Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Mikor kér bocsánatot Sukoróért Schiffer András?

2015. április 28. - Európa Kávézó
Ennyivel tartozna a sukorói feljelentésért. De az LMP körül ezen kívül is sok a kérdés...
Most, hogy végre kitavaszodott, a hétvégén a Velencei tó partján járva, csak hajtott a kíváncsiság, milyen lehet az az emblematikus hely, amely maga képes volt egy pártot berepíteni a Magyar Országgyűlésbe. A sukorói telekről van szó. A tó északnyugati sarkában a senki földjéről, a telekről, ami nem az enyészeté,hanem maga az enyészet. A gazos susnyáson keresztül vezet egy ösvény, horgászok taposhatták ki, ahonnan egy dolog hiányzik. Egy, a helyet kellő tisztelettel megjelölő utcanévtábla. Ez pedig nem lehet más, mint Schiffer András sétány. Még a sétányt is nagybetűvel írnám jelezve a dolog korszakos jelentőségét. Itt a susnyás helyén most egy működő idegenforgalmi központnak kellene lennie, millárd eurós beruházásnak több száz munkahelynek, valaminek, ami a tervek szerint nem az lett volna, ami most ez a terület, egy gazos, senki által nem hasznosított telek Budapesttől negyven kilométerre az autópályától kőhajtásnyira.
Minden benne van ebben, ami annak az ösvények az általam vizionált névadója által gründolt párt ma a magyar politikában. Sukoró volt az, amin az LMP és maga Schiffer, hiszen ő volt a feljelentő bedobbantotta magát a magyar politikába. Ezt persze ebben a turbulens környezetben sokan sokszor szeretik elfelejteni. 
A lehetmásapolitika, névvel két baj volt és persze van a mai napig. Vagy a kérdőjelet felejtették el, vagy egy másik kijelentést: de nem velünk. Mert velük nem lehet más. Sem Schifferrel, sem pártjával. A zavaros zöldes szélsőbalos retorika, amely olyan független mindentől és mindenkitől, elsősorban a realitástól, hogy ha kell Orbán ölében pihen meg, különösen akkor amikor, nagy szükség van a meg nem szerzett ajánlócédulákra mert, hiányzik néhány tízezer az induláshoz. Aztán cinkosan összekacsint a szélsőjobbal, a Jobbikkal. 
Az Európa Kávézóból nem látszik, hogy néz ki a dolog belülről. Fogalmam sincs milyen lehet mutyipártként létezni, amikor a nagyvezér választási stratégái kiporciózzák a százalékokat és hopp, láss csodát hét tizeddel meg négy századdal csúszik át a párt az öt százalékos küszöb felett. De nem is érdekes. 
Miközben mindenki a Jobbik felé emeli aggódó tekintetét a demokratikus oldalon, azért néha érdemes egy pillanatra, esetleg kettőre elidőzni Orbán ügyvédéjnek pártjánál is. Az elmúlt hónapokban mit sem változott az LMP. Továbbra is radikális összefogás ellenes, amit Schiffer pártelnök, hosszú körmondatokban szeret magyarázni, benne Lenint megszégyenítő kapitalizmuskritikai megjegyzéseivel. És persze az elmúlt hónapokban az időközi választásokon is rosszabbul szerepeltek, mint korábban.
Így az LMP nem más mint eszköz Orbán kezében. Azt az illúziót kelti, mintha alternatívát kínálna az Orbán-rendszerrel szemben, ám közben ezzel a szemfényvesztéssel nem Orbán leváltását, hanem maradását szolgálja. És nem is nagyon kell ezt tovább ragozni. Az LMP-re leadott szavazatok, a Fidesz gazembereinek hatalomban maradására adott szavazatok. Ezt jó ha megjegyzi mindenki, bármikor is legyenek, bármilyen választások Magyarországon. 
Utóirat: Az LMP még tartozik egy bocsnatkéréssel azoknak, akiket Sukoró miatt vasra verve vittek el a zsandárok és hónapokig tömlöcben tartottak.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr757404758

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.04.28. 10:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nu pagagyí 2015.04.29. 10:19:36

@♔bаtyu♔: Pont úgy gondolkozol, mint az ügyészség, az ítélethez faragod a vádat, de nálatok ez bevett szokás. Az ügyészség értékbecslését semmiféle szakmai követelmény nem fertőzte, olyan kaliberű "szakemberek" műve, amilyenek rogántóni elmutyizott ingatlanait szokták felbecsülni olcsóra.

Nyilván van mindennek értéke, de a susnyásé nem lesz attól végtelen a cseretelek meg értéktelen, mert elcserélték. A susnyás attól lett volna igazán értékes, ha közművesítik, beépítik, nekünk meg azért mert állandó munkahelyeket is teremtettek volna rajta. Nyilván a vevő nem nádat akart termeszteni, jelentős összeget költött volna a környék közművesítésére. A cseretelket sem becsülték túl annak idején, ugyanannyiért számították be, amennyiért ugyanott hasonló területeket kisajátítottak. Semmi sem áll a vádból, csak szokás szerint nyújtják a pert ameddig lehet, mert addig lehet hazudozni és erkölcsi kárt okozni.

Meridian74 2015.04.29. 10:22:54

Na, már a LMP is büdös nektek, libsik?
Az persze titeket nem zavar, hogy többrendbeli bűntény történt - és milliárdos lehúzásról szólt az egész, nem igazi beruházásról.

Amúgy tesóm háttérinfói alapján a liberálisok elkezdték támogatni a Jobbikot. Még USA-ból is kapnak már hátszelet ehhez (lehet még mindig putyinozni, de valójában inkább nyugatra kellene nézni ez ügyben - ott több befolyás és hatalom van). Mondván: kerüljenek csak hatalomra, mert csak így fogják megutálni az emberek őket - és lelökni őket a hatalomról. No, szvsz ennek csak örülni lehet, mert balfaszok ezek. Orbánt is meg akarták regulázni, oszt semmire nem mentek vele. A Jobbiknál meg ezek akkorát fognak pofával a betonon csattani, hogy földrengésveszélyt okoznak majd vele...

nu pagagyí 2015.04.29. 10:25:54

@♔bаtyu♔: A Jobbik először számoljon el a pártpénzekkel. Például mennyit kapott Putyinéktól, hogy népszerűsítse nálunk a fasisztoid rendszerét? Mennyi folyt be Iránból és a többi arab havertól a zsidózásért? Ha ezzel megvagytok, akkor tőlem simogathatja a cuki pitbullkölyköket a pártführer.

nu pagagyí 2015.04.29. 10:29:09

@Meridian74: A kaszinók viszont végre jó helyre mutyizódtak. Ez az egy tény van a történetben.

