Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

A terrortüntetés kudarcára

2016. január 25. - Európa Kávézó

A Kávézóban csendesen ültünk és vártuk, hogy mi lesz a MOMA által meghirdetett tüntetéssel. Nem akartunk előzetesen állást foglalni, nem akartunk a kákán is csomót kereső brigád szerepébe kényszerülni, de aggódtunk, és sajnos igazunk lett. Ez a rendezvény többet ártott, mint használt a demokratikus ellenzéknek.

bokros_uj.jpg

Több baj is volt ezzel a demonstrációval. Az egyik, hogy nem így kellett volna meghirdetni. Ha Bokros Lajos valóban szükségállapotot vizionál és aggódik az orbáni terror intézményesítése miatt, akkor nem meghirdet egyedül egy tüntetést, hanem megkeresi a többieket, hogy közös kiállást javasol. Egyúttal szónokokat is hív a többi, az övénél jelentősebb támogatottságú párttól, megkeresi az éppen szervezkedő pedagógusokat, orvosokat, nem akarnak-e ők is megszólalni az ügyben. De Bokros nem így döntött.

Fura is volt, hogy egyre nagyobb nyomást próbáltak gyakorolni a két mérhető támogatottságú ellenzéki pártra, az MSZP-re és a DK-ra, hogy küldjék el tagjaikat, szimpatizánsaikat egy másik párt rendezvényére, ahol ők amúgy nem kapnak lehetőséget. A kisebbek deklarálták a támogatást, de mögöttük emberek nincsenek. 

Ez ügyben gond van Bokros Lajos hitelességével is, ugyanis öt éven át egy frakcióban üldögélt az Európai Parlamentben a Jog és Igazságosság nevű lengyel párttal. Kaczynski pártjával, amelyik most Orbánnal szövetkezve próbálja szétverni az Európai Uniót és momentán épp lebontja a lengyel jogállamot. Hogy tüntethet valaki Orbán ellen, aki Kaczynski elvtársaival bármiféle közösséget vállalt? Bokros ettől még kiváló közgazdász - ha a nép nem is akarja a javaslatait - és jó főpolgármester-jelölt volt, de ez a morális hiátus ebben a történetben mégis csak adekvát.

De akad is itt más probléma is. Amire Orbán készül, valóban a diktatúra teljes kiépítését cálozza. Az egyik utolsó tégla a falban. Egy ilyen horderejű ügyben nem lehet tévedni, ha az ellenzék az utcára vonul. Nem lehet ezer emberrel tiltakozni, mert Orbán fog röhögni a markába, hogy lám, ennyien félnek tőlem, ennyire képes az ellenzék, a többi magyar akkor velem ért egyet. Egy ilyen tüntetést heteken át kellett volna előkészíteni - ahogy a törvényjavaslat is legfeljebb februárban kerülhet a Ház elé. Lett volna idő a teljes ellenzék és a civilek felsorakoztatására, az üzenetek kialakítására, a költségek megosztására, hirdetések feladására, mozgósításra. 

A MOMA most azt érte el, hogy amikor az orbáni törvény napirendre kerül, ugyanebben az ügyben - a mostani bukás után - már nemigen lehet kivinni az embereket. A hiba ugyanaz, mint amikor tavaly március 15-én a civilek előzetes egyeztetés nélkül 19 pontban népszavazást indítottak, majd jött a hiszti, hogy a pártok nem segítenek. Pedig azonnal látható volt, hogy kudarc lesz a vége. ahogy ennek az elő nem készített tüntetésnek is.

