Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Botka kínos levélben magyarázkodik a szociknak

2017. július 30. - Európa Kávézó

Megjelent egy úgynevezett heti levél, amit állítólag Botka László jegyez. A szövege azonban annyira gáz, hogy igyekszünk jóhiszeműek lenni. Ezt Botka nem írhatta, legfeljebb a fideszes kötődésű kommunikációs igazgatója.

botka_villamos.jpg

Íme a levél...
Kedves Barátaim!
Nekem egy célom van: leváltani a Fideszt.
Azt a Fideszt, amely nem csak az országot teszi tönkre, de, ahogy már látom, a pártunkba is befészkelte magát, és minden erővel igyekszik megakadályozni, hogy erős kihívójává váljunk. Én a párton belül is a Fidesszel harcolok.
Azok, akik a Fidesszel kollaborálnak, és az ő forgatókönyvét hajtják végre, árulók. A pártunk és az ország érdekei ellen cselekszenek saját túlélésük miatt.
Kérdezem: hogyan lehetne úgy eredményt elérni, erősödő pályára állítani az MSZP-t, ha a saját pártomból nyilvánosan kérdőjelezik meg azt az irányt, melyet a kongresszus száz százalékos szavazati aránnyal elfogadott?
Programom alapja az összefogás a demokratikus pártok között: egy lista, közös jelöltek, egy miniszterelnök-jelölt. Azért van erre szükség, hogy megvalósulhasson célunk: a Fidesz leváltása. Ennek kell mindent alárendelni.
Én nem plakátarcnak jöttem, hanem Orbán Viktort leváltani.
Ehhez kérem a Ti, és sok százezer - ma még - pártválasztásában bizonytalan magyar ember segítségét.
Botka László miniszterelnök-jelölt
És akkor lássuk., miért ciki ez a kínos mentegetőzés, magyarázkodás? 
1. Azt írja Botka - de reméljük, hogy inkább nem ő -, hogy ő csak a Fideszt akarja leváltani. Akkor miért nem szólt be legalább Orbánnak, amikor közösen bazsalyogtak a szegedi sajtótájékoztatón? És ha csak Orbánt akarja leváltani, akkor miért nevezi árulónak saját párttagjait, akiket nyilván szintén le akar váltani?
2. Azt is írja, hogy a párton belül is a Fidesszel harcol... Nem értjük... Most tudta meg, hogy vannak a pártban olyanok, akik esetleg együttműködnek Orbánnal? Könyörgünk... Hol élt eddig? 18 éves kora óta párttag. Volt megyei elnök, választmányi elnök, 1994-2014 között országgyűlési képviselő. Most, a választás előtt nyolc hónappal talált rá a belső ellenségekre?
3. "Azok, akik a Fidesszel kollaborálnak, és az ő forgatókönyvét hajtják végre, árulók. A pártunk és az ország érdekei ellen cselekszenek saját túlélésük miatt." Ezt - csakúgy, mint a "fizessenek a gazdagok" szlogent, kimásolhatta volna egy 1951-es Rákosi-brosúrából, a Fidesz helyére bármi behelyettesíthető, legyen, mondjuk kulák, vagy bankár, vagy imperialisták...
 
4. Hogy a fenébe jött ki, hogy már az MSZP-kongresszus száz százaléka támogatta őt? Eddig 96 volt, de azóta kiderült, hogy az a szavazás tisztességtelen volt. A HVG leplezte le, hogy nem volt toll a szavazófülkékben, aki tollat kért volna, azonnal lebukott volna, hogy át akarja húzni Botka nevét... Ez lenne a demokratikus választás?
 
5. Azt írja, hogy közös miniszterelnök-jelölt, közös lista és közös jelöltek kellenek. Nos, ez már elbukott. Botka László nem lesz sem közös miniszterelnök-jelölt, de közös lista sem lesz. Már csak abban lehet bízni, hogy egy egyéni jelölt indul majd az egyéni körzetekben. A többi terve kudarcot vallott.
 
