Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Van-e Orbán nélküli Fidesz?

2015. április 22. - Európa Kávézó

Van-e Beatles-koncert John Lennon, van-e Rolling Stones-koncert Mick Jagger nélkül? Nincs. Tehát Orbán nélküli Fidesz sincs. Amikor Solymosi Frigyes időlegesen visszavonultatná Orbán Viktort, akkor gyakorlatilag feloszlatná a pártját is.

A jobboldali sajtó egyetlen szót sem vesztegetett az idős akadémikus szavaira, pedig írásában arra vállalkozott, hogy a Fidesz örök és megbonthatatlan vezérét rábírja a hátralépésre. Ugyan, adja már át a kormányrudat a káosz közepén és abba még befelé haladva, hogy aztán frissen, ropogósan, üdén valamikor visszatérjen.

Solymosi egykor Orbán híve volt és talán ő bírálta először jobbról -, de csak annyira vehetők komolyan gondolatai, mint egy újabb repedés a rezsim már omladozgató falán. Orbán Viktor a magyar politika ősbölénye. A rendszerváltás idején felbukkantak közül már csak ő, és néhány más fideszes (Kövér, Áder stb.) mozog a térképen. Mindenki más vagy eltűnt magától vagy kicsinálták, esetleg később került az élvonalba.

Ha Orbán nem lenne, a Fidesz sem lenne. Ez a sorsa a nem demokratikus formációknak. A hosszabb létük is az erős, diktatórikus vezetésnek köszönhető, de a bukásuk így még nagyobb robajjal következik be.

Komolyan vehető-e, hogy egyben marad a Fidesz még létező tábora, ha mondjuk Orbán már csak szotyizik Felcsúton - immár Tarsoly nélkül? Ha a pártot már Kövér vagy Lázár vagy Rogán vagy... nem tudni, ki vezeti? Már így sem lehet egy nyomorult Békemenetet összehozni, már így is elvesztette a Fidesz az összes időközi országgyűlési választást. Mostanában kifelé jött a labda, de legalább eltalálták a kapufát. Orbán után a tizenhatosig nem jutnának el. Ha Orbán lelép mindennek vége. Nem is fog lelépni. Harcolni fog az utolsó töltényig.

De nézhetjük máshonnan is! Egy ilyen hatalommámoros ember, aki belerészegült abba, hogy bármit dönt, az megtörténik, bármit meg akar szerezni, az az övé lesz, hirtelen lemond legalább a döntési szabadságáról? Mert az öszelopott pénzről aligha. Volt már olyan, hogy Pokorni és Kövér volt a Fidesz elnöke. Valójában azonban mindig Orbán volt.

Orbán maga a Fidesz. Annak minden hatalmi struktúrájával, központosított, a régi dossziékra, pénzre, hatalomra felépített rendszerével.

Tételezzük fel, hogy Orbán belátja, hogy tönkretette Magyarországot. Ezt ugyan soha be nem ismerné, de visszavonul. Nem egészségügyi okokból, így is eleget pletykálnak valami grazi klinikáról... Solymosi elfogadná a visszavonulásnak a százmilliárdos tételt mozgató Várba költözést? Ha onnan irányítgat Orbán kormányzó, az már visszavonulás? 

De most jön a neheze: ha visszavonul, akkor mindent megbocsájtunk? A szétvert demokráciát, a megnyirbált szabadságot? Az önkényesen átírt szabályokat? A tönkre tett oktatást, egészségügyet, a megalázott rokkantakat, a rengeteg lopást, szemétkedést, aljasságot, az elszegényított milliókat, a haveroknak osztott uniós milliárdokat? Hogy aki nem fideszes az nem is magyar, hanem hazaáruló? Ennyi volt? Felejtsük el? Ne is legyen számonkérés?

Akkor kimondjuk: nincs bocsánat, és Orbán csak lássa közelről, hogyan omlik össze rnindaz a borzalom, amit felépített. A Fidesz sikerei hitványságra épültek. Emiatt is kell összeomlaniuk, maga alá temetve Orbán Viktort is.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr427388180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kavezacc 2015.04.22. 09:24:36

Szívemből szóltál!

