Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Puch László keresi az igazit

2015. augusztus 16. - Európa Kávézó
Tóth mellett az szól - gondolhatják a megváltó-keresők -, hogy összességében távol volt az országos politikában a nyolc kormányzati évtől. Azonban a belső ellenzői épp annyira nem akarnak egy újabb Puch-utódot az első számú emberükként látni, mint amennyire nem bíznak már a kívülről jött "segítőkben" sem. 
Villámgyorsan körbefutott a hír: az MSZP miniszterelnök-jelöltet keres. A szocialisták által minimum nem cáfolt, vagyis inkább megerősített információ szerint a pécsi Tóth Bertalan lehet a párt favoritja, aki Puch László és Szili Katalin mellett tanulta ki a politikát. Hogy ez jó ómen-e, döntse el az Olvasó.
Kevést hírt adott magáról a nyáron a Magyar Szocialista Párt, most azonban robbant egy kisebb bomba. Lett egy közepes pukk, ha úgy tetszik, Puch. Az Index szellőztette meg, hogy az MSZP-n belül létrejött egy csoport - külsős szakértőkkel kiegészülve - amelynek az a dolga, hogy építsenek fel egy miniszterelnök-jelöltet 2018-ig. Az állítólag korábban még a Bajnai körül legyeskedő castingoló bizottság olyan embert talált, aki bár nem feltűnő módon, de mégis ezer szállal kötődik az MSZP gyurcsányista korszakához. Tóth 2004-ben lett általános szakértője az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztériumnak, első országgyűlési mandátumát is a Gyurcsány okozta 2006-os svungnak köszönhette, igaz később átadta helyét Tasnádi Péternek, Pécs polgármesterének. Baranyában ismert politikusról van szó, a párt ottani új erős embere, aki alpolgármesterként is dolgozott a megyeszékhelyen. 2014-től újra képviselő a Parlamentben.
 
Az Európa Kávézó úgy értesült, hogy az MSZP jelöltkeresőjét nem mindenki kedveli a párton belül. Vannak, akik Mesterházy Attila visszatérésében, mások Botka László, sikeres szegedi polgármester előretörésében reménykednek. Úgy látszik, a korábban bármire megépíthetőnek tartott Kunhalmi Ágnes pozíciói inkább gyengültek az utóbbi időben - lásd kínos küzdelmét a budapesti olimpiáért. Az MSZP-s kemény mag attól sem boldog, hogy kiszivárgott hírek szerint a Bajnai Gordont is "kitaláló", az Együtt holdudvaárba tartozó Bitó László, Balázs Péter és Felcsúti Péter is pl. a kereső csoport tagja lett. A bizalmatlanság oka, hogy a most felkértek egykor a Haza és Haladás Alapítvány tagjaiként és e testület javaslatára is harcoltak Bajnai oldalán az MSZP-vel szemben, hoztak létre új pártot, majd kezdődött meg a cicaharc a ellenzéki listavezetői posztért, rontva az amúgy sem rózsás Mesterházy-esélyeket.
 
Az Együttnél, a feltételezett nevek hallatán van, akit meglepett, hogy korábbi támogatóik ily könnyen szegődtek át politikai riválisukhoz, az MSZP-hez, akikről pedig korábban még "leíró hangsúllyal" beszéltek.
A DK-sokat nem lepi meg, azt mondják, "ezek az emberek volt idő, hogy A-Z-ig, mind Gyurcsány körül legyeskedtek, jó tanásokkal ellátva a korábbi miniszterelnököt. Aztán évekkel később már maguk is játszi könnyedséggel erősítették a "Gyurcsány a hibás" kórust. 
 
És valóban a feltételezett névsort hallgatva, elgondolkodtató, hogy Tóth Bertalant nem így akarják-e éppen kiiktatni a közéletből. Ugyanis, akiknek eddig ez a csapat egyengette az útját, azok mind elbuktak. Kérdés, hogy a megváltó-csinálók merre mennek aztán majd tovább? Mert egyetlen látszik biztosnak, hogy ők mennek, megállíthatatlanul.  Az MSZP pedig küzd tovább: az elmúkt öt évben volt/van három elnökük (Lendvai, Mesterházy, Tóbiás), most pedig keresik az újabb vezérlő csillagot.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr957709728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makokriz 2015.08.16. 15:09:21

. . . , hogy valaki miniszterelnök-jelöltet lehessen a minimum, hogy ismert ember, presztízse-, és hírneve kell, hogy legyen, és nem utolsósorban - az országról valamilyen elképzelése, -- az kevés, hogy Puch László és kis csoportja kijelöli a vezérlő csillagját. . .
süti beállítások módosítása