Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Orbán szopóágon - TV2, Altus

2015. október 16. - Európa Kávézó

Amúgy sem, de tegnap végképp nem lettünk volna Orbán Viktor családtagjai a vacsoraasztalnál. Simicska, a "geci vagy!" hadművelet keretében bekavart a TV2 körüli panamába, és Deutsch Sosemdrogoztam Tamás is elbukta az Altus-ügyben tett szánalmas kísérletét.

 

Ha jól értjük a Kávézóban üldögélve a jogvitát, akkor pár éve a Fidesz egy strómanján keresztül - két ügyvezetőt kinevezve - megvette a TV2-t. Azonban kellő óvatossággal beleírta a szerződésbe, valahol az apróbetűs részbe, hogy attól még az övé marad, hogy a két ügyvezetőn keresztül gyakorolja tulajdonosi jogokat. Ergo, bármikor újra a nevére veheti. A strómant Simicska Lajosnak hívták. Mert akkor még baráti volt. 

Azóta Lali bedühödött, mert nem nyert meg néhány pályázatot - azóta sok embert tett utcára a Közgép - gecinek és komcsi katonaspiclinek nevezte egykori kollégiumi szobatársát. A Fidesz (vagyis Orbán) a rulettkeréken pörgetve egy Vajna nevű nemzetközi szélhámost nevezett ki új strómannak ebben a médiabizniszben, hogy vegye át az eddig is minimum baráti hírműsorokat gyártó TV2-t.

A régi stróman - vagyis Simicska - azonban, lehívva az opciót, beelőzött, bejelentette vételi szándékát, ezzel szopóágra küldve Orbánt és Vajnát is. Az biztos, hogy perek következnek. Küzdelem lesz, hogy ki üljön be a tévés főember székébe. Az illető kaphat-e a mi pénzünkön állami megrendelést, reklámot? Az RTL-től igazolt ember is nézhet, hogy hova keveredett. Ő korábban ellenállt a Fidesz-hatalomnak, most meg lepaktált velük. Az sem biztos, hogy ha Lali nyer, akkor sokáig lesz TV2. Lesz új pályázat és így tovább. Mindenesetre ha valami Sztárban sztár, az ez. Dőljünk hátra egy popcornnal és nézzük a mozit.

 

Valószínűleg Deutsch Tamás is nézett, mint a moziban, amikor az illetékes főigazgató közölte vele, hogy nincs itt semmi látnivaló Altus-ügyben. Minden szabályos, és az uniós törvényeknek megfelelően történt. Gyurcsány Ferenc cége, mint egy konzorcium vezetője tökéletesen megfelelt a pályázati kiírásnak. Lázár Jánosnak annyi ereje maradt, hogy óbégatott egyet: miért zárt ülésen tárgyalták az ügyet? Vicces, amikor egy fideszes politikus, amelyik szügyig gázol a zűrzavaros ügyekben - maradjunk csak a trafikmutyinál - a nyilvánosságot és átláthatóságot kéri számon az Unión. Megint nem sikerült fogást találni Gyurcsány Ferencen és még Simicska is akciózott egy szellemeset. 

Nem volt jó napja a diktátornak. És egyre több ilyen lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr427972473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tresy Sheperd 2015.10.16. 07:50:53

A férjem fideszes, az összességében több ezer milliárdot kitevő lopások, looserségek ellenére. A gyerekeim jobbikosok, a párt szélsőségessége ellenére. Hozzám a szabad-demokrata eszmék állnak legközelebb, a pontosan, átláthatóan szabályozott és ellenőrzött piaci viszonyokkal, jogállamisággal, szociális érzékenységgel. Annyi a különbség köztem és a családom többi tagja között, hogy ők tudnak választani. Én nem.