Muad\\\'Dib 2015.04.29. 10:31:38

Ühüm. Sukoró. Az nem is lényeges, hogy tisztességes, vagy tisztességtelen módon valósul e meg valami. A lényeg a nagy beruházás. A többi mindegy.
Hát kérem szépen ez a magyar posvány. Immár biztosan kijelenthető, ha bukik ez a szánalmas fityesz banda, jön utána a fityesz 2.0. Mert ez az ország többre nem képes. Nem kizárólag a politikusai miatt, hanem az állampolgárai miatt.

na-ki 2015.04.29. 10:38:21

Azt hiszem a "megélhetési politikus" névadója lehetett volna, de arról lemaradt, ezért csak a mintapéldája Sch.A.

pocaklakó minimanó 2015.04.29. 10:39:58

@Muad\\\'Dib: "Nem kizárólag a politikusai miatt, hanem az állampolgárai miatt." Most egyet kell értenem veled. :)

Muad\\\'Dib 2015.04.29. 10:42:28

@na-ki:
Na ja, mert aki független az megélhetési politikus. Kis hazánknak nem való ez a demokrácia téma. Igenis mindenki soroljon be. Gyurcsány, maszop, fityesz. Tessék választani, külön utas téma nincs (aki nem áll be valamelyik nagykutya mögé, az megélhetési politkus/áruló/fityeszes/maszopos, ki mire gerjed). Szálasi, Horthy, Rákosi. Ez való a népnek...

nu pagagyí 2015.04.29. 10:46:55

@Muad\\\'Dib: Épp ez a vita tárgya. Semmi nem utal arra, hogy tisztességtelen lett volna a sukorói eset. Nekem egyszerű koncepciós ügynek tűnik: van benne zsidó és választások előtt kapták fel, Nincs olyan ítélet, amely hivatali visszaélést állapított volna meg, az ügyészség részéről vádként már csak egy szemmel láthatóan dilettáns értékbecslés maradt. Olyan ez, mint Hagyó nokiás doboza. Azt sem találták, de jól hangzott. Én nem mondom, hogy az előző alakulatok közt nem voltak korruptak, de az a rendszerszintű korrupció, amit a kétharmados bolsevik kormányművel és a trafik-, föld-, közbeszerzési-, kaszinómutyikban testesül meg leginkább (de nyelviskolai, tankönyv, számlaauditálási, állami reklámozási, kamarai, hulladékbizniszes és még folytathatnám) az csak ezt a gárdát jellemzi. Az ország összes korrupt maffiózója egyesült a Fideszben.

♔bаtyu♔ 2015.04.29. 10:47:29

@nu pagagyí: A Jobbikot nem Moszkva népszerűsíti, hanem egy csomó problémás cigány.

♔bаtyu♔ 2015.04.29. 10:49:19

@nu pagagyí: Szerintem zárjuk rövidre úgy a dolgot, hogy te hol építenél egy házat?

A Velencei tó mellett a susnyásban, vagy pedig egy "almáskertben" valahol Kistarcsán?

Muad\\\'Dib 2015.04.29. 10:51:30

@nu pagagyí:
Én úgy tudom egy washingtoni bíróság a magyar államnak adott igazat ebben az ügyben, többek között elismerte, hogy a telekcsere jogszerűtlen volt. Javíts ki, ha tévedek, mert tavalyi ügy emlékeim szerint, és nem olvastam most utána.

nu pagagyí 2015.04.29. 11:02:28

@Muad\\\'Dib: A nemzetközi választott bíróság csak arról döntött, hogy jár-e kártérítés a meghiúsított üzlet miatt a vevőnek, az ügy érdemi részével nem foglalkozott. Megállapította, hogy nem volt taggyűlés.

Muad\\\'Dib 2015.04.29. 11:06:35

@nu pagagyí:
Most megnéztem a hvg ezt írta:
"...A telekcsere ügyében pedig hasonló álláspontra jutott, mint korábban a magyar Kúria, és kimondta, hogy a telekcsere-szerződés a magyar jogszabályokba ütköző, ezért semmis..." hvg.hu/kkv/20141002_Washingtoni_birosag_Nem_kell_100_milliard

nu pagagyí 2015.04.29. 11:14:04

@♔bаtyu♔: A "házépítéshez" tőke kell, a nádban nem raknék fészket. A kérdésed amúgy olyan álprimitív, hogy szemléltésül fel is teszek neked egy hasonló kérdést. Melyiket választanád: egy gramm arany vagy egy tonna guánó (denevérszar)?

♔bаtyu♔ 2015.04.29. 11:25:28

@nu pagagyí: Nem kell terelned, nem vagy te olyan hülye, hogy ne értetted volna a kérdést. Pontosan tudod, hogy a nádasban építenéd, hiszen ott tudod jól eladni.

Másik kérdésem, elcserélnél e egy Kistarcsai lakóparkot egy Velence tavira? A kettő közötti m2 árkülönbség akár a négyszerese is lehet, de itt csak cseréről van szó.

♔bаtyu♔ 2015.04.29. 11:27:40

Amúgy figyelitek a "kommunikációt"?

1. Almáskert
2. Susnyás a velencei parton.

A valóság nyilván az, hogy nagyon értékes Velencei telekről van szó, ami egyedi, míg az "almás" egy elhanyagolt tucattelek eleve olyan helyen, ahol sem lakóparkot, sem mást nem érdemes építeni.

nu pagagyí 2015.04.29. 11:30:36

@Muad\\\'Dib: A per még mindig folyik. Gyurcsány tudtommal már rég nem szerepel a vádlottak körében. Tátrait baszogatják, aki egy nem állampárti rendszer tisztviselője volt, de nem nagyon tudják rábizonyítani az értékaránytalanságot. Az, hogy megsemmisítették a telekcserét, az egy állampárttól mindennapi ujjgyakorlat. A vevő kártérítési igényét elbíráló washingtoni választott bíróság erről csak annyit mond, ha itt ilyen a jogrend, akkor ezzel a vevő is számolhatott volna. Nem foglalkozott azzal, hogy egy kultúrállamban megállna-e egy ilyen barkácsítélet.

nu pagagyí 2015.04.29. 11:37:02

@♔bаtyu♔: Én a termőfölddel is jól ellennék. Minden hektárja munkanélküli jövedelmet szül és ráadásul egy beruházást sem kell a nyakamba venni, ami sokba kerül és koránt sem biztos, hogy megtérülne.

