Akkor. Amikor. vagy inkább Úgy. Ahogy.

Európa Kávézó

Európa Kávézó

Botka szorult sarokba Szél Bernadett indulásával

2017. szeptember 05. - Európa Kávézó

Az LMP-s miniszterelnök-jelölt megnevezésével végképp eldőlt, hogy Botka László stratégiája megbukott: nem tudta közös listára vinni a demokratikus ellenzéket és az MSZP miniszterelnök-jelöltje nem lesz közös miniszterelnök-jelölt se.

botka_leg.jpeg

Lehetne élcelődni, hogy minél kisebb egy párt Magyarországon, annál nagyobb az esélye annak, hogy miniszterelnök-jelöltet állít, de az LMP jelölése mégis csak új fejezetet nyit. Szél Bernadett jelöltségével felsorakozott Karácsony Gergely és Vona Gábor mellé, és most azt a vitát nem nyitnánk ki, hogy nyilván egyikük sem lesz kormányfő, és ezt mindannyian tudják is.
Az LMP társelnökének bejelentkezése Botka Lászlót hozta lassan korrigálhatatlanul nehéz helyzetbe. A hitelét vesztett szegedi polgármester 9 (!) hónapja azt ígérte, ő lesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje és mögötte közös listán szerepelnek majd az ellenzéki pártok. Ígért még Botka egymillió új szavazót is, de amióta színre lépett ,a szocialisták 200 ezer támogatót veszítettek. Tehát egyik ígéret sem valósult meg - és már nem is fog.
Botka személyes kudarca - és rántja magával egész pártját is -, hogy senkivel nem tudott megállapodni. A Momentum és az LMP már biztosan nem áll be az MSZP-s jelölt mögé. A DK Gyurcsány Ferenc nélkül biztosan nem fog, de lehet, hogy már akkor sem, ha Botka bocsánatot kér Gyurcsánytól, és szépen megkéri, hogy lécci, induljunk együtt, drága, Feri barátom. A DK-val tárgyaló Bokros Lajosról is nehezen elképzelhető, hogy az MSZP-vel akarna szóba állni. Marad Fodor Gábor, de épp Botka tett azért az utolsó hónapokban, hogy a liberális szitokszó legyen az MSZP-sek számára. És ott van még az Együtt és a Párbeszéd. Ők egymással tárgyalnak, mitől lenne vonzó számukra egy amúgy is süllyedő hajó MSZP-felirattal? Az Együtt és a Párbeszéd amúgy helyesen gondolkodik: az egyéni körzetekben akarnak megállapodást.
Botka előtt nem sok lehetőség maradt. Az egyik, hogy végig megy ezen az úton és pusztulásba viszi a pártját. A másik, hogy stratégiát vált, ami viszont a párton belül arcvesztéshez vezet. Eddig azt mondta ugyanis, hogy 96 százalékos felhatalmazással utálta el a 2002 és 2010 közötti időszakot és Gyurcsányt. Ha mégis leül vele, hogyan fogja ezt belül elmagyarázni? De lehet az is út, hogy tudomásul veszi, hogy több lista indul, de tevékeny részt vállalhat abban, hogy a 106 egyéni körzetben egy jelölt induljon a Fidesz és a Jobbik ellen.
Az idő viszont megy. Hét hónap van a választásig. Az MSZP-nek döntenie kell, hogy elbírja-e a párt a felelősséget kudarcért, hogy Orbán marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://europakavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr6512804896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2017.09.06. 09:27:02

Kutyát is jelölnek magyar kormányfőnek!

Magyar Kétfarkú Kutyapárt ---- Kovács Gergely vagy a kutyája

"Egyelőre még nem dőlt el, hogy a párt elnöke vagy Kutyika, a barna labradorja lesz-e a kormányfőjelölt. Kovács csak annyit mondott, kettejük közül kerül ki a jelölt, de szoros a küzdelem."

