Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Konrád és Jakupcsek

2015. december 22. - Európa Kávézó

A két eset nagyon más, de mindkét közszereplő különös mondatokat mondott. Ráadásul ezek a mondatok nagyjából leírnak egy viszonyt a rendszerhez, amelyben élünk. Innen, a kávézóból nézve az író és a tévés műsorvezető is félreérti a helyzetet.

merkel1.jpg

Konrád György azt mondta, hogy a New York Times-nek, hogy bizony, Orbánnak volt igaza menekültügyben és nem a német kancellárnak. Ezalatt azt értette, hogy a magyar miniszterelnök bölcsen a határok lezárása mellett döntött, ellenben az Unió nem talált megoldást a problémára. Nos, az Unió hajója bizony lassan fordul. Ilyen az, amikor közösen kell meghozni döntéseket, ráadásul vannak renitensek, akik más érdekektől vezérelve kivonják magukat a közös döntés felelőssége alól. Ha például Orbán és a magyargyűlölő szlovák Fico nem kötözködne, vagy a lengyelek nem sodródnának polgáháború felé - Lech Walesa szíves közlése - talán Merkelnek is könnyebb dolga lenne a megfelelő döntések előkészítéséhez és elfogadtatásához - mondjuk erős francia támogatással. Európa pedig a menekültügyet meg fogja oldani, lehet, hogy Orbán - és Magyarország nélkül. De ránk nézve kellemetlen következményekkel. Nem véletlenül választották több világlapnál is Angela Merkelt az év emberévé.

Az sem érthető, hogy Konrád akkor most a határnál történt rendőri atrocitást is támogatja-e, meg az embertelen törvényeket is? Ráadásul a kerítés hosszútávon nem old meg semmit. Orbán Európában elszigetelődött, egyre erősebb a gyanú, hogy Orbán Paks, és ki tudja milyen más ügyletek miatt is az oroszok emberévé vált.

És akkor arról még nem is szóltunk, hogy egy diktátornak soha nem lehet igaza egy európai léptékű demokratával szemben. Liberális író pedig végképp nem is mondhat ilyet. Konrád mondataiért azért is kár, mert Orbán rendszerét erősíti.

Jakupcsek Gabriella is Orbán rendszerét erősítette MTV-s szerepvállalásával. Most megrendülten nyilatkozik, hogy nem is érti, hogy kirúgták - még 130 mást is - hiszen a Ridkült milyen sokan nézték, meg csapatkapitány is volt a Magyarország, szeretlek! című vetélkedőben. Miközben, persze, megértjük, hogy aggódik, hiszen elvesztette az állását és manapság a sajtó világában nem könnyű elhelyezkedni. De Jakupcsek is szem lett a láncban. A hírhazug tévében dolgozott - ha nem is híreket hamisított. Az adófizetők pénzén nyolcvan milliárdért nem kap helyet az ellenzék, megszűnt a "köztévében" a kormánykritika. És ha nagy néha mégis szót kap ellenzéki párt, akkor is szinter kizárólag negatív környezetben. Az az igazság, hogy még Retikül-szinten sem illik az orbántévében dolgozni.

Konrád és Jakupcsek áldozat lenne? Konrád nem érti, hogy demokrata soha egyetlen megértő mondatot sem mondhat Orbánról? Ráadásul Orbánnak még igaza sincs menekültügyben... Jakupcsek pedig nem érti, hogy a rothadó gyümölcsök között az egészséges is megromlik?

Az efféle helyzetek miatt tud működni ez az erkölcstelen rendszer, amely egyszer nagy robajjal fog összeomlani. De ezek a mondatok még egy darabig segítik fennmaradni.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr548191128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bircaman szerkesztő maxval · http://bircahang.org 2015.12.22. 09:38:11

Konrád képes átértékelni a liberális dogmákat, mi ezzel a gond?

A.A. Cooper 2015.12.22. 09:58:26

Birkaember, tévedsz, vagy csúsztatsz. Konrád semmit sem értékel át, mindössze félreért. Tőle nem csoda, nem él Magyarországon, ráadásul egy ukrán akkor sem fogja szeretni az oroszokat, egy székely a románokat, egy zsidó az arabokat (és persze vica versa) ha azok ártatlanok és segítségre szorulnak.
Mert persze a kerítés baromság, semmire nem jó, a bevándorlás nem csökkent az EU-ba, azon belül Magyarországra pedig egyáltalán nem is volt, mint ahogyan nem volt Szerbiába sem. És a szerzőnek bizony igaza van.

hellistvan 2015.12.22. 11:09:40

@A.A. Cooper: Dehogynem él Konrád Magyarországon. Abszolút Magyarországon él, jártam is nála. Egyszerűen csak fél az iszlám fundamentalizmustól. De ettől függetlenül nincs igaza.

namargo 2015.12.22. 11:11:30

Tetszik, nem az orbáni menekültpolitika sikeres. A Merkeli AZÓTA kezd kicsit sikeresebbé válni, amióta kénytelen-nép nyomásra!- radikálisabb -mondhatnám orbáni- eszközökhöz folyamodni. A MINDEN ROSSZ AMIT ORBÁN CSINÁL MEG EGY ELFOGULT KIJELENTÉS.Mint ahogy az is, hogy minden jó, amit Merkel csinál. Nem a Konrád féle kijelentések, hanem az ilyen vakon végletes, érvek nélküli vélemények súlykolása segít tartósítani a jelenlegi helyzetet. Ja! És az ellenzék nagykéápű birkázása, lenéző nyilatkozatai. Sajnos, kísért a múlt! A baloldal hozzá van szokva, hogy csak az ő véleménye számíthat, a többi, akinek más a véleménye nem ember. Hahó! Ébresztő! Már nem az átkosban élünk!

camilló 2015.12.22. 11:11:35

@A.A. Cooper: Ti, liberálisok nem értetek semmit a világ történéséből. Éltek egy álomvilágban, de gőzötök sincs a mindennapi életről. Miért nem lehet megérteni, hogy egy teljesen más kultúrájú ember aki ráadásul, nem is akar beilleszkedni, még az együtt élésre is képtelen. Persze vannak kivételek! z ukrán népnek nincs baja az orosz néppel. Gondolom ismered au ukrán kisebbségi törvényt ugye? Az a törvény nem csak az oroszokra vonatkozik! A székely, román viszony? MIntha a székely hadosztály tette volna le a fegyvert az intervenciós román csapatok előtt, ami megágyazott a későbbi Horthy rendszernek. Az araboknál sokáig a zsidók töltötték be a pénzváltó szerepét, mert egy igazhitű csak kölcsön adhat... Valóban orbán egy rossz választ adott egy kérdésre. Távol álljon tőlem hogy csak a látszata is felmerüljön, hogy védeném viktort, de legalább mondott valamit. A hazai "ellenzék milyen választ adott?? 1. Nyissák meg a bezárt laktanyákat! (A végletekig hagyták lerobbanni, manapság sajnos max. airsoftozni jók.) 2. Nyomkövetőt a migránsokra! ( Ekkora baromságot, talán kommentálni sem kell!) 3. Engedjenek mindenkit útjára. (Az élet bebizonyította, mennyire rossz ötlet.) Utána néma csend!! Mit kellett volna tenni?? 1. Plakátkampány, Törökországban, hogy az EU-nak vannak szabályai, ha nem akarják betartani, akkor nem engedik be őket. 2. Már februárban lezárni a határt, a Honvédséggel, és aki nem az átkelőn jön, azt automatikusan visszafordítani. 3. NORMÁLIS átmeneti táborokat építeni, megfelelő infrastruktúrával, megfelelő személyzettel. Az EU-tól pénzt kérni erre, és megszervezni irányvonatokkal a továbbszállítást, elkerülendő a Keleti előtt lezajlott jeleneteket. DE mindez semmit nem ér, ha nem rendezik a helyzetet Szíriában!! Lehet jönni a szokásos dumával, hogy Asszad milyen diktátor. Én csak annyit kérdezek nagy tisztelettel, hogy Amerika barátai nem voltak azok. A teljesség igénye nélkül: Battista Kubában, Pinochet Chilében. Somoza Nicaraguában, stb. Ki dönti el, ki a diktátor és ki nem az???
Nem csak az a hazai ellenzék aki liberális!! Sőt!!! Sajnos a többiek agyon vannak hallgatva!
Jakupcsekért nem tudok könnyeket ontani, ellenben összeszorul torkom, ha azokra a bányászokra, kohászokra, gondolok, akik elveszítették a munkájukat, és mindenkire, aki a rendszerváltás kárvallottja! Sajnos ezekért az emberekért a liberálisok nem ontottak könnyeket, túlléptek az emberi sorsokon azzal, hogy ez a piac (kapitalizmus) törvénye!

