Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Az MSZP egy hét alatt leváltotta Kunhalmit

2017. december 10. - Európa Kávézó

Nehéz követni mindazt, ami az MSZP-ben zajlik. Molnár Gyula pártelnök december 1-jén bejelentette, hogy a kampányban Kunhalmi Ágnes lesz a szocialisták "arca", tegnap meg már azt javasolta, fogadják el Karácsony Gergely ajánlkozását a miniszterelnök-jelölti posztra.

kunhalmi.jpg

Az MSZP olyanra készül, amire még soha. Egy másik párt elnökét kívánja miniszterelnök-jelöltként indítani. Volt a szocialistáknak listavezetője (nem miniszterelnök-jelöltje) a pártelnök Horn Gyula. Volt már olyan is, hogy a párton kívüli, de a párthoz kötődő Medgyessy Pétert indították. Aztán olyan is, hogy az MSZP-tag Gyurcsány Ferenc volt a jelölt - ő még tudott győzni -, aztán kétszer Mesterházy Attila következett, aki másodjára éppen elnöke volt a pártnak. De hogy egy másik - ráadásul mérhetetlen támogatottságú - párt társelnöke legyen az MSZP jelöltje, ilyen váratlan fordulat még sosem állt elő.

Pedig amikor a budapesti elnököt, Kunhalmi Ágnest javasolta Molnár Gyula az MSZP arcának, úgy tűnt, a szocik megértették, hogy nem Lattmannok, Balázs Péterek kellenek a pártnak, a szavazóiknak. Nem egy külsős arc, egy "zsoldos", hanem aki ezer szállal kötődik az MSZP-hez. Kunhalmi ilyen hölgy, de belső népszerűsége sem volt elég. Alig egy hét alatt leváltották a külsős Karácsony Gergelyre. Sok szoci bánkódik vagy dühős emiatt joggal, és nem csak azért, mert ma még nem tudja a párt, Karácsony mit kér cserébe a csatlakozásért.

Kár, hogy nem Kunhalmi mellett döntött az MSZP. Hitelesebb lett volna a szocialisták kampányában, mint az MSZP-től három nappal ezelőttig erős távolságot tartó, a pálfordulást meg sem magyarázó zuglói polgármester. Most aztán kereshetik az új munkamegosztást Karácsony miniszterelnök-jelölt, Kunhalmi programismertető arc és Molnár pártelnök között. Mintha így egy kicsit sokan lennének.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr5213468515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Okos Tóbiás 2017.12.10. 09:39:12

Úgy tűnik, minden szoci szavazónak el kell gondolkodnia a "Merre tvább?"-on. Most már láthatóan megindult a harc értük, a többi párt részéről. Sztem a DK jobban tenné, ha nem látványosan űzné ezt a "sportot". A kevesebb, néha több alapon. Ha valami csoda folytán talpon marad az MSzP a választások után(győztes biztosan nem lesz), ilyen széthúzással, belső acsarkodással nem fogja sokáig húzni. Megújulásának esélye nulla.

zipe moha 2017.12.10. 09:57:34

.az mszp egy kályhának tünik...minden elég benne..majd a kályha is....szép halkan lekeverik..pályára állította a demokráciát, megalkotta a szociális piacgazdaságot...ja nem ..csak pozíció- és közvagyon -elosztó létra-és platform volt..szépen átverték az embereket..az szdsz már megúszta, az mszp-t is ki kell engedni...a megbízás teljesítve ..szociáldemokrácia tartalmilag kiüresítve, bal-liberális oldal helyfoglaló szerepe feleslegessé lett..szép , intellektuális értelmiségi munka volt

ulpius66 2017.12.10. 10:14:47

A NAGY ELŐD a Magyar Szocialista Munkáspárt 1956. október 31-én vérben és mocsokban született.
1989. október 7-én halálozott el.....hasonló becstelen körülmények között!

ÉLT 33 ÉVET!

A Magyar Szocialista Párt 1989 október 7-én született, azaz 28 éve.......

Én is kíváncsian várom meddig húzza még????? "Él-e annyit, mint a nagy elődje......