Muad\\\'Dib 2015.04.29. 11:41:30

@nu pagagyí:
Ezzel így azért vannak fenntartásaim. Ha elfogadjuk azt, hogy minden bejövő pénz meg beruházás számít, és amúgy úgy is csak pénzbe kerül a fenntartása, saját hasznosítása, akkor el kéne fogadni Rogán érvelését is a belvárosi ingatlanokkal kapcsolatban. Ugyanis pont ezzel érvel, hogy az önkormányzatnak megérte fillérekért bérbe adni/eladni, mert hasznosították, amiből pénz jött be. De ez az érvelés ott sem állja meg a helyét.

nu pagagyí 2015.04.29. 11:46:06

@♔bаtyu♔: A 70 hektár sukorói telket 1,08 milliárdért a 184 hektár cseretelket, amelyek a tervezett M4 útvonalába estek 0,78 milliárdra értékelték. A vevő a cserén kívül még 300 milliót kifizetett. Ezek a számok és most hallgatom a szakértői véleményedet.

Case · http://streetartbp.hu/ 2015.04.29. 11:50:04

Hjaj, ugye nem tévedek nagyot, ha azt tippelem, hogy ez valami MSZP-s bérblog? Mert az MSZP tripje az, hogy az LMP-t igyekszik démonizálni, ahelyett, hogy egy kicsit körbenézve a valóságban olyan témákat keresne, amikkel maga mellé tudná állítani az embereket.

Muad\\\'Dib 2015.04.29. 11:51:56

@nu pagagyí:
Pont azzal a 0,78 milliárddal volt problémája sok mindenkinek már 2009-ben. Pedig akkor még nem beszélhetünk fideszről, mint kormányról...

Hejes sírás 2015.04.29. 11:55:36

És akkor a blogger kinyilatkoztatott. Ámen! ez az ige, hirdessétek. Meg a lófaszt komám.

nu pagagyí 2015.04.29. 12:00:11

@Muad\\\'Dib: Most pedig még mindig van egy susnyásunk. A Rogán által elkótyavetyélt házak viszont addig is álltak és ugyanúgy hasznosultak (boltok, bérlemények formájában). A Rogán-féle hasznosítás eredményeként a vevő egy hét múlva dupla áron eladhatta a szajrét, a korrupciós illetékből pedig nőtt még egy kicsit Rogán lakása. Az eleve alábecsült ingatlan értéket még bónusz százalékokkal is csökkentették a köz kárára. Juhász szerint még a négyzetméter és az egységár szorzata sem stimmel, annyira kapkodtak. Szemmel láthatóan semmiféle közérdeket nem szolgált ez a fajta privatizáció, hacsak két magánember érdekét nem helyezzük a közérdek elé.

nu pagagyí 2015.04.29. 12:02:25

@Muad\\\'Dib: A 0,78 milliárd az elcserélt földek értéke. Hektárra vetítve megegyezik azzal, amennyiért ugyanott, érdektelen felek földjeit kisajátították. Szerintem ebbe nem lehet belekötni.

2015.04.29. 12:14:05

A sukorói feljelentéssel pontosan mi a probléma? Törvénytelenséget sejtett, és ezért tett egy feljelentést.

Muad\\\'Dib 2015.04.29. 12:49:16

@nu pagagyí:
Az, hogy mi van most a kérdés szempontjából irreleváns. Ha egy parlagfűvel benőtt veszélyes hulladék tároló lenne, akkor sem ez lenne az első kérdés. Hanem az, hogy mennyiben gond, ha egy gyanús ügy miatt valaki feljelentést tesz? Az nem érv, hogy sok pénzt ruháztak volna be. A törvényességi vizsgálatot nem lehet kukába hajítani azzal az indokkal, hogy összességében jól jártunk volna. Rendes demokráciában ez pont annyira nem járható út, mint amit most a fityesz csinál.

Nemzeti konzumtáció (törölt) 2015.04.29. 13:10:47

@A demokrácia leszakadó függönye: Ez egyrészről igaz, másrészt őszintén szólva nem tudom, hogy mit gondoljak a cikkben megfogalmazott állításokról.

Schiffer általában nem hülye, jogászként azért sejthette, hogy ebből a feljelentésből nem lesz semmi, akkor mit várt? Vagy egy kis populizmus a fiatal LMP-nek is belefért?

És akkor itt az a további problémám, hogy Gyurcsányt kifejezetten útálom, a kaszinókért se rajongok. Rengeteg mindenben hibás előbbi, de pont a konkrét ügyben én nem értem az egész logikáját, hogy egyáltalán hogy merülhet fel a jogi felelőssége (a politikai az rendben van). Ő volt a végrehajtó hatalom vezetője, a jogalkotó. Ha úgy vélte, hogy ez a kaszinó egy hasznos beruházás, mert n db. munkahelyet teremt, játékadó, stb., akkor az állam képviselőjeként ugyan miért nem dönthetett volna úgy - már ha ez egyáltalán igaz - hogy azzal segíti a beruházót, hogy olcsóbban juttatja területhez? Más multik nem kapnak ipari telkeket, adómentességet, stb?

Ha mondjuk megvesztegették ez ügyben, akkor börtönben a helye, de ez fel sem merült. Az, hogy jó vagy rossz döntés a kaszinó megépítése, hogy milyen hátrányai vannak az előnyök mellett, ezen el lehet merengeni, de könyörgöm, az a kormány(fő) dolga, hogy ha felmerülnek ilyen kérdések, döntsenek. Aztán azért vannak választások, hogy ezt csomagban értékeljük...

nu pagagyí 2015.04.29. 13:17:01

@Muad\\\'Dib: Nekem nincs bajom azzal, ha valaki egy gyanús esetet bejelent. Azzal viszont igen, ahogy politikai érintettség esetében a polt-féle ügyészség el szokott járni. Amúgy a sukorói ügyet még az előző kezdte vizsgálni, nem utasították vissza, ahogy polték szokták a fideszes érintettségű feljelentéseket, lásd Rogán kótyavetyéje, szekszárdi hangfelvétel a trafikmutyi mutyi jellegéről, zöld dosszié.

A szerződést egyébként amiatt bontották fel, mert a vevő nem lakott "életvitelszerűen" sukorón (volt bejelentett lakcíme egyébként). Egy blőd rendelkezés hasonló stílusú megsértése tehát az indok, nem pedig a közvéleményben elültetett közvagyon mutyi. Kb. annyira volt szabálytalan, mint a Fidesz "családi vállalkozónak" álcázott földmutyisai: a budai ügyvéd úr, a másik faluból való műkörmös, az egyszerre mindenhol lakó Mészáros és a többi.

