizetni az nyomorogna."
Aha ,mint a KSH statisztika,az ország 50%-a normális,50% -ahülye=kiegyenlített normális ország,de attól ott vagytok ti ,az 50% hülye..

Voltunk, már 3 millió koldus országa, sokat fejlődött az ország, jobban teljesít!

Lószart !Itt az MTA adatai:

Index - Chart - Elkeserítőek a szegénység legújabb adatai.

A Magyar Tudományos Akadémia szociológusai ismertették uniós
összehasonlításban a szegénység terjedéséről szóló adatokat. A számok
azt mutatják, hogy a helyzet az elmúlt néhány évben meredeken romlott,
amit a gyerekek különösen megszenvednek. A kutatók szerint ha a kormány
valóra váltja a terveit, még súlyosabbá válik majd a helyzet.

Magyarországon a szegénység folyamatosan nő,
leszakadunk még a visegrádi országoktól is, pedig a gazdasági
fejlettségünk nem indokolja, hogy ilyen mértékű legyen a leszakadás,
hangzott el csütörtökön az MTA Szociológiai Intézetében, amikor
bemutatták az Eurostat legfrissebb adatait a szegénység terjedéséről.

A
konferenciát azért tették nyitottá, mert a Központi Statisztikai
Hivatal (KSH) idén – forráshiányra hivatkozva – nem publikálta a
szegénység mértékét és mélységét európai összehasonlításban mérő
mutatókat, így azok nemcsak a nagyközönséghez, de még a szakmához sem
igazán jutottak el. Az Akadémia ezt az információhiányt szerette volna
pótolni.

Egyre több a súlyos nélkülöző.

index.hu/chart/2014/11/...

És sajnos aktuális Sándor György kesernyés humora:Igazságos a mi Urunk,a gazdagnak adott étket,a szegénynek meg étvágyat.

"Pistikéék dolgozatot írnak, címe: Hogyan kezdődik a napom?

Pistike a következőt írja:

Reggel fél hétkor anya felébreszt, sietek a fürdőszobába, megmosdok, fogat is mosok. Gyorsan megreggelizek, letörlöm a tefaszt, azután jókedvűen indulok az iskolába.

Tanító néni nem érti, meglátogatja Pistikééket. A kötelező kávé után megkérdi az anyukát:
- Kedves anyuka, Pistike ezt írta, és én sajnos nem tudom, mi az a tefasz.

- Jaj, drága tanító néni, ön nem is tudhatja! A férjem fidesz-szimpatizáns, és amióta ez kiderült róla, minden éjjel felfestik a kapunkra, hogy 'Te fasz!'"

a nagy hohoohooo 2015.04.07. 17:11:37

@Pipas:"TE FASZ!"

Úgy tűnik, többe került az államnak a hajléktalanok, koldusok és guberálók szabálysértési ügyeinek az intézése, mint amennyi bírságot sikerült bevasalni rajtuk az elmúlt három évben. 17 072 ilyen szabálysértési ügy volt 2012 és 2014 között, összesen nem egészen 10 millió forintot tudtak befizettetni a legszegényebbekkel. És akkor az elzárások költségeit még nem is számoltuk a veszteségek közé. A guberálók büntetésével kapcsolatban pedig van egy elég nagy furcsaság: nem létező tilalomra hivatkozik a statisztika.

Hét különféle címszó alatt folytattak szabálysértési eljárásokat az ország legszegényebb emberei, a koldusok, a hajléktalanok és a guberálók ellen Magyarországon az elmúlt három évben. 2012-től 2014 decemberéig összesen 17 072 normasértési ügyüket bírálták el jogerősen. Hol az volt a rovásukon, hogy koldultak (a járókelőket leszólítva, házról házra járva vagy gyerekkel), hol az, hogy „lakhatási célra” használták a közterületet, netán ott tárolták az ingóságaikat, vagy megsértették az „életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályait”, hol hulladékot vettek el gyűjtőeszközből.