a nagy hohoohooo 2015.04.22. 10:01:04

Ma sem tudom, hogy mikor éri el az Orbán elutasítottsága a kritikus tömeget, csak azt tudom, hogy néhány lépéssel közelebb kerültünk hozzá. De kell még hozzá néhány lépés.Pedig itt lenne az ideje valakinek összekapnia magát és előállni valami vállalható jövőképpel, mert az első adandó alkalommal besunnyog a neonáci Jobbik, és ha eddig nem szoptunk volna be, majd akkor fogunk.
Egy dolog nem fikció: Az Orbán-FideSS-Közgép 2.0 Co.Zrt. tönkreteszi Magyarországot. Ebből a sötét FideSS hívők nem fognak, de nem is akarnak semmit észrevenni. Még akkor sem, ha már nem jut a tányérjukra semmi és nekik is kuss lesz a nevük. Az egész világot előbb teszik majd felelőssé, mint gazdatestként funkcionáló vezérüket. A FideSS bázisa a butaság és a birkajellem.
De amíg a FideSS politikailag, a tagjaik büntetőjogilag ki nem lesznek csinálva, nem fogja az embereket pozitív katarzis érni, a demokrácia addig alszik.
Ott a teljes Jobbik, a kistesó,bármelyik 2/3-os törvénynél a FideSS mellé fog állni.
Tartok tőle,vagyis prediktálható, hogy a NER bukása után az ideológiát tovább mentő Jobbik jön. Ez egy rövid, de felettébb erőszakos időszak lesz, remélem mindenki felkészül rá.
A radikális pártok félrevezetésből szoktak nyugodt hangot megütni.
Aztán ha hatalomra kerülnek akkor indulhat a leszámolás/kiirtás/elkobzás/.Mint a populista FideSS.
Mert mi is a programjuk azon kívül h az eddigiekből elég? Semmi. FideSS populizmus a négyzeten.Igen, ez a hang nagyon veszélyes. Vonáék felmérték, hogy az emberek békét, nyugalmat akarnak, s most erről fuvoláznak. Miközben azért ott van, hogy radikálisok. Isten mentsen tőlük! Nem konszolidálódtak, hanem taktikai és stratégiai okokból stílust váltottak. S ezt sokan benyelik.Persze, megpróbálnak középre kommunikálni, azt mondják, amit az emberek hallani akarnak. De ez attól még ugyanaz a szélsőséges párt. A kommunikáción változtattak, az ideológia maradt farkasok a cél érdekében néha báránybőrbe bújnak...
Elmondom az én véleményemet Vonának a beszédéről:
Magam sem tudnék szebben ráfeküdni a csalódott emberekre, mint a Jobbik. Tehát kihasználja 1-1,5 millió ember csalódottságát, nyomorultságát.
Kezd hasonlítani Orbán Viktor 2010 előtti Kánaán ígéreteihez.
Sosem beszél arról, hogy mi lenne, ha hatalomra kerülne. javaslom a Luzerner Zeitung 2012 áprilisi (8. v. 9. ) számát elolvasásra. Abban nyilatkozta az AUDI vezér, ha Mo-n egy szélsőjobb párt nyerne, másnap költözne az országból.
Ha hagyjuk,hagyjátok a szemetek láttára verik szét az országotokat. Antikommunista handabandázással meg szégyenteljesen ostoba jelszavakkal hülyítenek,és bevetik az összes néphülyítő Orbán/Vona kinyilatkoztatást. És közben azt látják és tanulják a gyerekeitek, hogy igazodni kell, nyalni kell, hazudni kell és hogy hangban erősebb mindig győz.Akkor lesz mit megbánjatok.
Ráadásul ez az ideológiai beágyazottság túlnyúlik a FideSSen, illetve a NER-en is, a Jobbik képében már most részben önálló élete van.A gazdasági összeomlás és az ebből fakadó népszerűség vesztés után, a
Orbán el fog menni a falig. Nem fog engedményeket tenni, még látszatra sem...soha senkinek.A FideSSen belüli hatalmi küzdelem vagy trónöröklési harc nem Orbán Viktorral szemben, hanem Orbán Viktor kegyének elnyeréséért zajlik. Orbán pozícióját nem fenyegeti veszély, őt nem belülről lehet megbuktatni.
Nem fognak ,Orbán nem fog bukni. Magyarország még "szeretünkViktorpiszkosEUbankokUSA hazaárulómószerballibsikrezsicsökkentéses"elkábultságban alszik. Gyurcsánynak a tizedrészéért szétverték a fél fővárost. Értsétek meg már végre, hogy Orbánba szerelmes a nép, a "ha megversz is imádlak én" szindróma működik.
És én mindenre képesnek tartom őket...mindenre.
Orbán akár véres polgárháborút is képes kirobbantani -ezért uszít Bayer,a neonáci jobbikos ,2006-os huggyenotta ,3:0-ás vonatos ,B középes csürhéjével ,csak erővel lehet eltávolítani,leverni őket mint a cöveket,de az ellenzék szétszórt,egymással rivalizál és még mindig nem meri kimondani itt Horhy fasizmus épül,urambátyám,rokonok világa-ráadásul az EU és az adófizetők pénzén-és Szálasi nyilasai már a "spájzban" vannak. Remélem úgy kerül bele a törikönyvekbe, mint hazaáruló.
Aki azt a 40% szürke szavazót megnyeri, azé a győzelem. Jelenleg egyetlen parlamenti párt szavazóbázisa sem kikezdhetetlen. A szavazóik 80%-a úgy van vele, hogy csak jobb híján szavaz rájuk. Kár, hogy ezt nem kutatták egyébként.A FideSS meggyengülésének csak úgy van értelme, ha a posztkommer baloldali pártok(MSZP, DK)és a civilek együtt.(Kvázi a náci veszély elhárítására, mert hát nyilván erről fog szólni a sztori.)

a nagy hohoohooo 2015.04.22. 10:15:11

Vissza Solymosi professzorhoz.Ez a megszólalás már túl késő és túl kevés. Főleg a korábban elkövetettekhez képest. Gondolok itt a Professzorok Batthyány (nevét bitorló) Körére. Aminek ő is tagja volt (vagy az?).
Az sem túl meggyőző ha egy az élete és karrierje vége felé közeledő ember a nyeretlen kétéves naivitásával próbál írni. azt már 2002 után láttam, hogy a fides a"kedves Viktor" vezényletével (mert csak háborút tud elképzelni) mindent rombol ha van értelme ha nincs. Akkor is ha annak az ország meg a nép látja kárát nem a politikai ellenfelük. Akiket persze ellenségnek állítottak be. Akkor megértettem, hogy egy becstelen ellenzékből nem lehet becsületes kormányerő. Egy tapasztalt akadémikus ebből semmit sem látott? Vagy a Professzorok Batthyány Köre?