namargo 2015.12.22. 11:21:56

Ja! És az, hogy a bevándorlás nem csökken az EU-ban, az pont a Merkel-félék idealizmusa miatt van. Majd ha meg lesz végre a normális külső határ őrizet, a jóval pontosabb regisztráció, mellyel kiszűrhető ki a gazdaségi bevándorló, és ki a háborús menekült, meg hogy egyáltalán ki-kicsoda valójában, MAJD akkor lesz valami változás. De, arra még várhatunk. Addig még lesznek tragédiák bőven Európában. ÉN személy szerint örülök, hogy ebből mi kimaradunk. De úgy tűnik, több ország is ki fog még ebből maradni. Én pont az érzékelem, hogy a németek meg és néhány barátjuk szigetelődik el szépen lassan ebben a kérdésben Európától.

namargo 2015.12.22. 11:29:45

Kedves camillo!
Miért lenne az Orbán védelme, ha elismerjük azt, amit jól csinál? Ettől még senki nem lesz fidesz-fan! Egyértelmű, hogy európa megoldás híján EZ VOLT AZ EGYETLEN JÁRHATÓ ÚT amit nemzeti szinten tenni lehetett a saját érdekünkben.

Netuddki. 2015.12.22. 14:42:41

Az orbán egy bűnöző, bűnöző fejjel gondolkodik, így "oldotta meg" a magyar menekültkérdést is. A Konrád meg felfoghatná ezt, vagy lesüllyed az orbán színvonalára...

Netuddki. 2015.12.22. 14:45:44

@namargo: Jól felmondod a fideszes agitprop szöveget. A nagy helyzet az, hogy nem Magyarország problémája a menekültkérdés megoldása. Az orbán is csak gumicsontnak használja, hogy elterelje a figyelmet a tolvajlásaikról.
Magyarországnak sokkal nagyobb problémája van mint a migránsok, a neve pedig orbán viktor...

wallenberg88051005 2015.12.22. 14:58:30

Már a Konrád is megmondta hogy az Orbánnak van igaza, már csak ti vagytok az utolsó néhány partizán akik nem hajlandók ezt elismerni, bezártátok magatokat a saját virtuális valóságotokba.

Kampfer 2015.12.22. 15:00:00

"Konrád György azt mondta, hogy a New York Times-nek, hogy bizony, Orbánnak volt igaza menekültügyben és nem a német kancellárnak."

Ez az ő véleménye. És még egy pármillió magyarnak és egyéb polgárnak a kontinensen. Kérdezték és elmondta. Mi ezzel a gond?

"Ezalatt azt értette, hogy a magyar miniszterelnök bölcsen a határok lezárása mellett döntött, ellenben az Unió nem talált megoldást a problémára."

Ha ezt értette alatta, akkor jó eséllyel még igaza is van. Megjegyzem, a határok nem lettek lezárva, továbbra is átjárhatóak. Oda-vissza lehet szépen kocsikázni és gyalogolni, kerékpározni is. A megfelelő feltételek megléte esetén (okmányok, jogosultság, megfelelően ellenőrzött keretek)! És ez nagyon jó is így. Az 'unijó' pedig továbbra SEM talált megoldást, elég csak a tegnapi és mai cikkeket szemezgetni picit.

"Ilyen az, amikor közösen kell meghozni döntéseket, ráadásul vannak renitensek, akik más érdekektől vezérelve kivonják magukat a közös döntés felelőssége alól."

Anno valakik így alkották meg az 'unijó' jogi keretrendszerét. Esetleg a további keretrendszert és feltételrendszert is át kellett volna gondolni (határőrizet, bűnüldözés, közös adatnyilvántartás)! De valamiért a 'buziházasság' mindig fontosabb volt!
Továbbá nem értem, miyen közös felelősségről beszélsz? Mi a közös felelősség? Egy ostoba merkel ostoba politikájának eredményét szopják meg a szlovákok, lengyelek, csehek, szlovének és magyarok is? Vagy ezzel mit akartál...?

"Ha például Orbán és a magyargyűlölő szlovák Fico nem kötözködne, vagy a lengyelek nem sodródnának polgáháború felé - Lech Walesa szíves közlése - talán Merkelnek is könnyebb dolga lenne a megfelelő döntések előkészítéséhez és elfogadtatásához..."

1. Milyen alapon kéne merkelnek szépen eldöntenie mindent...? Mi a fene ő, hogy majd őjóságossága eldönti, mi jó 'ajrópának'?
2. Az ellenvélemény és egy merkelétől teljesen eltérő akarat kinyilvánítása NEM kötekedés! Szerintem meg ez a merkel nevű képződmény kötekedik...!
3. A megfelelő döntéseket és intézkedéseket már augusztus végén, szeptember elején meghozhatta volna ez az ostoba merkel és a csipet-csapata! Ha a görögök így akarják, legyen így. Macedónoknál simán meg lehetett volna állítani ezt a sáskajárást, már hónapok óta az jöhetne csak át, akiket a fritzek akarnak!
4. Mert ha a fritzeknek kell valaki, vigyék! DE NE ÍRJÁK ELŐ senkinek sem, hogy kinek és kit kell befogadnia! EZ NEM KÖTELME, hanem saját jogkörben DÖNTÉSE mindenkinek!

"Európa pedig a menekültügyet meg fogja oldani..."

Legyen így! Ettől még ez a merkel qrvára nem egy jóságosasszony istenség, csak egy politikus. Semmi több. Arról meg majd döntsenek a németek, hogy hogyan is oldott meg dolgokat!

"És akkor arról még nem is szóltunk, hogy egy diktátornak soha nem lehet igaza egy európai léptékű demokratával szemben."

Jobb is lett volna, hogy ha nem is szólsz, mert síkostobaság, amit írtál! Az igazságot nem az határozza meg, hogy ki mondta...! Azért, mert ez a merkel egy demokrata (hm... kitől is kapott felhatalmazást egy ilyen léptékű és nemzetközi importra...?), attól még simán mondhat oltári hülyeségeket! Mond is! Ahogy az orbán is mond hülyeségeket és hazugságokat is. A migránskérdésben spec. sokkal értelmesebb, mint ez a merkel...!

"Jakupcsek Gabriella is Orbán rendszerét erősítette MTV-s szerepvállalásával."

Ez pedig egy szemét és gusztustalan kijelentés volt, ráadásul eszement hazugság is! A maga munkáját az eredmények alapján elég jó színvonalon végezte és dolgozott egy közmédiánál. Nem emlékszem rá, hogy bármilyen vállalhatatlan kijelentése, cselekedete volt! Nem is nagyon értem, miért kellett kitenni, a jelek szerint szakmai indoka sem volt... Hülye döntés valakik részéről!

"Konrád és Jakupcsek áldozat lenne?"

A konrád miért lenne az? Kérdezték és elmondta, mit gondol. Legfeljebb ez neked nem tetszik. Na és? Ha majd téged kérdeznek, akkor elmondod te is, mit akarsz! A Jakupcseket jeleneg inkább áldozatnak gondolom, tényleg nem látok semmi indokot ok nélkül kitenni a munkájukat jól végző embereket (rendőrt, tanárt, köztisztviselőt, orvost is akár)!
Kamp.

wallenberg88051005 2015.12.22. 15:01:56

@A.A. Cooper:

1. A határkerítést elsőként Toroczkai László a Jobbik ásotthalmi polgármestere követelte még 2014 végén.

2. A Fidesz akkor még lehurrogta.

3. Az Orbán csak fél év késlekedéssel kezdte el építeni a kerítést, azalatt a fél év késlekedés alatt többszázezer népvándorló özönlött be az országba.

4. Konrád most elismerte hogy a Jobbiknak volt igaza, amikor elsőként követelte a határkerítést.

Advanced Flight 2015.12.22. 15:06:22

A poszt írója teljesen hülye???