Itt a Kávézóban érdeklődve várjuk, hogy előzetes bejelentéseiknek megfelelően a Jobbik, az MSZP és az LMP milyen javaslatokkal gazdagítja Orbán terrortörvényét. Megint gazdagabbak leszünk néhány tapasztalattal.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr238310964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mármarosi Anna 2016.01.25. 12:48:24

Én azt nem értem, hogy ha az emberek valamivel egyetértenek, miért várják választott pártjuk felkérését a részvételre? Önálló akarata, véleménye itt már senkinek nincs??? Ha a párt azt mondja tüntessünk, akkor tüntetünk, ha nem mondja akkor nem? Egyre inkább beigazolódik, hogy óriási hiba van a fejekben! Zombik minden oldalon! A legjobb tüntetések spontán szerveződnek, mert az emberek valóban felháborodnak valami miatt, tüntetnek, de nem pártok, hanem saját lelkiismeretük utasítására! Bokros eszerint cselekedett szerintem...

lavór 2016.01.25. 12:51:19

A legnagyobb baj z volt, hogy nem 100000-en tiltakoztak.

Zsuzsanna Heltai 2016.01.25. 13:07:47

Most nem értek egyet a cikkíróval. A következők miatt: 1, ha Bokros/MoMa volt aki elsőként reagált és szervezett,akkor hozzá kell csatlakozni! 2, miért nem a DK volt a kezdeményező? 3, ilyen fontos ügyben a célt kell nézni, és gyorsan reagálni,biztosan többen lettünk volna, ha a DK is beszáll. ÉS AMI A LEGFONTOSABB: nem a pártokat kell szidni, h ilyen-olyanok, pont olyanok mint a magyar társadalom. Miért kell az embereknek külön szólni,h TE! ébredj, elveszik az összes jogodat, korlátozzák a szabadságodat, kizsigerelnek, nem veszik észre? Saját jól felfogott érdekből kell megmozdulni. nem pedig kérvényre várni!!!!

Lantos Mihály 2016.01.25. 13:37:32

Na! Pontosan erről van szó! Ha ti is nem a kávézóban ücsörögtök,hanem mondjuk kimentek a térre,akkor jogosan kritizálhatnál bármit és akár kit is! De így? Az egész ellenzékkel ez a legnagyobb baj,hogy mindenki azt várja,hogy majd a másik kikaparja a gesztenyét az ő számára is,elég ha csak a "kávézóból figyeljük az eseményeket!

nnnnnnnn 2016.01.25. 13:44:31

műbalhé a köbön. semmi más nem lesz a törvényben mint az eu-s szabvány. lehet hazaballagni.

Ferenc Somodi 2016.01.25. 13:46:32

Én sem értek egyet a cikk írójával. Nem fanyalogni kell hanem odaállni melléjük és legalább a megjelenésükkel demonstrálni kell. Megint azon nyammognak hogy ki volt a szervező. Amikor Bokros az EU-ban együtt ült Kacsynszki pártjával, még szó sem volt ezekről az Orbánnal egyetértő elvekről. Nem a kávéházból kell megvárni hogy hányan lesznek jelen. Tételezzük fel hogy elment volna 10000 ember akkor előbújtak volna a jó meleg helyről.

Európa Kávézó · http://europakavezo.blog.hu/ 2016.01.25. 14:02:47

Somodi úr téved. Kaczynski ugyanaz volt, mint most...

micsoda? 2016.01.25. 14:26:48

@Mármarosi Anna: Igen spontán szerveződnek, de akkor is kell aki vezessen. Jó példa a fekete ruhás nővér, akit szépen cserben hagytak azok, akikért vállalta a vezetést. Vagy együtt söprögettek volna, vagy dobták volna össze a bírságot.

Tényleg sok nyugdíjas látható a tüntetésen. Csak azt nem értem, hogy Bokros Lajos hívására is mentek. Hiszen az ő véleménye hozzájárult a nyugdíjasok 13. nyugdíjának a megszüntetéséhez. Nem ártana erre is gondolni, T. szimpatizánsok.

Netuddki. 2016.01.25. 14:34:51

Osztánek ott a kávéházban csak kibickedtetek, vagy ki is mentetek? Vagy csak fideszes megfigyelői minőségben kávéztatok?