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.09.06. 09:53:05

Chuck Norris for Prime Minister!
Frady Endre for President!
Ellenfülke for Radalom!
:)

2017.09.06. 09:54:41

Jéé ! Nem sikerült neki ? Nahát !

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.06. 09:55:02

Ezt szeretem..

Mikor a DK-s blogger Botkát ekézi, attól nincs szebb olvasmány.

Remélem az MSZP és a DK kinyírják egymást mielőbb.

Akkor majd le lehet váltani a Fideszt, ha ez megtörtént, egy esetlegesen tényleg jobb alternatívára.
De az elkúrók ??? Egymást is kicsinálják, mit tennének az országgal ?

Brix 2017.09.06. 09:58:52

Az látszik, hogy nincs egy vezető , baloldali ellenzéki párt, amely mögé érdemes lenne beállni a többi kis pártnak. Az MSZP egy reliktum párt, a megfelelő szellemi kvalitások, így alkalmas miniszterelnök-jelölt nélkül. Az LMP húzott egy jót, a miniszterelnök-jelölt állítással, azonban ez nem fogja kompenzálni, a Schifer nélküli, balra tolódást, ami stratégiai hiba volt. A balliberális oldalon tolonganak a pártok: Együtt, PM, LIberálisok, Momentum. A MOmentumot beviheti a lendület a parlamentbe, a többi kis párt kívül marad. A DK-nak sincs sok tere a fejlődéshez. Szinte semmilyen politikai akciójuk nincs mostanában, mint az LMP-nek, vagy MOmentumnak, így örülhetnek ha bejutnak. A baloldali ellenzék egyetlen reális célja, csak a 2/3 megakadályozása lehet. Akkora stratégiai hibákat követtek el, amit már nem lehet kompenzálni. Orbánnak elég csak elővenni a migráns kártyát és lecsap rájuk, ha baj van...

ulpius66 2017.09.06. 10:08:13

Győzött az igazság!

Magyarországnak BE KELL FOGADNIA A MIGRÁNCSOKAT!

EZ HATALMAS GYŐZELEM A BALLIBSIKNEK IS!

Remélem Botka városa, Szeged is befogad pár ezret!!!!!!

Brix 2017.09.06. 10:12:17

@ulpius66: Csakhogy az Orbán-kormány ezt a döntést soha nem fogja végrehajtani...Sőt, egy újabb érv lesz a brüsszelt támogató balliberális politikai erők ellen...

2017.09.06. 10:16:49

@ulpius66: Ez nem az igazság győzelme, csak egy döntés. Eddig azon hápogtatok, hogy CSAK el kell bírálnunk, akkor miért írod, hogy be kell fogadnunk ?

zoszil 2017.09.06. 10:42:34

Simicskát miniszterelnöknek úgyis nála van a bomba, Gyurcsánynál csak az álbomba van.

Ad Dio 2017.09.06. 10:44:20

@Brix:

Nagyon remélem, hogy igenis végre fogja hajtani. Egy dolog kritizálni az EU-t és egy másik dolog nyíltan szabotálni.

bzsoa 2017.09.06. 10:46:26

Egye inkább úgy látom hogy nem is akar az ellenzék győzni 2018 évben, küzdjön csak Orbán az EU-val meg a migránsok befogadásával. Az nyilvánvaló hogy a magyarok többsége nem akar befogadni migránsokat ha viszont az ellenzék győzne akkor igen csak nehéz helyzetbe kerülnének ha továbbra is Orbán politikáját képviselnék az EU-ban, de az is öngól ha befogadják a migránsokat a magyar lakosság akaratával ellentétben.
A probléma ezzel csak annyi hogy így továbbra is büntetlenül lehet lopni, semmi sem fog változni, lehet hogy ez így jó az ellenzéknek is?