Mivel ez a levél, amivel az MSZP jelöltje győzködni próbálja a tőle és az MSZP-től egyre inkább elfordulókat, hemzseg a pontatlanságoktól és Gerő Ernőre emlékeztető mondatoktól, ezért inkább abban bízunk, hogy ezt a levelet nem a szabadságát töltő szegedi polgármester, hanem valaki más követhette el. Nem tudunk másra gondolni, mint az új kommunikációs főgurura, akiről éppen azt olvastuk, hogy Orbán egyik emberével, Schmidt Máriával írt közös könyvet a Terror Házáról.
 
Ehhez már nehéz bármit is hozzáfűzni.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr7412701039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tegnaptuska 2017.07.30. 11:34:14

A nyugati fény megírta, hogy Molnár Zsolt és köre számára a szavazás tisztességtelen volt. :))))) Annyira édesek vagytok, nem a Stefka esetleg a főnökötök?

János Dunai 2017.07.30. 11:43:43

fidesz lesz hacsak forradalom nem lesz.de ahho az utcara kell menni nem szart kavarni a háttérbe.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.07.30. 12:05:23

Addig marad a jelenlegi garnitúra, amíg nem alternatívát látnak a szavazók, hanem izzadságszagú erőlködést az eltávolításra. Ennek két oka van.

1. A jelenlegi ellenzék A-tól Z-ig kicsinyes agresszív gyűlölködő csürhe, semmi több. Ez pedig nyilvánvaló, ahogy nem szakpolitikai alternatívákkal próbálnak alkalmasabbnak tűnni a kormánynál, hanem ellenséget keresnek mindenkiben, aki kicsit is másként gondol bármit, mint ők, valamint elvtelenül elutasítanak bármit, ami nem tőlük származik, már azelőtt, hogy rendesen megismerték volna azt. Mindegy, hogy jobbító szándékú ellenvetés, vagy alternatív javaslat hangzik-e el, máris megforgatnák a saját vérében akár kintről, akár bentről hangzik el. Hiába, Rákosi szelleme lengi át az egész az egész baloldalt, de ide lehet már sorolni az ál-radikális nyálazós Vonát is.

2. A választópolgár ha mást nem is, de azt biztosan tudja, hogy bármilyen is a kormány, ha nincs kormányzóképes alternatíva - márpedig nincs -, akkor az eltávolítása csak anarchiát szül, jólétet nem. Ezért fog minden olyan szavazó a Fideszre szavazni, aki kicsit is érdeklődik a politika iránt, mert bármilyen rossz is valami, ha kiszámítható, ha a működésére nagyobbrészt szabályokkal leírható, akkor már eleve jobb, mint a beszűkült tudatállapotban vagdalkozó szélhámos.

tegnaptuska 2017.07.30. 13:10:18

@F.M.J.: Hát én érdeklődöm egy kicsit a politika iránt, hogy úgy mondjam, benne élek, de sosem szavaznék a Fideszre.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.07.30. 13:30:27

@tegnaptuska: Na és, mi lenne a javaslat. Úgy értem egy élet-, és működőképes.
Persze ha a "benne élek" párttagságot jelent, akkor az más, mert az elkötelezettség, és a kitartás tisztelendő.

BAZINGA2 2017.07.30. 19:08:42

Nem kell izgulni! Ha ez így megy tovább, elfogynak mint az MDF, a FKGP. Nem úgy néz ki, mintha Botka összefogni akarna, egyedül pedig kevés. Nagyon vakon van.

Lilla50 2017.07.30. 21:10:11

Botka sajnos azt hiszi, hogy az mszp még nagy párt

ZOKA 2017.07.31. 00:11:36

Szerintem meg két féle ember szavaz a Fideszre!
Az egyik aki megzakkant,a másik pedig a haszonleső!
Te melyik vagy???