a nagy hohoohooo 2015.10.16. 08:05:09

@Tresy SheperdA fene se akart bárkit meggyőzni, tanuljanak,érveljenek,győzzék meg magukat , hogy mi a helyes, hibákkal és tévedésekkel bőségesen megvert embereket tévedhetetlenként nem kezelek.
A sok idióta nem fogja fel, hogy már régtől nem bal-jobbvagy középről van szó, hanem demokrácia vagy diktatúra kérdéséről.
A Fidesz-KDNP egy a többi, volt, vagy jelenlegi párt söpredékéből összeállt, nívótlan, hazug, arrogáns, és cinikus politikai erő, amelyet a támogatók, agy mosott ostobaságából származó bizalma tett a frusztrált, tehetetlen ellenzéknél erősebbé.
A pont ott kezdődik, hogy a nagyonmélymagyar mindig szeretette a segget. Legyen az külföldi vagy belföldi... pont 2. Ha valaki jobb v okosabb v van véleménye, esetleg még el is mondja, az eleve hülye v rossz... pont 3. Annyira megtanult félni eme csodás nép, hogy Orbánnak p irtó egyszerű dolga van ezzel meg azzal riogatni a népet....
„Itt igaz a mondás: az én hátamon szántani is lehet, csak nemzetiszínű legyen az eke.” És Orbán az élő isten képe legyen rajta.
Mert mégis mire lehet számítani a fidesztől,nem tanultak a katonák jogainak elvételéből,a visszamenőleges törvényekből,a korkedvezményes nyugdíj elvételéből,azóta nem változott a fityisz,sőt erőszakosabb lett,ők is sorra kerültek,mint minden más réteg:Egy komment a sok száz közül:
"Csak nyugi. Öt év alatt seggbe lettek toszva a rokkantak, a tanárok, az egyetemisták, a magánnyuggerek, a nyuggerek, a kiskeresetűek, a segélyezettek, a szegények, a rendőrök, a kisvállalkozók, az autósok. Azaz kb húszmillió a tízből. És mégis: minden választáskor az derül ki, hogy bárki szívesen leszopja vityát. Hát mit várok én egy ilyen ork néptől? Egy mekegő kecskének nagyobb az öntudata...".

turif 2015.10.16. 08:15:09

@Tresy Sheperd: Pártot vagy családot nem tudsz választani?:)

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.10.16. 09:42:18

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2Fmedia%2F2015%2F10%2F16%2Fgerkens_nem_lesz_kormanykozeli_a_tv2%2F
Dirk Gerkens már nem fél? Pár hete ég az ellenkezőjét állította. És miből gondolja, hogy nem lesz kormányközeli a TV2, ha Vajna Bandy lesza főnök?

ulpius66 2015.10.16. 10:10:08

Figyusz!

Nem az van, hogy a Simicska-Fonyó páros egy fantomcéget vett meg több tízmilliárd forintért?

Tudom a ballibsik ennek is nagyon tudnak örülni!

Egészségükre!!!!!!!!!!!

a nagy hohoohooo 2015.10.16. 10:48:59

@ulpius66: Ki gondolta volna, hogy az idevezényelt orbánfelszopó mihígmélymagyar söpredék egykor oly védelmezett Simlicskát megtagadják, sőt legszívesebben kisatíroznák a narancsos történelemből.
Csak röhögök rajtatok amikor teljes testfelületetekkel védtétek a hózentrógerest, mikor felemlegette anem FideSS tábor, hogy a közbeszerzéseket csak úgy viszi-viszi a Közgép.
Dehát fura fajta a mélymagyar, gerinc nem léte tesz titeket egzotikus állatfajjá.
Személy szerint ugyanúgy rühellem Simicskát mint Orbánt. Nincs köztük különbség az egyik vándorpatkány, a másik városi. Mindkettő undort kelt bennem.
Ennyi ostoba, buta libát egy rakáson!... ezek komolyan gondolják, hogy Simicska nem ugyanolyan undorító ázsiai mocsárból kinőtt véglény, mint Andy Vajna?!
Szóljatok már anyátoknak, hogy toljon be benneteket a napról!.
Szerintem ezek az emberi utánzatok rutinosan kinyalják mindenkinek a säggét, aki szóba jöhet.A pont ott kezdődik, hogy a nagyonmélymagyar mindig szerette a segget. Legyen az külföldi vagy belföldi... pont 2. Ha valaki jobb vagy okosabb, vagy van véleménye, esetleg még el is mondja, az eleve hülye vagy rossz... pont 3. Annyira megtanult félni eme szekta, hogy Orbánnak irtó egyszerű dolga van ezzel meg azzal riogatni a népet....
„Itt igaz a mondás: az én hátamon szántani is lehet, csak nemzetiszínű legyen az eke.” És Orbán az élő isten képe legyen rajta.
Óóóó de szép kis sztori
Ezzel egy csapásra
- Simicska kibäszott Vajnával, ezzel leírva a "Főnöknél": nem elég körültekintéssel akart kiadni több tíz milliárdot, megszégyenítve magát és mindenki mást a sztoriban.
- Sikeresen belekeverték Árpit is, neki is rombolva kicsit a sikerességét.
- Az RTL örökre leszámolt Gerkenssel, nemzetközi szinten: ki fog alkalmazni vezetői szinten bárkit is, aki aztán fröcsögve, bosszúból ki akarja csinálni, amikor vége a munkaviszonynak?
- Megint mindenki Simicskáról beszél...
Ne legyünk naívak.Tőlem ebben azért az RTL is benne volt, szerintem. Nem csodálkoznék, ha kiegyeztek volna Simicskával, és jó szokás szerint felosztották a piacot az RTL és a TV2 között. Csak arra lennék egyszer kíváncsi, hogy Dedrick és Simon mit kaptak, hogy ezt az egészet hajlandóak voltak elbábozni.
Eztán .konyak kávé,szivar....hátradőlök a fotelban és nézem a mozit

ulpius66 2015.10.16. 11:52:36

Európa (K) ÁVH (Z)!