Jolka40 2015.12.22. 15:12:46

@wallenberg88051005: "többszázezer népvándorló özönlött be az országba." Meg ki is áramlott. Ami az igazi gáz, hogy még ők sem akartak nálunk maradni.

Philip F. Queeg 2015.12.22. 15:25:54

@Jolka40:

De nem kell aggódnod, mert előbb-utóbb arra köteleznek minket az EU vezetői, akiknek mindig igazuk van, hogy befogadjunk belőlük pár tízezret.
Tehát fel a fejjel, nemsokára itt lesznek a várt bevándorlóid és megnyugodhat sértett demokrata lelked.

BillEvans 2015.12.22. 15:50:26

@Jolka40: ... ahogy mostanság már nem szívesen maradnak Finnországban sem, Hollandiában sem várják őket tárt karokkal és a svájciak is készülődnek a visszatartásukra, valamint ha dánok majd majd a 400 euró fölötti értékű személyes tárgyaiktól is "megfosztják" őket, akkor ott se fognak sokan hosszú távú letelepedési terveget szövögetni. És lassan csak így tovább a többi országban is. Egyébként a keleti blokk országaiba valamiért sehova sem akartak "halálfélelmükben" bemenekülni, amiből gyanítható, hogy ezt a "menekült" kitételt is újra kellene értelmezni, mert a "gazdasági bevándorló" közel mindegyikükre igaz meghatározás, míg a menekült ennek csak egy töredék részére.

Máskülönben a poszt írója valszeg ELFOGULATLAN, igazi demokrata amikor így argumentál: "...demokrata soha egyetlen megértő mondatot sem mondhat Orbánról..." Ha még sokáig megmarad ez a hozzáállás, akkor Orbánnak sincs félnivalója, mert ebből látszik, hogy amíg az ellenzékének ilyen intellektusú a támogatottsága, addig valójában nincs érdemi alternatívája. Ha valaki ilyen mentalitással magát demokratának tartja, akkor ebből én is - és még elég sokan - inkább kimaradnánk.

righthook 2015.12.22. 16:19:39

Teljesen hülye vagy, blogíró. De valószínűleg te ezt nem veszed észre.

righthook 2015.12.22. 16:22:09

@hellistvan: Konrád leginkább Hegymagason él. Nem egyszer látom a környéken. Szerintem meg pont igaza van.

righthook 2015.12.22. 16:24:05

Az utolsó 15 év magyar politikája egyetlen örömteli eseményt szült: eltűnt az SZDSZ. Sajnos a cikkíró oda tartozik. Szép lassan majd ő is eltűnik.

righthook 2015.12.22. 16:25:26

Ja, és még annyit ajánlanék a csőlátású blogoló figyelmébe: Hitler is volt az év embere.

Móg 2015.12.22. 16:41:00

Az orbáni megoldás két részből áll.
1.Magyarország egyetlen bevándorlót sem fogad be.Aki bejön,bárhogy,visszatoloncolja.
2.Ő az Unió bevándorlással kapcsolatos fórumain csak megfigyelőként vesz részt.
Magyarország az egyetlen tag amely,nemhogy egyetlen uniós szabályt nem fogad el,még tárgyalni sem hajlandó az ügyről.

poor 2015.12.22. 16:44:39

@righthook:
Ezzel ara célzol hogy orbán haverod is az év embere lenne?

poor 2015.12.22. 16:47:00

@righthook:
Az igazi megtisztulás az lesz ha a fidesz rablóbanda tűnik el.

Kampfer 2015.12.22. 17:05:49

@Móg: Az, hogy a ránk erőltetett faszságaikra végre mondjunk áment, erről győzködnek folyamatosan, az nem tárgyalás! Amit ez a merkel és ez a steinmeyer féle lények csinálnak, az nem konszenzuson alapuló együttműködés, sem tárgyalás! Közönséges zsarolás és a saját ostobaságuk elkenése a mások kárára! Ebben a tekintetben nemhogy tárgyalnunk, de még beszégetni is teljesen felesleges velük! Mennek hozzájuk a migráncsaik, teljesedjék be a szerelem...! Ne mi legyünk az akadálya, de az útvonala sem!

@Jolka40: Igen, persze. Már kifejtetted, mennyire sajnálod, hogy nem marad itt ez a sok 'szegíny' buckalakó! Most aztán már tényleg világvége van! Biztos a svédek is és a finnek is mocskos nácik, meg mindenféle rasszsták és intoleráns barmok, mert már onnan is menni akarnak! Nem is beszélve a merkelhívő németekről, ahol már nem elég jó a koszt, nem elég jó az időjárás, nem elég jó a tornacsarnok és nem elég jó a péz'! És akkor mi legyen a 'belgákkal'...? Vagy csak mi vagyunk genyók?
Kamp.

kheiron 2015.12.22. 17:15:04

Konrád már nyáron is egyetértett egy akkori interjúban a határok lezárásával, semmi újdonság nincs a mostani nyilatkozatában.

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2015.12.22. 17:47:57

tehát az igazi demokraták szerint konrád úr náci??

felirat 2015.12.22. 18:56:32

@bircaman szerkesztő maxval: Ez nem "liberális dogma". Attól, hogy az unió schengeni határain természetesen ellenőrizni kell az áthaladókat, attól még a menekültek (szűrés utáni) befogadása humanitárius, emberi cselekedet. Ahogy azt például Anglia vagy Kanada teszi-tervezi.

♔bаtyu♔ 2015.12.22. 19:23:37

Persze, a takarítónő aTV-ben is Orbán rendszerét erősítette. Jakupcseknek még csak nem is politikai műsora volt, bár nyilván neked elég, hogy az MTV-nek dolgozott, már Orbán rendszerét erősíti.

Konrád pedig azért mondta azt amit mondott, mert előbb nem ostoba és csak utána libsi.

♔bаtyu♔ 2015.12.22. 19:24:23

@Móg: Mit gondolsz, miért tartjuk. Ezért. (is).

♔bаtyu♔ 2015.12.22. 19:28:40

@Philip F. Queeg: Az EU vezetői nem kötelezhetnek semmire. Ha így lenne, a szlovákok és a csehek már rég megszüntették volna a Benes dekrétumok hatályát, amelyek németeket is érintenek.

Merkel és az osztrákok próbálnak megszabadulni azoktól, akik integrációs programjaikba nem férnek bele, bűnözők, nagyon sötétek, betegek.

Dugovics Tifusz 2015.12.22. 19:32:07

Jakupcseket senki meg sem említi ! :D

Kampfer 2015.12.22. 19:32:30

@felirat: Talán azt értheti 'liberális dogma' alatt, hogy ezek a migránsok menekültek. (Bár nem tisztem más helyett érvelni!) Ami a humanitárius, emberi segítséget illeti, szerintem ebben nincs is vita köztünk. Már hónapokkal korábban írtam, hogy azt én is támogatandónak (sőt, szükségesnek) érzem, hogy a kibombázottakat, elüldözötteket a hazájuk elhagyása után a menekülttáborokban (törököknél, jordánoknál, Irakban, Libanonban) támogassuk. Lehetőségeinkhez mérten anyagilag, technikai eszközökkel, személyzettel (önkéntes alapon)! Így a -valódi- menekültek élete biztonságban lenne, korrektebb ellátást kapnának és ha rendeződik a helyzet, visszatérhetnek a hazájukba. Ebben szerintem semmi kivetnivaló nincs és ezt a kormányzat is deklarálta.
A 'liberális dogma' talán ott érhető tetten, hogy ezeknek az embereknek a bármire tekintet nélküli népvándorlását (migrációját) szó nélkül el kell tűrni, majd az így beözönlött migránsokat (már NEM menekültek) pedig be kell fogadni, integrálni, letelepíteni! (Akár mások által meghatározott 'kvóták' szerint!) No, ez NEM KÖTELMÜNK! Ez egy döntésünk LEHET, de NEM KÖTELESSÉGÜNK! Ennek a merkelnek és csatlósainak az a mérhetetlen hazugsága és közönséges bűne, hogy úgy próbálja beállítani és kommunikálni az eseményeket, mintha ez bármely államnak magától értetőtő kötelme lenne! Nos, egy francot kötelmünk! És ez az a pont, ahol a leginkább szemben állunk a liberális és baloldali véleményekkel (dogmákkal, ha úgy tetszik)! Alapvető lehetőségünk és jogunk, hogy azt mondjuk: NEM! Ettől még természetesen a fritzek nyomhatják az 'importot', ez a joguk és lehetőségük. De ezt megtehetnék szervezettebb, irányítottabb formában is.
Pl.: Eu határa hermetikusan lezár, migránsok táboroznak, adott állam német követsége a kiválasztottaknak vízumot ad, majd a kiválasztottak szépen szervezetten, ellenőrzötten és KULTURÁLTAN átutaznak Európa keleti részén, ahogy azt emberek szokták. Ez valóban emberi cselekedet volna! Amit ez az 'év embere' merkel jóságosságosság művel, ez a migránsokat is csak átveri!
"Gyertek, várunk. Jöjjetek... Opsz, most várjatok, kicsit sokan vagytok... Hm... regisztrálni sem győzzük... Bakker, mi ez mán', áradat...? Ööööö, most már túl sokan vagytok! Ööööö, bocsi, nem maradhat mindenki. Bocsi, csak a szírek, irakiak...! Többieknek hello! Bocsi, az afgán sem mind és a szírek sem mind! Na, viszlát!"
A "felesleget' közben a háttérben megpróbálja elkenni a keletieken! És ezért még ez a némber az 'év embere'? És ugyan kik szerint...? Na, szerintem ez a gusztustalan!
Üdv!
Kamp.