László Rudits 2017.07.31. 10:10:23

@F.M.J.: Nem gondolom, hogy értelme lenne vitába szállni az állításaiddal hiszen azok sima fideszes hazugság panelek. Mindent és mindenkit savazni aki a regnáló mini szterelnök ellen szót emel, Gyurcsánytól Soroson át Vonáig. Ostobaság.
Viszont lenne hozzád egy kérdésem! Kit tartasz felelősnek azért, hogy magyar a magyarnak nem ellenfele hanem ellensége lett, amiért családok tagjai, évtizedes barátok fordulnak ádáz haraggal egy mással szembe, amiért kirabolták, kifosztották az országot, amiért százezrek hagyják el a hazájukat? Amennyiben kétségeid lennének a személlyel kapcsolatban az Erzsébet-i, Csepel-i, Kispest-i, stb. piacokon megkaphatod a választ egy kiló krumpli vásárlása közben.
Ezt a romlott hazaáruló csürhét akik ma a hatalmat bitorolják csak a csövek dala űzheti el.
Ne gyere nekem az áldozatokkal mert abból bőven sok az a 32 000 ember aki a korházakban meghalt, holott menthetőek lettek volna ha az ellopott, stadionokra fordított pénz egy részét az egészségügyre fordítja a bünöző kormány.

Zsoltbacsi 2017.07.31. 13:09:07

@László Rudits:

"Kit tartasz felelősnek azért, hogy magyar a magyarnak nem ellenfele hanem ellensége lett, amiért családok tagjai, évtizedes barátok fordulnak ádáz haraggal egy mással szembe,"

Szerintem mindket fel hibas. De azert ne felejtsuk el, hogy ki kezdte az egeszet! Gondolom Ron Werber neve ismeros....

"Ne gyere nekem az áldozatokkal mert abból bőven sok az a 32 000 ember aki a korházakban meghalt, holott menthetőek lettek volna ha az ellopott, stadionokra fordított pénz egy részét az egészségügyre fordítja a bünöző kormány."

Ezt csak akkor lehet megitelni, ha tudjuk, hogy elotte mennyi ember halt meg ugyanilyen modon. Gondolom egyetertesz abban, hogy ennyi erovel a metro lopast, bankprivatizaciot, kozmuvek elkotyavetyeleset, imf hitelt is szamon lehessen kerni?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.07.31. 13:25:29

@László Rudits:
„Nem gondolom, hogy értelme lenne vitába szállni az állításaiddal…”
- Nos szerintem lenne, hiszen nem értesz vele egyet. A vita lényege az álláspontok ütköztetése. Nem a vitázók minősítése. Ez fontos, mert ha hiszed, ha nem, van úgy, hogy valakinek az egyéni érvelésében előfordul hasonlóság egy másik érvrendszerrel. Ettől még lehet egyéni, viszont jellegzetes semmitmondó minősítés, ha valakinek a véleményét úgy próbáljuk degradálni, hogy panelnek minősítjük, és evvel próbálunk meg kibújni az érdemi vita alól.

„Mindent és mindenkit savazni aki a regnáló mini szterelnök ellen szót emel”
- Pontosan hol is írtam ilyesmit? Az általam leírtak helyesen értelmezve azt jelentik, hogy jelen pillanatban nem látok az ország vezetésére alkalmas alternatívát. NEM azt írtam, hogy meg lennék elégedve a kormány tevékenységével, hanem azt, hogy amíg nincs kivel leváltani, addig maradni fog. Szemelvényként ajánlanám vizsgálatra az „arab tavasz” néven elhíresült amerikai beavatkozást sok arab ország belügyeibe, ahol igaz ugyan, hogy nem volt igazságosság, de szerintem még mindig jobb volt, mint az amit előidézett. Itt sem lenne másként, ha úgy hajtanánk el a kormányt, hogy nem lenne értelmesen és konstruktívan gondolkodó kormányzóképes vezetés helyette. Ide tartozik továbbá, hogy valóban nem fejtettem ki részleteiben, hogy melyiket miért látom felkészületlennek. Nos mindegyiket más okból, de ez nem változtat a tényeken.