Brix 2017.09.06. 11:02:03

@Ad Dio: Szerintem nem hajtják végre a döntést, hiszen erről már volt egy népszavazás, 2016-ban, amikor is 3,4 millió ember, a szavazók 98 %-a a kvóták ellen szavazott. Hiába érvénytelen jogilag, egy demokráciában azok véleménye számít, akik elmennek szavazni és kifejezik a véleményüket. Orbán nem fog szembe menni saját politikájával, és nem fogja elfogadni a brüsszeli kvótát, ilyen brutális társadalmi ellenálás mellett. Valahogy kibekkeli a 2018-as választásokig, amikor is jön az újabb, megerősített legitimáció és a 2/3.. Utána pedig bele tenni az Alaptörvénybe, hogy mi nem fogadunk be külső diktátumok alapján migránsokat. A többség ezt várja , hiszen rettegünk a nincstelen , kultúridegen , integrálhatatlan embertömegektől. A közép-európai országok legnagyobb értéke, a homogén , európai népesség, ezt SOHA nem szabad feladni, és amíg lehet, ellen kell állni, a globalizáció sötét folymatainak - leginkább a népvándorlásnak!

ulpius66 2017.09.06. 11:08:12

Igenis KÖTELEZŐ BEFOGADNIA Magyarországnak a migráncsokat!

De nincs semmi gond Botka ezt is megoldja:

"MARTIN SCHULZ: "SZEGED EGY ELKÖTELEZETTEN BALOLDALI VÁROS, ODA BÁRMELYIK MENEKÜLTET EL LEHET KÜLDENI”

2016. március 3.

ulpius66 2017.09.06. 11:12:28

Ha van egy csöpp esze, Orbán elfogadja a kvótát, és befogadja azt a pár ezer migráncsot, és egy az egyben Szegedre telepíti őket!!!!

Hiszen az nincs előírva, hogy egy országon belül hová kell őket telepíteni!!!

Lehetőleg Szeged Belvárosába, hagy örüljenek a szegediek, ha mán annyira migráncs-simogató népség lakik ottan.......

Ad Dio 2017.09.06. 11:29:40

@Gaspen:

Mert a kritika épít, a szabotázs rombol.

Semmi a világon nem múlik azon az 1300 emberen, akiknek a kérelmét el kellene bírálnunk/esetleg be kellene fogadnunk.

Nem az az elvi kérdés, hogy a valódi menekülteken kell-e segíteni, mert KELL, hanem az, hogy hogyan. Még inkább az, hogy a potenciális menekültekhez hogy állunk: helyben nyújtunk nekik segítséget, avagy megvárjuk amíg idejönnek a segítségért/befogadásért. Másik fontos kérdés az, hogy mi legyen azokkal akik nem jogosultak a menekült státusra és már idejöttek. Ebben a két kérdésben az EU már annyit közeledett az álláspontunkhoz, hogy az szerintem megérett a helyzet a kompromisszumra (elbírálás határon kívül, segítség ugyancsak határokon kívül, illegális útvonalak lezárása, illegálisan itt tartózkodók kitoloncolása, ez ügyben kapcsolatfelvétel a helyi kormányokkal stb.) Ezek gyakorlatilag az Orbán által 2015-ben kimondott irányelvek. Ideje lenne konstruktív együttműködésbe kapcsolni és nem játszani a sértődöttet.

Ad Dio 2017.09.06. 11:34:04

@Brix:

"Hiába érvénytelen jogilag, egy demokráciában azok véleménye számít, akik elmennek szavazni és kifejezik a véleményüket"

Én pedig azt gondolom, hogy ha egy csöpp esze is van a kormánynak, belekapaszkodik abba a szalmaszálba, hogy érvénytelen lett a népszavazás, hozzáteszi azt is, hogy egyébként pedig a többség EU párti, így nem fogunk az asztalra...