Nem hát. Mert nekik is fontosabb volt a pénz meg a hatalom. Ezt meg sunyi politikai befolyással akarták megszerezni. Tud valaki egyetlen példát mondani amikor ezek felemelték a szavukat a FideSS legkirívóbb egyetem vagy tudományellenes intézkedéseinél? Na, ugye. Pedig volt sok amikor szólni kellett volna. Gyáva, haszonleső férgek mind.
Most meg itt eljátszani a kedveskedőt. No, nem.
Azt nem értem, hogy egy "széles távon gondolkodó" akadémikus, etc. miért nem veszi észre (!), hogy Orbán. esetében többről van szó: Akkora bűnöket követett el, hogy bármiféle önkéntes és daloló visszalépése/szüneteltetés már nem kívánatos.
Orbán ezeket a hangokat már rég nem hallja. Habonyt megtagadva el is köpte, hogy csak a Századvégre hallgat. Azok pedig azt sugdossák a fülébe, amit hallani akar. És valószínűleg el is hiszi, amit tőlük hall. Ezért van az, hogy beszédeiből egy nem létező ország képe sejlik fel. Egyszerűen nem tudja, hogy mi van az országban, ahogy a végén már Ceausescu és Honecker sem tudta.
Nem Orbán visszavonulása, hanem a FideSSnek a magyar közéletből való eltakarítása kívánatos...

István Tamasi 2015.04.22. 11:19:19

Próbáljuk ki az orbán nélküli fideszt!

István Tamasi 2015.04.22. 11:21:40

Egy professzortól/akadémikustól igencsak elvárható lenne több előrelátás mint amit Solymosi produkált. Sok nemprofesszor/nemakadémikus már a kezdetek kezdetén felismerte orbán valódi énjét.

terlasz 2015.04.22. 11:25:01

Nagyon termékeny vagy hohoooo, de igazad van!

saci02 2015.04.22. 11:55:41

Orban nelkul nincs Fidesz. Ha meghal, a Fidesz atomjaira hullik.

Kivlov 2015.04.22. 12:30:50

van. csak az olyan, mint a maszop gyurcsi nélkül: se íze, se bűze, színtelen, szagtalan, gáz...

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.22. 12:35:25

Nincs.

Ami a Fideszben értékes, az Orbán szellemisége. Nélküle csak egy felesleges szervezet.

s 2015.04.22. 12:52:34

Addig már eljutottunk, hogy világosan lássuk, mi az, ami nem kell. Már addig is eljutottunk, hogy lássuk, akik ma a kínálatban szerepelnek, azok nem azok, akik nekünk kellenek. Most már csak annak felismerése van hátra, hogy nem lesz senki, aki Magyarország lakóinak érdekeit képviselje, mert mindenki inkább a saját hatalma és gazdagodása okán akar csak vezető lenni.

Egyedül maradtunk. Mi, akik egymásra olyasmiket ordibálunk, hogy "balliba", meg "fideszdroid". Már senki komoly tényező nincs jelen, aki miatt ezt kellene tennünk, de mi mégis ezt tesszük. Miközben a végső szó a miénk. Így együtt vagyunk Magyarország lakói. Mikor hagyjátok abba egymás pocskondiázását és kezdetek el valami teljesen újat? Az elmúlt évek legnagyobb bűne - a sok nagy gazemberség mellett - az, hogy szembefordította ennek a kis országnak a lakóit egymással. Persze ez volt az érdek. Az oszd meg és uralkodj elve szerint. Miközben a háttérben mocskos alkuk születtek a fidesz és az előző kormányok vezető emberei között. Légy felnőtt. 26 kibaszott éved volt, hogy benőjön a fejed lágya. Ennyi idő csak elég volt ahhoz, hogy felismerjed: a te nevedben hatalomra juttatott emberek visszaéltek a megbízatásukkal. Zavard el ezeket bűnözőket a picsába, mire vársz. Ehhez persze össze kellene fogni. Ezt akarják azzal megakadályozni, hogy két ellentétes táborra osztják az országot, mintha ezek egymással állnának szemben. Az igazság valójában az, hogy minden normális ember az eddigi politikai gyakorlattal áll szemben. Tehát az eredményes munkához meg kell oldani az első leckét. Betemetni az árkokat, amiket csak azért ástak, hogy eltávolítsák egymástól az embereket, nehogy a valódi problémákon agyaljanak, hanem inkább csak a számukra felépített művi világ dolgaival foglalkozzanak. Együtt erősek vagyunk, külön pedig gyengék. Ne legyetek a hatalmaskodó banditák bábjai, látszódjanak azok bármely oldal képviselőjének is. A magatok urai legyetek és a képviseletetekhez keressétek meg a megfelelő embereket magatok közül. Ne fogadjátok el az alkotmányt, mert azt hatalmi érdekből írták maguk számára azok, akik ellen csak azért nem folynak büntetőperek, mert már az ügyészek is a saját embereik. Bontsátok le azt, ami előbb-utóbb amúgy is ledőlne magától.

ÉPÍTSÉTEK FEL MAGYARORSZÁGOT.

Sohasem késő, de minden eltékozolt percért kár.

Tarski · www.aristotle.5mp.eu 2015.04.22. 12:58:44

Max!