Nagyon megköszönném, ha az utóbbi 25 év legnagyobb nemzetközi botrányáról, az amerikai kormány magyar belügyekbe való beavatkozásáról is írnál valamit!

Tudod a "non paper" levél!

Kíváncsi vagyok te mennyire vagy USA bérenc!

a nagy hohoohooo 2015.10.16. 12:56:11

@ulpius66: Fel kellett volna készülnie a témából is,mihígmélymagyar takonynáci.Látod, látod, te is igazolod, hogy sokat kell előbb olvasni ahhoz, hogy írásra vetemedjen valaki...
Ne mond ,hogy neked van választójogod ,de a sárga ház gumiszobájában a csendes őrülteknek nincs....ez az igazságtalanság .
Vedd le lécci a szemüveged ,had jusson be némi fény a sötét fejedbe legalább a pupillákon át:
Nem tudsz angolul sem ha nem ismered a kitiltásokkal kapcsolatosan hivatkozott 7750-es Elnöki Proklamációt , amely csak a Secretary of the State, (Külügyminiszter) John Kerry aláírásával és az Elnök, Obama
jóváhagyásával alkalmazható.

- Hivatalos megkeresést egy idegen állam felségterületén , annak diplomáciai képviselőjével kapcsolatban pedig nem úgy szoktunk, hogy berúgjuk az ajtót mint a tanyasi kocsmában (de még ott is vannak íratlan szabályok) .

Orbán Viktor és kormánya úgy tesz, mint aki teljesen járatlan a diplomáciában. Többször megpróbálták már ezt, kevés sikerrel.
A kérdéses iraton valóban nincsen pecsét, sem dátum: ezen formaságok hiánya miatt nevezik az ilyet a diplomáciában úgy, hogy "non-paper". Műfaját tekintve nem hivatalos feljegyzés, amelyben a nagykövetség címszavakban áttekinti azokat az ügyeket és problémákat, amikre fel kívánja hívni a fogadó ország kormányának figyelmét.
Íme a dokumentum:

www.scribd.com/doc/246495513/Amerikai-korrupcios-dokumentum?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201510

Aki le van szarva, az ne ugráljon! Nem kell különösebben fantáziadúsnak lenni ahhoz, hogy erre a viccre asszociáljon az ember, amikor az ilyen buta nemzetthynácik megszólalnak.....nem kéne azt a gondolkodást erőltetni,lássuk be nem megy az neked sem,mindig szarul,szarosan jössz ki belőle...

szomoruember 2015.10.16. 15:38:20

Kedves ulpius66!

Látom, megtanultad a leckét, amit házifeladatnak kaptál. Mond! Mi az oka annak, hogy amit eléd tesznek, gondolkodás nélkül elhiszed? Tényleg szeretném megérteni, mit éreznek ilyenkor ezek az emberek... sajnos nem vagy egyedül, találkoztam már pár hasonlóval...

"ballibi", "komcsi"... mit jelentenek ezek? Tudom én, hogy te mire gondolsz, hogy neked mit mondtak, hogy mire gondolj, de mi is valójában? Aki nem fideszes, az mind "ballibi" a szemetekben, tehát "komcsi". Hoppá! Ki is a "komcsi"!?! Mondok neked egy újat, mert ezt még biztosan nem tudod, hogy a vezéreid is azok. Aki 1990 előtt született, mindenki annak nevezhető. Pláne azok, akik akkoriban politikai pályát választottak, politikai tevékenységet végeztek. A következtetést vond le magad.

"USA bérenc"... ezen "nevettem" a legjobban... tényleg elhiszed, hogy bárkinek is (akár "a nagy hohoohooo"-nak is) fizet az USA, hogy leírja ide a véleményét?!? ... szánalmas és elkeserítő...
Mindeközben nem veszed észre, hogy széthordják a nemzeti vagyont, szétosztják egymás között.... lehet, hogy te is kapsz belőle?!? Lehet, hogy te is sikeresen licitálhatsz az állami földekre?!? Vagy kaptál a szolgálataidért egy jó állást vagy trafikot? De lehet, hogy te csak egy megtévesztett, kihasznált kisember vagy... észre sem vetted, hogy egy diktatórikus rendszert segítettél felépíteni...

