Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Orbán már tudja: Gyurcsány a kihívó

2015. május 26. - Európa Kávézó

Orbán megbuggyant. Nekimenni a DK-nak tiltott pártfinanszírozásért, az maga a totális öngól. Akár Habony, akár Finkelstein találta ki ezt az ötletet, igazi marha - és csak Gyurcsány Ferencnek segítenek.

Az már önmagában röhej, hogy a Fidesz beszél bárkivel kapcsolatban tiltott pártfinanszírozásról. Az a párt, ahol oligarchák tömködik tele a zsebeiket, ahol vej, feleség, apuka, rokon, barát, ismerős szedi meg magát, ahol éveken át a kollégiumi szobatárs vitte el a közbeszerzéseket. 

Nem, Orbán nem a Jobbikot támadja az iszlám kapcsolataival, KGBéla orosz ügyleteivel, az ezekből az országokból érkezhető pénzek miatt. Nem is az MSZP-t, amelynek elnökhelyettesét épp bevitték mintegy kétszázmilliós nem tisztázott pénz miatt - amelyhez nyilván semmi köze nem volt a szocialista pártnak. Simon azóta, köszöni jól van, épp csak elnézést nem kértek tőle, hogy meggyanúsították. Ott nem volt tiltott pártfinanszírozás?

Nos, ha ebben a környezetben, Simicskákkal, Tiborczokkal, Mészárosokkal, a semmiből kinőtt, gumiként növekvő alapterületű palotákkal és a Gucci-manökenekkel a hátában Orbán megteszi, hogy elveteti egy demokratikus párt jogos jussát, az nyílt támadás a többpártrendszer ellen. Hát, nem éppen Gyurcsány nyújtot be még miniszterelnökként a pártfinanszírozás átláthatóságát célzó törvényt? Hát, nem éppen a Fidesz fúrta meg?

Orbán korábban megakadályozta a DK-frakció létrejöttét, azóta 10 százalékra hízott a mindenből kitagadott Gyurcsány pártja.

Értjük mi, hogy olvad a Fidesz, hogy feloszlanak a szervezeteik, hogy dől rájuk a korrupciós trutyi, de ez tényleg sok. Igaza lesz a Gyurcsányt enyhén szólva is utáló Schiffer Andrásnak. Még a végén az is kiírja, hogy Je suis DK, aki magáról korábban sohasem gondolta volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr637492010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ludvig Jenő 2015.05.26. 12:25:16

Egyre azért kíváncsi vagyok, milyen választ ad Brüsszelből Gyurcsány, és milyen választ ad itthonról Dobrev Klára!

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.05.26. 12:53:53

@Ludvig Jenő: Miért, nem lehet előre tudni? Az a rizsa érdekesebb, hogy mit mond a szentséges EU így, hogy a vaj már olvad? Nincsenek ebben a történetben szentek, de ezt a pofátlanságot már csak kilépéssel lehet(ne) kellően viszonozni!!!

lofulu 2015.05.26. 13:51:26

Az, aki Gyurcsányt még most is, ma is ócsárolja - bebizonyította számomra politikai analfabétizmusát....

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.05.26. 14:36:31

A Fidesz és a Bonsai Duce szemmel láthatóan retteg Gyurcsánytól. Valószínűleg azért, mert Gyurcsánnyal nem tudnak mit kezdeni. Schifferrel annó megpróbálták kikezdeni 2009-2010 táján a sukorói telekcsere üggyel, de még Polt Péter sem volt képes vádat kreálni a nyomozásuk eredményéből. Gyurcsány klasszisokkal nagyobb formátumú politikus, mint amire bármelyik Fideszes, vagy akár a Bonsai Duce képes lesz.

gladiátor 2015.05.26. 14:53:48

Orbán nem néz előre, csak azt látja, amit akar: most jól betettünk az EU-nak és Gyurcsánynak egyszerre... De hogy ez milyen következményekkel jár, az már tök mindegy neki... Sőt, akár azt is megteheti - ahogy F.M.J. ajánlja - hogy nem várja meg, amíg kirúgnak bennünket, hanem kvázi büszkeségből ő lépteti ki az országot. Az meg sem fordul a fejében, hogy az EU is, és az Altus cég is korrektül járt el, mert ő ezt a szót nem ismeri!
Aki az EU ellen harcol, lázít, annak többnyire takargatnivalója van... Csak a pénz kell neki, a tisztességes felhasználásról már szívesen lemond. Az ellenőrzésről meg még szívesebben.

program készítő 2015.05.26. 17:22:57

Klára beperli Orbánt,én azért megnézném,amennyiben minden párttól elveszi a támogatást-akkor segít nekünk civil szervezetté minősíteni a pártokat--állami támogatás nélkülivé tenni minden pártot.

adam hyl 2015.05.26. 18:26:19

@F.M.J.: és ha kilép, honnan lop"ik"?

adam hyl 2015.05.26. 18:29:51

@lofulu: annyiban módosítanálak, h politikai analfabétizmus volt úgy 2014. január 6-ig. azóta szeppukuval ér fel. vesd össze: schiffer (mandiner.hu/cikk/20150526_keszseggel_elhiszem_hogy_orban_viktor_vak)

Toportyán Zsóti 2015.05.26. 18:41:29

Csuti orálmuzsiknak régóta Alzheimer Bácsi a kihívója nem a böszmécske.

Le Orme 2 2015.05.26. 20:26:45

@The Ghost Wolf: Ameddig a szemkilövető böszme csótány az ellenfele Bonsai Ducének, addig Bonsai Duce rendre kétharmaddal fog győzni.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.05.26. 20:38:25

@adam hyl: Hadd ne menjek bele a gazdaságpolitikai fejtegetésekbe, mert ahhoz fáradt vagyok, meg amúgy sem férne ide.
A lényeg.: Az EU-ból jött pénzekből le kell vonni azt az összeget, amit az EU-ból jött vállalkozók haszonként kivisznek, mert nincs jogunk védővámokkal segíteni a hazai termelést, továbbá ki kell vonni az amúgy rendesen befizetett Brüsszelnek járó adót, és máris kaptunk egy szép nagy negatív számot. Ha ez a negatív szám egy kilépéssel megszűnne, akkor abból sokkal többet lenetne "lop"ik""-ni. Persze több is maradna, bár ezt az EU-fetisiszták már amúgy sem értenék.
@gladiátor: "Az meg sem fordul a fejében, hogy az EU is, és az Altus cég is korrektül járt el"
- Egyelőre szó sem volt semmi minősítésről, hiszen még nem történt érdemi munka, és az EU-tender is lehet teljesen rendben önállóan szemlélve, főleg az emberi tévedés és jóhiszeműség vélelmében. De. Most, hogy kiderültek az összefüggések, és együttállások, nyugodtan kijelenthetjük, hogy szimpla összeférhetetlenségről van szó. Ha egy aktívan politizáló pártvezér tulajdonában lévő, és felesége által vezetett cég tesz jelentéseket az aktuális kormány, jelen esetben gazdasági tevékenységével kapcsolatban. akkor azokat a jelentéseket egyértelműen befolyásolni fogja, hogy a kedves férje épp kormányoz, vagy ellenez. A statisztikai kimutatásoból pedig bármit le lehet vezetni, meg az ellenkezőjét is anélkül, hogy az adatok valótlanok lennének. Nem kell ebbe semmit belemagyarázni.
Ha az EU-ban valóban jóhiszeműen jártak el, akkor egyszerűen visszavonják a megbízatást, mint ahogyan az élet sok más területén is teszik, például amikor egy vállalaton belül alá-fölé rendelt viszonyba kerülnek közvetlen családtagok, vagy megtiltják egy banki tisztviselőnek, hogy felmondása után x hónapig a konkurenciánál helyezkedjen el. Ha mégis marad a megbízatás, akkor egyértelműen nem jóhiszeműen, hanem készakarva hozták létre ezt a helyzetet. Magyarul, olyan céget választottak, amelyik olyan jelentéseket tesz, amire hivatkozva azt mondhatnak, amit akarnak.

gmihaly 2015.05.26. 20:44:31

Az "elqrtuk, nem is kicsit, nagyon...böszmeség..." miatt bepöccent és bosszúból kiszivárogtató, intrikáló (ld.:Mesterházi) Maszop pedig eheti a kefét, mert jól leamortizálták magukat.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.05.26. 20:46:41

Én a zórbán hejébe már befostam vóna!

kvadrillio 2015.05.26. 20:52:09

GONDOLATBŰNÉRT - ÍTÉLET ??? MEGHÜLYÜLT A MAGYAR KORMÁNY A BÍRÓI KARRAL EGYÜTT ???!!!
A legbizarrabb kérés portálunk 9 éve alatt: holoközpont-látogatáshoz nyújtott segítség és Karsai-könyv kellene Reklám Az alább olvasható, most előrehozott felhívásunk eredetileg március 24-én jelent meg, az ismételt közzététel oka az, hogy kiderült, erről az olvasónkról van szó A zsidó gyarmat diktatúrájának kegye: futni hagyják, ha felveszi a holokausztvallást című hírben. Mivel eddig senki sem jelentkezett, hogy segítene, a hivatkozott írás viszont sokakat mélységesen felháborított, újra megpróbáljuk, hátha a bajtársiasság és a kommentáradat konkrét lépésekben is testet tud ölteni. Korábban írtuk: De nem azért [kellene a címben említett segítség], mert olvasónk a fejére esett volna - hanem azért, mert gondolatbűnt követett el, amiért az alábbi határozatban olvasható kínzási műfajokra ítéltetett a holokauszt nevű államvallás országában. Anyagi helyzete viszont még azt sem teszi lehetővé, hogy felutazzon a fővárosba a megnevezett agymosoda meglátogatása végett, ezért kéri, aki segíteni tud ebben, s ezáltal a súlyosabb büntetés elkerülésében, vegye fel vele a kapcsolatot. Zoom Zoom Zoom (Kuruc.info)
Forrás: kuruc.info/r/6/141117/

186 HOZZÁSZÓLÁS...
kuki matyi • 2 hónapja

nem normálisak ez most már kétségtelen - szürreális, megfordult a világ a bolondok vannak szabadon a normálisok pedig bezárva -

..hmmm......a havi 3 millát bezsebelő zsidó tanácsadói veszik RÁ ilyen oltári nagy baromságokra A MADZSAR KORMÁNYUNKAT ????!!!