Muad\\\'Dib 2015.04.29. 13:21:02

@nu pagagyí:
Csak épp a cikkben nem erről van szó, hanem kőkemény Schiffer ekézés megy. Ráadásul csak kibújik a szög a zsákból mi is gond: "...Továbbra is radikális összefogás ellenes...". Ez a probléma egyeseknek és nem más. Nem tagozódik, nem vesz részt a magyar melyik oldalon állsz néphülyítésben.

melaena 2015.04.29. 13:22:03

ez most ilyen hircsarda tipusu iras,vagy komolyan kene venni ?

Lorena_7 2015.04.29. 13:22:43

Sukorón születtem, ott nőttem fel, a családom a mai napig ott él, emiatt bennem van az elfogultság is... ritkán kommentelek, de ezután a bejegyzés után forr az agyvizem. Most ha nem nézem azt, hogy itt a telekvásárlás során mekkora kihágások, meg mutyik mentek, akkor is gáz volt a beruházás, mert az ottélők egyáltalán NEM, ismétlem NEM szerették volna, hogy ez a kaszinókomplexum odaépüljön. Én tudom, hogy egyesek számára könnyű megmondóemberkedni, hogy örüljön a parasztja, hogy csordogál a pénz, meg a turizmus, meg a vendéglátós munkahelyek. De könyörgöm megkérdezte egyáltalán valaki, hogy mit akarnak az ott élők? Sukoró 1200 lakosa eddig is tökéletesen megélt a turizmusból, pont azért mert természethez közeli, hagyományos nyugodt kis halászfalu és borvidék. A Két étterem, a cukrászda, a múzeum, a számos panzió, a borászatok, a lovas szálló és a kemping eddig is tökéletesen foglalkoztatott mindenkit, aki vendéglátásból akart élni a környéken. Nem véletlenül vásárolt ott sok német és holland család pihenőházakat. Én nem tudom, a posztoló hol sétált, de akkor ha legközelebb arra jár, menjen el inkább az ingókövekhez, keresse fel az Angelika forrást, és a hegyoldalban lévő pincéket, vagy kiránduljon egyet a Nadap felé vezető erdőbe, és aztán bizonygassa, hogy ebbe a "susnyásba" feltétlenül szükség van a kaszinóra.
(és igen, lehet osztani, hogy hazabeszélek)

martineden 2015.04.29. 13:24:00

@♔bаtyu♔: ,,Van némi zsidó őrjöngés, hiszen Schifferék szinte Lauderék torkából húzták ki ezt a falatot."...Miert is volna?Andy vajna baratod talan nem zsido?Jol kitoltatok a zsidoval,meg koncessziot sem kell fizetni,sot a forgalom bevallasa is becsszora megy.ugyh a zsidok orulhetnek ,hogy ilyen ellensegeik vannak ,mint te.

martineden 2015.04.29. 13:30:11

@♔bаtyu♔: ,,A Velencei susnyásnak nagyon is komoly értéke van, a cserében felajánlott teleknek pedig ehhez képest nulla értéke volt"...abban megegyezhetunk ,hogy a telek elado volt ,ugye?Akkor ,hogy a feneben nem adtak el azota ,azon a csodalatos aron?Talan nem kell a kutyanak sem?Tudod,minden annyit er ,amennyit adnak erte.TFuggetlen geci csicska polt,hiaba ertekeltette fel az otszorosere,a tizedeert sem kell senkinek,fidesz-jobbik csicska.

na-ki 2015.04.29. 13:36:12

@Lorena_7: Sokurónak nincs egy NB akárhányas csapata? Nem kell valamelyik telek végébe egy stadion inkább? :)

Nemzeti konzumtáció (törölt) 2015.04.29. 13:42:10

@Lorena_7: Tök érdekes volt a véleményed olvasni, mert konkrétan sosem jártam ott, köszi.

Itt szerintem aki gondolkodni és értelmesen vitázni is akar, az abban gondolkodik, hogy volt-e bűncselekmény gyanúja vagy sem, Schiffer feljelentése helyes-e, védhető-e. Én a konkrét ügyben nem értek vele egyet, pedig - mint írtam - nagyon nem vagyok kaszinópárti.

Abban mindettől függetlenül teljesen igazad van, hogy a helyiek véleményét ki kellett volna kérni (mondjuk nem emlékszem a tiltakozásukra, de attól még lehetett), és igény esetén helyi népszavazást kellett volna tartani.

Úgy általában azt gondolnám, hogy a kaszinó is csak egy üzlet, szóval nem a háborítatlan természetbe, hanem amolyan "bulihelyek" közelébe kéne (már ha kell egyáltalán) építeni, mint pl. Siófok. Biztos nagyobb forgalma lenne.

sas70 2015.04.29. 13:50:01

@♔bаtyu♔:
Nem susnyás, kicsit nádas! Viszont a horgászok szeretik!
https://www.google.hu/maps/place/Sukor%C3%B3/@47.226978,18.6066549,3a,75y,90t/data=!3m5!1e2!3m3!1s40102449!2e1!3e10!4m2!3m1!1s0x476a03d5ad099feb:0x400c4290c1e8190?hl=hu
Egy másik dolog, hogy itt továbbra is lehetett volna horgászni, mert ez megmaradt volna köztérnek, sétánynak.
A mostani formában viszont sokkal természetközelibb és majd el lehet adni valami fideszes havernak ha majd úgy hozza az igény.

Conchobar 2015.04.29. 13:50:48

Nem értem ezt a blogot. Ha Gyurcsányék mutyiznak össze a zsidókkal, az tisztességes munkahelyteremtés, ha viszont Orbánék közgépeskednek az meg alávaló bűnözés? Ha zsidók csinálják, akkor nem mutyi, csak ha nemzetieskedő simicskák? Orbánék eltakarodása és azt követő baloldali elszámoltatás után meg majd arra fog majd biztatni a blog, hogy kérjenek bocsánatot a szeplőtelen és bűntelen Orbán-zenekar vádlói? Ne legyen illúziónk, a 2010-es elszámoltatás az éppen olyan volt, mint a 2002-es, és mint majd a következő lesz. Az MSZMP-ből kinőtt kétfejű kutya (MSZP-Fidesz) nem fog önmagába harapni (hacsak nem kerülnek kormányra a "nácik". Értsd: Jobbik)

MacPhisto 2015.04.29. 13:59:25

Ej, ej Gréczykém, kihúztad az arcodat Feri valagából és ezt sikerült? remek írás.

