Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Gyurcsány tudatos lépésekkel tért vissza

2018. szeptember 17. - Európa Kávézó

Nem lehet nem észrevenni, hogy Gyurcsány Ferenc tudatos, előre megtervezett lépésekkel tért vissza a nyári szünet után. Amíg a többi párt a sebeit nyalogatta és kirugdalta, lemondatta a vezetőit, addig a DK folytatja az építkezést.

Azzal kezdődött a visszatérés, hogy szombaton a DK elnöke évadnyitó beszédet mondott, amelyben az Orbánnal szembeni világkép megrajzolására tett kísérletet. Arról beszélt, hogy Orbán nem a fősodor Európában. Nem az Unió egyik vezetője, ahogy baloldali elemzők is gyakran láttatják tévesen, hanem egy lúzer, aki perfiériára szorult. Egyúttal meghirdette a parlamenti munka melletti nemzeti ellenállás tervét.

Másnap, a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös tüntetésén, amelynek apropója a Sargentini-jelentés elfogadása volt, már újabb konkrét lépéseket jelentett be. Holnap 5 órától várja a rendszer ellenfeleit a Kossuth téren, és a tervek szerint maradnak is.

gyf.jpg

Érzékelhető, hogy Gyurcsány látja a parlamenti képviselet előnyeit - napirend előtti felszólalások, interpellációk, kérdések lehetősége, képviselők információszerzési lehetősége közintézményeknél -, de látja, hogy az utca, ha úgy tetszik, a nép nélkül Orbán nem lesz elmozdítható.

Semelyik más párttól nem látszik tudatos stratégia. Mind bele nyugodni látszik abba, hogy Orbán tartósan az ország nyakán marad. Egyedül a DK csinál valamit, és láthatóan alaposan megtervezték az elmúlt hónapokban.

Jól teszi a DK elnöke, ha rá sem hederít a fanyalgókra - miért most, miért pont ő, kifullad-e a tüntetéssorozat... Ha az Európai Parlament - benne Orbán korábbi szövetségesei - megtették, hogy szembe fordultak a magyar diktátorral, akkor kormányváltást akaró magyaroknak is lépnie kell. Ha ezt egy párt indítja, akkor is.

Itt tartunk most. Jó lenne, ha más pártok és civilek is ébrednének.

 

 

 

Semelyik más párttól nem látszik tudatos stratégia. Mind belenyugidni látszanak abba, hogy Orbán tartósan az ország nyakán marad. Egyedül a DK csinál valamit és láthatóan alaposan megtervezték az elmúlt hónapokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr1214244997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azigaziraptor 2018.09.17. 14:45:32

@maxval balcán bircaman:
Nálad, vendégségben, te ostoba! :-)

Lilla50 2018.09.17. 15:42:31

öt (5) hónapig nem lépett nyilvánosság elé. Ma a parlamentben a fidesz úgy tett, mintha nem is lett volna az öt hónap. Az őszödi beszéd május 26-án hangzott el , de szeptember 17-én igyekezett puccsocskát csinálni a fidesz a tv székház ostromával. El kéne már mondani, hogy miért is?
Mert nem volt ott más, mint a populizmus kezdete: GyF abba helyzetbe került, gazdaságilag , hogy vagy nyiltan létrejön okosan a kapitalista termelési mód szabályai szerinti gazdaság-- vagy sodródunk, amíg lehet. A fidesz a nyílt átalakulást megakadályozta, hogy fű alatt párhuzamos szolgáltatást hozzon létre az egészségügyben és oktatásban és lassan mindenütt. Ezért cserébe még néphülyít is figyelemelterelésként-- Migráncsozással. Megölte a szolidaritás érzését-- és most mindenki védtelen már.