MACISAJT 2015.05.26. 20:57:13

" Még a végén az is kiírja, hogy Je suis DK, aki magáról korábban sohasem gondolta volna."

Hajrá:P
De hiszen pont ezt akarják Orbánék...Ugyanis az apró-klános elmebeteg böszme
olyan mint egy lebutított vírus, arra jó hogy a társadalom egészséges immunrendszerét tartsa ébren...
Megjelenésére százezrek ugranak talpra, hogy visszatérést megakadályozzák...

2006 őszén volt Orbánnak egy zseniális csele az ultimátummal.
Pontosan tudta hogy dehogy fognak a böszméék lemondani.Sőt. Annál inkább összezárnak, összeláncolják magukat a böszméhez. Így is lett.
A ballibák ész nélkül rohantak fel az apró-klán hajójára, hűségesküt tenni és röhögtek azon hogy ők milyen ügyesek.
És még azt sem vették észre hogy a hajó oldalán az áll hogy Titanic és a sarki jégvidékre tart, az utasok meg szépen egymáshoz láncolva, ahogy illik...
A következmény ismert: 2010 és azóta is.

Amúgy ha már a Jobbik meg (nem) támadását szóba hozta a szerző.
Azt nem jut eszébe számon kérni hogy a ballib politika+sajtó állandó Orbánozása/Fideszezése a Jobbikot hozta/hozza fel?
És végül úgy járnak mint Lengyelországban, nem tetszett eléggé Komorowski, hát megkapták Dudát?:P

rasztaszív 2015.05.26. 21:04:28

@MACISAJT: és ha úgy jártok,hogy a nonstop fikázással éppen Gyurcsányt hozzátok fel...?:)

nyünyüge 2015.05.26. 21:06:01

F.M.J: nem a kormányokról és egyes országokról tesz majd jelentést az a tucatnyi cégből álló konzorcium, amelyiknek vezetője az Altus. A pályázat arról szól, hogy megvizsgálja, hogy az EU által kitűzött fejlesztési célok mennyire tükröződnek vissza a már megvalósult és lezárt projektek eredményében. A célja az, hogy az EU-s fejlesztési projektekcélok megfogalmazását javítsa.
És nem is az Altus fogja a magyar projektekről jelentést írni.

Ettől függetlenül nekem sem tetszik, hogy az Altus megpályázta ezt a feladatot, de legkevésbé a magyar kormánynak lehet ezzel kapcsolatban kifogása a saját minden elképzelést felülmúló saját klientúrájával protekcionista és minden átláthatóságra magasról tevő eljárásai után.

Kalmár 2015.05.26. 21:23:59

Az hogy a közpénzeket egy hazug tolvaj ellenőrizze, abszurd!

Gyurcsány takarodj!!

csak egy néző 2015.05.26. 21:27:05

@Kalmár:
Baszki neked sem azért simogatta meg anyád a fejed, hogy milyen okos vagy.

zobod 2015.05.26. 21:34:31

Gyurcsány Ferenc nagyon hasznos a fidesz szempontjából.

Úgy tűnik, minél jobban megerősödik a pártja, minél fontosabb lesz a baloldalon, annál rosszabbak a baloldal egészének esélyei egy választás megnyerésére. Az ilyen ügyek, mint az Altus brüsszeli futtatása, tálcán kínálja a propaganda lehetőségét hogy a DK rejtett EU-s pártfinanszírozást kap Brüsszelből. Akár igaz, akár nem, ezt már most le nem mossa róluk senki.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.05.26. 21:40:52

@nyünyüge: "az EU által kitűzött fejlesztési célok mennyire tükröződnek vissza a már megvalósult és lezárt projektek eredményében"
- Erről írtam a statisztikák olvasatai közötti lehetséges különbséget.

"És nem is az Altus fogja a magyar projektekről jelentést írni."
- Én nem ezt olvastam a legtöbb híranyagból. Tudtommal már be is jelentkeztek a kormánynál.

A kormány kifogása szerintem nem azért jogos, mert épp azok alkotják akik, hanem egyszerűen eleve elhibázott olyan szervezetet megbízni ilyen feladattal, aki vezetői szinten köthető a politikai krémhez. Még ha nincs is ilyen kötődés, akkor is aggályos a történet, mert általában akárkinek is van valamilyen politikai meggyőződése, tehát a helyes kiválasztás egy másik országból lenne indokolt, legalább két ország/nemzethatárnyi távolságból.

Larry Silverstein 2015.05.26. 21:48:30

'Orbán korábban megakadályozta a DK-frakció létrejöttét, azóta 10 százalékra hízott a mindenből kitagadott Gyurcsány pártja.'

Naná, az MSZPből hízta, az meg ki a faszt érdekel...:))))

Larry Silverstein 2015.05.26. 21:53:35

@zobod: 'Úgy tűnik, minél jobban megerősödik a pártja, minél fontosabb lesz a baloldalon, annál rosszabbak a baloldal egészének esélyei egy választás megnyerésére. '

Egyelőre az is sci-fi kategória, hogy a második helyen végezzen a komplett baloldal. Ezzel együtt Gyurcsány az egyetlen vezéregyéniség ott.

MACISAJT 2015.05.26. 22:06:26

@rasztaszív: ("és ha úgy jártok,hogy a nonstop fikázással éppen Gyurcsányt hozzátok fel...?:) ")

Annál jpbb.
Egyszer még az elmebeteg böszme MSZP elnökké megválasztásakor egy Indexes újságíró kitalálta/leírta egy soha meg nem nevezett fideszesre hivatkozva aki azt mondta állítólag akkor hogy " Gyurcsány egy lottó ötös a Fidesznek".

Álmában nem gondolta volna, mikor azt kitalálta/leírta, hogy tényleg úgy is lesz...:)

martineden 2015.05.26. 22:06:43

@Kalmár: Az hogy a közpénzeket egy hazug .korrupt tolvaj lenyulja, abszurd!

orban takarodj!!

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.05.26. 22:33:28

Mint ahogy Európa sincs felkészülve Orbánék végtelenül aljas és gennyes gondolkodás módjára (hisz minek hoztak volna olyan fúrmányságok ellen rendeleteket, szabályzókat amit európai nemzetek láz álmukban sem képzeltek el), úgy a zorbánék se tudják elképzelni, hogy valamely gazdálkodó egység nyílt pályázaton nyer úgy tendert, hogy más is indul és az a másik az nem ugyan az mint az egyik!
Miért nem teszik már ennek a táskahordó, sosemdolgozott, celeb szarházi bandának a kérdést:
MONDJANAK EGYETLEN EGY! OLYAN A JELENLEGI BANDÁHOZ KAPCSOLÓDÓ TÁRSASÁGOT AKIK NYÍLT EUROPAI VERSENYTÁRGYALÁSOS MUNKÁT NYERT!!!
LEGALÁBB EGY KÚRVA LED IZZÓ CSERÉJÉT A VALAMELYIK NYUGATEURÓPAI VÁROS FŐTERÉN??!!
Vagy a piroslámpás sor egyik budijában, miután igazi családcentrikus hozzáállással, a szombati énekes madár vadászat után és a vasárnapi misehalgatás helyett adóforintokért megkefélt egy hivatásost !

Larry Silverstein 2015.05.26. 22:35:55

@villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte: Kutyát nem érdekel milyen nyílt versenytárgyalásokról hazudozik a baloldal, amíg ők csődbe vitték az országot.

evvan

kvadrillio 2015.05.26. 22:36:26

Megtiltották, hogy a polgári búcsúztatókon Isten neve elhangozzék ..........
Megtiltották, hogy a polgári búcsúztatókon Isten neve elhangozzék
Hódmezővásárhelytemetés

Durván fölemelte a temetkezési és búcsúztató vállalkozók által fizetett hozzájárulási díjat Hódmezővásárhelyen a Susáni Református Egyházközség, és azt is megtiltotta, hogy a polgári búcsúztatásokon Isten neve elhangozzék.

háááááá....AKKKOOOOOO....ISTEN VELED KEDVES !!! A REFORMÁTUS PAPOK MEG NYALJÁK KIK EGY KUVIK SEGGÉT !!! :o) IDIÓTA BANDA.......

"MER....EJRÓPÁBAN VAGY KÖRÖSZTYÉN DEMOKRÁCIJA LESZ.....VAGY NEM LESZ !" MONDTA A VIKTOR APÓ......HÁT ILYEN FASZ DEMOKRÁCIJA, ILYEN FASZ PAPOKKAL KINEK IS KÖLL ????????....no....ezért mennek el röhögve az aluljárókban a hittérítők mellett a mai fiatalok...:O)))))))

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.05.26. 22:46:05

@F.M.J.:
Nem vagy te olyan hülye, hogy ne értsd.
Vagy mégis?
Szótagolva írom, hogy te - aki a békamenet első sorában az energia cellába kapaszkodva bazsajogva menetelsz - is megértsd:
1. TÖBB MINT 20 (húsz, kezeid, lábaid ujjainak száma ennyi szerencsés esetben) ORSZÁGOT VIZSGÁLNAK.
2. TÖBB MINT 10 (tíz, választhatsz, mindkét kezed vagy mindkét lábad, esetleg egyik kezed-másik lábad - vagy fordítva - ujjai teszik ki ezt a mennyiséget) CÉG ÁLTAL ALKOTOTT K O N Z O R C I U M (nem, nem azonos a grünzorciummal!) NYERT ÉS VIZSGÁL! ÉS ABBÓL CSAK EGY (1 MINT A SEGGED LUKA) AZ IDEGENSZÍVŰ!

kvadrillio 2015.05.26. 22:50:07

Megtiltották, hogy a polgári búcsúztatókon Isten neve elhangozzék
Hódmezővásárhelytemetés

Durván fölemelte a temetkezési és búcsúztató vállalkozók által fizetett hozzájárulási díjat Hódmezővásárhelyen a Susáni Református Egyházközség, és azt is megtiltotta, hogy a polgári búcsúztatásokon Isten neve elhangozzék.
A temetkezési vállalkozóknak temetésenként 20 ezer, a polgári búcsúztatóknak 5 ezer, a sírköveseknek megbízásonként 3 ezer forintot kell fizetniük a Hódmezővásárhely két református temetőjét fenntartó Susáni Református Egyházközségnek idén május 18-ától. Ezt levélben közölte velük Nagy Zoltán lelkész, és diktátumszerű szerződésmintát is mellékelt. A vállalkozók nem merték nem aláírni a szerződést, mert attól tartottak, hogy a konkurencia úgyis aláírja, és így ők, ha ellenállnak, elesnek az üzlettől. Érdeklődésemre nem nyilatkoztak – arra hivatkoztak, félnek, hogy a fenntartó kitiltja őket a Dilinka és a Kincses temetőből.