NYJetsTD 2017.12.10. 10:53:33

Még mindig van bárkinek kétsége, hogy az MSZP-t már rég megvették? Mesterházyn és vezetőségén látszott elsőnek, mennyire telibe szarják az egészet. Azóta meg még megy minden lejjebb. Nyolc év alatt valósan senki mellett nem álltak ki, semmi ellen nem demonstráltak ( az összeszedünk 500 embert tüntetni című jelenetek vicc kategória), dörmögtek egy picit, azután mentek a kasszához. Őszintén remélem, jövőre leszopatja őket végleg a nép.
Ideje lenne. Az összes megjelenésük olyan szánalmasra sikerül, hogy egy kiscsoportos óvodai csoport hitelesebb lenne a politika nagy színpadán.

Karácsony Gergely pedig döbbenetesen rossz választás. Miniszterelnökség szempontjából annyi karakter, erő, sárm, egyéniség, kisugárzás van benne, mint egy használt pille palackban.

Az egyetlen reménye ennek a velejéig korrupt és alkalmatlan bagázsnak, hogy a szintén velejéig korrupt és alkalmatlan kormánypárt nyom nekik egy kis lóvét, amit a választásokra kampányolva elszórhatnak. Így egyben tudnak tartani annyi százalékot, hogy a parlamentbe még kényelmesen betudjanak kerülni és újabb négy évig csinálják a semmit. A fidesz meg röhög a markába, hiszen működik a szalámizás.

BobAlice 2017.12.10. 18:17:53

Nem gondolom, hogy Karácsony Gergelly jelöltségével általánosságban egy párt élén gond lenne, de ez esetben lehet tudni, hogy a mindenféle megújulásnak ellen álló, fidesznek bedolgozó párttagokkal teli MSZP csak azért választ külső embert az élére, mert annak nincs nagy befolyása a belső zűrös ügyletek kisöprésére.

nemecsekerno_007 2017.12.10. 20:33:51

@zipe moha: jaja , az MSZP az egyik utolsó poszt-kádári maradvány, ép ideje, hogy oda kerüljön ahová való.

apro_marosan_petergabor 2017.12.10. 20:59:54

Régóta menetel a maszop a történelem szemétdombja felé, remélhetőleg rövidesen fel is ér rá.

Mikrobi 2017.12.10. 21:04:26

Kunhalminak megvan már a nyelvvizsgája és a diplomája? Tud már mértéket tartani annyira az ivásban, hogy menjen egy nyilatkozat?

evilwolf 2017.12.10. 21:16:44

Ma időközi volt Solymáron, összefogással.
Elbukta az összefogás. Immár a 3. nagy pofon elé néz az a párt, amelyik összefog gyurcsánnyal.
Ezt pofázom évek óta. A mocskos MSZP megint a gyurcsányt akarja a parlamentbe vinni, ezért az MSZP-t is elsöpri a népharag.
Két választás két pofon, amit nem akarnak tudomásul venni.
Most jön a KO pofon az MSZP számára, mert megint összefog gyurcsánnyal.
gyurcsány pedig a fidesz ügynöke, mert pont ez a célja. Az ellenzéket maga mellé állítani és együtt bukni.
Mert ennyi hülye ellenzéki politikus van, aki nem hisz a választóknak.
Aki gyurcsánnyal összeáll, megy a süllyesztőbe.

satie · http://321.hu/sas 2017.12.11. 00:53:16

nem gondolom, hogy igazi nagy pf volt KG részéről, már régóta jól látszott, hogy az egyik legnagyobb proponense a teljes összefogásnak, mikor végre sikerült kitenni BL-t, a korábbi finom kommunikációs alapján egyértelmű volt, hogy a jelenlegi, pártokon belüli mezőnyből csak K lehet egy mszp-t is magában tudó, kiszélesedő összefogás m.e.-jelölt arca. A civil életből jó eséllyel tudnék jobbat is, de az egyelőre tényleg nem volt téma az egyezkedők részéről, hogy új, külső embert kezdjenek majdnem 0-ből felépíti most. Ez van. Ami a feladat, egyeztetni kell az értékeket lehetőleg mindenkivel, pecsételni, beállni a választott m.e.-jelölt mögé, végigtolni a kampányt, és a Paks2-huszárokat börtönbe küldeni.