Kampfer 2015.12.22. 19:33:53

@Dugovics Tifusz: Hááát...!? Én megtettem...
Kamp.

♔bаtyu♔ 2015.12.22. 19:53:33

@Kampfer: Igen, Merkel megszívta, már augusztusban hallgatnia kellett volna Orbánra. Azt szerintem egyszerűen nem gondolta, hogy a K-európai és a Balkáni országok elutasítják a százezres menekülttáborokat, pedig logikus. Szeptemberben már a törököknél házalt ezzel az ötletével, akik nagyon megzsarolták és itt is Orbánnak volt igaza. E pénz töredékéből fel lehetett volna építeni egy tisztességes EU-s határzárat és nem kellene hazudozni egymillió bevándorlóval a hátában, hogy ezek menekültek.

♔bаtyu♔ 2015.12.22. 19:56:26

"Az adófizetők pénzén nyolcvan milliárdért nem kap helyet az ellenzék, megszűnt a "köztévében" a kormánykritika."

Mondjuk, tényleg több Jobbik lehetne.

Kampfer 2015.12.22. 20:09:00

@♔bаtyu♔: Üdv! Ott a pont! A törökökkel kapcsolatban is (sajnos) bejött, amit az orbán jósolt, bár nem kellett jóstehetség a török reakciókat illetően. Elképzelni sem tudom, mit akart az 'unijó' ilyen vert helyzetben?
Mellesleg, ez a merkel szerintem azzal sem számolt, hogy ilyen ellenássába fog ütközni a keletiek részéről! Bízzunk benne, hogy kitart ez a védekező ösztön, legalább itt, Kelet-Európában!
Kamp.

Dugovics Tifusz 2015.12.22. 20:14:13

@Kampfer: Megtaláltam. A csótány-sáska járásról általad írtakkal egyet értek! A németek úgy rá fognak pacsálni a sok idegenre, mint a franciák! Lesz még hadd el had miattuk, de akkor hol lesz már merkel...

Gabit én külön nem sajnálom! Mint te is említéd a többi, bármilyen szakmát képviselők tízezreit MIKOR EMLÍTETTÉK, SAJNÁLTÁK a családjuk s barátain kívül?!
Mikor volt a bocskor-boros befuccsolás a bocskor tüntetésre hívta a hallgatókat, persze az ő érdekükbe. No akkor nagyon pipa voltam! Tízszer annyit keresett, "semmivel" s még ő sírt, rít! Bezzeg egy esztergályosról, programozóról, autó szerelőről, eü dolgozóról, eladóról, mérnökről, betanított munkásról stb.-stb.-ekről a munkájuk elvesztése miatt az elmúlt 25 évben még nem hallottam, komoly, őket sajnáló támogató írást ill. műsort.

Burgermeister 2015.12.22. 20:16:34

Kakupcseket nem tudom sajnálni, milliokat keres és ő nyilatkozta hogy nincs megtakarítása. Mondjuk a csoffadt testére arcára sokan beizgulnak, szóval hamarosan vmelyik ker tévénl landol.

felirat 2015.12.22. 20:17:08

@Kampfer: Egy menekülttábor definíció szerint átmeneti. A legtöbb ott lakó valószínű nem tud hazatérni egy jó darabig úgyhogy szinte az egyedüli reményük, hogy egy megfelelő erőforrásokkal rendelkező országban új életet kezdjenek. Igen, ezt normálisan rendezett formában kellene valahogy megoldani (szűrés, ellenőrzés, miegymás) ami a nagy számok miatt családonként eltarthat egy jó darabig. És, európai (schengeni) szinten kellene az évente befogadható keretszámot meghatározni.

Dugovics Tifusz 2015.12.22. 20:22:57

@Burgermeister: EZT nem hallottam, de akkor HALJON csak éhen !!! NA ezért, az ilyen megnyilvánulások miatt SEM sajnálom őket, az ilyeneket! Gondoljunk bele, hazánkban hány millió gyerek él a tizedéből, mint az ő kölykei !!! Úgy olvastam, hogy ideg összeroppanás kerülgeti....Ó, hogy sajnálom.:)

Kampfer 2015.12.22. 20:29:18

@Dugovics Tifusz: Üdv! Sajnos igazad van. Százezrekkel csesztek ki itthon és minden illetékes csak 'pingvinezett'! Ezzel az 'új' MT-vel mellesleg orbánék is rendesen betettek a melósoknak!
Nézd, nyilván nem a legkiszolgáltatottabb a Jakupcsek. Ez evidens. És valóban nem tudni, miért mondtak fel neki. De amit a poszter állít, az egy ordas nagy büdös hazugság és szemétség! Ahogy Batyu is írta, ennyi erővel a takarítókra vagy akár a világosítókra is rá lehet fogni, hogy az orbán rendszerének kiszolgálói! Mennyei agyhalál...
Kamp.

Kampfer 2015.12.22. 20:41:50

@felirat: "És, európai (schengeni) szinten kellene az évente befogadható keretszámot meghatározni. "

Így igaz. És erre BÁRMELYIK európai állam nyugodtan mondhatja azt: köszi, DE NEM! És ha így is történik, ez a merkel és a csicskái csak annyit mondhatnak: tudomásul vettük! Pont!

Ez nem egy olyan kérdés, amit szó nélkül (és felhatalmazás nélkül) csak úgy elfogadhat bármely kormány! Nem a dízelmotorokra vonatkozó szabályok harmonizálásáról vagy a körte átmérőjét szabályozó szabványokról beszélünk!

Igen, sajnos a szírek, szomálik, afgánok megszívták. Ez ilyen. Minden egyéb állítással szemben ezért a szlovákokat, szlovéneket, lengyeleket, magyarokat, cseheket NEM terheli semmilyen felelősség! A segítségnyújtás elvárható, mi több: alap! Az integráció és befogadás MÁR NEM! Akkor sem, ha a táborlakóknak qrvaszar helyzetük van! Az MINDIG az adott ország döntése, hogy akar-e befogadni ilyen menekülteket, avagy SEM! Ezt meg kell értenie minden liberálisnak, balosnak és ennek az ostoba merkelnek is, még akkor is, ha emiatt kiderül a szar politikája! De ennek a felelősségét saját magának kell viselnie és nem más nemzeteknek!

"...szinte az egyedüli reményük, hogy egy megfelelő erőforrásokkal rendelkező országban új életet kezdjenek..."