A Belügyminisztérium Koordinációs és Statisztikai Osztálya által közzétett friss táblázatokból kigyűjtöttük, milyen következményekkel tették mindezt.
A szabálysértési ügyek kimenetele.

index.hu/belfold/2015/04/07/hajlektalan_koldus_guberalas_szabalysertes_kriminalizalas_statisztika/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index

a nagy hohoohooo 2015.04.07. 17:31:06

@Pipas:"TE FASZ!"
Kezdem élvezni,hogy szétkenem a pofikádon a saját hazug szarodat,szaros lesz a kezem,de ezért van a steríllium.
"Így van. Mint ahogyan más európai országokban is. Aztán amikor ezekben a más európai országokban elkezdték korlátozni nálunk a Gyurcsány kormány nem tett semmit. Több éve volt az MSZP-nek, hogy csináljon valamit, hogy lépjen a megváltozott helyzetnek megfelelve, de nem tettek semmit, mert számukra a lakosság brutális eladósodása kedvezően növelte a GDP-t."
Kiemelve:"1. A lakossági devizahitelek 2003-ban kezdtek népszerűvé válni, akkor ugyanis a Medgyessy-kormány korlátozta a még az első Orbán-kormány által bevezetett állami kamattámogatással ellátott lakásvásárlási hitelek hozzáférhetőségét. Ekkor a normális forinthitelek kamata jóval 10 százalék felett volt (közel a 20-hoz), szemben a svájci frank 1 százalék körüli kamatával, még a kamatfelárat is hozzáadva egy frank-hitel 5 százalék körüli kamatra volt kapható, azaz egy frank-hitel nominálisan mintegy 15 százalékkal olcsóbb volt mint egy forinthitel. A forint a magas jegybanki alapkamat következtében stabilan erős, sőt stabilan erősödő pályán mozgott (most azt hagyjuk, hogy az akkori jegybankelnök, Járai Zsigmond és az általa vezetett monetáris tanács miért emelte ilyen magasra az alapkamatot és miért törekedett a forint ilyen mértékű erősítésére). Sőt, az akkori jegybanki és kormányzati kommunikáció azt sugallta, hogy Magyarország néhány éven belül csatlakozik az euró-zónához, tehát a devizahitelek árfolyamkockázata ezzel rövid időn belül megszűnik, addig meg gyakorlatilag ellenőrizhető, korlátozható. Később, az évek során aztán a bankok ezt a terméket kiterjesztették autóvásárlási, sőt egyéb személyi és fogyasztási kölcsöneikre is, egyúttal megfelelő ingatlanfedezet mellett könnyítéseket vezettek be a hitelek hozzáférését illetően, csökkentve a kérelmezők anyagi helyzetének, rendszeres jövedelmének vizsgálatát, egyes bankok még el is tekintettek ettől, csak vigyék a hitelüket, a bankok ugyanis forrásbőségben voltak (devizában ezt főleg a külföldi anyabankok biztosították), egyáltalán nem voltak forrásproblémáik."
Folytatás a linkben:
nepszava.hu/articles/article.php?id=619331

És a bónusz az egyik legnagyobb hímvesszőnek:

kapitalizmus.hvg.hu/2013/07/24/forint-deviza-forint-avagy-az-analfabetizmus-ara/

Jól áll neked az a hímvessző,de miért a nyakadon hordod?
Amúgy semmi bajom vele,teccik,jól mutatja mekkora fäszfej vagy.

a nagy hohoohooo 2015.04.07. 17:57:02

@igazat mondok

Bárki bármit mond, én kedvelem Simicska Lajost, szívem együtt dobban az övével,ő mindig ... kitartott elvei mellett („mindenkinek jogában áll hülyének lenni”),de te már visszaélsz ezzel a jogoddal,dőzsölsz...
Kicsit számoljunk!

Néhány gyöngyszem az államadóssághoz :

Államadósság 2002 április (MSZP hatalomátvétel): 8280 milliárd forint
Államadósság 2010 április (Fidesz hatalomátvétel) 19212 milliárd forint
Államadósság 2012 december (jelen állás): 20653 milliárd forint

Mindeközben az MNB devizatartaléka 2002-ben: 9,9 milliárd euró
Az MNB devizatartaléka 2010-ben: 36 milliárd euró

Linkeket most nem mellékelnék, hogy a blogmotor még szóba álljon velem, de “you know I’m good for it”.

Végezzünk egy kis számolást. Az MSZP és az “elmúltnyócév” ugye tehát 11.000 milliárd forinttal növelte az államadósságot, mindeközben ugyanakkor 26 milliárd euróval nőtt az MNB devizatartaléka. Jelen euróárfolyammal számolva az ugye 7670 milliárd forint. Vagyis a NETTÓ államadósság-növekedés 3400 milliárd forint. A kettő között igen szoros összefüggés van, már csak azért is, mert a sokat emlegetett IMF-hitel java részét pont az MNB devizatartalékainak növelésére vettük fel (hogy elkerüljük a 350 forint feletti euró árfolyamot).