A díjak ultimátumszerű emelése megdrágítja a temetkezést, hiszen a vállalkozók a gyászoló családokra kénytelenek hárítani a költségeket. A lelkész az 1999-es temetkezési törvényre hivatkozva emelte meg a díjat. E törvény 40. paragrafusa szerint a temető tulajdonosa a szükséges és indokolt költségek alapján állapítja meg a temetkezési szolgáltatók által fizetendő díjat.

Csakhogy e törvény korlátot is szab: a hozzájárulási díj mértéke az adott évben az egyes sírhelyekre megállapított megváltási díjtételek egyszerű számtani átlagának 5 százalékát nem haladhatja meg. A temetkezési szolgáltatók is erre a szakaszra hivatkoznak – emiatt a református egyház jogászokkal vizsgáltatja a tiszteletes által aláíratott szerződést.

A díjemelést azzal indokolták, hogy az egyházközségnek nincs elég pénze a temetők fenntartására. A vásárhelyi önkormányzat korábban közmunkások bevetésével nyújtott több millió forint értékű segítséget, ám tavaly Nagy Zoltán lelkész váratlanul visszautasította ezt az önkormányzatnak írott levelében. Hegedűs Zoltán alpolgármester nem érti, hogy ha korábban igénybe vették a segítséget, most miért terhelik a gyászoló családokat több mint 15 százalékos díjemeléssel.................tralllalllalllallllaaaaa..........DILINKA ORSZÁG..., DILINKA TEMETŐJE..HHHHH !!!!!

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.05.26. 23:00:19

@Larry Silverstein:
1. A kutyát persze, hogy nem érdekli, de az értelmes embereket igen!
2. Az nem probléma, ha lemész kutyába, de az már igen ha ott is maradsz!
3. Tegyük fel, hogy igazat mondasz. Viszont: a csődből van kiút. Abból a sötétségből, ahova szeretett vezéred taszitja a: polgárokat, zembereket, magyarokat, kedves barátaimat...stb. már nem igen!
4. Eh' Tü Durag!

1ghost 2015.05.26. 23:29:46

Amikor a narancsos banditák másokkal kapcsolatosan tiltott párfinanszírozásról üvöltöznek, nos, az valami olyasmi, mintha a maffia aggódna a bűnözés miatt.

rasztaszív 2015.05.26. 23:32:58

@MACISAJT: nagyon bíztok az alpári fikázás erejében...:)csak,tudod,könnyen visszájára is fordulhat a dolog.és már eléggé a határán vagyunk.a "Gyurcsány a hibás" szlogen kezd viccként hatni.egyre többen körberöhögik az ezt hangoztatókat.

19540511 2015.05.26. 23:44:46

Nem értem Orbánék miért tépik a szájukat?! Orbán szupermen veje miért nem indult ezen a tenderen? Ha olyan szupermen, ő nyert volna és akkor Orbán nem pofázna. Viszont, ha nem indult, akkor talán mégsem olyan szupermen, csupán korrupt Orbán. Érdekes, Orbán egyetlen favoritja nem mer nemzetközi porondon megméredzkedni, talán nem véletlenül, mivel tehetségtelen nimandok. Én örülök, hogy magyar cég nyerte a tendert.

kvadrillio 2015.05.27. 00:15:21

...így nyírták ki orbánék a hulladékszállítást ! blogba nem engedték ezt aaa szösszenetet bétenni ! :)

.....éééérdekes !!!-a szocializmusban nem volt semmi gond a szemétszállítással ! pedig nem sok havi milliós juttatásokat vágtak zsebre a vezetők, mint most....a többnapos bűzért, amit elkövetnek a "nem szemétszállítással" állami kézben volt minden...és rend és tisztaság volt mindenütt ! !!! most meg ebben a rohattnagy kapitálisban...van ugye a TE...SZEDD !!! AKCIÓ ????.!!!..EZÉRT IS KELL MILLIÓS FIZUKAT ADNI A SZEMETES VEZETŐKNEK....HÁÁÁÁÁT....SZEGGYE A FASOM INGYÉÉÉR !

kvadrillio 2015.05.27. 00:19:05

...AMÚÚÚGY EZ A TÉNYTÁR...BLOG.......VALAMIFÉLE IL(L)UMINÁTUS TÁRSASÁGOT TAKAR ??????.....VAGY CSAK ILLUMINÁLTAT ??? :op)

siriq111 2015.05.27. 00:24:34

@zobod: Igazabol a fidesz nem fogja lemosni magarol ezt a mubalhet. Ez egy hatalmas ongol reszukrol. Nem is ertem ki az a vadbarom aki tanacsokat ad egyebkent a fidesznek komunikacios ugyekben?

kvadrillio 2015.05.27. 00:25:41

Megint lövik Izraelt

A Gázai övezetből legutóbb tavaly lőtték a zsidó állam területét. Legalább öt rakéta csapódott be.

....AZÉÉÉÉÉ...ERRŐL MEG CSAK AZ JUTOTT ESZEMBE...ÍGY 70 ÉV UTÁNI SOK HOLOKAMUZÁS UTÁN..., HOGY MENNYIVEL IS HUMÁNUSABB ILYEN RAKÉTÁKTÓL KIMURDELNI, MINT EGY TSÚNYA CIKLONb-TŐL, A SZÍRIAIAK IS , A LIBANONIAK IS...MEG FŐLEG AZ UKRÁNOK IS.... SOKKAL HUMÁNUSABB KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT HALTAK MEG, MINT A ZSIDÓK AN NO....UGYE.........

MACISAJT 2015.05.27. 04:32:19

Nézzük az apró-klános néhány érdemét.

1. Szétverte az MSZP-t, ráadásul olyan pénzügyi örökséget hagyott hátra (ott is) hogy azok most már a székházukat is eladják ...:)
2. kókája segítségével szétverte és megszüntette az SZDSZ-t ..:)
3.libaszakértő "gazdasági" minisztere segítségével szétverte az LMP-t(is), együtt, külön,pm bohózatokat létrehozva.
4. végül dk néven létrehozott egy alakulatot az apróantalli bolsevik hagyományok
"legnemesebb" , ám biológiai törvények miatt egyre fogyatkozó örököseinek.
5. nélküle a Fidesznek soha nem lett volna kétharmada.

Most őszintén: hát nem több egy lottó ötösnél? :P

Pop40 2015.05.27. 04:47:43

@MACISAJT: Bizonyára elkerülte a figyelmed, kedves elvtárs, hogy már régesrég nem 2006 van.
5 teljes éve szenvedi az ország az elmebeteg Geci miniszterelnököd, és a maffiád szabadrablását. Sajnos ezek után sokkal nehezebb lesz patás Gyurcsánnyal mozgósítani a szektás majmaitokat, mint 9 éve.

@Kalmár: "Az hogy a közpénzeket egy hazug tolvaj ellenőrizze, abszurd!"

Egyetértünk, szerintem is.
Ennek ellenére a tolvaj Geci Vitya már 5 éve ezt csinálja, és nem csak ellenőrzi, hanem ellopja a sleppjével.

Pop40 2015.05.27. 04:50:30

@MACISAJT: Izgi. Főleg a "szétverte az mszp-t" rész.
Ez tényleg megbocsáthatatlan. :-D

Most akkor jöhet egy ugyanilyen lista a felcsúti Geci és a tolvaj sleppje vonatkozásában.
Bár félek, arra nem lesz elég a megengedett karakterszám.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.27. 05:47:30

Az tény, hogy Gyurcsány az egyetlen hiteles ballib vezető. A gond csak az, hogy a magyarok nem akarnak ballib kormányzatot.

Arthur Bloch 2015.05.27. 06:07:18

@villamos alóli kacaj nem mindig őszinte: - Van olyan helyzet,amikor csak mosolyogni kell!-Ez is egy ilyen helyzet: a trollok ú.m. : F.M.j - és pl. Kalmár - arra sem vette a fáradtságot,hogy megértse : mi lesz a témaköre,feladata az Altus által koorddinált nemzetközi szervezetnek..- "összeférhetetlen..- közpénzeket ellenőriz..." - Emberkék nem kell ennyire le vagy felbecsülni a rettegett Gy.F.-Dobrev Klára duót !!- Amikor semmiféle közpénz/EU felhasználás ellenőrzéséről nincs szó,akkor az ilyen megszólalások csak további lehetőséget adnak arra,hogy a hozzáértés hiányát bizonyísák.-Ez már nem árokásás,hanem a saját alkalmatlanság nyiltszini bevallása, - emelt fővel: BUTASÁG, - amikor a kiírandó pályázati rendszerek EU szintű célszerűségének a vizsgálata a téma egy nemzetközileg elismert szakértői szervezet részéről, - akkor beszélni közpénzek ellenőrzéséről : nyilt beismerése a rettegésnek....Tessék már végre felnőni legalább az EU szintjén folyó gondolatok megértéséhez !!!

