Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Párbeszéd Magunkért

2015. április 08. - Európa Kávézó

Az internetes zsargon Párbeszéd Magunkért pártnak hívja a magát zöldnek és baloldalinak definiáló,valójában tudathasadásos pártot. Mostanság például, egy kifejezetten jobboldali dologgal álltak elő, a feltétel nélkülialapjövedelemmel (FNA). Mint minden, Magyarországon ez is fordítva van. Az FNA ugyanis Európajóléti államaiban létezik csak, ezek többsége jobboldali, s van – szintén nem a baloldaliságra hajazó –királyság is köztük.

Az FNA elsősorban azért nem lehet baloldali téma, mert rossz gazdasági-társadalmi körülmények köztéppen, hogy fokozza a társadalmi feszültséget. Ugye, nem nehéz elképzelni, hogy ebből nálunk erőscigányozás-zsidózás lenne. Előbbi minek kapjon, ha nem dolgozik, eddig is a mi pénzünkből éltek, hangzanának föl a szokásos szólamok, utóbbiak egyébként is gazdagok, de még ez is kell nekik,harsognák.

Az FNA-t valamiért évekkel ezelőtt valóban a baloldali kis pártok (a két munkáspárt) kezdték bevezetni a köztudatba, ugyanakkor a PM – ami nem kis párt, hanem nem létező párt – ismét csak a médiába akar bekerülni vele.

A PM-nek egy parlamenti képviselője és egy polgármestere van (a fővárosi közgyűlés tagja a zuglói polgármester, éppen tisztsége okán), nulla megyei közgyűlési tagja, nulla helyi önkormányzati testületi tagja, nincs országos semmilyen hálózata. Ezekhez – a politika természetét alapvetően meghatározó – tényekhez képest, óriási médiamezőt tudnak magukénak, gyakran többször szerepelnek, mint bármelyik létező párt.

Karácsony Gergely és Szabó Tímea pártja, amelynek neve lehetne az is, Párbeszéd Magunkért, párbeszéd kettőnkért, a médiát eszközként használva ékelődik a baloldalba, egész pontosan annak létező pártjai közé.

Vajon kik és miért adnak nekik ekkora felületet?

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr757350540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2015.04.08. 14:25:07

Teljesen nonszensz bejegyzés. Az FNA egy baloldali gondolat, méghozzá szélsőbal.

sterimar 2015.04.08. 16:00:35

Nem tudom, hogy jobb- vagy baloldali gondolat-e eredetileg, de jó nagy baromság, az biztos. Viszont nem működik sehol Európában, nem tudom honnan vesszük, hogy valahol lenne ilyen.

program készítő 2015.04.08. 16:19:21

Növekedési Pályázatomban nem feltétel nélküli alapjövedelemként szerepelt,hanem 50.000 ft jövedelem annak aki 6 hónapja folyamatosan dolgozik.(ez egyfajta kárpótlás lett volna a magyar kormányok mutyijai miatt(bankkártya,cafeteria,stb),persze ez csak egy kiragadott példa,hiszen 3 hónap alatt teljes foglalkoztatás(aki akar),és kidolgozott egyszerűsített foglalkoztatás is benne volt--az egész Pályázat csak egyben lett volna megvalósítható--így megmaradt mazsolázgatásnak a fidesz és a pártok részére.(50 ezer ft,mert dolgozol és adót fizetsz+a rendes fizetés)

jojoka 2015.04.09. 07:56:47

Ha a blog írója vette volna a fáradtságot és utánanéz annak, hogy mi is az az alapjövedelem amit a PM javasol akkor például nem írna baromságot.
Röviden. Az alapjövedelem MINDENKINEK járna. Nem csak a cigánynak meg a zsidónak.
Ahogy egyre rászorultabb valaki úgy maradna meg neki ebből egyre több. Nyilván aki milliókat keres az is kapná csak épp annyi adót fizetne, hogy abból jócskán vissza is fizetné. Amúgy a segélyek és a megalázó" közmunka " rendszerét lenne hivatott kiváltani. Ezen kívül munkára öszönözne mivel ezt a jövedelmet nem veszítené el az sem aki dolgozna. Nem lenne az a dilemma, hogy ha elmegyek dolgozni akkor nem kapok segélyt és akkor a munkával alig vagy nem keresek többet mint a segéllyel tehát nem éri meg dolgozni. De akit érdekel, részletesen és pontosan elolvashatja itt : parbeszedmagyarorszagert.hu//files/public/u363/mmaa_alapjovedelem_vitairat-final-2_0.pdf

jojoka 2015.04.09. 08:01:37

Sokan vannak akiknek csak elképzelésük van arról, hogy mi is az alapjövedelem.
Ezek az emberek általában élből elutasítják. Pont olyan téves gondolatok mentén mint amiket a cikk írója is felvetett. Akik vették a fáradtságot és elolvasták ennek az anyagnak legalább az első pár oldalát mind azt kérdezték, hogy mikor lesz bevezetve, mert ez nagyon jó!

adam hyl 2015.04.09. 21:33:48

@zka: mi a nonszensz? mit jelent a szélsőbal? nem számodra, hanem valójában. nincs benne a bejegyzésben, h Mo-on a két munkáspárt kezdeményezte? köszi!

adam hyl 2015.04.09. 21:35:25

@sterimar: baromság, igen! egy nem létező párt használja marketingre, ahogy a blogger fogalmaz. dániában, pl.

adam hyl 2015.04.09. 21:38:38

@jojoka: szerintem te nem néztél utána a dolgoknak. a pm-es fizudból, hogy itt trollkodj, dolgozhatnál rendesen is. egész kivételes a blog poszt írója alaposan utánajárt, mondani persze leht, hogy nem, mert te tudod. honnan? a vitairatodat pedig ne itt reklámozd, egyébként pedig akár teheted is, úgyse kíváncsi rá senki! :)

jojoka 2015.04.09. 21:49:21

Hogy ki a troll azon vitatkozhatnánk ( 3 kötekedő hsz 3 különböző hsz-re...). A PM-es fizetés ?? Hahaha!!! Tudod ez nem az a párt! Szimpatizálok velük. Semmi több!.Egy pártnak sem vagyok tagja. Egy ismerősöm tagja a PM-nek.. Én is tőle tudom, hogy mi is az alapjövedelem. És jó! És Zuglóban bevezették, még így is, hogy az országos média agyonhallgatja. Ha ez reklám lett volna egy szerinted nem létező párt számára hát akkor nagyon vacakul csinálták!
Ha utána járt volna akkor tudná, amit láthatóan NEM TUD!! Most egy "cigány" hány jogcímen kap és mennyi segélyt?? Na az mind megszünne és lenne helyette 50e Ft alapjövedelem? Na akkor mennyi az annyi?? Ugye?? Olvasni kellene és utánna okosnak lenni trollocska!
süti beállítások módosítása