„Kit tartasz felelősnek azért, hogy magyar a magyarnak nem ellenfele hanem ellensége lett”
- Erre te is tudod, hogy nem lehet rövid választ írni, legfőképp nem lehet olyat, amiben meg lehetne egyezni. Vannak viszont érdekes jelenségek a történelmünkben, amik taníthatnának, ha figyelnénk rá. Olyanokra gondolok, mint a Nándorfehérvár alól elvonuló török sereg otthagyott francia öntésű ágyúi, a tatárok és törökök ellen ígért, de soha meg nem érkezett katonai segítség, a reformkor meghekkelése szabadságharccal, hogy legyen miért megállítani az elszabadult magyar fejlődést, a trianoni szivatás annak ellenére, hogy gyakorlatilag még véleményalkotási esélyünk sem volt a történetben, de beszélhetünk az ’56-os támogatásról, vagy a jelenlegi helyzetről is. Nem egyes személyekről van szó, hanem koncepcióról, és ne gyere azzal, hogy mindez fantázia, mert én is azt hittem, viszont több mint gyanús, ha az okok sorozatosan nem azokat az okozatokat szülik, amik az adott helyzetből szükségszerűen következhetnek. Itt egyelőre többet nem kívánok foglalkozni a dologgal, túl szövevényes, hosszú, és elviszi a témát.
- Ide tartozik még, kérdésed második fele. Nálunk is vannak sokféleképp gondolkodók a családon belül. Képzeld, még olyan is van, aki hithű vöröskönyves volt, elhitte, hogy mi együtt a népért, meg minden, aztán amikor kezdtek a gondosan csomagolt csontvázak a szekrényekből kihullani, Jobbikos lett. Most újra maga alatt van, mert újra csalódnia kell. Mindettől függetlenül soha semmilyen körülmények között nem esnénk egymás torkának, mert tanulunk a történelemből. Jelesül, hogy a politikában elvétve látszik annak valami, ami valójában. Tudod ez intelligencia kérdése. Ha valakik emberi kapcsolatai nem bírják ki egymás véleményének eltérését, az elsősorban nem a téma hibája.

„Ezt a romlott hazaáruló csürhét akik ma a hatalmat bitorolják csak a csövek dala űzheti el.”
- Milyen költői! A labdaházban is így kezdődtek a reformok, a végén meg eljutottak Napóleonig, az meg Waterlooig. Nagyon rossz úton jársz, ha ezt tartod megoldásnak.

„Ne gyere nekem az áldozatokkal mert abból bőven sok az a 32 000 ember aki a korházakban meghalt, holott menthetőek lettek volna”
- Ezek az adatok gondolom a saját kutatásaidból keletkeztek. Esetleg valamelyik médiacsatornából vetted? Én kritikusabb lennék.

„ha az ellopott, stadionokra fordított pénz egy részét az egészségügyre fordítja a bünöző kormány.”
- Ez már igazán kezd unalmas lenni. Azt a pénzt, amit az EU sportfejlesztési céllal ad, nem lehet kórházfejlesztésre fordítani. Lehet, hogy jól hangzik így kommentben a lózung, de ezek célirányos források. Vagy erre költöd, vagy vissza kell fizetni, ahogy nem költheted autópályára sem a vasútfejlesztési pénzeket, stb. Azzal együtt, hogy én sem tartom értelmes fejlesztésnek a stadionlétesítést, az igazsághoz azonban hozzá tartozik, hogy a falusi focipályát is stadionnak csúfolják, valamint a nagyobbak építésénél dolgozó melósok sem ugráltak, hogy van miből megélniük. Ezek a focipályák nem az állam pénzéből épültek, viszont felpörgették az építőipart.