A "TV2 eladása" című szappanopera nézése közben ne feledkezzünk meg arról, hogy itt nem csak a -mulattató- belső háború zajlik, hanem a tét az, hogy lesz-e még egy feneketlen kút a kormány kezében, amibe az adófizetők pénzét döntheti számolatlanul! Mint ahogy teszik azt most a királyi tévékkel (100 milliárdokat költenek a mi pénzünkből, nulla nézettségű műsorokat gyártva).

De nem haragszom rátok... magunkra, párton kívüliekre haragszom, hogy mindent elviselünk, mindent elnézünk, gyávák vagyunk kimenni az utcára, mert féltjük a családunkat, az egzisztenciánkat (ami már nem sokáig lesz, ha így haladunk)...
Szomorú vagyok, hogy a szemünk előtt lopják - tovább - szét az országot (ők is és az elődeik is) és nem teszünk semmit... sőt! bizonyos emberek meg még tapsolnak is hozzá...

Piftike 2015.10.16. 16:53:56

Ulpius66
A városi legenda szerint: az MVM elnöke aktatáskában vitt ki kb 10 milliö dollárt az USA-ba. Ez az ottani ( USA ) szabályai szerint (is ! ) engedélyköteles. -- talán nem meglepő. Hiányolták az írásos igazolást a pénz eredetéről, ezért felkerték a tisztelt elnök urat, tán lesz szíves egy igazolást felmutatni. Faxon Vida Ildikótól megkérte ezt az ominózus "fecnit" és megkapta. Szóval erről beszélnek, amikor állami korrupciót emlegetnek. Én így hallottam.
Egyébiránt az nem minősül USA bérencnek az én olvasatomban, aki egyetért a fecnin felsoroltakkal. Normális értékrenddel bíró ember olyan országot kíván magának és a közeli családtagjainak, ahol a politikai, társadalmi morál nem csak az alattvalóktól elvárás!

bordat 2015.10.16. 18:13:21

Had szopjon orbéna az összes fityeSS bagázsáll együtt

belaim7005 2015.10.16. 18:43:00

@a nagy hohoohooo: Köszönöm, felvidítottál.:)))

civil huszár 2015.10.16. 19:00:04

Kérem szépen eljött az idő, amikor a hatalom gazdasági és politikai vezetői egymást kezdték ki. A jelenség egy cirkuszi válfaj a népnek, de sajnos emiatt csak kevesebb kenyér jut a zembereknek. Nem is tudom hogy fognak védekezni a főbűnösök, ha ismét feláll a népbíróság ? Vagy elmennek a falig mint a román Nikolae ?

a nagy hohoohooo 2015.10.16. 19:18:56

@belaim7005: @bordat: A valóság sajnos az,hogy az Orbán hívőket nem érdeklik a tények, ezért hívők. Ha holnap Orbán kiadná a jelszót az "élő isten Viktor!"békemenetes szektának,hogy apjuk hímringyó,az anyjuk az"élő isten Viktor!"ribanca még kezet is csókolnának neki,de ha az EU-USA-görbeorrú bankok-multik ügynöke,hazaáruló,NEMZETI érdek a haláluk akkor 1,7 millió ember menne másnap kötélért,baltáért fegyverbeszerzési körútra.
Egy komment a sok száz közül:
"Csak nyugi. Öt év alatt seggbe lettek toszva a rokkantak, a tanárok, az egyetemisták, a magánnyuggerek, a nyuggerek, a kiskeresetűek, a segélyezettek, a szegények, a rendőrök, a kisvállalkozók, az autósok. Azaz kb húszmillió a tízből. És mégis: minden választáskor az derül ki, hogy bárki szívesen leszopja vityát. Hát mit várok én egy ilyen ork néptől? Egy mekegő kecskének nagyobb az öntudata..."

Toportyán Zsóti 2015.10.16. 20:20:27

Csuti orálmuzsik putingazdával együtt szopórollerre lett ültetve,neki és analfabéta tákmatyijainak még ez is sikertörténet.Van a hülyeségnek az a szintje amikor már azt sem tudja felfogni mekkora hülye.index.hu/tudomany/til/2015/10/13/miert_hiszik_azt_a_hulyek_hogy_ok_okosak/

Luca Papp 2015.10.16. 20:45:31

@Tresy Sheperd: Kiváncsi vagyok Gyurcsánnyal és a DK-val mi a bajod? Ugyanis pontosan azokat a célokat követik, amiket leírtál. Ha pedig az öszödi beszéddel jönnél, akkor ugyanabban a hintában ülsz, mint a családod.

adam hyl 2015.10.18. 02:11:52

Na, de ki az a Fonyó Károly? :)
süti beállítások módosítása