E.Katolnai 2015.05.27. 06:24:52

„Nem, Orbán nem a Jobbikot támadja …” - miért támadná már a Jobbikot? Abban nincsenek magyargyűlölő, piszkos-tolvaj gyúrcsányok meg libás bajnaik, se hazaáruló, brüsszel segget nyaló alja libsik, gyúrcsánynak különben is börtönben lenne a helye …

gigabursch 2015.05.27. 07:09:48

Lesz majd pislogás, amikor mindenkit felelősségre VONA Gábor...
:-)))

H.Sandor 2015.05.27. 07:40:40

Orbán már hozzászokott,hogy itt mindent csak ő irányíthat és ellenőrizhet.Kérdem én,hogy például miért nincs jegyzőkönyv a kormányülésekről ? Kérdem,hogy a kőbányák ügyét miért kellett 80 évre titkosítani? Miért kellett legfőbb ügyésszé kinevezni egy pártkatonát ? Miért kellett fideszesekkel "felhígítani" a Legfelsőbb Bíróságot ? Miért kellett a választási törvényt és a körzeteket módosítani ?
Miért költjük hülyeségekre az EU pénzét ? Miért nem magyarázzuk el a sötét agyúaknak is,hogy NAPI NÉGY milliárd forinttal támogatja Magyarország felzárkózását az EU ? Aztán jó lenne tudni azt is,hogy hova megy el a pénz és Orbán miért nyüzsög állandóan az Únió ellen,mikor a támogatás nélkül még a szaros budiját sem tudta volna felújítani ?
Miért van szükség a hazugságokra,a kettős beszédre és a pávatáncra ?
Miért kell mindíg lejáratni azokat,akik egy kicsit szeretnék jobban átlátni az ország dolgait,vagy esetleg felismerték Orbán szalámizós hatalmi taktikáit ?
Orbán életében egyszer állt ki nyílt vitára,amiben szénné égett a sumák szövegével. Hát ezért fél most is Gyurcsánytól !!!

MACISAJT 2015.05.27. 08:17:14

@H.Sandor: ("Orbán életében egyszer állt ki nyílt vitára,amiben szénné égett a sumák szövegével. Hát ezért fél most is Gyurcsánytól !!! ")

A többi baromságaidat engedelmeddel-vagy anélkül- átugrottam.
De ehhez csak volna némi hozzáfűznivalóm.

Először is. Orbán három tévévitára állt ki.
Elsőre Horn Gyulával, amit fényesen hozott és ezzel megfordította az 1998-as választásokat( az első fordulót még az MSZP nyerte).
Másodjára a D209 nevű Medgyessy Péterrel, 2002-ben, amit utóbbi a "kicsi vagyok, hülye vagyok, fázom és pisilnem kell, ugye nem bántasz csúnya bácsi?" taktikával döntetlenre hozott.
Harmadjára meg 2006-ban az apró-klános elmebeteggel.
Aki úgy "nyerte" a vitát, hogy konkrétan lehazudta Orbánnak mind a hét fejét...
Aztán jött Öszöd , a grünvergencia program és tsai...

Ami pedig a "félést" illeti, az apró-klános régóta nem más mint a sztálini hasznos hülye kategória.
Tartsa meg a kaporszakállúja egészségben jó sokáig, amíg ő van az agyonvert ballibák nem fognak feltápászkodni.

Pop40 2015.05.27. 08:31:00

@MACISAJT:

Jó szokásodhoz híven megint hazudsz, elvtárs.

"Elsőre Horn Gyulával, amit fényesen hozott és ezzel megfordította az 1998-as választásokat( az első fordulót még az MSZP nyerte)."

Vitya nem fordított meg semmit, a köpönyegén kívül.
98-ban a MÁSODIK FORDULÓT IS AZ MSZP NYERTE.

hu.wikipedia.org/wiki/Jelenkori_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok#Az_1998-as_v.C3.A1laszt.C3.A1s

MSZP Szavazatok száma (II. forduló) 192 640
Fidesz Szavazatok száma (II. forduló) 187 609

Azoknak, akik esetleg amnéziában szenvednének: a fidesz 98-at NEM NYERTE MEG.
Úgy került kormányra, hogy összefogott a Torgyán-féle kisgazdikkal. Igen, azokkal, akikkel egy hónappal előtte kizárt bármilyen összefogást.
Tényleg fordított, de nem választást, hanem köpönyeget.

Te meg továbbra is elég gyenge színvonalon hazudsz. :-D
Egyszer, csak egyszer szoknátok már rá, fideszbolsik, hogy legalább olyan témában hazudozzatok, amit nem 2 másodperc lecsekkolni...

Kázmér kacsa 2015.05.27. 08:35:28

Szopni fogtok Gyurcsánnyal elvetemült DK-sok. Dögkeselyű Párt nem nyerhet Magyarországon soha választást!:-)

Kázmér kacsa 2015.05.27. 08:37:27

Haszükséges lesz, én fogom elkenni a szátokat,

Pop40 2015.05.27. 08:41:13

@Kázmér kacsa: Ha ez így lenne, most nem egy Geci lenne a miniszterelnök, és egy gazdasági maffia a kormánypárt, ostoba bolsi.

MACISAJT 2015.05.27. 08:41:24

@Pop40: "98-ban a MÁSODIK FORDULÓT IS AZ MSZP NYERTE.

hu.wikipedia.org/wiki/Jelenkori_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok#Az_1998-as_v.C3.A1laszt.C3.A1s

MSZP Szavazatok száma (II. forduló) 192 640
Fidesz Szavazatok száma (II. forduló) 187 609"

Hogyne..:P
Mintha csak a második fordulóban nem az EGYÉNI mandátumokat nyerték volna, hanem az összesített szavazatokat...:P

Ezt a hülyét..És még vitázik is...(?!)
Mondsza, ha már belevágtál: az egyéni mandátumokat ki és milyen arányban nyerték az 1998-as választásokon?
He?

Trackers 2015.05.27. 08:52:14

Aki szerint rendben van, hogy Gyurcsány és cége költségvetési pénzeket ellenőrizzen, az szerény véleményem szerint nem normális.

Persze értem, hogy a hithű ballibek elélveznek a hírtől, de legyünk már annyira racionálisak, hogy ne örüljünk annak, hogy a korrupció, és szervilizmus az EU-ból érkezik az egyik legkorruptabb, vezetőnkhöz.
Mégha az a másik legkorruptabb ellenében van, akkor sem.

Éppen elég korrupció, és szervilizmus van itthon is az EU támogatása nélkül is.

Kázmér kacsa 2015.05.27. 08:53:42

@Pop40: Soha nem voltam bolsi veletek szemben! Vén szarhási komcsik vagytok mind. És buták is ráadásul.

Kázmér kacsa 2015.05.27. 08:55:32

Hülyébbek vagytok a náciknál is.

kvadrillio 2015.05.27. 09:03:26

Tuesday, May 26, 2015
Ukrajnát eladják az amerikaiaknak
Arszenij Jacenjuk John kerry hidfo.ru

Arszenij Jacenjuk ukrán miniszterelnök arra kéri az amerikai vállalatokat, hogy legyenek aktív részesei az Ukrajnában zajló privatizációnak, különösen az energiaszektorban. A kormány sajtószolgálata szerint “a miniszterelnök megkérte az amerikai partnereket, hogy használják ki az Ukrajnában zajló privatizáció által nyújtott befektetési lehetőségeket, különösen az energiavállalatok terén.” Jacenjuk az “Ukrajna barátai” nevű csoport amerikai alelnökével lezajlott találkozón mondta ezt, ahol gyakorlatilag felajánlotta megvételre az ukrán állami vagyont.

Jacenjuk és Richard Durbin “megvitatták” az ukrán kormány által folytatott reformokat. A kormány korábban összeállított egy több mint 300 állami vállalatot tartalmazó listát, amit még ebben az évben el akarnak adni. Ezen a listán szerepel gyakorlatilag a teljes ukrán energiaszektor, amit még idén amerikai magánkézbe akarnak adni, mert egyáltalán nem biztos, hogy egy év múlva is nyugatbarát kormány lesz Ukrajnában. A listán szerepel többek közt az Ukrtorf, a Centrenergo, több hőerőmű és a regionális energetikai cégek (pl. Dnyiproenergo, Zapadenergo) nagy része.

Jacenjuk arra kérte a befektetőket, hogy elsősorban a gázipari cégeket vásárolják fel, amit azzal indokolt, hogy “Ukrajna nem rendelkezik ezen a téren a gazdasági növekedést elősegítő eszközökkel”.

Jancenjuk korábban kijelentette, hogy 2015-ben minden társadalmi réteg számára különösen nehéz lesz, és a most zajló történések tétje Ukrajna túlélése vagy felbomlása.

Ukrajna ugyanabba a helyzetbe került, mint a rendszerváltás utáni Magyarország; átkerültek a nyugati érdekszférába, azt követően olyan személyek kerültek az ország élére, akik nekiláttak az állami vagyon kiárusításának a nyugati pénzemberek számára. A privatizációt követően valószínűleg robbanni fog a munkanélküliség, – ahogy akkoriban Magyarországon is. A cél éppen az, ami a rendszerváltás utáni Magyarország esetében is; hogy az ország egy saját ipar nélküli felvásárló-piaccá váljon, ami rákényszerül arra, hogy a nyugati vállalatok termékeit megvegye.

Ukrajna és a rendszerváltás utáni Magyarország közti nagy különbség, hogy hazánk esetében lassabban zajlottak az események; a nyugati országoknak volt idejük kitaníttatni a később kormányra juttatott embereiket. A demokratikus váltógazdaság kormányaival fokozatosan íratták alá a hazai ipart felszámoló, az országot az Európai Unióba és NATO-ba beolvasztó megállapodásokat. Ukrajna esetében mindez egyetlen év leforgása alatt történik meg; nem mérsékelt, hanem radikális atlantistákat juttattak kormányra egy fegyveres puccsal, akik azonnal és kíméletlenül kiárusítják az országot.