Még valami. Nem vagyok a kormány híve, csak nem hagyom, hogy fanatikus hülyét csináljon belőlem a média. Így ugyan nem sok egyetértésre számíthatok, de kevés sem érdekel, mert én a nézeteimet nem másokéra alapozom, hanem a tapasztalataimra és a logikára. Ha vitatkozok valakivel, nem a véleménye érdekel, hanem az érvei. Ha meggyőzőek, változni fog az enyém is.

a nagy hohoohooo 2017.07.31. 18:07:14

@Zsoltbacsi: Apropó, lehet az agyhúgyköved miatt lemaradtál valamitől ,én emlékszem 2002. FideSS vesztett.Újraszámolás,majd az Erzsébet hídi csata. Utána jött a kokárda, a fehér szalag, a karkötő, az erdélyi szavazás. Mindenkit szét vert, családot, barátokat, határon kívülieket megpróbált megutáltatni a hazaiakkal.
Hazaárulózni sem a baloldal kezdett rémlik?
Miért? Mert nyerni akart! Nem azért mert szereti a magyarokat
Érdekes, hogy 2002-2010 között majdnem napi hír volt az "alvilági leszámolás", hol ezt hol azt ölték meg, hol itt robbant bomba hol ott, autókat, kukákat gyújtogattak ..... és érdekes módon minő nagy nyugalom van 2010 óta! Az ellenállás, a tiltakozás, a tüntetés, a hőzöngés az ellenzék dolga, mindig a regnáló hatalom ellen. Ezek szerint a FideSS nagyon jól működött ellenzékben, vagy a mostani ellenzék nagyon béna. Ezért is volt furcsa a "béka-menet" tüntetése felvonulása a kormány mellett..... most miért nem állnak ki mellettük?
Azért mert azokat mind a FideSS uszította, csinálta, pénzelte.
Az orbáni politika elérte a célját. Végletekig megosztotta az embereket. Ismerek olyan embereket, akik még a szűk családi körön belül is meg vannak osztva. Nyilvánvaló az oszd meg és uralkodj politika érvényesül!És nem az a baj, hogy a Nyugattól kerültünk messzebb, hanem hogy önmagunktól. A saját civilizációs eredményeinket semmisítettük meg.
Igaza van "Gecinek". Viszket? Persze, hogy viszket, sok minden tapadt már hozzá...Rengeteg ember tenyere viszket már, de a FideSSmaffia miatt.

Zsoltbacsi 2017.07.31. 18:12:32

@a nagy hohoohooo:

" és érdekes módon minő nagy nyugalom van 2010 óta! "

Igazad van. Ez a patas nem erti a demokraciat! Hagyja a tunteteseket, sot a rendorok a futtyogoket vedik a nep haragjatol. Igazan viselkedhetne igazi "demokrata" modjara es a tomegbe lovethetne mint nagyszeru elodje!

a nagy hohoohooo 2017.07.31. 18:15:40

@F.M.J.: Haggyukmán ,mindig mondom aki írást akar elkövetni annak előbb Hofival szólva tájékozódni,olvasni kell és csak azután futni ...hehee....van egy nagyon vékony határ a szánalmasság és a nevetségesség között. Szarul egyensúlyozol, légy óvatos.

Garancsiék uniós pénzből előznék be a focistamelltartók királyát.
index.hu/gazdasag/2017/06/29/videoton_datamagic_innovativ_focistafejleszto_rendszer/

Korrupcióinfó logo
A varázslatos Garancsi-trükk

www.korrupcioinfo.hu/korrupcioinfo/a-varazslatos-garancsi-trukk/

a nagy hohoohooo 2017.07.31. 18:25:15

@Zsoltbacsi: Nanáhogy nagy ám ott nyakon felül a szellemi sötétség, csak éppen vezetőszáron ,bilincsben viszik el a Norvég Alap vezetőjét,csak éppen a éjjel,hajnalban viszik el festékdobálót,vagy a BKV e jegy elbaszására figyelmeztető diákot ,csak éppen kopaszok állnak útba választási irodánál ,csak éppen a rendőröket is egzecírozó kopasz debilek erőszakoskodnak a ligetben .
Az a "minimum", hogy a kopaszok főnöke lebazmegelte a rendőrt.
Tóth Csaba volt az, aki a Városligetben leüvöltötte egy rendőr parancsnok fejét: "Mikor fogtok már intézkedni bazdmeg!"

atlatszo.hu/2017/06/08/nem-vagyunk-kubatov-katonai-allitja-a-kormanybarat-sportembereket-foglalkoztato-ceg-tanacsadoja/

Azért ne felejtsük el , hogy aki ma Magyarországon nyíltan felvállalja a politikai tevékenységét, az sokszor az állása elvesztését kockáztatja.
Bárkinek, akinek van némi kapcsolata a magyar valósággal az látja, hogy milyen válogatott módon tudnak meghurcolni valakit és családtagjait.