Attól függ! Ha Orbán megmaradna mondjuk pártelnöknek, de más lenne a ME, attól még nem oszlana fel a Fidesz. Te abszolút értelemben nézed a "visszavonulás" fogalmát, de ez lehet relatív is. Az orbáni "light autocracy"-nál sokkal keményebb diktatúrákban is volt olyan, hogy az igazi vezér a háttérből irányított, de létezett!!! Emlékezz csak Teng Hsziao-ping hatalomgyakorlására Kínában, ahol, ugye, tényleg diktatúra volt. --- Ha viszont úgy értelmezzük a "visszavonulását", hogy semmi köze sem lesz a Fideszhez, akkor tényleg előfordulhat az általad vázolt dolog. De ilyen csak akkor állna elő, ha Orbán már nem létezne. Ez még azonban nem várható a közeljövőben.

Tarski.

s 2015.04.22. 13:00:17

@maxval bircaman szerkesztő: A figurának nincsen szellemisége. Téveszméi vannak, de az nem teljesen ugyanaz a fogalom.
A külpolitikát elbaszta. Már ő is rájött, de a szíjjártó gyerek még nem. Az parkettáig nyomja a gázt egy nyilvánvalóan elbaszott irányvonal mentén. A gazdaságot inkább hagyjuk, mert az is lófasz. Ezek a hibák évtizedekben mérhető hátrányokat okoztak az országnak. Nem vagyok vérszomjas típus, de ha itt egyszer a népeknek elgurul a gyógyszere, olyan karóba húzást rendeznek - megjegyzem teljesen indokoltan - hogy ha Vlad Țepeș látná, belesápadna.

Álom Polgár 2015.04.22. 13:02:09

Nincs, NINCS bocsánat !!
Orbán maga a fidesz, együtt fognak távozni.
Nincs több trükk VÉGE, de jó is leírni!!!
Nincs alternatíva.
Ki ? Orbán továbbra is : süllyed a hajó
Új jó arc: Ilyen nincs meg ki ismerné?
Meglévők, lázár és tsa: ugyan már gyűlőlt figura mind

a nagy hohoohooo-nak: amit vizionálsz, hogy majd a társadalom ballib fele meg a civilek, no ez az amire várhatsz halálod végéig.
A bal oldal leszerepelt, nics érdemi társadalmi támogatottsága, a normális civil tömeg nem politikus alkat. Ennek itt a vége.
Nézd végig akár a Mo. történelmet: olyan nincs, hpgy valahonnan előkerül egy civil társaság és pufff bele a politikai 10-es körbe.
A pártok évekig készülnek és ha jó a történelmi érzék és időzítés sorra kerülnek.

Szokni kell a Jobbikot 2018-ban ők az esélyesek, még csak nagyon küzdeniük sem kell, csak várni a partvonal mentén,, okosakat bekiabálni a nyilvánvaló hibákért,
és 2018-ban nyerni.
Jó lesz vagy sem, ki tudja ?
MDF, SZDSZ, MSZP, FIDESZ ? Mindig kaptak lehetőséget, aztán mi van most ?
Ez a mi kis országunk rogyasztja a polgárait, de hamvasztja a pártokat is.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.04.22. 13:13:15

A múltkor láttam egy szép nagy ősbölényt... a múzeumban, kitömve.

Revizionista 2015.04.22. 13:13:30

Orbánt szerintem akkor fogják majd értékelni, ha jön helyette pl Lázár. Na akkor, majd nosztalgiahullám lesz iránta.... S nem az a baj, ha összedől a rendszerük, hanem az, hogy azzal együtt mi is, s az ország is.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.04.22. 13:14:01

@maxval bircaman szerkesztő: Te értékesnek nevezed ezt a "szellemiséget" más meg másnak...

tonypek 2015.04.22. 13:20:05

Ha az orbáni rendszer fennmarad akkor nem lesz változás, csak a nevek cserélődnek.
Hiszem hogy Orbán után marad olyan értelmiségi réteg amelyik képes lesz az országot kivezetni ebből a tévútból.

Sir Galahad 2015.04.22. 13:24:03

Bírom, mikor baloldali emberek arról álmodoznak, hogy mi lenne, ha Orbán visszavonulna, ha feloszlana a Fidesz, satöbbi. Kérem szépen, e helyett tessék egy ütőképes ellenzéket létrehozni, ami a következő választáson megveri a Fideszt Orbánnal együtt. Tudom, nagyobb meló, de csak így lehet.

KUHULIN 2015.04.22. 13:35:04

Hallottam a "demokratikus/alkotmányos szabad adón", hogy az "alkotmányos ellenzék" SIC! már dobta a 2018-as választást. Kicsit korainak tűnik, de ez van...

lavór 2015.04.22. 13:44:43

Kádár nélkül is van MSZMP...

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.22. 13:46:34

@s:

Én nem így látom.

Hosszú évek óta először van Mo-nak nemzetközi jelentőségű vezetője. Ráadásul olyan ember, aki a háború ellen, az emberek érdekében dolgozik.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.22. 13:47:25

@Kéményen dolgozó kisember:

Nyilvánvalóan ez a szellemiség nem tetszik az CIA, Obama, Soros, a Norvégiai Köztársaság, s a háborúpárt híveinek.

laci_52 2015.04.22. 13:51:41

Orbán nélkül szétesne a Fidesz. Az alvezérei(Lázár, Rogán, Szíjjártó, Kósa stb.) mind olyan emberek, akik egyszemélyi, Orbán-szintű hatalomra törnének, mert a kompromisszum fogalmát egyikük sem ismeri. Ezután pedig a párt egysége nem lenne fenntartható.