Mellesleg az lmp összehívta a kérdésben az összes pártot. Igen, a lobbikot is. Illene tudni, csak szólok...

DFK 2016.01.25. 15:17:40

S még ezek szeretnének kormányozni....

Köldök_szösz 2016.01.25. 15:20:59

Kicsit zavar néha hogy már sehol nem árulják a turbó rágót.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.01.25. 15:46:37

Igazi spontán tüntetés majd nyáron várható, amikor a Vezér "Na ugye?" válogatottja három vereséggel a kertek alatt hazakullog az EB-ről... Akkor majd be lehet vezetni a terrorveszélyes szükségállapotot.
Akinek van esze, az abban az időben külföldre megy nyaralni. ;-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.01.25. 15:51:32

Szerintem meg tökmindegy, hogy ki hirdet meg egy ilyen tiltakozást, nem az számít, hanem az ügy, amiről szó van. Épp ezért a pártoktól és szervezőtől függetlenül is ott kellett volna lennie tízezreknek. Az csak titeket minősít, hogy inkább fikáztok, csak mert nem a Ferinek jutott előbb az eszébe, és még szót sem kapott.

Girhes Joe 2016.01.25. 16:41:33

A tüntetők száma egyetlen dolgot mutatott meg, immár sokadjára: ennyien veszik komolyan a sirámokat, miszerint demokrácialebontás van, meg korrupció, meg szegénység. Mert ha tényleg ezek lennének, már százezrek mentek volna az utcára, mint 1956-ban.

andrásúr 2016.01.25. 17:22:23

@lavór: A legnagyobb baj az, hogy még vannak bokros- félék !

Pikk 2016.01.25. 17:23:25

A tüntetések hatásfoka jelenleg a nulla felé közelít. Bokros megpróbálta és a stábjával beleállt az általatok is előkészített hitelrontásba. Nem lehet a kibic szerepét felvállalni akkor sem ha a partner nem ideális megoldást választ a demokráciáért vívott kűzdelemben. Ez sajnos a mi szerunk többek között a dk "taktikusaié"

andrásúr 2016.01.25. 17:26:45

@Zsuzsanna Heltai: " Zsuzsanna és a vének... ! "

lavór 2016.01.25. 17:26:51

@andrásúr:

Ja, lásd Pozsgay-féléket...

manager2008 2016.01.25. 17:56:24

Nincs itt semmi látnivaló, Hitlerrel is egyetértett a német nép, szarrá is bombázták az egész országot és meghalt 4-5 millió német, (+ sok millió más nemzetiségű) megerőszakoltak egy millió német nőt, és alakult egy pici gazdasági kár is. Levonták a tanulságot? Lehet. Mi nem nagyon.. Csak most akinek ez a móka nem tetszik, az nem tüntet, hanem elmegy innen a francba. A többi meg énekelheti a székely himnuszt, amig meg nem fagy, és el nem fogy a csirkefarhát, de drukkolni még kimehet a stadionba, és ihat egy 90 Ft-os 3% -os sörnek látszó dobozos vizet. Még mindig jobb mint a szőnyegbombázás. A menetdal verseny még hátravan :)

pragmatika2 2016.01.25. 18:11:44

Nem lehet ezer emberrel tiltakozni, mert Orbán fog röhögni a markába, hogy lám, ennyien félnek tőlem, ennyire képes az ellenzék, a többi magyar akkor velem ért egyet.

Miért voltak 1000-en ?

Ha a DK meg a szocik is ott vannak akkor meg lettek volna 5000-en ?
Q.vára nem érdekel senkit az ilyen műbalhé.

kvadrillio 2016.01.25. 18:20:18

remélem ezt a 6 sárgataxist villámgyorsan kiengedik !
FELFOKOZOTT IDEGÁLLAPOTBAN TETTÉK, AMIT TETTEK !
ÉN IS EZT TETTEM VOLNA, HA VESZÉLYBEN A MEGÉLHETÉSEM !!!!!