Zsoltbacsi 2017.07.31. 18:33:32

@a nagy hohoohooo:

A felsorolasod majdnem mindegyike mubalhe. Peldaul a BKK hackert nem ejjel vittek el. Ezenkivul a T systems tette meg a feljelentest ellene. Biztos vagyok benne, hogy ha nem viszik el, akkor meg azert hanyod az epet, hogy milyen jogbiztonsag van, hogy egy ceg feljelent valakit, es semmi se tortenik. A kopaszos Nyakos balhe is mubalhe. Ott kezdodik, hogy ELOBB voltak ott a kopaszok meg az oregasszony. De ha nekem nem hiszel, akkor nezd meg az ipari kamerak felveteleit, fenn van a youtubeon.

a nagy hohoohooo 2017.07.31. 18:51:45

@F.M.J.: Aztakurva ..hehee ..ezen dobtam két hátast hehee ...sztem szórakoztató vagy,lehet ,hogy szadista disznó vagyok, de élvezem nézni a vergődésed
Mindig kitörő örömmel tölt el amikor egy tanulatlan bunkó feldobja a saját szarát ,oszt tátott szájjal alááll.....hehee."Vannak viszont érdekes jelenségek a történelmünkben, amik taníthatnának, ha figyelnénk rá...
Mindig mondom derága baro..."hülyéket és mihígmélymagyar takonynácikat nem tanítok ,de veled kivételt teszek ,mert 2 in 1-ben " hehe...tanulj FideSS tinó.