Tiborpapa 2015.04.22. 13:52:24

@maxval bircaman szerkesztő: :) Óóó, ne, nem bírom! Mekkora humor! :)

saci02 2015.04.22. 14:34:05

@lavór: aham. Most van kormanyon ).

lavór 2015.04.22. 14:37:38

@saci02:

A rendszer nemváltás óta vannak kormányon.

saci02 2015.04.22. 14:41:14

@lavór: bizony. Az MSZMP mai manifesztaciojat Fidesznek hivjuk.

Netuddki. 2015.04.22. 15:13:47

Visszavonul? Oszt' melyik börtönbe?

Netuddki. 2015.04.22. 15:14:47

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Teljes vagyonelkobzással. Beleértve a feleségnek, gyerekeknek, vejnek átjátszott javakat is...

s 2015.04.22. 15:20:56

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Nem börtön lesz az . . . hanem egy kibaszott fal. Ahogy a rossz emlékű nicolae ceaușescu is csinálta . . .

csoio csagasz 2015.04.22. 15:26:03

orbánt a börtönbe, fideSS-t a szemétdombra.

Az a helyük.

csoio csagasz 2015.04.22. 15:28:22

@lavór:

Ez igaz. Csak most fideSS a neve.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.04.22. 15:38:34

@maxval bircaman szerkesztő:

Ez a duma a háborúpártiságról már az 50-es években is gáz volt......vagy lemaradtam valamiről és ez az új csapásirány...Harcolunk a békéért.
Egyébként sajnállak benneteket. Qrva szar lehet felébredni...és rádöbbeni, hogy a király meztelen. Látni lehet, hogy csak erőlködtök,

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.04.22. 15:43:05

@István Tamasi: "Próbáljuk ki az orbán nélküli fideszt!"

Miért is kellene kipróbálni? Aki abban a pártban van, az ugyanolyan mocskos, mint az a mocsok, amit Orbánnal kentek szét az egész országon.

Szemétdombra velük!

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.04.22. 15:45:35

@maxval bircaman szerkesztő: "Ami a Fideszben értékes, az Orbán szellemisége. Nélküle csak egy felesleges szervezet."

Orbánban nincs semmilyen érték.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.04.22. 15:53:49

@s: "Addig már eljutottunk, hogy világosan lássuk, mi az, ami nem kell. Már addig is eljutottunk, hogy lássuk, akik ma a kínálatban szerepelnek, azok nem azok, akik nekünk kellenek. Most már csak annak felismerése van hátra, hogy nem lesz senki, aki Magyarország lakóinak érdekeit képviselje, mert mindenki inkább a saját hatalma és gazdagodása okán akar csak vezető lenni."

Ez úgy ahogy van nem igaz, ez is egy fideszhazugság, ami beléd égett.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.04.22. 15:53:55

@maxval bircaman szerkesztő: Szellemiség? A haverok lopási lehetőségbe hozása? A kettős beszéd? Az ország hülyének nézése? Az nekem sem tetszik. Neked igen?

sanyix 2015.04.22. 16:04:12

orbán nélkül csak a LOPESZ marad. orbánnal is lopesz van, csak neki van egy reality distortion field-je, ami a butább emberek szivacsos agya elől elrejti a lopesz-t :)

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.22. 16:07:45

@Kéményen dolgozó kisember:

"A haverok lopási lehetőségbe hozása?"

Korrupció. Minden magyar politikusra igaz.

"A kettős beszéd?"

Magyarul: propaganda. Minden magyar politikusra igaz, sőt minden nem magyarra is.

"Az ország hülyének nézése?"

Minden magyar politikusra igaz. Sőt minden nem magyarra is.

"Az nekem sem tetszik. Neked igen?"

Ezek nekem sem, de nem megy ezek nélkül.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.22. 16:09:34

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:

Én nem így látom.

Ő az első vezetp magyar polkitikus, aki felismerte a magyar fejlődés alapvető akadályait. Ő korunk Széchenyije.

Nem hibátlan, s csinál ökörségeket is? Igen, így van. Széchenyi se volt tévedhetetlen.

Béláim! Rátoltuk! 2015.04.22. 16:11:12

@Sir Galahad: Tátom a szám, amikor valaki, tehát pl. olyan mint te, a normálisan gondolkodó, megszólaló embert 'baloldali', 'ballibsi', 'balliba' etc. jelzővel minősíti, pejoratíve. Kérdem akkor én: minek nevezzük a másként gondolkodót? Nem marad más, mint hogy: fideszes, maszopos, kádéenpés, dékás, (fasiszta) jobbikos, stb.. Itt és kicsivel föntebb éppen arról próbálnak meg értelmesebb társaink beszélni, hogy a változásért össze kéne fogni az igazi ellenzéknek, a civil és/vagy polgári magyarságnak. Könyörgöm, ha ilyen hülye vagy, mardj már ki ebből!

