Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Helyes döntés az Iszlám Állam elleni fellépés

2015. április 14. - Európa Kávézó

Az Iszlám Állam elleni katonai fellépés felelős döntés és Magyarország hosszútávú érdekeit szolgálja. Így van ez akkor is, ha a gyomrunk persze összeszorul. Az Európa Kávézóból nem is gondolhatjuk másként, hiszen alapvető emberi értékek megvédésének igényéről, a rombolás, a pusztítás és a gyilkolás megállításáról van szó. A békét szeretjük, a háborút utáljuk. És mégis: most nincs más választás.

A helyzet kicsit olyan, mint Pastor Martin Niemöller (1892–1984) mondásában: "Először eljöttek a zsidókért, nem szóltam, mert nem voltam zsidó. Aztán eljöttek a kommunistákért, nem szóltam, mert nem voltam kommunista. Aztán eljöttek a szocialistákkért, nem szóltam, mert nem voltam szocialista. Aztán eljöttek a szakszervezetisekért, nem szóltam, mert nem voltam szakszervezetis. Aztán amikor értem jöttek, már senki sem maradt, hogy szóljon értem." Kit érdekel, hogy lefejeznek nőket, angol újságírókat, ha nem rólunk van szó? Hogy gyerekekkel végeztetnek ki embereket, nem fontos, mert nem itt történik? Hogy újabb szeptember 11-ével fenyegetik szövetségesünket, az Egyesült Államokat? Ha hitehagyottakkal üzletelsz, halállal kell lakolnod?: Régészeti parkokat, templomokat rombolhatnak? 

Ha azt hiszi az Olvasó, hogy mindaz, amit az Iszlám Állam nevében elkövetnek messze van és semmi közünk az egészhez, akkor téved. Az Iszlám Állam lefejezős videóján eredeti angol akcentusú ember beszél. Egy 16 éves bécsi lány egy szíriai progaganda felvételen tűnik fel. Két bosnyák lányról érkezik a hír, hogy dzsihádistákhoz mentek férjhez. Két svéd kamaszt úgy szednek le a repülőről, amikor megtudják, hogy csatlakozni akarnak a szélsőségesekhez. Nyugat-Európa bevándorlókkal sűrűn lakott vidékei táptalajt adnak az Iszlám Állam nézeteihez. Nincs mese, oda kell figyelni.

Homokba dughatjuk a fejünket, de a probléma ettől még itt van. És, persze, aggódunk a nem erre a célra sorozott, hanem valóban profi katonáinkért és a hazai biztonságunkért is. Egyikük sem sorkatona, hanem önként vállalják a küldetést. Az eszméért - és nyilván a zsoldért, az egy életre szóló erkölcsi és anyagi megbecsülésért. Senki nem támogat örömmel egy ilyen missziót. A Fidesz-KDNP, a DK, az Együtt, a Szolidaritás és a Liberális Párt szavazott igennel, hogy megvédjük szellemi és kulturális értékeinket, szabadságunkat. Ők cselekedtek helyesen. Hitlert sem lehetett szép szóval megállítani... Amerikát például egy ujjal sem bántotta, mégis lépniük kellett. Pedig mi közük nekik ehhez az egészhez. Az MSZP és az LMP a szokásos, rájuk jellemző egyrészt-másrészt jegyében nemmel voksolt, csakúgy, mint a Jobbik, amelynek iszlám kapcsolatai amúgy is szenzitív adatnak minősülhetnének... A szocialisták ügye nehezebb. Őket megosztotta a döntés, nyilván számolniuk kell azzal is, hogy esetleg kormányra kerülve magyarázniuk kell majd a Nyugat iránti elkötelezettségüket. Amúgy pedig tét nélkül döntöttek a nemleges szavazás mellett. Tudták, hogy a javaslat át fog menni. Ha rajtuk múlt volna a kétharmad, nem biztos, hogy nemmel szavaznak.

A felelős döntés megszületett: nem szabad megvárni, amíg ezek az eszmék teret nyernek Európában. Amíg lehet, a kontinensen kívül kell megállítani tárhódításukat.

Boldogtalan és szorongó pillanat ez, de ha úgy tetszik, ez becsületbeli úgy, civilizációs kérdés. Gyermekeink és unokáink békéje a tét. 

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr377368120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arthur Bloch 2015.04.15. 05:22:43

"Aki úgy véli,hogy nem lehet valamit megcsinálni, - ne gátolja azt, aki éppen csinálja..." - Sajnos a történelem is igazolja azt, hogy a kockázatot időben kell elválalni...

estónia 2015.04.15. 12:55:49

Az én álláspontom az,hogy nem kell rángatni az oroszlán farkát. Majd amikor hazahoznak egy Magyar katonát zsákba varrva vagy amikor elszáll mondjuk a Nyugati pályaudvar csúcsidőben valami öngyilkos barom által ,akkor lesz ám csak felzúdulás.
Nehogy elhiggye valaki,hogy az operett hadseregünk majd tud valamit is tenni!
Ezt az iszlám állam nevű szart egy gombnyomással el lehet tüntetni a föld felszínéről. Meg kell adni a jogosultságot nemzetközileg annak aki kialakította ezt a szervezetet ,hogy nyomja meg a gombot és letudva a történet.
Nem kell itt hősködni mi ehhez kicsik vagyunk. Piszkálja ki az a forró gesztenyét aki beletette!

adam hyl 2015.04.15. 13:04:26

Az MSZP hozzáállása elég érdekes. Így akarnak arculatot építeni? Kizártnak tartom, hogy biztonságpolitikai érvek mentén döntöttek a szavazáskor. Az MSZP az új LMP: politikainak tűnő döntések mögött az arculatépítés áll.

szvsz 2015.04.15. 16:52:40

Aaaaaz bizony, nagyon helyes. Csak nem a mi katonai fellépésünk. Tök helyes lenne, ha:
- nem azok kérnének fel a fellépésre akik az egész 5z@rt kikavarták (ok, Irak destabilizálásában a MH is részt vett, szégyen)
- ha azok akiktől a felkérés jött, nem pont azokat fegyvereznék fel, akik ellen fel kell lépni
- ha lenne mivel fellépni
- ha a titkosszolgálataink nem az aktuális ellenzék besározásának lehetőséfeit kutatná, hanem mondjuk képes lenne időben felderíteni egy közelgő merényletet (ok, erre a miénknél komolyabb titkosszolgálat sem képes)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.04.15. 21:49:26

" Nyugat-Európa bevándorlókkal sűrűn lakott vidékei táptalajt adnak az Iszlám Állam nézeteihez."

Nesze neked, multikulti, tessék csak tovább beengedni az integrálhatatlan kultúrákból érkezőket. Ha Ny-Európa nem lenne tele közel-keleti bevándorlókkal, ha főleg az USA nem keverte volna a szart évtizedekig, akkor mindenféle iszlám fanatikusok elintéznék a dolgot egymás között.

@szvsz:

Az érveid jogosak, sőt azt is hozzátenném, hogy Magyarországon sokkal könnyebb lenne végrehajtani egy hatalmas tömeggyilkos merényletet.

Mégis úgy vélem, hogy az általad is említett kockázatok ellenére nem szabad kilógnunk a sorból. Konkrét hasznunk nem származik belőle, de erkölcsi kötelességünk.
süti beállítások módosítása