Netuddki. 2017.12.11. 07:47:27

Mit ad Isten, ma reggel a tolvajfidesz rádióban (R.I.P. Kossuth) Kunhalmi Ágnes a vonalban...

Netuddki. 2017.12.11. 07:49:07

Last Christmas, I gave you my heart
But the very next day you gave it away...

Pá-páppá, pápápá...

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2017.12.11. 08:11:25

az a párt, amelyiknek egy kunhalmi-kaliber lehet az arca, megérdemli, ha eltűnik a semmibe.

chrisred 2017.12.11. 08:31:35

@ulpius66: Sajnálatos módon az MSZMP csak szervezetként szűnt meg, a szellemisége a Kádár-rendszer kádereiként szocializalódott rendszerváltó hatalmai elitben továbbél, legjellemzőbb példák Gyurcsány és Orbán. A nyolcvanas években, amikor az új politikus palánták a többpártrendszerért kampányoltak, a közemberek azt mondták, nekünk még az az egy is sok volt. Mostanra derült ki, hogy milyen bölcs meglátás volt, a többpártrendszernek az lett a lényege, hogy versengésben melyik politikai erő gyűri le a többit és válik az új MSZMP-vé. Úgy néz ki, ez a Fidesznek sikerül.

inteligencs elenzeki 2017.12.11. 09:11:42

Úgy tűnik, a szocik mélyrepülése egyre mélyebb, és vészesen közelítenek a talajhoz, hogy aztán egy nagy csattanással vége legyen.

bonzsúr mádám 2017.12.11. 09:50:45

@nemecsekerno_007: egyetértek, h posztkádári, de az utolsó ilyen a figyesz!

Kényszerbagoly · http://kenyszerbagoly.blog.hu/ 2017.12.11. 11:49:33

Sokan nem értik, hogy miért jó választás Karácsony Gergely. Elmagyarázom: politikai tapasztalata kétségtelen, népszerűsége imponáló, adottságai miatt " jó mosópornak" tekinthető, hogy visszanyúljunk a Wermer- féle definicióhoz, vagyis kedves, művelt, közvetlen, megnyerő figura. Ami ennél sokkal fontosabb, egy szegednyi kerületet vezet igen jó effektivitással, nyitott és aktív a környezetvédelemben, kompromisszumkész -ami a Mc Cain-i búcsúbeszéd szerint- alapvető fontosságú minden tisztességes politikusnál. Demokratikus elköteleződéséhez kétség sem fér, tisztességéhez sem. Az, hogy kis pártot vezet társelnökként, csak előny, mert ez sarkallhatja a poziciókra éhes többi pártot a megegyezésre, hisz méreténél fogva sem tud a PM minden esetleges és egyenlőre csak álmokban szereplő, kormányzati poziciót betölteni. Viszont mögötte igen értékes politikusok állnak, gondoljunk csak Szobó Timeára, vagy Tordai Bencére. Molnár Gyulát dícséri a nagyvonalú ötlet, hogy a kormányváltás érdekében pártja jelenlegi potenciáját reálisan felmérve, a botkai megosztó pusztítást enyhítendő -főleg a DK-val- még erre is képes. Erre a megcsnkított szabad sajtó, mint maroknyi véleményformáló, csaholva, mint véres koncot marcangolja szét a még éppen elindult kezdeményezést! Sajnos az ellenzéki sajtónak szavazat optimalizáló szerepe már rég nincs, de belső romboló, folyamatosan van. Az Együtt meg egyszerűen a választási pénzekért, és Szigetvári egykori Gyurcsány-beosztott voltából fakodó fóbiáiért, eladja a lelkét.