@maxval bircaman szerkesztő: rólad tudod, mi jut mindig eszembe? A birkaszer...

kvp 2015.04.22. 16:13:42

Ertheto, hogy ennyi hozza nem ertes utan sokan utaljak Orbant. De tenyleg annyival jobb lenne ha a fidesz eltunese miatt legkozelebb a jobbik kap 2/3-ot vagy esetleg 3/4-et? (mivel ugy nez ki, hogy jelenleg a kiabrandult jobb es bal oldal is rajuk szavaz) Ertheto, hogy a liberalis demokracia szempontjabol tonkre van teve az orszag, de gazdasagilag sokkal jobban all mint ahova a nyugati vilag tervezte (a gorogok melle). Azt tudjuk, hogy sokkal nagyobb demokracia lenne ha nyugatrol kuldott megbizott szakertoi kormany vezetne az orszagot, sot meg a gazdasagi folyamatok is tokebaratabbak lennenek, ami nagyon sok embert nyugtatna meg. Viszont nem elne jobban az atlagos dolgozo ember. (a nem dolgozo kisebbsegek es a nagytokesek termeszetesen sokkal jobban elnenek) Mint ahogy ha vegre sikerul a fidesz tamogatottsagat teljesen felszamolni (jo uton haladunk), akkor sem lesz jobb, sot igazabol elofordulhat, hogy a nagytokesek es a kozmunkasok utan meg az atlagos dolgozo embereknek is sokkal rosszabb lenne egy jobbikos kormany, figyelembe veve a varhato gazdasagi, politikai es esetleges katonai szankciokat. Viszont nagyon mas lehetoseg nem maradt a fidesz nelkuli Magyarorszag szamara.

A fentiek fenyeben szerintem mindenki aki most azon dolgozik, hogy minel hamarabb szetessen a fidesz probaljon meg elobb barmilyen elfogadhatobb alternativat osszerakni, mert ami most demokratikus ellenzek neven van az nem igen tudna valasztast nyerni, de meg polgarhaborut sem. A jobbik hatalomrakerulese pedig semmilyen korulmenyek kozott nem lenne ideiglenes, mert oket nem lehetne par honap vagy evtized kormanyzas utan nyugati nyomasra levaltani, legalabbis kulso fegyveres megszallas nelkul nem. Biztos, hogy Orbannal meg a jobbik is jobb lenne vagy a demokratak kozzul sokan egyszeruen csak nem latnak messzebb a kormanynal?

s 2015.04.22. 16:19:26

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: "Ez úgy ahogy van nem igaz"

Okés, Gumiharang. Akkor vezessed elő a bizonyítékokat saját igazad alátámasztására. Ki (ámbár kérdezhetném úgy is, hogy ki a retkes faszom) az, aki ma Magyarországon az itt élők érdekeit képviseli. Mert a fidesz nem, ez Napnál is világosabban látszódik. Viszont rajta kívül sincs senki, akire az igaz volna, hogy fontosabb lenne neki az ország sorsa, mint a saját telibebaszott gazdagodása. Itt nem lesz elég valaki mást kiválasztani. Pont úgy járnánk vele is, mint az eddigiekkel. Itt példát kell statuálni. Ki kell mutatni az erőt, mert különben nem fognak komolyan venni. Világosan el kell magyarázni, hogy a lopást, csalást, haverok helyzetbe hozását nem fogjuk eltűrni. Senki részéről, mert most mindenki erre játszik. Keményen oda kell baszni, ha megengedsz egy kicsit plasztikusabb megfogalmazást. Nem tudom, hogy erre a magyar választó képes lesz -e, vagy csak simán elmegy szavazni, ikszel egy habosat mondjuk az lmp-re, dk-ra, jobbikra vagy a faszom sem tudja hova, reménykedik, aztán hat év múlva mindent megbán és kezdődik az egész elölről. Kurvára unom, hogy ekkora balfaszok vagytok, bazdmeg. Nem az oldalakkal van a gond. Azzal van a gond, hogy lényegében mindegyik oldal ugyanazt csinálja. Lop, mint állat, azon kívül minden mást leszar. Nekem akkor szóljál, ha ezt megértetted és vagytok ezzel így még legalább kétmillióan. Addig hagyjatok békén a beteg faszba, mert nem a politikusok az alkalmatlanok, hanem ti, választók.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.04.22. 16:24:50

Fidesz vallás mutyis vallás,
Lesöpörve minden pallás,
S Európa túlszéléhez
Menekül mind, aki éhez.

Nem marad, csak narancshívő,
S alélva bőg: "Itt van, hív Ő!"
S átzúg stadion-szentélyen:
"Viktor főpap soká éljen!"

S ha majd érte jő a Halál,
Jó CÖF-ünk új szlogent talál:
"Támadjál fel, Viktor, Viktor!"
S folydogál a sírva-víg tor...

http:/fradyendre.blogspot.hu/ ;-)

vajdasagi 2015.04.22. 16:38:24

@maxval bircaman szerkesztő: Te többszörösen hülye vagy, de még így sem világos hogy mi bajod a norvégokkal. Komolyan mondom: ez már nem is butaság, hanem betegség nálatok.

s 2015.04.22. 16:38:31

@kvp: Ez úgy hangzott, mint amikor a néhai mszp ijesztgette az egyszerű embereket a fidesz hatalomra jutásával. Most a fidesz - érezve a közeledő véget - ijesztget a jobbikkal. Nem vagyunk ijedősek, ne tessék már ennyire aggódni. Ha kiderül valakiről, hogy szar, az el lesz hajtva a gecibe. Nem mondom, hogy olyan kurva gyorsan, mert a fidesz is kapott eddig öt évet (szerintem ez elég sok) a mérhetetlen balfaszságára, de azért előbb-utóbb mindenki oda kerül, ahova való. Személy szerint jobban örülnék annak, ha mi, választók előre lennénk okosak, de be kell látnom, hogy ez a feladat túlnő a demokratikus többség képességein. Már annak is örülni kell ilyen körülmények között, ha az utólagos értékelés valahogyan működik és nem párosul túl rövid memóriával. Mivel ezek nagyjából biológiai folyamatok, bízhatunk abban, hogy többé-kevésbé helyesen működnek. Szomorú, hogy társadalmi létünk ellenére sem lehet magasabb rendű megfontolásokban bízni, de a természeti folyamatok talán nem vezetnek tévútra. Ennél udvariasabban nem tudtam megfogalmazni a magyar választókról kialakult véleményemet. Olyanok vagytok, bazdmeg, mint az állat. Csak a cukorka és korbács nyelvén értetek. De azon legalább igen.