Kár hogy a Google pár pillanat alatt cáfolja. Az almáskert v susnyás összehasonlítást már szépen szétszedték itt feljebb, orbánügyvédjézést csak a legsötétebb DK-s trollok nyomják (Orbán védelmét a TASZ vállalta. Híresen fideszes szervezet, ugye faszfejkém? index.hu/belfold/tasz1205/), azt meg hogy Schiffer ne jelentette volna fel Orbánt? 491.000 találat. Feljelentette Orbánt többször, Orbán vejét is.

Hazudtok Gréczykém, reggel, délben, este, mint az a szar jellemű, miniszterelnöki esküjét szánt szándékkal megszegő paprikajancsi gazdátok.

Húzzatok a picsába, hogy kedves demokrata barátotok, Kunczemaci tanácsát tolmácsoljam nektek.

Lehet cenzúrázni, "demokraták"!

♔bаtyu♔ 2015.04.29. 14:01:13

@martineden: Neked a zsidókról akkor Vajna jut az eszedbe?

♔bаtyu♔ 2015.04.29. 14:03:01

@sas70: Ja, Orbán a hibás, mert nyilván azért akadályozták meg, hogy ők lenyúlják.

Legalább a posztot olvasd el b+, LMP nem ORBÁN, LMP.

turista a saját országában 2015.04.29. 14:15:29

@Brendel Mátyás: Nem is őt kell sajnálni. Csakhogy itt más emberek ellen hosszú idő óta eljárás folyik. Császy Zsolt és Tátrai Miklós előzetesben is ült, esetükben még nem zárult le az ügy.

turista a saját országában 2015.04.29. 14:20:26

@seahawks: "miért kéne schiffernek bocsánatot kérni, amikor bűncseelekmény történt?"

Bizonyíték? Vagy csak pofázol?

martineden 2015.04.29. 14:21:30

@Conchobar: ,, Ha zsidók csinálják, akkor nem mutyi,"...igen,igen,latod a vajna haverodat,o 6 kaszinot is kapott ,es azt mondja a fideszcsurhe ,hogy nem mutyi.Igaz is lehet szerinted ,mert andy baratunk szuletett zsido.

martineden 2015.04.29. 14:26:37

@♔bаtyu♔: Nekd mindenkirol a zsidok jutnak eszedbe,ha nem alnemzetiek,De ha mar megszolitottal,mi a velemenyed az andy haverodrol es az adozasi moralrol?Nagyon kegyes volt hazza a csuti geci ,nem?Helyesled?Igennel vagy nemmel felelj,a fidesz-jobbikos blablat mellozd ,ha kerhetlek.

seahawks 2015.04.29. 14:29:02

nem csak pofázok. bíróságra került az ügy, ahol bebizonyosodott. de ha nem így lett volna, akkor sem kéne bocsánatot kérni senkinek, ha gyanút fog és feljelent.

látom itt elég sok a gyurcsányista...

turista a saját országában 2015.04.29. 14:31:01

@Meridian74: "Na, már a LMP is büdös nektek, libsik?"

Nekem mindig is az volt. A megjelenése óta.

"Az persze titeket nem zavar, hogy többrendbeli bűntény történt "

Bizonyíték? De lehetőleg ne az orbáni riherongy poltpeti féle ügyészség kreálmányával gyere, ha lehet.

turista a saját országában 2015.04.29. 14:32:16

@seahawks: "ahol bebizonyosodott."

Nem bizonyosodott be semmi, te féreg.

turista a saját országában 2015.04.29. 14:36:32

@seahawks: "nem csak pofázok. bíróságra került az ügy..."

Ha az ügyészség a vádszakaszban eljárást indít, akkor az ügy előbb-utóbb a bíróságon köt ki. De az még nem jelent semmit. A bíróság mondja ki, történt-e bűncselekmény, vagy nem.

martineden 2015.04.29. 14:36:51

@♔bаtyu♔:,, Neked a zsidókról akkor Vajna jut az eszedbe?...nem,vajnarol a tolvaj fideszcsurhe jut az eszembe,akik az andy fele stromanok segitsegevel leraboljak az orszagot.Azert nincs koncessziosdij,NAV bekotes,onbevallasos forgalom bevallas.Vajna haverotok elott 40 milliardot vallottak be a vallakozok,szegeny andynak szarul megy.jo ha 15 milliardot bevallPersze evi 25 milliard feketen nem rossz penz,ebbol aztan 5 gyerek is a sajat labara allhat.

Lorena_7 2015.04.29. 14:57:26

@na-ki: amikor utoljára meccsen voltam a megye2-es bent maradásért küzdöttünk, de hát Akasztó óta tudjuk, hogy bármi lehetséges :)

@Nemzeti konzumtáció: köszönöm szépen! Amúgy helyiek annak idején aláírásgyűjtésbe kezdtek, s az akkori polgármester is eléggé húzta a száját, mikor először kiszivárogtak a tervek, lakossági fórumot is tartott miatta jó párszor, de mivel MDF-es kötődésű volt, aminek akkoriban már igencsak leáldozóban volt a csillaga, nem igazán hallatszott ki a hangja a nagypolitikába (ráadásul rossz nyelvek szerint néhány ökormányzati ember meg is lett vásárolva, bár ez azóta is csak pletyka). Magának a beruházásnak amúgy (természetesen ha minden a megfelelő jogi keretek között tisztességesen zajlik) én sem lettem volna ellene, csak ahogy te is írtad valami olyan helyet kéne egy ilyen kaszinónak találni, ami bulisabb, és nem tesz tönkre egy teljesen másféle turizmusú régiót.

nu pagagyí 2015.04.29. 15:09:56

@Muad\\\'Dib: Schiffer nekem sem tetszik. Valahogy nem hagy nyugodni az a gondolat, hogy a Fidesz kreálmánya az egész LMP. Talán ők lettek volna az Orbán által megálmodott NER baloldali szélsősége. Jobboldalon ugye a Jobbik, a Fidesz meg hol máshol, mint középen. Aztán kiderült, hogy az LMP nem jól teljesít, a jövőben még szarabb lehet, ha a Fidesznek nem lesz már módja, hogy szavazatokat passzoljon át nekik. A Fidesz ugyanis lassan kiszorult a szélre, a "mérsékeltebb" Jobbik meg kezd európai dumákat nyomni (szegény náci választói lesznek még liberálisok is, ha így haladunk). És nem tűnt el a nemkívánatos demokratikus ellenzék, amelyik pedig áttekinthetetlen, senki nem szervezi, de mégis bármikor robbanhat a népszerűségük ha találnak egy hiteles figurát, amelyik kimondja azt, amit most még nem mernek.