Bármilyen szomorú is ez, de ez sem jelent semmilyen kötelezettséget! Azt a verziót még én is el tudom fogadni, amit a szlovákok csináltak. Kiválasztottak adott családokat (ŐK választottak), fél évig kint egy karitatív intézményben éltek, ellenőrizték őket, felkészítették a menekülteket, a nyelvet tanították nekik, felmérték a képzettségüket és célzottan áttelepítették majd letelepítik őket. Ellenőrzött, dokumentált formában. 25 családról beszélünk. És tudtommal keresztények, ami nem mindegy! Mind a nagyságrend, mind a mód elfogadható. De ez a nyomorult merkel és ez a szerencsétlen 'unijó' és minden agyhalott politikusa közel sem erről beszélt! Amiről az 'unijó' és a merkel dumál, azt el kell utasítani, le kell őket ezért hülyézni, ki kell nyilvánítani, hogy SEMMILYEN MÓDON sem elfogadható a szándékuk és harcolni kell ellene minden módon és megalkuvást nem ismerve! Ugyanis a merkel és csicskásai elképzelései nem szabnak semmilyen határt sem ennek az áradatnak! Akkor pedig, ha már jön az áradat, fizesse meg az árát az, akinek a hazugsága, gyávasága, hibája és ostobasága miatt előállt ez a helyzet! Vagyis a merkel és a hívői!
Kamp.

Dugovics Tifusz 2015.12.22. 20:42:06

@Kampfer: Talán, hogy át tudjon menni a tv2-es vajdához.....:) ott is fog kelleni egy húzó személyiségnek.

Avval most összezavartál, hogy gabi a rendszer kiszolgálója..., bizonyos értelemben, AZ. De a jenő, INKÁBB seggnyaló! Nos ha s amennyiben fityiszes, akkor ott segít, ahol tud s ez lehet, hogy az új tv2 -nél lesz?!? :)

Kampfer 2015.12.22. 20:48:49

@Dugovics Tifusz: Lehet... :-) De akkor félreérthető voltam... Bocsi! Szóval a poszter állította róla, hogy kiszolgálta a rendszert:

"Jakupcsek Gabriella is Orbán rendszerét erősítette MTV-s szerepvállalásával."

És ez szerintem egy ordas, szemét hazugság! Mert ennyi erővel egy közértes eladó, egy tanárnő, egy rendőr vagy egy tűzoltó is a redszert erősítette! Nem is beszélve egy ügyintézőről egy kormányablaknál (ami azért nem is egy rossz találmány)! Na, ez szerintem inkább a poszterről és a hülyeségéről szól, függetenül a Jakupcsek egyéb dolgaitól! Meglepett, hogy kitették, de nem is ez az, ami felkúrt, hanem az, ahogy erről a poszter írt.
Kamp.

Dugovics Tifusz 2015.12.22. 20:53:36

@Kampfer: OK. Stimmel.

Örültem! Tán még összefutunk.....üdv.

Kampfer 2015.12.22. 20:56:53

@Dugovics Tifusz: Ámen! Üdv! És 'boldogat és szebbet'!
Kamp.

felirat 2015.12.22. 21:19:18

@Kampfer: Ha schengeni szinten határoznák meg a befogadható menekültek számát, akkor egy tagállam nem tudná megakadályozni, hogy hozzá is menjenek. Mondjuk az igaz, hogy valószínű nem sokan akarnának az EU keleti felében letelepedni.

Krisz11 2015.12.22. 21:26:14

"Ráadásul a kerítés hosszútávon nem old meg semmit."

Miért, mert kint tartja a migráncsokat?! Oszt nem tud bejönni a szerencsétlen terrorista.

"Konrád nem érti, hogy demokrata soha egyetlen megértő mondatot sem mondhat Orbánról?"
Ahogy olvastam nem tudtam eldönteni, hogy ez most karikatúra akar lenni a ballibekről, hogy egy jót nevessünk, vagy ezeket komolyan egy ballib írja.
De aztán rájöttem, hogy komoly, a ballibek tényleg ilyen hülyék.

Kampfer 2015.12.22. 21:30:49

@felirat: Ez már csak részletkérdés! Akár bűnügyi szabályokkal, ideiglenes intézkedésekkel, határellenőrzéssel és adminisztratív intézkedésekkel is elérhető, hogy migráncs ide 'osztrákia' felől se érkezzen! Ehhez még bőrszínskála mérő sem lenne szükséges a határon! És némi 'marketinggel' elérhető, hogy ne is nagyon akarjanak errefelé jönni! Persze, ez újabb libbant pityergést és vad 'nácizást' jelent majd, de ez legyen a legnagyobb bajunk! Még így is szerencsésebbek leszünk, mint a 'no-go' zónák közé szorult franciák és fritzek tömegeinek odaát! És hogy mindez 'unijós' szabályok megszegését jelentené...? Pfff...! Na und? Annyit mi is megszeghetünk, mint az 'állampolgári' németek!
Kamp.

felirat 2015.12.22. 21:34:15

@Kampfer: Az ilyen, már befogadott menekültek elleni "blokád" reálisan nem kivitelezhető.

Kampfer 2015.12.22. 21:45:47

@felirat: Lehet. Lehet, hogy most még így gondoljuk. De változhat a világ és a helyzet is. És elég kis ods mellett tennék nagyobb összeget arra, hogy fog is! Ha egy szükséghelyzet életre hív egy megoldást, akkor az bármilyen radikálisnak is hat, meg fogják fontolni az alkalmazását. És ha eredménnyel kecsegtet, akkor az lesz használt megoldás. Erre csak egy példa a kerítés, amit egy éve még senki sem tartott reális forgatókönyvnek.
Kamp.

Palma di Cesnola 2015.12.22. 23:09:04

Dràga blogger! ébredjél màn fel! Rég tùlvagyunk màr az itt osszehordott gyulolet-megnyilvànulàsaid java részén. Tudod?

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.12.23. 00:41:12

@A.A. Cooper: Csak a szokásos valóságidegen ballib értelmezési keretet hozod te is..

"Mert persze a kerítés baromság, semmire nem jó, a bevándorlás nem csökkent az EU-ba, azon belül Magyarországra pedig egyáltalán nem is volt, mint ahogyan nem volt Szerbiába sem"

Nem baromság, már csak azért sem, mert a kerítés lehetővé teszi, hogy ne rajtunk vonuljanak keresztül az illegális migránsok, ne lepjék el folyamatosan a főváros egyik legfonotsabb közlekedési csomópontját, ne kelljen őket egyik határtól a másikig buszoztatni éjjel- nappal, ne okozzanak közbiztonsági problémát Magyarországon stb..
Ezenkívül azért is fontos még, mert így a kedves horvát és szlovén szomszédok nem nézhetik páholyból az őket nem érintő migránsáradatot, hanem ők is kénytelenek lesznek elgondolkodni a határzáron.
A magyar kormány megtette ami hatásköréből tellett, és mintát adott, ha mindenki így tesz, akkor drasztikusan le fog csökkenni a balkáni bevándorlók száma. ( Egyébként már érik a görög partok őrizetének drasztikus szigorítása is..)

"Tőle nem csoda, nem él Magyarországon, ráadásul egy ukrán akkor sem fogja szeretni az oroszokat, egy székely a románokat, egy zsidó az arabokat (és persze vica versa) ha azok ártatlanok és segítségre szorulnak."

Alaposan félreérted Konrádot. Te tényleg komolyan gondolod, hogy ő gyűlöli az arabokat?? És ha így is lenne, felmentést adnál neki ezért zsidó származása miatt??

Konrád mindössze saját élettapasztalatára alapozva nem tartja jó ötletnek, hogy évente milliós nagyságrendű teljesen idegen kultúrájú ember érkezzen az EU-ba, ráadásul mindenféle kontroll nélkül. Orbánt nem kedveli, de a kerítésnél jöbb ötlete neki sincs..Persze ő megteheti, hogy kibeszél a ballib kánonból, a tekintélye miatt. Gyanítom, hogy vannak még , akik a baloldali táborban osztják ezirányú nézeteit, de ők nem mernek kibeszélni az akolból, márcsak kenyérgyávaságból sem..

Afrika steht an der Elbe 2015.12.23. 01:43:07

Még egy tehetségtelen ripaccsal kevesebb a köztévében a pénzünkön. Ez egy "liberális demokratának" is jó hír kéne legyen.

Afrika steht an der Elbe 2015.12.23. 01:48:15

@bértrollbosszantó_kovi1970:
Konrád is náci. Kertész is náci. Mindenki náci.

hívőlélek 2015.12.23. 04:08:19

Ó szegény Jakupcsek, még a Balázs is kiállt mellette meg a Ridikül és a Magyarország szeretlek csapatkapitánya .... meg annyira aranyos ....talán ö..ö ö gyüjtést kellene szervezni a kiszabadítására vagy fölszabadítására mert szerintem Ő a Zúj Isaura akit annyira vert az MTVA-s Leonszió.