lékek és ellensúlyok 2015.04.22. 16:48:35

"Azzal van a gond, hogy lényegében mindegyik oldal ugyanazt csinálja. Lop, mint állat, azon kívül minden mást leszar."

Ilyenkor mindig tedd fel magadnak a kérdést, azon a kib.szott magas erkölcsi piedesztálon amin állsz, hogy személy szerint te, vajon tuti korrupciómentes lennél e, ha hasonló pozícióba kerülnél. Jöhetne haver, családtag, hogy kéne egy kis meló vagy megrendelés f.szom tudja, te elhajtanád e őket a vérbe?

És ha ezen túl vagy, és feltetted a kérdést és meg is válaszoltad, akkor tegyél fel egy másik kérdést is, ki a f.szom vállalna el egy ilyen genny állást, ahol lopni nem lehet, hazaviszi a kis nyamvadt (relative persze) fizetését, mint felelős miniszter, vagy akárki, a sajtóban meg folyamatosan szopóágra teszik, estig meg bent rágják a szart valami bizottsági ülésen.

Számunkra a nagy tragédia az, hogy már a rendszerváltáskor elkezdődött a nagy mutyi, amiből a kis ember rendre kimaradt. Sok esetben, még a piacképes cégeket is elcseszték, így qrva még jobban el, a magyar gazdaságot
De ! Szállj le a földre. Ez itt kelet európa !
Mutyi mindig is lesz. Az opciók között legfeljebb csak az szerepelhet, hogy a mutyik mellett történik e azért valami fajta építkezés, vagy csak olyan destruktiv bénázás , mint amit a szocik műveltek az alatt az ominózus nyócév alatt.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.22. 17:01:27

@vajdasagi:

Mi bajod idegenekkel, akik a saját érdekeiket akarják rád erőszakolni?

program készítő 2015.04.22. 17:04:14

Van élet Orbán nélkül is,Navracsics lesz a fidesz elnöke 2018-ban,,ha elérnek odáig,vagy nem kerülnek börtönbe.

lékek és ellensúlyok 2015.04.22. 17:18:35

@program készítő:

Navracsics jó választás lenne szerintem.

Niebur 2015.04.22. 17:38:37

@maxval bircaman szerkesztő:
"Én nem így látom."
Nyitott szemmel próbáltad már?

Sexual Harassment Panda 2015.04.22. 17:49:18

@maxval bircaman szerkesztő: Sajnos úgy tűnik, kissebbségben vagy a véleményeddel, és OV népszerűsége brutálisan megzuhant.2018ban sehol sem lesz.

s 2015.04.22. 17:55:37

@lékek és ellensúlyok: "személy szerint te, vajon tuti korrupciómentes lennél e, ha hasonló pozícióba kerülnél. Jöhetne haver, családtag, hogy kéne egy kis meló vagy megrendelés f.szom tudja, te elhajtanád e őket a vérbe?"

Igen. De nem várom azt, hogy elhidd. Próba nélkül semmiképp.

"Szállj le a földre. Ez itt kelet európa !
Mutyi mindig is lesz. Az opciók között legfeljebb csak az szerepelhet, hogy a mutyik mellett történik e azért valami fajta építkezés, vagy csak olyan destruktiv bénázás , mint amit a szocik műveltek az alatt az ominózus nyócév alatt."

Ezzel már el is basztad. Ha BÁRMILYEN engedményt teszel, úgy jársz, ahogyan most állunk. Az ennek a szemléletnek az egyenes következménye.

csak egy néző 2015.04.22. 18:03:10

@maxval bircaman szerkesztő:
"Nem hibátlan, s csinál ökörségeket is? Igen, így van. Széchenyi se volt tévedhetetlen"

Figyu bolgár birkapásztor.

Orbán egy igazi demokrata és mint a sok példa is mutatja, Széchenyi a példaképe.
-Széchenyi 17 évig volt katona-Viktor még 17 hónapig sem.
-Széchenyi a lovassport elkötelezett híve-Viktor a foci híve.
-Széchenyi nem építetett lóversenypályákat-Viktor, mint tudjuk...
-Széchenyi a saját és a képviselő társai magánjövedelméből megalapította a Magyar Tudományos Akadémiát-Viktor közpénzből a Labdarúgó Akadémiát
-Széchenyi megalapította a Nemzeti Kaszinót-Viktor alatt megalakult a CÖF
-Széchenyi letette a Lánchíd alapkövét-Viktor letette hirtelen egy új atomerőmű alakövét.
-Széchenyi egy évig dolgozott "Hitel" című művén-Viktor egy év alatt váltott hitelezőt.
-Széchenyi megírja a "Világ" című művét,amiben megerősíti, hogy Buda és Pest egyesítése Magyarország fejlődéséhez okvetlenül szükséges-Viktor szerint a "Világnak" Felcsut fejlődése okvetlenül szükséges.
_Széchenyi kiadja "Stádium" című művét, amelyben reformterveit még szabatosabban, 12 pontba foglalva fejtette ki-Viktor itt egy kicsit félreolvasott és "Stádium" helyett 12 "Stadiont" olvasott.
-Széchenyinek Kossuth volt az ellenfele-Viktornak Gyurcsány és a "bukott baloldal"
-Széchenyi állandóan aggódó figyelemmel kísérte Kossuth Lajos politikai szereplését, amelytől saját alkotásai fennmaradását féltette.-Viktor állandóan aggódó figyelemmel kíséri Gyurcsány Ferenc politikai szereplését, amelytől saját alkotásai fennmaradását félti.
-Széchenyi távozása a közélettől drámai körülmények között zajlott le, egyre sűrűbben gyötörte a közelgő nemzethalál víziója, emellett tudtára adták, hogy az elmegyógyintézet megszűnt rá nézve menedékhelynek lenni.
-Viktor ugye vetted?