PH_fet 2015.04.29. 15:11:20

Szar ez a betűtípus.

Venesz 2015.04.29. 15:13:04

Az rendben van, hogy Szakasits Árpád leszármazottja gyanúsnak ítélte a Gyurcsány-kormány alatti terveket.
És azóta minden rendben van?
Andy Vajna, Mészáros Lőrinc, Habony Árpád nem zavarja?

Mitől is más ez a politika?

Muad\\\'Dib 2015.04.29. 15:19:10

@Venesz:
Miért nem zavarja? Ezt így honnan vetted?

Venesz 2015.04.29. 15:21:05

Mert nem zavarja.
Tőle kérdezd meg, miért nem.

nu pagagyí 2015.04.29. 15:21:43

@Lorena_7: Ez már csak így szokott lenni. Kocsmába szeretünk járni, de azt nem szeretjük, ha mellettünk van. Ezzel a szemlélettel például Budapesten este hétkor be kéne mindent zárni, ne zavarja már az embereket nyüzsi.

A kaszinó egyébként nem feltétlenül zajos, viszont a sukoróiak még jobban megélhettek volna a turizmusból. Az is, akinek nincs momentán borospincéje, csak gürizésből él.

Muad\\\'Dib 2015.04.29. 15:22:43

@Venesz:
Ja, mer'nemzavarja. Most elkezdhetnék linkelni cikkeket, kiket is jelentgetett fel már Schiffer Orbán brancsából, meg kiket emel ki folyton (az általad felsoroltakat), mint az új oligarchákat, de felesleges lenne, mert láthatóan a tények téged nem zavarnak, csak a gond van velük...

nu pagagyí 2015.04.29. 15:22:59

@Venesz: Azóta már fix fizetése van a parlamentben, így véget ért a lázadás.

Venesz 2015.04.29. 15:26:54

@Muad\\\'Dib: Kiknek is esett neki az ügyészség Orbán brancsából?
A tényeket Te nem látod.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2015.04.29. 15:32:57

www.youtube.com/watch?v=EQNWdFCd-SY

Istenem...nekünk ez nem kellett..

Európában egyedülálló projekt lett volna, a vonzáskörzet törvényszerű fejlődésével, munkahelyekkel. Sok marha jobbikos azt sem tudja mi a Jobbik programja.
Ezek vízlépcsőket akarnak építeni! Összekötni a Dunát a Tiszával! Magánbetétekből megépíteni Paks II-t...
A Lengyelek persze az EU-s pénzeket az oktatásra fogják költeni zömmel. Mi meg 11 milliárdot adunk az Árpád kori magyar génkutatásra...
Ebbe is fogunk beledögleni.

nu pagagyí 2015.04.29. 15:37:55

@Muad\\\'Dib: Hány eredményes feljelentése is van Schiffernek? A feljelentgetés hozzátartozik az imázsához, pedig pontosan tudja, hogy egyik fideszes áldozatának sem görbülhet a hajaszála sem egy pártállamban, ahol poltpetik szolgáltatják az igazságot. Schiffer úgy csinál. mintha jogállamban élnénk és lenne igazságszolgáltatás, cserébe a hatalom úgy csinál, mintha ellenzéki párt lenne az LMP,

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2015.04.29. 15:40:36

Emlékszem Sukoró 1 azaz EGY milliárdjára!!! Megkárosították az államot egy milliárddal! Persze hogy azóta megszámlálhatatlan milliárd csúszik ide oda, az az egy milliárd csak egyszerűen a fogászati turizmus fejlesztésére!!! Orbán fogorvosának. Hogy mennyit fejlődött az amúgy is jól menő fogászati turizmus MO-on, azt sosem fogjuk megtudni. És az az 1,3 milliárd, amit összedobtunk a vörösiszap károsultaknak? Arról sincs elszámolás. És ezek csak az egymilliárdos ügyek.

Muad\\\'Dib 2015.04.29. 15:42:31

@nu pagagyí:
Pazar érvelés. Tehát inkább ne csináljon semmit, mint a többiek. Nagyon bírom az ilyen hozzászólásokat. Mit szeretnél mit tegyen azon kívül, hogy próbálja feltárni és nyilvánosságra hozni a mutyikat?
De ismét megkérdezem. Halljam már azokat a tetteket, amiket a "valódi" ellenzéki pártok tesznek.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2015.04.29. 15:46:03

@Nemzeti konzumtáció: Las Vegas sem éppen valami mellé épült...Sukoró lett volna Európa Las Vegasa, önállóan bulihely. (A kaszinó csak egy lett volna a szolgáltatásokból)

nu pagagyí 2015.04.29. 15:46:45

@Muad\\\'Dib: A Jobbik elnöke meg elítélte a vascipőbe köpködőt, a cigányozót meg elküldte együttélni egy díszcigányhoz. Ennek ellenére hadd gyanakodjam, hogy nem teljesen őszinte a "fordulat". Schifferrel is ez a problémám. Lelkesen jelentget fel, de mégsem érzem, hogy rájött volna, hogy itt rendszerhiba van. A népet kéne traktálnia a meglátásaival, nem pedig az állampárt bürokráciáját. Olyan ez, mint a Kádár-rendszerben a Jani bácsinak írt panaszlevél a helyi tanácselnök viselt dolgairól.

Venesz 2015.04.29. 15:47:00

@nu pagagyí: Erről van szó, ezt kéne mindenkinek észrevenni.

Muad\\\'Dib 2015.04.29. 15:49:57

@nu pagagyí:
Mert az LMP a médiában nem mondja el a meglátásait, és nem kommentálja a feljelentéseit? Ugye most csak hülyéskedsz? Mégis hogy tudnák még traktálni a népet azon kívül, hogy amikor csak lehet felszólalnak a problémákról?

Muad\\\'Dib 2015.04.29. 15:52:11

@Venesz:
Logikátlan elfogultságról nehéz beszélgetni. Mert tényeket még nem sikerült írnod - miközben nekem igen - csak szubjektíven kijelenteni, meg leszögezni dolgokat. Ez így sovány...