Horthy a románokkal szövetkezve jutott hatalomra . A román-francia fegyveres erőkkel hazaáruló módon -a hatalomért- megállapodott, hogy ha segítik hatalomra jutását, akkor aláírja és törvénnyel kihirdeti a Trianoni békeszerződést.A legnagyobb probléma hogy Horthy ezt a "lehetőséget" a román -francia fegyveres erőtől kérte és kapta. Károlyi mint gróf arisztokrata, a magyar burzsoázia tagja és a Köztársaság elnöke stb. jó és törvényes döntéseket hozott akkor amikor átadta az ország politikai vezetését a magyar baloldalnak.
Ebbe a helyzetbe -törvénytelenül- gázolt bele Horthy és jelentkezett a francia-román megszállóknál ajánlatával. Ez a legnagyobb tragédia amit egy ország megélhet , hogy a vezetésért , hatalomért valamely honfitárs lepaktál az ellenséggel .mi vezetett a trianoni tragédiához? „Alapvetően az évszázadok óta
Magyarországon élő nemzeti kisebbségek önrendelkezési törekvései, ezek nem kellő körültekintéssel történt kezelése.
Trianon tragédia volt?A tanulatlan mihígmélymagyarok és a köréjük gyűlt tudatlan,tájékozatlan számára minden bizonnyal.
A trianoni út jóval korábban kezdődött, még Mohács idejében, és a XIX szd végi-XXszd eleji magyar vezetés bűnös tevékenységének köszönhetően végbe is ment.
Amikor a török ellen keresztesháborúba toborzott elnyomott jobbágyokat ,aki felkeltek az embertelen elnyomás ellen összefogás helyett inkább keresztre feszítették,Dózsa húsát zabáltatták meg velük.
Trianont a nemzetáruló Tisza által 1914-ben eldöntött háborúba lépésünkért kaptuk, és 1920-ban, a nemzetáruló Horthy-rendszer írta alá.
1818-ban a magyarok a hazájukat védték a kisantant ellen, miközben Horthy Szegeden vakargatta a tökét, a magyarság ellenségeivel puszilkodott, és a magyar köztársaság megdöntésére szervezkedett.
Mindkét világháborúba a magyar jobboldal rángatta bele az országot.
És a fő felelősök, a háborús bűnösök pont azok voltak, akiket a mai magyar jobboldal rehabilitálni és hősként beállítani próbál.
Már 48-at is a nemzetiség-politika miatt bukta el Magyarország. A kiegyezés után egy nacionalista-feudalista fordulat következett be aminek a vége leszakadás és súlyos nemzetiségi ellentétek lettek. Előbb-utóbb robbant volna a helyzet, Trianon volt a fal aminek nekihajtott a magyar földbirtokos nemesség
Rohadtul unom már ezt az állandó múltsiratást, Meg, hogy mi kis ország vagyunk, ki vagyunk szolgáltatva...minket kihasználnak stb. stb. A történelem mindenhol átrobog rajtunk.
Én a saját "magunk öntömjénezésében" látom a hibát.
Jogos volt, mert a magyarok a nemzetiségieikkel úgy bántak, mint a kutyákkal. Soha semmilyen jogot nem adtak nekik. Mit is gondol az önérzetes magyar a románokról? "Szőrös talpú olah cigány" Mit is gondol az önérzetes magyar a szlovákokról? "Olyan cseh, aki magyarul is beszél" Lehetne sorolni, hogy mikor álltak ki a nemzetiségek a magyarság mellett, de egykézen elférne. Az, amikor a magyarság ellen voltak a nemzetiségiek, annak se szeri se száma! A véletlen műve ez, vagy a mindenkori magyar jobboldal nemzetiségi politikájának a következménye? Ha nem Trianon, akkor a II. Világháború, legkésőbb a Jugoszláv Háború nyírta volna ki Nagy-Magyarországot és szakadt volna nemzetiségeinek államaira. A nemzetiségi problémát az Unió oldotta meg. Nem is akárhogy, hanem a legtökéletesebb módon. Sajnos a magyarság újra nem tud élni a lehetőséggel az egyesülésre. A mélymagyarok, a nemzetállamokat istenítő Orbán mindent elkövet, hogy a történelmi lehetőséget újra elqurjuk!
A nemzeti sovinizmusunk vitt minket mindig a rossz és vesztes útra. Ha a veszteség vagy áldozat túl nagy volt és még eredményt sem voltunk képesek felmutatni, akkor mindig megtaláltuk az ügyeletes bűnbakot. Amit persze mindig egy más ország, egy más nemzet vagy valamely etnikum, nemzetiségi kisebbség jelképezett.
Számomra egyébként Trianon egy olyan hasznos sebészeti beavatkozás volt, amely két dologra is megoldást kínált. 1, Arra, hogy egy egész sor nemzetiség elnyomás nélkül élhessen és gyarapodhasson. 2, Arra, hogy a magyarok nacionalista indulatok nélkül, békében élhessenek és gyarapodhassanak. Mondjuk az első fele meg is valósult.
.Ja a haza ügye,ahogy Lech Kaczyński mondta Orbánnak,a cél közös:„az EU nevű nagy istállóban lophatnánk a magyarokkal együtt lovakat". Na ez kérem populizmus! Becsülettel lopta azt ő össze!A templom és család duma a hülyéknek szolgál, pont úgy, mint a hazafiság, magyarságtudat és tsai.
A lopás meg a money - az a fontos, a többi csak maszlag.

a nagy hohoohooo 2017.07.31. 19:03:54

@Zsoltbacsi: "Aki tud, és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud, és tudja, hogy nem ... Aki nem tud, és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, azt hagyjátok!" ismeretlen hehee....