Kivlov 2017.09.06. 11:36:37

Nemmindegy?
úgyse nyer a zellenzék. :D

2017.09.06. 11:37:09

@Ad Dio: Ezek továbbra sem menekültek, hanem átjöttek illegálisan egy csomó békés országon, nekünk meg pátyolgatni kéne őket. Ráadásul úgy, hogy semmi közünk a kiváltó okokhoz. Uff.

Ad Dio 2017.09.06. 11:54:24

@Gaspen:

Egyfelől mert nem lemingekről, hanem emberekről beszélünk, megérdemlik az emberhez méltó bánásmódot.

Ezért vagy azért, el kellett menekülniük és úgy tűnt, a nyugat (magyar hangja Angela Merkel) örömmel fogadja őket és minden szép lesz és jó. Már látszik hogy ez mekkora kapitális tévedés volt. A nyugat a kezdeti eufóriából nagyon hamar kijózanodott és ma már pont annyira akar befogadni mint mi.

Nem véletlen fordul Merkel arra amerre. Azonban azok akik TÉNYLEG menekültek és már itt vannak, minderről nem tehetnek semmit. Be kell őket fogadni és tenni abban az irányban, hogy a többi segítségre szorulót a határokon kívül segítsük meg. Ennyi.

2017.09.06. 12:00:21

@Ad Dio: "A nyugat a kezdeti eufóriából nagyon hamar kijózanodott"

Kurva hamar, ja, csak két év, meg pár száz ember halála kellett hozzá.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.09.06. 12:03:31

Hát akkor így jártak. Megyek és szavazok Merkelre. Ő szimpatikusabb mindegyik magyar parasztnál. Már úgyis EU állampolgárnak tartom magam 2004 óta, ezekhez a köcsögökhöz és országukhoz, orrbanisztánhoz nem fűzök sok reményt.

Ad Dio 2017.09.06. 12:34:25

@Gaspen:

Ezek a malmok lassan őrölnek. Szerintem Te sem változtatsz olyan gyorsan véleményt. Miért tennék ők gyorsabban? Megtanulták a leckét. Kérdés, hogy mi fel tudunk-e nőni helyzethez? Vajon felismerjük-e azt, hogy a szélsőséges pozíció mennyire nem vezet ma már előre? Vajon tudunk-e változtatni az EU-n, vagy kizárjuk belőle magunkat?

2017.09.06. 12:37:24

@Ad Dio: Teljes a káosz a szövegedben.

BAZINGA2 2017.09.06. 12:43:06

Mindenki tudja, hogy Szél Bernadett nem lesz miniszterelnök, meg azt, hogy Botka sem! Nagyon rosszul indított, akkora arccal, olyan lekezelően, olyan diktatórikus módon, hogy senki nem kér belőle. Az MSZP -nek , ha egy csepp esze lenne, akkor új jelöltet állítana Botka helyett, aki kompromisszumot tud kötni a többiekkel, az is lehet, hogy még nem késő és szerencséjük lenne! Botkával buknak.

Brix 2017.09.06. 13:10:37

@Ad Dio: Csak annyi probléma, hogy teljesen irracionàlis a kvóta-döntés. A migrànsok a magàllamokba törekednek, másrészt, közép-Európàban az emberek nem fogadjàk el őket. Az " utàlat" kölcsönös...Ezek utàn, ha kierőszakoljàk a döntést, nem csodàlkoznék, ha még nagyobb törésvonalak alakulnànak ki az EU- ban. Olyan a vilàgban nincs, hogy külső döntések alapjàn ( belügyminiszterek tanàcsa) ràerőszakoljanak idegeneket egy orszàgra. Ez nem demokràcia, ha egy külső hatalom diktàtumai szerint kell ugralni