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2015.04.29. 15:55:03

@Muad\\\'Dib:

Nem dícsérhetjük a valódi ellenzéki pártokat sem. Nem hiszem, hogy a civil szervezkedések jót tesz az egész baloldal feléledésének. Mit csinálnak majd a civilek? Balhét? Bemennek a parlamentbe elzavarnak mindenkit (szakemberestül mert azok is vannak ám, néhány még a Fideszben is) ÉÉÉSSS? Mi lesz aztán?
Az "elmúltnyócév" Fidesz ellenzéskisége ami nem állt másból mint illegitimezésből, Gyurcsányozásból, Sukorózásból, kordonbontásból, Kossuth tér összeszarásból, BABAKOCSIS tüntetésből (ilyenre is felszólított ez a drága ember) tökéletesen kimosta az emberek agyát. Be van programozva a komcsizás. Kvázi aki baloldali az komcsi.

www.youtube.com/watch?v=EQNWdFCd-SY

ezek is komcsik voltak. Ebbe születtek, ebbe éltek. És?
Mi már nem ebbe születtünk, de meg tudnánk egymást ölni is akár.

Nemzeti konzumtáció (törölt) 2015.04.29. 15:55:45

@d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára: Ebben is van valami, mondom, hogy nem értek a kaszinóhoz :) Azért élnék a gyanúperrel, hogy Las Vegas inkább a kivételes szerencse volt, mint a főszabály, ha ilyen egyszerű lenne a recept, akkor egymást érnék a kaszinóvárosok.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2015.04.29. 16:04:18

@Nemzeti konzumtáció: Kellett egy befektető, akinek van annyi pénze mint ide Las Vegas hogy stílusos legyek. Na de ugye az egy libsi vagy bibsi és itt MO-on szaga van a pénznek. Fuj, nekünk olyan nem kell. Most van szép üres telkünk, Ami a miénk. A magyarok fele azt kívánja, vigye máshova a pénzét (nagyon okosan), és így viszi is a jóember máshova.
Büszke nép ez a magyar! Nincs is másunk...büszkén használjuk az EU pénzét is miközben oda-odaköpünk! Hát melyik snájdig európai nép ilyen tökös még?

Mészáros Laci 2015.04.29. 16:04:24

Lefetyelés hangját hallom a sorok között.

Muad\\\'Dib 2015.04.29. 16:06:37

@d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára:
Azért ez az ügy továbbra is gyanús. Mint írtam nem véletlenül állapította meg a következőket a washingtoni bíróság:
"...The tribunal analyzed the land swap agreement independently of the analysis of the Hungarian courts, but ultimately agreed with the courts’ conclusion that the land swap was not necessary for the state, the public interest requirement was not fulfilled, and the land agreement was indeed invalid..."
www.iisd.org/itn/2015/02/19/awards-and-decisions-18/

Venesz 2015.04.29. 16:08:35

@Muad\\\'Dib: Na még egyszer, hátha felfogod. Gyurcsányon kívül kire szállt rá az ügyészség? Majd ha arról is tudsz tényeket írni, akkor oszthatod az észt. Addig ne tedd.
Schiffer megrendelésre dolgozik.
Sosincs felháborodva oly nagyon, hogy fideszes embereket nem vernek rabláncra.
Ezek a tények. Ha nem akarod észrevenni, az a Te bajod. De engem ne oktass. Inkább gondold át a dolgokat.

nu pagagyí 2015.04.29. 16:08:48

@Muad\\\'Dib: Van bajom az MSZP-vel is, kb. ugyanaz, mint Schifferrel. A többi ellenzéki (már a demokratikus része) próbálkozik, a viták ellenére is összefognak, nem tévesztik el ki a fő ellenség. De nem is a pártoktól várok megváltást, igazi fordulat csak akkor lesz, ha összeér a sok elégedetlen, kifosztott és meglopott ember tiltakozása. Komoly a veszély arra, hogy a Fidesz átjátssza a hatalmat a szélsőjobbnak, mivel apadó népszerűsége már a lopott szajré biztonságát veszélyezteti. Az ellenzéki pártok legfontosabb feladata most az lenne, hogy valamiféle polgári védelmet szervezzenek, különben az egész ország retardált ámokfutók kezére jut. Államforma: érpataki modell.

Muad\\\'Dib 2015.04.29. 16:09:38

@Venesz:
Már az ügyészség viselkedéséről is Schiffer tehet. Niiiceee...
Ezt pedig neked is ajánlom olvasgatásra:
www.iisd.org/itn/2015/02/19/awards-and-decisions-18/

Muad\\\'Dib 2015.04.29. 16:14:48

@nu pagagyí:
Majd akkor ér össze a sok elégedetlen, ha a volt fidesz szavazok nem azzal szembesülnek, hogy őket úgy is a köcsögfideszes, szemétjobboldali kitétel fogadja. Mindez igaz vice versa is csak szemétkommunistával. Meg amikor túllépünk a baloldali/jobboldali felosztáson. Na meg azon, hogy ha valaki a) kérdésben netán a fityesszel ért egyet, ne legyen rögtön köcsögfityeszes, miközben b) kérdésben meg a dk-val, akkor meg ne legyen szmétkommunista azok szemében akik a másik ügyben még bőszen helyeseltek neki.
Majd ezek után lehet gondolkodni azon sikerül e normális országot építeni.

Venesz 2015.04.29. 16:22:30

@Muad\\\'Dib: Józanodj ki! Mikor írtam, hogy az ügyészség viselkedéséről Schiffer tehet?
Ezt PC módon csúsztatásnak, egyébként hazugságnak nevezik. Ennyit arról, hogy Neked a tények mit jelentenek. Olyat kommentálsz, amit nem is írtam le, meg sem fordult a fejemben.
A belinkelt cikket nem tudom értelmezni, mert annyira nem tudok angolul.
De nem kérlek meg, hogy fordítsad le, hátha ott sem lennél korrekt.

Maradjunk az alap állításomnál:

Gyurcsányon kívül ki ellen indított vizsgálatot az ügyészség? Volt fideszes politikus, akit meggyanúsítottak, rabláncra vertek volna?

Persze mondhatod, hogy az összes többi Schifferes feljelentés, reklamálás, felszólalás stb. eleve nem volt megalapozott.

De akkor meg hülye a pali, adja vissza a jogászi diplomáját.

Várom a tényeket.

Kit kaszáltak el Schiffer feljelentése alapján a fideszesek közül?

Ne kapkodd el a választ. Sokáig kell várnod, míg tudsz egy nevet mondani.