Mivel ennyi idő alatt nem volt idő arra, hogy a parlamentet nyugatról hazaküldött friss-diplomásokkal töltsék fel, a minisztériumok élére nyugati országok állampolgárait ültették. Az amerikai pénzügyminiszter, Natalia Jaresko már számos amerikai hitelt felvett, és az amerikaiakkal folytatott tárgyalásokon értelemszerűen “nem tudta” rávenni őket, hogy engedjék el az adósság egy részét.

hidfo.ru/2015/05/ukrajnat-eladjak-az-amerikaiaknak/
Szerző: Andre Lowoa 0 hozzászólás
Címkék:

kvadrillio 2015.05.27. 09:04:26

...NAMOST...TÉLLLEG....CSAK EZ AZ EGY FORGATÓKÖNYV LÉTEZIK MINDEN ORSZÁGRA ????? FENTI MÁR NÁLUNK IS BESZART ! :o)))

kvadrillio 2015.05.27. 09:05:55

.... de...ha álomcsőd fenyegeti őket, akkor csakis az amcsik húzhattyák ki őket a sarból !
MINT...AHOGY MINKET IS KIHÚZTAK...UGYEHHHH...:)

Göntér László 2015.05.27. 09:12:09

Énis azt hiszem, hogy a DK van a célkeresztben!
Vizsgáljuk meg az elnyert pályázatot közelebbről: Megállapíthatjuk, hogy ezt a pályázatot nem az Altus Zrt. nyerte meg, hanem egy konzorcium, amelyiknek része az Altus Zrt. is. Az ugyan nem derül ki, hogy ennek a konzorciumnak mekkora részét képezi az Altus Zrt., de azonos súlyokat feltételezve, az 1/11-ed részét. Az elvégzendő feladatokat nyilvánvalóan a konzorciumon belül osztották fel, tehát ehhez az EU-nak semmi köze. Ebből eredően, bármiféle bujtatott pártfinanszírozásról, csak a konzorcium feladat és forrás megosztásáról döntő szervét kérdezhetnénk. Ha hihetünk a DK szóvivőjének, akkor az Altus Zrt.-nek ebből a pályázatból maximum 10 millió forint haszna származhat, ami arra utal, hogy ez az üzlet az Altus Zrt.-nek nem jelenthet valami nagy fogást. Ha most Orbán a pártfinanszírozás felfüggesztését fontolgatja (ami nyilvánvalóan legalább egy nagyságrenddel nagyobb a 10 milliónál), akkor neki nem az Altus Zrt.-vel, hanem a DK - val van baja, és a DK-t kívánja anyagilag megtörni. Kíváncsi vagyok, hogy ezt a törekvését siker koronázza-e?

Pop40 2015.05.27. 09:13:50

@MACISAJT: A linkeden látszik, hogy egyetlen (!) szavazattal szerzett többet a fidesz, mint a szocik - egyéniben.
Miközben listán bucira verték őket.

A fidesz-mdf KÖZÖS JELÖLTEKKEL változik egyedül a helyzet, de álmomban nem gondoltam, hogy te Ibolykával közös jelölteket is egy az egyben hozzácsapod Vitya sikereihez. :-)))

Ha így nézzük a dolgot, akkor nyilván igazad van, sőt, akkor 2002-ben is a fidesz nyert, hisz Csurka felajánlotta a visszalépést, egy gond volt, hogy nem jutottak be a parlamentbe :-DDD

@Kázmér kacsa:
Jól van, elvtárs, nyugi. Meg ne szaladjon a vérnyomásod.

Pop40 2015.05.27. 09:16:58

@Göntér László:

"Ha most Orbán a pártfinanszírozás felfüggesztését fontolgatja (ami nyilvánvalóan legalább egy nagyságrenddel nagyobb a 10 milliónál)"

Ha Fletónak van egy icipici esze, kiáll, és azt mondja, oké, Vitya.
Én lemondok a 10 millióról, cserébe viszont visszafelé is megnézzük a tisztességtelen költéseket.
Megnézzük, hogy a CÖF, Simicska, Mészárosék, stb stb mennyit segítettek be a fideszes propagandába és a kampányba.

Garantáltan nem neki lesz az ügyből kifolyólag veszítenivalója.

Kivlov 2015.05.27. 09:22:09

@The Ghost Wolf:
Nem rettegnek gyurcsitól. Gyurcsi kikészítette saját magát. Viszont a választók, na azok még rettegnek tőle. Ezért kell fenntartani a képet, mint negatív kimnetete, akihez képest a fityisz a menekülő útvonal.

konrada 2015.05.27. 09:27:24

Qrvára téved a kedves blogíró. Akárki találta is ki ezt az - egyébként elég aljas és övön aluli húzást - a fidesznél, az zseniális volt.

...hiszen az összes ellendrukkerük most azt fejtegeti, hogy ezzel Gyurcsányt erősítik meg.

...csak azt felejtik el, hogy amíg ő az ellenfél, addig nyert ügye van zorbánnak - legalábbis baloldal felöl - hiszen míg van oda kijelölt vezető - akár úgy is, hogy kényszerből összezárva mögötte - addig nincs esélye egy új, friss arcnak feljönni, egy olyannak, akinek lehetne esélye nyerni.
...mert akármennyire is nem akarják maguknak se beismerni, 2 választás már megmutatta, hogy Fletóval nincs esélyük, és ő tesz is arról - a maga nárcisztikusságával -, hogy ne is legyen...

Pop40 2015.05.27. 09:33:18

@konrada:
Ez az okfejtés csak egy dolgot felejt ki, az időt.

Ami nagyon jól működött 2010-ben, az nem feltétlen fog működni 2018-ban.
Addigra ugyanis 8 év Viktoriánus szabadrablás lesz az ország mögött - szerinted kit fog megijeszteni az, hogy mit mondott Fletó 2006-ban?

Az az ostoba birkamenetes réteg, aki még fogékony a fideszes hecckampányra, alapban is rájuk szavaz, és sose szavazna Gyurcsányra, ezzel nem sokra mennek. (Egy jó részük szerencsére 2018-ra bőven ki is hal.)
Ellenben ha elég ember rühelli a fideszt, akkor ennek egy része dafke le fog szavazni arra, akit fideszék szidnak neki.

Szóval csak így tovább.
A CÖF-ös, Mészáros-, és egyéb fals cégekkel milliárdokat ellopó fidesz hisztériakampánya a pártfinanszírozás ügyében tuti sikeres lesz. :-DDDD

Le Orme 2 2015.05.27. 09:43:08

@H.Sandor: "Orbán életében egyszer állt ki nyílt vitára,amiben szénné égett a sumák szövegével. Hát ezért fél most is Gyurcsánytól !!! "
A patologikus hazudozó Gyurcsótányt normális ember nem tekinti vitapartnernek.

konrada 2015.05.27. 09:44:10

@Pop40:
Elég sokat, nyugodt lehetsz!,))

...mert Fletó nem azért bukott meg, amit mondott, hanem azért, ami abban a beszédben benne volt.
Azaz: ha hülyeséget beszélt volna tények és mindenki által érzékelhető háttér nélkül, azt elfelejtik, de azt nem, hogy országlása alatt Európa éltanulóiból sereghajtói lettünk, és hogy olyan helyzetbe kormányozta az országot, melyre a pártszövetsége nem tudott jó választ adni.

...és erre viszont emlékeznek az emberek...

Pop40 2015.05.27. 09:46:38

@konrada:
" de azt nem, hogy országlása alatt Európa éltanulóiból sereghajtói lettünk, és hogy olyan helyzetbe kormányozta az országot, melyre a pártszövetsége nem tudott jó választ adni.

...és erre viszont emlékeznek az emberek..."

Ha ez így működne, Vitya már régesrég megbukott volna.

@Le Orme 2: " A patologikus hazudozó Gyurcsótányt normális ember nem tekinti vitapartnernek."

Természetesen. Normális ember nem tekinti azokat vitapartnernek, akiknek van pofájuk lemosni a színről a felcsúti Gecit.
Muhahahaha :-D

Scagnetti 2015.05.27. 09:51:02

@Pop40:

"Ami nagyon jól működött 2010-ben, az nem feltétlen fog működni 2018-ban.
Addigra ugyanis 8 év Viktoriánus szabadrablás lesz az ország mögött - szerinted kit fog megijeszteni az, hogy mit mondott Fletó 2006-ban?"

Működött az 2014-ben is, és semmi sem mutat arra, hogy ne működne 2018-ban. Arra, hogy aktiválja az elbizonytalanodott fideszes szavazókat, és hogy távol tartsa a baloldaltól az éppen pártot választani nem tudókat, jó lesz Feri 3 év múlva is. És a Jobbik számára is jó kampányarc, márpedig a Jobbik már ma is lehet, hogy verné a teljes baloldalt. Komolyan jó ötlet azt az embert előretolni megint, akinek az idején a baloldal összeomlott? Ennek a baloldalnak azóta sem nőtt a tábora szinte semmit.

"Az az ostoba birkamenetes réteg, aki még fogékony a fideszes hecckampányra, alapban is rájuk szavaz, és sose szavazna Gyurcsányra, ezzel nem sokra mennek."

Azoknál tényleg nem számít.

" (Egy jó részük szerencsére 2018-ra bőven ki is hal.)"

Ez legalább annyira problémája a baloldalnak is. Az ő táboruk átlagéletkora is hasonló. Gyurcsány támogatóinak is jelentős része nyugdíjas.

"Ellenben ha elég ember rühelli a fideszt, akkor ennek egy része dafke le fog szavazni arra, akit fideszék szidnak neki."

Ez sajnos a Jobbik lesz. Cukisodnak egy kicsit, és simán behúzzák a bizonytalanok nagy részét azzal, hogy ők még nem kormányoztak, és hogy a többi induló csupa leszerepelt arcot állít az első sorba.

MACISAJT 2015.05.27. 10:18:10

@Pop40: ("Ha így nézzük a dolgot, akkor nyilván igazad van, sőt, akkor 2002-ben is a fidesz nyert, ")

Ha valami úgy indul hivatalosan hogy Fidesz-MDF közös(márpedig így indultak) akkor az közös jelölt.