Rudi Kató 2015.12.23. 05:35:55

Mind a kettő közönséges Magyar gyűlölő patkány! Inkább azon kellene felháborodni, hogy mi a kurva anyjukért tartották eddig az MTV-ben a ribancot! A konrádra meg nem is érdemes szót vesztegetni mert nem tartozik az emberi fajhoz! Akár hogy is csináljátok a mű balhét az orsós likud vityának ebben véletlenül igaza van, de az a baj hogy csak szavakban és nem tettekben merül ki az állásfoglalása! A legelső terrorista megjelenésekor azonnali tűzparancsot kellett volna kiadni és egyetlen egyet sem beengedni az országba! A határon le kellett volna lőni mindegyiket amelyik be akart jönni az országba!

hívőlélek 2015.12.23. 05:51:13

@Rudi Kató: jakupcsek tényleg egy csúszó mászó ... Konrád csak szenilis lett ..amúgy egy értelmes ember..

2015.12.23. 06:05:51

Én is sajnálnám az ilyen közalkalmazotti köztévés fizetésemet mint amilyen ezeknek volt.

Dugovics Tifusz 2015.12.23. 06:21:26

Azt hallom a híradóban, hogy Líbia partjainál !!! szedtek össze egy hajónyi csónakázóst....,aztán Olaszba hozzák őket!
Kérdezem, HA Líbia partjainál szedték fel őket, akkor miért nem Líbiába teszik ki őket?!?!? Nóóóóóórmális?

♔bаtyu♔ 2015.12.23. 08:29:34

@Dugovics Tifusz: Azóta már követelik is a családi villákban elhelyezett szerencsétlen sorsú afrikai menekültek, hogy az önkormányzati takarítónő járjon ki hozzájuk is és a net is ingyen legyen.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.12.23. 09:05:05

@♔bаtyu♔: Az ingyen netet én is követelem ! Viszont kitakarítok magam után, persze én csak egy untermensch fehér európai benszülött vagyok..:)

Dugovics Tifusz 2015.12.23. 09:18:11

@♔bаtyu♔: Mikor itt voltak s a táborokban, út közben, buszra vonatra várva szemét hegyeket, csíkokat hagytak mint a csigák....No én addig NEM hagytam volna felszállni a járművekre őket addig, míg össze nem takarítanak maguk után. "hisze ők nem állatok"!

DE PEDIG ÚGY CSINÁLNAK!

Vécsey Géza 2015.12.23. 09:24:15

Bátor írás, neve nincs kiagyalóval.

high up! 2015.12.23. 09:33:50

Áh Konrád, ez a kábszer imádó féleszü zsidó. Egész életében itt szenvedett a saját maga behiszterizálásával a nem létező náci veszélyről meg neoholocaust látomásaival a polgári mozgalmak meg kormányok ellen.

Amint viszont a "náci" ellenségei megkezdték az egész pályás letámadást a muszlimok ellen, ez a bérrretegő idióta rögtön lecumizza a "náci" ellenségét. Mert hát egy zsidónak a náci mégiscsak lehet barátja, ha az 5 perc szünetet tart a "zsidó üldözésében", oszt elmegy muszlimot üldözni. Ekkor kérem a náci igenis KÖVETENDÖ PÉLDAKÉP, akinek igaza van!

Hiába no, 90%-nyi Átlaghülyemagyar országa vagyunk, félázsiai cselédgenetikával feltöltve, ennél többet ez a nép tényleg nem tud. És nem is akar. Kár ezekre a józan és önálló gondolkodást erőltetni, ennek a népnek tényleg csak a Hate Preacher-ek kellenek (Orbanszku, gyúrtcsány), senki más.

FOLYTASSUK!

Conchobar 2015.12.23. 09:50:16

"Jakupcsek pedig nem érti, hogy a rothadó gyümölcsök között az egészséges is megromlik?" - Baszki! Azt mondod, hogy ez a Jakupcsek (immár) egy romlott nő, egy strapamari, egy útszéli kuruc?

furious ewok 2015.12.23. 09:54:18

Az olyan hozzállástól, mint ami ebben a posztban van felfordul a gyomrom. Értelmiségi ember hogy állhat hozzá bármihez is úgy, hogy ami az Orbántól (vagy akárkitől) való az minden esetben csak és kizárólag elutasítandó lehet? Hogy ha valaki azt mondja, hogy egy intézkedése (nem ő maga) jó, akkor az egyből megvetendő és szar alak? Hogy ha valaki a köztévében dolgozott, hiába nem foglalkozott politikával, akkor az a rendszer kiszolgálója, és megérdemli amit kapott? Hogy egy demokrata soha jót nem mondhat Orbánról? Ez nem demokrata hozzáállás, hanem olyan felsőbbrendűségi duma, olyan színgyűlölet, ami a náci gondolkodást is jellemezte anno. Lehet valakit szeretni vagy nem szeretni, de ha az ember közéleti témában ír legalább egy minimális objektivitást kéne mutatni, mert ez így nem több, mint személyes gyűlölködés.

Conchobar 2015.12.23. 09:59:03

"Konrád nem érti, hogy demokrata soha egyetlen megértő mondatot sem mondhat Orbánról?" - Szanyi meg Hiller példája is mutatja, hogy azért a ballibeknél sem mindenki hülye. Mondjuk, volt is idejük bőven rájönni, hogy nem célravezető mindig és megrögzötten az ellenkezőjét állítani, mint amit Orbánék mondanak

Conchobar 2015.12.23. 10:00:42

@furious ewok: "Ez nem demokrata hozzáállás" - Nem. Ez egy infantilis, óvodás hozzáállás

Alajka Bal 2015.12.23. 10:59:49

Ki az a barom állat fasszopó buzi aki KÖZTÉVÉT néz ?
Jakupcsek meg menjen el az RTL-hez, feveszik! Vagy nem....

Balt 2015.12.23. 11:35:13

@A.A. Cooper: "Mert persze a kerítés baromság, semmire nem jó, a bevándorlás nem csökkent az EU-ba"

Ajvé, Konrád tehát rasszista?

A macedón, szlovén kerítéstől és az osztrák "ajtócskától" bizony érezhetően csökkent. Márpedig a megoldásra Orbán mutatott rá.

átlátó 2015.12.23. 11:35:27

...en csak azt nem ertem, hogy miert kap igen nagy hangsulyt az, ha valakit eppen a meloja közben es törtenetesen egy közismert ember ( Jezusra gondolok ) születesenek az evforduljara keszülödnek az egyszerüek...valamikor meg kell mondani, idegen emberek születesnapja meg hidegen hagy. Annyi erdekesseg van meg, ami jobban leköt.

átlátó 2015.12.23. 11:38:07

@high up!: Jut eszembe...konkretan megröhögtettel. :D

anyo05 2015.12.23. 11:42:45

A lényeg, hogy lehessen ekézni a kormányt és főleg Orbánt!!!!! Hihetetlen:(((( Azt nem veszitek hálistennek észre, hogy csak olajat öntötök az alattatok lobogó tűzre!!!!!!

Balt 2015.12.23. 11:43:23

@Kampfer: Tökéletes válasz, nincs mit hozzátenni.

anyo05 2015.12.23. 11:45:22

@Alajka Bal: Én és még nagyon sokan:)))) Persze az ATV-t is kell valakinek nézni, tehetetlen dühvel átitatva:DDDD

Balt 2015.12.23. 11:46:44

@Jolka40: Miért lenne gáz? Törökországban se akartak maradni, pedig ott sincs háború, noha a magyarnál feltehetőleg szerényebbek a viszonyok minden tekintetben, főleg Anatóliában. Innentől kezdve per definitionem "gazdasági bevándorlók", nem pedig "menekültek". Kösz, hogy tanúságot tettél emellett!