Szilágyi Imre 2018.09.17. 16:17:58

@Lilla50: Nem egészen úgy volt az, Mucuska!
Hiszen 2005-ben Gyurcsány belehazudta a Konvergencia programba a magyar gazdaság hiteles története helyett a meghamisított adatsort. Mert úgy állt a gazdaság, hogy az EU vezetői is csak káromkodtak elolvasva. Almúnia és Barroso figyelmeztették Gyurcsányt, hogy ne hazudjon. Brüsszelbe hívták, ahová Bajnai és Draskovics is elkísérte. Négyszemközt dorongolta le Gyurcsányt Barroso. Aki a beszélgetés végén kiosont, ott hagyva Bajnait és Draskovicsot a firkászok prédájának.
De miért is volt szükség az adathamisításra? Azért, mert szarban volt a gazdaság. 2002-2005 között a szoci kormányok képtelenek voltak bármiféle életképes intézkedés meghozatalára. A helyzet kísértetiesen hasonlított az 1994-1998 közötti Horn időszakra. A gazdasági teljesítmény csökkenése miatt szükség volt államháztartási korrekcióra. Mert olyan szarok vagytok Mucuska, hogy harmadrangú, vidéki könyvelővel próbáltátok rendbetenni a gazdaságpolitikát.
Közben Gyurcsányt szorította a választások közelsége, ezért rátett egy lapáttal. Csökkentette az áfát. Nos. Az aztán végképp betett a költségvetésnek. Nem véletlen, hogy a 2005-ben bejelentett 5 éves adócsökkentési programból adóemelés lett. Már az új kormány megalakulása után, 2006 májusában. Hatására egész nyáron és kora ősszel folyamatos sztrájkok, tüntetések voltak az országban. A 2007 szeptember 17.-én kirobbant tüntetéssorozat már 2007 júniusában elkezdődött. Cikkek százait lehet felsorakoztatni bizonyítékként az állampolgárok tömeges elégedetlenségére.
Mindezek után Gyurcsány zsákutcába vezette az országot. Kormányzása során 2005-től egyetlen alkalommal nem volt 1 % fölött a GDP. De inkább -1 % volt.
Hetente hirdetett meg újabbnál újabb programokat. Majd a zsákutca végén várta a világválság, Veres miniszter hazudozásai, az IMF és Bajnai.

dobi602 2018.09.17. 17:23:33

@Szilágyi Imre: Honnan tudod, hogy négyszemközt? Te voltál a csótány a sarokban? Ez egy elmélet, amit kívülről megtanultatok és mantrázzátok egyfolytában. Igen, abban van igazság, hogy 2006-ban nem volt rendben a gazdaság, de azt senki nem várhatta, hogy az új kormány egyből megszorításokkal kezdjen. Na erre jött még a világválság...
(a csótány a Macuskáért volt)

lala52 2018.09.17. 17:28:48

Azért csak ez a 2 párt mert a többi Orbán vezérelt párt(jobbik,LMP).

Szilágyi Imre 2018.09.17. 17:39:26

@dobi602: Prüntyőke!
Először is. Mucuska és nem Macuska. A Mucuska idiótát jelent. A Macuskát majd te elmagyarázod.
Honnan tudom?
EU jelentés, dokumentum van róla.
Ennyi.
:)

belevauvau 2018.09.17. 17:47:10

@Szilágyi Imre: Nem egészen úgy volt ez Faszika (by: Mucuska).

belevauvau 2018.09.17. 17:54:40

@dobi602: na de a gazdaság a "100 napos program" hatása miatt volt sz*rban, és amiatt, hogy a fideszes jegybank elnök nem tette meg azt a szivességet, hogy az elvárható mértékben csökkentse a jegybanki alapkamatot,mert ha megteszi, akkor az 1,2% os csökkentés hozadékaként évi 450 milliárd forint kamatmemaradt volna

Csizmadia Sándor 2018.09.17. 20:51:39

Mit akar itt egy megnyert párt választás utáni szét zilált miniszterelnök??Olyan kevés mint a fi
ngban az oxigén....Magadat sem tudod kormányozni , nem hogy az Országot.....?

Proud Mary 2018.09.17. 23:03:56

@Lilla50: a tv székház ostroma nem 17-én volt. kb ennyire megalapozott a véleményed.

kujacsek 2018.09.18. 10:47:04

@Szilágyi Imre: most 0 vagy minuszos a gdp.... persze csakis az eu penzek miatt van meg plusszban. Gyurcsany idejeben ennyi Eu penz meg nem volt. Ehhez kepest az 1% pont magasabb mint a mostani. Es az adok most is rekordmagasak magyarorszagon. Es emelkedni fognak amint eu befizetok leszunk, es amint elkezdjuk torleszteni a brutalis hiteleket ... mint pl. Paks2....

n_dy 2018.09.18. 21:01:32

szar a helyzet gyerekek ... nem stratégia kell, hanem jövőkép, ha tudjátok mi az ...
az, hogy milyen Mo-t akartok... az kevés, hogy olyat, amilyet Merkel és Mikron ... mert azt mi nem akarjuk ...pont
süti beállítások módosítása