És igen, légy erős, 2002-ben is a Fidesz-MDF közös lista nyerte a választásokat, 188 mandátummal nem pedig a szocik, ahogyan szeretnék sokan hinni.

Az más kérdés, hogy az MSZP 178 +SZDSZ 20 mandátummal rendelkező második és harmadik helyezetteknek így lett 198 mandátuma, amivel kormányt alakíthattak.

KUHULIN 2015.05.27. 10:19:16

"Orbán már tudja: Gyurcsány a kihívó"
És a többi ellenzéki meg nagyon civil mit szól? Azok már szart se érnek? :D
Ajvé!

konrada 2015.05.27. 10:19:17

@Pop40:

Pont hogy így működik.

...egy politikus beszélhet hülyeségeket, de ha az infláció minden évben nagy, az energiaárak kiemelkedően emelkednek, ha azt látják az emberek, hogy minél többet dolgoznak, annál nagyobb mértékben vonják el jövedelmüket, és ha mindezekhez még azt is látják, hogy ahogyan csökken a magyar tulajdoni hányad, úgy nő az eladósodottság mértéke, és ezzel a jövő egyre sőtétebb lesz, akkor elgondolkodnak azon, melyiket szeretnék....

...s bár biztosan te ezeket látod jó íránynak, mert téged sikerült meggyőzni arról, hogy annál nincs is jobb, ha IMF hitelből fizetünk IMF hitelt, és ehhez csak annyit kell bevállani, hogy még eladjuk az alapfeladatokat ellátó intézményeket is haszont akaró külföldi befektetőknek, nem biztos, hogy a többieknek is ez kell.

...aztá lehet hogy neked lesz igazad, de ezt majd akkor látják be az emberek, amikor már megtörtént.

....mint ahogyan azt, amikor a szoclib kormányzásban meglátták a görög útat...

J.R. Ewing 2015.05.27. 10:19:57

Gané ferenc napi 1 milla osztalékot vesz fel az ellopott és magánosított Motim-ból. Erre még az EU szoci frakciója is megsegíti. Erre mondják mifelénk, hogy elmész te a büdös picsába.

Pop40 2015.05.27. 10:23:15

@Scagnetti:

"Működött az 2014-ben is, és semmi sem mutat arra, hogy ne működne 2018-ban."

Valamiért a magyar választónál az ötödik év az, amikor elfogy a türelem.á
Ez így volt Fletónál is 2006-7 körül, s így van Vityánál is tavaly-idén.
Hogy Viktorka Mo-n újabb választást nem fog megnyerni, azt nagyjából borítékolhatod. Az is csoda lesz, ha 18-ig kihúzza, és - egyre romló teljesítményét és mentális állapotát látva - nem puccsolja meg valamelyik táskahordozója.

"Arra, hogy aktiválja az elbizonytalanodott fideszes szavazókat"

És mivel? Hogy jön Gyurcsány, aki lop csal hazudik?
Erre legyint majd az elbizonytalanodott, hogy legalább Vityához képest nem lesz nagy változás. :-)
Mellesleg ki mondta, hogy ha "aktiválódnak" is a fideszes szavazók, a fideszre fognak szavazni? Attól, hogy eleget ijesztgették őket Fletóval, Vityával még nem lesz kevésbé tele a tökük.
Max leszavaznak a jobbikra.

" távol tartsa a baloldaltól az éppen pártot választani nem tudókat,"

Ez éppen megeshet.

"És a Jobbik számára is jó kampányarc"

Épp úgy, mint Vitya.

"márpedig a Jobbik már ma is lehet, hogy verné a teljes baloldalt."

Ezt egy 6%-os bp-i, és egy 12%-os veszprémi eredménnyel, nem hinném :-)
A jobbik jó erős középpárt lett, de ahhoz, hogy önmagában kormányra kerülhessen, ennél sokkal, de sokkal több kell.

"Komolyan jó ötlet azt az embert előretolni megint, akinek az idején a baloldal összeomlott? "

Nem. Ez a baloldal szegénységi bizonyítványa, hogy 5 év alatt senkit nem sikerült kitermelnie. Bajnai jó lett volna, de hiába lenne jó miniszterelnök, ha ennyire nem bírja a gyűrődést.
Ellenben Fletót most nem a baloldal tolta előre, hanem a fidesz, mégpedig egy enyhén szólva röhejes váddal.

"Gyurcsány támogatóinak is jelentős része nyugdíjas."

Ez igaz, ha szigorúan a DK-s nyugdíjasokat nézed.
Azonban ha Fletó tényleg elkezd erősödni, és elkezdi magához vonzani a többi balos orientációjú párt szavazóit, akkor már nem feltétlenül,.
Ez persze most még a jövő zenéje.

"Cukisodnak egy kicsit, és simán behúzzák a bizonytalanok nagy részét azzal, hogy ők még nem kormányoztak, és hogy a többi induló csupa leszerepelt arcot állít az első sorba."

Ez nyilván benne van.
De ahhoz még sokat kell tenniük, mert jelenleg még messze vannak a kormányzástól.

Pop40 2015.05.27. 10:29:47

@MACISAJT:

"Ha valami úgy indul hivatalosan hogy Fidesz-MDF közös(márpedig így indultak) akkor az közös jelölt."

Igazán örülök, hogy végre elismered, amit egész eddig pofáztam.
Ráadásul az MDF még aránylag önálló párt is volt, lásd 2006, mikor Ibolyka beintett Vityának.
A jelenlegi, fidesz-kdnp rendszerben már nem tenném ezt szóvá, mert a kdnp gyakorlatilag nem létezik, Viktorka mostanra már megtanulta, hogy ne kezdjen létező pártokkal, mert azokkal csak a gond van.

"És igen, légy erős, 2002-ben is a Fidesz-MDF közös lista nyerte a választásokat,"

Tudom. Szám szerint 2002-ben valóban a fidesz nyert. Csak kormányzás terén nem.
Pech, hogy addigra leszalámizta Torgyán papát, a miép meg kiesett, így nem volt kivel összefogni. :-D

nu pagagyí 2015.05.27. 10:34:29

@KUHULIN: Ez a politika. Orbánt szépelgéssel nem lehet leváltani. Gyurcsány fogja, ő az egyetlen, aki a barkácsalkotmányt sem fogadja el. Orbán rendszerét teljesen le kell rombolni és sóval behinteni, erre pillanatnyilag Gyurcsány tűnik a legalkalmasabbnak. A Fidesz kapálózása csak erősíteni fogja. A következő választáson a Fidesz már nem lesz tényező, belefullad a korrupcióba és a rokonok, haverok pökhendi magamutogatásába. A Fidesz által, saját használatra összetákolt választási rendszerének logikájából (akkor még milyen jó ötletnek tűnt nekik) pedig az következik, hogy a Jobbik és a Gyurcsány vezette demokratikus ellenzék között lehet majd választani. A győztes mindent visz majd és lerombolhatja ezt korrupt tákolmányt.

Sir Galahad 2015.05.27. 10:38:47

Vártam, hogy a szerző megindokolja, Orbán részéről miért rossz taktika Gyurcsányt támadni, de pont ez nem derült ki az írásból. Az sem, miből gondolja, hogy Gyurcsány az ellenfél.

A helyzet a következő. Egyelőre nem tudni, az Altus-ügy mögött mi van, de arra így is, úgy is alkalmas, hogy újabb foltot ejtsen Gyurcsányon a nem fanatikus DK-hívők körében. És Gyurcsány nem AZ ellenfél, csak az egyik. És valóban, a Jobbikot egyelőre kevésbé támadja a Fidesz, aminek szerintem megvan a racionális oka (az a céljuk hogy ne bal- hanem jobboldali legyen a legerősebb ellenzéki párt, azaz a lengyel modell).

csak egy néző 2015.05.27. 10:44:44

@J.R. Ewing:
Baromarcú, mielőtt faszságokat firkálsz, nem ártana tájékozódni.
Honnan vetted ezt a napi 1 millát, idióta? Az, hogy Tiborcz pubi, szinte hetente nyer milliárdos üzleteket az nem zavar?
Erre mondják mifelénk, hogy elmész te a büdös picsába.

Pop40 2015.05.27. 10:54:36

@konrada:
Te valamit nagyon félreértettél. Én egy szóval nem állítottam, hogy a szocik jól csinálták.
Csak azt állítom, hogy Vityának még őket is sikerült alulmúlnia.

"de ha az infláció minden évben nagy"

Az infláció beállítása nem csak a hazai gazd pol-on múlik, még akkor sem, ha Mari néni azt hiszi Bivalybasznád-alsón.
Az ECB, az Európai Központi Bank nem véletlenül kezdett ám bele a mennyiségi lazítási programba (QE), hanem épp azért, mert Európa-szerte egészségtelenül alacsony volt az infláció.

"az energiaárak kiemelkedően emelkednek"

Ezt jól elbaszták, az biztos. A szocik sosem voltak jók szimbolikus politizálásban, márpedig a magyar segghülye átlag választó ezt igényli.
Képükbe kellett volna hazudni, mint Vitya, hogy így csökken, meg úgy csökken. Aztán hogy a szolgáltató majd áthárítja vagy tönkremegy, az már nem az ő bajuk.
Mindenkinek jó, a politikuson nem csattan az ostor, a szolgáltatónak tökmindegy, mert áthárítja, (lásd tranzakciós adó,) az egybites magyar választó meg megnyugszik, hogy őtet most milyen faszául megvédték.
Ezt a birka mentalitást tagadhatatlanul sokkal jobban érti - és kihasználja - Vitya.

"hogy minél többet dolgoznak, annál nagyobb mértékben vonják el jövedelmüket"

A jelenlegi egykulcsossal a társadalom kb 80%-a rosszabbul jár.
Vedd a 16%-ról 15%-ra csökkentendő szja-t. Aki 100K-t keres, az alig nyer rajta, aki meg 800K-t, az megnyeri a sokszorosát.
A megoldás az lett volna, hogy többkulcsos rendszer, de a felső kulcsot sokkal magasabbra, minimum 5-600K-hoz tenni, az ugyanis tényleg hülyeség, hogy "gazdagnak" tekintette a szoci rendszer azt, aki havi 200k-t haza mert vinni.