Balt 2015.12.23. 11:50:20

@BillEvans: :) Pontos, én is épp észrevételeztem a "menekültügyi" részét. Mai:

"Ingyen internetet és tiszta szállást követeltek olaszországi bevándorlók
Belpolitikai feszültséghez vezetett Olaszországban egy csoport afrikai bevándorlónak a tiltakozása, akik a számukra biztosított ingyenes szálláson és ellátáson túl internethez való hozzáférést és ideiglenes otthonaik takarítását is követelték. A kétezerszáz lakosú Cerenova településen elhelyezett huszonnégy afrikai bevándorló a főutcán rendezett ülősztrájkkal és kukaborogatással követelte, hogy ingyenes internethozzáférést biztosítsanak számukra, valamint a helyi önkormányzat takarítónőt fogadjon fel szállásaik rendben tartására.
A polgármester és a rendőrség fellépése kellett ahhoz, hogy a bevándorlók visszatérjenek a nekik bérelt két családi villába. Az afrikai férfiak a nyáron érkeztek meg a dél-olasz partokra és júliustól a lombardiai Cerenova fogadta be őket. Egy szociális munkát végző szövetkezet törődik a migránscsoporttal. Cerenova naponta fejenként 35 eurót (több mint tízezer forintot) fizet a bevándorlók eltartására. A migránscsoport egyik tagját, egy 25 éves fiatalembert az olasz hatóságok az eset után rögtön kiutasították.

Németországban majdnem 900 támadás történt menekültszállások ellen idén"

Innen:
index.hu/kulfold/2015/12/22/harom_gyerek_fulladt_az_egei-tengerbe_a_torok_partoknal

Balt 2015.12.23. 11:51:24

@righthook: :)) Jobbikos választókerületben? Lol.

Balt 2015.12.23. 11:55:34

@felirat: Nagy-Britannia (attól függetlenül, hogy nem Schengen része) már rég megépítette a maga kerítését, ráadásul külföldön: Calais-nál.
444.hu/2014/09/07/nagy-britannia-ajandeka-franciaorszagnak-egy-nagy-kerites-a-bevandorlok-ellen

Balt 2015.12.23. 12:02:49

@Dugovics Tifusz: Jakupcsekről most csak annyit (nem is tudom hogy jön ide), hogy mindkét nevezett produkció külsős gyártású volt (inkluzíve Jakupcsek erre járó fizetése), nem kis pénzért. Hogy mi lesz a sorsuk, nem tudom, sajnálnám, ha megszűnne ez a két bejáratott műsor, viszont a spórolást is megértem. Ha netán az a szerencsés kimenetel következne, hogy Jakupcsek folytathatja külsősként, akkor szokás szerint vihar volt a biliben.

Balt 2015.12.23. 12:03:47

@Dugovics Tifusz: Boros-Bochkor ellen viszont bármikor szívesen megyek tüntetni. :)

Balt 2015.12.23. 12:16:28

@Krisz11: Modorosblogba való valóban. :)

Jolka40 2015.12.23. 12:16:44

@Balt: És a félmillió gazdasági kivándorlók se gáz?

Balt 2015.12.23. 12:18:57

@felirat: Ha jól értem, a németek is csak ideiglenes tartózkodást kínálnak a szír "menekülteknek" újabban, nem fogják nyakra-főre osztogatni az állampolgárságot. Legalábbis nagyon remélem!

Balt 2015.12.23. 12:22:40

@hívőlélek: :)))
Mindettől függetlenül: nem ismerem Jakupcsek prtszimpátiáját (és nem is biztos, hogy nyomott a latban), de nem tartom bölcs döntésnek egy viszonylag nézett műsor arcát így elküldeni. Amúgy: @Balt:

Balt 2015.12.23. 12:25:16

@Dugovics Tifusz: Hámmer' úgyis ide akarnak jönni. :)

Én azt nem értem már régóta: a >2000 utasnál is többet szállító görög komp-különjáratok mi a toszért Pireuszba mennek és nem mondjuk Tartuszba.

Balt 2015.12.23. 12:26:26

@♔bаtyu♔: Nágy téniszt nem akarnak Agassival és Federerrel? (Ja, hogy az már adottság?) :))

Balt 2015.12.23. 12:28:39

@Conchobar: :) Azt mondja. Meg azt is, hogy Konrád rasszista. :) Ezek ilyenek mind.

Balt 2015.12.23. 12:34:29

@Jolka40: Ahogy vesszük. Magyarország ebben még viszonylagosan kisebb mértékben érintett, mint a hasonló sorsú országok (még Olasz-, Spanyol-, Görögországot és Portugáliát is ide értve a volt kommunista blokkon túl), de talán épp a migrációs válság fogja bedarálni az EU "szabad munkavállalás"ra vonatkozó szabályozását is, ahogy a briteknél már látszik is.

Balt 2015.12.23. 12:37:12

@Jolka40: Egyébként a világlátás, a tudás megszerzése nem baj, sőt! Az a baj, ha néhány év után elvesztik a gyökereiket a gazdasági kivándorlók. Nyilván nem lehet ilyet, de én pl. a fogadó országok helyében kizárnám a családegyesítést is, ahogy mondjuk a törökökkel indultak a németek:
kitekinto.hu/europa/2012/04/03/a_nemetorszagi_torok_kisebbseg_helyzeterl

Dugovics Tifusz 2015.12.23. 12:55:46

@Balt: Te aztán termékeny vagy! Simán "felnyalhatod" az össz. 25 milliót.....!!! :):D

Jolka40 2015.12.23. 13:01:42

@Balt: Vannak emberek, akikkel nincs kedvem vitázni. Ön kivétel.
Egyre tisztábban látom, hogy a világ óriási változás előtt áll. Ha a fejlett, gazdag országok meg akarják őrizni a jólétüket, le kell, hogy adjanak belőle a fejletlen régiók élhetőbbé tétele érdekében. Nem kicsit. Nagyot. Rákényszerülnek. A háború nem megoldás, ez bebizonyosodott már a 20. században. Halogathatják a lépéseket, de nincs más választásuk.
Őszíntén remélem, hogy megérem még ezt a felismerést.

Dugovics Tifusz 2015.12.23. 13:08:29

@Jolka40: Ön, te aztán egy nagy vitatkozást nyomtál le most ITT ! Gratula. :D

Ez egy vita indító akart lenni? Én úgy érzem, hogy ez csak egy látnoki jövendölés, de annak is igen gyenge.

Balt 2015.12.23. 13:28:52

@Jolka40: Persze, globálisan valahol ott van (lenne) az igazság. Valamiféle kiegyenlítődés, uram bocsá': kompenzáció, bár őszintén szólva nekünk nemigen lehet kompenzálni valónk az egykori gyarmatbirodalmakkal szemben, még akkor sem, ha mi magyarok szinte mindig a történelem során (még Trianonnal is) a "félig tele" pohár csapatához tartoztunk, az ökológiai lábnyomunk most is biztosan a legnagyobb 1/3-ban van.

Bár ahogy kinéz, ez a globalizációnak nevezett valami egyre inkább az entrópia felé tart, ami ebben a "műfajban" inkább anarchia.

Balt 2015.12.23. 13:31:59

@Balt: "nemigen lehet kompenzálni valónk az egykori gyarmatbirodalmakkal* szemben"

Mármint: hozzájuk képest, kompenzálni valójuk inkább nekik lehet felénk. Is.

*Persze szigorúan véve ebbe a németek se tartoznak bele, legfeljebb a két világháború okán. (Amelyekben persze a szövetségeseik voltunk.)

Kampfer 2015.12.23. 13:56:20

@Jolka40: A kivándorolt magyarság kérdése releváns és nagyon nagy gond, hogy ki kellett mennniük külhonba munkát vállalni, érvényesülni vagy csak jobb megélhetést keresni. Nem Magyarországra jellemző specifikus jelenség ez, inkább régiós. De nem értem, hogy jön ez most ide...?
Ha el is indul egy ilyen 'vagyoni kiegyenlítődés' (szerintem nem fog), ez akkor sem jelenti azt, hogy a magyarságnak kirívó felelőssége vagy kötelme lenne a harmadik világ népességével szemben! Ez pusztán politikai, történelmi és gazdasági szemüvegen át nézve is világosan látható.

Mellesleg, ha jól észleltem, ön vitázni egyáltalán nem szokott. A nulla érvelés, félmondatban ellőtt 'orbánozás' vagy 'magyarozás' az nem vita... Persze, lehet, hogy én alkottam téves elképzeléseket a vitáról!
Kamp.

Kampfer 2015.12.23. 14:02:37

Ez azért még kimaradt, pedig tegnap megütötte a szemem:

"Az sem érthető, hogy Konrád akkor most a határnál történt rendőri atrocitást is támogatja-e..."