Kényszerbagoly · http://kenyszerbagoly.blog.hu/ 2017.12.11. 11:50:29

Sokan nem értik, hogy miért jó választás Karácsony Gergely. Elmagyarázom: politikai tapasztalata kétségtelen, népszerűsége imponáló, adottságai miatt " jó mosópornak" tekinthető, hogy visszanyúljunk a Wermer- féle definicióhoz, vagyis kedves, művelt, közvetlen, megnyerő figura. Ami ennél sokkal fontosabb, egy szegednyi kerületet vezet igen jó effektivitással, nyitott és aktív a környezetvédelemben, kompromisszumkész -ami a Mc Cain-i búcsúbeszéd szerint- alapvető fontosságú minden tisztességes politikusnál. Demokratikus elköteleződéséhez kétség sem fér, tisztességéhez sem. Az, hogy kis pártot vezet társelnökként, csak előny, mert ez sarkallhatja a poziciókra éhes többi pártot a megegyezésre, hisz méreténél fogva sem tud a PM minden esetleges és egyenlőre csak álmokban szereplő, kormányzati poziciót betölteni. Viszont mögötte igen értékes politikusok állnak, gondoljunk csak Szobó Timeára, vagy Tordai Bencére. Molnár Gyulát dícséri a nagyvonalú ötlet, hogy a kormányváltás érdekében pártja jelenlegi potenciáját reálisan felmérve, a botkai megosztó pusztítást enyhítendő -főleg a DK-val- még erre is képes. Erre a megcsnkított szabad sajtó, mint maroknyi véleményformáló, csaholva, mint véres koncot marcangolja szét a még éppen elindult kezdeményezést! Sajnos az ellenzéki sajtónak szavazat optimalizáló szerepe már rég nincs, de belső romboló, folyamatosan van. Az Együtt meg egyszerűen a választási pénzekért, és Szigetvári egykori Gyurcsány-beosztott voltából fakodó fóbiáiért, eladja a lelkét.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.12.11. 12:02:25

Szgetváriék a Gyurcsány parancsára már ki is csinálták a Karácsony féle ötletet, a hangfelvétel kiszivárogtatásával.

Úgy látszik ma már nem az összefogás, hanem az MSZP végérvényes kinullázása, feldarabolása a célja a Gyurcsány-Együtt féle volalnak.

Az LMP és Momentum na meg a Jobbik (Heller Ágikáék segedelmével) keselyűként csapnak le a szocikról le-le válló ember morzsákra.

konrada 2017.12.11. 13:27:43

...azért az mutatja, hogy mekkora ász Ágika, hogy bárkit szívesebben küldene a pártja az elkövetkező választási vitákra, mint őt...

(először "címlapra tenni"-t akartam írni, de azzal még nincs is probléma, sőt! csak ha megszólal!;))

illaim 2017.12.11. 13:45:15

Az MSZP és a Fidesz a néhai MSZMP frakciói! Egy olyan szerencsejáték a régi, és új káderektől, mint amikor egy játszmában teszel a pirosra és a feketére a rulettben!
Az egyik mindig nyer, és amit veszít a réven, azt megnyeri a vámon! Aki pedig bele akar szólni az elvtársak játékába, azt lehetetlenné teszik a náci és a bolsevik módszerek szerint, követve a hagyományokat! Nincs új a Nap alatt, egy újszülöttnek minden vicc új! LOL

Duplaxiii 2017.12.11. 18:25:58

Baszki, a habonymédában kellene tanítani ezt a posztot.
KÁ leváltották? Honnan?
KG kinevezték? Hova?
Két különböző szál!
De értem, ha összemossátok, lehet egy kis kamurúgdosás, árokásás.
KÁ-t a pártjuk választási arcának választották, KG-t mint közös miniszterelnök szerepel.
KG nem akart a mszp sajtómunkása lenni, KÁ nem miniszterlenökjelölt...
De erre mondják a viccben: ÜGYES!

Duplaxiii 2017.12.11. 18:27:44

"egy hét alatt leváltották a külsős Karácsony Gergelyre."
Ugye érted (?), hogy ezzal azt ÁLLÍTOD, hogy KG nem a saját pártjában fog politizálni, hanem az mszp választási dolgait fogja koordinálni?
Vagy jelezd, hogy KÁ mikor volt az mszp miniszterelnök-jelöltje! FORRÁS!

Nagyorrú Barbi 2017.12.11. 18:45:58

Khalmi egy csipetagyú kis buta Liba Leontin.
süti beállítások módosítása