De azt ugye tudod, hogy az adóztatás nem csak szja-ból áll? Vitya a többiben világrekorder. lásd Áfa, útdíj és társai.

"úgy nő az eladósodottság mértéke"

Az eladósodottság nem csökkent semmit, még 3000 milliárd manyup ellopása után sem.
Trükközgetni kell vele, hogy a fordulónapon, mikor mérik, hogyan osztogassák az állampapírokat az egyes intézetek közt, hogy alacsonyabb értéket mérjenek.

" IMF hitelből fizetünk IMF hitelt"

Engem nem érdekel, milyen hitel. Egyedül az érdekel, mennyibe kerül.
Ha az IMF adja a legjobb kondíciójú hitelt, legyen az.
Jelenleg a piacról finanszírozzuk magunkat, de egyedül azért, mert a nemzetközi kamatkörnyezet annyira alacsony, hogy az általunk ajánlott egy-két % hozam már jónak számít, ezáltal elviszik a papírjainkat.
De ez egyedül annak köszönhető, hogy a 10 éves (!) német államkötvényen jelenleg FÉL % (!!!!!!!!!!!!!!!!) hozamot lehet elérni. 10 ÉVRE!!!!

Parancsolj, nézd meg, ha nem hiszed.

www.investing.com/rates-bonds/germany-10-year-bond-yield

Gyakorlatilag annyi történik, hogy Viktorka a kedvező nemzetközi folyamatok eredményeit előadja, mint saját sikert, a lopásairól, elkúrásairól meg nem beszél.
Az egységsugarú magyar választó meg beszopja, ahogy kell.

a nagy hohoohooo 2015.05.27. 11:33:51

@J.R. Ewing: .Aha te vagy a nemzetthynácik x-dik -MACISAJT-utáni hímvesszője?
A fiúk szórakozni akarnak velem. Hát jó...
2011. szeptember 20., 6:47

Az úgynevezett kolontári vizsgálóbizottság meghívott holnapi ülésére. A meghívó szerint azért, mert én vagyok az ügyben egyébként nem érintett MOTIM Zrt. többségi tulajdonosa. Hozzáteszem a meghívó tanúsága szerint, rajtam kívül egyetlen embert sem hívtak meg a magyar alumínium iparból. Csak engem akartak. Hát válaszoltam nekik. Ime:
Az Országgyűlés

A Kolontár melletti vörösiszap-tározó átszakadása miatt bekövetkezett

környezeti katasztrófával kapcsolatos felelősség feltárását és a hasonló

katasztrófák jövőbeni megakadályozását célzó

országgyűlési vizsgálóbizottsága

Keplik Lajos elnök

részére
Tisztelt Elnök Úr!

A vizsgálóbizottság ülésére szóló meghívóját megkaptam. Igazán örülök, hogy a kolontári katasztrófa okait, következményeit és tanulságait vizsgáló bizottság – mint ahogy az levelükből kiderül - a MOTIM Zrt. többségi tulajdonosát is meg kívánja hallgatni. Ez dicséretes.

Állampolgárként megnyugvással tölt el, hogy Önök rendkívüli odaadással mélyedtek el az alumíniumipar ügyeiben, hogy részletesen tájékozódtak a katasztrófa körülményeiről, a lehetséges okokról, a megszívlelendő tanulságokról. Örömömre szolgál, hogy mára teljes szakmai-politikai felelősségük tudatában készen állnak arra, hogy javaslatot tegyenek a magyar törvényhozásnak a jövőre vonatkozó teendőkkel kapcsolatban. Ez tényleg megnyugtató.

Nincs kétségem afelől, hogy állhatatos munkájuk eredményeként Önök teljes mértékben tisztában vannak a szektort érintő valamennyi világpiaci, pénzügyi szerkezeti és technológiai kihívással. E bonyolult, részletgazdag ismeretek idő- és energiaemésztő megszerzésének fáradságos munkájának tudom be, hogy nem sikerült megérteni a magyar alumínium szektor – egyébként pofon egyszerű - tulajdonosi szerkezetét.

Állampolgárként és országgyűlési képviselőként, megértve hazafias kötelességem parancsoló szavát a következőkről tudom tájékoztatni Önöket:

Nem vagyok és soha nem voltam a Motim Zrt. többségi tulajdonosa, így gondolom, hogy mégsem engem akartak meghívni ülésükre.
A kizárólagos tulajdonomban álló társaság, az Altus Zrt. sem többségi tulajdonosa a Motim Zrt.-nek, és soha nem is volt az.
Nem kívánom fokozni a feszültséget, de kénytelen vagyok arról tájékoztatni Önöket, hogy a Motim Zrt-nek egyáltalán nincs többségi tulajdonosa. Nincs egyetlen tulajdonos sem, aki abszolút többségben lenne – azaz birtokolná a társaság részvényeinek több, mint ötven százalékát -, mi több, nincs egyetlen relatív többségben lévő tulajdonos sem, azaz olyan természetes vagy jogi személy, aki mindenki másnál nagyobb hányadban tulajdonolná a Motim Zrt részvényeit.

Így aztán fogalmam sincs arról, hogy Önök kit akartak meghallgatni. Ha a Motim Zrt. többségi tulajdonosát, akkor kénytelen vagyok közölni, hogy ilyen nem létezik. Ha a társaság tulajdonosait, akkor el kell mondjam, hogy ilyenből meg sok van, de egyiknek sem én vagyok a képviselője.
Nyilvános a Gyurcsány-cég privatizációs szerződése .
nepszava.hu/cikk/367730-nyilvanos-a-gyurcsany-ceg-privatizacios-szerzodese
Ha esetleg mindentől függetlenül személyesen velem szeretnének találkozni, akkor kérem, hogy mint választópolgárok jelentkezzenek be titkárságomon egy kávéra, és alkalmas időpontban örömmel beszélgetek Önökkel bármilyen kérdésről.

Budapest, 2011. szeptember 20.

Gyurcsány Ferenc"

Szerintem qrvqa jól áll a nyakadon az a hímvessző,most már két díszed is van,a másik a szarv ami őnagysága a nejed adományozott....

Göntér László 2015.05.27. 11:51:32

@Pop40: Ez is megoldás, de én nem javasolnám a DK-nak. A sorrend ugyanis nagyon fontos. Először lemondani a 10 millióról és utána vizsgálódni a Fidesz pártfinanszírozási dolgai között? Valószínű, hogy a 10 milliót lenyelnék és utána egyáltalán nem vizsgálódnának.

Kázmér kacsa 2015.05.27. 11:52:22

@Pop40: Szinte sajnállak benneteket, hogy mennyire vakok vagytok! Tényleg azt gondolod, hogy a nemzetvesztő Gyurcsány még labdába rúghat? Orbánék direkt tolják előre ellenfélnek, mert tudják, hogy ha valakit nem választ meg a magyar ember, akkor az ő. Nem értelek sokatokat, hisz nem vagytok általában buták, mégsem látjátok ezt!

Hannibal ante portas 2015.05.27. 12:02:24

@gladiátor: ezt mind magadtól találtad ki, vagy súgtak is még?

Scagnetti 2015.05.27. 12:03:57

@Pop40:

"Valamiért a magyar választónál az ötödik év az, amikor elfogy a türelem.á
Ez így volt Fletónál is 2006-7 körül, s így van Vityánál is tavaly-idén."

Ez tényleg valami magyar betegség. Úgy tűnik, kétszer kell átvernie egy bandának a magyart, hogy végre tudatosodjon benne a dolog. Régebben ehhez elég volt egy ciklus is, sajnos ebben is csak visszafejlődtünk.

"Hogy Viktorka Mo-n újabb választást nem fog megnyerni, azt nagyjából borítékolhatod. Az is csoda lesz, ha 18-ig kihúzza, és - egyre romló teljesítményét és mentális állapotát látva - nem puccsolja meg valamelyik táskahordozója."

Ezzel azért megvárom, míg nem őket mérik az első helyen. A többséggel ellentétben én hiszek a közvélemény-kutatóknak, mivel tavaly is, meg négy éve is elég jól bejött, amit mondtak.

"És mivel? Hogy jön Gyurcsány, aki lop csal hazudik?
Erre legyint majd az elbizonytalanodott, hogy legalább Vityához képest nem lesz nagy változás. :-) Mellesleg ki mondta, hogy ha "aktiválódnak" is a fideszes szavazók, a fideszre fognak szavazni? Attól, hogy eleget ijesztgették őket Fletóval, Vityával még nem lesz kevésbé tele a tökük.
Max leszavaznak a jobbikra."

A baloldal szempontjából ez ugyanúgy szívás.

"Épp úgy, mint Vitya."

Nyilván, de ez most nem lényeges. A lényeg az, hogy nem szerencsés olyan jelöltet választani, aki az ellenfél szavazóit is mozgósítja. Főleg akkor nem, ha eleve hátrányban vagyunk.

"Ezt egy 6%-os bp-i, és egy 12%-os veszprémi eredménnyel, nem hinném :-)
A jobbik jó erős középpárt lett, de ahhoz, hogy önmagában kormányra kerülhessen, ennél sokkal, de sokkal több kell."

Jobban állnak ők már sajnos. Nem az időközikből kell következtetni, ez tavaly sem jött be. 20 % fölött mérik őket országosan. Budapesten nem lennének elsők, de a választók háromnegyede nem a fővárosban él.

"Nem. Ez a baloldal szegénységi bizonyítványa, hogy 5 év alatt senkit nem sikerült kitermelnie. Bajnai jó lett volna, de hiába lenne jó miniszterelnök, ha ennyire nem bírja a gyűrődést."

Na ja.

"Ellenben Fletót most nem a baloldal tolta előre, hanem a fidesz, mégpedig egy enyhén szólva röhejes váddal."

A Fidesz nem most kezdte Fletót tolni, hanem már évek óta ezt csinálja. Pont azért, mert látják, mi történik, ha a baloldalt Fletóval azonosítja a nép. Még úgy is megérte nekik, hogy az ellene folytatott perekből semmi nem lett.