Te poszter! Tulajdonképpen melyik párhuzamos valóságból zuhantál ide egy kvantumtükrön keresztül??? Te mit láttál? Az volt a rendőri atrocitás, hogy szerb területről a magyar területen védekező rendben felsorakozott magyar hatalmi szervek tagjait harmadik országbeli polgárokból álló csőcselék dobálta kövekkel, palackokkal, felgyújtott tárgyakkal? Amit a szerb rendőrök le sem szartak... Mert ha így érted, valóban lehet rendőri erőszakról (bár inkább rendőri mulasztásról) beszélni! Amit a szerb rendőrség követett el. Ha erre gondoltál, akkor igazad van! Ezt a rendőri mulasztást szerintem a Konrád sem támogatta... ;-) De félek, te nem erre gondoltál!
Kamp.

Kampfer 2015.12.23. 14:05:35

@Balt: Üdv! Emlékem szerint a németeknek is volt egy egészséges kis gyarmatbirodalma (nem azonos nagyságrend az angolokéval vagy a franciákéval), mely tartalmazott afrikai és óceániai birtokokat is, amiket aztán '18-ban szépen el is buktak.
Vess rám követ, de 'gyarmattartóként' a németekre (állampolgári németekre) én leginkább az elmúlt 15-16 év kapcsán tekintek. Német tulajdonú cégnél dolgozva még inkább!
Kamp.

Jolka40 2015.12.23. 14:20:34

@Kampfer: A "harmadik világ" is a mi világunk. Ennek a légypiszoknyi Föld nevű bolygónak a társadalmához tartozik. Pár évtizede még Kína is "harmadik világ" volt, aztán most megnézheted. Az arab országok között is vannak, akiknek megfutott (az olajnak köszönhetően), megyünk is hozzájuk pitizni. Tudod, azt, amit mi csinálunk, úgy hívják, hogy anti-szolidaritás. Nem tudhatjuk, hogy mikor fog visszaütni.

Balt 2015.12.23. 14:26:05

@Kampfer: Persze, ez így volt/van.

Kampfer 2015.12.23. 14:34:44

@Jolka40: Nyilván minden probléma és az arra adott rossz válaszok is vissza fognak ütni, mert a világ globalizált és összezsugorodott. Minden szempontból. Erőforrások, terület és a hatások összetettsége szempontjából is. De valamit nagyon nem szabad elfelednünk! Kínát is az a szemlélet tette naggyá (termelés odatelepítése az extraprofit végett, szemétimport, gazdasági és katonai célok összehangolt eszközökkel történő szolgálata, stb.), ami a Föld erőforrásait ilyen módon és mértékben aknázza ki. Ebben a kontextusban Magyarország nem csak a mérete, hanem a gazdasági, katonai, politikai potenciálja (és történelme) okán is jelentéktelen szereplő! Ezzel szemben amit ez a merkel elvárna tőlünk, az a mi léptékeink szerint sima öngyilkossággal érne föl (bár kétségtelenül szolidáris lenne)! Biztos vissza fog ütni az 'anti-szolidaritás' is! Fogjuk fizetni az árát. De azt a kérdést tedd föl magadnak, hogy vajon ez az ár van-e olyan súlyos, mint amit a 'szolidaritásunk' miatt kellene megfizetnünk??? Gondolj csak a migráció és a sikertelen integráció nyugati hatásaira! Hogyan hatna ugyanez a feszültség itt, keleten a mi dimenzióinkban?
Továbbá tedd fel azt a kérdést is, hogy amit a merkel elvár tőlünk az valójában szolidaritás-e, avagy csak egyszerűen hülyének akart nézni néhány kisebb keleti államot csak azért, hogy elérje saját politikai céljait? Én úgy látom, hogy ez utóbbiról van szó! Korábban már leírtam, ha valóban segíteni akart volna a (valódi) menekülteken, azt megtehette volna sokkal kisebb feszültségeket szítva, nagyságrendekkel jobb hatékonysággal és körökkel gyorsabban. Nem ezt tette, pedig még tippeket is kapott... Ezért mondom, hogy ez az ő és csapata felelőssége, nekik kell viselniük és nem más nemzeteknek!
Kamp.

felirat 2015.12.23. 14:51:34

@bircaman szerkesztő maxval: Ez igaz. A menekültek ellenőrzött befogadása nem "gond" (ha esetleg teher is), hanem humanitárius segítség.

felirat 2015.12.23. 14:53:48

@Balt: Nagy-Britannia ellenőrzött keretek között fogad be szíriai menekülteket.

Dugovics Tifusz 2015.12.23. 14:57:04

@Jolka40: Oszt miért csak minket európaiakat ostorozol? Mi közünk Líbiához, Irakhoz? Szíriához? Pláne pl. Pakisztánhoz-Indiához!!! HA ez a két állam összeugrana, ami már évtizedek óta necces! Akkor háború lenne s megindulna 1-2-3 milliárd. Az b.szna be!!!

Miért nem emlegeted faji s vallási társaikat? Azoknak sokkal de sokkal több okuk s kötelességük lenne, hogy kihúzzák őket a szarból! DE ESZE ÁGUKBAN SINCS!!! Valszeg a sok munka miatt nem érnek rá....Számolniuk kell az "ölükbe hullott" s csapból folyó fekete aranyért kapott billiókat. MÁSHOZ NEM is ÉRTENEK!

Balt 2015.12.23. 14:58:06

@felirat: Mondjuk nem is olyan egyszerű Aleppóból Southamptonba elgumicsónakázni, az igaz.

Balt 2015.12.23. 15:00:19

@Dugovics Tifusz: Nem mintha eddig ne sejtettük volna a polgárháborúkirobbantóit és fenntartóit:
index.hu/kulfold/2015/12/22/bulgaria_fegyverkereskedelem_sziria_polgarhaboru

Kampfer 2015.12.23. 15:03:13

@felirat: A migránsok ellenőrzött befogadása lehet humanitárus segítség! És akár időzített bomba is, amit majd a későbbi generációk fognak szépen átkozni! Sokkal inkább ésszel kellene ezt végiggondolni annál, mint ahogy ezt a merkel teszi.
Nem tudhatod előre, hogy a briteknél ez a humanitárius nagylelkűség 15-20 éven belül milyen társadalmi-kulturális bombákat fog majd robbantani! Legyek bár szkeptikus és pesszimista, nem hiszem, hogy az európai politikai elit bármit is tanult volna az elmúlt évtizedek sikertelen nyugati integrációs kísérleteiből és azok jelenlegi 'eredményéből'! Ennek fényében az is nagyon veszélyes, amit te leírtál (szerintem)!
Kamp.

Kampfer 2015.12.23. 15:06:09

@felirat: Ha már homár: a vallási-kulturális értelemben vett (és jolka által is emlegetett komoly erőforrásokkal és gazdasági potenciállal rendelkező) 'öbölmenti' arab (szunnita muszlim) államok vajon miért nem ugrabugrálnak ezért a sok 'erőforrásért'? Ők valahogy nem nagyon akarnak élni ezzel a páratlan lehetőséggel! És ezek a migránsok sem nagyon akarnak a hittársak karjai közé menekülni! Ugyan már miért nem...? Azt ne mondd, hogy kevés arra a víz, mert bőven van lecsapolnivaló medence arrafelé! ;-)
Kamp.

felirat 2015.12.23. 15:48:59

@Kampfer: Teljesen jogos, a menekültek legnagyobb részét nem Európának vagy úgy általában a Nyugatnak kéne befogadnia, hanem a gazdagabb arab országoknak. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) viszont nem kéne visszautasítani menekültek befogadását Európában és azon belül itthon sem.

Dugovics Tifusz 2015.12.23. 16:07:18

@felirat: Te érted amit feliratozol ide? :)

"nem Eu-nak kéne befogadni......nem kéne visszautasítani menekültek befogadását EU-ban"

felirat 2015.12.23. 19:09:55

@Dugovics Tifusz: Az EU-nak nem kéne csak azért visszautasítani a menekülteket mert az arab országok nem fogadták be őket.

2015.12.23. 19:30:36

@furious ewok: Igazad van. Ez a mostani állapot egyre jobban kezd hasonlítani valamihez. Annyit segítek, hogy Oroszországban történt és a szegények kezdték nagyon utálni a gazdagokat. Most is valami hasonló előszobájában vagyunk.
süti beállítások módosítása