JKAJJJJJ....!!! INNEN IS KITILTOTTAK !!!!!!!!
AZ IGAZSÁG FÁÁÁÁÁJJJJJ !!!!! :o))))))))))))))))))))IFL...EZ MIJAFASZ ??? :o)))))

kvadrillio 2016.01.25. 18:26:16

A CEU vezérigazgatója lett Bokros Lajos
2006. január 19. csütörtök 06:35:00
Információ
A cikkek nyomtatása csak regisztrált felhasználóink számára lehetséges. Amennyiben Ön már regisztrált, lépjen be a szolgáltatás eléréséhez!
nyomtatáse-mail küldésAjánlom facebook-ontweet on twitterCikk betűméretének csökkentése

2005 december elsejével határozatlan időre Bokros Lajost nevezték ki a Közép-Európai Egyetem (CEU) vezérigazgatójává.

A közlemény emlékeztet arra, hogy Bokros Lajos már korábban is fontos és felelős pozíciót töltött be az egyetemen: vezető alelnökként tevékenykedett, valamint tanított a Közpolitikai programban és a Közgazdasági tanszéken. A közelmúltban több más funkció mellett a Világbanknál igazgatói pozíciót töltött be, illetve 1995 és 1996-ban Magyarország pénzügyminisztere volt.

Bokros Lajos vezérigazgatóként felelősséget vállal a CEU eredményes működéséért minden, a tudományos vezetésen kívüli területen. Emellett megtartja vezető alelnöki tisztségét, és továbbra is tanít a Közpolitikai programban és a Közgazdasági tanszéken.

BOKROS BÁCSI EGY DÚSGAZDAG BANKÁR BÁCSI !
MIT IS AKAR Ő ?????????

kvadrillio 2016.01.25. 18:29:47

AZ MSZP A LEGERŐSEBB PÁRT ! CSAK DIREKT FELSZALÁMIZTÁK, HOGY SZÓRÓDJANAK A SZAVAZATOK ! A FIDESZT HA LEVÁLASZTANÁK A KDNP-RŐL, EGYMAGÁBAN PÖCS PÁRT ,MARADNA ! :o)))

ulpius66 2016.01.25. 19:27:12

Kedves Kéváház!

Én bírom a vicceket!!!!!!!!

"De akad is itt más probléma is. Amire Orbán készül, valóban a diktatúra teljes kiépítését cálozza. Az egyik utolsó tégla a falban. Egy ilyen horderejű ügyben nem lehet tévedni, ha az ellenzék az utcára vonul."""

Haahaaaahaaaaa..........." a diktatúra teljes kiépítését cálozza."

Kávézó!

Az egy iciri-piciri körülmény még véletlenül se zavarjon, hogy az Alaptörvényben beiktatandó új cikkek, a német, francia, osztrák, stb Alkotmányban lefektetett paragrafusok megfelelői (gyakorlatilag szóról szóra ötrténő fordítások) és ugye a németeknél, meg az osztrákoknál, meg a franciáknál nincs diktatúra???

Javíts ki ha ezek az országokban is tombol a fasiszta diktatúra!
(azt viszont teljességgel el tudom fogadni, hogy mindössze az a bajotok, hogy még mindig a patás van hatalmon...gondolom, ha a ballibsik lennének hatalmon akkor pl. a Kávéháznak, de még a Bokros uramnak se volna semmi kifogása a módosítás ellen..)

fifibá55 2016.01.25. 19:45:49

Az internetadó elleni megmozdulás jól mutatta, hogy ha valamit nagyon nem szeretne (tűrne) a lakosság aktívabb része, nem rest tenni is ellene. A tegnapi részvétel és egyéb reakciók szerint itt és most nem ez a helyzet. És nem biztos, hogy azért, mert nem éri fel ésszel, miről van szó, hanem mert lehet, egyszerűen nem egyezik a véleménye a helyzetet/tervet drámainak minősítőkkel. Ez persze még változhat, meglátjuk.

