Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Kilépés az Unióból? - Igazat mond a DK kisfilmje

2017. október 10. - Európa Kávézó

Két nap alatt több, mint kétszázezren nézték meg azt a kisfilmet, amelyet Gyurcsány Ferenc posztolt a Facebook-oldalán. Akadtak olyanok, akik túlzásnak tartották, ami ott elhangzik, hogy mekkora lesz a baj, ha Orbán kilépteti az országot az Európai Unióból, és elveszítjük az uniós forrásokat. Nem tudjuk, jó, vagy rossz hír-e, de a DK kisfilmje igazat mond. Íme a tények és vélemények.

kilepes.jpg

Urbán László, az első Orbán-kormány pénzügyminisztere nyilatkozta, hogy "ha az érdeke úgy hozza, Orbán Viktor kivezeti az országot az unióból." Ő csak tudja, alapító Fidesz-tag volt...

De nézzük a magyar gazdaság adatait. Az Állami Számvevőszék adatai szerint a 2007-2013 közötti fejlesztési keretből a hazai hozzájárulások mértéke 17 százalék. Tehát az Uniós ehhez 83 százalékot ad. A magyar gazdaság olyan erős függésben van az uniós támogatásoktól, hogy ha Orbán kilépteti az országot a világ legerősebb gazdasági közösségéből a következő bajok várnak ránk:

- bezuhanó állami beruházások, munkahelyek tízezreinek elvesztése

- a nemzeti össztermék erőteljes megtorpanása

- kereskedelmi akadályok nehezítenék az exportot és az importot

- az uniós piacra gyártó cégek kivonulása, áttelepülése a környező országokba

- a befektetői bizalom csökkenése tőkemeneküléshez vezet

- élelmiszerárak növekedése

- szükségszerű adóemelés

- a forint árfolyamának zuhanása

- tőzsdepánik

- államadósság növekedése

- további kivándorlás

- családok elszegényedése, a bűnözés növekedése

Egy ilyen helyzetben Inotai András, az MTV Világgazdasági Intézetének volt főigazgatója így figyelmeztet: "Miután ezeket a veszteségeket a társadalmak érzik és érzékelik, jöhet egy populista politikus, aki fogja magyarázni, hogy azért megy nekünk most rosszabbul, mert a háttérhatalmak meg a szomszédok, meg a multinacionális vállalatok sanyargatnak minket, következésképpen a szabadságharcot immár fegyverrel is folytatni kell, különösen a szomszédokkal."

Itt az Kávézóban is arra figyelmeztetünk mindenkit, vegyék komolyan a veszélyt. Mindenki legyintett, amikor Orbán elvette maga alá gyűrte az Alkotmánybíróságot, vagy amikor elkezdték ellopni közös vagyonunkat, hogy ezt vagy azt úgysem teszi meg. Mindent megtett, és meg is fog.

Jövőre Orbánnak mennie kell - lehetőleg börtönbe is.

 

A film itt megtekinthető:

https://www.facebook.com/gyurcsanyf/videos/1734590846573370/

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr5612947251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andras J Fazekas 2017.10.10. 12:33:21

Elvesztett hitelességet még több hazudozással és téveszmék további terjesztésével nem lehet visszaszerezni.

Gyurcsány eddig felvezetett politikai gyakorlatára emlékezve a megfigyelőnek a za meggyőződése támad, Gyurcsány akkor se tudna Magyarország érdekében fellépni, ha akarna.

Ebben, valami bolsevista szellemi örökségből származtatható, eltorzult, beteges értékrend akadályozza.

Orbán akkor foglya kiléptetni Magyarországot az Unióból, ha az éppen épülgető Európai Kalifátus létrejöttét nem lehet megakadályozni.

Valljuk be, erre viszont végképp nincs szüksége Magyarországnak, jobb ha ebből kimaradunk.

Az meg, hogy Gyurcsány úgy próbálja beállítani a helyzetet, hogy ő képviseli Európát Orbánnal szemben a legócskább trükkök egyike.

Az egész magyar baloldal, köztük az olyan baloldali politikusok mint Gyurcsány, mindig is külföldről hatalmi centrumban gondolkodtak, ha hatalomra kerülne, külső, külföldi politikai- és pénzügyi érdekköröknek azonnal átjátszaná az országot.

Volt Szovjetunió, most meg Európai Egyesült államok.

al Dajjal 2017.10.10. 13:23:54

Igen, tudjuk. A DK minden héten kétszer jósol államcsődöt, egyszer forradalmat, s kéthetente Orbán megkoronázását.

A film is csak egy a folyamatos rettegésből.
És, ha igazuk is lenne, az nem változtat a tényen, hogy Gyurcsány maradt az a hiteltelen hazug senkiházi, aki volt. Örömködhet a kis fanatikusai élén, de ők előbb-utóbb kihalnak, s ha nem lesz ki bevigye a hátán, akkor eltűnik a politikai süllyesztőben. (Vajon miért olyan rohadt fontos 5% körüli szavazóbázissal, a győzelem reális esélye nélkül az összefogás neki? A biztos bejutásért, nem másért.)

LKerekes 2017.10.10. 16:22:01

Én azt nem értem miért baj, hogy az uniós forrásokból fejlesztünk? Elvégre azért adják! Hogy működik-e azt majd akkor lehet meglátni, ha már nem jön semmi az Unióból és a beruházások dolgoznak egyedül. Ahogy elnézem ezek nagyrésze bizony simán megáll majd a saját lábán.

LKerekes 2017.10.10. 16:28:34

Az egész ország az uniós forrásokból él? Akkor mégsem lopják el Orbánék ?

Alex Shimon 2017.10.10. 18:58:38

Úgy szar szemét az egész ahogy van. Az ország a nép oszt kész. Ez az igazság.

SImatyi65 2017.10.10. 19:10:34

Miért, mi a DK.? És ki a franc az a Gyurcsány Ferenc? Nem valami haza áruló gazember?

Arthur Bloch 2017.10.11. 03:39:27

@SImatyi65: Ennyire tellet??!Mennyi bunkócska...

Dezső Németh 2017.10.11. 08:02:16

Andras J Fazekas
Te, balfasz...

tireless treehugger 2017.10.11. 09:54:04

Nem kilepes ez hanem csak nem leszunk bent.

Az unio bezarkozik, mert gazdasagi tarsadalmi valtozas jon, haboruk is lehetnek. Onvedelmi okbol osszefognak es osszezarnak. Orbannak es az orbanizmusnak nincs helye odabent. Az orbamizmus nem fog eltunni orban bukasaval, azegesz orszag nacionalista euforiaban el, minden magyar magyar magyar. Amig nem bukik meg a szerintem hamis es alaptalan "magyar^ nemzethy erolkodes addig az unio kapuja csukva lesz elottunk.
süti beállítások módosítása