2015.04.22. 19:04:12

"Orbán nélküli Fidesz sincs"

Viszont fidesz maffia nélküli Magyarország még lehet. Most a fiatalokon a sor: modern országot vagy a bűnözők államát akarják? Tessék az utcán új országot teremteni, mint 1956-ban! Már csak a kommunista, fideszbolsevik szülőkre lennék kíváncsi: ők nem állnak ki a gyerekeikért? Legyenek az Orbán-maffia kiszolgálói?
Megint egyedül hagyjátok tüntetni a gyerekeiteket, büdös orbánista disznók?

2015.04.22. 19:12:53

@lékek és ellensúlyok: "Navracsics jó választás lenne szerintem."

Még szerencse, hogy csak szerinted.

@kvp: Anyád nem mesélte el neked, hogy az ékezetek mire jók?

Sir Galahad 2015.04.22. 20:36:22

@Béláim! Rátoltuk!: Ami még jobban tetszik, az az, amikor a baloldaliak normálisan gondolkodónak, civilnek, vagy éppen függetlennek, szakértőnek, középen állónak és hasonlónak szeretnék magukat beállítani. Ennyire gáz baloldalinak lenni? Még egyszer mondom, az energiát inkább a kormányképes alternatíva megteremtésére kellene fordítani pótcselekvések helyett.

vajdasagi 2015.04.22. 23:59:29

@maxval bircaman szerkesztő: A norvégok évi 11 milliárdok akartak nekünk adni, és nem az érdekeiket ránk erőszakolni. Pusztán egy baj volt: ebből az évi 11 milliárdból 10 milliárdot a Lázár osztogathatott, de a gazember norvégok azt akarták, hogy azt a fennmaradó egy milliárdot meg ne a Lázár, hanem az Ökotárs ossze szét. Hát ez elég volt az Orbánnak és a Lázárnak ahhoz, hogy összevesszünk a norvégokkal, és most nem kapjuk az évi 11 milliárdot. De sebaj. Fontos, hogy jól legyőztük a norvégokat, akik biztosan valami sunyiságot akartak.
Röviden: Birca, de egy ritka nagy állat vagy.

2015.04.23. 05:08:55

Én az Orbán és fidesz nélküli országot szeretném kipróbálni .

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.23. 05:45:39

@vajdasagi:

Tehát ha mondjuk egy homofób civiul szervezet kért volna pénzt a norvégoktól, kapott volna szerinted? Ne viccelj.

Béláim! Rátoltuk! 2015.04.23. 09:43:35

@Sir Galahad: Ha érdekel a véleményem: az igazi baloldali (nem Mszp-s, nem DK-s, ó nem!) normálisan gondolkodó, főként civil, vagy éppen független szakértő, középen áll vagy hasonló; amint az igaz jobboldali is, akikben néhány - nagyon fontos - közös vonás van: ízig-vérig demokraták, tisztességesek és toleránsak a másként gondolkodóval/létezővel szemben.

sanyix 2015.04.23. 10:46:31

@Sir Galahad: talán lehet hogy tényleg nem baloldali, erre nem gondoltál? Gondolom nem, hiszen rákosi elvtárs megtanította "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség" :)

Sir Galahad 2015.04.23. 13:06:51

@sanyix: Nem, mert a nem baloldali nem arról álmodozik, hogy bárcsak a Fidesz+Orbán tűnne el a színről, hanem arról, hogy az egész díszes társaság.

csak egy néző 2015.04.23. 13:44:33

"Van e Orbán nélküli Fidesz?"
A kérdés helyesen: Van e, lesz e fej nélküli Orbán

vajdasagi 2015.04.28. 17:29:35

@maxval bircaman szerkesztő: "Tehát ha mondjuk egy homofób civiul szervezet kért volna pénzt a norvégoktól, kapott volna szerinted? Ne viccelj. "

Ez a kérdésed értelmetlen. Az összesen 11 milliárdból 10 ment volna a Lázárhoz, és csupán egy az Ökotárshoz. Akkor annak a Te homofób civil szervezetednek miért ne inkább a Lázár adjon pénzt, hiszen 90%-ot ő kezelne (ha nem lett volna ilyen falánk).

De hát mit ad Isten: nagy volt a kapcsiság: mind a 11 kellett, és most egy sincs ezekből itt. Ez akár tanmesének is elmenne. Valami állatmesét kéne konstruálni eköré.
süti beállítások módosítása