Ezzel szemben a Fidesz 2 éve alatt egyrészt nőtt az államadósság abszolút értékben 1400 milliárd forinttal, de ne felejtsük el, hogy ehhez még besíbolták a 3000 milliárdos MANYUP-pénzeket is. No, ennek nem 100%-a lett oda, egy kis részét (kb. 1000 milliárd forintot) az MNB még ki tud mutatni, mint az állam tulajdonában lévő vagyoneszközt (értékpapírok, részvények, miegymás). Vagyis a Fidesz 1400+2000 milliárd forinttal növelte a nettó államadósságot, egyszerűen azzal a trükkel, hogy 2000 milliárd forintnyi, a magyar állammal szembeni pénzügyi kötelezettséget egyszerűen nem ismert el (technikailag ez azt jelenti, hogy 2010 óta a a magyar állam csődben van).

Summa summarum: a Fidesz KÉT ÉV alatt tüntetett el annyi pénzt, mint az MSZP 8 év alatt… és most ugye megy a rohadtgyurcsányozás meg a rohadtbajnaizás…

Ja, és még valami. Az MSZP által felvett IMF-hitel legalább megvan, ott csücsül a jegybanki tartalék formájában. Annak most ver a seggére Matolcsy az MNB-ben.A Fidesz által felvett 500 milliárdos IMF-hitelből viszont 200 milliárd már odavan, hiszen a MOL-részvények értéke azóta ennyivel csökkent. Ki a felelőtlenebb gazda?

A Fidesz és az államadósság | Kiszámoló.A miniszterelnök úr egyik vesszőparipája az államadósság, amelyet a Fidesz az előző kormányzása alatt eredményesen csökkentett, az utána jövő szocialista kormány pedig nyolc év alatt az egekbe emelt. Ezt láthatjuk a következő ábrán:
kiszamolo.hu/a-fidesz-es-az-allamadossag/
Bónusz:
Brüsszel szerint is buktuk: nem csökkentettük az államadósságot.
Az Európai Bizottság több ponton is megváltoztatta az előrejelzését a tavaly novemberben közölthöz képest. Ami viszont ezek közül is az egyik legfontosabb és legérdekesebb, hogy míg tavaly még 76,9 százalékra csökkenő GDP-arányos államadósságot jeleztek előre 2014 vonatkozásában a 2013-as 77,3 után, most 77,7 százalékra rontották a várakozásukat. Vagyis a brüsszeli szakemberek is úgy látják, tavaly elbukhatta a kormány az adósság elleni harcot.
mfor.hu/cikkek/Buktuk_az_adossagharcot_tavaly_Brusszel_szerint_is.html

Pipas 2015.04.07. 18:16:08

@a nagy hohoohooo: "Vagyis a NETTÓ államadósság-növekedés 3400 milliárd forint. "

Csak 2006-ban csináltak ennyi hiányt. Persze ha még két kört számolsz, akkor neked simán kijön, hogy még pluszba voltak.

Pipas 2015.04.07. 18:17:33

@a nagy hohoohooo: "Kezdem élvezni,hogy szétkenem a pofikádon a saját hazug szarodat"

Idáig olvastam, ne fáraszd magad.

a nagy hohoohooo 2015.04.07. 19:26:47

Pipas
2015.04.07. 18:17:33
@a nagy hohoohooo: "Kezdem élvezni,hogy szétkenem a pofikádon a saját hazug szarodat"

Idáig olvastam, ne fáraszd magad. "

Ide Rejtő kell:

– Kissé fejbe ütött - felelte végre csndesen. - Most hova akar menni?
A nő felvonta a vállát:
- Nem tudom.
- Engedje meg, hogy elkísérjem, én is oda készülök.

- Mondja... Mit gondol rólam?...
- Nem szoktam gondolkozni... Születési hiba.

Texas Bill, a fenegyerek

a nagy hohoohooo 2015.04.07. 19:34:04

Pipas
2015.04.07. 18:16:08
@a nagy hohoohooo: "Vagyis a NETTÓ államadósság-növekedés 3400 milliárd forint. "

Csak 2006-ban csináltak ennyi hiányt. Persze ha még két kört számolsz, akkor neked simán kijön, hogy még pluszba voltak. "

Mert ugye a tanáraid ,azok voltak hülyék és nem a nemzőid itták le magukat seggrészegre....