Ilia 2016.01.25. 19:50:25

Egy kávézóban "aggódni", kajánul ellendrukkerkedni? Ez összefér a DK moráljával? Ha igen, legalább egy kicsit szégyelljék magukat! Bokros levelet írt minden pártnak, kérte csatlakozásukat. Vagy az volt a baj, hogy egyúttal nem ajánlotta fel az összes szónoklati lehetőséget? Én jó képességűnek tartom a pártelnöküket, sok mindenért becsülöm, de úgy látszik, igaz, amit oly sokszor olvastam róla: ha nem övé az egész színpad, a show, akkor kisebb szerepet már nem is vállal. A cikkíró arra a konklúzióra jut, hogy a vasárnapi tüntetés többet ártott az ellenzéknek, mint használt. Na és ez a cikk?...

kvadrillio 2016.01.25. 20:40:41

Holokauszt emlékhét kezdődik
HOLO-SZINDRÓMA !!! EZ EGY GYÓGYÍTHATATLAN KÓÓÓÓR ! CSAK ZSIDÓKAT TÁMAD MEG ! :ol)))))
Magyar Alíz

2016. január 25. 10:18
WASHINGTON, 9:54

Ezen a héten az ENSZ emlékezik meg a holokausztról.

Négynapos rendezvénysorozattal emlékeznek New Yorkban a holokauszt áldozataira. Kiállításokkal, koncertekkel, konferenciákkal és emlékülésekkel várják a megemlékezőket. Az egyik megemlékezésen pedig Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai ügyekért felelős államtitkára is részt vesz.

Hétfőn és kedden:

a holokauszt és emberi méltóságról nyitnak kiállítást.

Szerdán:

az ENSZ holokauszt-emléknapjának ünnepsége lesz.

Csütörtökön:

egy nemzetközi konferencia lesz a holokauszt oktatásának jövőjéről.

(MTI)

nu pagagyí 2016.01.25. 20:41:15

Tiszteletet érdemel mindenki, aki tesz valamit ez ellen a rendszer ellen. Ha a fanyalgó jobbat tud, lássuk! Engem nem zavarna, ha naponta lennének tüntetések, szervezze akárki. Ez ellen a sunyi maffia ellen csak radikálisan érdemes fellépni. A tüntetés csak egy eszköz, a polgári engedetlenségtől a lopott vagyonok jelképes lefoglalásáig széles a skála. Mindenki a maga módján tegyen valamit, ne a másikon fanyalogjon. Remélem nem csicskaként akarja itt a nép eltölteni a következő 10-20 évet. Vissza kell szerezni az egyént megillető szabadságjogokat, meg kell tanítani a politikusokat, hogy feladatuk a polgárok szolgálata, nem pedig az uralkodás és főleg nem a közvagyon lenyúlása.

kvadrillio 2016.01.25. 20:42:15

AZ ÉÉÉÉSZ MEGÁLLL ! PONTOSAN ÚGY NYOPMJÁK EZT A HOLO-MÍTOSZT, MINT A SAULFIJÁT NYOMTÁK ELŐRE A VILÁGBAHHH ! :)

Bontson zászlót az összefogás! 2016.01.25. 22:40:28

@manager2008: jujjuj hitler hitler hitler hitler hitler hitler hitler hitler hitler hitler hitler hitler náci náci náci náci náci náci náci náci náci náci náci náci veszély veszély veszély fasizmus fasizmus fasizmus

MTA rendes tagja 2016.01.25. 22:46:35

" Bokros ettől még kiváló közgazdász"

HAZUDSZ.