"Ez igaz, ha szigorúan a DK-s nyugdíjasokat nézed.
Azonban ha Fletó tényleg elkezd erősödni, és elkezdi magához vonzani a többi balos orientációjú párt szavazóit, akkor már nem feltétlenül,.
Ez persze most még a jövő zenéje."

Számottevő támogatottsága még az MSZP-nek van, az is nyuggerpárt. A baloldal meg 5 év alatt nem tudott új szavazókat szerezni. Az Együtt mögött sok fiatal van, de maga a párt így is kb. 2%. PM dettó. Az LMP megmaradt tábora meg nem megy Feri közelébe. Az egész baloldal még mindig csak abban bízhat és ez tényleg szegénységi bizonyítván részükről, hogy hátha a Fidesz alájuk esik népszerűségben. Csakhogy ezzel két probléma is van. Az egyik, hogy ehhez már egyre inkább a törzsszavazókat kellene elveszíteniük Viktoréknak, azok viszont ragaszkodók. A másik meg, hogy mire a Fidesz egymillió alá esik, a Jobbik már első helyen áll. Ez a baloldal itt még sokáig nem rúg labdába. Ugyanazért, amiért tavaly is el lettek verve. Ezekkel az arcokkal nem lehet. Tudomásul kellene végre venni.

"Ez nyilván benne van.
De ahhoz még sokat kell tenniük, mert jelenleg még messze vannak a kormányzástól."

Az a baj, hogy nincsenek már messze. Ezzel a választási törvénnyel még pár százezer szavazót szereznek, és simán nyernek. Kétharmaduk nem lesz, de a többséget meg tudják szerezni.

Hannibal ante portas 2015.05.27. 12:16:02

@Pop40: figyi, ha kicsit kevesebbet akarnál összehozni, több lenne talán. Mert ez azért tömény marhaság, sajna, az eszmefuttatásaiddal, következtetéseiddel, miegyébbel együtt. Ezt hívják csőlátásnak. De sajna a tiedén szemész nem segíthet. Úgyhogy ébredj, kérlek, és a -sokszor valóban irritáló jelenségek mögött próbáld megtalálni a valóságot. A politika sehol a világon nem a Grál lovagok napi jócselekedete. És Orbán ebben - hazai pályán - akár tetszik, akár nem, mindenféle ráaggatott jelző ellenére is sajna a legjobb. Az egyetlen, aki lát a pályán.

konrada 2015.05.27. 12:28:46

@Pop40:
Miben? Mindig 5% felett tartani az inflációt? Világgazdasági árváltozáshoz képest mindig többel emelni az energiaárakat? Az EU új belépői fejlődésének átlagához képest mindig jóval alacsonyabbra hozni a a magyar fejlődést? Nem sikerült GDP arányos adósságot másfélszeresére feltornázni?

...bár szerinted az volna a jobb, ha továbbra is azt a faja adózást erölteti az ország, amelyben a jövedelmet megtermelőt húzzák le legjobban, míg a foggyasztást nem, de szvsz. az csak azzal jár, hogy aki teheti, az előbbit fogja inkább elcsalni, annál nagyobb mértékben, minél többet nyer vele. Erre meg kigfejezetten jó a progressziv adózás.
...másra nem annyira, hiszen minnél magasabb hozzáadott érték kerül a termékbe, annál fokozottabban nő annak az ára, így versenyképtelen gazdaságot teremt.
...persze aki inkább élne egy olyan országban, ahol a minimálbéren adózás a legfontosabb cél, annak valóban nem jó a mostani adórendszer.
...mert te azt hiszed, hogy a munka bére a nyereség, nem valamiért ellenszolgáltatás.
Ezért prüszkölsz az ellen fő gonoszként beállítva - a példád alapján - aki 128 ezer Ft helyett 120 ezert fizet be jövedelemadóként, mert hogy a másiknak meg 15 ezret kell még ezután is....
...csak azért gondolkodj el azon, mi van akkor, ha a 800 ezres - mondjuk orvos -, akitől azt várod el, hogy fizessen 250-300 ezret, hogy a százezresnek ne kelljen adóznia - beint, mert akkor inkább megy a többiek után, vagy kiváltja az ipart, és el meg magánrendelni, ahol ő is 100 ezret fog papíron keresni, legfeljebb az, aki tényleg annyit keres fog neki zsebbe egy vizsgálaton annyit beletenni, amennyit most a 15%-os kulcson nyer. (Na nem ő, hanem a 800 ezres orvos.)

...de ne essünk bele ebbe a 800 ezres kategóriába, mert az tényleg magas, még orvosnak is: "igazságosság" ez esetben is csak pár ezer állami alkalmazottnál lehet, mert sok oylan közöttük, akik nem érnek egy fillért sem, ha őket progresszálják, kinek fáj? Hát nekik - ami nem is volna gond, de! Az egyik zsebből másikba áttett pénz még nem váltja meg az országot, ráadásul kevés is arra. (Az, hogy ők meg úgyis kitalálnának maguknak valamit, az tudható: mikor dübörgött a progressziv, igen leleményesek voltak költségtérítés terén!,))
A versenyágazatban viszont a helyzet egyszerübb, ha nem jövedelem, kifizetik másként.... ....szóval ne hidd azt, hogy a progresszív adózási rendszer olyan jó buli egy olyan kis országban, ahol 150 km-re van a legközelebbi olyan határ, ahol egy nyitott Európában átkönyvelve tud egy komolyabb pénzt kereső realizálni, lásd szlovák rendszám....

Azaz egy dolog az irigység, de másik a számolni tudás....

a nagy hohoohooo 2015.05.27. 12:28:51

@Hannibal ante portas: Lószart mama!Orbán már lásd a választások óta a törvényeket,a netadótól,az útadón,az osztogatások a Simicska lecserélése Mészáros,Tiborc,Lázár Közgép 2.0 -ra rögtönöz ,kapkod mint a vakegér...

elvhű társ 2015.05.27. 12:36:12

Gyurcsány Ferenc Magyarország Miniszterelnőke volt és marad is mer Ő a leg alkalmasab erre a pozícjóra! Mi ki álunk Gyurcsány melett hogy az Orbán ne üldöze mer aztán keg üti a bokáját!!Gyurcsány Ferenc meg érdemel minden filért amit az Ország érdekében használ hogy le győze a reakcijós fasiszta Orbán rezsimet!!!

turista a saját országában 2015.05.27. 13:28:27

@Kalmár: "Az hogy a közpénzeket egy hazug tolvaj ellenőrizze, abszurd!"

Nem fog ellenőrizni. Az eu-s pénzek hazai fölhasználását nem. Az egyes tagországokban rejlő potenciálokat méri fel, hogy a fejlesztési pénzeket minél hatékonyabban lehessen elosztani, ezáltal a támogatási rendszert fejleszteni. Ehhez kutat és tanulmányokat készít, és javaslatokat fogalmaz meg a döntéshozók felé.

Ennyiből fog állni az Altus munkája. Szép, nemes feladat.

Most, hogy ezen az egy árva blogon neked és a retkes fajtádnak meg lettek mondva a tények, remélem valamit sikerült is fölfogni belőle.

turista a saját országában 2015.05.27. 13:32:21

@nu pagagyí: "Gyurcsány fogja, ő az egyetlen, aki a barkácsalkotmányt sem fogadja el."

De, sajnos elfogadja. Fel is esküdött rá.

turista a saját országában 2015.05.27. 13:35:03

Hopp, alvónick aktiválva:

Kázmér kacsa 0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2007.06.12. óta tag.

Kreálás után gyorsan félredobták, most aktiválták.

adam hyl 2015.05.27. 20:31:22

látom, nemcsak orbánnak, a másik viktornak is leesett, h gyurcsány lesz a kihívó, dühös is a kis Jobbik-marketinges. részletek: mandiner.hu/cikk/20150527_szigetvari_viktor_gyurcsanyt_ne
és, h mennyire nem jó stratéga, abból is látszik, h a jobbra húzó, konzervatív szemléletű kölköt a jobbos mandiner.hu-n is lehúzzák. hát, apukám, ezt hívják úgy, h két szék közül a földre. csak így tovább!

Le Orme 2 2015.05.27. 22:01:12

@Scagnetti:
""Ami nagyon jól működött 2010-ben, az nem feltétlen fog működni 2018-ban.
Addigra ugyanis 8 év Viktoriánus szabadrablás lesz az ország mögött - szerinted kit fog megijeszteni az, hogy mit mondott Fletó 2006-ban?"

Működött az 2014-ben is, és semmi sem mutat arra, hogy ne működne 2018-ban. Arra, hogy aktiválja az elbizonytalanodott fideszes szavazókat, és hogy távol tartsa a baloldaltól az éppen pártot választani nem tudókat, jó lesz Feri 3 év múlva is. És a Jobbik számára is jó kampányarc, márpedig a Jobbik már ma is lehet, hogy verné a teljes baloldalt. Komolyan jó ötlet azt az embert előretolni megint, akinek az idején a baloldal összeomlott? Ennek a baloldalnak azóta sem nőtt a tábora szinte semmit."

Igen, Scagnetti jól megválaszolta a kérdést. Akik számára Orbán a Felcsúti Főgeci Bonsai Duce (ez a lakosság 0,1%-a), azok frusztráltak lesznek; a Böszme Gyurcsótány még 30 évig biztosíthatja Bonsai Duce hatalmon maradását.

Le Orme 2 2015.05.27. 22:03:00

@turista a saját országában: "Ennyiből fog állni az Altus munkája. Szép, nemes feladat."
Vagyis munka nélkül jutnak pénzhez Altusék.

Zoltán Lukács 2015.05.29. 18:34:40

Gyurcsánynak nagyjából négy éve, a 2011-es pártszavazás fölényes megnyerése óta nincs számottevő politikai teljesítménye. Számára és számunkra a második legroszabb, ami történhet, hogy ennek ellenére felértékelődik a személye. A legroszabb az lenne, ha el is hinné, hogy ez az ő érdeme.
süti beállítások módosítása