2188 milliárd forintos volt a kormányzati hiány 2006-ban
mno.hu/.../2188-milliard-forintos-volt-a-kormanyzati-hiany-2006ban-42...
2007. nov. 11. - A kormányzati szektor 2006. évi második előzetes adatai szerint a maastrichti hiány 2188,2 milliárd forint volt, a GDP 9,2 százaléka - tette közzé ..

Megint Rejtő:
-A tábornok elhúzta ujjait a homloka előtt, hogy népiesen jelezzen egy szomorú elmegyógyászati diagnózist.

A tizennégy karátos autó

Fred102 2015.04.07. 21:33:43

@1ghost: Erre mondják, a fiad az ólban szopik. A másik dolog: pszichológiában teljesen járatlan vagy. Megint olyanról írsz amihez teljesen analfabéta vagy. Rólad meg ennyit balliba!

a nagy hohoohooo 2015.04.08. 06:47:31

@♔bаtyu♔: Besírock,batyu nemzetthynáci hímvessző,megint merevedésed van Gyurcsány nevére.....brhhüü..
Miről beszélsz?
"@nu pagagyí: Na most Gyurcsányról annyit, hogy kurvára nem vette észre a válságot és amikor észrevette, a lehető legrosszabbul reagált."

Már Gyurcsány 2006 után megkezdte a gazdasági kiigazításokat, ami Orbán által feltüzelt embereknek nem tetszett. Orbáni ellenszélben, Bajnai miniszterségének a támogatásával is sikerült az államháztartási hiányt 10% felettiről levinni 4% alá 2008 végére, a világgazdasági válság kezdetére. A világgazdasági válság következményeként, a forint romlása jelentősen megnövelte az ország adósságát, és a befektetők államkötvény eladása miatt a MNB tartalékai jelentősen lecsökkentek. Amit a Gyurcsány egy gyors EU-IMF hitellel ellensúlyozott, kezelt sikeresen. A 20 milliárd euró hitelből a nagy kamatozású gyorsan lejáró hiteleket finanszírozták csökkentve, spórolva a pénzünkkel itt is, a másik részével az MNB-t tőkésítették fel, a megmaradó részt 500 milliárdot bent hagyták tartaléknak, és nem vették fel.

Az államadósság ma is ott van, vagy még rosszabb a 3 ezer magánnyugdíjas pénzének elverése, elköltése után, és további 3 ezer milliárd megszorítás után is rosszabbul élünk mint 2010 előtt a világgazdaság idején.. Orbánék azt mondták, hogy üres volt a kassza amikor átvették a kormányzást. Ezzel szemben ott volt a 3 ezer milliárd magánnyugdíjpénztár mint jelentős magyar tőke erő államkötvénybe is, részvényekben is támogatva hazánk gazdaságát, aztán ott volt a feltőkésített MNB, amit most próbálnak kirabolni, és ott volt az 500 milliárd IMF hitel is mint végső eszköz, amit fejlesztésre is, beruházásra is, versenyhelyzetünk javításra, szociális programra is lehetett volna fordítani!

Ehelyett mi történt? Orbán Mol, Rába részvényeken eltőzsdézte a jelentős részét az 500 milliárdnak, a másik részét oda adta a közgépes Simicskának, más csókosainak. Az egykulcsos adóval a gazdagok zsebébe még egyszer annyit tettek, mint 2010 előtt. A gyerekek utáni adójóváírás, a gazdag gyermekeket jutalmazza a szegényekkel szemben. A szegény gyerekek ma éheznek. Ilyen pofátlan föld, és trafik mutyik soha nem voltak, és saját törvényeik szerint is bűncselekmény, csak a baráti ügyészség mossa kezeit! Mit tettek a rokkantakkal, mit tettek a szociális rászorultakkal? Mit tettek a magyar gazdaság versenyképességéért?

Gondolkozz - már, ha van mivel - mielőtt baromságokat írsz!
Besírock amire merevedsz az nem szőrös pina,hanem segg.......