Érdekes módon Gyurcsánnyal szemben is megszüntették az eljárást, tehát Schiffer ott is alaptalanul vádaskodott.

nu pagagyí 2015.04.29. 16:39:44

@Muad\\\'Dib: Nekem megfelelne egy demokratikus elkötelezettségű jobboldali párt is. A jogállam, a demokrácia és az emberi szabadságjogok tisztelete nem oldalfüggő. De elnézve az agymosott jobboldal személyi állományát, nem sok esélyt látok arra, hogy öntudatra ébredjenek. Hülyébbjét kielégíti, hogy jelszavakat üvöltözhet és összeesküvés elméletek mocsarában vergődhet, okosabbja meg közben gőzerővel lophatja a közvagyont, aminek csak a fantázia szab gátat. mert ha megvan az ötlet, secperc alatt törvényesítik a lenyúlást. Az áldozatokat meg bekussoltatták, még bele is rúgnak, ha muszály.

FlLTOL (törölt) 2015.04.29. 16:47:08

@d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára: @Venesz:

"...The tribunal analyzed the land swap agreement independently of the analysis of the Hungarian courts, but ultimately agreed with the courts’ conclusion that the land swap was not necessary for the state, the public interest requirement was not fulfilled, and the land agreement was indeed invalid..."

=

"A törvényszék elemezte a fölcsere-szerződést a magyar bíróságok vizsgálatától függetlenül, de végül egyetértett a bíróságok azon megállapításával, miszerint a földcsere szükségtelen volt az államnak, a közérdek követelményének nem felelt meg, és a földszerződés ténylegesen érvénytelen volt...+

Venesz 2015.04.29. 16:50:17

@FlLTOL: Köszönöm, de nem erről szólt a felvetésem. Valaki nem a kérdésemre válaszolt, hanem elkezdett mellébeszélni.

Ez ma a trendi.

Egyébként ma meg Andy Vajna a kaszinókirály.
Ez sem zavarja Schiffert.

FlLTOL (törölt) 2015.04.29. 16:51:47

@Venesz: jó hát értelmes vitát itt ne várj ;)

nu pagagyí 2015.04.29. 17:24:33

@FlLTOL: Hiába idézgeted, az a per csak arról szólt, hogy jár-e kártérítés a befektetőnek a meghiúsult üzlet miatt. Elfogadták a kétszázmilliós magyar érvelést, hogy a közérdeket a mindenkori magyar állam mondja meg és a magyar jog sajátosságának tudták be, hogy a közérdek négy évente visszamenőleg változni szokott. Arról nem szólt a washingtoni ítélet, hogy nyerészkedett-e valaki a dolgon. Az a per még folyik és sosem lesz vége. Az ügyészség a susnyást már a megakadályozandó beruházás felértékelő hatásával szorozta be, míg a csereföldet, amire egyébkényt szintén kaszinót álmodott a befektető - csak ott már elfogyott a koncesszió, értéktelen területnek állította be. A bájos az, hogy még kötbért is akarnak fizettetni a szerencsétlennel, mert a jogi huzavona miatt nem épített kaszinót Sukorón, bár már nem is lett volna hova. Az a tömény rosszindulat, ami sugárzik az egész perből példaértékű, a cinizmus és a kontrollját vesztett hatalom példája.

nemszólokmégegyszer 2015.04.29. 18:00:48

@szárny: Ja, mert Vajna bácsi milliárdos lopásai legálisak, mert ő "amerikás magyar", megy risztelnek Vityával. Különbség? Nem mindegy, hogy ki lopja el, Nem hát. inkább a haver. Sukorót meg hülyére adóztatták volna, oszt lenne bevétel. Bárgyú.

nemszólokmégegyszer 2015.04.29. 18:03:23

@FlLTOL: Ezt meg melyik vassingtoni nagymagyar lapból idézted te árpádsávos?

nemszólokmégegyszer 2015.04.29. 18:05:39

@nu pagagyí: Akkor is, ha nem muszáj, de lehet. Majd hoznak rá törvényt. Visszamenőleg.

FlLTOL (törölt) 2015.04.29. 19:37:09

@nemszólokmégegyszer: halovány fingom sincs, nem én idéztem, hanem feljebb valaki,én csak lemagyarítottam, mert többen írták, hogy nem értik. Peace.

@nu pagagyí: lásd a fentieket. Mondom, hogy nem tudom, mi volt a perben. Azt tudom, mi van a szövegben ;)

Meridian74 2015.04.29. 19:37:56

@turista a saját országában: Nem Schiffer leplezte le a Sukoró ügyet egyébként... aki olvas kuruc.info-t az jól tudja, az első hírek ott jelentek meg ezzel kapcsolatban, méghozzá Budaházi volt az aki az első leplet lerántotta az egész ügyről...be is kasztlizták érte, persze jogtalanul, mondvacsinált ürüggyel, amit közpénzből drágán fogunk megfizetni. Persze miután kipattant az ügy, az akkori frissen alakuló LMP rácuppant. A tbbi ismert. A töketlenkedés meg a bíróságoknak köszönhető. Lásd még Hunvald ügy, Hagyó ügy, nevetséges az ami a magyar bírók csinálnak. Egymás hátát lefedezik, és a haverokat kimossák a szarból. Ott van még a Kulcsár ügy is. Még mindig semmi vége nincs.

pocaklakó minimanó 2015.04.30. 07:41:57

@nu pagagyí: "Ennek ellenére hadd gyanakodjam, hogy nem teljesen őszinte a "fordulat"." Egyetértek. De bővítem: Nem látom őszintének a fordulatot, amikor a kirekesztő ballibek azt hazudják önmagukról, hogy ők demokraták.

Muad\\\'Dib 2015.04.30. 08:22:17

@nemszólokmégegyszer:
Gyengébbek kedvéért - mint amilyen te vagy - direkt odatettem a hivatkozást, hogy megtalálják az idézetet. Amit nem FILTOL rakott be, hanem én, ő csak lefordította (amit most meg is köszönök).
A szörnyűséges szervezet pedig írta az International Institute for Sustainable Development, amiről eddig nem is tudtam, hogy "nagymagyar".
Amennyiben esetleg nehézségeket okozna megtalálni, kikről van szó:
en.wikipedia.org/wiki/International_Institute_for_Sustainable_Development

Kombájnos 2015.05.27. 12:14:05

@nu pagagyí: És ebben a remek vitában az még fel sem merült, hogy anno Vikike
-Martonyi lakásán- több alkalommal találkozott a befektető Lauder-rel. Vajon a párbeszédbeli "ellenzékednek" mi volna erről a véleménye? Nyilván ebben az esetben minden törvényes, jutányos és méltányos lett volna és még a magyar állam sem veszített volna egy fillért sem a bizniszen.
süti beállítások módosítása