Bafana 2017.09.06. 13:13:31

Én leszek a legutolsó, aki egy balf@sz pártra szavaz. Vagyis én teljesen kívülálló vagyok. De. Már szinte fizikai fájdalmat érzek, amikor meglátom valamely baloldali önjelölt országmegváltót, aki az összefogás/össze nem fogásról dumál. Ennél még az is vonzóbb egy kívülállónak, aki esetleg potenciális szavazó lehetne, hogy valami kamuprogramról rizsázzanak össze egy hülyeséget.
Aki le akarja váltani Orbánékat, az a Jobbikra szavaz. Örömmel vagy dühvel, lelkesen vagy az orrát befogva, pezsgőzik vagy káromkodik utánna, de oda teszi az ikszet Vonáékhoz. Aki támogatja Orbánt, az pedig 1.: rájuk szavaz, 2.: összefogásról sző nagyívű álmokat és a Botka-Gyurcsány-Karácsony és ki tudja még mely szélhámos összemontírozott fényképe előtt polírozza a kis bohócát.

Ad Dio 2017.09.06. 13:26:50

@Brix:

1. hogy a menekültek maradnak-e itt vagy elmennek, természetesen nem a kormány felelőssége, nem is kell vele foglalkoznia.
2. Azért remélem közép európában sem mindenki fordul utálattal a valódi menekültek felé. Én egy faluban élek, de itt az emberek el/be tudnának fogadni pár menekült családot.
3. A mostani döntés minden bizonnyal jogszerű és ráadásul szépen alá is támasztható. Az egyetlen igazán komoly ellenérv nem a konkrét kötelezettséget vitatta, hanem a mögöttes stratégiát. Ez pedig közben megváltozott.

A fix kvóta simán vállalható, vállalandó. Nem kell lelkesedni, de végre kell hajtani. A további hadakozás már kontra produktív és súlyosan csökkenti a külpolitikai mozgásteret. Ez pedig előbb vagy utóbb a belpolitikára is hatással lesz.

mh1973 2017.09.06. 13:30:22

Ez mitől hír, az lmp nevű 3-4%-os támogatottságú gittegylet le sem ült Botkával, szóval ez eddig is nyilvánvaló volt, meg az is, hogy túlélésre játszanak és megpróbálnak egy werberes gusztustalan kampánnyal 5.0000001%-ot elérni, hogy megcsípjék a küszöböt. Ez fix, hogy most nem fog nekik sikerülni és mennek a levesbe, ahol a helyük, egy jellegtelen tesze-tosza, fogalmuk nincs hova tartoznak pártocska, akik egy évtizede a porondon vannak és folyamatosan megfogyatkoznak.
Botka ötlete még mindig jobb annál, mint amivel az lmp-cske bohóckodik, hogy szakmailag topon lévő, elsősorban a civil szférából érkező, településeken, megyéken elfogadott, ismert szakembereket kell indítani, akik egyéni körzetben üthetik a fityiszt és ezek mögé szépen föl kell sorakoznia minden egyes olyan pártnak akik gengszterváltást akarnak.

mh1973 2017.09.06. 13:32:25

@BAZINGA2: ez kizárt, azért lépett fel ilyen erővel a pártjában, mert a fele még mindig olyan hülye mint 2010-ben, hogy az "össze kell fogni gyurcsánnyal és nyerhetünk" elvet vallják, Botka meg azt mondja ez megbukott, fölösleges ezzel kísérletezni más irányt kell venni, vmi olyat amivel Szegeden felmosta a padlót a fityisszel.

Ad Dio 2017.09.06. 13:44:01

@BAZINGA2:

Botka az egyetlen életképes stratégiát vázolta fel a baloldal számára. Ehhez a többi baloldali pártnak el kell tűnnie. Élén persze a DK-val. Ha maradnak, a baloldal továbbra is csak a csodában reménykedhet Magyarországon...

amjamayna 2017.09.06. 14:12:02

@Ad Dio:
"Semmi a világon nem múlik azon az 1300 emberen, akiknek a kérelmét el kellene bírálnunk/esetleg be kellene fogadnunk."

