Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

XV. kerület: újabb pofon a gyurcsányozásnak

2018. október 01. - Európa Kávézó

Szép győzelmet aratott a demokratikus ellenzék a XV. kerületben. A Fidesz mindent megpróbált, ezerrel ment a gyurcsányozás, de ez sem hatott. Legyen ez tanulság a Fidesz, de főleg az ellenzéki pártok részére.

angela.jpg

A Fidesz emelte "Gyurcsány vagy Orbán?" kérdéssé a XV. kerületi polgármester-választást. A voksolás előtti utolsó éjszaka telefirkálták Németh Angéla plakátjait, ráfújva, hogy DK. A KDNP szóvivője, Nacsa Lőrinc egyenesen úgy fogalmazott, hogy "az ellenzéki jelölt mögött Gyurcsány Ferenc áll."

Pedig Németh Angéla klasszikus értelemben egységesen ellenzéki jelölt volt. Egy helyi, rászorulókat támogató civil szervezet, és a DK-val szövetséges Szolidaritás jelölte hivatalosan. De a DK mellett rendkívül sokat tett a sikerért az MSZP, támogatta a Párbeszéd is, a Liberálisok is. Felbukkant Márki-Zay Péter, és Szél Bernadett is vállalt egy videózenetet, holott pártja, az LMP nem támogatta Németh Angélát. 

Mi ebből a tanulság? 

A Fidesz ma már elfelejtett reagálni arra, hogy az általuk megemelt tét szerint Gyurcsány legyőzte a Fideszt, vagyis Orbánt. Akad azonban másik tanulság is: az ellenzéki pártok és/vagy civilek befejeznék a gyurcsányozást, meg a múlt, meg a jövő pártjai című hülyeséget. Újpalota, Rákospalota és Pestújhely nekik is üzent.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr4414274533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyünyüge 2018.10.01. 14:57:12

Ha meg a DK és pártoló közönsége végre befejezné a többi ellenzéki párt ekézését és gáncsolását, akkor nemcsak a gyurcsányozás kapna adott esetben pofont, hanem a kormánypárt.

mordormodor 2018.10.01. 15:18:37

nyünyüge, tudja értelmezni az "összefogás" szó jelentését vagy hiányzott amikor ezt tanulták?

LKerekes 2018.10.02. 04:42:27

Hogy szoktátok számolni?
30 % volt a szavazók aránya, ebből 16 % szavazott a DK-sra. Tehát 84 % nem szavazta meg, azaz ellene szavazott.
Tehát ez vereség, de nagyon.
Azért egy kerületi önkormányzati szavazásból nem vonnék le nagy következtetéseket.

babbaba 2018.10.02. 05:26:28

Dehogy a gyurcsányozásnak. A Fidesznek. Nem azért szavaztak a csajra mert DK-s, hanem mert más Fidesz ellenes nem indult. A DK önmagában sehol nem érné el a tíz százalékot, vidéken meg az ötöt se. Ha gyurcsányi nem rontaná a levegőt a politikában, a Fidesznek sokkal nehezebb dolga lenne. Így mindig lehet rá hivatkozni, lehet vele ijesztgetni, csak azért mert jogos. Nagyon rosszul vezette az országot, válság ide, válság oda. A környezők mind jobban megúszták.

Ideje lenne, hogy az ország érdekében elhúzzon! Igaz neki a saját egoja ezerszer fontosabb mint az ország.

babbaba 2018.10.02. 05:27:27

@mordormodor: Gyurcsányi a legnagyobb gátja az eredményes összefogásnak.

belevauvau 2018.10.02. 09:51:16

@babbaba: nem "gyurcsányi" a probléma, hanem az a sok sunyi, aljas, gerinctelen ember, aki a mai ellenzék körül sertepertél.
Pl az LMP sok politikusa, vagy lehetne Vonát, és a Jobbikot említeni, amely a Fidesz természetes szövetségeseként a 2006-os őszi eseményekkel belelavírozta magát egy elfogadhatatlan, gúzsba kötő szituációba, amelyből azóta sem tud kikeveredni.
Ha már Gyurcsányozunk, akkor tegyünk említést arról, hogy a DK-n kívüli ellenzék képtelen az összefogásra, vagy megtalálni a helyét, és felelősségét, képtelenek alternatívát mutatni a Fidesszel szemben.

mojszipupi 2018.10.02. 11:37:33

Először is nem Gyurcsány nyert, hanem tök mindegy ki csak a fidesz ne elven Németh Angéla. Persze telepedjen csak rá a főnök mindenre ahogy szokta, szivességet téve Orbánnak. Majd nem elég hogy egy szaros polgármester választást Orbán Gyurcsány harcnak állítotok be, de Hajdú Lászlóval a parlamentben is lejáratjátok nemcsak magatokat hanem az egész ellenzéket. A hordós agyhalál után újabb ezüst tálcán felkínált lehetőség Orbán Viktornak. Az ember sírna legszivesebben, annyira kitűnik az amatőrizmus. Egyszerűen épésszel nem fogja fel, hogy ha ez az egész nem szándékosan Orbán segítésére van, akkor mire. A párt elképesztő lefelé tartó spirálba került, és napról napra jöttök elő olyan megmagyarázhatatlan primitív szereplésekkel, amikkel csak és kizárólag a fideszt segítitek.
Az meg már csak a többi pártot minősíti, hogy ezt a harmat gyenge megnyilvánulásokat nem tudja érdemi cselekvő alternatívával marginálisra korlátozni. Nem az a baj hogy létezik a dk, hanem az, hogy a sorozatos fidesz szintű megnyilvánulásaitokkal táptalajt adtok a fidesznek a szapulásra. Az ország érdekében ténlyeg, fejezzétek már be a csak Orbánnak kedvező primitív színházat. Ettől még őrizgethetitek az 5% fölé a büdös életben nem menő támogatottságotokat, de tegyét már úgy hogy nem adtok elő sem az utcán sem a parlamentben ilyen szánalmasan primív megnyilvánulásokat, amiket a napokban lehetett látni tőletek

Scott Tenorman Must Die 2018.10.02. 13:43:47

mi történt Hajdu úrral? neki is isiásza van??

n_dy 2018.10.02. 19:13:24

prolinegyed panelházakkal

István Tamasi 2019.01.30. 12:03:03

@LKerekes:
Hogy szoktátok számolni?
Áprilisban a szavazásra jogosultak kb 1/3-a szavazott a fideszmaffiára azaz 2/3 nem rá hanem ellene szavazott (ez a te gondolatmeneted).
Tehát ez vereség, de nagyon amin csak az segíthetett, hogy a fideszmaffia meghekkelte a választási törvényt.

akko 2019.01.30. 17:10:14

Ha egy ellenzéki jelölt - mindegy, hogy melyik párt tagja vagy támogatottja, de a többi ellenzéki párt és civil szervezet támogatja - áll szemben egy Fideszes jelölttel, eddig is, de egyre nagyobb valószínűséggel ezt követően is az ellenzéki jelölt NYER. És ez nagyon jó, mert a NER országunkat sújtó következményei egyre több ember agyában hoznak végre bmegvilágosodást.
süti beállítások módosítása