MTA rendes tagja 2016.01.25. 22:48:56

@manager2008: Majdnem mindenki náci, ez van. Akinek nem teszik, nyithat bécsben kávézót.

kvadrillio 2016.01.25. 22:57:43

ORBÁN BÁCSI MEGSZÜNTETTE A MEZŐGAZDASÁGI TERMELÉST ??? PARASZTLÁZADÁS LESZ EBBŐL !!!!! CSATLAKOZOM !!!!
Gátlástalan zsákmányszerzők

Ángyán József úgy véli, Magyarországon azzal kellett és kell ma is szembesülnünk, hogy az államhatalom immár két-három évtizede a gátlástalan zsákmányszerző érdekcsoportok fogságában van, azok igényeit látszik kiszolgálni. Az állam által támogatott spekulatív földszerzés is e magánvagyon-gyarapítást szolgálja. A professzor véleménye szerint a föld olyan nyereséget ígér, amely már eléri a nagy tőkeérdekeltségek ingerküszöbét. A hazai 0,5–3 millió forintos hektáronkénti szántóárak és a hektáronkénti 10–25 millió forintos nyugat-európai szántóföldárbeli különbségek a piacliberalizáció kézzelfogható közelségében elképesztő extraprofit ígéretét hordozzák.

A nemzeti földvagyonból az állam tulajdonában ma még mintegy 2,15 millió hektár terület van, amely 1,7 millió hektár termőterületből (500 ezer hektár mezőgazdasági és 1,2 millió hektár erdőterületből), továbbá 450 ezer hektár művelés alól kivett – például természetvédelmi, honvédelmi és egyéb – területből tevődik össze. Az összesen 1,7 millió hektár állami tulajdonban lévő mező- és erdőgazdasági terület az ország termőterületének 23 százaléka. A kormány – emlékeztet a professzor – 2015-ben úgy döntött, hogy az év végéig dobra veri a tulajdonában lévő mezőgazdasági területek túlnyomó többségét. Ráadásul az így befolyó pénzt nem szándékozik egyértelműen termőföldvásárlásra fordítani.

Az állami földek „értékesítéséről” hozott döntéssel az ország vezetése Ángyán József szerint „súlyos határkőhöz” érkezett. A lépés ugyanis nem minősíthető másként, mint közös nemzeti vagyonunk stratégiai, nemzetbiztonsági jelentőségű maradékának, a közös földvagyonunknak erkölcstelen dobra verése, a közjó helyett a magánérdekek érvényesítését.

kvadrillio 2016.01.25. 23:03:37

állam = orbán viktor.
Az állam feladatai

Az állam feladata a közjó szolgálata. Ennek megvalósításakor egyféle kiegyenlítő szerepet is betölt, amikor az egyes csoportok érdekeit védve az erkölcs és az igazságosság talaján a közjóra törekszik.

Stabilizálás:

a gazdaság működőképességének fenntartása

közintézmények fenntartása: a gazdaság vagy piac számára fontos, de az államon kívül más nem tudja vagy nem akarja működtetni

közüzemi hálózat (áram, vízellátás stb.)
tömegközlekedés

pénzügyi szabályozás (például infláció ellenőrzése)

társadalmi rend fenntartása, törvényekkel és rendfenntartó szervekkel (bíróság, rendőrség)

állampolgári jogok biztosítása, pl.:

az élethez való jog
a tulajdon védelmének biztosítása
a munkához való jog

Elosztás: társadalmi működés és fejlődés biztosítása, méltányossági juttatások a rászorulóknak

feladatok bevételi forrásainak biztosítása (adók, illetékek és járulékok)
a közoktatásügyi rendszer biztosítása
a közegészségügyi rendszer biztosítása
a szociális segélyezés

munkanélküli segély
nyugdíj

Külső védelem biztosítása: hadsereg

kvadrillio 2016.01.25. 23:04:19

állam = orbán viktor.
Az állam feladatai

Az állam feladata a közjó szolgálata. Ennek megvalósításakor egyféle kiegyenlítő szerepet is betölt, amikor az egyes csoportok érdekeit védve az erkölcs és az igazságosság talaján a közjóra törekszik.