Ja, semmi nem múlik egy kanál húgylén, bele lehet nyúgodtan keverni egy 100 liter borba........., ja, így kapunk 100l + 1 kanál húgylevet, nem számít....

Ad Dio 2017.09.06. 14:23:53

@CsakSzolokHogy:

Szabad megtippelnem, hogy Te a bor ivásában vagy jártas, nem annyira a készítésében :-D...

Azzal a hordó borral épp annyira nem csinál semmit egy kanál vizelet, mint velünk az az 1300 ember.

zokogjatok 2017.09.06. 14:34:48

@Ad Dio: Ha én csak egy egész kis taslit adok neked, attól se lesz semmi bajod, mégis zavarna. Itt elvekről van szó. Magyarország döntse el, hogy kit fogad be, ne Brüsszel.

zokogjatok 2017.09.06. 14:37:02

@Ad Dio: "A fix kvóta simán vállalható, vállalandó. Nem kell lelkesedni, de végre kell hajtani."

Aztán a következőt, aztán a következőt, és mindig lehet majd arra hivatkozni, hogy de már az előzőt is elfogadtátok, látjátok nem olyan rossz, stb. Így kell megfőzni a békát is. Nem, kösz. Én, mint béka, ha úgy látom, hogy a víz 0.001 fokot melegedik, rámutatok, hogy éppen főznek minket megfele, és elvárnám, hogy hagyják abba. Pedig még az ezerszeresétől sem lenne bajom.

zokogjatok 2017.09.06. 14:38:50

@Ballib cenzúrázók réme 25: Ez így van. Ha majd a volt ballib finom porrá őrlődött a fideszmalomkerék alatt, majd akkor meglátjuk, hogy van-e jobb, szebb, meg merre tovább. De ennek előbb meg kell történnie.

Ad Dio 2017.09.06. 14:54:03

@zokogjatok:

Ha belegondolsz, a Nyugat kapott tőlünk taslit. Nem kicsit. Arra kényszerülnek, hogy pontosan azt csinálják, amit Orbán Viktor két éve mondott. A kicsi farok megcsóválta a kutyát... egyfelől... másfelől ez az egész nem sértődésre megy, hanem boldogulásra. Minden szempontból okosabb volna most átracionalizálni a kérdést.

Ad Dio 2017.09.06. 14:58:51

@zokogjatok:

Ez a közelmúltig teljesen megalapozott félelem volt, mivel a kvóta csak egy tüneti kezelés volt. Azóta azonban változott a hozzáállás. Az EU lassan de biztosan zárja le az útvonalakat és igyekszik megszabadulni az illegális migrációtól. Az való igaz, hogy a kvóta nem old meg semmit, de 1. azoknak a KONKRÉT embereknek sokat jelent (konkrétan az életet), 2. gesztus értékű Európa népei felé, hogy nem szabotálni akarunk, hanem tevékenyen részt venni egy új, jobb Európai Unió létrehozásában.

amjamayna 2017.09.06. 15:28:34

@Ad Dio:
"Azzal a hordó borral épp annyira nem csinál semmit egy kanál vizelet, mint velünk az az 1300 ember. "

pont annyira hiányzik a borból a vizelet, amennyire nekünk kell az 1300 mudszlim tetű

viharsarki 2017.09.06. 16:06:14

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Holdvilágos éjszkán
Miről álmodik egy pár
ki szamár

PanelProli 2017.09.06. 16:22:01

A migránskérdés megoldása egyszerű. Az nagy pénz pont úgy az EU-tól jön, mint az 1300 migráns. Az 1300 migránst oda kell tenni, ahová a pénz ment.

Ha Szegedre ment a pénz, akkor Szegedre, ha Felcsútra ment a pénz, akkor Felcsútra.