Összezártak a kopaszok Nyakó előtt

rtl.hu/rtlklub/hirek/osszezartak-a-kopaszok-nyako-elott

A Kúria szerint is akadályozták Nyakót
Kvk.III.37.223/2016/2. számú határozat
Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

A KÚRIA
mint felülvizsgálati bíróság

Kvk.III.37.223/2016/2.szám
kuria-birosag.hu/hu/valhat/kvkiii3722320162-szamu-hatarozat

Akadályozták az MSZP-s Nyakó Istvánt a Nemzeti Választási Irodában (NVI), amikor be kívánta nyújtani a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos népszavazási kezdeményezését – állapította meg csütörtök este kikerült végzésében a Kúria,

A Kúria ítélete szerint 2016. február 23-án Nyakó Istvánt a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) a kopaszok megakadályozták abban, hogy leadhassa a vasárnapi zárva tartás eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezését. Az ítélet a Büntető Törvénykönyv 350. paragrafus 1. bekezdés e pontja szerinti bűncselekmény megvalósulását rögzíti. Ezzel szemben a Budapesti Rendőr-Főkapitányság (BRFK) korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya, valamint a nyomozást felügyelő ügyészség szerint semmilyen bűncselekmény nem történt, ezért a nyomozást megszüntették.

"A két megállapítás homlokegyenest szemben áll egymással. Az egyik hazugság. Vajon hogyan lehetséges, hogy amit az egész ország és a Kúria látott, az a Fidesz által irányított ügyészség és rendőrség szerint meg sem történt"

A Btk. szerint
350. §126 (1) Aki a választási eljárásról szóló törvény vagy a népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés során e) arra jogosultat a választásban, a népszavazásban, a népszavazási vagy az európai polgári kezdeményezésben akadályoz, vagy erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel, vagy anyagi juttatással befolyásolni törekszik, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

a nagy hohoohooo 2017.07.31. 22:51:46

@F.M.J.: Ja még annyit erről:"... a gondosan csomagolt csontvázak a szekrényekből kihullani,..." holnap visszalapátolom a buta ,hazug szarod amit erről nagyonbután előadtál hehee....na csá...

2017.08.12. 06:11:51

@János Dunai: Rákosi Mátyás azt üzente! Újra aktuális!

1943. (a hadifoglyokhoz)
Nincs új a Nap alatt!

Az örvény szélére került az ország, és sok idő a menekvésre már nincs. A kivezető út csak egy: azonnal és gyökeresen szakítani azzal a rendszerrel, mely ide vitte az országot, azonnal, és kíméletlenül eltávolítani azokat a vezetőket, akik ezért felelősek. Csak azok a férfiak moshatják le ezt a gyalázatot, amelyet a Horthy-rendszer (Horn-Gyurcsány) ránk kent, akik bátran és megalkuvás nélkül kilépnek nemzetünk megmentése mellett. Ők a magyarság jövőjének és becsületének megmentői.
Felrázzák a magyar közvéleményt, hogy ráirányítsák a figyelmet a küszöbön álló veszedelemre, mint az otthoniaknak. Otthon még mindig a csendőr, a rendőr, a cenzúra garázdálkodik.
Túlnyomó többségük felismerte, hogy az ország a szakadék felé rohan. Felismerték, hogy a nemzetet egy Moháccsal súlyosbított Trianon várja. Ez a felismerés kötelez. Arra kötelezi minden hazáját szerető magyart, hogy felemelje figyelmeztető, ébresztő, és tettre, harcra serkentő szavát. Állást kell foglalnia vagy amellett, hogy támogatja tovább is azt a népellenes, országvesztő rendszert, amelynek ő maga is áldozata, vagy állast kell foglalnia azért, hogy felrázza testvéreit, és segítse megtalálni, kiharcolni nekik azt a kivezető utat, melyet saját, keserves szenvedései árán felismert. Azt a kivezető utat, melyen át hazáját még Meg lehet menteni. Az igaz magyar ember számára a választás nem kétséges.
Egy emberöltőn belül már másodszor viszik a németek oldalán vereségbe az országot (az oroszok oldalán pedig kétszer vitték anyagi csődbe, adós rabszolgaságba
süti beállítások módosítása