István Tamasi 2015.04.08. 09:34:59

@Pipas
Azt hiszem a többiek vastagon megválaszolták önnek a szegénység növekszik-csökken kérdést, nekem nem szükséges azokat megismételni.
De felhívom egyetemi tanári figyelmét arra, hogy eredeti beírásomban tételesen megcáfoltam "igazat mondok" gyakorlatilag minden állítását amikből ön leragadt a szegénység témánál és elsiklott/elsummantott a többi fölött!
Örülök, hogy felhozta az üdülés kérdését: Az átkos Kádár rendszerben minden keményen dolgozó kisembernek /nem csak egyetemi oktatóknak/ megadatott hogy minden évben egybefüggően két hetet üdüljön. Most /persze nem csak az utolsó 5 évre gondolok/ a felső 2 decimális kivételével hány ember engedhet meg magának egybefüggő 2 hét üdülést?

Pipas 2015.04.08. 13:23:20

@István Tamasi: "De felhívom egyetemi tanári "

Soha nem mondtam, hogy egyetemi tanár voltam valaha is. Egyetemi oktató voltam.

"megválaszolták önnek a szegénység növekszik-csökken kérdést"

Nem volt kérdés és nem voltak válaszok sem.

"ön leragadt a szegénység témánál és elsiklott/elsummantott a többi fölött!"

A legfeltűnőbb valótlanságokra felhívtam a figyelmet. Nem ettem meszet, hogy hívők megalapozatlan állításait cáfolgassam naphiosszat és az sem lehetetlen, hogy voltak olyan kijelentések, amikkel egyetértek. Nem emlékszem már, az ilyen hozzászólásokból 12 egy tucat.

"tételesen megcáfoltam"

Nem, semmire nem volt tételes cáfolat. Amit "tételes cáfolatnak" nevezünk az az ilyen politikai lózungokkal szemben megalapozott és bizonyítékokat is tartalmaz.

"Az átkos Kádár rendszerben minden keményen dolgozó kisembernek /nem csak egyetemi oktatóknak/ megadatott hogy minden évben egybefüggően két hetet üdüljön. "

Ez speciel megint csak hazugság. Én éltem abban az időszakban és pontosan tudom, hogy igen sokan voltak, akiknek nem volt lehetőségük üdülni menni.

Ráadásul éppen én írtam, hogy egyetemi oktatóként nem volt lehetőségem üdülni, nyaralni, szóval kár lenne az egyetemi oktatókat példaként felhozni arra, hogy nekik milyen jó.

"a felső 2 decimális kivételével hány ember engedhet meg magának egybefüggő 2 hét üdülést?"

Nyilván sokaknak. Persze, tudom, a cél annak bemutatása, hogy amióta a *másiik* oldal van kormányon a lakoság nagy része nyomorog, éhezik, kisemizetté vált, néhány év alatt rommá szegényedett. Ez butaság.

István Tamasi 2015.04.08. 14:29:35

@Pipas
- A 04.07. 15.18:24-kor írt bejegyzésem tételeiből ön nem volt képes megcáfolni egyet sem.
- Az egyetemi tanár kifejezést egyetemi oktató értelemben értettem. De már értem hogy ön csak egy laboratóriumi segédszemélyzet. De az erősen korlátozott memóriájára /"nem emlékezem már..../ tekintettel még ez is sok.

Pipas 2015.04.08. 15:59:32

@István Tamasi: "Az egyetemi tanár kifejezést egyetemi oktató értelemben értettem."

Nincs ilyen értelme. Az egyetemi tanár a docens feletti beosztás.

"már értem hogy ön csak egy laboratóriumi segédszemélyzet"

A segédszemélyzet nem oktató.

"A 04.07. 15.18:24-kor írt bejegyzésem tételeiből ön nem volt képes megcáfolni egyet sem."

Hát én már nem megyek vissza keresgélni. Én néhány kijelentésre írtam, hogy biztos nem úgy van, de igazából nagyon nem cáfoltam, merthogy annyi időt azért sajnálnék erre fordítani. Inkább csak utaltam arra, hogy miért gondolom, hogy más az igazság.

Igazából elkezdhetjük újra, de nem sok értelmét látom.

István Tamasi 2015.04.09. 11:00:21

@pipas
Tehát ön valamely büfétanszak tansegge /tanársegéd/. volt.

f#ckthat 2015.04.11. 13:11:38

nekem munkát kenyeret és kevesebb rezsit.....ennél több nem kell.nyugdíjam úgysem lessz ha jobbos ha balos....

Kovkazm 2015.05.24. 10:59:44

Ezt a levelet meg meg küldöm mindenkinek!

sonyo.blog.hu/2015/01/09/nagyon_kinos

Nagyon kínos!
süti beállítások módosítása