Stabilizálás:

a gazdaság működőképességének fenntartása

közintézmények fenntartása: a gazdaság vagy piac számára fontos, de az államon kívül más nem tudja vagy nem akarja működtetni

közüzemi hálózat (áram, vízellátás stb.)
tömegközlekedés

pénzügyi szabályozás (például infláció ellenőrzése)

társadalmi rend fenntartása, törvényekkel és rendfenntartó szervekkel (bíróság, rendőrség)

állampolgári jogok biztosítása, pl.:

az élethez való jog
a tulajdon védelmének biztosítása
a munkához való jog

Elosztás: társadalmi működés és fejlődés biztosítása, méltányossági juttatások a rászorulóknak

feladatok bevételi forrásainak biztosítása (adók, illetékek és járulékok)
a közoktatásügyi rendszer biztosítása
a közegészségügyi rendszer biztosítása
a szociális segélyezés

munkanélküli segély
nyugdíj

Külső védelem biztosítása: hadsereg

kvadrillio 2016.01.25. 23:05:40

AZ ÁLLAM ÉN VAGYOK ! MONDTA ORBÁN VIKTOR ÉS ELAJÁNDÉKOZTA MAGYARORSZÁG FÖLDJÉT A HŰBÉRESEINEK !!!!

kvadrillio 2016.01.25. 23:17:08

MAGYARORSZÁGON ÉRVÉNYESÜL AZ ÉLETHEZ VALÓ JOG !

76-an fagytak meg október óta
Index
2015.01.13. 07:17

Magyarországon 11 nap alatt 31-en fagytak meg, és ezzel 76-ra emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma október eleje óta, írja a Magyar Szociális Fórum.

Október eleje és december 28. között 45-en, a december 29. és január 8. között eltelt 11 napban pedig 31-en szenvedtek fagyhalált. A legújabb 31 áldozat közül 14-en saját fűtetlen otthonukban hűltek ki, a szabad ég alatt tízen hunytak el, kórházba szállításuk közben, illetve utána pedig heten haltak meg, mert már nem tudtak rajtuk segíteni. A 31 megfagyott ember közül a legfiatalabb 41 éves, a legidősebb pedig 92 éves volt. Hét nő volt köztük.

A 2014. október eleje és 2015. január 8. között bekövetkezett rendkívüli kihűléses haláleset 76 áldozata közül 34-en a szabad ég alatt haltak meg, 26-an saját fűtetlen otthonukban, 16-an pedig kórházba szállításuk közben, illetve kórházba érkezésük után. Az elhunytak közül 13-an nők. A 76 megfagyott személy közül a legfiatalabb 36 éves volt, a legidősebb pedig 92.

kvadrillio 2016.01.25. 23:27:55

AZ ÁLLAM = ORBÁN VIKTOR... A KÖZJÓT SZOLGÁLJA !
EZÉRT A VEZETŐK BÉRÉT HAVI 2 MILLIÓRÓL , HAVI 5-6 MILLIÓRA EMELTE !
A közel tízmilliós magyar lakosságból 2 millióan szenvednek legalább 4 alapvető tételből hiányt, 9 tétel jellemzi a szegénység valamilyen formáját, például ilyen a hús rendszeres hiánya, a mosógép vagy a televízió hiánya is. A váratlan kiadásokra csak nagyon kevesen vannak felkészülve, mindössze a lakosság 30 százaléka rendelkezik ilyen jellegű tartalékkal. A lakosság 15 százaléka nem éri el a mediánjövedelem 60 százalékát, azaz egyértelműen szegénynek tekinthetők és gyakorlatilag nincsenek jobb helyzetben, mintha segélyből élnének, azaz a közmunka ellenére nem tudtak jobb helyzetbe kerülni, a kormány ígérete ellenére.