CM2131 2017.09.06. 17:25:18

Atyaég emberek, nézzetek már szét mi van Szegeden ! Minden szempontból a legelmaradottabb város a hasonló nagyságúak között Magyarországon. Persze van szép térkő meg villamos eu-s pénzből, de munkalehetőség, termelés, beruházás semmi a világon. Mindig arról ment a pofázás, hogy azért nem jön ide semmi mert nincs autópálya. Hány éve is van már? Hány beruházást hozott? Semmit. Ha kimegy valaki Szeged határába, csak a gaz felverte ugart láthatja mindenütt.
Egészen elképesztő, hogy csak a lehetősége is felmerült, hogy ez a kretén vezesse az országot.

gaston 2017.09.06. 17:41:21

Helyes! Inkább Orbán, mint botka, vona, gyurcsány vagy a többi névtelen, hataloméhes, gyűlölködő alak!!

Szabványok 2017.09.06. 19:37:28

@ulpius66:Értő szövegolvasást!
Nem kell befogadni. Csak kérelmüket elbírálni. Ha nem felel meg a követelményeknek, akkor elutasítható.
Matematikából is gyenge vagy, mert 1200-ból nehezen tudna több ezret befogadni Szeged.

Szabványok 2017.09.06. 19:38:25

@PanelProli: Rögtön lenne 1300 utasa a kisvasútnak!

ulpius66 2017.09.06. 20:10:22

@Szabványok:

Standardok!

Az a több ezer migráncs valós szám, mert Brüsszel máris a migráncsok megduplázásáról beszél!!!!

Én is csak azért beszéltem Szegedről, mert manapság Botocska a fő-migráncs-simogató!

.. és persze egyetértek CM2131-el, hogy Szegeden mán rontani sem tudna az a pár ezer migráncs, Rolex Laci mán teljesen szétbaszta Szegedet!!!!!!

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.09.06. 20:43:11

Úgy mantrázzák a ballibek ezt az 1200-as számot, mintha igaz lenne. Mondjuk lehet 1-2 agyhalott tényleg beszopta, de a többség hazudik.

Ugyanis amikor ez az 1200-as szám született azóta 5-ször annyi migráns jött az EU-ba,
Azokkal mit fog szerintetek Brüsszel csinálni ?

És azokkal akik a következő 10 évben érkeznek a Soros szervezeteinek segítségével az Olasz partokhoz napi több ezren ?

Ugyanezt.
Szétosztják. Persze azt is okosan. A 10% képzettet Nyugat-Európába, ide Keletre csak a balhés bűnöző, erőszaktevőket szigorúan.
Hogy szokjuk.

Ha hagyjuk.

tireless treehugger 2017.09.07. 22:03:00

Én személy szerint örülnék ha mszp nélkül állna össze az ellenzék.
Ha kevésbé sikeres is de legalább kevésbé megosztott. Nem kellene hagyni hogy az mszp tovább tologassa a "baloldal" nevű falovat, egyszerűen semmibe kell venni és új frontot nyitni: progresszív néven. 4-5 vízió, ha lehet mindegyik a fidesz hibákra alapozva, abból kiutat mutatva. Ha valamit jól csinált a fidesz azt pedig ellopni és továbbgondolni továbbfejleszteni.

De csakis kizárólag az mszp nélkül, árulókkal megalkuvókkal tolvajokkal nem tárgyalunk mert mi magunk is azzá válunk.. mondjuk kezdhetnétek egy etikai kódexszel na meg független vizsgáló ügyészek/bírók legális alapjainak megteremtésével, meg lusztráció lebegtetésével, a közgondolkodás odaterelésével tematizálásával.. A fidesz egyetlen félelme az elszámoltatás, azt kellene erőltetni. És ez egyben az mszp félelme is szóval méginkább.

Frigyes Pádár 2017.09.08. 13:51:21

Botkával nagyon pofára esik az mszp,pl.egy Kunhalmi Ágnessel sokkal több szimpatizánsuk lenne. Egyszerüen nem értem ezeket az mszp-s politikusakat,nincs semmi realitás érzékük?
süti beállítások módosítása