Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Botka mögött nem áll az ellenzéki tábor

2017. március 23. - Európa Kávézó
A mai HVG-ben megjelent közvélemény-kutatás szerint a kormányváltást akaró ellenzéki szavazók csak fele tartja alkalmasnak Botka Lászlót arra, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje legyen. Ennél 2014-ben Bajnai és Mesterházy is jobban állt. Mégsem lett kormányváltás. Sőt kétharmada lett a Fidesznek. Vagy Botkának kell változtatni, vagy az MSZP-nek, visszatérve a tárgyalásokhoz, vagy hátraléptetve a szegedi polgármestert.
botka_meg.jpg
 
A HVG-ben jelent meg egy felmérés, amely Botka László esélyeit elemzi. Mivel a kormányváltás a legfontosabb cél 2018-ban, ezért az az adat a legizgalmasabb, hogy erre mennyi esélyt kínál a szegedi polgármester. Nos, úgy tűnik, egyelőre baj van. A kormányváltást akaró ellenzéki szavazóknak csupán fele gondolja úgy, hogy Botka alkalmas lehet Orbán legyőzésére. Ha belegondolunk, hogy a 2014-es választás előtt Mesterházy és Bajnai is jobb számokat produkált, akkor az MSZP-nek hamarosan el kéne rántania a kormányt, mert Botka erőltetésével újra kétharmada lehet a Fidesznek, vagyis falnak vezetnék a demokratikus oldalt. 
 
Botka kétségkívül megkavarta az ellenzéki állóvizet, de pökhendi stílusa, üzeneteinek zavarossága miatt nem tudja maga mögé sorakoztatni a kormányváltó szavazatokat. Kezdeti magabiztossága, hogy márciusra felsorakozik mögé mindenki, és közös ellenzéki listavezető lesz, kudarcot vallott. Most megpróbálja egyedül, de ő sem gondolhatja komolyan, hogy az MSZP egyedül választást nyer. 
 
Amit eddig tett, az a Fidesz forgatókönyve. Legyen egy házi ellenzék, akivel kezet lehet fogni, akkor is, ha az illető egy nagyváros polgármestere  és szépen folytatódhat a Nemzeti Együttműködés Rendszere. 
 
Muszáj lesz változtatni: vagy Botkának kell menni, ha csak ennyire képes, vagy neki kell leülnie egyeztetni a demokratikus erőkkel. Esetleg az MSZP köszönjön el a fél éve még a párt választmányának vezetésére is alkalmatlan bizonyult politikustól.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr1712364347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lilla50 2017.03.23. 13:02:49

Molnár Gyula pont úgy járt, a maga egy szavazatával, ahogy anno 2004-ben GyF!
Mindent megszavaztak számára, a kongresszus elnöknek választotta--hogy a realitás felé vigye az mszp-t, de a döntési helyzetben lévők meg szépen kiléptek mögüle. Ez másodszor ismétlődik az mszp történetében.

Zionnépe 2017.03.23. 14:26:15

Botka pedig egész vállalható lenne, és sokan bírják is, meg a sok Szegeden végzett diák miatt (nem csak egyetem) országszerte is ismert.

Viszont nem az MSZP vagy DK "színeiben" kéne indulnia... már régen nem.
Persze nem is a Fidesz vagy a Jobbikéban :-)

Az Ellenálló 2017.03.23. 14:28:41

Nem a személyével van baj, hanem a pártjával. Az MSZP képtelen a megújulásra, alapvető hiányosságaik vannak.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.03.23. 14:53:05

tökmind1 botkával vagy nélküle is 2/3-a lesz Orbánnak

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.23. 15:05:15

Tehát a DK házi blogja szerint Botka nem alkalmas.

Akkor már csak egy kávét kérünk.. :D

sas70 2017.03.23. 15:10:36

Botka olyan, mint az elefánt a porcelán boltban. Tör, zúz, forgolódik csak azt nem tudja, hogy mit csináljon? Állítólag van egy világos koncepciója, csak az nekem nem világos, hogy micsoda. Pedig én aztán bárkire szavaznék a fideszen kívül, csak egy kicsit látszódjon alkalmasnak és mutasson fel, valami reális célt.

laci_52 2017.03.23. 15:12:31

@Ballib cenzúrázók réme 25: Világos minden, csak Gyurcsány alkalmas!

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.03.23. 15:17:16

@sas70: kapásból irreális cél hogy szarabb helyzetből mint a múltkor szarházy meg bajnai 1 év alatt majd legyőzi az emeszpé a zorbánt

tökmind1 kivel, botka még szimpatikus is messze a legjobb hosszú idők óta a baloldalon

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.03.23. 15:26:15

@Ágnes Losonczi: A balos ellenzéki fórumokat - itt az indexen - 30 ember olvassa. Ezek 75%-a fideszes, és a balos ellenzéki fórumok 5 párthoz tartoznak akik utálják egymást.

ez rendkívül szórakoztató, azért jár ide röhögni a sok fideszes

Bryan élete 2017.03.23. 17:21:42

@Ballib cenzúrázók réme 25: miért, szerinted alkalmas? Bukott politikus a pártjában, senki sem választotta be sehova, senki nem kérte fel semmire.
Ekkora demagógiát, hogy fizessenek a gazdagok csak a habony tud kifundálni.

tényleg ez az üzenet, amit ez a kalandor kipréselt magából?
miért nem az pl. az hogy ELÉG A LOPÁSBÓL? Elég a stadionokra kidobott milliárdok költéséről, elég oligarchákból, elég a lepusztult egészségügyből, elég a l,ebutított gyerekekből,elég az oroszok seggnyalásából és felelőtlen kiszolgálásukból, elég az európa-ellenességből.

Milyen gazdagok fizessenek? Akik a tudásukból gazdagodtak meg? vagy azok akik lopásból? Kapják be, hogy ezek is ellenséget keresnek valakik ellen hangolnak ahelyett, hogy elmondanák mit akarnak csinálni.
Remélem a következő választás után feloszlanak mint a tízhetes vizihulla.
Botka egy buta tufa, rövid szárnyalás után nagyot koppan.

Nem értem azokat akik kitartanak a Fidesz mellett ilyen 7 év után, de őszintén szólva azokat sem értem akik kitartanak az MSZP mellett olyan nyolc év után és hogy mai napig az MSZP lehet a legnagyobb ellenzéki párt. A populista Fideszt egy populista MSZP-vel n em érdemes felváltani.

Bryan élete 2017.03.23. 17:44:18

Ja és kifelejtettem a nyuggereknek beigért ingyen gyógyszert. Agyrééééééém!
Én is nyugger vagyok, de nem kivánom ingyen, adjanak annak szociális alapon, aki rászorult..
süti beállítások módosítása