Különböző jövedelmi szinteken másképp gondolkodnak a szükséges és a jó jövedelmekről. A 26 ezer forintból élők jónak a 103 ezer forintos jövedelmet tekintik, szűkösen viszont kijönnének havonta 55 ezer forintból is. Általános kép, hogy egyik jövedelmi tized sem tartja jónak jövedelmét, a második leggazdagabb szinten közelít meg a legjobban a jónak számító jövedelem a valós összeget. Ezen a szinten átlagosan 134 ezer forintból élnek, azonban 189 ezret tartanának jónak, de az általuk meghatározott átlagos jövedelem is 142 ezer forint. A leggazdagabb egymillió átlagosan 220 ezer forintot keres, és a havi 96 ezer forintot is nagyon szűkösnek élnék meg, jónak 233 ezer forintot tartanának, ami szintén magasabb a valós jövedelmüknél.

Noha a gazdagabbak körében csak mérsékeltebb, 3 százalékos volt a nettó jövedelem növekedése, azonban sokkal többet vihettek haza az ország 90 százalékához képest, így közel 6000 forinttal több jut egy főre, mint tavaly. Ennek köszönhetően tovább nőtt a társadalmi olló a különböző csoportok között, az egykulcsos adó – néhány kedvezménnyel kiegészítve – úgy látszik nem valósítja meg hiánytalanul a terhek méltányos elosztást.

medium size devil 2016.01.25. 23:59:16

@kvadrillio: Bokros nem bankar (es ha az lenne akkor mi lenne??), a CEU az egy maszek egyetem, te meg elkussolhatnal mar a budosszaju nyomorult kurva anyadba.

Alick 2016.01.26. 00:41:04

@MTA rendes tagja: " Bokros ettől még kiváló közgazdász"

Vajon most milyen szervezetből fog kiválni..? :)

Voyager10 2016.01.26. 01:07:10

@kvadrillio: Ja és az időjárás előrejelzés szerint csapadék is várható aznap, továbbá 31° (Gyk. Fahrenheit) Ennek mi a picsa köze van ehhez a cikkhez?!

Bárdos Lilla 2016.01.26. 01:12:00

Az alkotmánymódosítás korlátlan hatalommal ruházná fe orbánt, bármilyen ürüggyel, az ez elleni tiltakozás sikeres volt több ezer résztvevővel:

www.youtube.com/watch?v=UAyCgMjJZwM

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.26. 05:43:22

A hataloméhes balliba Megbokrosodott még a hagyományos ballibáknak is gáz.

nu pagagyí 2016.01.26. 07:11:58

@Girhes Joe: Ki kell ábrándítsalak. Rákosi helyzete már 53-ban megrendült, a nép csak ezt követően bátorodott fel, még véletlenül sem akkor, amikor a diktatúra a legvéresebb időszakát élte. Most is ez a helyzet, a nép kussol. Pedig bátorság most kell a szóláshoz, amikor tétje is van, mert simán tönkre tehetik és teszik azt, aki nyíltan szembeszegül a hatalmat kisajátító gátlástalan politikai maffiával.

midnight coder 2016.01.26. 07:58:01

@nu pagagyí: Azért 56 október 20-án Rákosiék simán kivégezték volna ezeket a tüntetőket.

medium size devil 2016.01.26. 08:02:44

Valoban nem volt rendorterror 2006-ban. SAJNOS!

kvadrillio 2016.01.26. 19:55:04

medium size devil...mivaaaan! A CALICIVÍRUS BETÁMADTA A POFÁDAT ÉS AZÓTA EGYFOLYTÁBAN FOSOL A SZÁDON ????? KABJÁÁÁ BE EGY PÁR SZÉNTABLETTÁT OCCT NE NYELD LE, HÁTHA ELÁLL !!! :o)))))
ÉS AKKOR POFÁZZ, AMIKOR ITT VAGYOK, ERT AKKOR TELIBE RÚGOM A POFÁD PÁROSLÁBBAL TE DEBIL-DEVILKE !!! :o)))))

kvadrillio 2016.01.26. 19:58:04

Voyager10.....Te azt gondolod, hogy van bennem hajlam, hogy megtanítsalak gondolkodni ??? :O))))))))
süti beállítások módosítása